Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


OΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΗΘΙΚΗ,ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ...



Σύμφωνα με την ΤτΕ, από τα 70 δισ. ευρώ που έχουν βγει από το τραπεζικό σύστημα, μόνο τα 16 δισ. έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα είναι είτε σε σεντούκια, ή έχουν αγοραστεί χειρόγραφα εξωτερικού (απείθειας μέσω τραπεζών), ή απλά έχουν φαγωθεί.

Ξαφνικά λοιπόν ακούστηκε ότι ένας πρώην βουλευτής έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό πριν από ένα χρόνο. Μας μάρανε δηλαδή το 1/16,000 η το 0,0000625% των χρημάτων που πήγαν στο εξωτερικό (σημειώστε μόνο τα ποσά που έχουν πάει στο εξωτερικό, όχι τις συνολικές εκροές από τις τράπεζες).

Αν θέλετε την άποψή μου, ζούμε το θέατρο του παράλογου σε όλο του το μεγαλείο.

Κατ΄αρχάς αν δεν κάνω λάθος, στην Ευρώπη υπάρχει (ακόμα) η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου. Το τι κάνει ο κάθε ένας με τα λεφτά του και που τα στέλνει είναι δικό του καπέλο.

Μάλιστα θεωρώ το γεγονός ότι αν μόνο ένας εκ των 300 της βουλής (νυν ή πρώην) έστειλε λεφτά στο εξωτερικό πολύ θετικό. Αλλά το γεγονός ότι αυτός ο βουλευτής έβγαλε τα λεφτά του έξω δεν είναι παράνομο. Ούτε είναι ανήθικο.

Ξαφνικά λοιπόν το ΣΔΟΕ αποφασίζει να κάνει επείγουσα έρευνα για τον φορολογικό έλεγχο του βουλευτή. Για ποιο λόγο; Για να δει λέει αν τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα.

Δηλαδή με το συμπάθιο, αν δεν είχε στείλει τα λεφτά αυτά ο βουλευτής στο εξωτερικό, αλλά ήταν παράνομα, όλα θα ήταν καλά;

Αν το ΣΔΟΕ θέλει να κάνει έρευνα για την νομιμοποίηση των χρημάτων πολιτικών προσώπων, θα πρέπει να το κάνει σε όλους τους βουλευτές (διότι δεν είναι ο μόνος που έχει αυτό το ποσό) και δεύτερον, θα έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού και όχι τώρα.

Άρα με το συμπάθιο, αλλά δεν με αγγίζει ούτε στο ελάχιστο η ξαφνική όρεξη του ΣΔΟΕ για το νομιμοφανές.

Αν θέλει αυτός ο λαός και η βουλή η ίδια να υπάρχει διαφάνεια, δεν έχει παρά να νομοθετήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν μπορεί να επικαλούμαστε την ηθική για να συγκαλύψουμε την αδιαφάνεια και την ανεπάρκεια.

Η διαφορά μεταξύ μιας χώρας όπου πρεσβεύει το δίκαιο (rule of law) και μιας χώρας όπου πρεσβεύει η ανομία είναι η παράμετρος της ηθικής. Σε χώρες όπου πρεσβεύει το δίκαιο δεν υπάρχει θέμα ηθικής αλλά νομιμότητας. Σε χώρες σαν την Ελλάδα όμως, όπου δεν εισακούονται οι νόμοι και δεν υπάρχει διαφάνεια, το έχουμε ρίξει στην ηθική.

Στην Ελλάδα όμως έχουμε ένα ακόμα πρόβλημα, έχουμε και “ανήθικους νόμους”. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν είναι παρά μόνο ένας από αυτούς. Το γεγονός ότι παραγράφεται ένα ευρύ φάσμα από παρανομίες μετά από μερικά χρόνια (ενώ σε άλλες χώρες η παραγραφή είτε δεν υπάρχει ή είναι για πολύ περισσότερα χρόνια) είναι επίσης ανήθικο. Το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία (κατά τις τελευταίες πληροφορίες) κατάφερε και πέτυχε  να συνεχίσει ο επιχειρηματικός κόσμος να πληρώνει το χαράτσι των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων ισολογισμών στις εφημερίδες είναι επίσης ανήθικο.

Αυτό που θέλω σήμερα να τονίσω είναι ότι όλοι κρύβονται πίσω από την ηθική για να δικαιολογήσουν τους νόμους και θεσμούς που έχουμε φτιάξει, που, πολλές φορές είναι οι ίδιοι ανήθικοι.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η ηθική, αλλά η παρανομία, η στρέβλωση, η αδιαφάνεια και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να νομοθετήσει σωστά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την ανεπάρκεια του συστήματος με την ηθική.

Όχι κύριοι, αν θέλουμε ένα σωστό κράτος, αυτό θα πρέπει να βασίζεται πάνω στην υπακοή των νόμων και όχι στην ηθική.

Αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε το τι είναι ηθικό ή όχι, τότε δεν έχουμε παρά να νομοθετήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να σταματήσουμε το κυνήγι των μαγισσών που, στην τελική, δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της πανούκλας.


Κατά τα άλλα, μέχρι να ορίσουμε τι είναι ηθικό και τι όχι και τι ποινές επιβάλλονται σε κάποιον που στέλνει λεφτά στο εξωτερικό, καλό είναι να κοιτάξουμε να αλλάξουμε ορισμένους άλλους νόμους που, ντροπιάζουν τη λέξη δημοκρατία και κάνουν ανήθικο το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του.

Γ.Καισάριος  www.market-talk.net

28 σχόλια:

Νίκη είπε...

Καλή μας ημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

Ψηφοφορία (ή περίπου) στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής
Ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!

http://www.youtube.com/watch?v=wWdut0XaUj8#t=105

Ντοκουμέντο: Το email της τρόικας με οδηγίες προς την κυβέρνηση για τον Κώδικα Δικηγόρων

το πρωτότυπο email και, πιο κάτω, η μετάφρασή του στα ελληνικά:

http://unfollow.com.gr/blog/item/283-emailtroikalaw.html

μπαρμπαλιας είπε...

ακομη νανι σας κυριοι αθηναιοι;;
Γιαννακι και συ;;;δεν το πιστευω...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα κι απο μένα στην αγαπητή Νίκη και τον μοναδικό Μπάρμπα μας.

ο κος ΚΟΝ συνήθως αναπαύεται τέτοιες ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Οι άλλοι απολαμβάνουμε ένα πολύ ζεστό ηλιόλουστο πρωινό στις πλατείες με καφεδάκι ή σε κοντινή παραλία όσοι δεν βαρέθηκαν να πάνε.

Το κρασί και η σοφία σου μας έκανε καλή παρέα χθες.

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια Νίκη Γιάννη και Ηλία!
…υπναράδες…
…ήταν και το κόκκινο, βλέπεις…
…καταναλώθηκε εις υγείαν σου!

ο dwk είπε...

…δεν θα το πιστέψεις Γιάννη
…μέχρι τις τρεισήμισι ανέλυε διαγράμματα!!!
…αλήθεια, πως πάει το γράψιμο;;;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

"Δεν θα ξανακουμπήσω το SELL σε καραbull αγορά, ειδικά όταν μου έχει κάτσει η αγορά της μετοχής στον απόλυτο πάτο!"

το έγραψα σήμερα μία φορά, για να δοκιμάσω τα γραμματάκια μου....


χαχα, ποιός ανέλυε ο Αντώνης ή ο Mιchele? Κουζουλάθηκαν τελείως!!!

Η αλήθεια είναι ότι όταν είναι καλή παρέα δεν σου κάνει καρδιά να φύγεις. Έπρεπε να είχα συννενοηθεί με το μαγαζί να μαζέψουν τις καρέκλες νωρίτερα!

michele είπε...

Τα προβληματα παντως της ελληνικης κοινωνιας τεθηκαν επι ταπητος
την επομενη φορα θα ..λυθουν κιολας
Καλο μεσημερι σε απαντες

Μια φωτο τετραδιου περιμενω..χαχα

ο dwk είπε...

…τις μάζεψαν! …τις μάζεψαν!
…η συνέχεια δόθηκε μετά παγωτού, σε διπλανή πλατεία! (παγκάκι!)
…ώσπου βάλανε τις φωνές οι περίοικοι, και φύγαμε κακήν κακώς!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

...να λυθούν λίγο δύσκολο το βλέπω χαχα

Αλλά ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις υπερασπίζεται σθεναρά...όπως και να έχει με πολιτισμένο τρόπο (μεταξύ φίλων άλλωστε έγινε η κουβέντα), με την αλήθεια να βρίσκεται όπως πάντα κάπου στην μέση.
Καλό μεσημέρι σε όλους και ιδιαίτερα στην Κυρία της παρέας την ΝΙΚΗ.

Άσχετο. Πέρασα κάπου 680 φωτό στον υπολογιστή (τελείωσα πριν από λίγο) και μου πήρε αρκετή ώρα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άσχετο Νο 2. Το μπουκάλι το μάζεψα, έτσι για να υπάρχει κάποιο ...κίνητρο για μια μελλοντική απόδραση, εκτός και αν έρθει το βουνό στον Μωάμεθ νωρίτερα χαχα
Ποτέ δεν ξέρεις...

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και έφυγα με ένα τραγουδάκι από το ελληνικό μου ρεπερτόριο που με εκφράζει... αρκετά θα έλεγα. (ΑΡΤ για σένα που είσαι κοντά!)

http://www.youtube.com/watch?v=U4zkKPWSsiY

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φυσικά για το πρώτο σχόλιο της ημέρας ΟΥΔΕΝ σχόλιον.
Μα ειναι δυνατόν να πιστέψουμε αυτά τα κατάπτυστα δημοσιεύματα ειδικά όταν τα δημοσιεύουν φυλλάδες όπως το Unfollow???

TheHawk είπε...

καλησπέρα...


ωραία ημέρα για ενα μπανάκι...

Ηταν καλη ευκαιρία να ξυπνησουμε ομορφα...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Η διαδικασία είναι άθλια. Όλη η τωρινή βουλή για μένα είναι άθλια με τα λουλούδια που έχουν μπει από έξω αριστερά και έξω δεξιά. Μπορεί αυτή να είναι η καταδίκη μας, η μοίρα, η κατάντια μας σαν λαός.

Δεν μπορείς να βρεις 5-10 σωστούς πολιτικούς, ευπατρίδες από τη σύσταση του ελλ.κράτους. Έχουμε ότι μας αξίζει, αυτούς που μας ταίζουν τα μεγάλα ξένα συμφέροντα και οι ντόπιοι ολιγάρχες. Η μήπως ο μικρός Αλέξης είναι το παιδί που βγήκε από τις στάχτες της παρθενογέννησης? Μην πω καν για τον καμμένο. (και για τους πρασινομπλε άλλα τόσα)

Μετά τον Καποδίστρια το χάος.

Όταν όμως πρέπει να μπουν τα 2 πόδια σε ένα παππούτσι, δεν με ενδιαφέρει αν αυτός που με υποχρεώνει είναι κ Αντελίνα Ζολί με βελούδο ή ο Μπάμπης ο φορτηγατζής με τη μασχαλίλα να μου φωνάζει.

Για τα όσα "στραβά" έρχονται 1-1 στη φόρα κάθε μήνα δεν είδα κανείς να λέει τίποτα. Την βλέπουμε σαν ταξική ή κλαδική διαμάχη.

Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο αντικειμενικά. Η αλήθεια είναι κάπου πιο δεξία, λίγο πιο κέντρο. Και προτιμνάω να την βλέπω πλέον με αριθμούς και όχι μεγάλα λόγια.

Αντί να βλέπουμε πόσα στραβά πρέπει να διορθώσουμε σαν χώρα/κοινωνία ασχολούμαστε με τι προνόμια χάνει ο καθένας μας. Προνόμια που φυσικά ήταν καθαρά Ελληνικές εφευρέσεις από πολιτικές του παρελθόντος.

Μόνο οι Έλληνες και οι Άμις θα μπορούσαν να έχουν προνόμια για χρήση υπολογιστή.

Ο "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" δεν μπορεί να συνεχιστεί όταν ο "εργάτης" ζει στην υγεια των κορόιδων.

Αλλιώς να πάνε οι έξυπνοι εργατοπατέρες να δουλέψουν στις εταιρίες του Τσίπρα, του Αλαβάνου ή απλά να ζητάνε να συντηρούνται στα σπίτια τους.

Ούτε φυσικά μπορεί να συνεχιστεί η ατιμωρησία πολιτικών και απατεώνων. Τι σχέδιο αποφόρτισης των φυλακών με το περίφημο "βραχιολάκι" κ τον κατ' οίκον περιορισμό?

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στη νομοθεσία και νοοτροπία μας. Και όταν έχω γάγγραινα, κόβω χέρι, δεν βάζω μπεταντίν.

Κάναμε μπορδ@@λο την ηθική, ξεχειλώσαμε το σωστό και το λάθος αναλόγως πως μας συνέφερε, τώρα θα τα λουστούμε μπας και σε 2-3 γενεές έχουμε περισσότερη αισιοδοξία για τη χώρα μας.

Μακάρι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα μέταλλα κ ότι άλλο έχουμε σε αυτή τη χώρα, να μπορέσουν να αξιοποιηθούν γρήγορα για να γυρίσουν οι οικονομικοί δείκτες και η "ευμάρεια" που είχαμε από την αλλαγή του Αντρέα μέχρι το 2010.
Πονάει η ψυχή μου όταν βλέπω τόσα αξιόλογα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ΄χουν ξενιτευτεί σε Σύριζα, Δημάρ και νέα κόμματα αγωνιώντας για την Ελλαδίτσα μας. ΠΟυ κανονικά θα έπρεπε να τους είχαμε στείλει εξορία και να δημευτούν οι περιουσίες όσων έγιναν πλούσιοι κλέβοντας το κράτος. (αντίστοιχα να γίνει για κάθε κρατικό αξίωμα, βλέπε γιατρούς, μηχανικούς, δημάρχους ή άλλα θέσεις που είχαν "συναλλαγές" με συγκεκριμένες οικογένειες και "ιδιώτες")

Αλλαγή νομοθεσίας, αυστηρές ποινές για όλους και εννοείται βουλή όπως θα έπρεπε. Αλλά μην στρουνθοκαμηλίζουμε ότι πολλά πράγματα δεν πρέπει να αλλάξουν.


Υγ. Εννοείται ότι άκουσα τα καλύτερα λόγια για όλους σας στην επιστροφή και αυτό με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Περάσαμε πολύ όμορφα άλλη μια φορά.

Υγ2. Παγωτό ε? Και σε μας δεν είπατε τίποτα...

michele είπε...

Εγω σας εχω πει.Αν καποιος γουσταρει να γραψει και εχει χρονο να μου στελνει να το ανεβαζω σαν αρθρακι..να μην κουραζομαι κιολας να ..ψαχνω για αρθρακια..
Γιαννη εχεις mail

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αν εννοείται εμένα, ο ταχυδρόμος δεν έχει έρθει ακόμα...

Θα το δω αύριο γιατί πρέπει να αναχωρήσω για Σπάτα. Του Σταυρού σήμερα.

"Σταυρός υψούται σήμερον και κόσμος αγιάζεται". Χρόνια πολλά σε όλους.

Καλό απόγευμα φίλοι μου

giannhs kon είπε...

Χαχα τους κυνήγησαν από την πλατεία χαχα !!!!

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

ΜΠΑΡΜΠΑ δεν είναι αυτό που νομίζεις χαχαχα

είπα να πω καλημέρα το πρωί και τα βρήκα ντουβάρια άστα !!
Μπορούσα βέβαια να μπω από το παράθυρο αλλά λέω καλύτερα να εκτεθούν να μην το ξανακάνουν

Όπως είδες η ΜΑΝΑ άνοιξε 10.00 ώρα το μεσημέρι χαχα

καλησπέρα ΝΙΚΗ μας

giannhs kon είπε...

καλο απογευμα ΓΙΑΝΝΗ πολλούς χαιρετισμούς

ΠΑΝΟΣ είπε...

Διαβάζοντας το κεντρικό θέμα, από πάνω προς τα κάτω φυσικά, δεν μπορώ να πω ότι καταλάβαινα τι ήθελε ακριβώς να πει ο ποιητής, άσε που σε μερικά σημεία απορούσα αν ήξερε να γράφει σωστά την ελληνική γλώσσα (κι εγώ δεν ξέρω αν το κάνω καλά αλλά τουλάχιστον δεν αρθρογραφώ).
Φτάνοντας στο τέλος και βλέποντας την υπογραφή, κατάλαβα.
Και να δείτε ότι τόσες μέρες μπαίνοντας στον Capital και βλέποντας εκεί προς την μέση και κάτω την "προειδοποίηση":
Ο Γιώργος Καισάριος απουσιάζει σε άδεια
σκεφτόμουν να πάρω τον Στούπα και να του πω να βάλει αμέσως μετά μέσα σε παρένθεση την λέξη ευτυχώς, δηλαδή:
Ο Γιώργος Καισάριος απουσιάζει σε άδεια (ευτυχώς).
Τελικά μάλλον δεν μπόρεσε να ξεκουραστεί ο άνθρωπος...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι δικές μου μέρες που καθόμουν να γράφω και να ασχολούμαι έχουν περάσει μάλλον ανεπιστρεπτί, αλλά εσύ βρε Γιάννη μου σαν νεώτερος...καλά σου λέει ο Μικές, αφού μπορείς να γράψεις και έχεις όρεξη στείλε του μερικά αρθράκια για δημοσίευση.
Πολλά σωστά πράγματα επισημαίνεις.
Όσον αφορά για τον "εργάτη" που περίπου κατέστρεψε την χώρα όπως μου "χτυπάνε" κάθε μέρα και με την πρώτη ευκαιρία αρκετοί... είπαμε κουράστηκα να γράφω και να αντιδικώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα κι εκεί.
Αλλά όλα αυτά που εύχεσαι, με τα ίδια πρόσωπα και την ίδια νοοτροπία, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά εθνική κυβέρνηση, ΔΕΝ γίνονται, όπως δεν γίνεται να "σωθούμε" όταν οι μισοί συμπατριώτες μας απλά δεν πληρώνουν φόρους. Εκεί είναι τα προνόμια και οι εύνοιες και όχι στον "εργάτη".
Και για το τέλος... αυτή η χώρα ρε μάγκα δεν σώζεται με τίποτις άμα λάχει να 'ούμε...

Ilias D είπε...

Καλησπερα στη παρεα.

Unknown είπε...

19/06/13 - 12:59 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.132.114.145)

ΠΛ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΣΥΒΟΤΑ...

ΤΟ ΤΤ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΒ,,,,,

Η GOLDMAN ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΑ 1300...

Unknown είπε...

12/08/13 - 16:21 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.132.114.145)

ΠΕΤΡΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΣΕ ΟΛΟΥς ΚΑΙ ΟΛΕς ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΣΥΒΟΤΑ..........

ΜΕΓΑΛΟς ΞΕΝΟς ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 10.000.000 ΑΛΦΑ.........Η ΜΕ ΠΑΚΕΤΟ Η ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ

Unknown είπε...

αρε μπαρμπαλια ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕς ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΦΑ....

απο το 0.4 πηγε μονο 0.6 σε 1,5 μηνα

σιγα τα αυγα

Unknown είπε...

28/07/13 - 19:03 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.132.114.145)

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΗ.......................................

ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΑς ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ......5.8

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε καλώς τον hamura-be
Και μπαίνοντας μετά από πολλή ώρα έλεγα που είναι ο αρχιπαπαγάλος να μας τα σκοτίσει;;;
Πάλι ΔΗΚΕΟΘΙΚΑΙΣ

Ρε άντε να κάνεις καμιά δουλειά της προκοπής, μετά από τόσο καιρό που τα λες μοιραία θα ερχόταν η ώρα να ανέβουν λίγο μερικά χαρτιά χαχαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Άθλιε το email που μου έστειλες ήταν απλά "άθλιο"!!!! Με κάνεις και ζηλεύω βραδυάτικα.

Φανταστικά μέρη. Είμασταν εκεί πριν 3 χρόνια με τον τυφώνα. Πολύ χαίρομαι που περάσετε κι εσείς έτσι όμορφα.

Καλό ξημέρωμα,

Yg. Michele αύριο επαναληπτικό, γιατί κόλλησε ο Browser κατά τη διαδικασία και δεν πρόλαβα να δω τίποτα... εκτός αν σου δείχνει ότι πέρασα...