Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

FTSEM

FTSEM: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στην οριζοντια ζωνη συναλλαγων μεταξυ των Κ-Μ (875-1336) κινειται απο τον Νοεμβριο του 2012 ο δεικτης της πραγματικης οικονομιας.Την εβδομαδα που διανυουμε ο δεικτης κινειται στα ορια της Χ,κλεισιμο κατω απο την οποια θα μας δωσει πολυ πιθανα κινηση προς το κατω οριο της ζωνης,(875 μον)σημαντικη στηριξη και πανω στην οποια κινειται και ο ακμο 100 εβδομαδων.
Μονο πανω  απο την F στις 1090-1100 μον και την ανοδικη διασπαση των ακμο 20 και 50 εβδ ( 1101-1075) θα εχουμε σαφη δειγματα της αλλαγης της βραχυπροθεσμης τασης και την προσεγγιση των επιπεδων  RS και Μ που θα δωσει και ωθηση στο ελληνικο χρηματιστηριο γενικοτερα..

32 σχόλια:

michele είπε...

Για συνεχισε ,να καταλαβω ποιος και τι εννοει

michele είπε...

Αν και εχω ηδη καταλαβει..

michele είπε...

Ε τοτε?? Εν ολιγοις: Αλλο να πληρωνεις 12 δισ το χρονο για τοκοχρεωλυσια κι αλλο 6 δισ.
Απλα.

michele είπε...

Το θεμα ειναι γιατι καποιοι επιμενουν για αμεσο haircut ,το οποιο μια χαρα θα μας βολευε
αλλα εχει 2 μειονεκτηματα.1) οι Ευρωπαιοι δεν μας εμπιστευονται οτι θα συνεχισουμε μεταρρυθμισεις και προγραμμα ετσι και μας κοψουν απευθειας 100 δισ
2) θα προκαλεσει αναταραξη στις αγορες

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
«…Όλα αυτά είναι ορθά. Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος τίθεται σε βιώσιμη πορεία μέσω της εκκολαπτόμενης τακτικής επιμήκυνσης αποπληρωμών και μείωσης των επιτοκίων. Μια πτώση από τον 20ό όροφο ουρανοξύστη πράγματι οδηγεί σε μικρότερη κρούση απ’ ό,τι μια πτώση από τον 40ό όροφο. Δεν σημαίνει όμως επ’ ουδενί ότι στην πρώτη περίπτωση ο εκπαραθυρωθείς είναι περισσότερο «βιώσιμος» από ό,τι στη δεύτερη.
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απαιτεί επενδύσεις. Και οι επενδύσεις απαιτούν τρία πράγματα: Πρώτον, τραπεζική πίστη – που σήμερα είναι παντελώς ανύπαρκτη και που θα παραμείνει ανύπαρκτη επειδή τράπεζες όπως η Alpha Bank (αναφέρομαι σε αυτήν καθώς επέλεξε να προκαλέσει με το προαναφερόμενο δελτίο της – που προσπαθεί να βαφτίσει το μαύρο άσπρο και το κρέας ψάρι) εξακολουθούν να έχουν τεράστιο αρνητικό ενεργητικό (negative equity) παρά τα κεφάλαια που έλαβαν ελέω ελλήνων και ευρωπαίων φορολογουμένων. Δεύτερον, ένα δημόσιο χρέος η διαχείριση του οποίου να μπορεί να γίνει ιδίαις δυνάμεσι στο διηνεκές ή στο πλαίσιο ενός Ευρωζωνικού θεσμού που να το διαχειρίζεται μακροπρόθεσμα κάποιος ευρωπαϊκός θεσμός ανεξάρτητος από τον εκλογικό κύκλο των ισχυρών. Τρίτον, μια ευρωπαϊκή πολιτική επενδύσεων που κινητοποιεί τις πλεονάζουσες αποταμιεύσεις του Βορρά μετατρέποντάς τες σε παραγωγικές επενδύσεις στην Περιφέρεια.
Δυστυχώς, καμία από τις τρεις αυτές προϋποθέσεις δεν ισχύει. Οι πτωχευμένοι τραπεζίτες ενδιαφέρονται αποκλειστικά να συνεχίσουν να λαμβάνουν (χωρίς κανέναν ουσιαστικό όρο) δισ. από τους ευρωπαίους φορολογούμενους στη βάση πολυεπίπεδης εφαρμογής του αγαπημένου τους «επιμήκυνε και προσποιήσου». Για αυτό πρέπει να αντιμετωπίζουμε με την περιφρόνηση που τους αξίζει τα «συμπεράσματα» για τη βιωσιμότητα του χρέους μας των «αναλυτών» που έχει στη δούλεψή της η εγχώρια Πτωχοτραπεζοκρατία…»
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=27116

michele είπε...

