Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

X.A.A. LIVE 

FTSE-- LIVE 14.25 
ΓΔ-- LIVE 15.11 

                       σχόλια για τη συνεδρίαση online
OI EYΡΩΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ 
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ...


Η κρίση των ευρωπαϊκών τραπεζών ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές συμμετοχές σε αυτές εξωευρωπαϊκών κρατικών επενδυτικών ταμείων. Τα προβλήματα ρευστότητας, η «εγγύηση» της τραπεζικής ένωσης και οι ενδοιασμοί των Ευρωπαίων.
Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του δεν κρύβει ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι προβληματικό, γεγονός που στην ουσία αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Ευρώπης.

Θεωρεί θετική τη δρομολογημένη ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, πλην όμως άτολμη για τις πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες της Ευρώπης και ειδικότερα της ευρωζώνης. «Πάντως, για την ώρα, οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τραπεζική ένωση έχουν καλμάρει τις αγορές και αυτό είναι θετικό για τις ευρωπαϊκές τράπεζες», ομολογεί ο κ. Ντ. Στρος-Καν.

Από την πλευρά του, ο πρώην σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, ο οικονομολόγος και τραπεζίτης Ζακ Ατταλί, θεωρεί την κατάσταση αυτή εξαιρετικά ευάλωτη και πιστεύει ακραδάντως ότι ο αγγλοσαξονικός κόσμος δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη όσον αφορά στις προσπάθειές του για διάλυση της ευρωζώνης.

«Το μέλλον της ευρωζώνης εξαρτάται πλέον από το μέγεθος της αλληλεγγύης που οι χώρες μέλη της θα δείξουν μεταξύ τους. Μέχρι τώρα, η Ε.Ε. έχει κάνει θετικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο το υψηλό δημόσιο χρέος της επηρεάζει και την υγεία του τραπεζικού της συστήματος, που είναι αρκετά ευάλωτο», τονίζει ο Γάλλος οικονομολόγος.

«Το σοβαρό πρόβλημα με τις ευρωπαϊκές τράπεζες», μας λέει ένας Γερμανός τραπεζίτης, «είναι η κάμψη της αποταμίευσης. Η τελευταία υποχωρεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και μέρος της μεταφέρεται εκτός αυτής. Χρησιμοποιείται δε από μεγάλες ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρείες για εξαγορές στην Ασία - γεγονός που ενδυναμώνει βέβαια την παρουσία της στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας στην Ευρώπη».

Στο επίπεδο αυτό, όμως, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η Ευρώπη φαίνεται να έχει κάποιους «φίλους» που δεν θα ήθελαν να δουν την κατάρρευση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και τη διάλυση της ευρωζώνης. Πρόκειται για τα κρατικά επενδυτικά ταμεία χωρών όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη και τα Αραβικά Εμιράτα που, αφού επένδυσαν από το 2008 έως σήμερα κάπου 315 δισ. δολάρια για να στηρίξουν αμερικανικές τράπεζες που παρέπαιαν, σήμερα στρέφονται προς την Ευρώπη.

«Η προοπτική της τραπεζικής ένωσης αποτελεί εγγύηση για τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, πλην όμως θα πρέπει να δει κανείς ποιες είναι και οι πραγματικές προθέσεις τους κάθε φορά που επιδιώκουν να συμμετάσχουν στο κεφάλαιο μιας ευρωπαϊκής συστημικής τράπεζας», επισημαίνει ο Ιταλός οικονομολόγος Τζιοβάνι Σαμπατίνι.

Από την άποψη αυτή, πρέπει να ομολογηθεί ότι στην ηπειρωτική Ευρώπη επικρατεί μία γενικευμένη καχυποψία, η οποία έχει και ποικίλες προεκτάσεις. Οι κυβερνήσεις χωρών, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τις προτάσεις των κρατικών επενδυτικών ταμείων από τις αναδυόμενες χώρες και πιστεύουν ότι ναι μεν μπορούν να επιλύσουν βραχυπρόθεσμα τραπεζικά προβλήματα στην Ευρώπη, αλλά σε βάθος χρόνου θα συσκοτίσουν το ουσιαστικό θέμα μιας παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα, αρκετές κυβερνήσεις φοβούνται και το πολιτικό βάρος των παραπάνω κρατικών επενδυτικών ταμείων, τα οποία στις χώρες όπου έχουν συσταθεί είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε νόμιμη χρηματοοικονομική διαφάνεια.

Συγκεκριμένα, Βέλγος τραπεζίτης, αναφερόμενος πριν από λίγο καιρό στο Ταμείο Σταθερότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SFRF), μας υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι, πριν απ' όλα, να πραγματοποιεί επενδύσεις ικανές να προσφέρουν στη Ρωσία σημαντικά τραπεζικά ενεργειακά πλεονεκτήματα. Επίσης, το ρωσικό Ταμείο Μελλοντικής Γενιάς (FGF), το οποίο φημολογείται ότι έχει 100 δισ. ευρώ διαθέσιμα κεφάλαια, είναι γνωστό ότι θέλει να επενδύει σε τομείς που έχουν σχέση με τις υψηλές τεχνολογίες και την αεροναυπηγική δραστηριότητα.

«Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι, μέσω των κρατικών επενδυτικών ταμείων, χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, που είναι πλέον ισχυροί γεωπολιτικοί παίκτες, μπορούν να αποκτήσουν με σχετικά χαμηλό κόστος τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα που στις αναπτυσσόμενες χώρες απαίτησαν πολυετείς και δαπανηρές σε έρευνα επενδύσεις», μας λέει ο συνομιλητής μας.

Όμως, από την πλευρά του, ο οικονομολόγος και τραπεζικό στέλεχος Τζάιλς Μόρισον επισημαίνει ότι οι πιο πάνω ενδοιασμοί είναι υπερβολικοί. Μας υπενθύμισε, έτσι, ότι το κινεζικό Επενδυτικό Ταμείο έχασε κάποια δισεκατομμύρια δολάρια με αφορμή την πτώχευση της Μπλακστόουν, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 10%. «Μπορεί τα κρατικά επενδυτικά ταμεία να έχουν υψηλή ρευστότητα, όμως δεν διαθέτουν πάντα την απαιτούμενη για τους σκοπούς που εξυπηρετούν εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση», τονίζει.

Υπό αυτήν την οπτική γωνία, αρκετοί είναι οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες που πιστεύουν ότι οι ενδοιασμοί απέναντι στις προθέσεις των κρατικών επενδυτικών ταμείων είναι υπερβολικοί και σε κάποιες περιπτώσεις άκριτοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Μόργκαν Στάνλεϋ, σε δύο χρόνια τα κρατικά επενδυτικά ταμεία θα αντιπροσωπεύουν 12.000 δισ. δολάρια και θα είναι μία πολύ σημαντική επενδυτική πηγή για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως υποστηρίζουν ειδικοί ερευνητές του Διεθνούς Τραπεζικού και Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IBFI), τα κρατικά επενδυτικά ταμεία -τα οποία συνήθως πραγματοποιούν εξαιρετικά μακροπρόθεσμες επενδύσεις (buy and hold)- παίζουν θετικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, αρκεί η δραστηριότητά τους να υπακούει σε συγκεκριμένους θεσμικούς κανόνες. Κατά τον Άντριου Ρόζανοφ, στέλεχος του IBFI, τα κρατικά επενδυτικά ταμεία «είναι οντότητες που διαχειρίζονται αποθεματικά κεφάλαια διαφορετικά από τα αντίστοιχα συναλλαγματικά των κεντρικών τραπεζών, άρα αποτελούν δημόσια χρηματοοικονομικά οχήματα που μπορούν να στηρίζουν προσπάθειες για μία πιο ισορροπημένη διεθνή ανάπτυξη».

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο οικονομολόγος Στέφεν Κέρρυ, που πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι συστημικές τράπεζες της Ευρώπης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με μεγάλη σοβαρότητα προτάσεις συμμετοχής των παραπάνω ταμείων, τα οποία στην ουσία ευνοούν και πιο ισορροπημένες παγκόσμιες ροές κεφαλαίων. Αποτρέπουν, συνεπώς, τις συσσωρεύσεις συναλλαγματικών αποθεμάτων, οι οποίες μόνον νομισματικές ανισορροπίες προκαλούν.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της πραγματικότητας, μήπως θα έπρεπε το θεσμικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης να επεκταθεί και στη νέα διεθνή πραγματικότητα, που είναι η δραστηριότητα των κρατικών επενδυτικών ταμείων;

Απευθύναμε το σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ και περιμένουμε την απάντησή του.


* Ο κ. Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος είναι δημοσιογράφος, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Πρόεδρος του European Business Review (EBR).  

www.euro2day.gr

70 σχόλια:

ευαγγελος είπε...

Καλημερα στη καλη παρεα! Σε αρκουδες και ταυρους.

Ilias D είπε...

Καλημερα Βαγγελη.
Καλημερα στα παιδια.

TheHawk είπε...

την καλημερα μου σε ολη την παρεα...

παραμενουμε ανοδικοι σε intraday....οπως κ πολλα χαρτια που γυρισαν πανω...

η μαχη του 365 θα εχει ενδιαφερον..εαν κ εφοσον...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη καλή παρέα

Ilias D είπε...

Καλως τον ποδηλατη...τι κανει ο Γιανναρος ρε παιδια;
Δεν εμφανιστηκε κ ο Θοδωρης,δεν βλεπω να κανει μλκ σημερα κ ο δικος του...μου λειπει(ο Θ. βεβαιως).

Ilias D είπε...

Μιχαλη...καμια πραξη μεχρι στιγμης στο ΑΛΦΑΤΠ(θα το ειδες βεβαια)...παιζει τπτ;

Ilias D είπε...

...μολις γιναν...παραξενο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα Ηλία συνάδελφε χεχε

Ilias D είπε...

...συναδελφε κ συναγωνιστη...
χαχαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ετσι έτσι χαχα

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…εμφανίστηκε, φίλε μου Ηλία, εμφανίστηκε!
…αχρείαστος, βέβαια, για τον λόγο που επικαλείσαι, μια και στο …άθλημα (σου ξαναλέω) είναι μακράν πρωταθλητές άλλοι!

Ilias D είπε...

Τι εγινε με τον Μιχαλη;
Δεν φανταζομαι οτι ποιει την νησσαν λογω dwki.
χεχεχε

Ilias D είπε...

Καλημερα φιλτατε...πως μας το παιζεις;θελεις ιδιαιτερη προσκληση;
αν ναι να σου την κανουμε καθε μερα...
...τις μισες μερες δλδ...
για τις αλλες βασιζομαι στον δικο σου...χεχεχε

την αγαπη μου.

ο dwk είπε...

…ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά είχα ήδη εμφανιστεί στο σημείο που έπρεπε…

Ilias D είπε...

ο Γερμανος πανω...τα σπρεντακια κατω κ ο Ηλιας δεν γκρινιαζει(ακομα τουλαχιστον)...ο dwki μαζι μας...τι αλλο να ζητησει καποιος;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Τη ΕΤΕ παραπάνω από δω...;

πολλά θέλω..μαλλων

Ilias D είπε...

...κ ο τζιρος μικρος εως μετριος(για να μην μας μπαινουν ιδεες για διανομη).
Γιαννη πες μου ποσο πανω να δω τι μπορω να κανω...
χιχιχι.

ο dwk είπε...

…εν τω μεταξύ, «τα παιδία παίζει» στο prof
…το ένα (…τσιφούτικο) το ρίχνει με 1 τεμ., το άλλο (πιο…large!) το ανεβάζει με 5 ή 10 !!!
…έχουν πλάκα!

ευαγγελος είπε...

Γιαννη σε βλεπω αποφασισμενο σημερα!

ο dwk είπε...

…επιτέλους, ξύπνησε κι ο …large – σου λέει χαζός είμαι; - και …αγωνίζεται κι αυτός με 1 τεμ. !

Ilias D είπε...

δεν παιζουν μονο στο προφ Θ.
...να δουμε το απογευματακι μηπως τα βαλουν οι μαναδες τους για υπνο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

2.8 θα είμαι χαρούμενος Ηλία αλλά δύσκολο ίσως το 2,6 είναι πιο εφικτό χοντρικά αλλά.. δε θα είμαι χαρούμενος χαχαχαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Έχω ρεπό Βαγγέλη καλημέρα το πρώτο απ τον Απρίλη και επί την ευκαιρία κοιτάω καμιά γραμμή τη ώρα που σχεδιάζεται χεχε μία και δε ξύπνησε η παρέα για κανά μπάνιο.. ακόμα..!!

Ilias D είπε...

οκ Γιαννη...λιγη υπομονη μονο.

profit είπε...

Καλημέρα καλησπέρα από Καστανη

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους
εγινε ..ανεφοδιασμος ,βουτια
και
συνεχιζουμε
προσπαθεια υπερβασης του 364
με μικρο τζιρο
με αυξηση του τζιρου παμε 1138

michele είπε...

Αλλα με την διασπαση του 1120
αναποφευκτο το 1150

μπαρμπαλιας είπε...

ειμαι φοβερα συγκινημενος ...1131

michele είπε...

Για ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 1,5% και 2% στο β΄ εξάμηνο του 2014 από -0,6% στο α’ εξάμηνο του έτους κάνει λόγο η Alpha Bank στο Εβδομαδιαία Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων υπογραμμίζοντας ότι η ανάκαμψη ενισχύεται από ισχυρούς παράγοντες

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2090986

μπαρμπαλιας είπε...

και για δαυτο επισης...

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/article/62581/morgan-stanley-sta-35-dis-eyro-oi-kefalaiakes-anagkes-ton-ellinikon-trapezon-sto

μπαρμπαλιας είπε...

α ξεχασα ...παρ κιαυτο

http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1247083/poia-krish-espasan-500-sampanies.html

ευαγγελος είπε...

Αρα ειχε δικιο ο τριμεγιστος !
https://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c

michele είπε...

Ηλια στο δυσμενες 3,5 δισ ειναι μια χαρα
τα εχει γυρισει και ο ΛΕΩ αν προσεξατε

Andreas D. είπε...

Καλό μεσημέρι.

Μιχάλη, ευτυχώς υπάρχει ο αναβαλλόμενος φόρος ...

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/486029/oi-fovoi-gia-ta-test-antohis-tis-ekt-kai-o-anavallomenos-foros

michele είπε...

Εχει γινει "παιχνιδι" και μ αυτον Ανδρεα ..μια τον θυμουνται ,μια τον ξεχνουν

michele είπε...

Υψηλο ημερας
και ο ΔΤΡ προς τις 154 μον οπως αναφεραμε στην αναρτηση μας που ηταν "αφιερωμενη" στις τραπεζες

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2014/08/x_19.html#more

Andreas D. είπε...

Κάποιος/κάποιοι βγαίνουν άγαρμπα απο ΙΚΤΙΝ & ΦΛΕΞΟ...

michele είπε...

Η Φλεξο εκοψε σημερα Ανδρεα
Και οι ..νουνεχεις την παρακολουθουν

michele είπε...

Προσοχη και στην ΙΝΤΚΑ η διασπαση της ζωνης 0,6810-0,6870 θα δωσει κινηση

Andreas D. είπε...

ναι Μιχάλη, έκοψε...
0,03944 ευρώ ανά μετοχή...

απο προχθές την κοιτάω την Ιντκα αλλά δεν πήρα...


michele είπε...

Να και το "ευκολο" 2,58 της ΕΤΕ
Το λεγαμε και χθες

13 Αυγουστου

"Η ανοδικη διασπαση της L δεδομενης και της "ποιοτητας" της αντιδρασης ειναι ενα πιθανο ενδεχομενο με πρωτο στοχο τα 2,58 οπου συνταυτιζονται η κατω γραμμη της ζωνης Ε και ο εκθτικος κμο 50 ημ ".

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2014/08/blog-post_13.html#more

profit είπε...

Έτετπ ακολουθεί Μιχάλη

michele είπε...

Θελω μια κινηση πανω απο το 0,62 profit για να δειξει καλυτερο προσωπο το ΕΤΕΤΠ

michele είπε...

368,14 η αντισταση του κμο 30 ημ στον FTSE

372 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο γραφημα μας

michele είπε...

kANTE ΑΝΑΝΕΩΣΗ
η απεικονιση του FTSE live ημερησιο

η ταση παραμενει πτωτικη ,αλλα η διασπαση των 364 και 372 θα ειναι σημαντικη για τη συνεχεια.
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ παραμενουν εκτος αγορας
κατι που διευκολυνει την ανοδο με ΧΑΜΗΛΟ κοστος

Andreas D. είπε...

Πω Πω!!

Καλά που δεν είμαστε τεχνικοί παίκτες...

χαχαχα

Ilias D είπε...

Για το σχολιο της 1.04...
...θαναι καποιος φοροφυγας που τα σαινια του ΥΠ.ΟΙΚ.ξεχασαν η δεν προλαβαν να πιασουν.

Ilias D είπε...

...για την ταση...
ποσες μερες πριν η ταση ειταν ανοδικη κ ο ΓιΔης επεφτε;

Ilias D είπε...

...συνεχεια σχολιου μου 11.06...
ΑΛΦΑΤΠ ογκος 94.300

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η Ilias D. είπε...
...συνεχεια σχολιου μου 11.06...
ΑΛΦΑΤΠ ογκος 94.300

21 Αυγούστου 2014 - 2:55 μ.μ.

Ηλία, τα 9,000 τμχ τα έχω κάνει εγώ...

profit είπε...

Έτοιμος κ ο Ηλίας να τσιμπήσει άλλα δέκα...

Ilias D είπε...

Αντρεα για μερικους επιτηδιους(καλο ειναι αυτο)στο χωριο μου λενε...
οποια πετρα κ αν σηκωσεις απο κατω θα τον βρεις...
χαιρομαι...
...πες μας τωρα τι ψιλιαστηκες η ειδες κ εριξες 13 χιλιαρικα στο ΤΠ.

michele είπε...

Τι εννοω τεχνικοι παικτες. Αυτου του ειδους οι παικτες που μπαινουν μονο με σηματα ειναι εκτος αγορας απο τις 1305
και στην ουσια πριν το επιπεδο 1260-1280 θα παραμεινουν εκτος καθως μεχρι εκει η ταση παραμενει πτωτικη.

Επομενως οι μεγαλοι κανουν ο,τι θελουν δεδομενου οτι μονο contrarians παικτες μπορουν να παιξουν απο χαμηλα .( Θελει και λιγο φαντασια αυτο)

michele είπε...

Και με ενα refresh ( Ανδρεα) βλεπουμε τον ΓΔ τωρα
και οτι πατησε για μια ακομα φορα
στον ακμο 1000ημ

ΑΛΛΑ αυτα τα ειπαμε στις 11 Αυγουστου εδω:

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2014/08/blog-post_11.html#more

Ilias D είπε...

xaxaxa...
an soy pv Mixalh oti kατι τετοιο ειχα κ εγω στο μυαλο μου...
Γιωργο ειμαι αγορασμενος μεχρι τα αυτια...

Ilias D είπε...

παρε κ το 1138 σου Μιχαλη...
χαχαχα

michele είπε...

Και φθασαμε το 154 του ΔΤΡ ..

michele είπε...

ΑΛΦΑ+ΠΕΙΡ ανεβαινουν με πολυ μικρο τζιρο σημερα
ΕΤΕ+ΕΥΡΩΒ σχετικα καλο τζιρο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μια βιαστική καλησπερα κο απο μένα,

Michele έτσι οπως είδα το σχεδιάγραμμα του δεικτη σκέφτηκα ¨έχει πλακα να κανει διαμάντι...¨

michele είπε...

Ελα JOhn τι μου κανεις,ναι το βλεπεις κι εσυ εε;; δεν ειμαι ο μονος που "βλεπω" διαμαντι;

μπαρμπαλιας είπε...

θα φλομωσουμε στο ταληρο...με τα διαμαντια που θα πουλησουμε

μπαρμπαλιας είπε...

http://positron-investments.com/el/%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-diamond-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/

δια του λογου το αληθες

profit είπε...

Μην ειναι ο διαμαντης

michele είπε...

Ετσι Μπαρμπα μου,για να μαθαινει και τιποτα ο λαος

πανε για κλεισιμο στα ψηλα ημερας
ο τζιρος χαμηλος
αλλα πανω απο 1150-1160 δυσκολο με αυτον τον τζιρο

michele είπε...

Καλο το πατημα της ΜΙΓ σημερα στα χαμηλα των 0,3820

γραφτηκαν τα ψηλα ημερας

michele είπε...

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010 σκαρφάλωσε η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα τον Αύγουστο, όπως έδειξε η έρευνα της εταιρείας δεδομένων Markit.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 58,0 μονάδες τον Αύγουστο από 55,8 μονάδες τον Ιούλιο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό άνω των τεσσάρων ετών, όπως ανακοίνωσε η Markit.


Πηγή:www.capital.gr

profit είπε...

Μιχάλη δεν αφήνουν το τπ για πιο πάνω
Μπετόν

michele είπε...

Τωρα καλα ειναι,να δουμε που θα το κλεισουν
στο γενικο
στα υψηλα ημερας κλεισιμο
αυξηθηκε λιγο ο τζιρος στις δημοπρασιες

michele είπε...

Στο 7,25% εκλεισε και το ΕΤΕΤΠ

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση

και εγω για την απογευματινη βουτια