Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μάιος

Τον σώσαμε και τον Μάιο πατριώτες....

 

Ζόρικος μήνας ο Μάιος... απο πολλές απόψεις !!!

Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά ο ΔΤΡ που κατάφερε να κλείσει θετικά αποδίδοντας 1,87%, μη καταφέρνοντας όμως να περάσει σε θετικό έδαφος από την αρχή της χρονιάς.

Πολλές εταιρίες επωφελήθηκαν από το θετικό κλίμα που υπήρχε στις αρχές του 2ου τρίμηνου και προχώρησαν σε έκδοση ομολόγων και σε κάποιο βαθμό τράβηξαν ρευστότητα από την αγορά. Οι 4 συστημικές τράπεζες προχώρησαν σε νέες ΑΜΚ που καλύφθηκαν σχετικά εύκολα μιας και η Ελλάδα δείχνει να ξεφεύγει από το Grexit και πουλάει πλέον σαν φρέσκο ψωμί. 

Ο κίνδυνος του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, πίεσε αρκετά σχεδόν όλους τους τίτλους σε απώλειες που έφταναν το 20-30% από τα υψηλά τους. 

Οι τολμηροί το είδαν σαν ευκαιρία τοποθετήσεων, οι δε "γκρινιάρηδες" ιδιώτες μέτοχοι της ΕΤΕ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν άτυπα και να είναι στην ίδια μεριά με τους κκ Λάτση, Paulsοn, George Soros κλπ, με χαμηλότερο κόστος κτήσης από το επίσημο 2,20 της ΑΜΚ.

Το σημερινό rebalancing και ο εντυπωσιακός του όγκος, μας δείχνουν ότι το ενδιαφέρον των (μεγαλοκαρχαρίων) επενδυτών παραμένει ζωντανό.  Οι κατά καιρούς πίνακες που βγαίνουν με την στάθμιση κάθε χώρας στις αναδυόμενες αγορές και το χαμηλό ποσοστό που έχει ακόμα η Ελλάδα (παρά το πλεονέκτημα του νομίσματος) μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι και ο Ιούνιος μπορεί να είναι εξίσου καλός μήνας. Άλλωστε έχουμε να βγάλουμε και τα έξοδα των διακοπών μας.

Λίγη προσοχή χρειάζεται την πρώτη εβδομάδα, όχι γιατί η Σελήνη εισέρχεται στον Πλούτωνα, αλλά γιατί ο αγαπητός μας Μιχάλης πιθανότατα θα πάρει εξιτήριο και καλό είναι ο αέρας και το margin να χρησιμοποιούνται προσεκτικά.

Καλό απόγευμα σε όλους, φροντίστε να περάσετε ένα πανέμορφο Σ/Κ φροντίζοντας τους εαυτούς σας και τους γύρω σας.  Θα προσπαθήσουμε να είμαστε στις επάλξεις, έχουμε εξασφαλίσει διαγράμματα για όλο το Σ/Κ και τη Δευτέρα.

Να είστε καλά.


9 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Επίσης, πέρα από τον Μπάρμπα που φώναζε προχτές να προσέχουμε την καρδάρα, δεν είδα κανένα σχόλιο για το διάγραμμα της προέδρου και το χαρτί που επέλεξε.

Μπράβο πρόεδρε, πάντα τέτοια.
Ελπίζω κάποιος να το ακολούθησε.

μπαρμπαλιας είπε...

κλσ κλσ
Ατο μου εχω θεση στην ΕΥΔΑΠ και στοχο.
οι ολιγοι...που πιθανον να παρακολουθουν ειναι και μετακινουμενοι σε φίλια μπλοκέ...
παντως η Βαλια εδωσε ρεστα

VIL είπε...

Καλησπερα σε ολους και παλι μπραβο για την πιο αξιολογη χρηματηστηρικη και οχι μονο παρεα του web. Μιχαλη μπραβο! Γρηγορα κοντα μας! Και μια προταση για το μουσικο κομματι του Σαββατου https://www.youtube.com/watch?v=nZsFWuXNiNE ....καλο ΣΚ σε ολους!

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα ΜΙΧΑΛΗ

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά μεγάλα και μικρά

Το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΓΡΑΦΗΜΜΑ τα σπάσε σήμερα ……….. Το έχει με το νερό χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΥΤΙΛ: Ισχυρά τα αποτελέσματα Q1 λέει η Eurobank
Θετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος η Eurobank Equities σε έκθεση στην οποία διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή-στόχο 8 ευρώ. Οι τρεις άξονες στους οποίους θα βασιστεί η μελλοντική πορεία του ομίλου....

οι...κουτοί της ευροπανκ δινουν στοχο
8 ευρω...
μα ηδη εχει τρεξει τοσο πολυ...
που εχει ξεπερασει καθε προβλεψη...
τωρα κανει μια μικρη σταση,για να "χωνεψει"τις τιμες...
και θα φυγει για 5,5-6.....
ΜΥΤΙΛ ειναι αυτος...οχι παιζουμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Tην Τρίτη οι δυο μας "προτείναμε" την ΓΕΚΤΕΡΝΑ
Σήμερα η κα Πρόεδρος την ΕΥΔΑΠ

Κοινό στοιχείο: και οι δύο μπαίνουν από Δευτέρα στον δείκτη MSCI - small cap

Tι έγινε σήμερα; ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ.
Δεν ξέρω αλλά κάτι δεν μου αρέσει στην συμπεριφορά της... υπάρχουν και κάποια δημοσιεύματα σχετικά

Τα φώτα λοιπόν πέφτουν στην Βάλια, στο γυναικείο αλάνθαστο ένστικτο, αλλά και στον μπάρμπα που ΔΕΝ πτοήθηκε από το -7% της Δευτέρας στην ΕΥΔΑΠ...

firecode είπε...

Πράγματι παράξενη η συμπεριφορά της ΓΕΚΤΕΡΝΑ σήμερα...Πρέπει όμως να δούμε και στη συνέχεια πως θα αντιδράσει στο ταμπλό.Από τις μικρές ,εγώ περιμένω αντίδραση από ΕΛΒΕ και ΔΡΟΜΕΑ...καλό Σ/Κ....Μιχάλη σύντομα κοντά μας.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλό βράδυ,

Για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ (παρότι στον Ανδρέα είχα δώσει άλλες τιμές στόχους για το Μάη), δικαιολογώ την διστακτικότητα, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας πολύ βασικός παράγοντας έχει αλλάξει.

Το όνομα της είναι ΔΟΥΡΟΥ, η περιφερειάρχης μας. Ήδη ακούγονται αρκετά για διαφορετική προσέγγιση στα έργα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση σκουπιδιών, κάποιες αλλαγές στο ΕΣΠΑ, κλπ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτό ακριβώς εννοούσα Γιάννη
Έχεις μέιλ
Καλό ξημέρωμα σε όλους