Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

X.A.A. LIVE 

                 σχόλια για τη συνεδρίαση online. 

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ...


Η Ελλάδα το 2010 χρεοκόπησε ουσιαστικά, αλλά όχι τυπικά αφού οι εταίροι της και το ΔΝΤ ανέλαβαν τα χρέη, πληρώνοντας τους ιδιώτες δανειστές της.

Έτσι η χώρα απέφυγε τη στάση πληρωμών και τις συνέπειες αυτής: καλές και κακές... Οι καλές συνέπειες είναι πως μια χώρα που δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της επιτυγχάνει ανάλογο «κούρεμα» αυτών...

Οι κακές είναι πως για κάποια χρόνια μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών, οι τράπεζες καταρρέουν, οι καταθέσεις χάνονται, το κράτος αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις,  και υπάρχουν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς αν εξαρτάται για βασικά είδη (καύσιμα, τρόφιμα) από εισαγωγές.

Το 2010 η Ελλάδα χρεοκόπησε για πέμπτη φορά στην 200ετή περίπου ιστορία του ελληνικού κράτους. Τούτο σημαίνει πως χρεοκοπεί κατά μέσο όρο κάθε 20 χρόνια. 

Την τελευταία φορά που χρεοκόπησε ήταν τον Μάιο του 1932, δηλαδή 78 χρόνια πριν το 2010 και συνέπεια αυτού του γεγονότος και της πολιτικής αστάθειας που ακολούθησε ήταν η δικτατορία που ακολούθησε την 4η Αυγούστου του 1936.

Κάθε ελληνική χρεοκοπία συνοδευόταν από εμφύλιους ή πολεμικές διενέξεις με γειτονικά κράτη που συνήθως οδηγούσαν σε εθνικές τραγωδίες. 

Η  χρεοκοπία του 1893 (Δυστυχώς επτωχεύσαμεν) οδήγησε στην ελληνική εισβολή στη Θεσσαλία το 1897 την ήττα από την Τουρκία και τη διάσωση του ελληνικού κράτους από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, με βαρύ τίμημα αποζημιώσεων.

Μετά από κάθε χρεοκοπία οι δημαγωγοί εκμεταλλευόντουσαν την κοινωνική ανασφάλεια και ένταση που δημιουργούσε η βίαιη προσαρμογή του βιοτικού επιπέδου της χώρας σε χαμηλότερα επίπεδα, υποσχόμενοι κοινωνική ευημερία ή εθνική επέκταση και προσπαθούσαν να προσπορίσουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη ηγούμενοι πολιτικά της δυσαρέσκειας.

Η χρεοκοπία του 2010, η πέμπτη κατά σειρά του ελληνικού κράτους είναι η πρώτη που δεν έχει οδηγήσει σε εθνική τραγωδία, εμφύλιο ή πραξικόπημα, αν και έδωσε την ευκαιρία να αναστηθούν και να εξέλθουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας φαντάσματα του παρελθόντος, όπως οι ακροδεξιοί με ναζιστικά σύμβολα και αναφορές, αλλά και οι ακροαριστεροί με φανερές αναφορές στο Στάλιν, που μαζί με το Χίτλερ αποτελούν τους δυο μεγαλύτερους μακελάρηδες των λαών τους κατά τον αιώνα που πέρασε. 

Η ελληνική χρεοκοπία δρομολογήθηκε με αφορμή  το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008, όταν τραβήχτηκε ο ωκεανός της παγκόσμιας ρευστότητας που μέχρι τότε ανέβαζε όλες τις «βάρκες» στο λιμάνι, περισσότερο μάλιστα τις τρύπιες και ελαφρύτερες. 

Η αιτία της ελληνικής χρεοκοπίας είναι οι μεγάλες κρατικές δαπάνες, ο παρασιτισμός του πελατειακού δημοσίου και η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας από τα σοσιαλιστικά και κρατικιστικά πειράματα της μεταπολίτευσης, όταν μετά τη Χούντα το ιδεολογικό εκκρεμές κινήθηκε προς τα αριστερά. 

Η Ελλάδα μετά τη χρεοκοπία του 2010 έχει καταφέρει και έχει σταθεί όρθια. Πληγωμένη μεν με 1,5 εκατ. ανέργους και αιμορραγούσα από τη μετανάστευση των πιο ταλαντούχων παιδιών της, αλλά όρθια χωρίς εμφυλίους και εθνικές τραγωδίες. Με συσσίτια σε κάποιες γειτονιές αλλά χωρίς άδεια ΑΤΜ τραπεζών, άδεια ράφια σουπερ μάρκετ και άδεια πρατήρια βενζίνης.

Με αστυνομικούς να συνεχίζουν να περιπολούν και τον στρατό στα στρατόπεδα, τους δασκάλους στις έδρες και τους γιατρούς στη θέση τους και τα δημόσια νοσοκομεία ανοιχτά. 

Δεν είναι μικρό το κατόρθωμα αυτό, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τι έχει συμβεί και συνεχίζει να συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια γύρω μας, από την Τυνησία, την Λιβύη, την Αίγυπτο, τη Συρία, την Τουρκία και εσχάτως της Ουκρανία.

Αν αναλογιστεί κάποιος τι συμβαίνει σε χώρες με εξαγωγές δεκάδων δισ. δολαρίων από σκληρά εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο, η σόγια, το κρέας, όπως η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Βραζιλία που αντιμετωπίζουν πληθωρισμό από 25 έως άνω του 50% μηδενική ανάπτυξη και ελλείψεις βασικών αγαθών. Πως είναι δυνατόν η Βενεζουέλα με εισπράξεις 90 δισ. δολάρια το χρόνο από εξαγωγές πετρελαίου και πληθυσμό διπλάσιο της Ελλάδας μόνο, να αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά είδη; Είναι η σοσιαλιστική διαχείριση της οικονομίας, ο κρατισμός και τα λάθος οικονομικά κίνητρα που ευθύνονται.

Η Ελλάδα λοιπόν αν και χρεοκόπησε μοιάζει και είναι εστία ηρεμίας και γαλήνης μπροστά σε όσα συμβαίνουν στο ευρύτερο και εγγύτερο περίγυρό της. 

Τούτο βεβαίως οφείλεται και στο πολιτικό σκηνικό που όλοι κατηγορούμε (γιατί δουλειά μας είναι κυρίως να ελέγχουμε και όχι να συνηγορούμε και να εκθειάζουμε προβάλλοντας τα θετικά και αποκρύπτοντας τα αρνητικά) αλλά και την κοινωνία που παρά τις βίαιες προσαρμογές και τις εντάσεις δεν διέλυσε το παλιό πολιτικό σκηνικό ακαριαία δημιουργώντας χάος, αλλά σταδιακά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας ομαλής μετάβασης.

Η Ελλάδα λοιπόν ωριμάζει και συμπεριφέρεται περισσότερο σαν ανεπτυγμένη κοινωνία και λιγότερο σαν υπανάπτυκτη.

Τούτο φυσικά οφείλεται και στη στάση αλληλεγγύης των εταίρων μας στην Ευρωζώνη που κράτησαν την Ελλάδα στην εντατική και την συντηρούν ακόμη μέχρι να αρχίσει να αντιδρά ο οργανισμός της στις χρόνιες παθογένειες.

Φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα και αποτελεσματικότερα, αλλά το γεγονός πως η χώρα παραμένει όρθια και αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά επίγνωση του προβλήματος δεν είναι λίγο.

Μπράβο στην Ελλάδα που αλλάζει και καταφέρνει το αδιανόητο.



Πηγή:www.capital.gr

84 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους Καλή εβδομάδα

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
περι Βαζέλου ο λογος...
Ο Γιάννης Αναστασίου σημείωσε ότι ο Παναθηναϊκός δεν αναπτύχθηκε ορθολογικά απέναντι στον Εργοτέλη, αλλά υπογράμμισε ότι η διαιτησία έχει άσχημη αντιμετώπιση απέναντι του....
και...
Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου, αφού η πικρία του ήταν διπλή... Από τη μία ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απόδοση που έπρεπε, αλλά από την άλλη ο διαιτητής Δελφάκης επέτρεψε στον Εργοτέλη να καθυστερεί προκληκτικά...

"η αλλεως πεος ,αμα δεν μπορεις να κερδισεις καθε δευτερη τριτη αγωνιστικη...γιατι δεν εχεις ομαδα δεμενη και με διαρκεια και νοοτροπια...φταιει ο καθε σφυριχτρας
και η καθε αντιπαλη ομαδα που κανει τα παντα για να μην χασει...
ωξω μπαλα λπν οι φιλοξενουμενοι,με καθυστερησεις κλπ κολπα της γειτονιας
που παιζαμε μπαλιτσα..
εσυ αμα εισαι Ρεαλ "η Μπαρτσα...βαλε τα 5 γκολακια σου εντος-εκτος και ποιος διαιτητης μπορει να σε σταματησει;;
θα εγραφα τη χοντρη την παροιμια ...
αλλα αστο να παει πρωινιατικα...
και δλδ η ΕΠΟ και η διαιτησια σας παιζουν αναποδα ...για να παρει το πρωταθλημα ο γαυρος;;φτου κυριε...
ριξε λεφτα Αλαφ-Αλλαχ ..φτιαξε ομαδαρα και μην περιμενεις τσουτσουνέ
πρωτια...
λαθη γινονται και θα γινονται στη μπαλα.αμα εχεις ομαδα ομως τα σβου

Ilias D είπε...

Καλημερα σε ολους,καλημερα στον πρωινο μας Γιαννη,καλημερα στον Ηλια,ναι μπαρμπα,το κοντο το λιλι τα μαλια το φταινε.
Ωραιο κ το αρθρο που μας εβαλε κ ο Μιχαλης,δεν απεχει κ πολυ απο την πραγματικοτητα.Ζοριστικαμε κ θα ζοριστουμε ακομα(ευχομαι οχι για πολυ)(αλλος περισσοτερο αλλος λιγοτερο)αλλα δεν γιναμε κ κλεφτες για μια φρατζολα.
Καλημερα σε οσους θα μπουν αργοτερα.
Καλημερα κ σε οσους φιλους μας διαβαζουν αλλα δεν γραφουν,για δικους τους λογους ο καθενας(σεβαστοι ακομα κ αν δεν συμφωνω).
Καλη χρηματιστηριακη βδομαδα ναχουμε.

Ilias D είπε...

Η αποψη του Γεωργα για το κοντινο μελλον.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1964001

Unknown είπε...

21/02/2014 - 15:24 δημοσιεύθηκε από Π.Θ (IP: XXX.72.134.87)
ΠΛ

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙς ΕΤΕ-ΠΕΙΡ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.......

Unknown είπε...

καλημερα στη καλη παρεα και καλη εβδομαδα ναχουμε!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Νίκο να είσαι καλά και να χαίρεσαι τον μικρούλη σου.

Ηλία μια σελίδα έκλεισε, αυτή του σχολιασμού, γιατί και ο blogger έχει ένα πλαφόν, όπως οι γιατροί του τέως ΕΟΠΠΥ χεχε. Τόπο στα νιάτα. Κατά τα άλλα τίποτα δεν άλλαξε, προσπαθώ κάθε μέρα, 5 μέρες την εβδομάδα, να δώ τον κόσμο ξανά μέσα από τα μάτια ένός άλλου μικρούλη, 6 μηνών, πράγμα που σημαίνει και κάποια "σκλαβιά" αλλά και μια ανακούφιση γιατί ένας νέος άνθρωπος βρήκε δουλειά. Ρίξε σύρμα όποτε κατέβεις στην Αθήνα αλλά και όποια άλλη στιγμή θέλεις στο panosalexcity@yahoo.gr για να ανταλλάξουμε και τηλέφωνα αν θέλεις.

Καλά να περνάτε όλοι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά

TheHawk είπε...

την πολυ καλημερα μου σε ολη την παρεα...καλη εβδομαδα να εχουμε..

Ilias D είπε...

Καλημερα Πανο,καλημερα ποδηλατη.
Καλημερα Γερακι κ καλη επιτυχια στην καινουργια σου συνεργασια.

Unknown είπε...

εκλεισε το ομολογο του ΜΥΤΙΛ............

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους.Καλημερα Πανο ,πλαφον δεν υπαρχει χαχα

michele είπε...

Πρωτο πατημα στο ..περιπου στο 1232 ,λιγο πιο πανω

michele είπε...

Στο 8% ο δείκτης

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η τρόικα συμφώνησε στο αίτημα της ελληνικής πλευράς τα stress tests, που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος βασιζόμενη στα ευρήματα της BlackRock, να γίνουν με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 8% και όχι στο 9%.

Αυτο ειναι ενδιαφερον

Ilias D είπε...

Ti επιπτωσεις θα εχει αυτο στην ΕΤΕ;

ευαγγελος είπε...

Ηλία, καρφωνεσε!

Ilias D είπε...

Βαγγελη δεν εχω ΕΤΕ κ ΕΥΡΩΒ,εχω ομως τα περισσοτερα σε τραπεζες κ w.

THE JUNIOR είπε...

ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΛΦΑ

Οι τράπεζες έχουν προεξοφλήσει τα κέρδη του 2016
Για τον τραπεζικό κλάδο υπάρχει μακροπρόθεσμη προοπτική ανόδου κατά 36%, ο οποίος όμως έχει ήδη προεξοφλήσει τα κέρδη του 2016.

2014,2015,2016
3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

michele είπε...

Ηλια καλες επιπτωσεις θα εχει ,γιατι η ΕΤΕ θα χρειασθει 2 δισ περιπου ,δεν ξερω πως θα τα καλυψει ενδεχομενως να γλυτωσει την αυξηση

αλφα και πειρ χωρις προβλημα

michele είπε...

1225 η επομενη μεγαλη στηριξη

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΤΩ ΕΙΠΑΜΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 200 ΕΚ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

michele είπε...

Και ο ftse sto 399
MIKΡΕ και πολλα λες 200 χαχα

john deer είπε...

καλημερα σας και καλη εβδομαδα!!!
http://www.bankwars.gr/2014/02/%CE%92%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-3-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

THE JUNIOR είπε...

ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΔΙΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΑΜΕΙΟ

THE JUNIOR είπε...

Επί τάπητος και η μείωση των επιτοκίων του ευρώ σε αρνητικό επίπεδο, δηλώνει ο Ιταλός τραπεζίτης που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Θετικό το παράδειγμα της Δανίας.


Και παιζουν χαρτια που θα δινουν μερισμα αναλογικα τις σημερινης τιμης χαλαρα πανω απο 10% τα επομενα χρονια

Ilias D είπε...

Κατι παει να γινει; η λογω ιωσης εχω παραισθησεις;
Ωραια ειδηση τζων ντηρ,θυμιζω οτι περιμενουμε κ κατι αναβαθμισουλες.
Μολις μουπε ενας φιλος οτι η ΕΤΕ δεν θα κανει ΑΜΚ(το ανακοινωσε),δεν το τσεκαρισα ομως.

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη

τατουλης και σπανος δινουν 50 μοναδες στον δεικτη η οχι χαχαχαχαχα

john deer είπε...

ΕΤΕ: «Δεν θα κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου»

Εφόσον η συμφωνία με την τρόικα επιτευχθεί και όλα κυλήσουν με βάση το ήπιο σενάριο μέτρησης της BlackRock, τότε η ανακοίνωση του τελικού λογαριασμού θα γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, το αργότερο στις 7 Μαρτίου.

Από τις πρώτες αντιδράσεις των διοικήσεων των τραπεζών προκύπτει ικανοποίηση. Στην Εθνική Τράπεζα που αποτελεί και την... έκπληξη, καθώς οι κεφαλαιακές ανάγκες προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, επισημαίνουν ότι «οι ανάγκες είναι διαχειρίσιμες με ίδια μέσα. Ο λογαριασμός αφορά κεφαλαιακές ανάγκες του ομίλου από τις θυγατρικές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας. Από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα δεν προκύπτει καμία ανάγκη». Προσθέτουν δε κατηγορηματικά στέλνοντας μήνυμα στους επενδυτές ότι «η τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Υπάρχουν μία σειρά κινήσεις με τις οποίες θα καλύψουμε τις όποιες ανάγκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο stress test και στη μελέτη της BlackRock για την Εθνική έχουν συνυπολογισθεί τόσο οι πωλήσεις θυγατρικών που πραγματοποιήθηκαν, όσο και η τμηματική πώληση του 40% της Finansbank.

Ilias D είπε...

Ωραιος ο Γιαννης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ είπε...

e-mail …
(ρίξε μια ματιά και στα ανεπιθύμητα)

THE JUNIOR είπε...

κοιτα τον ελλακτωρ και τον φουρλη

χαχαχαχα μαλλον δεν θα τα παρω πιο φτηνα

μπαρμπαλιας είπε...

ΕΤΕ...βαρελι χωρις μπατο..

μπαρμπαλιας είπε...

Alpha Finance: Ποιες μετοχές θα «τρέξουν»
Ισχυρά τα περιθώρια βελτίωσης της εταιρικής κερδοφορίας στην Ελλάδα, τονίζει η Alpha Finance. Βλέπει άνοδο κερδών 28% ετησίως έως το 2017. Τα top picks και ποιες μετοχές αναμένεται να υπεραποδώσουν φέτος. Τι εκτιμά για τις τράπεζες. Ποια είναι τα μεγάλα ορόσημα.

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1187132/alpha-fin-poies-metohes-tha-trexoyn.html

THE JUNIOR είπε...

Το ΔΝΤ απειλεί να δημοσιοποιήσει τα δικά του στοιχεία εάν η ΤτΕ επιμείνει στα έως 6 δισ ευρώ - Πιέζει και η ΕΚΤ τον Γ. Προβόπουλο να αναθεωρήσει - Η διαφωνία μπορεί να τινάξει στην αέρα το ελληνικό πρόγραμμα
Στα 20 δισ οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, υπολογίζει το ΔΝΤ - Στα 5,5 δισ. επιμένει η ΤτΕ

THE JUNIOR είπε...

Να πουμε 10 δις και αναλογα την αναπτυξη τις ελλαδος

THE JUNIOR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
μπαρμπαλιας είπε...

τσιρος για φτυσιμο...
ΧΑΑ για διπλοφτυσιμο

μπαρμπαλιας είπε...

ασε τα εντυματα για πλακα ....-8%

THE JUNIOR είπε...

πουλα το μπαρμπα
το κωλοχαρτο χαχαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

μικρε μου δεν εχω....αχαχααα
για να τσιμπησουν μερικοι τογραψα...αχαχααα

αμ ο ΝΑΚΑ στο +30% με 10 τεμ...
παρε κοσμε και ελληνες επεντυτες

THE JUNIOR είπε...

μπαρμπα το κοιταω εγω
ξερεις οπου κωλοχαρτο εγω εκει

και ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ στο χωριο μου μια αναγκαστικη αμκ δεν ειναι deal

http://www.axiaplus.gr/article/62352/poy-kollhse-to-deal-hol-vodafone/




μπαρμπαλιας είπε...

...μικρε
επειδη τα εκατ ευρώπλα εχουν γινει
χαρτοπολεμος...
και εγω συντασσομαι με τους κοκκινοκωληδες....
οι απαιτησεις ειναι πολυ μεγαλες
και τα δανεια μεγαλα...
τωρα αν θελουν...καπου τα βρησκουν
στο δρομο τα παιδια

THE JUNIOR είπε...

η ιντρακατ μαλλον θα βγει η μονη με κερδος
θα παρει τα 4 εκ πισω θα δωσουν και τιποτα απο τα παλια, ενα δεκαρικο το εχει στην τσεπη

THE JUNIOR είπε...

ΑΥΤΑ LAST YEAR

http://www.capital.gr/News.asp?id=1717719

ΦΕΤΟΣ


Στα 6,50 ευρώ ανά μετοχή από 7,00 ευρώ προηγουμένως μειώνει την τιμή-στόχο για την Frigoglass η Alpha Finance, με έκθεσή της στις 24/2, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "outperform".
Όπως επισημαίνει, η μείωση της τιμής στόχου οφείλεται στην περιορισμένη ορατότητα για τις προοπτικές της εταιρείας, καθώς οι συνθήκες στην πλειονότητα των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται παραμένουν δύσκολες. Οι πελάτες μείωσαν τις παραγγελίες τους κατά το γ' τρίμηνο του 2013 και πιθανότατα και το δ' τρίμηνο, ενώ δεν αναμένεται αντιστροφή της τάσης στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας πριν το τέλος του 2014.

μπαρμπαλιας είπε...

εκλεισε το εργοστασιο στην Αμερκη
και οι κινεζοι εχουν δικα τους ψυγεια ...τζαμπέ

μπαρμπαλιας είπε...

να δουμε τα ΕΛΠΕ...
πανε για 6.35;;;τι λενε οι χαρακιες

μπαρμπαλιας είπε...

Με άλλα λόγια, η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί πλέον τις συνθήκες για μείωση της ανισότητας μεταξύ των πλούσιων και των πτωχών κρατών, η οποία όμως για τους πολίτες των χωρών της Δύσης θα αποτελέσει βίαιη εξίσωση προς τα κάτω. Όχι μόνον στις απολαβές ή στην ανεργία, αλλά και σε σειρά άλλων «κεκτημένων», σε ό,τι αφορά για παράδειγμα την Παιδεία και την προστασία του περιβάλλοντος....

απο το ευρω2...

http://www.euro2day.gr/newdeal/249/list.html#blogpost-1186704

THE JUNIOR είπε...

ΤΑ ΕΛΠΕ ΛΕΝΕ 2 ΔΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΑΚΕΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ
10 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΜΕΙΚΤΑ ΤΟΥΣ

THE JUNIOR είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

μπαρμπαλιας είπε...

να δουμε και τον ΟΤΕ...
θα κρατησει το πρωινο χαμπηλο;;;
(κατα γελανταλι)

μπαρμπαλιας είπε...

ομοβροντιες πλευρικων πυροβολων ...
σε πληρη εξελιξη...
κοινως βαρατε αμητες

michele είπε...

Sorry εμπλεξα παιδες
πηγε και 1125

απο δω και περα θα μελετησουμε το συστημα και μεμονωμενα

ΜΙΚΡΕ ολα τα δειχνουν οι χαρακες αγορι μου

Ctsam είπε...

1225* ennoeis Michele !!!

michele είπε...

Ναι sorry Ctsam απο την βιασυνη ...

μαζευεται τωρα

μπαρμπαλιας είπε...

ναι αυτο εννοουσε...
αλλα ειναι φευγατος...λογω ραντεβου

Ctsam είπε...

Ειπα μηπως εγινε οπως το αρχαιο αποφθεγμα "Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει" αλλα αν έγινε λογω βιασύννης οκ :) χαχαχαχαχ

μπαρμπαλιας είπε...

ρε το ΦΡΛΚοοοο...δεν καταλαβε ιτσ
απο την φτωση του γιδη

michele είπε...

Εμ τα αποτελεσματα αυριο προφανως Μπαρμπα ...κραταει ο Φουρλακος

μπαρμπαλιας είπε...

Blogger Ο/Η ΠΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ είπε...
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

χαιρετιζω...την επανοδο,μιας και τωρα το ειδα

michele είπε...

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1781969_590638657680888_855677197_n.jpg

ΚΟΝΤΑ τα χερια σου Φιλιππα χαχα

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.Η αγορα παει να προεξοφλησει αρνητικα την αυριανη βραδυνη πανευρωπαικη συναντηση κορυφης επι Ελληνικου εδαφους, που ομως αν εξελχθει θετικα θα εχουμε απο Τεταρτη ανοδο του ΧΑ με ταυτοχρονη μειωση των εληνικων σπρεντς. Αντιλαμβανεστε βεβαια σε ποιο γεγονος αναφερομαι.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε
ζηλιαρηηηηη
δεν ειναι για τα δοντια σου αυτη...

μπαρμπαλιας είπε...

σκυλευουν επι του πτωματος ...
της ΕΥΡΩΠΑΝΚ...
που εισαι ρε Γεωργέ που θα πουλαγες στο
ο,90 τελια Γενναρη

Ilias D είπε...

Τα σπρεντακια εντωματαξυ πεφτουν 12 μοναδουλες.

μπαρμπαλιας είπε...

Ηλια εδω δεν ακουει τετοια χαζα...

Ilias D είπε...

Θα τακουσει οταν ερθει η ωρα του κ θα τριβουμε τα ματια μας.

μπαρμπαλιας είπε...

ο έρπες στον αντιχρηστο...6.66

michele είπε...

Νικολα ετσι ειναι,πεσαν και τα δημοσιευματα σημερα περι ΔΝΤ και 20 δισ αναγκων των τραπεζων
ειναι αυτα
στυλ bloom απ την αναποδη

Ctsam είπε...

Michele oi xarakes ti deixnoun telika gia ELPE an den sou kanei kopo.
Euxaristw.

μπαρμπαλιας είπε...

ναι αλλα δεν πεφτουν οι...τραπεζες.
κομματι περιεργο δεν φαινεται;;

Θανασης Κ είπε...

η παρεα χαλαρωνει παρατηρω...τεχνικα τα σεντρ ειναι γι αγορα περιξ του 0.30??

Θανασης Κ είπε...

η παρεα χαλαρωνει παρατηρω...τεχνικα τα σεντρ ειναι γι αγορα περιξ του 0.30??

μπαρμπαλιας είπε...

δεν πιστευω να υπολογιζουμε τη μλάρα στις τραπεζες...
απο την εποχη που εφυγε ο sir Takis...
δεν εχει δει ασπρη μερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα κοκκινάδια φούλ σήμερα για να δουμέ

μπαρμπαλιας είπε...

μπράκε νταουν ο ΟΤΕς

michele είπε...

Χαλια ειναι τα ΕΛΠΕ CTSAM μετα εχουνε 6,35 και 6,24

michele είπε...

Θαναση καλυτερα να ειναι πανω απο 0,33 το ΣΕΝΤΡ

Θανασης Κ είπε...

ευχαριστω πολυ Μιχαλη

michele είπε...

Κοντα στο υψηλο ημερας το κλεισιμο της ΑΛΦΑ

ΧΑΘΗΚΕ και το 1225 ,γρηγορα το πανε καλυτερα βεβαια..
εξαιρετικη η ΜΟΗ πολυ καλος ο Βαγγελης
πολυ καλος ο ΦΟΥΡΛΗΣ και η ΕΥΔΑΠ

michele είπε...

Χαμηλο ημερας το κλεισιμο παντως ,ευκολα το πανε
1202-1205 ακολουθουμε

395 ο FTSE προσοχη υπαρχει γκαπακι
385,27- 386,46

μπαρμπαλιας είπε...

εσ αυριον τα σπουδαια

μπαρμπαλιας είπε...

πιστευω ο φιλος μας ΑΡΤΑΞΙ
να μην εκλεισε τα κουντα...

THE JUNIOR είπε...

ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΑ ΕΚΛΕΙΣΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

michele είπε...

Aπο τα 415 του FTSE-25 υπαρχει καλο κερδος Μικρε

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση