Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

X.A.A. LIVE 

ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...
        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ...



Με τους αριθμούς και την ονοματοδοσία οι άνθρωποι αποκτούν έλεγχο επί του κόσμου»
Oswald Spengler, «Η παρακμή της Δύσης»

Ο Spengler όμως, ενενήντα χρόνια πριν, εννοούσε αριθμούς που αποτυπώνουν με αυστηρή ακρίβεια τα ανθρώπινα δεδομένα.

Όπου το 1 είναι 1, όχι 0,7 ή 1,2. Λόγου χάριν, κάποιος έχει ένα ή δύο ή τρία παιδιά. Το γεγονός, με την απόλυτη αριθμητική του αποτύπωση, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και απαγορεύει μαθηματικές άρα και κοινωνικές σχετικότητες.

Το ίδιο οφείλει να συμβαίνει με τον αριθμό των χρημάτων που κάποιος, άτομο ή συλλογικότητα, διαθέτει. Όπως έγραψε ένας άλλος Μεσευρωπαίος, ο Μίλαν Κούντερα, «η γιαγιά μου, στην Μοραβία των αρχών του 20ού Αιώνα, μπορούσε να πει πότε η οικονομία της χώρας πήγαινε καλά: όταν η τσέπη της ήταν γεμάτη!».

Αλλά μεσολάβησε ο 20ος Αιώνας, η ραγδαία άνοδος των Οικονομικών με τα τερτίπια που αυτή εισήγαγε, τα οποία μετέτρεψαν τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες σε λογιστικές απεικονίσεις, ερμηνευόμενες κατά το πολιτικό δοκούν.

Εδώ ο Βαρουφάκης έχει δίκιο όταν λέει, αναφερόμενος στον κλάδο του, ότι οι οικονομολόγοι που τοποθετούνται επί δημοσιονομικών θεμάτων οφείλουν να δηλώνουν και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις – αλλοιώς να συλλαμβάνονται από την αγορανομία. Είναι οι πολιτικές θέσεις που υπαγορεύουν την ερμηνεία των αριθμών.

Η «ερμηνευσιμότητα» των αριθμών, μαζί με το εφιαλτικό new talk, όπου για παράδειγμα ο «άνεργος» μετονομάστηκε σε «απασχολήσιμο», προκάλεσαν, τουλάχιστον στον μέσο άνθρωπο, πλήρη σύγχυση. Εννοείται, σε ό,τι αφορά τα δημόσια οικονομικά. Γιατί όσον αφορά τα ιδιωτικά τους οικονομικά, οι άνθρωποι και σήμερα λίγο διαφέρουν από την γιαγιά τού Κούντερα : αποτιμούν την εθνική οικονομική συγκυρία ανάλογα με την προσωπική τους ευμάρεια ή ανέχεια.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η συζήτηση για το πρωτογενές πλεόνασμα κάπου απέκλινε από την ουσία του.

Το ζήτημα έχει τέσσερεις, βασικές διαστάσεις.
Το πνεύμα με το οποίο εισήχθη στον δημόσιο διάλογο, την αντιστοίχηση λογιστικής με οικονομική πραγματικότητα, τις προσδοκίες που γέννησε και την πολιτική διαχείριση του.

Ας τα εξετάσουμε ένα-ένα.

Πρώτον, ορθά ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε με πνεύμα αισιοδοξίας πρωταρχικά μεν στους Έλληνες, απευθυνόμενος όμως κυρίως, σε δεύτερο επίπεδο, στους δανειστές και στις αγορές, από όπου μελλοντικά προσδοκά δανεισμό. Ο συγκεκριμένος χειρισμός δεν λογίζεται συγκάλυψη της πραγματικότητας για πολιτικά οφέλη αλλά θεσμική υποχρέωση. Όταν μιλάει ο –εκάστοτε- πρωθυπουργός, μιλάει η Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σκόπιμο από τού στόματος του να μεταφέρεται διεθνώς μια δυσοίωνη εικόνα, η οποία θα επιβαρύνει την αντίληψη για τα ελληνικά πράγματα στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.

Αν ο πρωθυπουργός μιας χώρας δεν εκφράσει την απαραίτητη για έξοδο από την κρίση συλλογική ικμάδα, η χώρα θεωρείται νεκρή.

Το ότι γνωρίζει την πραγματική κατάσταση δηλώνεται από την αποστροφή του «νομίζετε εγώ δεν βλέπω…;». Όμως, ποιος λησμονεί ότι ο ανθελληνικός ορυμαγδός διεθνώς, που και τα επιτόκια «εκτόξευσε» και επακόλουθα επέβαλε τα Μνημόνια ως «αναγκαία», πυροδοτήθηκε από την εγκληματική συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος όπου βρισκόταν κατήγγειλε και καθύβριζε την χώρα της οποίας εξελέγη κυβερνήτης.

Δεύτερον, η αδήριτη πραγματικότητα όταν χρωστάς 321 δις είναι ότι και να έχεις πλεόνασμα 3 δις πάλι οφείλεις 318. Επίσης, η μέθοδος με την οποία εξάγεται αυτό το πλεόνασμα αποτελεί δείγμα μιας εσκεμμένα παρανοϊκής πολυπλοκότητας περί την αποτύπωση των δημοσιονομικών μεγεθών. Επισημαίνοντας δύο μόνο λογαριασμούς, όταν δεν συνυπολογίζονται εκκρεμείς οφειλές του Δημοσίου και τοκοχρεωλύσια το προκύπτον πλεόνασμα αμφισβητείται.

Όμως η μέθοδος γίνεται διεθνώς αποδεκτή και τα προκύπτοντα μεγέθη αποτυπώνουν τις επιδόσεις των εθνικών οικονομιών, με βάση τις όποιες καθορίζονται οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Είναι, αν θέλετε, μια νόμιμη υποκρισία, ένα καθεστώς που κάλλιστα θα λεγόταν «τα κατά συνθήκην οικονομικά ψεύδη». Τα μετέρχονται όλοι και αποκαλυπτικός είναι ο Νίκος Χριστοδουλάκης στην ανοιχτή του επιστολή προς την Μερκελ :

«1. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα για να μπει στην ΟΝΕ έκανε χρήση των ελαστικών κριτηρίων του Μάαστριχτ το 1999. Με τη διαφορά ότι δεν τα έκανε ελαστικά ο Σρέντερ για να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά ο μέντοράς σας, ο Χέλμουτ Κολ, για να βοηθήσει τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, και προπάντων τη Γερμανία, που τότε είχαν είτε μεγάλα ελλείμματα είτε μεγάλα χρέη. Αν δεν άλλαζαν, από τον αρχικό πυρήνα της Ένωσης θα έμπαιναν στην ΟΝΕ μόνο η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο και το ευρώ θα γινόταν το πιο σύντομο ανέκδοτο.

 2. Γνωρίζετε ασφαλώς τις αγωνιώδεις μεταλλάξεις που έκαναν οι παραπάνω χώρες για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν έστω και τα ελαστικά κριτήρια. Η Γαλλία έβγαλε τα ασφαλιστικά ταμεία από το Δημόσιο, το Βέλγιο εξαγόρασε τον χρυσό της Κεντρικής Τράπεζας, η δική σας χώρα έβγαλε τα νοσοκομεία από τον προϋπολογισμό και απέκρυψε τα δημοσιονομικά ελλείμματα των Κρατιδίων».

Η Ελλάδα σήμερα πασχίζει να εκπέμψει ένα θετικό σήμα, καθώς η πλοήγηση στην παγκόσμια οικονομία συνιστά μια ισορρόπηση πάνω στο σκοινί της –όποιας- σταθερότητας και αξιοπιστίας μπορεί να επιδειχθεί.

Τρίτον, η επίσημη εξαγγελία πλεονάσματος δημιούργησε προσδοκίες δύσκολα διαχειρίσιμες. Εδώ βρίσκονται τα σοβαρά του ζητήματος, καθώς εισερχόμαστε στην περιοχή του ζόφου που έχουν προκαλέσει σε ευρέα στρώματα τα Μνημόνια. Οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα, ακούγοντας για «πλεόνασμα», υπό το κράτος της προσωπικής τους αγωνίας, ξέρετε τι ακούνε; «(Κάποια) Λεφτά υπάρχουν!».

Συνέχεια αυτής της σκέψης αποτελεί η επόμενη : «Εγώ, τι θα πάρω από το πλεόνασμα;». Και επειδή έγιναν κουβέντες για τη διανομή του, ήδη κυκλοφορεί και σταδιακά θα διογκώνεται  περισσότερο στην κοινωνία το ερώτημα «Εγώ, γιατί δεν πήρα από το πλεόνασμα;». Δεδομένου ότι τουλάχιστον από τις δημόσιες τοποθετήσεις του οικονομικού επιτελείου προδιαγράφεται ότι η λιτότητα μάλλον θα εντείνεται, η διάψευση της προσδοκίας θα δηλητηριάζει έτι περισσότερο την συλλογική ψυχολογία.

Τέταρτον, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ασκεί, με στενά περιθώρια αυτονομίας, πολιτική κατ’ αρχήν ικανοποίησης των δεσμεύσεων που απορρέουν από το χρέος. Βρίσκεται λοιπόν διαρκώς υπό την πίεση να παρουσιάσει την αποτελεσματικότητα των οικονομικοπολιτικών της χειρισμών.
Εάν το πρωτογενές πλεόνασμα συνιστά κατ’ εξοχήν λογιστικό μέγεθος, η εξαγγελία όφειλε να γίνει ακροθιγώς, ένα αισιόδοξο νεύμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό και όχι με, περίπου, τυμπανοκρουσίες.

Εάν ταυτόχρονα με το πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει και πραγματικό ταμειακό απόθεμα, με το οποίο η κυβέρνηση έχει την ευχέρεια να προβεί σε παροχές, κατά πρώτον πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα εμφανιστούν αμέσως οι δανειστές μπροστά της και θα το απαιτήσουν – ό,τι αντίστοιχα προωθείται με την κατάσχεση καταθέσεων σε οφειλέτες του δημοσίου.

Κατόπιν, μπορεί να ξεκινήσει, αθόρυβα, επιλέγοντας μια ευρέως πληγείσα κοινωνική ομάδα ή μια κοινωνική λειτουργία και να κατευθύνει εκεί τους όποιους διαθέσιμους πόρους. Άμεσο επίδομα στους πολυτέκνους ή αύξηση κατά ένα μικροποσό των χαμηλών συντάξεων ή ελάφρυνση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.

Όλοι θα το καταλάβουν στην τσέπη τους και η εκφρασθείσα κυβερνητική αισιοδοξία θα μετατραπεί σε κοινωνική αισιοδοξία. Αλλιώς το πλεόνασμα θα γίνει πολιτικά συνώνυμο του μπούμερανγκ. Και η συζήτηση για επαναπατρισμό ψηφοφόρων μπορεί να συνεχίζεται.


Προφήτης

www.antinews.gr

124 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα, καλημέρα

προτελευταία Παρασκευή του επεκτεταμένου Αυγούστου σήμερα και λήξη παραγώγων, το νου μας

Λοιπόν Μιχάλη, τι λέγαμε, χεχε

Έχω γύρω στις 5 ώρες να αναπτύξω το θέμα με την ησυχία μου, χωρίς να πετάγεσαι χεχε

... και καλά οι Γιάννηδες ξυπνάνε νωρίς

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους λιγο πρωινη, φταιει το κουνημα που ειχαμε τα ξημερωματα.
Γιαννη συγνωμη σε προλαβα.
Αντε και καλη συνεχεια στην ανοδο μπας και συνελθει κι η ΒΙΟΧ.

kostasΠειραιας είπε...

Μας προλαβε αλλος τελικα. ThitaDelta πολυ πρωι ξεκινησε η κινηση σημερα, Καλημερα και παλι.

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα Κώστα

δεν ήξερα ότι ήθελες να προλάβεις τον Γιάννη, αλλιώς θα σε άφηνα

giannhs kon είπε...

καλημέρα σε όλους τους φίλους

καλημερα ΔΗΜΗΤΡΗ και ΚΩΣΤΑ


Σιγά μη με προλάβατε χαχα από χθες το βράδυ που ξεκίνησε έκτακτο δωρεάν φροντιστήριο εχω κάτσει σε μια γωνία ακούω και σημειώνω απορίες.

Α και κάτι για 1050 που εχω σημειώσει πρέπει να έχετε κάνει λάθος λείπει ένας άσσος χαχα

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα Γιάνναρε

σωστός, χεχε

giannhs kon είπε...


Δεν θα τα πάμε καλααα με το ιντερνετ σήμερα

Καλημερα καλημερα


.

giannhs kon είπε...

και επειδή σε λίγο σε 2-3 ωρες θα ξυπνήσει ο ΜΙΧΑΛΗΣ για να συνεχίσετε θα προτείνω και μια παράμετρο ακόμα που νομίζω πρέπει να εντάξετε στις πολυσύνθετες μεθόδους που χρησιμοποιείτ

αυτοί που επενδύουν τα πολλά λεφτά ( δυνατά χέρια ) φοβόνται περισσότερο από εμάς γιατί πολύ απλά τα λεφτά που επενδύουν δεν είναι δικά τους και πρέπει να λογοδοτούν για τις κινήσεις τους
Οπότε τους έχουμε !!!σκεφτείτε το και χαλαρώστε χαχαχα

http://youtu.be/j1qMIUhiF8E

giannhs kon είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1136585/ethnikh-meionei-kata-15-ta-epitokia-gia.html

giannhs kon είπε...

διαβάζω ξανά διαβάζω την χθεσινοβραδινή συζήτηση ………….ΠΟΥ υποσχεθήκατε ότι θα συνεχίσετε μη ξεχνιόμαστε χαχα

και έχω μια ερώτηση προς όλους
και τους μουγκούς και τους έχουν στραβώσει με την πάρτι μας χαχα

εάν σας έλεγε κάποιος ότι πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα καλούδια ( εργαλεία } ( γραμμές τάσης ταλαντωτές κινητοί κύματα αέρηδες κλπ κλπ ) από την πλατφόρμα σας
ΚΑΙ
ότι μπορείτε να κρατήσετε μόνο δυο πια θα κρατούσατε ???

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
Γιαννακι εισαι απιθανος...
κρυφο ταλεντο...
παντως ο ενας κινητος ειναι σιγουρα ο "γιουργιας"...
και ειναι μια απο τις σπανιες φορες που δεν τον ακολουθησα και εχασα .ΕΥΔΑΠ....

μπαρμπαλιας είπε...

επαναφερω λπν το σχολιο του αγαπητου μου ΘΔ ..προσυπογραφοντας.
η μεθοδος ειχε φοβερες επιτυχιες τον παλιο καλο καιρο...που δεν υπηρχαν χαρακωτες πλατφορμες και χαμπερια...

Blogger Ο/Η ThitaDelta είπε...
... καλησπέρα Αντώνη

εξάλλου γιατί να έχεις τα ωραία σου χρηματάκια σε εταιρίες που και ο ιδιοκτήτης του τις έχει στο χέσιμο;

Χρησιμοποιείς την τεχνική του trade penny stocks, στο πρώτο +10% μπαίνεις την ίδια μέρα η την επόμενη και πουλάς 3 μέρες μετά.

Αυτή την λέω τεχνική "γιούργια"

19 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:23 μ.μ.

giannhs kon είπε...

καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΜΑΣ

Ilias D είπε...

Καλημερα στην παρεα

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Γιαννακι
F1 Σινγαπουρη...αν και εχει ατονισει το ενδιαφερον ...αλλα ποτε δεν ξαιρεις τι σου ξημερωνει με τα μασινια...

Bαγγελης gelato είπε...

Καλημέρα σε όλους

giannhs kon είπε...

καλημέρα ΗΛΕΙΑ και ΒΑΓΓΕΛΗ

Σωστα ΜΠΑΡΜΠΑ ποτε δεν ξέρεις είναι απρόβλεπτα τα @@@@παιδα χαχα

THE JUNIOR είπε...

ΔΕΗ που παςςςςς

γυρνα πισω,ποιος ακουει τον πεθερο

που γλυκαθηκε

THE JUNIOR είπε...

ευτυχως!!!!

michele είπε...

Καλημερα καλημερα σε ολους. Υπαρχει προβλημα στο ιντερνετ,οταν αποκατασταθει τα λεμε

profit είπε...

καλημέρα σε όλους

ζωηρή η eurobank

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους. Η ΕΕΕ τι έπαθε και είναι στο -4,44??? Γνωρίζει κάποιος??

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,

Ξεκινήσατε με το αναψυκτικό γιατι η άνοδος στο χιλιάρικο μας έπεσε βαριά? ΧαΧα....

Ευτυχώς εδω το Ίντερνετ δουλεύει κανονικα, τι σόι 5 τεχνικούς του ΟΤΕ είχαμε χθες στα γραφεία οι οποίοι πλέον πετάνε με τους γερμανούς. Ποιότητα συμπεριφοράς και υπηρεσιών. ΜΠΡΑΒΟ τους.

Lefters είπε...

BREAKING NEWS....
Αχτίδα φωτός στην
σπηλιάαααααα...

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΓΙΑΝΝΗ και ΛΕΥΤΕΡΗ

Για την 3ε σημερα εναι 20/9 χαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα

giannhs kon είπε...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FTSE, η Coca-Cola HBC ΕΕΕΚθα ενταχθεί στους δείκτες FTSE 100 και FTSE All Share μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΓΙΑΝΝΑΚΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα Γιάννη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Χαχα η φώτο σου τα σπάει τώρα τη πρόσεξα

Λευτερης είπε...

Ευχαριστώ ΚΟΝ. Χαίρομαι το ταπεραμέντο σου. Πάντα έτσι φίλε.

THE JUNIOR είπε...

ωχ η πεθερα στο τηλεφωνο

θα με αλλαξει τα ΦΩΤΑ

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρε
εφυγε ...παει φάνταρος

Ilias D είπε...

Γιατι μικρε;κανονικα οι πευερες προσεχουν τους γαμπρους χεχε.
Κλμρ στους νεοεισερχομενους.

giorgos είπε...

Καλημερα σε ολους.Πολλα κομματια στην ΚΡΕΤΑ.

THE JUNIOR είπε...

ΗΛΙΑ
και εμενα με προσεχε μεχρι να πουλησω
πιο χαμηλα



ΑΝΔΡΕΑ
επιασα αραχνες ,κανεις τιποτα

michele είπε...

Bλαβη αποκατασταθηκε over!

THE JUNIOR είπε...

να και ο αλλος

ο εvας
rollover

o αλλος
over

και εμεις στην αποεξω γενικοτερα

michele είπε...

Μεχρι τις 2 δεν βλεπω και πολλα πραγματα..

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη μετα τι βλεπεις

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Καλημέρα και στο αμερικάνικο fund που ξεκίνησε (απο χθες) τις αγορές στην ΓΕΚ...
γαμώτο... σαν τον Π.Θ. το έγραψα ... χαχαχα

ΔΗΜΗΤΡΗ, Αμερικανός και Άγγλος αγοράζουν ΤΕΝΕΡΓ...

ΜΙΚΡΕ, στηρίξεις κάνω...

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα στον βαγγελα βαλε πλατη

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα τωρα βαλε οπου θελεις

εχει γενικη συρραξη

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα τωρα βαλε οπου θελεις

εχει γενικη συρραξη

kostasΠειραιας είπε...

MIKPOΣ... μην κανεις ερωτησεις ακομα στον michele. Noμιζω τα μηνύματά του ειναι απο κασσετα γιατι ακομα κοιμαται. Και καλα προβλημα στο ιντερνετ.

michele είπε...

