Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

X.A.A. LIVE 

        




                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

«Η Ελλάδα ανακάμπτει, έρχονται επενδύσεις» - Συνέντευξη στην «Κ» του επικεφαλής του IIF για την Ευρώπη...


Απρόσμενα θετική αξιολόγηση του κατ' εξοχήν αρμόδιου του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τζεφ Αντερσον, ο οποίος μιλά για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια, αλλά και την ανάγκη να χαράξουν από κοινού, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, μια μακρόπνοη στρατηγική ανάπτυξης.

Συνέντευξη στον Αθανασιο Ελλις
Η Ελλάδα ανακάμπτει πιο γρήγορα του αναμενομένου και προσελκύει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο επικεφαλής για την Ευρώπη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τζεφ Αντερσον, σε μια απρόσμενα αισιόδοξη αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Αντερσον, που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα και συναντήθηκε με αρμόδιους υπουργούς και κορυφαίους παράγοντες του τραπεζικού συστήματος, περιγράφει τις ιδιωτικοποιήσεις ως την πλέον καθοριστική εξέλιξη, όχι μόνο για την αύξηση των εσόδων, αλλά, κυρίως, για τη θετική ανταπόκριση που προκαλούν στις αγορές. Τέλος, εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» του χρέους, αλλά θεωρεί ότι η χρονική επέκταση των δανείων και η μείωση των επιτοκίων θα βοηθήσουν σημαντικά.
– Πώς αποτιμάτε την πορεία της ελληνικής οικονομίας;

– Ημουν και πάλι στην Αθήνα πριν από ένα χρόνο. Είναι σαφές ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Ολα δείχνουν ότι η οικονομία έφθασε στο χαμηλότερο σημείο. Καταγράφηκε θετική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο λόγω του τουρισμού. Σημειώθηκε μεγαλύτερη ανάκαμψη από αυτή που πολλοί από εμάς αναμέναμε. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων έχουν αυξηθεί, τα σπρεντ έχουν υποχωρήσει, το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει εκτιναχθεί, κάποιες από τις πιο ισχυρές ελληνικές επιχειρήσεις είχαν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, αν και με μεγαλύτερο κόστος λόγω του ρίσκου που δημιουργεί η δραστηριοποίησή τους στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές.

– Ναι, αλλά πρόκειται για βραχυπρόθεσμες επενδύσεις που αποσκοπούν στο γρήγορο κέρδος. Χρειάζονται επενδύσεις που να συμβάλουν στην ανάπτυξη.

– Εχετε δίκιο. Οι πρώτοι που εμφανίζονται δεν είναι αυτοί που επενδύουν μακροπρόθεσμα. Ομως, έτσι συμβαίνει. Θα ακολουθήσουν και αυτοί στους οποίους αναφέρεστε. Γίνονται τα πρώτα βήματα.

– Πού οφείλονται αυτά;

– Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση πως το προηγούμενο διάστημα εφάρμοσε αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε. Οι δημοσιονομικές επιδόσεις ήταν πέρυσι εντός του στόχου, ενώ το ίδιο συμβαίνει και το τρέχον έτος. Τα αποτελέσματα στην πλευρά των εσόδων είναι αρκετά καλά, αλλά η οικονομία παραμένει αδύναμη, ιδιαίτερα στον τομέα της εσωτερικής κατανάλωσης. Η χώρα έχει ωφεληθεί από την καλύτερη απόδοση του τουρισμού, αλλά η πραγματική οικονομία δεν έχει ακόμη «γυρίσει».

– Θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, όπως διατείνεται η ελληνική κυβέρνηση;

– Ναι. βεβαίως. Και δείχνει να είναι λίγο πάνω από τον στόχο. Παράλληλα, εναπόκειται στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τα κοινοτικά κονδύλια. Εχει βελτιώσει σημαντικά την απορροφητικότητα, αλλά θα ήταν καλύτερα αν είχε υπάρξει η επανεκκίνηση των σημαντικών έργων στις οδικές αρτηρίες που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα τονώσουν την οικονομία. Επίσης, υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά την καταβολή των παλαιών οφειλών, όπου κάνουν δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω, αλλά ακόμη και έτσι, τελικά, σημειώνεται πρόοδος.

– Και η έλλειψη ρευστότητας;

– Η ρευστότητα που θα προκύψει από αυτά που ανέφερα είναι σημαντική, όπως και από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα βάλει την ελληνική οικονομία σε θετική τροχιά. Είμαστε πολύ κοντά σε μια μείζονα επανεκκίνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απομένουν πολλά να γίνουν. Αντιθέτως. Εδώ, βέβαια, έχει σημασία τι θα κάνουν και οι εταίροι της Ελλάδας. Ελπίζω ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία για την κάλυψη του κενού χρηματοδότησης και θα βρεθούν λύσεις σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του προϋπολογισμού του 2014. Είναι νωρίς ακόμη να μιλάει κανείς για οριστική συμφωνία, αλλά έχω ακούσει αρκετά ώστε να είμαι σε θέση να σας πω ότι υπάρχουν περιθώρια για κατανόηση και συμβιβασμό.

– Τα έχετε ακούσει από την ελληνική πλευρά ή από την τρόικα;

– Θα συμβάλουν και οι δύο πλευρές. Από τις συζητήσεις που είχα, απεκόμισα την αίσθηση ότι η τρόικα αντιλαμβάνεται την ανάγκη να επικεντρωθεί η προσοχή σε στοχευμένες περικοπές, όχι σε οριζόντια μέτρα που επηρεάζουν όλους. Στο κλείσιμο μη βιώσιμων κρατικών οργανισμών που η χώρα δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να διατηρεί εν λειτουργία.

Θέλουν χρόνο οι τράπεζες για να δανείσουν ξανά

– Πότε θα αρχίσουν να δανείζουν οι ελληνικές τράπεζες;

– Θα χρειασθούν χρόνο γιατί οι τράπεζές σας έχουν μεγάλο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων, για τα οποία θα πρέπει να βρουν λύσεις πριν προχωρήσουν. Και όλα αυτά σε ένα πολύ δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον. Οι μόνες εγγυήσεις για τον δανεισμό είναι τα ακίνητα, η αξία των οποίων έχει καταρρεύσει και φορολογούνται πολύ. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, ο φόρος στα ακίνητα είναι πιο αποτελεσματικός από τον φόρο στην κατανάλωση ή το εισόδημα. Αλλά στη συγκεκριμένη συγκυρία, αυτό σημαίνει ότι αποδυναμώνονται οι εγγυήσεις που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες και με βάση τις οποίες δανείζουν.

– Σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι τράπεζες;

– Είναι θετικό το γεγονός ότι οι πιο αδύναμες τράπεζες έχουν αποσυρθεί από το σύστημα. Αυτές πρόσφεραν πολύ υψηλά επιτόκια καταθέσεων, κάτι που αύξανε το κόστος. Η μείωση των επιτοκίων θα βοηθήσει, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση, κυρίως με ιδιωτικά κεφάλαια. Ολα αυτά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι τράπεζες φορολογούνται υπερβολικά και αυτό δυσχεραίνει το έργο τους. Πάντως, τόσο το ελληνικό κράτος όσο και η τρόικα και οι ίδιες οι τράπεζες έχουν βάλει πολλά χρήματα για να ενδυναμώσουν τις τράπεζες.

– Εχει βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα;

– Αν δείτε τα στοιχεία σχετικά με την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα θα διαπιστώσετε σημαντική βελτίωση. Εκτός Ελλάδας αρκετοί πιστεύουν ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν αποδίδουν. Εγώ που έχω εξετάσει λεπτομερώς την κατάσταση και βρίσκομαι στην Αθήνα, έχω άλλη άποψη. Οι μισθοί έχουν μειωθεί. Είναι, πάντως, αλήθεια πως οι επιχειρήσεις έχουν πολλά χρέη και τα επιτόκια είναι πολύ υψηλά.

– Πρέπει να υπάρξει «κούρεμα»;

– Με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όπως τουλάχιστον τη διαβάζω εγώ, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει «κούρεμα». Δεν θα γίνει αποδεκτό από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, ίσως και άλλων χωρών. Από την άλλη, εάν επεκτείνουν χρονικά το δάνειο και μειώσουν τα επιτόκια...

– Μα θα είναι βιώσιμο το χρέος; Μπορεί η Ελλάδα να έχει συνεχώς τέτοια πλεονάσματα;

– Το σημαντικό ερώτημα είναι πότε θα χρειασθεί να αποπληρωθεί. Επειτα από τριάντα χρόνια; Εάν η οικονομία αναπτύσσεται, μπορεί να επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%. Αν δεν αναπτύσσεται, τότε, φυσικά, έχετε δίκιο. Αλλά εάν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις, μπορείτε να εισπράξετε τεράστια ποσά. Στο παρελθόν, επί μια δεκαετία, οι Ιταλοί εξασφάλιζαν κάθε χρόνο 1% του ΑΕΠ από ιδιωτικοποιήσεις. Ολοι στην Ελλάδα πρέπει να χαράξουν, από κοινού, μια μακρόπνοη εθνική στρατηγική ανάπτυξης στην οποία θα δίνεται έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού απ’ όπου έχετε σημαντικά οφέλη.

– Συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ;

– Κοιτάξτε. Θα είναι μέρος αυτών που θα πρέπει να συμμετάσχουν. Αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα κληθεί να κυβερνήσει. Οταν κόμματα της αντιπολίτευσης έρχονται στην εξουσία, είναι πλέον αναγκασμένα να λειτουργούν με υπευθυνότητα, και συνήθως το κάνουν. Αυτό μας λέει η εμπειρία άλλων χωρών. Αλλά αυτό είναι κάτι μακρινό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει σημειώσει καλή πρόοδο, και μια οικονομία που δείχνει να βρίσκεται σε καθοριστική καμπή. Πολλά θα κριθούν από τι θα κάνουν οι Ελληνες, όχι οι Ευρωπαίοι. Και ειλικρινά πιστεύω ότι οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικός παράγοντας.

Πρέπει να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις

– Πώς αποτιμάτε τη μέχρι τώρα πορεία των ιδιωτικοποιήσεων;


– Οι Ευρωπαίοι είναι εκνευρισμένοι για την καθυστέρηση. Σας μιλώ με 25 χρόνια εμπειρία απ’ όλο τον κόσμο. Εχει τεράστια σημασία η στιγμή που μια κυβέρνηση θα εκπέμψει πολιτική βούληση μέσω της πώλησης κάποιων σημαντικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Μπορεί να δίνονται σε χαμηλότερη τιμή, αλλά δημιουργούν μια δυναμική για τη συνέχεια. Για παράδειγμα, το Ελληνικό όταν πουληθεί δεν θα αποφέρει μόνο έσοδα από την πώληση, αλλά και από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν, από τους μισθούς των εργαζομένων που θα απασχοληθούν σε αυτές και όλη αυτή η εξέλιξη θα επιδράσει πολλαπλασιαστικά και, τελικά, θα υπερκαλύψει την απώλεια στα έσοδα.

www.kathimerini.gr

100 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους Καλή εβδομάδα

DINOSAUR είπε...

Φαβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλο τον κόσμο (ειδικά στην ΝΙΚΗ)

Σωστός ο δεινόσαυρος!
Για να δούμε...είπε και αλήθειες ο Τζεφ, όπως ότι θα μπει και ο "μικρός" στο παιχνίδι αλλά θα είναι αναγκασμένος να λειτουργεί "με υπευθυνότητα". Πολύ καλό, πολύ καλό!

Αφού όμως το έβαλε ο άλλος μικρός 3 φορές χθες... μάλλον για εμπέδωση έγινε κύριο θέμα.
Συμφωνήσαμε τουλάχιστον στην ...Σύλβια. Κάτι είναι κι αυτό.
Επειδή τελικά κουράστηκα να μιλάω μόνος μου με τον μπάρμπα και επειδή όταν βγαίνω εγώ χάνονται οι "άλλοι" ...σφυρίζω τάιμ άουτ και περιμένω.
Μόνο να θυμίσω ότι...

* 43 κι απόψε για να φύγει η χειρότερη χρονιά (τώρα γιατί κάποιοι λένε ότι το 2014 θα είναι εφιαλτικό θα σας γελάσω...ρωτήστε τους).

* 800 εκ. από τα 1,3 δισ. των μέτρων θα προέλθουν από την "πάταξη της εισφοροδιαφυγής στα ασφ. ταμεία". Και ύστερα ξυπνήσατε...αλλά ΦΟΒΑΣΤΕ να τα πείτε ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ρε ουτοπικές κότες από τώρα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ τώρα είδα και τα 13 "σημεία" της Ναυτεμπορικής ...θα βάψουμε το βρακί μας μαύρο που έλεγε η συγχωρεμένη η μανούλα μου...

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα Πανο και Γιαννη Καλημερα και σε οσους ακολουθησουν.

TheHawk είπε...

καλημέρα κ καλη εβδομάδα σε ολη την παρεα!!!!!

ευχομαι σε καλες ευκαιριες για καλα κέρδη σε ολους!!!!

THE JUNIOR είπε...

με 1 ,2 100 τεμ

θα παμε κατω χαχαχαχαχα

THE JUNIOR είπε...

ουτε τα κομματια που εδωσα
δεν μπορω να ξαναπαρω

THE JUNIOR είπε...

1 τεμ η εεεκ

10.45 ωρα ελλαδος


THE JUNIOR είπε...

να σας τα πω εγω γιατι δεν τα λενε


πανω απο 110 εκ οι πωλησεις στην μαρινα λεμεσσου την ανοιξη του 2014
τα περιπου 70 εμπορικα καταστηματα

michele είπε...

Καλημερα ,καλημερα σε ολους..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μικέ

Είμαι ένα αβοήθητο άτομο...θέλω βοήθεια στο σπίτι, είμαι και παππούς....

http://www.frontpages.gr/d/20131118/503/NewsBomb

(κάτω δεξιά)

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ σε ολους και απο εδω

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα Μικρε τι εννοεις, γιατι δεν το επιασα?
Ρωταω επειδη εχω καποιο ενδιαφερον για οσα γινονται Λεμεσσο και Λαρνακα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Ηλία

THE JUNIOR είπε...

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ,
30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

THE JUNIOR είπε...

Τιποτα κωστα απλα η μαρινα παει
συμφωνα με το προγραμμα
και την ανοιξη δινουν την εμπορικη χρηση

καλα κοιτα το εργο θα δωσει αερα στην πολη ειναι σιγουρο φιαχνει και ο δημος κατι γυρω γυρω και οταν δουν τι θα γινει θα τρεχουν για τους δρομους περιμετρικα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όταν προκαλούμαι...απαντάω

http://www.frontpages.gr/d/20131118/504/Kontra-News

...και 40 χρόνια βολεύουμε την πάρτη μας

3000 πληρώνει και ένας με 25.000 εισόδημα...όλως τυχαίως

THE JUNIOR είπε...

ξυπνησαμε
και τωρα φταινε οι βουλευτες

θα φατε ξανα υπνωτικο λεφτα υπαρχουν
οι ελκληνες και θα ξυπνησουν στα επομενα αγγουρια χαχαχαχαχα

Λευτερης είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε ολες -ολους.

giorgos είπε...

Καλημέρα καλή εβδομάδα σε όλους με κέρδη και υγεία.

THE JUNIOR είπε...

γυρισμα στα ελπε

michele είπε...

Kontra news ,τι ειναι αυτα λεβεντη μου χεχε ,παρ οτι οι βολευτες που ελεγε και ο γερος Καραμανλης εχουν πολλα προνομια..δεν ειναι τα λεφτα που παιρνουν τοσο,οσο οι ατελειες που εχουν

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://4.bp.blogspot.com/-tGI5vqx4SZo/UodXKxP8dnI/AAAAAAABBes/ciGR-8Eb_7Q/s1600/1-EOPYY.jpg

kostasΠειραιας είπε...

michele...στην ΤΡ.ΑΤΤ το χαμηλο στις 30/9 και το υψηλο στις 22/10 σε μενα τον ασχετο δειχνει κατι ενδιαφερον. Ειναι οντως ετσι ή οτι φανταζομαι βλεπω?

THE JUNIOR είπε...

να δειτε που σε λιγο

οι γιατροι θα ζητανε και φακελλακι

εκει θα φτασουμε

THE JUNIOR είπε...

βρε αυτη η δεη μιχαλη

να δεις που με γουσταρει

michele είπε...

Κωστα εννοεις αν ενωσουμε σε γραμη τα δυο σημεια;
Παντως πανω απο 0,2730-0,276 θα ξεκινησει το χααρτι εκ νεου

michele είπε...

Τι ΜΙΚΡΕ,σε περιμενει; μεχρι 10,30 εχεις χρονο

kostasΠειραιας είπε...

Εννοω απο εκει να φερουμε γραμμες στο κλεισιμο της Παρασκευης. Ειναι μεσα στους κανονες ή ειναι αυθαιρετο?

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλημερα,
χμμμ
Παλι καλα,που πληρωνουν και κατι οι βουλευτες..(πλακα κανω)
εδω καποιοι αλλοι..
Το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσαν ετήσια εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ.
http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_columns_2_23/07/2013_527586

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ.

ΟΤΑΝ ΞΕΒΟΛΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ.

ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ;

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σιγά ρε αγωνιστή, εσύ μάλλον τώρα ξύπνησες... εμείς έχουμε λιώσει σόλες...

THE JUNIOR είπε...

εμεις σκισαμε και τα καλτσον

και μαζι μας και ο σαλλας

σπασαμε και τα τακουνια, μαυρα χαλια

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και τα έχουμε πει εδώ και χρόνια, από πολύ παλιά που συναντηθήκαμε ιντερνετικώς με τους φίλους εδώ μέσα και αλλόυ, προ κρίσης όταν εσύ ακόμα πήγαινες στο νηπιαγωγείο

THE JUNIOR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
michele είπε...

Κωστα ειναι ενας τριγωνικος σχημαστισμος αυτος που λες,που δεν πρεπει να φυγει κατω

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
Αλλα επειδη τσιμπησες,μαλλον το πληκτρολογιο ελιωσες.
Εδω ενα θα πω καληνυχτα.

kostasΠειραιας είπε...

Ευχαριστω michele αυτο ακριβως εννοουσα.

Unknown είπε...

Καλημερα σας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κοίτα...δεν είναι προσωπικό αλλά ουδείς θα μένει αναπάντητος

Τα αρχεία είναι στο ΒΝ (εσείς ρωτάτε εμείς απαντάμε) από το 2008 περίπου που συναντηθήκαμε η παρέα εδώ...

michele είπε...

Εγω αφηνω μερικα αναπαντητα γιατι βαριεμαι χαχα
αμα σφιξουν οι κωλοι ,δεν θα αφηνω τιποτα κι εγω
Καλημερα matrakis

ΑΡΤ είπε...

Θ.Β...12:01 μ.μ.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗλωσει μια επιχειρηση η οποια κλεινει οταν δεν μπορει να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις της ?

http://news247.gr/eidiseis/afieromata/poies_epixeirhseis_eipan_antio_sthn_ellada_to_2012.2059162.html

....Συγκεκριμένα, η οικονομική κρίση εξαφάνισε από την αγορά 56.664 επιχειρήσεις στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για εταιρίες οι οποίες προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους μη μπορώντας ν' αντέξουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η παντελής έλλειψη ρευστότητας από την αγορά.
Στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ κάνουν λόγο για πάνω από 100.000 επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει τη διετία 2011-2012, ενώ έχουν χαθεί περίπου 500.000 θέσεις απασχόλησης....


μπαρμπαλιας είπε...

σωστος ο ΑΡΤ...
μονο οι αεριτζηδες εχουν χρημα

michele είπε...

Στρατηγε και προ κρισης λιγα δηλωναν πολλες επιχειρησεις,εκμεταλλευομενες ενα συστημα ..ανυπαρκτο

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΑΠΑΝΤΩ ΙΣΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.(ΓΙΑ ΜΗΝΑ ,ΧΡΟΝΟ..)

ΑΡΤ..

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Απλα τωρα μεγαλωνει και ..δικαιολογειτε..

Αμα δεν βαλουμε καθρεφτη σπιτι μας,προκοπη δεν εχει.

ΤΑ ΛΕΜΕ.

ΑΡΤ είπε...

δουλευω και δυσκολευομαι να σου απαντησω Μιχαλη...
Οι επιχειρησεις ανεκαθεν πληρωναν...αλλα στην περιοδο της παντοκρατοριας του πασοκ τα λεφτα αντι να καταληγουν στα ταμεια του κρατους , κατεληγαν στις τσεπες των κομματοσκυλων του πασοκ με τους γνωστους σε ολους τροπους...

michele είπε...

Eγω καθολου δεν δυσκολευομαι Αρτ και αυτο που λες συνεβαινε και πολλες μικρομεσαιες επιχειρησεις δηλωναν πολυ λιγοτερα λογω ελλειψης ελεγχων
απλα συνηθισαμε να τα ριχνουμε μονο στα κομματοσκυλα,τα οποια ομως ποιοι τα εξεθρεψαν;

michele είπε...

Υψηλό ημερας ηδη,ακριβως πανω στον εκθετικο 12 αρη που συνηθιζω να χρησιμοποιω σε βραχυπροθεσμο επιπεδο

michele είπε...

Η ΕΚΤΕΡ πατησε το 0,70 που λεγαμε και επανερχεται..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι ΑΡΤ

Τα έλεγα (ως μισθωτός τότε) προς πάσα κατεύθυνση, με τον δικό μου αυθόρμητο και ίσως αφελή τρόπο και με κίνδυνο να γίνω κακός με τους φίλους μου ή να υποπέσω σε σφάλμα λόγω άγνοιας συνθηκών άλλων κλάδων...αλλά τα έλεγα και όποιος θέλει ας ψάξει.

michele είπε...

Oι κουβεντες δεν ειναι προσωπικες παικτη μου,τα κακως κειμενα σχολιαζουμε
διοτι ειμαστε στη φαση
που ολα αλλαζουν
και το πακετακι ( 737χιλ) στα 3,415 στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ που πριν 17 μηνες ειχε 0,50 ευρω

michele είπε...

Αλλα ετσι κι αλλιως εγω περιμενω την ελευση Αλεξη
που σε 100 μερες θα παει τον κατωτατο 751 ευρω
Χαχολοι ολου του κοσμου ενωθειτε!

ΠΑΝΟΣ είπε...


Εγώ να δεις πως άλλαζω χαχαχα...βγάζω δίντια τώρα...

Καλά εσένα σε εξαιρώ έτσι κι αλλιώς...ότι και να πεις!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ γέλιο...και έχουμε συνέχεια

Όχι με όσα λέμε εδώ...ΟΧΙ

με τα μέτρα του 2014 και του 2015 ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Αυτά λένε οι κακές γλώσσες βέβαια...θα το δούμε, αλλά ετοιμαστείτε και για άλλα λάβαρα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

δόντια στο 2.03

STYLSTYL είπε...

Καλημέρα σε όλους, και στην ΤΕΝΕΡΓ πακετάκι Μιχάλη, 182.000 τεμ., κάτω από το 3,70 που μνημόνευσες πριν κάποιες ημέρες

michele είπε...

Αμα ειναι απο κατω Στελιο,καλα ειναι αυτο εγινε 3.57 εκει ειναι τωρα
προφανως εχει σχεση και με αυτο της ΓΕΚΤΕΡΝΑ
Υψηλο ημερας ειμαστεεεεεεεεε

ΠΑΝΟΣ είπε...

απατεωνόπουλεεεεεεεε

ΠΑΝΟΣ είπε...

λάθος μου...εσύ έβαλες 9 ε και εγώ μόνο 8

Θα του τα πω και αργότερα με πιο πολλά ε

michele είπε...

Πολυ κοκο κι αυγο τιποτα σημερα..

μπαρμπαλιας είπε...

ρε χασαμε και τον Ανδρεα και οχι μονο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

εγώ φταίω μάλλον...

ΠΑΝΟΣ είπε...

απατεωνόπουλεεεεεεεεεεε

δύο 44άρια

θα πάω μέσα σαν τρομοκράτης μ' αυτά που λέω ρε γμτ

michele είπε...

Αντε να ξυπνησουμε λιγο τρεις φορες στα ορια του 1,49-1,50 πηγαμε

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ αφου γελας και μονος σου με τις δημοσκοπησεις ασχετων εταιρειων σε γνωστο site ιδιοκτητη που μεγαλουργησε στην ΑΑΣΠΕ χαχαχα,τι μας τις δειχνεις;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτόν που κυνηγάνε στο Παρίσι τώρα... ανάλογες δημοσκοπήσεις διάβασε στις γαλλικές εφημερίδες και άνοιξε πυρ;;; χαχα

THE JUNIOR είπε...

εκει ειμαι μονος λεω οτι θελω
μην το τραβηξω εδω
ΕΔΩ ΤΑ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΞΕΡΕΙΣ 3 STOP 5 ΛΟΓΟΙ και 3 αρκουδες


Blogger Ο/Η ο μικρος είπε...
με 1 ,2 100 τεμ

θα παμε κατω χαχαχαχαχα

18 Νοεμβρίου 2013 - 10:33 π.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η ο μικρος είπε...
ουτε τα κομματια που εδωσα
δεν μπορω να ξαναπαρω

18 Νοεμβρίου 2013 - 10:34 π.μ. Διαγραφή

THE JUNIOR είπε...

μα ρε μιχαλη ειναι τοσο βλακες
που σβηνουν την δημαρ και δεν
μπορουν να καταλαβουν οτι με αυτα που κανουν θα πανε 2,3 στο πασοκ
ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

michele είπε...

Ενταξει παιζουν με ΔΗΜΑΡ και Χρυση Αυγη οι δημοσκοποι που ειναι πιο αδιευκρινιστοι

THE JUNIOR είπε...

ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΕ 900 ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

ΑΛΛΑ ΤΡΙΤΟ ΙΔΙΟ ΒΥΘΙΣΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

STYLSTYL είπε...

Αμάν πιά αυτά τα πρόβατα !!!! Επειδή έχουν μαλλί, νομίζουν πως έχουν και μυαλό !!!!!

THE JUNIOR είπε...

5% ΑΠΟΔΟΣΗ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ, ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΧΑΜΗΛΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ

THE JUNIOR είπε...

ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΗΛΑ ΠΧ ΔΕΗ

ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 100% ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΘΕ
ΧΡΟΝΟ ΑΣΧΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ

michele είπε...

Ειπαμε εκει ηταν η παγκοσμια ευκαιρια..να ναι καλα οι κερδοσκοποιπου την πηγαν εκει κατω

michele είπε...

Κινηση στην ΠΡΟΦ μετα απο καιρο..

michele είπε...

Η ΕΕΕ κραταει το παιχνιδι,για να παιρνουν οτι μπορουν -πιεζοντας- καποια απο τα αλλα

μπαρμπαλιας είπε...

βλεπω...την εχει ξεκινησει απο την περασμενη βδομαδα

Unknown είπε...

ο τιτάνας μετα το 17,60 -20,26,εχει βαλει ,προϋποθέσεις...Και Macd on.Και η εεε..Κατά τα αλλα φως δεν φαινεται ..θελει μπαρμπακαραβικη υπομονη,,εντωμεταξύ φοβαμαι και κατι εντονο πτωτικο,,,στο τελος..Δεν ξερω καλλα τα λεω ,,η με εχει παρει από κατω..Να ο μυτιλ στο τσακ παει να το σωση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλους

μπαρμπαλιας είπε...

ΕΤΕ: Τα ντεσού της συμφωνίας για Πανγαία
Πώς και γιατί άλλαξε η δομή της συναλλαγής. Τα μετρητά ύψους 579 εκατ. που δίνει η Invel αλλά και ο δανεισμός 418 εκατ. από την Εθνική. Στα 73,5 εκατ. περιορίστηκε η εισφορά ακινήτων. Η κεφαλαιακή ενίσχυση για την Εθνική.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1155728/ete-ta-ntesoy-ths-symfonias-gia-pangaia.html

ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ...
"η αλλεως πεως..πως γινεσαι μπουστις με ξενο κωλο..

μπαρμπαλιας είπε...

καλλιτεχνα μου δεν πιστευω να τρομαξες απο το νεο εκ γερμανιας...

michele είπε...

Mπαρμπα,τα πολλα λεφτα γινονται με δανεισμο

μπαρμπαλιας είπε...

εύ - χαριστώωωωωωωωωωω

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ OXI ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΚΑΛΑ

ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

michele είπε...

Ναι,ναι ΜΙΚΡΕ ,συγνωμη μοχλευση.leverage χεχε

THE JUNIOR είπε...

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΤΑΣΤΑΣ

michele είπε...

Ναι,η κινηση 1135-1145 δεν λεει τιποτα
οι τραπεζες τραβανε λιγο κατω,οι αλλοι καλοι

michele είπε...

Βλεπω η EYΡΩΒ υπερθεματιζει:
http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/117495-eurobank-%CF%83%CF%84%CE%BF-35-%CE%B7-%CF%8D%CF%86%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-2013-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1-3%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-2014-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B5%CF%80-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF

michele είπε...

Η ΠΕΙΡ εχει γυρισει το παιχνιδι απο το 1,29
η εθνικαρα ,κουραζει πηγαινοντας οριακα τεχνικα,επομενη στηριξη στα 3,95

ΔΕΗ -ΟΤΕ καλοι φαινονται

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ 9 μερες ,χαλαρα

θα μπω και θα γινει του κουτρουλη

michele είπε...

Μικρε προσεξε γιατι με τις 9 μερες εχει βγει γνωστη εκφραση που εχει σχεση με τα..οπισθια χαχα

michele είπε...

ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΜΟΗ-ΜΥΤΙΛ ΕΕΕ- ΤΙΤΚ-ΜΠΕΛΑ καλο κλεισιμο

STYLSTYL είπε...

Καλή ξεκούραση σε όλους

THE JUNIOR είπε...

ολα για το μαγαζι

http://oktv.gr/paizei-krousta-opisthia-gunaikwn/

THE JUNIOR είπε...

2 video ειναι στην σελιδα

το αλλο ειναι για τα παραγωγα

THE JUNIOR είπε...

παω να μαθω κρουστα ΤΩΡΑ

michele είπε...

Χαχα πρεπει να ξερεις,τωρα που να μαθεις ..εγω λιγο πιανω ξερω,συγνωμη πιανο χεχε

michele είπε...

Στα επιπεδα αυτα ,περι τα 70 εκατομμυρια καθαρα παιζουμε

michele είπε...

Πανω απο 16000 ο DOW ,εσυ ηθελες Γιωργακη το 2009
αλλα δεν πειραζει

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση