Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

X.A.A. LIVE 

ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ-ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΛΥΝΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ "ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ "
ΣΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΧΩΡΕΣ...

Lifting the «oil curse» for resource-rich nations

©Christian Science Monitor

Ανάμεσα στις λίγες δεκάδες κράτη με τέτοια αφθονία φυσικών πόρων, η Βενεζουέλα έχει καταντήσει ένα αξιοθρήνητο αντιπαράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνει κανείς όταν έχει πλούσιο υπέδαφος. Αν και βρίσκεται πάνω στα πλουσιότερα πετρελαϊκά κοιτάσματα του κόσμου, η οικονομία της κατακρημνίζεται ταχύτατα. Τα είδη πρώτης ανάγκης σπανίζουν, ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει, οι συσκοτίσεις είναι συνηθισμένες. Οι ουρές των ανθρώπων που βγάζουν βίζα για να μεταναστεύσουν γίνονται όλο και μακρύτερες.

Αντί να αλλάξει ρου και να επενδύσει τα πετροδολάρια του έθνους του για τη μέρα που το πετρέλαιο θα στερέψει, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο (Nicolás Maduro) προτιμά να μιμείται τα κόλπα του τεθνεώτα προκατόχου του Ούγκο Τσάβες (Hugo Chávez). Επινόησε ένα εχθρό για να αποπροσανατολίσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την κυβερνητική διαφθορά και την κακοδιαχείριση. Την Δευτέρα (2/10) απέλασε τρεις Αμερικανούς διπλωμάτες, που δήθεν συνωμοτούσαν για να σαμποτάρουν την οικονομία της χώρας.

Ένας από τους λόγους που οδηγούν όμως ολοένα και περισσότερους Βενεζουελανούς να βλέπουν πέραν των προπαγανδιστικών ταχυδακτυλουργιών της κυβέρνησης, είναι η διαπίστωση πως πολλά κράτη του κόσμου καταφέρνουν τελικά να βρίσκουν τρόπους να γλιτώνουν από αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν «κατάρα των φυσικών πόρων». Έτσι ονομάζεται η κακοδιαχείριση του πλούτου που φέρνει έξαφνα η ανακάλυψη πετρελαίου ή άλλων ανάλογων φυσικών πόρων, που θυμίζει πολύ το σύνηθες φαινόμενο όσων κερδίζουν τον πρώτο λαχνό του λαχείου αλλά τελικά χρεοκοπούν!

Όπως φαίνεται, η «κατάρα» πιάνει μόνο αν η συγκεκριμένη χώρα το επιλέξει. Κράτη σαν τη Νορβηγία, την Μποτσουάνα, την Aλάσκα, τη Χιλή και τον Καναδά έχουν υιοθετήσει ορισμένους βασικούς κανόνες που τους επιτρέπουν να αξιοποιούν σε μέγιστο βαθμό τα οφέλη του φυσικού τους πλούτου.

Ÿ Πρώτον, υπάρχει διαφάνεια όσον αφορά το πού κατευθύνονται τα χρήματα, πράγμα που απαιτεί ένα βαθμό δημοκρατίας.
Ÿ Δεύτερον, ο πλούτος κατανέμεται δίκαια, ιδίως στις μέλλουσες γενεές, αντί να σπαταλιέται διοχετευόμενος κρυφά προς μια διαπλεκόμενη ελίτ.
Ÿ Και τρίτον, ο παραγόμενος πλούτος πολλαπλασιάζεται επενδυόμενος σε επιχειρήσεις, παιδεία, και υποδομές.

«Όπως ακριβώς αυτή η κατάρα έχει ένα ξεκίνημα, μπορεί να έχει κι ένα τέλος», λέει ο Μάικλ Ρος (Michael Ross), συγγραφέας του βιβλίου «η κατάρα του πετρελαίου: πώς ο πλούτος του πετρελαίου αλλάζει την εξέλιξη των εθνών». Ενώ πολλά έθνη πασχίζουν να αξιοποιήσουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ιδίως σε σχιστολιθικούς σχηματισμούς, μαθαίνουν επίσης πώς να αξιοποιούν κατά τον καλύτερο τρόπο τα κέρδη από το φυσικό τους πλούτο. Ιδιώτες, ακτιβιστικές ομάδες και το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ) προσφέρουν συχνά πολύτιμες συμβουλές.

Αλλά ένα από τα προσφιλέστερα παραδείγματα του πώς να αντιμετωπιστεί αυτή η «κατάρα», είναι η Νορβηγία. Όταν τη δεκαετία του 1970 η σκανδιναβική χώρα άρχισε να εξάγει πετρέλαιο, δημιούργησε ένα κρατικό ταμείο (που σήμερα διαθέτει 500 δις ευρώ) επενδύοντας σε ξένα χρηματιστήρια, ομόλογα και ακίνητα. Το κράτος επιτρέπεται να δαπανήσει μόνο τις αποδόσεις αυτών των επενδύσεων, αξιοποιώντας τες για να αναπτύξει την ιδιωτική παραγωγική της οικονομία και να ενθαρρύνει την απασχόληση των γυναικών μέσω μιας ρωμαλέας πολιτικής προστασίας της μητρότητας.

Στην Αλάσκα, ένα τμήμα των εισπράξεων από τις πωλήσεις πετρελαίου διανέμεται απευθείας στους πολίτες με τη μορφή ετησίων επιταγών. Με τον τρόπο αυτό, είναι οι ίδιοι οι πολίτες που αποφασίζουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπτυχθεί η οικονομία τους.

Τα περισσότερα κράτη με υπέρογκους φυσικούς πόρους, ιδίως στη Μέση Ανατολή, δεν είναι δημοκρατικά. Οι οικονομολόγοι διαφωνούν αν αυτό οφείλεται στην ιστορία της κάθε χώρας ή σε αυτό καθαυτό το πετρέλαιο. Στη Ρωσία ο πλούτος του πετρελαίου λειτούργησε διαβρωτικά για τη δημοκρατία. Στο Μεξικό και τη Νιγηρία, μεταρρυθμιστές ηγέτες προσπαθούν να ξεπεράσουν τις μόνιμες βλαβερές συνέπειες που είχαν τα έσοδα του πετρελαίου στις δημοκρατίες τους.


Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει ο πλούτος αρνητικές επιπτώσεις για τις διάφορες χώρες. Αρκεί αυτές να υιοθετούν ορισμένες βασικές πρακτικές, όπως είναι η διαφάνεια, η λελογισμένη αποταμίευση και η πολιτική ελευθερία. Η Βενεζουέλα καλά θα κάνει να πάψει να κραδαίνει το σκιάχτρο των ΗΠΑ και να αρχίζει να σκέφτεται μήπως είναι η ίδια υπεύθυνη για την «κατάρα του πετρελαίου».

www.ppol.gr

149 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

κλμ σε όλους.

Απάντηση στον ακατονόμαστο έτοιμη, θα ποσταριστεί το ΣΚ με καφεδάκι.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ καλημέρα ΣΤΡΑΤΗΓΕ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα Δημήτρη,
Καλημέρα Στρατηγέ μας!!!
Καλημέρα Γιαννάκη ΚΟΝ+,

και μια καλημέρα στον Αντρέα μιας και έχουμε σήμερα διαγραμμα την ΓΕΚ! Να κάνει το βήμα γρήγορα.

Καλη μέρα σε όλους

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Χθες συνομιλούσα με τον πρόεδρο, σήμερα μου φτιάχνει το τραίνο για το χωριό των κουμπάρων !!!! (ΤΙ ΒΙΣΜΑ ΠΕΤΥΧΑ ?)

http://www.newmoney.gr/article/24979/symvasi-415-ekat-eyro-gia-aktor-jp-avax-terna

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα φίλοι μου

Απ' ότι διάβασα, αύριο θα είμαι το πρόσωπο της ημέρας. Μην περιμένετε ωστόσο να απαντήσω στο παραμικρό. Απορώ, γιατί κάποιος που έχει ενδεχομένως θέματα μαζί μου, δεν μπαίνει στον κόπο να τα συζητήσει ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΣΑΝ ΑΝΔΡΑΣ.

Κ. Ιωάννου, σε μπελάδες με βάλατε με τη ΦΛΕΞΟ. Σας διάβασαν και πελάτες και με ρωτούσαν. Της έριξα μια ματιά κι έχω κάποιες απορίες:

1) Με τέτοιες ταμειακές ροές που λέτε πως έχει, γιατί άραγε έχει να διανέμει μέρισμα από τη χρήση του '09;

2) Είδα πως στο εξάμηνο, αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις σχεδόν 30%. Πιθανολογώ πως σχετίζεται με την θυγατρική στην Πολωνία, αλλά και πάλι, με τέτοιο ταμείο;

3) Στην ιστοσελίδα τους δεν υπάρχει πρόσφατη λογιστική κατάσταση, ενώ "ετήσιο δελτίο" έχουμε να διαβάσουμε 8 χρόνια. Μου δίνει την εντύπωση ο Γκινοσάτης πως δεν πολυνιάζεται, ούτε για τους μετόχους, ούτε για το χαρτί.

Αυτά για αρχή, και μην το θεωρήσετε μομφή. Είναι οι ίδιες ερωτήσεις που μου κάνουν κι εμένα, όταν προτείνω κάτι, ή έστω, λέω πως μου αρέσει κάτι.

Καλημέρα σας.

Unknown είπε...

http://www.flexopack.com/Files/Billeder/pdfs/2013/2013_06_30_FLEXOPACK_FS.pdf

http://www.flexopack.com/Files/Billeder/pdfs/2013/2013_06_30_FLEXOPACK_IFRS.pdf

http://www.flexopack.com/Files/Billeder/pdfs/2013/2012-12-31FLEXOPACK_SA_FS_IFRS.pdf

http://www.flexopack.com/Files/Billeder/pdfs/2013/2012-12-31FLEXOPACK_SA_FS_IFRS.pdf

ArTaXiA είπε...

Ευχαριστώ

Εγώ έψαχνα εδώ:

http://www.flexopack.com/Default.aspx?ID=25

και δεν υπάρχει τίποτα....

Unknown είπε...

2) Διαβαστε την εξαμηνιαία οικονομική έκθεση 5.12 και 5.16

Επιστροφή κεφαλαίου 0.09€/μετοχή σε λίγες ημέρες.

Ρίξτε και μια ματια στο ταμείο που είχε στο εξάμηνο.

Καλημέρα σας

Unknown είπε...

Επίσης επαναλαμβάνω ότι οι κινήσεις μου είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΡΙΣΚΟ με ΔΙΚΑ μου χρήματα και σε καμία περίπτωση δεν είναι προτροπή για αγορά η πώληση τίτλων.

Οι πελάτες σας μπορουν να συμβουλευτουν τον ειδικό και οχι εναν ανώνυμο σαν εμένα που δεν γνωρίζουν τι ρόλο μπορεί να παίζει.

Και φυσικά αυτο πάει σε ΟΛΟΥΣ όσοι διαβάζουν τέτοιου είδους forum.

ArTaXiA είπε...

Κ. Ιωάννου, ορθώς ομιλείτε. Αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον...

Unknown είπε...

Alexandrate δεύτερο σιδηροδρομικό έργο.....Το πρώτο το πήρε πριν κανα δίμηνο με άλλη κοινοπραξία.

ArTaXiA είπε...

Και όπως προείπα, οι πελάτες διαβάζουν, και συμβουλεύονται "τον ειδικό". Αυτός τώρα τυγχάνει να είμαι εγώ, τι να κάνουμε;

Αν σας πείραξε που ζήτησα διευκρινήσεις, να σταματήσουμε τον διάλογο και να γράφει ο καθείς στο χώρο του, εκείνα που θέλει.

Unknown είπε...

Δεν με πείραξε μην το πέρνετε στραβά.

Απλά ξεκαθαρίζω την θέση μου μιας και διαβάζουν.

Τώρα το fair value ΣΗΜΕΡΑ όπως έχω πεί και βάση της εξαμηνιαίας κατάστασης είναι κοντα στα 3.65€.

Το κακό στην συγκεκριμένη είναι ότι συνήθως ασχολούνται ΛΟΜΠΙ πολλές φορές με καταστροφικές συνέπειες (π.χ. πριν ένα χρόνο απο τα 8€ προσγειώθηκε στα 1.90€ που για εμένα είναι νούμερο εξαιρετικό).

Unknown είπε...

Τώρα τα 8€ (με τα οποία πέρασε σχεδόν όλη την πτώση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου) ήταν τιμή εξαιρετικά υψηλή για τα δεδομένα της περιόδου.

Πιστευώ ότι τα επόμενα 2 με 3 χρόνια και εαν συνεχίσει με αυτο τον ρυθμό τις εξαγωγές και καταφερει και αυξήσει λίγο περισσότερο τις πωλήσεις (μέσω ανοίγματος σε νέες αγορές) τότε θα δούμε νούμερα κοντα στο 7€.

ArTaXiA είπε...

Όπως είπα, το ενδιαφέρον της το έχει. Με την εμπορευσιμότητα θα υπάρξει κάποιο θέμα ωστόσο...

Unknown είπε...

Το θεμα της εμπορευσιμότητας είναι σημαντικό. Απλά πρέπει να περιμένει κάποιος υπομονετικά μέρες σαν και αυτές που περνάμε, με πιέσεις στην μετοχή και τιμές κάτω των 3€, που μοιραία δημιουργούν και τους απαραίτητους όγκους για κάποιον που θέλει να εισλέλθει σιγά σιγά και με προσοχή.

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ σε ολους
τελικα εισαστε ολοι μοναδικοι ..
και ως εκ τουτου οι αντεγκλησεις περισσευουν.
θεωρω τις αποψεις του Ιωαννου και σημερα αλλα και στο παρελθον οτι...ουδεποτε ειχαν ιχνη ειρωνειας...
Τωρα για την "διενεξη"των δυο φιλων ,
επειδη ειναι μεγαλα παιδια ,θα επαναλαβω αυτο που ειπα προ ημερων...
δυστυχως και ατυχως ,χανουν και οι δυο
και πιθανοτατα και οι φιλοι του μπλοκέ
λπν ηρέμα ,με τα μπονιοκλωτσιδια
δεν τα ειχα ποτε καλα και δεν δινουν λυσεις.
τωρα ποιος κερδησε λιγοτερα "η περισσοτερα με την τακτικη του,ειναι θεμα επιλογων ενος εκαστου και δεν πιεσαν κανεναν να ακολουθησει

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ στον φιλο μου ΑΡΤ
με την μΠΑΟΚαρα του .παντα ειμουν φαν της ομαδας και στεναχωριεμαι που κλωτσαει βαθμους στο πρωταθλημα..
φετος ειναι μοναδικη ευκαιρια να χτυπησει το γαυρο...μονο και μονο να πεσει το καστρο του κεντρου.