Οχι,λυθηκαν τα προβληματα Κωστα,αλλα δεν σχολιαζω μια συνεδριαση με 4,5% την ΕΕΕ και χωρις ιδιαιτερα τεχνικα χαρακτηριστικα προς το παρον

ετσι κι αλλιως τη ζωνη 1019-1022 δεν θα την περναγε ετσι

THE JUNIOR είπε...

ασε προχθες μας ειπε και ψαρακες
οταν καποιος ειπε την λεξη κασσετα
και απο τοτε δεν την ξαναβαζουμε
στο στομα μας αυτην την λεξη

ThitaDelta είπε...

χεχε

kostasΠειραιας είπε...

Οκ michele προσωπα δε θιγουμε υποληψεις δε σπιλωνουμε, χαχαχα.
Αλλωστε εμεις δεν ειμαστε υπερανω γραμμων και χαρακων και θελουμε να σε εχουμε χαρουμενο κι ευδιαθετο.

ThitaDelta είπε...

@αμώ το ztrade μου μέσα

ρε παλουκάρια είδα και άλλο conflict με τον Παντελή (γάτο) στο ztrade, για δείτε λίγο που είναι το gap στην ΤΕΝΕΡΓΑ;

Ο/Η spand είπε...
@ΘΔ 23/5..3,44-3,45 βλεπω και στου μεταστοκ τα δεδομενα αλλα και στην πλατφορμα της γιουρομπανκ
στο 3,35 δεν βλεπω εγω πουθενα ..μηπως κανεις λαθος??

20 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:27 π.μ.
Ο/Η ThitaDelta είπε...
Παντελή εγώ το έχω 22/23 Μαίου και 3,44-3,45 δεν βλέπω στο ztrade, αλλά το έχω ξαναπάθει και σε άλλες μετοχές
20 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:53 μ.μ.

Andreas D. είπε...

22/5
3,45 - 3,55

23/5
3,28 - 3,44

michele είπε...

3.44-3,45 ειναι το μικρο gap της ΤΕΝΕΡΓ 24 με 23 Μαιου

Andreas D. είπε...

3.44-3,45
22 με 23 Μαιου

michele είπε...

Συγνωμη 22 με 23 Μαιου

michele είπε...

Ολα τα θυμσαι ΜΙΚΡΕ ,δεν αφηνεις τιποτα να πεσει κατω

ThitaDelta είπε...

αχαχα,

μ' αρέσει που τραβάω και γραμμές
εγώ έχω:

22/5: 3.35-3.45
23/5: 3.19-3.34

Μέχρις εδώ, για πείτε κανένα σοβαρό εργαλείο...

Andreas D. είπε...

ΠΟΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΑ ΣΤΟ 2,30 ???????

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη

δεη,μυτιλ τα αφηνω να πεσουν κατω,αλλα δεν πεφτουν εκει που τα εδωσα


ανδρεα ,ολο μπροστα απο τον περιστερη
εισαι και θα βαλει τις φωνες

michele είπε...

Στο δικο μου ztrade κανονικα το βλεπω, εγω ,ενα γκαπακι εκει που ειπαμε

ΜΙΚΡΕ οταν δεν γυριζει εκει που τα εδωσες κατι σημαινει

ThitaDelta είπε...

Μιχάλη, σου έστειλα mail να δεις πως το βλέπω στο δικό μου, εσύ το βλέπεις αλλιώς;

michele είπε...

οκ Δημητρη θα το δω, η ΔΕΗ εκλεισε το gap aki

THE JUNIOR είπε...

εγω

κατι πηρα, για το καλο που λενε

THE JUNIOR είπε...

Αντε ακομα λιγα ,για το καλο ξανα

Andreas D. είπε...

κλείσαμεεεεεεε

THE JUNIOR είπε...

τωρα ανδρεα

βγαινει η γυναικα μου στην αγορα
αυτη δεν εχει ορια

michele είπε...

ΠΟΛΛΗ ΧΑΡΤΟΥΡΑ

Andreas D. είπε...

δεν βλέπω κάτι εντυπωσιακό...

michele είπε...

ΘΑ ΔΕΙς ΤΩΡΑ

michele είπε...

50 ΕΚ Ο τζιρος ,αυτο και αν ειναι εντυπωσιακο

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ

ειπα στην ακρη
βγηκε η γυκαικα μου στην αγορα

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ

Andreas D. είπε...

Μόνο ΜΥΤΙΛ πήρα στο 4,81...

για να κάνω στήριξη στον ΜΙΚΡΟ...

Ilias D είπε...

Σωστος ο Μιχαλης.

THE JUNIOR είπε...

ΓΥΝΑΙΚΑ

οχι και εθνικη κατσε καλααααααα

michele είπε...

Ανοιγεται η κυρια χαχαχα..

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη

Η Κ.ΜΙΚΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η Κ.ΣΤΑΜΑΤΗ

Andreas D. είπε...

Εγώ βλέπω μεγάλη πτώση με μεγάλο όγκο.... χαχαχα

Unknown είπε...

Η πτώση πτώση και ο ΑΒΑΚΑΣ βραχος με 113 τεμάχια...

Εκτος και αν κρατάει καμια έκπληξη για το τέλος...

michele είπε...

Η κ.ΜΙΚΡΟΥ ομως Γιαννη ειναι ελευθερη ,δεν ειναι στη στενη χαχα ( και συνεχιζει προφανως να τονωνει την ιδιωτικη καταναλωση)

ArTaXiA είπε...

Καλησπέρα φίλοι μου

Το πόνημα έχει ανέβει στο ιστολόγιο μου, για όσους χθες το αναζήτησαν.

michele είπε...

Θα εντρυφησουμε στο πονημα artaxia ,καλησπερα
μικρε ,ξαναπαρτην τηλεφωνο,δεν ακουει καλα

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, εγώ λέω τι (θα) φαίνεται στον απλό επενδυτή...
μη κοιτάς που εμείς είμαστε γάτοι...

εσύ μπορεί να κάνεις πλάκα αλλά 1800 κυβικά έρχονται την άλλη εβδομάδα...

καλώς τον ArTaXiA, σε περιμέναμε...

ArTaXiA είπε...

Kαλησπέρα οικοδεσπότα! :)

ArTaXiA είπε...

Προφανώς εκεί στο υπουργείο με τις "φραγές" δεν έχουν μάθει για τους "anonymous servers".

michele είπε...

Artaxia ,η συγκεκριμενη περιπτωση δυσκολα στεκεται στα δικαστηρια που θα πανε οσοι θιγονται

michele είπε...

Ειμαστε ακριβως πανω στην ενδοσυνεδριακη γραμμη τασης ..εχει ενδιαφερον εδω,αν την διασπασει ανοδικα ,αν και ειναι νωρις ακομα

Θανασης Κ είπε...

καλησπερα στην παρεα...φραγη και το σεντρ δεν ειναι στο limit down?? περιεργο μου φαινεται...μηπως ειναι για αγορα με τοση πιεση που δεχεται το χαρτι..'η περιμενουμε τις λεπτομεριες για να αποφασισουμε???

michele είπε...

Νωρις-νωρις αλλα την κανανε την ( αναμενομενη-ενδοσυνεδριακη διασπαση)

michele είπε...

Το 1009 να δουμε

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, λάθος κατασκευαστικό χαρτί αγόραζα στο 2,30...

Θανασης Κ είπε...

στις μεγαλυτερες στεναχωριες εχουμε τις μεγαλυτερες εμπνευσεις Μικρε... μια χαρα τα λες

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,

105,000 τμχ η deutsche bank στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ...

τίποτα στη ΓΕΚ...

Ilias D είπε...

Εδω εχει η Ζιμπαμπουε δολλαριο...φυσικα και θα το δουμε το 1009.ισως και 1010

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Βλέπει κανένας την τιμή της σόδας στη βασίλισσα ?

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

μικρε ,ποιος εδωσε κρετα;;;;
εχω κατι αγορασμενες,να παρακολουθω!

michele είπε...

Ο Βαγγελης εχει συμπεριφορα που μου "δειχνει" παικτες μεσα

νικος φαληρο είπε...

σχολιο 3:32 παρακαλω οχι βαρειες απειλες.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Βιαστηκα προηγουμενως,ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

Πολυ Κ@λοπαιδο ο ΓΔ,ενα χρονο στα 1000 αντι να φυγει με χιλια!!!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ,ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα σε ολους.Αρταξια εγω απο χρηματηστηρια ειμαι ασχετος αλλα οφεολω να ομολογησω οτι το κομματακι στο αρθρο τα σπαει.Ωραιες μουσικες

νικος φαληρο είπε...

τωρα καπως το γλυκανες, αλλα με τιμες κατοικιων στο ναδιρ δεν ισιωνει.

νικος φαληρο είπε...

ΣΕΝΤΡικακι μεγαλη ανωμαλια ο μμ.

michele είπε...

Μονο δεη-βαγγελη προσεχω σημερα ..οι αλλες καλως να διορθωσουν
κλεισιμο πανω απο 1002 ειναι επιτρεπτο.Διαφορετικα μπορει να παμε αρκετα χαμηλοτερα στο 975 κλπ.Ομως αυτα απο Δευτερα ,εχει μεγλο συνασπισμο το ΣΚ

michele είπε...

*μεγαλο

michele είπε...

η διαδρομη ειναι συγκεκριμενη ΜΙΚΡΕ εκει 145-165 μεχρι νεωτερας

michele είπε...

Ναι ,αλλα αυτος ανεβαινει χαχαχα ,ο αλλος ειναι μουλαρι

michele είπε...

Κοιτα με τραβαει μπροστα ο Φουρλακος και στραβωνει ο λαιμος μου να κοιταω πισω Μικρε

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
πούλησα στο 3,16 αλλά με τρώει να τα πάρω πίσω...

michele είπε...

Καλα μην τα παρεις Παρασκευη απογευμα,δεν χρειαζεται

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΜΙΚΡΕ είναι μεγάλη και σίγουρη της είχαν πει της γυναίκας και παρασύρθηκε. Μην τη μαλώνεις!

michele είπε...

Καλως την Βαλια την αγαπημενη προεδρινα

Θανασης Κ είπε...

κλειδωσε σχεδον το σεντρ... μια χαρα το πανε...και με μεγαλους ογκους..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Λες να φάνε και το gap?

νικος φαληρο είπε...

ΠΕΙΡ στησιματα στις δημοπρασιες

νικος φαληρο είπε...

εχουν στηθει και αγοραστικα ΣΜΕ12/13
1,25 ΠΕΙΡ, οχι πολλα

michele είπε...

ΧΑΧΑ ΤΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ..καλα το ξερουμε

michele είπε...

Ειπαμε ,εχουν ερθει μεγαλα παιδια..και οι διορθωσεις ειναι ανταξιες της bull κινησης ..
ηρθε και η κωλο ΑΛΦΑ κοντα εκει που θελουμε

Θανασης Κ είπε...

ειχα βαλει εντολη απο τισ 2 το μεσημερι στο 0.202 και αγορασα αλλα δεν χαρηκα επειδξ μεσα μου δεν ηθελα να παει τοσο χαμηλα...στο χρωσταω ομως ναι....

νικος φαληρο είπε...

στελθ μαρκετια ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ.

Andreas D. είπε...

κατόπιν ωρίμου σκέψεως και μιας και έρχεται και το αυτοκίνητο, δεν έκανα τίποτα...

νικος φαληρο είπε...

περιμενουν με αγοραστικα ΣΜΕ τα παιδια.

Andreas D. είπε...

Απίστευτος ο ΚΑΝΑΔΟΣ...

νικος φαληρο είπε...

καλοριζικο και καλοταξιδο κε Andreas D.

michele είπε...

Επειδη βιαζομαι,ανεβασα μια φωτο του πιο απλου ΓΔ στην επομενη απογευματινη αναρτηση
να μελετησετε
σας χαιρετω προσωρινα

Andreas D. είπε...

Σε ευχαριστώ Νικόλα.

ΜΙΚΡΕ, κατέβα να κεράσω...

(μη ξεχνάς τους αμερικάνους)