Επι της ουσιας εχει δικιο.Αλλα δυο παρατηρησεις.1) Τα εχει με τις αναλυσεις του Μασουρακη επειδη ειναι συχνα επι το θετικοτερον και πιθανον δικαιωθουν .Ενα παραδειγμα αναφερα κι εγω εδω με την "στροφη" της Ευρωμπανκ

2) Οι ελληνικες τραπεζεςαυτη την στιγμη ειναι πιο προστατευμενες απο πολλες ευρωπαικες.Το γνωριζει αλλαδεν το λεει.

Ισως αν εκαναν καμμια χορηγια σε καμμια δουλιτσα...

michele είπε...

Και εν μερει το τριτο ,θα το κανουν μεσω ευρωπαικων προγραμματων,γιατι γνωριζουν οτι η λιτοτητα ειναι στα ορια της.

michele είπε...

Και βεβαια να πουμε οτι ο dwk χειριζεται αψογα πλεον τις οδηγιες thita delta περι εντονης γραμματοσειρας και πλαγιας επισης!!

ο dwk είπε...

…κάτι θυμόμουν από αυτόν τον κύριο …υπάρχουν κι άλλα!
http://www.inews.gr/3/m-masourakis-pithani-i-anakampsi-apo-ta-mesa-tou-2011.htm
Την εκτίμηση ότι όχι μόνο η χώρα δεν θα πτωχεύσει, αλλά και η δημοσιονομική προσαρμογή και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα γίνει ταχύτερα από ό,τι προβλέπεται διατύπωσε ο ανώτερος διευθυντής οικονομικών μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη.
…πιθανή η ανάκαμψη από τα μέσα του 2011 !!
…ας είναι (κι ας περνάει) καλά, ο μέγας ΘΔ !

ο dwk είπε...

…στους υπερσυνδέσμους κομπλάρω,
…αλλά που θα μου πάει !

michele είπε...

Χαχα τοτε που ΝΟΜΙΖΕ οτι ο Γιωργακης θα κανει καμμια μεταρρυθμιση .Σωστος.
Αλλα μην συνεχισεις ,γιατι τραβαω Βαρουφα απ το αρχειο λεμε !!

michele είπε...

Γιατι ρε συ,λιγη προσοχη θελουν ειναι πιο πολυπλοκοι οι υπερσυνδεσμοι

ο dwk είπε...

…άρα: όταν το 2010 λες ανάκαμψη το 2011
…το 2011 για το 2012
…το 2015 για το δεκαέξι
…ε, που θα πάει, κάποτε θα δικαιωθείς!!!

ο dwk είπε...

…ρίξε Βαρούφα !
…αγόρασα πασατέμπο !!!

michele είπε...

Χαχα ΕΓΩ ποτε ειπα τι??? ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΧΑΧΑΧΑ
Καλα ετσι και πεσω εξω δεν με ξεπλενει ουτε ο Νιαγαρας

michele είπε...

Γιαννη αστο,υπαρχει πραγμα ..χεχε

ο dwk είπε...

…κοίτα …για το 3,8 με 4,2 καλά τα πας !
…για την ΔΕΗ ήδη δικαιώθηκες (η φθηνότερη κλπ.)
…στον Τσίπρα μου τα χαλάς λίγο !!! χο χο χο !
…Μεγάλε μικρέ σε προτιμώ από τον Μασουράκη, σίγουρα !

michele είπε...

DWK εγω φταιω ρε συ με τον Τσιπρα που λεει τα ιδια ,μα ειδες το βιντεακι?? ελεος ρε copy paste χαχαχαχα

michele είπε...

Παντως εδω πολλοι βενζιναδες δινουν αποδειξη χωρις να ζητησεις,δεν ξερω αλλου ,ισως φοβουνται στην Αθηνα περισσοτερο

Θανασης Κ είπε...

θα συμφωνησω με τον ΜΙχαλη....μηπως γινεται να μπει το ιδιο συστημα και στα μαγαζια της παραλιακης???

ο dwk είπε...

…όχι και στο Πολυλίμνιο του φίλου μας, όμως !
…να σου βάλω εγώ ΓΑΠ vs ΣΑΜ όσα θέλεις !!!!!!!!!!!!

ο dwk είπε...

…Θανάση πως το φαντάζεσαι;
…θα μετράει τις μεζούρες στο ουίσκι ;;;;;

Θανασης Κ είπε...

...οχι, εγω θα προτεινα ενα απλο τυπο....μετραμε τις γκομενες που εχει το μαγαζι...μετραμε ποση θερμακρασια εχει τπ μαγαζι [εαν ειναι υψηλη ολες θα εχουν μινι φουστες ..εξωπλατα κτλκτλ]και αμεσως θα ξερουμε την καταναλωση...απλα πραγματα χεχε

michele είπε...

Αυτο ειναι συστημα Θαναση.Να παμε εγω και ο dwk σαν εμπειροι στο μετρημα χαχα

ο dwk είπε...

…έγινε!
…εσύ την θερμοκρασία !

profit είπε...

http://mediasports-gr.pblogs.gr/2008/08/oi-fwtografies-ths-monika-mpeloytsi-sto-paris-match.html

Unknown είπε...

καλησπερα σε ολη τη παρεα!
σας διαβαζω ανελλιπως αλλα δεν γραφω (δεν μπορω να προσφερω σε κατι αναφορικα με το χαα)
με αφορμη τα παραπανω θα ηθελα να πω οτι ειναι πολυ γενικολογο οτι μειωση επιτοκιου και επιμηκυνση αποτελει εμμεσως κουρεμα.
εξαρταται απο την διαρκεια της επιμηκυνσης και την μειωση του επιτοκιου.
πχ μεγαλη επιμηκυνση και μικρη μειωση επιτοκιου προφανως και αυξανει το χρεος..μπορει βεβαιως να συμβαινει και το αναποδο.
και απο που προκυπτει το 37% αν δεν ξερουμε την ακριβη διαρκεια της επιμηκυνσης και την ακριβη μειωση του επιτοκιου
και τελος σχετικα με το σχολιο του michele οτι αλλο 6 δις και αλλο 12 δις..σωστα, αλλα για ποσα χρονια 12 δις ενω για ποσα χρονια 6 δις???

michele είπε...

Για περισσοτερα χρονια 6 δισ ( για να παρεις ανασα) ,για λιγοτερα χρονια 12 δισ ,οπου δεν βγαινει ...

Καλησπερα Κωστα,μην το παιρνεις ακριβως σαν τα προσωπα,τα κρατη ειναι διαφορετικα παντως.Οι λογιστικες δυνατοτητες τους,επιδοτησεις ,συμπραξεις ιδ-δημοσιου τομεα κλπ δεν μπορει αναλογικα να τα βρει ενας δανειοληπτης σαν φυσικο προσωπο.

Unknown είπε...

συμφωνουμε απολυτα οτι ενας κρατος ειναι τελειως διαφορετικη περιπτωση απο ενα φυσικο προσωπο αλλα αυτα που αναφερεις (επιδοτησεις, κτλ) αφορουν το μελλον και ειναι τελειως υποθετικα και δεν μπορουν να προσδιοριστουν σαν νουμερα ποσο μαλλον για ενα κρατος σαν την ελλαδα στη σημερινη της κατασταση που δεν ξερουμε τι μασ ξημερωνει αυριο.
και βλεποντας το και προσωπικα michele και ανασα δεν παιρνω(και νομιζω η συντριπτικη πλειοψηφια του πληθυσμου αυτης της χωρας) και επιμηκυνση των δανειων και της ολης καταστασης μεχρι ποτε???
στα 30 μου, σε "παραγωγικη ηλικια", να χαιρομαι με τι επιμηκυνση των δανειων και του "ολου προβληματος" για να φτασω πχ στα 60 μου να εχουν φτιαξει ολα (αμφιβαλλω και για αυτο ακομα) να κανω ακριβως τι τοτε???
συγνωμη αν επανηλθα στο site ισως λιγο αποτομα αλλα προσφατα "πηρε και το δικο μου σπιτι φωτια" και για αυτο αυτος ο ειρμος τετοια ωρα.

michele είπε...

Κωστα καθ ολη την διαρκεια της ζωης σου απο το 1980 μεχρι σημερα,περασαν απο την Ελλαδα τεραστια χρηματα.
Αυτα τα χρηματα η πολιτικη ταξη δεν τα επενδυσε σωστα,εφτιαξε τη νοοτροπια της μετατροπης των επιδοτησεων σε ΒΜW,πηρε μιζες,εβαλε κοσμο στο δημοσιο με πλαστα πιστοποιητικα ( και φυσικα ο αλλος πηγαινε) ,πληρωνε μαιμου συνταξεις,αφησε χωρις ελεγχο το χρηματιστηριο το 99 να φουσκωσει και απο ΚΡΑΤΙΚΑ χαρτια,αφησε ανεξελεγκτους επιχειρηματιες,δημιουργησε εθνικους προμηθευτες κλπ κλπ.
Αυτα πληρωνεις και συ και μεις οι μεγαλυτεροι..
Σου λεω ομως οτι εσυ εχεις χρονο να παλεψεις ,καποιοι συνταξιουχοι ,καποιοι ανεργοι των 50 + δεν εχουν ..

Unknown είπε...

πολυ σωστα ολα αυτα που λες αλλα εγω που δεν εχω φαει εστω 1 ευρω απο ολα αυτα, και εσυ φανταζομαι το ιδιο, σε τι φταιμε να πληρωνουμε τα σπασμενα του "παρτυ"?
η ολη κατασταση θα προτιμουσα να με βρει συνταξιουχο (θα τα ειχα βολεψει πιστευω καπως ολα στη ζωη μου) παρα σε τετοια ηλικια (τι να βολεψω, τι να αποταμιευσω, τι να προγραμματισω?)
τεσπα, πολυ μεγαλη κουβεντα...
χαρηκα michele που τα ειπαμε υστερα απο αρκετο καιρο
καληνυχτα!

michele είπε...

Καληνυχτα Κωστα,μεγαλο το θεμα δεν εξαντλειται..και γω χαρηκα πολυ.Οταν μπορεις να τα λεμε και καλη δυναμη!!