Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΓΔ

X.A.A. LIVE 

                       σχόλια για τη συνεδρίαση online.
ΓΔ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ...
και
Ο πραγματικός κίνδυνος από τη δικαστική απόφαση για την Αργεντινή..
Στις 25 Ιουλιου στην παρουσιαση του ΓΔ γραφαμε μεταξυ αλλων
" Σε περιπτωση ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ υπερβασης των 1215-1220 μον η υποχωρηση θα γινει πιθανα σφοδροτερη προς την κατω πλευρα του s-s2 ,διασπωντας καθοδικα και τις 1120 μον."
http://www.freeforumstocks.blogspot.gr/2014/07/blog-post_25.html#more

Πραγματι ο δεικτης ,αρνηθηκε την υπερβαση των 1220 μον ( 1220,47!) αποκρουστηκε και απο τον ακμο 200 ημ ( 1220,45! σημερα) και ετσι επιταχυνθηκε η πτωτικη του πορεια εντος του καναλιου s-s2.
Aν και εφ οσον ο δεικτης -που σημερα εκλεισε το gap της 25/7 - αντιδρασει απο την Β και τις 1150 μον +-  θα δημιουργηθει πιθανοτητα τριπλος πυθμενας με αντιδραση πολυ ισχυρη και αυξημενο ογκο. 
Διαφορετικα και με ενδεχομενη διασπαση της Β ,η πρωτη επομενη στηριξη ειναι οι 1120 μον και κατοπιν η κατω πλευρα s2 του καναλιου.
Αντιθετως η ζωνη των 1220-1232 μον παραμενει ο σηματωρος της μεσοπροθεσμης πορειας του δεικτη και επομενως σε επικυρωμενη ανοδικη διασπαση τα long χαρτοφυλακια πρεπει να ενεργοποιηθουν.

.............................................................................................................................

Ο πραγματικός κίνδυνος από τη δικαστική απόφαση για την Αργεντινή


Αντί να χαμογελούν χαιρέκακα, για λόγους ιδεολογικούς- ιδεοληπτικούς, όλοι εκείνοι που δεν έχουν αίσθηση του τι πραγματικά σηματοδοτεί η απόφαση του δικαστηρίου της ΝΥ, σχετικά με το ζήτημα της Αργεντινής, ας συλλογιστούν με προσοχή τους πραγματικούς κινδύνους που εμπεριέχονται για όλες τις χώρες, με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο πραγματικός κίνδυνος της απόφασης του γηραιού δικαστή Griesa (ηλικίας πάνω από 80 ετών, ακραίων συντηρητικών πεποιθήσεων -tea party- ο οποίος διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον R. Nixon το 1972 όταν οι ΗΠΑ κατεύθυναν και υποστήριξαν τη δικτατορία υπό τον στρατηγό Videla, η οποία αποδείχτηκε μια από τις πλέον αιματοβαμμένες στην ιστορία της χώρας), ο οποίος με εκκλησιαστική συνέπεια «διαβάζει» τις συμβατικές υποχρεώσεις των συμβαλλομένων που απορρέουν από τις γραπτές συμβάσεις, συνίσταται στο ότι υποσκάπτει, από εδώ και πέρα τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης – αναδιάρθρωσης ενός μη διαχειρίσιμου – μη βιώσιμου χρέους σε προσεχείς κρίσεις, διότι οι «ελεύθεροι καβαλάρηδες» που διακρατούν μέρος του χρέους θα μπορούν εύκολα πλέον, να το εμποδίσουν. Σε αντίθεση με το κοινώς λεγόμενο, ότι χρειάζονται δύο για να χορευτεί το ταγκό, εν τοις πράγμασι, χρειάζονται περισσότεροι. Όπως φαίνεται, με βάση την απόφαση του δικαστή Griesa, ούτε το 92,0% των διακρατούντων το χρέος (δηλαδή των πιστωτών) είναι αρκετό να επέλθει μια συμφωνία, όταν «οι ελεύθεροι καβαλάρηδες», δηλαδή τα κερδοσκοπικά κεφάλαια «γύπες» (στη συγκεκριμένη περίπτωση Nml Capital, θυγατρική της Elliott Management και Aurelius Capital Management), και ο δικαστής της ΝΥ μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Όπως είναι γνωστό, ο δικαστής υιοθέτησε μια ιδιαίτερη ερμηνεία της ρήτρας pari passu (ομοιόμορφη συμπεριφορά) η οποία υπάρχει σε πολλά συμβάσεις κρατικού χρέους. Με την ερμηνεία αυτή η συγκεκριμένη ρήτρα σημαίνει ότι οι πιστωτές που δεν συμφώνησαν με την αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να πληρωθούν στο 100,0% των αρχικών απαιτήσεων εις βάρος όσων έχουν αποδεχτεί την αναδιάρθρωση και τα νέα ομόλογα. Ακόμη περισσότερο η απόφαση του δικαστή Griesa, παρείχε ένα επιπλέον όπλο στα κερδοσκοπικά funds, με την απαγόρευση στην κυβέρνηση της Αργεντινής να προβαίνει σε οποιαδήποτε πληρωμή μέσω των τραπεζικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Μάλιστα έχει διατυπωθεί και η άποψη ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει επιδράσεις στη ρήτρα collective action clauses, κάτι που ανοίγει ένα ακόμη κεφάλαιο στη «νέα» κατάσταση που δημιουργ(ησε)εί η απόφαση του δικαστηρίου της ΝΥ. Ακόμη η ρήτρα RUFO (Rights Upon Future Offers) μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω και οι ήδη συμφωνήσαντες με την αναδιάρθρωση του χρέους να απαιτήσουν το συνολικό αρχικό-ονομαστικό ποσό των ομολόγων που κατείχαν. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν γίνει προσφυγή πως θα καταλήξει.

Η υπό διαμόρφωση νέα πραγματικότητα χρειάζεται να γίνει αντιληπτή από όλους, και κυρίως από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών του πλανήτη.

Η αδήριτη πραγματικότητα λοιδορεί όλους τους ιδεοληπτικούς από όπου και αν προέρχονται .

 http://www.newmoney.gr/

46 σχόλια:

firecode είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους...

Ilias D είπε...

Καλημερα κ καλο μηνα.
Το Ελληνικο ναυτικο πηρε απο την Λιβυη Ελληνες κ ξενους διπλωματες.
Πολυ πτωση στους εξω...
Καλη συνεδριαση να εχουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους....
...μερικές φορές αναρωτιέμαι, αξίζει τον κόπο όλο αυτό το πράγμα ή πρέπει να τους δώσεις ένα φύσημα και να απαλλαγείς μια για πάντα... είναι το απρόβλεπτο του διεθνούς περίγυρου, που έτσι κι αλλιώς ένα μπ...λο έχει καταντήσει, είναι το πολύ περισσότερο απρόβλεπτο της δικής μας χώρας...σκέφτομαι και αυτά που έγραψε πρόσφατα ο μεσιέ Αρταξί... ότι παίρνεις πάει κάτω και πρέπει να περιμένεις, μέχρι που δεν ξέρω όμως γιατί αν κάνεις στοπ λος την άλλη μέρα θα σου φύγει επάνω και θα χτυπιέσαι ... και πρέπει αποφασίσεις, ή είσαι γκαντέμης εσύ ή έτσι είναι φτιαγμένο το πράγμα και εσύ είσαι και θα είσαι μονίμως το πρόβατο...

Ilias D είπε...

Καλημερα Πανο.
Δεν νομιζω να εισαι - να ειμαι -η να ειναι καποιος αλλος καντεμης.
Μαλλον εχει σχεση με την επενδυτικη μας τακτικη κ την τακτικη των μεγαλων(οι οποιοι μεγαλοι νοιωθουν σαν κ εμας γιατι μπηκαν ακομα μεγαλυτεροι στο παιχνιδι).
Το θεμα ειναι αλλο (εκτος του να βελτιωσουμε την τακτικη μας βεβαιως).
Πιστευεις οτι η χωρα θα παει καλυτερα;εγω το πιστευω κ μενω στο ΧΑ,κ απ οτι βλεπω το πιστευουν κ οι πολλοι μεγαλοι κ μπαινουν.

ArTaXiA είπε...

Καλημέρες...

Κάποιος εδώ με συνέδεσε με πτώσεις των αγορών.

Λίγο πεζός ο παραλληλισμός, αλλά η μύγα σηματοδοτεί το πτώμα, δεν το προκαλεί...

http://youtu.be/HfApBz4_XQk

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά.

Αφου αποφασίσαμε και μπήκαμε στο χορό θα χορέψουμε.. δε ξέρουμε..θα κοιτάμε τα πόδια των άλλων μέχρι να μάθουμε.. αν δε μάθουμε μέχρι να τελειώσει ο χορός.. ας ευχόμαστε να έχουμε "ομορφίες" κοντά μας να κάνουμε παιχνίδι χαχα and life goes on..

TheHawk είπε...

πολυ καλημέρα σας κ καλο μήνα!!!!

καλες διακοπες σε οποιον την κοπανησει...

ArTaXiA είπε...

Hawk, οι διακοπές τελείωσαν. Ήρθαμε να κάνουμε ταμείο ;)

Εσύ, δεν θα πας;

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!
Καλο μηνα σε ολους,για μενα θα ειναι και ο μηνας των διακοπων μου
αλλα φυσικα
θα ειμαι ΚΑΙ ΕΔΩ μαζι να τα λεμε

ArTaXiA είπε...

Michele. Πού πας λεβέντη μου;

michele είπε...

Ναι ..οπως λεει κι ο Γιαννης ΑΜΠ θα κοιταμε τα ποδια των αλλων μεχρι να μαθουμε...
εδω ειναι mind game,παιχνιδι ψυχολογιας και αντοχης

βρε τον Hodgson ,ιδια φωνη και στα γεραματα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αρταξία...αν εννοείς εμένα δεν ξέρω...
...πάντως δεν είπα κάτι τέτοιο...απλά το συνέδεσα με σχετικά πρόσφατο άρθρο σου για τα μόνιμα πρόβατα των αγορών

michele είπε...

Art το μεγαλυτερο μερος των διακοπων στην Νοτιοδυτικη Ριβιερα της Πελοποννησου ,απο Κυπαρισσια και κατ ω

ΠΑΝΟΣ είπε...

και...

https://www.youtube.com/watch?v=ZcXpKiY2MXE

Ilias D είπε...

Sthn Πελοποννησο εισουν το Σ/Κ;
Νομιζα κ εγω οτι εισουν στη Ριβιερα κ σε μακαριζα.
:-(((

Ilias D είπε...

*ησουν
(καιροφυλακτει κ ο Πανος...χαχαχα)

ArTaXiA είπε...

Όχι Πάνο, δεν εννοώ εσένα. Πρέπει να ήταν κάποιο σχόλιο πριν καμμιά 10αριά μέρες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ τότε Αρταξία
Ηλία τα...ξεπέρασα λίγο αυτά (πάντως ο αόριστος και παρατατικός με " η " χαχα)

Καθηλωμένος στην Αθήνα με 3 μωρά...τα 2 από 1-5 και το τρίτο 92+
τι να κάνουμε...ή κόβουμε φλέβες σαν τον Λιαντίνη ή το αποδεχόμαστε και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον... που μάλλον θα μείνουμε στην ελπίδα βέβαια, αλλά λέμε τώρα...

michele είπε...

Ε εχεις πολιτογραφηθει πιο πολυ αρκουδος παρα ταυρος artaxia

γεμισαμε εδω που τα λεμε αρκουδους .Βεβαια, ετσι πως ειναι τα πραγματα στο ΧΑΑ δυσκολο να βγαλεις πολλα απο το short,
το long το φοβουνται και ετσι λιγοι τα βγαζουν.Ως συνηθως

Ilias D είπε...

Σε μια συζητηση που εκανα προσφατα με μεγαλο παιχτη μουπε οτι το σορτ ειναι ευκολο γιαυτο το παιζουν πολυ...σε αντιθεση με το λονγκ.
Προσθεσε βεβαια οτι η αγορα μας ειναι ΛΟΝΓΚ.

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους σας μετα απο μια ακομα δυσκολη μερα.
Πανο εμενα εννοει ο Artaxia.
Ομως προς υπερασπιση μου (καθως αντιλαμβανομαι νιωθεις προσβεβλημενος) δεν υπερξε καποια κακη διαθεση στο σχολιο που εκανα, παρα μια παρατηρηση που οπως και να το κανεις ειναι αληθινη.
Επισης επειδη εδω ειναι ενα κατα κυριο λογο ταυρισιο site,απλα λοιπον ηθελα με διακριτικο τροπο να επισημανω τη σκεψη καποιου που πιστευω οτι εχει μεγαλυτερη εμπειρια απο τους περισσοτερους που διαβαζουν εδω μεσα και ειμαι σιγουρος οτι εχεις βγαλει περισσοτερα χρηματα με την ενασχοληση σου με το αθλημα, απο οσα θα βγαλουμε και παλι οι περισσοτεροι απο εμας τις επομενες δεκαετιες. Αρα προσωπικα λαμβανω ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ υποψιν μου την παρουσια σου και τις αποψεις σου.
Ενα σχολιο φιλοφρονησης λοιπον μην το εκλαμβανεις ως λοιδορια και συκοφαντια (ως απογονος αρχαιας ελληνικης οικογενιας να σε βεβαιωσω πως κανενας προγονος μου ή εγω δεν ασχοληθηκαμε με την υποδειξη οσων παρανομουσαν με τα συκα).
Επισης υπαρχει και η διαθεση της πλακας και του χιουμορ, ιδιαιτερα σε δυσκολες μερες για εμας τους καψερους long. μη μας το στερεις, αν και προσωπικα δεν προκειται να σε συμεριλαβω ξανα.
Τελος αναφορικα με τον πεζο παραλληλισμο μου, μετα τη μετακομιση μου, περιφερομαι πεζα και προφανως επηρεαστηκα και σε αλλους τομεις. Τι να κανω φιλτατε Artaxia, ω ταλας ανθρωπος εγω ανδρες Αθηναιοι και περιορισμενη η ικανοτητα χρησης του λογου μου. Συγχωρησ(ε)στε με.
Υ.Γ. Συνεχιζω να δινω προσοχη και στις εμφανισεις σου και σε αυτα που λες, αλλα δυστυχως για καφε καλεις μονο δυο.
Γελατε γιατι θα πηδηξουμε απο κανα παραθυρο(εγω προτιμησα να μετοικισω σε αλλη γη κι αλλα μερη)
Ελπιζω να μην προσβληθεις και τωρα.

kostasΠειραιας είπε...

Μια απαντηση ξεκινησα να σου γραψω (λιγο μεγαλη), αλλα αφησα το δεικτη σχεδον στο μηδεν και τον βρηκα στο -1,15. Τι να πω τωρα πες μου....

michele είπε...

Γεια σου Κωστα, οπως αποδεικνυεται την ωρα που εγραφες την απαντηση φαγαμε 1,15% κατω
επομενως γνωριζουμε πολυ καλα ΓΙΑΤΙ πεφτει η αγορα ,μηπως εχεις να κανεις κατι αλλο?? καποια βολτα ,καμμια δουλιτσα ??


Οσο για το site,μιας και το ανεφερες.Πραγματι εγω -προσωπικα-εχω δωσει ενα τονο ταυρισιο ,σε μεγαλη εικονα για το ελληνικο Χρηματιστηριο. Προς το παρον και ειδικα απο τιςαρχες του 2012 και εντευθεν δικαιωθηκαμε καθως κυριως οι λοχαγοι ( ΔΕ-ΟΤΕ και δευτερευοντως Οπαπ )
εγραψαν απιστευτες αποδοσεις ΠΟΣΟΣΤΑ που δεν θα ξαναδουμε ..

michele είπε...

Παρ ολα αυτα,στις παρουσιασεις μετοχων η δεικτων παντα εφιστω την προσοχη των εμπλεκομενων ,σε περιπτωσεις οπου υπαρχει ΑΡΝΗΣΗ υπερβασης συγκεκριμενω σημειων
που σηματοδοτει συνηθως γερο πισωγυρισμα

Οπως το τελευταιο 1220 που αποδειχτηκε δυσκολουτσικο !

kostasΠειραιας είπε...

Συμπιπτει η οπτικη μας michele και επισης εκ των πραγματων εχει αποδειχθει η αξιοπιστια των αναρτησεων σου. Γι αυτο εχω επιλεξει να ενημερωνομαι απο το blog σου απο τοτε που το ανακαλυψα και συνεχιζω να το κανω.
Τωρα αν πιστευεις οτι φταιω εγω για την πτωση να παω για ενα μπανακι, εχω και τη θαλασσα κοντα.....

ArTaXiA είπε...

Kostas τελικά αποδεικνύεται πως ο γραπτός λόγος, όσο προικισμένοι κι αν είναι οι γράφοντες πολλώ απέχει από την αμεσότητα του προφορικού.

Το σχόλιο σου ουδόλως με πείραξε, πόσο μάλλον να αισθανθώ προσβεβλημένος. Ο πεζός δε παραλληλισμός ήταν ο δικός μου με τις μύγες που η παρουσία των καταδεικνύει τη σήψη, καθώς είναι η σήψη εκείνη που τις προσεκλύει και όχι εκείνες που τη δημιουργούν. Αν και όπως και οι σόρτ με τις αγορές, δεν προκαλούν πτώσεις, αλλά τις ενισχύουν.

Ο λόγος επίσης που εμφανίζομαι εδώ σε ημέρες πτώσεων -συνήθως με την προτροπή "προσέχετε"- είναι πως σε ημέρες έντονων πτώσεων, πάντοτε βρίσκομαι μπροστά στην οθόνη, είτε αναμένοντας να κλείσω θέσεις, ή προσδοκώντας να ανοίξω κι επειδή οι ώρες είναι πολλές, λέω και καμμιά μαλακία να περνά η ώρα.

Όσον αφορά τον "καφέ" που ανέφερες, εχώ περνώ τον χρόνο μου με οιονδήποτε θέλει και έχει τη διάθεση να με ακούσει, δεν εξαιρώ κανέναν.

Και να είσαι σίγουρος πως όποιος με προσβάλλει, λαμβάνει την απάντησή του στον ίδιο τόνο. (Για να είσαι σίγουρος δηλαδή πως δεν θίγομαι)

kostasΠειραιας είπε...

Xαιρομαι που δεν υπαρχει καποιο θεμα, γιατι δεν θα το ηθελα. Τελος. Μια και τα χρηματιστηριακα εχουν περισσοτερο ενδιαφερον.

ευαγγελος είπε...

Καλημέρα από Καλαμάτα. Ορκίστηκε ο μικρός σήμερα και τώρα είμαστε παραλία για ουζάκι. Ηλιααααα. Από τα διόδια ήρθα και τα ακούμπησα κανονικά!

TheHawk είπε...

Artaxia μου...τσ....εδω θα ειμαι...

τωρα που το ταμειο αυγατιζει...θα φυγω?...

δν εχω αναγκη τις διακοπες...

παγειωνω την "διαχρονικοτητα των κερδων μου"...μια εκφραση με πολυ φαντασια

Ilias D είπε...

Καλημερα Βαγγελη.
Σωστος,ποιο πολυ για τον γυιο σου κ μετα για τα διοδια.
Το κερδος απο τα διοδια στην οικονομια ειναι μικρο,απο σωστα παιδια ομως ΜΕΓΑΛΟ,να τον χαιρεσαι.

Ilias D είπε...

*οπου οικονομια βαλε χωρα.

michele είπε...

Nα τον χαιρεσαι τον υιο Ευαγγελε
artaxia ,μια μερα θα οργανωσουμε ενα παρτυ Ελευθερη Γνωμη
ευκαιρια θα βρουμε

michele είπε...

Εν τω μεταξυ σχεδον ολη μερα
ΣΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ της ΕΤΕ
υπαρχει μηχανακι και αλλαζουν συνεχεια οι τιμες
42119-61339

michele είπε...

το 9 αρι βεβαια στους αγοραστες σημαινει οτι το χαρτι δεν ανεβαινει ,αν παψει το 9αρι κατι μπορει να γινει

michele είπε...

Κακη η εικονα στα Ευρωπαικα χρηματιστηρια -1,77% στις 9249 ο DAX

Σταματησε το 9 αρακι στους αγοραστες της Εθνικαρας

michele είπε...

Και ειχαμε πει ,οταν σταματησει θα παρει ανασα το χαρτι
ε πηγε 2,40

michele είπε...

Πανω απο 1160 να κρατηθει ,ενδιαφερον θα ειναι

φυσικα πρωτα προσεγγισε την πρασινη γραμμη τπυ γραφηματος μας Β

Ilias D είπε...

πρασινη γραμμη...ακομα κ στα γραφηματα βρε;....
αθεραπευτε...
χεχεχε

Ilias D είπε...

Οσονουπω ανακοινωνει κ η Moodys,για να δουμε τι θα προβλεψει το ταμπλο.

michele είπε...

Λιακο,μια ειναι η πρασινη ! εχει μπλε,μαυρη,πορτοκαλι ,καφε απ ολα τα χρωματα

κινητικοτητα υπαρχει στις τραπεζες

Ilias D είπε...

Μιχαλακη θα σε μαλωσω.
Ξεχασες την ΚΟΚΚΙΝΗ.

michele είπε...

Ειναι τα πτωτικα κερια κοκκινα Λιακο ,για να μην μπερδευομαστε

Ilias D είπε...

Μαυρα ... κ αραχνα ειναι.

michele είπε...

12 ποντους απο τα χαμηλα των 1151 το κλεισιμο
παρα το γεγονος οτι δεν εχει κλεισει ακομα η ΤΕΝΕΡΓ η ΜΕΤΚ απο τις μεγαλες
not bad

Ilias D είπε...

...κ ο Αμερικανος πανω.

michele είπε...

Πολυ νευρικος ο Αμερικανος

παμε επανω απογευματινη αναρτηση