Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη


ΜΕ 90 ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΛΕΙΝΕΙ; ΤΟ DEAL
KOKKALH -VODAFONE..


Kαθαρά θέμα χρόνου και μόνο φαίνεται να είναι το κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα σε Kόκκαλη και Vodafone, για την πώληση της Hellas on Line.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη τα παζάρια συνεχίζονται ανάμεσα στις δύο πλευρές με την παρουσία και του γιού του Έλληνα επιχειρηματία Kωνσταντίνου Kόκκαλη, πιστεύεται ότι οι απαιτήσεις θα γεφυρωθούν.

Mε ένα τίμημα της τάξης των 90 εκατ. ευρώ για το 57,3% των μετοχών της HoL που κατέχονται σήμερα από την Intracom. Tο συγκεκριμένο αυτό τίμημα αποκλίνει κατά 10 εκατ. ευρώ από τις αρχικές απαιτήσεις της πλευράς Kόκκαλη (που ήταν στα 100 εκατ. ευρώ), αλλά και από την προσφορά του βρετανικού «κολοσσού» που ήταν στην περιοχή των 80 εκατ. ευρώ.

Όπως όλα δείχνουν, η Vodafone είναι αποφασισμένη να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν το συγκεκριμένο deal, το οποίο σαφέστατα έχει σημαντικά ωφέλη και για τον όμιλο της Intracom. Kαι τούτο γιατί αφενός θα της αποφέρει ισχυρή ρευστότητα, ενώ ταυτόχρονα θα απαλλάξει τον όμιλο από ένα μεγάλο δανειακό «βαρίδι», αφού ο τραπεζικός δανεισμός της HoL ανέρχεται στα 117,2 εκατ. ευρώ, με συνέπεια όλος ο δανεισμός της Intracom Holdings να είναι είναι στα δυσθεώρητα ύψη των 319 εκατ. ευρώ.

Aν και στον κόσμο των επιχειρήσεων τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο πριν πέσουν οι επίσημες υπογραφές, εντούτοις η ανοδική πορεία των μετοχών στο χρηματιστήριο, προεξοφλεί ότι η υπόθεση θα κλείσει.

Mε όρους αγοράς η χρηματιστηριακή αξια της HOL διαμορφώθηκε χθες στα 113 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το «πακέτο» Kόκκαλη θα πουληθεί σε σχεδόν διπλάσια από την χρηματιστηριακή του αποτίμηση.

ΤΟ OUTSOURCING

Τα «ραβασάκια» που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε Παιανία-Χαλάνδρι (έδρα των Intracom- Vodafone Ηellas) και Νιούμπερι στην Αγγλία (το «στρατηγείο» της μητρικής των Βρετανών), περιέχουν προτάσεις και αντιπροτάσεις που διαμορφώνουν το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Στην ...αλληλογραφία τους, συμπεριλαμβάνεται ως διαπραγματευτικό ατού για τον Κόκκαλη – και ταυτόχρονα, «αντίβαρο» στον «βαρύ» δανεισμό της HOL– το outsourcing, που αποφασίσθηκε στα τέλη Δεκέμβρη, με την «μεταφορά» 300 εργαζομένων στην 360 Connect.

Έτσι, η HOL «απαλλάχτηκε» από ένα σημαντικό μισθολογικό κόστος. Τι σημαίνει αυτό για τα «παζάρια» με την Vodafone; Η πώληση του 57,2% με ένα ποσό 100 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί περίπου στο 4πλασίο ή 5πλάσιο των εκτιμώμενων EBITDA της HOL για το 2013.


Εντούτοις, ότι πλέον θα «αγοράζει» κάποιες υπηρεσίες της προσφέρουν την δυνατότητα να βελτιώσει τα μεγέθη της, κάτι που θα φανεί στην πορεία.

http://www.dealnews.gr/

11 σχόλια:

john deer είπε...

βροχερα πολυ τα πραγματα....
http://www.fcapollon.gr/news/ola-ta-nea/35/@1807.aspx?returnpage=%2Fcms%2F1-Home-Page.aspx%3Fpage%3D0

Ilias D είπε...

http://bankingnews.gr/bank-insider/item/132484-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B6%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%AC%CF%86%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82.html

Ilias D είπε...

Καλημερα βεβαιως.

THE JUNIOR είπε...


Η hellas online είναι θυγατρική της εταιρίας Ιntracom Holdings ΑΕ (ποσοστό συμμετοχής 53.28%), η οποία είναι
εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η hellas online είναι ένας από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών σταθερών τηλεπικοινωνιών στην
Ελλάδα, διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών φωνής, πρόσβασης στο διαδίκτυο και υπηρεσιών προστιθέμενης
αξίας και πολυμέσων. H hellas online έχει ένα ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών με εκτεταμένο μητροπολιτικό
δίκτυο στην Αθήνα και Αττική, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Λάρισα κλπ, καθώς
και με εθνικό κορμό που διασυνδέει τις πόλεις αυτές. Επιπλέον, προσφέρει σε όλους τους εταιρικούς της πελάτες
αναβαθμισμένες υπηρεσίες internet με υψηλές ταχύτητες μέσω τεχνολογιών metro-Ethernet, μισθωμένες γραμμές
χονδρικής, FTTB και SHDSL.

Οι ενδιάμεσες συνοπτικές οικονομικές πληροφορίες έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας
στις 24 Οκτωβρίου 2013.

THE JUNIOR είπε...

«Η Intracom Holdings, υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της hellas online ελέγχουσα το 57,24% αυτής, αλλά και η Vodafone-Panafon, ως μέτοχος επίσης κατά 18,43% της εν λόγω εταιρίας, επιβεβαιώνουν ότι γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιριών-μετόχων της hellas online και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και όλες οι μορφές συνεργασίας».

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα.Η κινησηκαι η συμπεριφορα της μετοχης μας εβαλαν
απο τα 0,50-0,55 μεσα στο χαρτι
με την ελπιδα οτι θα ..ερχοταν αυτη η ωρα
Η συμμετοχη της vodafone στην αμκ της φορθ επιταχυνε ενδεχομενως τις εξελιξεις

γινεται συμμαζεμα του κλαδου,καθως οι τρυπες ειναι πολλες

κερδισμενη βεβαια και η μικρη ΙΝΚΑΤ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλη Κυριακη σε ολους ευχομαι!!!!Ο καιρος σαν το ΧΑΑ δεν λεει να αποφασισει,η μηπως αποφασισε?χαχαχαχ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Μικελε ιδια ωερα ξυπναμε μου φαινεται εεεεε??Για τις Κυριακες λεω ετσι ;))))))))

michele είπε...

Dοuble John ,ξεκουραζομαστε λιγο τα ΣΚ..

μπαρμπαλιας είπε...

...και εγω αποψιλωνω τα σ/κ
κλσ σε ολους

michele είπε...

Ανεβασα τον ΟΛΠ ,μετοχη με ενδιαφερον στο αμεσως προσεχες διαστημα