Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


DBRS: ANABAΘΜΙΖΕΙ ΣΕ " Β " ΑΠΟ "CCC" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
FITCH: ΑΝABAΘΜΙΖΕΙ  7 COVER BONDS ..


H DBRS αναβάθμισε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «Β» από «CCC», ενώ αναβάθμισε το outlook σε σταθερό από αρνητικό.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση πως έχoυν υποχωρήσει ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και η πιθανότητα για ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης χρεών. 

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής δείχνει πως οι διεθνείς πιστωτές της χώρας πιθανότατα θα συνεχίσουν να παράσχουν στήριξη, σημειώνει η DBRS. H επιβράδυνση στο ρυθμό της συρρίκνωσης της οικονομίας και οι προσδοκίες ότι το ΑΕΠ θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι από φέτος, θα βοηθήσουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να μειώσει το χρέος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου.

Επιπλέον, η DBRS τονίζει πως η μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα της ΕΚΤ και η βελτίωση στα «κεφαλαιακά μαξιλάρια» του τραπεζικού συστήματος, καθώς και η σταθεροποίηση των καταθέσεων, δείχνουν μια βελτίωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών. 


 ...........................................................................................................................
Η Fitch αναβάθμισε την Παρασκευή 15 σειρές από επτά ελληνικές καλυμμένες ομολογίες (RMBS), αποσύροντας τις από Rating Watch Positive. Το outloοk της αξιολόγησης είναι σταθερό.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου (IDR) της Ελλάδας σε «Β» και την επακόλουθη αναβάθμιση της υψηλότερης αξιολόγησης (country ceiling) που μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε εκδότης έχει έδρα την Ελλάδα σε «ΒΒ» το Μάιο του 2014, προχώρησε στην αύξηση της μέγιστης αξιολόγησης για τις ελληνικές συναλλαγές SF σε «ΒΒsf».


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Fitch, ο διεθνής οίκος αναγνωρίζει ότι παραμένουν προκλήσεις στην αγορά των ενυπόθηκων, προσθέτοντας πως τις έχει λάβει υπόψη στα κριτήρια αξιολόγησης των ελληνικών καλυμμένων ομολογιών.

7 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

http://3.bp.blogspot.com/-BAkW6tE8md4/TgWhAtlNrdI/AAAAAAAAAXo/SkP5VQ-FrVc/s1600/DSC_0151.JPG

giannhs kon είπε...

κακές γλώσσες ΛΕΝΕ ότι εδώ και λίγες μέρες ο ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ ξεναγεί τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟ στο Rio de Janeiro …………

έτσι εξηγείτε ……….

Δικαιολογία ταξιδιού ο τελικός της Κυριακής
χαχαχαχα

ΚΑΛΟ σ/κ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αγαπητέ ΚΟν+, ο λόγος της μειωμένης παρουσίας μου στο blog, είναι ότι Τυφώνας τέλος. Οπότε που μυαλό για χρηματιστηριακά... Φάγαμε κ όλη την πτώση χωρίς διαμαρτυρία ή θέληση αντίδρασης.

Βέβαια αν με είχε πάρει τηλέφωνο ο αγαπητός μας μπάρμπας για να πάμε να δούμε τις Βραζιλιάνες, δεν θα έλεγα όχι...

Καλό Σ/Κ σε όλους.

giannhs kon είπε...

Τυφώνας τέλος ……………??????

Αν είναι οριστικό που από ότι κατάλαβα είναι ………….τι να ΠΩ
ΕΥΚΑΡΙΑ να θυμηθείς το αίσθημα της ελευθερίας και της περιπέτειες


Όσο για την πτώση μην ξεχνάς είναι η εποχή της τριπλας χαχαχα

michele είπε...

Μετα απο δυομιση μηνες,κοντα ,πολυ κοντα και μεσα στην αγαπημενη μου θαλασσα...η διαφορα ειναι οτι οταν βγω δεν θα καπνισω. Τυφωνας τελος;;;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Δυστυχώς ναι...

Λευτερης είπε...

Τυφώνας είναι μια κλιματολογική συμπεριφορά άγρια, καταστροφική και βίαιη για τον άνθρωπο.
Σίγουρα πρέπει να τον αποφεύγει.
Αν δεν μπορεί, κάθετε και παλεύει αμυνόμενος.
Στο τέλος, ο άνθρωπος συνήθως βγαίνει χαμένος.
Κάτι θα του λείπει.
Μαζεύει τα κομμάτια του και συνεχίζει. Ο άνθρωπος να είναι καλά.
Τυφώνες η ζωή έχει πολλούς. Σημασία έχει πόσο οργανωμένους θα μας βρουν.