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα για τη ΦΛΕΞΟ που εγινε και το σηριαλ.
ο Ιωαννου εχει ξεκαθαρισει τις κινησεις του.σεβαστο.
προσωπικα,επειδη εχω "νευρα"...δεν θα την ακουμπουσα ποτε.
ακολουθω τις μετοχες του "πανε" και οταν τελειωσει η μοδα τους...αλλου.
δλδ το ΦΡΛΚ που δινει κρεας μπον-φιλε
τον ακολουθω και οταν σταματησει ...σε αλλη ...
η καθε ΦΛΕΞΟ στην ωρα της και οταν δωσει σημα

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Καλημέρα ΑΛΕΞΑΝΡΑΤΕ ΧΡΗΣΤΟ και ΑΡΤΑΞΙΑ (πολύ με στεναχώρησες)

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Γιαννακι.
εμεις εχουμε και τα μασινια ...για διαφυγη..Σ/Κ F1

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους!

Unknown είπε...

Καλημερα στην ωραια παρεα ,,σας ευχομαι να εχεται μια δημιουργικη μερα σημερα ,χωρις στεναχωριες..Παντα γελιο και περιπετεια..

michele είπε...

Gapς παντου βεβαια ..ο πυθμενας της αφιερωμενης της αναρτησης διεσπασθη ανοδικα με ..gap φυσικα

michele είπε...

1052 πουλαμε τα γρηγορα ..

TheHawk είπε...

καλημέρα σας....

ντου απο παντου με γκαπς...

THE JUNIOR είπε...

ΕΚΤΟΣ

ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

THE JUNIOR είπε...

ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1052

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Σ/Κ

ΓΕΜΑΤΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

TheHawk είπε...

πλημμύρα απο γραμμες...κ fibo..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και από μένα.

michele είπε...

το 66% fibo στις 1033 θα τρυπουσε σαν βουτυρο..τη στιγμη που "λυθηκαν" πυθμενες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδία

THE JUNIOR είπε...

ειδα κανεις την δεη στα 9

την ψαχνω και δεν την βρισκω

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη τρεχεις,δινεις η κοιτας


μαγαζι ειναι αυτο τριχα δεν θα μας μεινει με αυτα που κανει χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

το μονο χαρτι που με αφησε αφωνο

ειναι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ

THE JUNIOR είπε...

Σας ειπα

σημερα οι ιθαγενεις ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

Andreas D. είπε...

Μικρέ,
δεν μπορεί... θα γυρίσει...
αφου έκανε πάνω απο το 1,80 ο ΑΒΑΞ πριν 4 ημέρες...

michele είπε...

Μεγαλε ΜΙΚΡΕ,προφανως η σχεση ανταλλαγης θα ειναι στο 5,5 κοντα

michele είπε...

1053 πηγε μας κοροιδεψε ..χαχα

Andreas D. είπε...

Μικρέ, εγώ είμαι ένας απλός trader...
απλά έγραψα τι είπαν οι ειδικοί...

Andreas D. είπε...

http://www.euro2day.gr/ekivolos/article-blog-ekivolos/1141286/endiaferon-to-diagramma-ths-gek-terna.html

http://tostekitougatou.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4383.html

kostasΠειραιας είπε...

Kαλημερα και δεν ειναι απλα μια ευχη κοινωνικης αβροτητας, ειναι οντως μια καλη μερα. Θα ηταν βεβαια καλυτερη αν στο 5,22 της ΒΙΟΧ ειχαν παρει ολα οσα τους εδινα.

Ctsam είπε...

mipws einai wra na sortaroume OPAP ?

giorgos είπε...

Καλημερα σε ολους και ολες.

michele είπε...

Δεν σορταρεις ευκολα εδω Ctsam ειναι bull το συστημα..

ThitaDelta είπε...

... βρε Αντρέα τελικά είσαι και συ τελικά τύπος ιδιάζουσας ψυχοσύνθεσης

αφού ο χρησμός εδόθει "πούλα αβάδιστα" και δεν θέλω κιχ, γιατί σε βλέπω να μπλέκεις και συ

michele είπε...

Στις ευκολες στιγμες ευφοριας,αλλα και στις δυσκολες της πιεσης ,προτεινω σωφροσυνη .Σαν απο τους πιο μεγαλους εδω,εμπειριες ζωης μεταφερω.Βεβαια εχουμε και τους γερονταρες εδω με την μεγαλη εμπειρια

παω να ψωνισω τωρα τιποτα,που εχει μεινει πισω και δεν θα..ενοχλειται απο τον δεικτη

ThitaDelta είπε...

... εγώ πάλι ο αδαής από το 920 έχω σορτάρει και περιμένω που μου θα πάει;

Andreas D. είπε...

χαχαχα

Μικρέ, 8 τμχ (απο τα 120) μου πήρε στο 0,57...

μπαρμπαλιας είπε...

εγω ,ως γερονταρας,εκανα λιγο προφιτακίνγκ
ρευστο λεμε

michele είπε...

Ανδρεα ασχολησου με τιποτα αλλο ,ασε το χαρτι μου ησυχο παλληκαρι μου χαχαχα

Andreas D. είπε...

Ηλία , πούλα και μετάνιωνε...

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, εγώ στηρίξεις κάνω... ρώτα και τον Δημήτρη... χαχαχα

ArTaXiA είπε...

ΜΟΗ, έξω κι αυτή!

ThitaDelta είπε...

... χεχε λαπρερί βρε συ

michele είπε...

La prairie καλε..
ΜΟΗ --> 8.10 ηταν ο πρωτος στοχος

Παραμενει το καλυτερο διυλιστηριο της Ευρωπης βεβαια

ΕΤΕ πολυ κοντα στην ΜΕΓΑΛΗ αντισταση της εδω σε θελω καβουρα ( οχι τον Τηλεμαχο)

michele είπε...

35 εκ καθαρα σε 75 λεπτα ,τεραστιος ο ογκος

michele είπε...

και ΔΕΝ παιζει και το ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, ούτε χθες έπαιξε...

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ ,να σου ενα μυστικο.Στα 0,62 ειναι ο 1000ημ του ΚΑΒΟΥΡΑ ,ΠΕΡΙΠΟΥ δηλ ο 200 εβδομαδων.

ArTaXiA είπε...

Ναι φίλε μου Michele, ίσως το καλύτερο διυλιστήριο της Ευρώπης.

Αλλά υπάρχουν κι αλλού περτικαλιές. Ο Αμερικάνος ας πούμε έκανε την κοιλιά του. Έχουμε και τον παραδοσιακό χάλια Οκτώβρη, όλο και κάνα οκαζιόν θα βρεθεί.

michele είπε...

Χρυση εφεδρεια,Ανδρεα ...

μπαρμπαλιας είπε...

πιαστηκα νανι μου...
πρωτη φορα ο ΟΠΑΠις ξεσκιστηκε ετσι.
μονο παλια οταν εκανε τα πρωτα κοψιματα ,δωρεαν και χαμπερια..

Andreas D. είπε...

Μιχάλη έχεις email

μπαρμπαλιας είπε...

ξετσουτσουνεψε και η μικρη ΙΝΚΑΤ

Unknown είπε...

ΟΛΕ,ολε ο ταυρος που ελεγε και μια ψυχη..Αν και ειμαστε στο τελευταιο χασμα εκτονωσης ισως ???

michele είπε...

Οccasion κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα βρισκεται artaxia δεν ανησυχω γι αυτο.
Απλα εχω στο πισω μερος του μυαλου μου οτι πολλα απ αυτα που γινονται τους τελευταιους 15 μηνες ειναι ..απιστευτα υπο κανονικες συνθηκες ,επομενως προσεχω και τις θετικες εκπληξεις μεσα στη γενικοτερη μιζερια

ArTaXiA είπε...

"Πολλά από αυτά που γίνονται" πού; Στην Ελλάδα; Παγκοσμίως; Στην οικονομία; Στις κοινωνίες;

THE JUNIOR είπε...

Να σας πω την αληθεια
και εγω που ειμαι στο ΤΟΠ 1Ο
των ταυρων,τα εχω ΔΕΙ ΟΛΑ


μιχαλη ,μας μαζευουν το γιατι μαλλον ειναι αυτο που λεμε τοσο καιρο

οτι η city δινει 30% αυξηση κερδων
τι αλλο να πουμε

michele είπε...

Στην Ελλαδα εννοω artaxia,σε ολα τα επιπεδα

Andrew απαντησα

THE JUNIOR είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1141720/korkidhs-ystash-ekklhsh-gia-dikasthria-peiraia.html

για να χασουν τον πελατη

Andreas D. είπε...

Δημήτρη, μόλις έμαθα οτι έχει πάνω απο 700,000 τμχ τελικά...

Ctsam είπε...

Michele diladi peripou mexri pou mporei na ftasei h anodos? fainetai oti mpainoun lefta edw pou eimaste se upsilo les na blepoun akoma pio psila ??? (sorry einai ligo periergo auto pou rwtaw alla mou kanei entupwsi).

michele είπε...

Ειναι περιεργο γιατι αυτο που ρωτας απαιτει μαντικες ικανοτητες Ctsam .
Οι τελευταιες προφητειες που εκανα ηταν πριν 1 χρονο οτι η υφεση του 2013 θα ηταν 4% η λιγο κατω( που επεσα μεσα) οτι θα γινει οπωσδποτε κουρεμα osi ( που μαλλον θα πεσω εξω,αλλα κι αυτο που θα γινει,περιπου το ιδιο θα ειναι) και οτι η ΔΕΗ ηταν το φθηνοτερο χαρτι παγκοσμιως ( που επεσα μεσα).

Οποτε ακουλουθουμε: ροες,πολιτικη αναλυση,και γραμμες προς το παρον.

Δοθεισης της ευκαιριας,επαναλαμβανω μια αλλη προφητεια οτι περιπου το 2017 θα φτασουμε σε επιπεδα 1999.
Τζαμπα ειναι οι προφητειες..

Ctsam είπε...

ok :)
den prolaba na pswnisw tpt kai exasa tin anodo.

michele είπε...

CTSAM ,δεν εισαι ο μονος προφανως

ThitaDelta είπε...

Αντρέα πατρίδα

...σ' ευχαριστώ αγορίνα!

TheHawk είπε...

βρε εδω αλλοι...γνωστες μαλιστα, μπαινουν τωρα μεσα γιατι θεωρουν οτι τωρα πλεον εχουμε ταση...

ο καθενας εχει το συστημα του...

ειναι ιδιαιτερα κουτο κ αφελες να μέμφεται ο ενας τον αλλον για το τι ακολουθει...

η ουσια ειναι το πουγκι του καθενος..

γιατι μην ξεχναμε πως υπαρχουν κ αλλοι παραμετροι..

πχ εγω..κανω καλα entries αλλα αναποτελεσματικη διαχειρηση χρηματων..θελει χρονο για εξηγηση..αλλα τελικα το πουγκι ειναι αδειο οταν εχω το απολυτο σε επιτυχιες...

ο Ανδρεας ειχε δικιο καποια στιγμη...οταν "ζητησε" να βλεπουμε κ τα τεμαχια...

τεσπα...

πολλοι οι παραμετροι..

αλλα τωρα δν εχω χρονο..

tradαρω...τα εχω γραψει πολλες φορες..ετσι κ αλλιως

ThitaDelta είπε...

... για να δούμε κυρ Μιχάλη μας, θα ξεχάσεις και σήμερα τον τραπεζικό δείκτη;

ThitaDelta είπε...

... καλές πτήσεις γεράκι

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Προσπαθώ να θυμηθώ τι λέει ο σοφός λαός για τους προφήτες από τον τόπο μας... αλλά δεν μου έρχεται.... αν υπάρχει κανείς που θέλει να βοηθήσει...

Unknown είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ο κ. Κουίκ, «στο νομό Φθιώτιδος θα τοποθετηθούν διόδια σε πολλούς πλευρικούς, αλλά και κύριους δρόμους, όπως στην είσοδο της Λαμίας Αγ. Παρασκευή, Αταλάντη, Μώλο, Στυλίδα, Καμένα Βούρλα κλπ «υποτίθεται» ως αντίτιμο για την κατασκευή του Ε65, της Ιόνιας Οδού και άλλων αυτοκινητόδρομων και τη συντήρηση αυτών από ιδιωτικές εταιρείες.

TheHawk είπε...

κ το short σε gbpusd δουλευει αψογα...
κ το stop ακολουθει κατα ποδας...κ το χρημα μπαινει στο πουγγι χωρις αγχος...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Michele Δι'ευχων κ Αμην(αυτο παει για τους χρησμους χαχαχα).

http://www.youtube.com/watch?v=CI6jXlN7pLU

Το συστημα μου ειναι το παραπανω.Δηλαδη αλλοι κοιτανε κερια στα διαγραμματα κ εγω κοιταω κερια στην εκκλησια.Χτες που πηγα να αναψω ενα κερακι για τον ΓΔ ειδα κατι λευκες κερουκλες ενω μετα μου εσπασε κ το χερουλι της κουπας του ελληνικου που επινα.Ε τι να κανω,το θεωρησα σημα αγορας.

Αυτα για να αλαφρωσω λιγο την κατασταση γιατι κ εγω παρα την ανοδο εχω στεναχωρηθει.Καλο μας υπολοιπο ΗΜΕΡΑΣ

michele είπε...

Δεν τον ξεχναω ρε συ τον ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ,μια παραβλεψη εκανα χαχα
καλα θα κανει ομως ο ΔΤΡ να διασπασει το 158

ThitaDelta είπε...

l' ete va

michele είπε...

va? η θα τρακαρει εδω,για να δουμε τη μουλαριτσα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, να βάλω quiz?

λίγο παλιό βέβαια...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Εχοντας βαλει και τα τελευταια προχθες ,απολαμβανω χωρις ενθουσιασμο.
Φυσικα δεν περιμενα πτωση.

Andreas D. είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1141758/han-lavame-apo-athhna-aithma-gia-odikoys-axones.html

michele είπε...

Βαλε Ανδρεα τι με ρωτας

Θανασης Κ είπε...

....θα εχει παει να βαλει μαλλια με αυτα που βλεπει μαλλον....αρε Mobius τι σου ετυχε και σενα..

Andreas D. είπε...

Μικρέ, εσύ αγοράζεις ΑΒΑΞ? χαχαχα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Που να μπουν και τα Ελληνικα κεφαλαια.
ΝΑΙ,ναι περιμενουν ,μιλαμε για χρημα,μπολικο χρημα..

Μπαουλα θα αδειασουν..

Ρωτα ο μιχαλης πως πληρωνωνται οι φοροι,αχχχχ μιχαλη σε λιγο θα ρωτανε καποιοι φιλοι ,που βρεθηκαν τα λεφτα για Χ.Α!

Ακομη περιμενουν ...

Unknown είπε...

ΑΒΑΚΑΣ δείχνει λίγο πιο ζωηρός..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Τι επαθε ο αμερικανος;

http://www.youtube.com/watch?v=lyl5DlrsU90

relax!!!
Mixali e-mail..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Δημητρη ξεχασες σημερα τα spread

http://countryeconomy.com/risk-premium/greece

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...


ΑΓΙΑΝΝΗ
Χρειαζεται Ο ΔΡΟΜΟΣ για να περασει ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ..

Θανασης Κ είπε...

Μιχαλη θα δωσεις 5 μτχ που εχουν μεινει σχετικα πισω..εαν βεβαια σου ειναι ευκολο...πχ ελκα νιους νηρ...ολυμπ

Andreas D. είπε...

κάτι γίνεται...12 ΕΛΒΕ στο 0,57...

ThitaDelta είπε...

...ναι Γιάννη έχεις δίκιο, αλλά αρχίσανε τα πρωινά γκαπ και λέω άστα σήμερα δεν τα χρειαζόμαστε

Harry είπε...

Αγαπητέ Θανάση σαν να ακούω το Λουκά τον Μπατήρη....

Unknown είπε...

Harry πάει αυτος. Περίμενε δείκτη στις 888 μονάδες και του πήραν και το τελευταίο σώβρακο μάλλον.

michele είπε...

Ναι,αλλα εγω εχω ..παραπονο οτι δεν μας εχει επισκεφθει ποτε χεχε

νικος φαληρο είπε...

Βόμβες Ρουπακιώτη: Με υπόδειξη απο ΗΠΑ, Κομισιόν και εβραϊκές οργανώσεις έγιναν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής

Πηγή: Βόμβες Ρουπακιώτη: Με υπόδειξη απο ΗΠΑ, Κομισιόν και εβραϊκές οργανώσεις έγιναν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124731#ixzz2gkiuZOcj

μπαρμπαλιας είπε...

αμ δε φταιει ο φουκαρας...
καθε μπλογκέ και γκουρουδια...
επηξε...

νικος φαληρο είπε...

ειναι φιλοι μας οι εβραιοι.Πρεπει να τα εχουμε καλα μαζι τους..Κι ολα θα γινουν.Το ποταμι δεν γυριζει πισω μονο αν αυτοι το θελησουν.Μην τους στενοχωρησουμε.

νικος φαληρο είπε...

εδω εχωσαν μεσα το βικτωρα οι φιλοι μας.Του τη φυλαγανε..

Harry είπε...

Λάθος κ. Χρήστο
Η βλακεία είναι αθάνατη
Απλά το "βαρελάκι με τον μούστο" θα το πάρει άλλος....

http://www.mitarola.blogspot.gr/

Unknown είπε...

Ο ΑΒΑΚΑΣ θα πάθει τίποτα απο το πολύ τρέξιμο σημερα...

Andreas D. είπε...

ΕΕΕ : -1,38%

μπαρμπαλιας είπε...

τι εγινε και επεσε μουγκα;;;
μετρατε κερδη;;;

michele είπε...

Εγω ειμαι απασχολημενος με κατι tortellini

Unknown είπε...

Τα υψη ζαλιζουν ,μπαρμπα χα χα..Σκεψου στης 1000 μοναδες και εχουμε παθει ιλιγγο,,,μεχρι της 6000 θα λαλισουμε

νικος φαληρο είπε...

εγω ειμαι μαζι με καποιους μουγκους φιλους που προσπαθουν να μιλησουν και κανω συμπαρασταση.

Andreas D. είπε...

ΗΛΙΑ, εγώ πήρα ένα 1000ρικο ΟΛΥΜΠ στο 1,68 και σκέφτομαι εαν έκανα μ$λ$κία ή όχι...

michele είπε...

Bρηκες και συ να σχοληθεις Ανδρεα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, για την ίντριγκα...

michele είπε...

ΕΤΕ+ warrant 10 ποντους απεχουν απο την τιμη της ΑΜΚ

νικος φαληρο είπε...

3:56 αυτα θελω να γραφεις. θα ξεφορτωσουν εδω ή και λιγο παραπανω οσοι μπηκαν με το ζορι;

Θανασης Κ είπε...

Harry δεν ξερω κανενα Λουκα δυστυχως...κοιτα εγω υδραυλικος ειμαι δεν ειμαι χρηματιστης αλλα κανω ερωτησεις στο Μιχαλη επειδη ξερει πολλα παραπανω απο μενα..τωρα εισαι και εσυ ειδικος μπορω να ρωταω εσενα και να μην ενοχλω ον Μιχαλη για τετοια πραγματα

Andreas D. είπε...

Μικρέ, σταμάτα να λες ψέμματα...
8,99 η ΔΕΗ, όχι 9 όπως έγραψες...

michele είπε...

Θαναση o,τι προλαβαινω κι εγω κι ο Harry μελετημενος ειναι ,ρωτα εσυ και βλεπουμε χαχα

ρε τη ΔΕΗ χαχα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

μετα το 1200 ΚΑΙ Ελληνικο χρημα.

michele είπε...

Αρχισε τα λαικα πατριωτικα ο ΜΙΚΡΟΣ χαχα

πουλαε 284 χιλ στο 8,18 του ΟΤΕ

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλησπέρα σε όλη την παρέα και κάτι
για την ΦΡΙΓΟ .. το ομολογο της..
http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/frigoglass+fin+13+18+regs+XS0932291007

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

αααααα ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ παλι με διαβαζεις;
Σας ειπα απο το 2002 ειναι ετοιμο το busness plan.(ασκησεις,ανακοινωση ομογενειας,εβραικου λομπι...)Εεεε να μην βοηθησουν τα παιδια;

michele είπε...

τα οποια απεσυραν ..

Θανασης Κ είπε...

παρτι - παρτι στις 7 του Μαρτη
νικη νεα με την νεολαια.. [τον ΜΙκροο εννοω]

Andreas D. είπε...

τα είδες Μιχάλη έ?

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ !!

νικος φαληρο είπε...

αδυναμος ομως σημερα ο σηματωρος της αγορας απο το λομπυ της γκολντμαν και των φιλων, ισως να λεει κατι αυτο για τη συνεχεια (ΔΙΟΝ).

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρεα μου
εγω ,οως εχω γραψει ,δεν εχω υπομονη...
ο ΟΛΥΜΠ μου εσπασε τα ου...τον εδωσα με χασου
κραταω ΜΟΧΛΟ..
ετσι ειναι οι ζαριες
εχουνε και 1 -2

michele είπε...

Σαν σημερα 4 Οκτωβρη γινανε οι εκλογες του 2009 ..
και ξεκινησε η περιπετεια

νικος φαληρο είπε...

4:25 σωστοτατος σε παραδεχομαι.

michele είπε...

Θα φυγω νωριτερα κατα τις 4.45 ,δεν θα κλεισιμο επομενως,δεν βλεπω ν αλλαζει δραματικα τιποτα..

Η απογευματινη αναρτηση θα ανεβει κανονικα στις 5,30

νικος φαληρο είπε...

και μ αυτο ασχολεισαι βρε γατοπαρδε;

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρε μου
δεν πιστευω να κρατας Ανεζού τετοιες ωρες ...που σπανε οι λαμπες

νικος φαληρο είπε...

θα κανει βεβαια ριβερς στο 0,30
οποτε η τιμη αυτη ειναι φαιαρ, εξ ου και η συσσωρευση;Τα λεω καλα;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Το ερωτημα ειναι ποτε θα φτασουμε στις 1200 και ΟΧΙ εαν θα φτασουμε.
λες να παρει ωρες ,εεε μερες;

michele είπε...

Ioannou μπηκε στο μεγαλο gap ο ΦΛΕΞΟ.. παει κατ ευχην

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Η σιγουρια προερχεταιαπο την εκπαιδευση.

http://www.youtube.com/watch?v=VhDVFH8cK1w

νικος φαληρο είπε...

ποιος ν ασχοληθει κε Γιαννη Αγιαννη.Κουβεντα να γινεται.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

βλεπει κανεις να δινω;οχι και να δωσω στα ΧΑΜΗΛΑ.

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, είχα πολλές με 1,12...αλλά βαρέθηκα να περιμένω...στο 1,15 έφυγαν
χαχαχα

Andreas D. είπε...

έφυγε και το ΟΤΟΕΛ...

michele είπε...

Μια χαρα ειμαι εγω,αλλα φευγω καντε καλο κλεισιμο
στις 5.30 η απογευματινη αναρτηση

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Υπαρχουν πολλα χαρτια ετοιμα για εκκινηση,καποια αλλα πανε προς τα κατω στο σημειο που τα περιμενουμε.
Τωρα αγοραζουμε μονο ετοιμα για εκκινηση.
γεκ,μυτιλ και τα αλλα παιδια

http://www.youtube.com/watch?v=1nu7dM-uQRs

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΕΕΕ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΕΕ
ΑΚΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΑ ΥΦΗΛΑ,ΜΕ ΤΙ ΤΖΙΡΟ ΡΕ;
ΑΝΤΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ,ΟΥΦ

Καλα μου ελεγαν να παιξω κατω την αγορα.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

υψηλα