Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

X.A.A. LIVE 
WAR ZONE! More than 100 dead and over a thousand injured in Kiev, Ukraine today. Via @Reuters

                 σχόλια για τη συνεδρίαση online. 
ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ DRAGHI KAI O ΦΟΒΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ..


του David Oakley


Το αναπόφευκτο, για πολλούς, QE της ΕΚΤ ίσως φέρει νέες αναταράξεις στις αγορές ομολόγων. Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τον καταμερισμό, τα μεγέθη και τη χρονική στιγμή. Οι πιθανές συνέπειες στην περιφέρεια. 

Επιτέλους, μετά από πολύ μακροχρόνια αντίσταση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται κοντά στην εφαρμογή της δικής της έκδοσης «ποσοτικής χαλάρωσης» για να εμπνεύσει την ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Μήπως όμως προκαλέσει αποσταθεροποιήσεις στις αγορές ομολόγων;
Ορισμένοι επενδυτές και στρατηγικοί αναλυτές αναρωτιούνται ακριβώς αυτό, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για quantitative easing (QE), την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης που κάποτε αποτελούσε εξαιρετικά σπάνιο εργαλείο και σήμερα είναι η σταθερή νομισματική αντίδραση στη χαμηλή ανάπτυξη και στον χαμηλό πληθωρισμό.

Η αμερικανική Federal Reserve, η Bank of England και η Bank of Japan κατέφυγαν όλες σε QE για να τονώσουν την ανάπτυξη.

Το πρόβλημα με τις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης είναι ότι το QE θα μπορούσε να ανατρέψει τα κέρδη που έχουν σημειώσει από τότε που ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi προκάλεσε την ανάκαμψή τους, υποσχόμενος να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να αποτρέψει την κατάρρευση του ευρώ το καλοκαίρι του 2012.

Η υπόσχεση έχει κατεβάσει κάθετα τα yields στα ομόλογα της περιφέρειας (που έχουν αντίστροφη σχέση με τις τιμές) κι έχει μειώσει τις αποκλίσεις σε σχέση με τα γερμανικά, που είναι το σημείο αναφοράς της αγοράς.

Ο Steven Major της HSBC προειδοποιεί ότι «το QE αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για τις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης. Είναι ένα βήμα στο άγνωστο και θα μπορούσε να προκαλέσει διεύρυνση στις αποκλίσεις (spreads) της περιφέρειας σε σχέση με τη Γερμανία».

Η απειλή να αυξηθούν τα spreads θα επαναφέρει τα προβλήματα που εκδηλώθηκαν στην κορύφωση της κρίσης, καθώς θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας, η οποία θα απολαμβάνει 
χαμηλότερο κόστος δανεισμού εις βάρος των άλλων οικονομιών».

Ο κ. Major φοβάται ότι είναι αναπόφευκτο να αυξηθούν τα spreads. Κι αυτό γιατί η ΕΚΤ δεν θα μπορεί παρά να αγοράσει κρατικά ομόλογα για να δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε να ανέβει ο πληθωρισμός. Άλλες αγορές ομολόγων, όπως τα χρεόγραφα με εγγυήσεις (asset-backed), δεν είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μπορεί η κεντρική τράπεζα να αγοράσει σε μεγέθη που θα κάνουν τη διαφορά.

Επιπλέον, το να αγοράσει κρατικά ομόλογα σχεδόν οπωσδήποτε σημαίνει ότι θα αγοράσει και γερμανικά Bunds περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα ομόλογα, επιταχύνοντας την πτώση στα επιτόκια του Βερολίνου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε ένα πρόγραμμα ύψους 400 δισ. ευρώ το 30% των αγορών ομολόγων θα είναι Bunds Γερμανίας. Η ΕΚΤ επίσης πιθανότατα θα αγοράσει 20% Oats Γαλλίας, 18% ιταλικά BTPs, 12% ισπανικά Bonos και με τα υπόλοιπα θα αποκτηθούν τίτλοι μικρότερων αγορών.

Ο Laurence Mutkin της BNP Paribas πιστεύει ότι οι κινήσεις αυτές θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ότι αγοράζοντας μεγαλύτερα ποσοστά γερμανικών ομολόγων στην ουσία θα βοηθηθεί η συρρίκνωση στα spreads των επιτοκίων μεταξύ των Bunds και των περιφερειακών ομολόγων. «Δεν είναι ποσοτικό το θέμα. Το θέμα είναι το μέγεθος της διαθέσιμης κυκλοφορίας».

Για παράδειγμα, οι γερμανικές αγορές είναι πολύ μεγαλύτερες και βαθύτερες από τις ισπανικές. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ αντέχει να αγοράσει μικρότερα ποσά ισπανικών ομολόγων ώστε να αλλάξει τα yields περισσότερο από αυτά των Bunds.

Άλλοι παρατηρητές θεωρούν ότι είναι μεγάλο ζήτημα το θέμα της νομιμότητας του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έχει ζητήσει από το ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφασίσει για τα Οutright Μonetary Τransactions (ΟΜΤ), που εισήγαγε ο κ. Draghi το καλοκαίρι του 2012, αλλά ουδέποτε εφάρμοσε.

Αν και τα ΟΤΜ θα μπορούσαν να περιλάβουν τις αγορές κρατικών ομολόγων, δεν είναι ίδια με το QE καθώς θα εφαρμοζόταν σε περίπτωση κατάρρευσης μιας ή παραπάνω αγορών ομολόγων.

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να ισχυριστεί ορθώς ότι το QE που αφορά αγορά μιας σειράς ομολόγων για να ανέβει ο πληθωρισμός, ήταν εντός των αρμοδιοτήτων της, οι οποίες αφορούν τη σταθερότητα των τιμών. Και πάλι πάντως, η νομική διαμάχη συνεχίζει να προκαλεί μπέρδεμα.

Ένας επενδυτής ομολόγων σε μεγάλο γερμανικό όμιλο asset management δηλώνει: «Πιστεύω ότι η νομική κατάσταση περιπλέκει τα πάντα. Στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα. Είναι απλό το πράγμα. Τους νομικούς δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Είναι μεγάλη η σύγχυση».

Θεωρεί ότι είναι αναπόφευκτο να γίνει το QE, ό,τι κι αν λένε οι νομικοί, πιθανόν και στο β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η ΕΚΤ δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει τις άλλες κεντρικές τράπεζες και να μπει στο κλαμπ του QE, αν επιμείνει ο χαμηλός πληθωρισμός.

Ο Harvinder Sian της RBS συμφωνεί: «Είναι προφανώς μεγαλύτερος ο κίνδυνος από το να μην γίνει το QE, παρά από το να γίνει. Και γι” αυτό πιθανότατα θα γίνει».

Ο ίδιος προσθέτει ότι το QE δεν είναι πανάκεια. «Το QE είναι ένα ακόμη στάδιο στον δρόμο της ευρωζώνης προς την ανάκαμψη. Είναι όμως μια στρατηγική που καταδεικνύει τα προβλήματα της περιοχής. Με τέτοια βάρη δημοσίων χρεών που συνεχίζουν να κουβαλούν οι περισσότερες οικονομίες, η κρίση στην ευρωζώνη απέχει πολύ από τη λήξη».

ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved. 


euro2day.gr

71 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ κλμ

Asia Markets live blog: Stocks up at week's end

ολες οι αγορες επανω ...
να δουμε και τους δικους μας τους
κουντους...θα πανε εκει που λεει
ο Μικ "η θα τρεχουν να κλεισουν;;
παντως να ειναι καλα τα παιδια....

THE JUNIOR είπε...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Τρόικα αντιδρά στις παραπάνω αλλαγές, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η υφιστάμενη δομή ιδιωτικοποίησης των Εθνικής, Alpha και Πειραιώς, η οποία παρέχει στο Ταμείο τη δυνατότητα να αποεπενδυθεί λαμβάνοντας πίσω τα κεφάλαια, που κατέβαλε στις αυξήσεις κεφαλαίου, συν μια προκαθορισμένη απόδοση.

ΑΛΕΞΗ ΠΑΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ

ΟΤΑΝ ΕΓΩ ,Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ
ΛΕΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΙ ΑΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Η ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ,Η ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ,ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

THE JUNIOR είπε...

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ
ΖΗΜΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020

ΘΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ 2021
ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ

ΝΑ ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

http://m.youtube.com/watch?v=V5umC2dVrXQ
Good morning.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους

ArTaXiA είπε...

Bonjour mes amis... Οι "κουντοι" μπαρμπα μου κλεινουν στο ανοιγμα η το αργοτερο ως τη ληξη. Κατα τα λοιπα το αρθρο παραπανω εχει ολες τις απαντησεις για τις αγορες μεσοπροθεσμα. Οι Γερμανοι εμειναν πρωτη φορα με απουλητα ομολογα προχθες λογω επιτοκιου.

Ilias D είπε...

Καλημερα στην παρεα,καλη συνεδριαση να εχουμε.

TheHawk είπε...

πολλές καλημέρες...καλο ταξίδι στον Σακη Μπουλα...μεγαλώσε η γενια μου μαζι του...

Καλο κλείσιμο!!!!

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!

Ilias D είπε...

Αυτα.....

michele είπε...

Πραγματι τα αμερικανακια εβγαλαν κερδος

θαδουμε τι θα γινει κι εδω ειναι ενα συνθετο ερωτημα οχι με απλες απαντησεις

Κριμα ,ωραιος ο τυπος ο Σακης Μπουλας

TheHawk είπε...

τι βλεπουμε για σήμερα michele?

THE JUNIOR είπε...

οσο εχει ταμειο γεματο το ΤΧΣ
το ερωτημα ειναι απλο


ΑΡΤΑΧΙΑ δεν ειναι η πρωτη φορα που ειχαν απουλητα οι γερμανοι

Και ασχετα αν ειναι φτηνη η οχι η μητρικη απο ποτε μια αναγκαστικη αμκ για αρνητικα ιδια ,βλεπε ΗΟΛ γινεται εξαγορα ,η μητρικη δεν μπορει να καλυψει το 50% και πρεπει να το κανει το 18% κοινως η vodafon


TheHawk είπε...

3η φορα πανω στο 410 τωρα...εαν πεσει...θα εχει γινει ενα καλο βημα για πανω...

δν πρπει να χαθει το χθεσινο τελευταιο χαμηλο του κλεισιματος..

michele είπε...

Δεν αποκλειω Γερακι ενα δυνατο λευκο κερι μεχρι το τελος της ημερας

κοιταξε τα κερια της 20/9 23/9 24/9 του 2013

τα νουμερα στο ΓΔ και στον FTSE τα ξερουμε ολοι ,ακομα και ενα κλεισιμο πανω απο 1265 θα ειναι καλο

Διαφορετικα δεν το γλυτωνουμε το 1232 ,ειναι και η ληξη παραγωγων

ArTaXiA είπε...

Ω μικρε με πιανεις αδιαβαστο! Ποτε ξαναγινε αυτο; Προσφατα; Με ενδιαφερει το cause & effect να δω.

michele είπε...

Πραγματι δεν ειναι η πρωτη φορα που ειχαν απουλητα οι Γερμανοι

TheHawk είπε...

ναι παιζει οπως το λες...αναμπουμπουλα μεχρι το κλεισιμο...κ μετα τρεξιμο...

michele είπε...

Με αρνητικο επιτοκιο εγινε κανα δυο φορες artaxia
απουλητα το ψαχνω

TheHawk είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63601314

αρνητικο επιτοκιο

michele είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=327831

Να κι εδω,μια εκδοση 6 δισ το 2011
καλυφθηκε μονο το 60% ,δεκαετους διαρκειας

TheHawk είπε...

αμεση εξυπηρετηση....χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

Απογοητευτική ήταν η χθεσινή ζήτηση για τα γερμανικά ομόλογα (bunds), κατά την πρώτη έκδοση ομολόγων του 2009.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η έκδοση των 6 δισ. ευρώ για τα 10ετή γερμανικά ομόλογα ωρίμανσης τον Ιανουάριο του 2019 με κουπόνι 3,75%, δεν καλύφθηκε, φαινόμενο που συνέβη σε εννέα δημοπρασίες γερμανικών ομολόγων το 2008.

Τελευταία ενημέρωση: 21.04.2010
Για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο η Γερμανία δεν καταφέρνει να καλύψει την έκδοση ομολόγου της!
Η έκδοση του 30ετους γερμανικού ομολόγου ύψους 3 δισεκατομμύριων ευρώ δεν καλύφθηκε.


Το «μυστήριο» με την ακάλυπτη γερμανική έκδοση Τι κρύβεται πίσω από τη χθεσινή δημοπρασία γερμανικών ομολόγων και γιατί δεν καλύφθηκε στο 100% η έκδοση
24 Νοε 2011 - 15:15

Γερμανία: Δεν καλύφθηκε τεχνικά η δημοπρασία 10ετών ομολόγων
Η γερμανική κυβέρνηση άντλησε σήμερα 3,870 δισ. ευρώ στο πλαίσιο δημοπρασίας 10ετών ομολόγων η οποία δεν καλύφθηκε τεχνικά, ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Η δημοπρασία δεν καλύφθηκε καθώς οι προσφορές δεν ξεπέρασαν το ζητούμενο ποσό. Η προηγούμενη φορά που δεν καλύφθηκε ανάλογη δημοπρασία ήταν το Νοέμβριο του 2011.


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


TheHawk είπε...

6.5 εκ την πρωτη ωρα...

ζζζζζζζ

TheHawk είπε...

ακομα πιο ψαγμενος ο μικρος..

THE JUNIOR είπε...

ARTAXIA

κατω το θελω ,δεν προλαβα να τα παρω χθες

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ArTaXiA είπε...

Παιδια ευχαριστω πολυ. Οποτε, αν καταλαβα καλα ειχε να συμβει απο νοε του 11. Μενει τωρα να δουμε αν ειχαν αυτα συσχετιση με αγορες..

michele είπε...

Δεν προλαβες...να ! σου πηγαινε μικρε χαχα

ArTaXiA είπε...

Μικρε εγω εκλεισα πουρνο, εβαλα φορμα και παω βολτα. Απο βδομαδα οι πτωσεις. Να κουμπωσπυν με τα τελη του μηνου.

giannhs kon είπε...

Ένα κλείσιμο στο 1275 θέλω σήμερα …….. να γελάω μια βδομάδα χαχα

πλεονέκτες

Καλημέρα σε όλους

THE JUNIOR είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΒΡΩΜΟΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΚΑΤΣΕ ΜΗΝ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ


ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΗΟΛ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η ΚΑΝΑ 2 ΕΚ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ

ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΕΣ ΑΛΛΑ ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ
ΧΑΧΑΧΑΧΑ

THE JUNIOR είπε...

ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ 25ΑΡΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ,ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ


ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΨΑΡΕΜΑ

michele είπε...

Βρε θα σωθει το ΙΝΚΑΤ ακι χωρις την Ηol το φορτωνει ο θειος το κακομοιρο με την μαυρη Ηol xaxa

michele είπε...

Καρφωθηκε στο +20% η HOL

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Γιάνναρε είδες πως κοροιδεύουν οι πρώην αγαπημένες;

Καλημέρα σε όλους.

giannhs kon είπε...

Αυτά είναι ναζάκια καλε !!!χαχα
όταν καταλάβει ότι τρώει άκυρο θα στρώσει …….

Καλημερα ΒΑΣΙΛΙΚΗ

michele είπε...

Eν αναμονη..κατω το βλεπω

michele είπε...

http://www.euro2day.gr/poll.aspx?id=1

Ψηφιστε για τον φορο υπεραξιας εδω

michele είπε...

Εδω που ειναι δεν μπορεις παρα να περιμενεις το 1232

Ilias D είπε...

Ψιλοαντιδραει ομως.

michele είπε...

Ναι αλλα αν δεν περασει το 1246 δεν λεει τιποτα

Ilias D είπε...

Καμια αντιρηση,ας καπνισουμε μεχρι τοτε.

THE JUNIOR είπε...

ΛΗ.Πρόταση συνεργασίας με την ΜΚΟ «ΕΛΙΞ» για εθελοντικά προγράμματα
προστασίας φυσικών χώρων και οικοσυστημάτων και εξωραϊσμού &
καθαρισμού δημοτικών χώρων.
Εισήγηση του Αντιδημάρχου Ομηρούπολης, κ. Νύκτα Νικολάου:
"Σε επικοινωνία με την ΜΚΟ ΕΛΙΞ , "προγράμματα εθελοντικής εργασίας" συζητήσαμε για εθελοντικές δράσεις
σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση στον τομέα του εξωραϊσμού και καθαρισμού δημοτικών χώρων (
σχολεία) και της προστασίας φυσικών χώρων και οικοσυστημάτων ( καθαρισμός και ανάδειξη μονοπατιού
ευρύτερης περιοχής Κλειδούς). Με βάση τα προγράμματα αυτό μπορούν να μας διαθέσουν 15 άτομα , για 15-17
ημέρες με την καθοδήγηση δυο εκπαιδευμένων ειδικά ομαδαρχών.
Το κόστος κάθε προγράμματος ανέρχεται σε 4600 ευρώ + ΦΠΑ . Η μονή υποχρέωση από πλευράς δήμου είναι
να διαθέσει τον χώρο διαμονής ( συνήθως αυτός είναι ένα σχολείο) ενώ όλα τα υπόλοιπα έξοδα, φαγητό κλπ
επιβαρύνουν την ΜΚΟ. Υπάρχει δυνατότητα να μας προσφέρουν δωρεάν ακόμη ένα πρόγραμμα της επιλογής
μας. από αυτά που σας επισυνάπτω, στην πρόταση συνεργασίας για διεθνή προγράμματα εθελοντικής εργασίας.
Παρακαλώ για την έγκριση του."

THE JUNIOR είπε...

Απόφαση υπ’ αριθμ. 200/2014
Στην Αθήνα, σήμερα στις 24/1/2014, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 12:00. μ . , στο Κατάστημα της
Περιφέρειας Αττικής, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, ύστερα από
πρόσκληση της Προέδρου της, που κοινοποιήθηκε νόμιμα στα μέλη της, στις 21/1/2014.
Θέμα 54o
α) Έγκριση του πρακτικού αρ. 75/2014 της Τριμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής διαγωνισμών και
των διαδικασιών διαπραγμάτευσης των Δ/νσεων οικονομικών των περιφερειακών ενοτήτων
κεντρικού, βόρειου, νότιου, δυτικού τομέα Αθηνών και της Δ/νσης οικονομικών της Περιφέρειας
Αττικής σχετικά με τα αποτελέσματα του Πρόχειρου Μειοδοτικού διαγωνισμού για την υλοποίηση
Σχολικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος με θέμα «την επικοινωνία της επιστήμης χρησιμοποιώντας
το διαδίκτυο», για την Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, προϋπολογισμού 20.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
β) Την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της ΜΚΟ «ΕΠΙΣΤΉΜΗ Επί Κοινωνία» - SciCo»
που είναι εντός των όρων του ανωτέρω διαγωνισμού και την διαβίβαση αυτής στην Γνωμοδοτική
Επιτροπή για αξιολόγηση.

THE JUNIOR είπε...

89.000 στα τρικαλα για τα αρχαια χαχαχα

Καρδίτσα, 23 Ιανουαρίου 2014. Αρ. Πρωτ.: 133 ... Υπουργική Απόφαση έγκρισης επιχορήγησης της ΜΚΟ «∆ίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Συλλόγων

michele είπε...

και καλα αν υπαρχουν αρχαια καλως θα εχει ,αλλα υπαρχουν; και τι δουλεια κανουν αυτοι;

καλο το γυρισμα της ΠΕΙΡ
φαινεται οτι θα ..χρειασθει και τα λιγοτερα λεφτα

michele είπε...

Για να δουμε το 1246

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Εχει και την Γενική!

THE JUNIOR είπε...

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ : 577.760,00 €
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΚΜ : 175.254,00 €, από τα οποία, ποσοστό 90% (ήτοι
157.728,60 €) αποτελούν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ποσοστό 10% (ήτοι
17.525,40 €) αποτελούν της εθνική χρηματοδότηση, μέσω ειδικής χρηματοδότησης του
ΠΔΕ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ : 24 μήνες
8.Την ανάγκη για άμεση έναρξη των προβλεπόμενων δράσεων.
Παρακαλούμε
α) να εξετάσετε το θέμα και
β)να εισηγηθείτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης την αποδοχή εκτέλεσης του
έργου “Τourism Paths of the Black Sea Region” BSB-TOUR” (Τουριστικά Μονοπάτια
στην Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας), όπως εγκρίθηκε Πρόγραμμα “BLACK SEA 2007-
2013”.

michele είπε...

Ναι Κωστα ,εχει και την Γενικη αρα εχει καθαρισει ο στρατηγος

στην Μαυρη θαλασσα χαχαχα

michele είπε...

Ναι Κωστα ,εχει και την Γενικη αρα εχει καθαρισει ο στρατηγος

στην Μαυρη θαλασσα χαχαχα

michele είπε...

Παρα τις προσπαθειες της ΕΕΕ
φαινεται οτι θελει να περασει και περασε το 1246

επομενος καλος στοχος 1252 σχεδον

Unknown είπε...

21/02/2014 - 15:24 δημοσιεύθηκε από Π.Θ (IP: XXX.72.134.87)
ΠΛ

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙς ΕΤΕ-ΠΕΙΡ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.......

Ilias D είπε...

Η ΕΕΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ,ΒΡΕ ΤΟ ζαχαρονερο......

Ilias D είπε...

Τουλαχιστον ο τζιρος ειναι λιγο μεγαλυτερος απο χθες.

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα ,παλι τον στριμωξαμε το V-Span...

michele είπε...

Αρκει το γυρισματακι ως εδω
αφου αρνηθηκε να περασει το 1252

αν σπασει κατω απο εδω γυριζουμε στα χαμηλα

Ilias D είπε...

Καλως τον Νικο.

νικος φαληρο είπε...

Χαχα φωτιες αναβεις.δεν το παρακολουθησα το παιχνιδι. θα τον θελατε ομως να τον ειχατε το βασιλακη;

ο dwk είπε...

…μα, τον είχαμε !
…καλησπερούδια σε όλους τους φίλους
…τα ελπε «χτύπησαν» την Χ
…η συνέχεια ;;;

michele είπε...

Ε τον ειχαμε πηρε οτι πηρε Νικολα,παιρνει και με σας ενταξει ειναι

καλυτερα που δεν το ειδες γιατι το ειχατε το παιχνιδι

michele είπε...

τα ελπε Δωρε την χτυπησαν ,το τι θα κανουν θα το δουμε εκει καθονται

michele είπε...

Υπνος συνεδριαση ,στην γνωστη ζωνη 1232-1265 που δεν ξερεις που θα παει

Ilias D είπε...

pαιζει να κρατησουμε το 1246.

michele είπε...

Καπου εκει ,αλλα δεν μας λεει και τιποτα αυτο

michele είπε...

1250 ενταξει καλο κλεισιμο ,αλλα ουδετερο

Ilias D είπε...

0 αλλακοκκινο,μια χαρα,6 στα 6 ειμαι με 3 στο ανωτερο ημερας κ 1 διπλα στο ανωτερο.
Καλησπερα Θοδωρε(κρυφογαυρε).

michele είπε...

Πανω απο 405 ο FTSE ,στις 406,51
δυσκολο σημειο να σπασει κατω θελει πιο σοβαρο χωσιμο

michele είπε...

Τραπεζικος θετικος η ΒΙΟ παει καλα ,εχει και ανοδικο γραφημα στο ΒΕΛΓΙΟ

Πολυ καλο γυρισμα απο χαμηλα το ΕΧΑΕ
πολυ καλο κλεισιμο ο ΜΥΤΙΛ
καινουργιο υψηλο ΤΟ ΕΥΠΡΟ

χαλια το ελπε καλο το ΕΤΕΤΠ αντεδρασε απ την στηριξη

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση ..