Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

X.A.A. LIVE 

                       σχόλια για τη συνεδρίαση online.
ΔΕΝ ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 
ΜΕ ΤΑ HEDGE FUNDS -"SELECTIVE DEFAULT" AΠΟ 
ΤΟΝ S&P...


Δεν επήλθε συμφωνία με τα hgedge funds που διακρατούν ομόλογα της Αργεντινής, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άλεξ Κισίλοφ, μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη και κράτησαν 11 ώρες. Ο κ. ΚΙσίλοφ είπε ότι η χώρα θα συνεχίσει να πληρώνει τους ομολογιούχους που είχαν δεχθεί την αναδιάρθωση (κούρεμα) στο παρελθόν και πήραν τα καινούρια ομόλογα, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τα hedge fund που δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση και διακρατούν τα παλιά ομόλογα, διότι κάτι τέτοιο θα την υποχρέωνε να αποζημιώσει εξίσου και όλους τους άλλους ομολογιούχους.

Ο διαμεσολαβητής που είχε διοριστεί από το αμερικανικό δικαστήριο, Ντάνιελ Πόλακ, δήλωσε ότι «δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία και η Δημοκρατία της Αργεντινής αντιμετωπίζει επικείμενη στάση πληρωμών (default)». Πρόσθεσε ότι η στάση πληρωμών «δεν είναι μια τεχνικότητα, αλλά ένα πραγματικό και επώδυνο γεγονός που θα πονέσει πραγματικούς ανθρωπους, ανάμεσα σε αυτούς συνηθισμένους πολίτες της Αργεντινής, τους ομολογιούχους που συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση (οι οποίοι δεν θα πληρωθούν τους τόκους) και όσους διακράτησαν τα ομόλογα (οι οποίοι δεν θα πληρωθούν τα ποσά που αποφάσισαν οι δικαστές). Οι πλήρεις συνέπειες της στάσης πληρωμών δεν μπορούν να προβλεφθουν, αλλά σίγουρα δεν είναι ευχάριστες».

Νωρίτερα, η Standard & Poors υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας σε “selective default” που σημαίνει ότι η χώρα πήρε την απόφαση να αθετήσει κάποια από τις πληρωμές της όχι όμως όλες από αυτές.

Η Αργεντινή κήρυξε στάση πληρωμών το 2001 και αντάλλαξε τα τότε υφιστάμενα ομόλογα στη συνέχεια, με καινούρια μικρότερης αξίας (κούρεμα). Μια μικρή ομάδα ομολογιούχων όμως δεν δέχθηκε την ανταλλαγή -ανάμεσα σε αυτούς και το hedge fund Elliot Management που ανήκει στο Paul Singer και μήνυσαν την κυβέρνηση της Αργεντινής.
Η υπόθεση εκδικάστηκε το 2012 όταν ένα δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε ότι η Αργεντινή δεν μπορούσε να πληρώνει τα καινούρια ομόλογα χωρίς να πληρώνει και τα παλιά που είχαν διακρατηθεί. Η Αργεντινή άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε πριν ένα μήνα και η χώρα έχασε.

Χθές το βράδυ έγιναν διαπραγματεύσεις 11 ωρών μεταξύ της Αργεντινής και των hedge fund οι οποίες όμως δεν απέδωσαν.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άλεξ Κισίλοφ επανέλαβε την θέση της χώρας του, ότι η Αργεντινή δεν μπορεί να πληρώσει τα «όρνεα», όπως αποκαλεί τα hedge funds, διότι θα παραβίαζε το νόμο της χώρας.
Κι αυτό γιατί υπάρχει μια ρήτρα στα νέα ομόλογα που εξέδωσε η Αργεντινή, η οποί αποκαλείται «ρήτρα RUFO» και προβλέπει ότι εάν η Αργεντινή διαπραγματευτεί καλύτερους όρους με κάποιους ομολογιούχους, θα πρέπει να επεκτείνει την ίδια μεταχείριση σε όλους τους ομολογιούχους. Εάν λοιπόν πληρώσει τα hedge funds που ζητούν 1,5 δισ. δολάρια για τα παλιά ομόλογα που διακρατούν, θα πρέπει να πληρώσει και 15 δισ. δολάρια στους άλλους ομολογιούχους.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του οίκου τα ομολογιακά δάνεια σε τοπικό νόμισμα διατηρούν την αξιολόγηση CCC + / C ανέπαφη.

Οι επενδυτές στα hedge funds που μήνυσαν την Αργεντινή καθοδηγούμενα από το hedge fund του δισεκατομμυριούχου Paul Singer, δεν δέχονται κούρεμα 90% στο χρέος που κατέχουν.

Εάν η χώρα βρεθεί σε default, οι άμεσες υποχρεώσεις της προς ομολογιούχους θα αγγίξουν τα 29 δισ. δολάρια, ποσό που είναι ίσο με τα συναλλαγματικά αποθεματικά της. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η οικονομία της θα συρρικνωθεί κατά 5% ακόμα, προειδοποιεί η Bank of America.

Άλμα για τις τιμές των ομολόγων της Αργεντινής με την προσδοκία ότι θα υπάρξει συμφωνία και θα αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Τα ομόλογα με λήξη το 2033, που είναι εκείνα των οποίων η πληρωμή κινδυνεύει, ανήλθαν νωρίς την Τετάρτη, μετά από πολλά χρόνια στα περίπου 96 σεντς στο δολάριο, από 86 σεντς στο δολάριο αργά την Τρίτη.

Η απόδοση του αργεντίνικου 10ετούς ομολόγους σημείωσε πτώση από το 10,1% στο 8,8%, αφού η απόδοση των ομολόγων πέφτει όταν αυξάνονται οι τιμές τους, επίδοση που είχε να δει από το Νοέμβριο του 2010.

Ο δείκτης Merval του αργεντίνικου χρηματιστηρίου σημείωσε άνοδο πάνω από 6,5 μονάδες, δηλώνοντας την αισιοδοξία των επενδυτών ότι θα βρεθεί λύση. 

"Μια χρεοκοπία της Αργεντινής αναμένεται να είναι βραχύβια σε αυτό το σημείο και δεν θα έχει σημαντική επίπτωση για τη χώρα", δήλωσε ο Mauro Roca, ανώτερος οικονομολόγος της Goldman Sachs, υπεύθυνος για την Λατινική Αμερική.

"Υπάρχει η προσδοκία ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές", σημειώνει. Η πρόταση που επεξερτάζονται οι Αργεντίνοι, είναι να αγοράσει τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους τα hedge funds που μήνυσαν την Αργεντινή, κοινοπραξία τραπεζών της  χώρας, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί το default, στο παρά πέντε.

Πάντως ήδη η Αργεντινή υποφέρει από ετήσιο πληθωρισμό που κάποιοι οικονομολόγοι υπολογίζουν κοντά στο 40%, οπότε μία χρεoκοπία θα θέσει υπό πίεση την αξία του πέσο, κάνοντας τις εισαγωγές πιο ακριβές.
 http://www.newmoney.gr/

29 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους,
Προλαβαίνουμε να σώσουμε και αυτή την εβδομάδα με 2 συνεδριάσεις?

Άντε γιατί έχουμε να βγάλουμε και τα έξοδα των διακοπών....

TheHawk είπε...

την καλημερα μου φιλοι κ φιλες..

ευαγγελος είπε...

Καλημερα στη καλη παρεα!

ArTaXiA είπε...

Μποντζούρ. Άρτι αφιχθής. Αλεξανδράτε, έλα παιδί μου να πιούμε ενα shake παρέα να σου εξηγήσω πως πλέον τα παιχνίδια παίζονται στα κοινοβούλια και ουχί στις αγορές.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!
Πραγματι παιζονται στα κοινοβουλια
που κοιτανε
τα βραδια τι θα πουνε οι αγορες ,για να αποφασισουν το πρωι

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλώς ήρθες ΑΡΤΑΧΙΑ, αν και λιγακι νωρίς θα έλεγα... ΕλπΊζω να υπαρχει κ β´ μέρος διακοπών..

Τα κοινοβούλια ακολουθούν τις γνωστές γραμμές που ερχονται απ´εξω. Άλλοτε για καλο και άλλοτε για γενοκτονία. Αλλα οπου φτωχός και η μοίρα του...

Εγώ είμαι άτομο της αγοράς. Απο λαϊκή μέχρι Βαρβάκειο για σούπα κριθαράκι και οχι πατσά με μπουκωβο.

Παντως, εχουμε ωραίο κοκτέιλ αυτές τις μερες. Ισοροπούμε σε ενα σημείο που και αγοραστές και πωλητές μπορουν να κάνουν αντίστοιχο βήμα με ελάχιστα χρήματα, από την μια εχουμε επιλεκτική πτώχευση αργεντινής και απο την αλλη αναμένουμε αυριο τη Moody's μπας και δουμε τιμές πανω απο 1240-1260...

Καλημέρα Michele

michele είπε...

Καλημερα Γιαννη ,απο τεχνικης αποψης ενα gap πανε να κλεισουνε με 8 εκ σε μια ωρα ,της ταλαιπωριας ειναι

κατα τα αλλα,καποιοι επαναστατες εκει κατω στην χωρα του tango 13 χρονια μετα την πρωτη χρεοκοπια ,παιζουν με αριστερες πρακτικες και πηδανε τον κοσμο

θα μου πεις εδω δεν μας πηδανε;;
Αμ ,καμμια σχεση

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μην χαλάς το όνειρο μέχρι να ανέβει ο Αλέξης.
Τώρα, το οτι ο Αλέξης εκπαιδεύεται να κανει τα ίδια, το ξερουμε άλλα ασε την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία.

Άμα δεν φτιαχτεί η παραγωγή και η κατανάλωση δεν εχουμε καμία τύχη να ανεξαρτητοποιηθούμε απο τους δανειστές μας. Αργεί και το πετρέλαιο ρε γαμωτο...

Ilias D είπε...

Kaλημερα στα παιδια.
Βρηκατε ευκαιρια ολοι σας τωρα που θαχει σταση πληρωμων η Αργεντινη κ μιλατε-τα χωνετε εμμεσως στο Dwki δλδ.
Λιγο φιλοτιμο βρε,θα μου τον κανετε τπτ κ θα σας κυνηγαω μετα.
Κοιτατε να ψωνισετε κ αφηστε το φιλαρακι ησυχο,στο φιναλε τι φταιει αυτος αν κανει μακακιες ο Αλεκθης η αν διαλεξαν λαθος δρομο στην Αργεντινη;

michele είπε...

Προσοχη εδω στο 1165 ,ενδιαφερον σημειο για βραχυπροθεσμη τοποθετηση και ενδοημερησια

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…σ’ αυτό το κατάντημα μας έφεραν, λοιπόν, οι χειρότεροι των χειροτέρων «φωστήρες» της συγκυβέρνησης…
…να διαγκωνίζονται με την Αργεντινή, για την κατάκτηση της προτελευταίας θέσης…
…και να πανηγυρίζουν γι αυτήν …την ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ !!!
…κάτω από Ουκρανία, Βενεζουέλα, Ουγκάντα
…ε, ναι! …στενοχωριέμαι!

ευαγγελος είπε...

Για να λεμε και το σωστο.... το σκορ εγινε 1-1 !!!

michele είπε...

Ανεβαινουν τα σπρεντακια σημερα 14 μοναδουλες στο 487 ειμαστε

καμμια σχεση,ευτυχως με την Αργεντινη,παρα το γεγονος οτι ειναι πλουσια χωρα σε διαφορα πραγματα

για τον πινακα της blackrock που ειναι ο ΙΔΙΟΣ απο το 2011 τα εχουμε πει

Ilias D είπε...

Α Θοδωρη...δεν παιζεσαι...πας φιρι φιρι...
δεν σε ξαναυποστηριζω...
Μα να βγαινεις κ να μας την λες κιολας...
βρε τι θα παθουμε.

Ilias D είπε...

...θα παθεις οτι επαθα κ εγω...
πηγαμε για καφε σε ενα αλσυλιο εδω κοντα...
πηραμε παγωμενο νερο σε θερμος...φραπε κ πηγαμε...
οταν φευγαμε ειπα να πλυνω το σεικερ σε μια βρυση εκει...
κ το νερο της ειταν τελικα ποιο κρυο απο αυτο που κουβαλαγαμε απο το σπιτι...
χαχαχα

Ilias D είπε...

Τι βλεπω;
1.200.000 ΑΛΦΑΤΠ σε 4 πακετα;
ξερει κανεις τπτ;

Ilias D είπε...

κ 500.000 στο ΠΕΙΡΤΠ

PETE είπε...

Καλησπερα σε ολους ,Μιχαλη , δεν γραφω συχνα αλλα σας παρακολουθω παντα , για οποιες κινησεις σας απλα αναφερω οτι η Αργεντινη δεν εχει ανοιξει , περιμενουμε να δουμε το εργο και εκει .
Παναγιωτης.

michele είπε...

Ναι δεν εχει ανοιξει,ενδεχομενως Παναγιωτη δεν το παρουν τοσο σοβαρα οι αγορες

αλλα δεν παυει να αποτελει θεμα για την χωρα και κυριως για το λαο της

Ilias D είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1241498/erhetai-proora-o-logariasmos-ths-ekt.html

profit είπε...

http://lobbystas.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

michele είπε...

Εαν περασει το πορτογαλικο μοντελο για τον αναβαλλομενο φορο
καλα θα ειναι

αλλα εδω βλεπω πιεζουν ( μαιμου βεβαια με 55 εκ ,αλλα οι τιμες γραφουν)

Ilias D είπε...

Oloi για το Πορτογαλικο μοντελο μιλανε...ιδωμεν.

michele είπε...

Πολυ κακες και οι ξενες αγορες -1,5% ο Γερμανος
-0,70% ο Αμερικανος

michele είπε...

Ολη μερα σε επαφη με το 1165 ..

Ilias D είπε...

mε τα παιχνιδια που κανανε το κλεισιμο μου φαινεται ΤΑΜΑΜ.

michele είπε...

Εκλεισε τελικα πανω απο τις στηριξεις και στον ΓΔ και στον FTSE
\αλλα με τον τραπεζικο στις 155

firecode είπε...

Καλό απόγευμα Μιχάλη και σε όλη την παρέα.Σας διαβάζω αλλά δεν έχω πολύ χρόνο για να συμμετάσχω ενεργότερα....περιμένω και το τρίτο μέλος της οικογένειας μου...

michele είπε...

Α καλως να ερθει και να ειναι γερο firecode !!! αυτο προηγειται !

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση