Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΗ

X.A.A. LIVE 


                                                     σχόλια για τη συνεδρίαση online.
ΔΕΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
και
ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ; 
απο την Ευφροσύνη Παυλακούδη 
Θα παρουσιασουμε τις επομενες ημερες μια σειρα τιτλων ,με μεγαλη κρατικη συμμετοχη ,καθως πιστευουμε οτι αφ ενος δημιουργησαν το προηγουμενο διαστημα σχηματισμους κορυφης,αφ ετερου υπεστησαν μεγαλη πιεση το τελευταιο διαστημα δεδομενης της παραφιλολογιας περι εκλογων και πιθανης αναδειξης του Συριζα ως πρωτευοντος κυβερνητικου εταιρου.

Ο τιτλος μετα την καθοδικη διασπαση της μεγαλης γραμμης τασης B του μακροχρονιου καναλιου ΜΒ ,κινηθηκε ΕΝΤΟΝΑ πτωτικα ,ως ειθισται ,διασπωντας καθοδικα και τα 3 επιπεδα στηριξης ( A-V1-V2) και προσεγγιζει:
1) τον μακροπροθεσμο ακμο 480 ημ ( 8,82) 
2) την ζωνη Z-Z1 ( 8,50-8,05) ζωνη που κατα την αποψη του γραφοντος εαν και εφ οσον προσεγγιστει θα αποτελεσει επιεπδο εμφανισης ισχυρων αγοραστων.
Ανοδικη αντιδραση απο τα σημερινα η και τα πιο κατω προαναφερθεντα επιπεδα θα εχουν στοχο την ζωνη 9,90 -10,30 .
ΜΕΤΑ απο τα επιπεδα αυτα ,θα επιχειρηθει η ακυρωση ολου του μεγαλου σχηματισμου κορυφης με οδηγο την V3.
Ο RSI  14( 24,2)  καταδεικνυει οτι η μετοχη βρισκεται σε σαφως υποτιμημενη ζωνη λογω της βιαιης πτωσης της μετα την καθοδικη διασπαση του καναλιου.
......................................................................................................................
ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ;
Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με την έναρξη των εργασιών της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα ζητήσει η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε επισήμως χτες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:
«1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και

2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».


samaras and venizelos
Με την κίνηση αυτή οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, τουλάχιστον για ένα πεντάμηνο, εκτός απροόπτου ή «ατυχήματος», καθαρίζουν το τοπίο από την εκλογική παραφιλολογία, συσπειρώνουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες της συγκυβέρνησης, ενώ τρόπον τινά στέλνουν κι ένα μήνυμα στους δανειστές ότι η ασφυκτική πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική κρίση και εκλογές, άρα καλό θα ήταν –ας μου επιτραπεί η έκφραση- να χαλαρώσουν λίγο τα λουριά στις επιμέρους διαπραγματεύσεις.
Επιπροσθέτως, κατά αυτό τον τρόπο, πέρα από το να κλείσουν στόματα στο εσωτερικό της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να σφυρηλατηθεί δηλαδή η κυβερνητική συνοχή που το τελευταίο διάστημα «έμπαζε νερά» μετά τις τριβες των τελευταίων εβδομάδων με αντικείμενο τον ΕΝΦΙΑ, τον έλεγχο της Τρόικας και τη διαπραγμάτευση για την έξοδο από το Μνημόνιο, μπαίνει φρένο στη σεναριολογια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περί πρόωρων εκλογών μέσα σε ένα τρίμηνο, αν όχι τον επόμενο μήνα [Χτες, άλλωστε, το πρωί, μερικοί βλακωδώς, μην ξεχνάμε, έδιναν μέχρι και ημερομηνίες για εκλογές, όπως 23 Νοεμβρίου για παράδειγμα. Όλα τα ’χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε. Και ο νοών νοείτω].
Samaras_Benizelos2
Κοινώς, μετά από βδομάδες πρωτοκαθεδρίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πολιτική ατζέντα, την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων την έχει πια η κυβέρνηση. Και μπορεί οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος να κατάφεραν κουτσά-στραβά να μην συρθούν ολοκληρωτικά στο αμαξίδιο της παροχολογίας που διατυμπανίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο κ. Τσίπρας, να έδωσαν ολίγον τι ανάσα στους βουλευτές των κομμάτων τους, οι οποίοι κακά τα ψέματα έχουν γίνει –δικαιολογημένα, αδικαιολόγητα, δεν έχει σημασία- σάκοι του μποξ στις περιφέρειες τους με όλα τα λάθη και τα επικοινωνιακά φάουλ, αν όχι στραπάτσα, του κυβερνητικού επιτελείου ειδικά στη ΔΕΘ και κατόπιν, εντούτοις οι αναταράξεις θα είναι αναπόφευκτες.
Και για να γίνω πιο σαφής: το μεγάλο αρνητικό αυτής της κίνησης είναι ότι δίνει την εικόνα σε επενδυτές, στην αγορά, στους εταίρους, ακόμα-ακόμα και στους πολίτες, μιας κυβέρνησης που προσπαθεί εσπευσμένα να κρατηθεί στα πόδια της. Αυτό το στοιχείο, αν το απομονώσει κάποιος από την παραπάνω ανάλυση, επιβεβαιώνει τις Κασσάνδρες που μιλούν για πολιτική αστάθεια και κυβερνητική αρρυθμία. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες που μόνο καλό δεν κάνει, στην παρούσα φάση ιδίως, όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα συνολικά.
samaras-venizelos-660_15_0_0

Σε τελική ανάλυση, το στοιχείο του αιφνιδιασμού στα πλαίσια μάλιστα της νομιμότητας (το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 αντιστοίχως του Κανονισμού της Βουλής συνηγορούν υπέρ αυτού και ας τσιρίζουν κάποιοι στην Κουμουνδουρου κι όχι μόνο) σίγουρα στοιχειοθετείται υπέρ των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου που μάλλον έπιασαν στον ύπνο την αντιπολίτευση, ελάσσονα και μη, αλλά μην ξεχνάμε ότι η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις μέρες και μετά θα επιστρέψουμε στην ίδια ακριβώς κυνική και ωμή πραγματικότητα προ της ανακοίνωσης για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Με λίγα λόγια, το να κερδίζει κάποιος πολιτικό χρόνο είναι θεμιτό και κατανοητό. Το ερώτημα είναι: θα τον αξιοποιήσει; Ή μήπως θα συρθεί πάλι πίσω από τα λεκτικά πυροτεχνήματα διαφόρων τυχάρπαστων που το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς να στηθούν κάλπες; Εκεί είναι το ζουμί και σ’ αυτό το πεδίο θα κριθεί εντέλει η κυβέρνηση. Μην γελιόμαστε. Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι είναι μια νίκη του κυβερνητικού επιτελείου. Μια απλή ρεβάνς, που ακόμα δεν έχει κριθεί θα μου επιτρέψετε, σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Ας μάθουμε, επιτέλους να κρίνουμε τα γεγονότα ως έχουν. Μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλες προσδοκίες συνήθως οδηγούν σε ανώμαλες προσγειώσεις.

121 σχόλια:

Στάθης Παπαβασιλείου είπε...

Καλημέρα σας.
Η άποψή μου για την ΔΕΗ είναι εδώ:
http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=1342552&pg=8954

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση του άρθρου μου. Με τιμάτε ιδιαίτερα. Σε αναμονη πλέον της συνεδρίασης της ΕΚΤ και της περιφημης συνεντευξης Τυπου του Draghi, μετα τα χαμηλότερα των προσδοκιών στοιχεία μεταποίησης στις ΗΠΑ, την υποβάθμιση των οικονομικών στόχων της Ιταλίας, την πτώση σε χαμηλό 15μηνου του δείκτη PMI βιομηχανίας στην Ευρωζώνη. Για να δουμε... Αν μη τι άλλο η δεύτερη μερα του Οκτώβρη δεν θα ειναι βαρετή. Μακαρι να είναι και ελπιδοφόρα. Ιδωμεν. Καλημέρα.

ΑΡΤ είπε...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΟΡΕΟ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ...ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

https://www.youtube.com/watch?v=xGiZ3ybuuac

ApOeLaRa1979
πριν από 9 ώρες

Όχι φίλε.. Η δική μου η πατρίδα δεν έχει μοιραστεί στα δυο.. η δική μου η πατρίδα είναι κατεχόμενη... Στην Κύπρο έγινε ΕΙΣΒΟΛΗ.. Ξέχασες? τούρκοι κρατάνε την γη μας, τούρκοι μας πήρανε τα σπίτια μας, τούρκοι σκότωσαν τα αδέρφια μας...

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ σε ολους και τους πρωτους πρωινους ιδιαιτερα.

ΑΡΤ φιλε θα συμφωνησουμε οπως παντα για τα εθνικα θεματα.
τωρα για τη ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ ...και την παλε ποτε παλια εποχη που την ξεθαψαν οι...κρατουντες οπου εκαναν σπεκουλα,
δεν ειωαι σημερινο οτι χρωστανε στην ΔΕΗ...αλλα εκει που της "χρωστανε"...
επεσε και η ακριδα απο την εκθεση ..
και ειπε οτι μολις βγει θα δωσει ρευμα τζαμπαρια ..
μα ηδη ρε μικρετσιπ..το ρευμα ειναι
φτηνο...αλλα τα σκουλαρικια στους λογαριασμους σε τρελαινουν
τετοια ακουνε οι "ξενοι "μας και γουσταρουν πολυ...
να την ξαναβρουν 5.5 με 6 ευρω πιρπαρα και τοτε θα ειναι καλη...
τουταυτο και με ολα τα χαρτια στο ΧΑ.
εμπρος λεβεντες μου ,πεδιον δοξης λαμπρον...εμπρος
οσο για τους γραμογαμιαδες του ελληνικου ΧΑ
στις αναλυσεις να εχουν προμετωπιδα οτι το ελληνικο ΧΑΑλι ειναι κυριως πολιτικο

Ilias D είπε...

Καλημερα σε ολους κ ολες κ χρονια πολλα στην κυρια για την γιορτη της...μονο 7 μερες περασανε.
Καλη συνεδριαση να εχουμε....ε,καποτε θα την-τις εχουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

καλημέρα σε όλη τη παρέα

Ilias D είπε...

...ολα κοκκινα σημερα...
εχουμε κ το 2-0 του θρυλου...
μα απο ποιους χασαμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ε μα Ηλία αφού είμαστε η χωρά φαινόμενο..μοναδικοί στο είδος μας

ArTaXiA είπε...

Kαλημέρα λεβέντες μου.

Καλημέρα και στον εκλεκτό κ. Παπαβασιλείου.

Κάθε κορυφή κι ευκαιρία.

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/172545/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-1-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1

μια σωστη επενδυση.μακαρι να την ΑΦΗΣΟΥΝ να γινει...
και να μην τρεχουν τα παιδια μας στη γειτονικη ιταλια

μπαρμπαλιας είπε...

Αρταξι μου κλμ
να σε ρωτησω κατι και θελω απαντηση-αποψη.
ισχυει η τεχνικη αναλυση στο ελληνικο χρημ/ριο;

Unknown είπε...

Καλημέρα στις κυρίες και τους κυρίους.Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στη κυρία(ή δεσποινίς)Ευφροσύνη,εκτός απ'την καταγωγή της(Ηπειρώτεισσα)είναι η δήλωσή της περί αθείας.

Ένα από τα δεσμά της νεοελληνικής ιστορίας ήταν και παραμένει η προσκόλησή του Νεοέλληνα στη θρησκεία,όπως φυσικά και κάθε ανθρώπου σ'αυτό τον πλανήτη.Πίστη σε θρησκεία σημαίνει αδυναμία...

μπαρμπαλιας είπε...

μπορει σημερα να μην το χωσουνε...
οχι οτι θα εχουν εντροπη αν το κανουν....

ArTaXiA είπε...

Mπάρμπα μου, πρίν από όλα τα υπόλοιπα να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει τεχνική ανάλυση:

Τεχνική ανάλυση κάνει ο φίλος μας Michele εδώ τραβώντας γραμμές, τεχνική ανάλυση κάνει κι ο κύριος Παπαβασιλείου.

Ο μεν πρώτος είναι υποκειμενικός, τι σημεία λαμβάνει, τι ενώνει, τι παριστάνει πως δεν βλέπει, ο δε δεύτερος βάζει νούμερα στο matlab και βγάζει συσχετισμούς.

Μου αρέσουν οι συσχετισμοί. Είναι αντικειμενικοί, τους βλέπεις ξεκάθαρα και ορίζονται από το νόμο των πιθανοτήτων. Ας πούμε πάς 30 χρόνια πίσω και ψάχνεις να βρεις πόσες συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες μπορεί να έχεις. Έστω πως μετράς ήδη 7 και η 8 έχει μόνο 12% πιθανότητα. Να ένα ωραίο τεχνικό στοίχημα.

Ενώ με τις γραμμές; Δες τι έγινε χθες. Εγώ με τα νούμερα έβγαλα τον αριθμό 355. Υψηλό ημέρας 355.25. Οι γραμμές τι έβγαλαν; 358. Δεν έγινε ποτέ.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

TheHawk είπε...

την καλημερα μου σε ολες κ σε ολους...

η ταπεινη αποψη μου, ήταν πως ολο το παιχνιδι ηταν στο 355 - 1090..το εγραψα αρκετες φορες νομιζω...

μας βγηκε κ το ευρω εστω κ εαν περιμεναμε κανα δυο μερες παραπανω

michele είπε...

Καλημερα ,καλημερα σε ολους .Ιδιαιτερο στο σεβαστο κ.Παπαβασιλειου και στην κ.Παυλακουδη .

Οσον αφορα το diamond που διακρινει ο γιατρος στην ΔΕΗ ,δεν θα διαφωνησω.Μια Συριζαιικη κατασταση ,ευνοει την τιμη στοχο του σχηματισμου.
Ομως στην πορεια υπαρχουν αντιδρασεις που δινουν αρκετα και οφειλουμε να τις θεωρουμε "ευκαιριες"


μπαρμπαλιας είπε...

κατανοητος...
δλδ αν καταλαβα καλα ο κυρΜικες παιζει...συναισθημα;;;;

michele είπε...

Οσον αφορα την κ.Παυλακουδη ,η αναπαραγωγη του αρθρου σας εγινε εκ μερους μου επειδη εχω παρακολουθησει κειμενα σας και εμπιστευομαι πλεον το πολιτικο σας αισθητηριο και την αντικειμενικοτητα σας.

Πραγματι σημερα αναμενουμε Super Mario.Προσοχη λοιπον

ArTaXiA είπε...

Hawk αγόρι μου, θα ρωτώ κι εσένα εφεξής.

Μπάρμπα μου είναι θέμα οπτικής. Όπως κάποιοι βλέπουν ένα γράφημα και φαντάζονται γραμμές, εγώ βλέπω ένα εξελόφυλλο και κοιτάω τους αριθμούς. Σαν το Matrix ένα πράγμα.

Εξάλλου ο φίλτατος Mic υπήρξε πάντοτε αισθηματίας. Είναι γνωστό αυτό.

TheHawk είπε...

ναι εχω καταλαβει τι κοιτας....

κ δν με ρωτας...

μια απαντηση θα την εχω...

εγω σας ειπα πολλες φορες...

μην αγνοειτε την ΕΧΑΕ...νομιζω τα υπονοουμενα της εβγαζαν ματι..

αλλα ειπαμε..ειμαι πολυ μικρος εγω..

michele είπε...

Nαι με τις κυριες artaxia χαχαχα

Ομως εδω να πουμε κατι.Αυτο που λες με τις εβδομαδες κλπ ειναι στατιστικη αναλυση δεν ειναι τεχνικη .Οι γραμμες απλα διευκολυνουν με διαφορους τροπους αριθμους ,τους συμπυκνωνουν.

Αλλωστε ειδικα χτες ηταν μια συγκεκριμενη μερα. Ημερα που καποιοι εμαθαν οτι το απογευμα θα εχουμε ψηφο εμπιστοσυνης .Τις περισσοτερες φορες ιδια νουμερα βλεπουμε χαχα

Unknown είπε...

Καλημέρα Μιχάλη.Το κακό με τον σούπερ Μάριο σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει κάτι να μας εκπλήξει,τον περιμένουμε.Οπότε...

ArTaXiA είπε...

Hawk δεν ήθελα να σε υποτιμήσω με το σχόλιό μου. Τι συνέβη με την ΕΧΑΕ; Ήμουν εκτός χθες, βοήθησέ με.

TheHawk είπε...

οχι βρε....σου εδωσα χαλαρη απαντηση...δυσκολα παρεξηγούμαι...

για την ΕΧΑΕ δεν είναι το χθες...ειναι η ολη συμπεριφορα της...κ ο "τεραστιοι" σχηματισμοι που σπανε ο ενας μετα τον αλλον...

κ ΕΧΑΕ = ΧΑΑ....εαν δν κανω λαθος..

ArTaXiA είπε...

Δεν το είχα συνδέσει έτσι...

michele είπε...

Παμε τωρα στις τιμες.Χτες το υψηλο στην spot αγορα ηταν 356,44
στα παραγωγα 355,26

Καλημερα Μπαμπη. Ναι μαλλον ,εκτος αν αναφερθει ιδιαιτερα σε μας και την Κυπρο.Ειναι κατι που περιμενουμε αλλα αλλο να το πει καθαρα αυτος.

ArTaXiA είπε...

Έχει ένα ΩΚΩ στην πενταετία, γκράντε!

TheHawk είπε...

o στοχος του rounding top...ισως παει να φτιαξει τον δεξι ωμο του ΩΚΩ που λες...σε απολυτη συμμετρια...

αλλα ακομα ειναι νωρις..μην το τραβαω τοσο ακραια...βημα βημα..

michele είπε...

Καλα αν παει 5,45 στα υψηλα Φεβρουαριου του 2013 μην αγοραζετε εσεις ,εγω θα αγορασω χαχαχ

TheHawk είπε...

εγω δν ειπα αυτο...

κ εαν την βλεπεις τωρα προσεκτικα...

ισως κατι...ψηνει...

ο dwk είπε...

…καλημέρα

ο dwk είπε...

…αλήθεια, είναι να απορεί κανείς ποιος από τους δυο συνεταίρους είχε αυτή τη …φαεινή ιδέα! …πίστεψαν ότι σκάβουν το λάκκο των άλλων και πέφτουν – με πάταγο… - οι ίδιοι μέσα: …στον πανικό τους αποφάσισαν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης …κίνηση η οποία μόνο ως απονενοημένο διάβημα μπορεί να νοηθεί
…και εξηγούμαι:
…από την μια, θα μετρηθεί αριθμητικά η «προεδρική» πλειοψηφία! …και θα είναι αδιανόητο αυτός που καταψήφισε την κυβέρνηση για την εφαρμοζόμενη πολιτική και τα πεπραγμένα της, να «αλλάξει» άποψη σε τέσσερεις μήνες …οι ελάχιστοι που ίσως «μηδίσουν» με μεγάλο κόπο θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν την «μεταστροφή» τους …εις μάτην: θα παραδοθούν στην χλεύη της ιστορίας
…από την άλλη, οι τζάμπα μάγκες τύπου τζαμ-πα-τζή που περιφέρονται στα κανάλια (τα οποία ειρήσθω εν παρόδω όλως τυχαίως(!), σε συγχορδία, μετά τα αλήστου μνήμης «success στόρια» και τις «εντολές σαμαρά» ανακάλυψαν παπαγαλίζοντας …ταυτόχρονα, το …«ρουά ματ») κάνοντας «αντίσταση» στα αντιλαϊκά μέτρα και φόρους τύπου ενφια της συγκυβέρνησής τους, επιτέλους θα το βουλώσουν! …θα βάλουν τα χεράκια τους (ψηφίζοντας) και θα βγάλουν τα ματάκια τους! …ποιος πλέον θα πιστεύει τις δήθεν «αντιστασιακές» κακόγουστες παραστάσεις τους;
…τέλος, ο πρωθυπουργός των διαρροών του καφενείου περί bank run – που δεν διαψεύστηκαν - θα βρει επιτέλους, αναγκαστικά, τον δρόμο προς την αίθουσα συνελεύσεων και θα απολογηθεί – αν του έχει μείνει τσίπα - για την αλλοπρόσαλλη καταστροφική για τον τόπο και το λαό πολιτική του και θα υποστεί την βάσανο της κριτικής, που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι

michele είπε...

Καλημερα dwk παικτη μου

Hawk σε πειραζω κιολας να ξερεις χαχα

TheHawk είπε...

βρε εγω τα πιανω...

οι τριγυρω μας ειναι μυγιαγγιχτοι...εστω καποιοι λιγοι...

καλως τον dwk...

Unknown είπε...

Η ΙΝΤΚΑ όπως τη βλέπω θέλει μέχρι το 49-50,αν μπορεί είναι άλλο ζήτημα.Ασφαλέστερες οι αγορές κάτω του 40 πάντως.

michele είπε...

Εγω οπως δηλωσα χτες εχω ηδη παρει στα 0,4550

michele είπε...

Καλο ειναι να ειμαστε πανω απο 1062

TheHawk είπε...

ιντκα...δειτε λιγο τον ογκο...

αν κ....

Γαμ@ χαρτο...

:)

michele είπε...

Προσοχη στο short sqeeze σημερα

TheHawk είπε...

νομιζω εδωσα το στιγμα μου...για την κινησουλα που εξελισσεται....

τωρα εαν γινει κινηση....

πρεπει να φαμε το προηγουμενο υψηλο...

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Σήμερα, για 1η φορά στα χρονικά, αγόρασα και σποτ και συμβόλαια (της ίδιας μετοχής)...

ArTaXiA είπε...

Λέμε νούμερα τώρα!

Project "και στην κορυφή κανέλα".

michele είπε...

Το προηγουμενο αψηλο ειναι ψηλα ακομα,δεν λες που με τις χτεσινες κινησεις θα βοηθησουμε την ΕΥΔΑΠ ( κατηγορια κρατικοχαρτο )

Ανδρεα καλημερα ,τι εγινε ανοιγεσαι χαχα

TheHawk είπε...

η ουσια ειναι να φαμε το υψηλο...

εαν σταματησουμε νωριτερα...


ου ε κ αλιμονο μας....

προσωπικα ουτε καν επρεπε να ασχοληθω...χαχα..

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, στην συγκεκριμένη, θα ανοιχτώ για 3 μήνες μόνο...

Unknown είπε...

Να και το 49 της ΙΝΤΚΑ,από δω και πάνω και προς το 50 τα δύσκολα.
Δύσκολη και πονηρή και η σημερινή συνεδρίαση.

ArTaXiA είπε...

360~ the ultimate frontier. Oπότε έχουμε και λέμε:

25% στο 352
35% στο 355
40% στο 359

Στοπ στο 363 για το 50% της θέσης και 366 για το υπόλοιπο 50%

Πιο μπακάλικο δεν μπορώ να το κάμω.

TheHawk είπε...

..........κ συ στο 360...?...

χμμμ...

τι να σας κανω...εσεις με τα εξελοφυλλα σας..!!!!!

χαχα

michele είπε...

Eνταξει Hawk συγκεκριμενα ειναι τα νουμερα
εγω ειμαι και αγορασμενος στο 352 οπως εχουμε πει
οι αλλοι ( οι κοτες) ψαχνουν κορυφουλες να σορταρουν χαχαχαχαχαχαχααχ

ArTaXiA είπε...

Τέτοιοι είμαστε!

michele είπε...

Σωστη (αν και δυσκολη η εποχη για τετοια) η διαστρωματωση artaxia ..δυσκολη εποχη εννοω οτι εχει .ανωμαλιες η κατασταση ..και αποτομιες.Βεβαια αυτο ειναι και το ωραιο.

Μεταξυ μας εγω τους σκουιζατους περιμενω να μου σηκωσουν την αγορα.Οι αλλοι ειναι χεσμενοι.

TheHawk είπε...

....καλα...δεν εχουν κ αδικο οπως ειναι η κατασταση...

αλλα οπως το ειπε

πανω απο 355 με 360...

θα αλλαξουν πολλα...

μεχρι τοτε...

μας κραταει ο terminator αναποδα..κ κοιταμε τον γκρεμο...

ουπς..ο Γαλλος πάνω...μας βγαινει προς το παρον...

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπέρα σε ολους και ολες.
Ευχαριστω ιδιαιτερα, κ. Μιχαηλιδη, για τα θερμα σας λογια για την αρθρογραφια μου. Με τιματε δεόντως. Παρακολουθω το blog σας με αμείωτο ενδιαφέρον κι ας μην ειμαι γνωστης των χρηματιστηριακων δεδομενων οπως οι υπόλοιποι κύριοι και κυρίες εδω. Δινετε το στίγμα πολλες φορές για το τι μέλλει γενέσθαι και κυρίως εξηγείτε ανα διαστηματα τόσο τις παθογένειες όσο και τις βουτιες/ανόδους του ΧΑΑ. Κοινως,ας μου επιτραπεί η έκφραση, "βλεπετε" πίσω και μεσα απο τους αριθμους.
Κυριε Καρπόζηλε απόλαυσα και εκτιμώ ιδιαιτερα το σχόλιο σας. Σας ευχαριστω πολυ.
Προς τον dwk-> Διαφωνω με όλο τον σεβασμό ότι έθαψαν τον λάκο τους κι έπεσαν κιολας όπως λετε. Τα περί παπαγαλακια τα προσπερνω ως ανευ ουσιας. Μένει να δουμε απο τις εξελίξεις ποιος θα επαληθευτεί. Το σίγουρο ειναι οτι για 'μενα τσιπα έχει αυτός που αντιπαρατίθεται πολιτικα με ευπρέπεια και κυρίως με επιχειρηματα. Και για να μην παρεξηγηθω: υπάρχουν σημεια στην ανάλυση σας που με βρίσκουν συμφωνη, οσο κι ας σας φαινεται περιεργο. Οταν δεν εχεις κομματικες παρωπίδες ή ιδεολογικες αγκυλώσεις, μπορείς να διακρίνεις, πιστευω, την επιχειρηματολογια κάποιου με τον οποίο κατ' ουσιαν διαφωνεις.

μπαρμπαλιας είπε...

πανεπιστημιο το μαγαζι
μπουλτραπέ
σορτσκουιζέ

χεσμενοι και ψιλοαγορασμενοι
τερμινατορηδες ...και δε συμμαζευεται

παντως το πρωι την ειπα 10.38

για παμε ενας ενας ολοι μαζι παιδια

TheHawk είπε...

capital.gr ‏@capitalgr 1m1 minute ago
Εντοπίστηκε φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών

μπαρμπαλιας είπε...

καλως την κοπελια με το ηπειρωτικο ονομα απο την Πλαισσιβιτσα

Unknown είπε...

Μπαρμπαλιά είναι νομίζω αναγνωρισμένη η αξία του παρόντος blog,από πτυχία άλλο πράγμα εδώ μέσα χαχαχα

Πώς το βλέπεις όμως εσύ,από τηγανίτα θα φάμε τίποτα?

μπαρμπαλιας είπε...

Μπαμπη
δω πανω μολις χειμωνιασει
εχει χορτοπιτα τζακατη και τσιπουρατη

Unknown είπε...

Και αυγοτήρι σαγανάκι,με τυρί πρόβειο χωριάτικο.Αλλά όλα τα λεφτά είναι ο τραχανάς το χειμώνα,με γάλα πρόβειο.Άντε μας άνοιξε και η όρεξη...

Ilias D είπε...

Αν εξαιρεσει κανεις τον dwki που ειναι συγχισμενος(πες μου ποιος σε συγχισε να τον μαλωσω),ολα δειχνουν καλα,μαλλον θα ακουσουμε κ ευχαριστα απο τον Μαριο,παρεπιπτονως(θα το ξερετε βεβαια)αυτα τα 9-10 δις των ABS θα αφαιρεθουν κατα τα στρεστ τεστς.
Αφου ουτε ο Ηλιας γκρινιαζει σημερα...
να ειρεμουσε κ το φιλαρακι...
χαχαχα

Ilias D είπε...

*
....
Αφου κ ο Ηλιας ΔΕΝ γκρινιαζει σημερα...

μπαρμπαλιας είπε...

ο κυριος ΜΜ την τσακωσε την ΙΝΤΚΑ απο χθες...
μπραβο.αμα εχει ο φιλος εχω και ελογου μου

Λιακο πιο πολυ γκρινιαζεις εσυ με το Ντοκι

Ilias D είπε...

Να δω κ την Ραχηλ στην Ν.Δ....ε τοτε θα ταχω δει ολα...

Ilias D είπε...

...
χαχαχα...κανε κοπυ πειστ αυτο που νομιζεις γκρινια.

Unknown είπε...

Έλα πουλιά μου ταξιδιάρικα,καλά το πάτε σήμερα.

TheHawk είπε...

ωραιος ηταν ο γαβρος...τηγανιτος..κ ψητος..μαζι με τα καλαμαρακια

γυρνας κ βλεπεις πως ολα βαινουν καλως..

μαζι με τον γαλλο...

ειμαστε κομπλε...

michele είπε...

Eπανηλθα ,επανηλθα.Ευχαριστη εκπληξη η παρουσια σας κ.Παυλακουδη και τιμητικο για το blog μας ,η αποψη σας η πολιτικη παντα ειναι ενδιαφερουσα,παρα τις οποιες διαφορες μπορει να εχουμε στην οπτικη γωνια που εχουμε για τα ..δυσκολα ομολογουμενως πολιτικα πραγματα στη χωρα μας .

Προαναγγελω και αρθρο μου ,για το ποσο φαιδρη ειναι αυτη η χωρα.

Unknown είπε...

Μιχάλη τα πρωινα ΕΛΠΕ (που σου είπα χθες) στο 4.90€ τα έσπρωξα στο 5.06€. Μια χαρά βγήκε το μεροκάματο.

Αυτή η πουτανίτσα η ΕΥΔΑΠ μου ξέφυγε αλλά δεν πειράζει. Εχει ο καιρός...


Βρε τον άβαξ.....ΧΑΡΤΑΡΑ λέμε. Φοβερό τρέιντ.

μπαρμπαλιας είπε...

Απαπης...
τις κινησεις τις λεμε απο πρωιας ...και οχι το αποβραδο και εκ του αποτελεσματος.
εγω τα ειπα 10.38

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η ARAPIS ARAPAKLAS είπε...
ΥΓ
Αυρίο στο κάτω ψωνίζω ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ. Την πρώτη θέλω να την βρω στο 6.80 και τα δευτερα στο 4.90.

1 Οκτωβρίου 2014 - 10:40 μ.μ. Διαγραφή

ArTaXiA είπε...

Μπάρμπα μου, ο άνθρωπας είναι φαφλατάς άνευ αντικρύσματος. Ούτε καν μαριδαίος. Ο τίποτας.

Λόγια, λόγια, διαστρέβλωση, κομπασμός. Άξιος μόνο για περιφρόνηση και χλεύη.

ArTaXiA είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...
Και 10,000 Άβακες για πρωινό. Να δούμε τώρα, ξαναστήνεται ο μόρτης;

1 Οκτωβρίου 2014 - 11:04 π.μ.


Αυτό είναι επί λέξη το χθεσινό μου σχόλιο. Γράφω κάπου πως αγόρασα ΑΒΑΞ; Υπαινίσσομαι πως ήμουν εγώ ο αγοραστής;

Ά ρε Αράπακλα. Όταν παίζεις στο παιχνίδι μου, οφείλεις να είσαι καλός.

michele είπε...

Ας δουμε τι εχει να πει ο MARIO

Sii gentile con noi guagliό

STYLSTYL είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλη την παρέα.

ArTaXiA είπε...

Ovviamente!

michele είπε...

Τα ABS αρχίζουν τέλη 2014 και διαρκούν 2 χρόνια τουλάχιστον

michele είπε...

Οι αγορές ομολόγων αρχίζουν από Οκτώβριο. ABS από Νοε/Δεκ. Και τα 2 προγράμματα θα διαρκέσουν 2 χρόνια.

michele είπε...

Σε κάτι λιγότερο από μια ώρα η ΕΚΤ θα δώσει το αναλυτικό μοντέλο των ABS

αναμεταδιδω απο twitter και απο @dkantzelis

michele είπε...


Δεν βλεπω κατι ιδιαιτερο στις αγορες ,να δουμε ερωτησεις

michele είπε...

15 μοναδες κατω τα spreads δεν κουνανε

artaxia στον Μαριο το ειπα χαχαχ,προς το παρον τιποτα ιδιαιτερο δεν διευκρινησε κατι για μας ,αν και το θεωρω δεδομενο.Για να δουμε

ArTaXiA είπε...

Εγώ στημένος είμαι. Να πει, να πει... Να πάει και παραπάνω να γίνουν και τα υπόλοιπα.

michele είπε...

Δυο χρονια η αγορα ABS ,αντι για 1 που περιμεναν

εδω μιλαμε σοβαρα και ο αλλος περιμενει να γινουν 20 συμβολαιακια στο 355 ξερω γω χαχαχαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

#ECB to become biggest bad bank in Europe as Draghi says ECB to include assets below BBB-

michele είπε...

Steve Collins ‏
Draghi Says Ecb Included Countries With Abs Rated Below BBB-

Greece/ cyprus your ok boy

Ilias D είπε...

toν εχει το bloomberg.

Unknown είπε...

Γεια σου ρε Μάριε μπερμπάντη και καραμπουζουκλή.

Στείλε τον Φούτσε 450 πιο σύντομα να πάρουμε τις σωβράκες και τα σκαλπ των 300άριδων shortάκιδων.

Μάγκες: Βαζελίνηηηηηηηηηηηηηηη (όχι ποδοσφαιρική, την άλλη στο διάφανο κουτάκι)

Unknown είπε...

Αβαξ ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Τρόμαξε ο χθεσινός πωλητής απο την αγορά αρταξία.

χαχαχαχαχαχχαχα

Στο επανιδείν.

michele είπε...

Εσεις με την κοντρα σας μου θυμισατε και αυτο το αθλιο χαρτι των κατασκευων

michele είπε...

Draghi (EKT): Τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΚΤ θα έχουν περιορισμένο όφελος εάν δεν υποστηριχθούν από κινήσεις των κυβερνήσεων

Να φερουμε τον Αλεξη να κανει τις σωστες κινησεις

Ilias D είπε...

Μιχαλη ....σκοπιμα τα κανεις τετοια μερα...θα μου το αρωστησετε το φιλαρακι...καλα σε λεει ο Ηλιας μουλωχτο...
ΥΓ.τπτ

TheHawk είπε...

Ολα κατω εξω...χωνονται γερα...δοκιμαζονται αντοχες...

λιγο πιο κατω...θα κριθουν πολλα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

dax-Draghi = 0-1...

Ilias D είπε...

Για να δουμε τι εχει ανακοινωσει κ ο δικος μας Μαριο...

http://www.capital.gr/newsTheme.asp?id=2122358

TheHawk είπε...

dax?

ΕΥΡΩΠΗ - DRAGHI = 0 - 1

ο dwk είπε...

……………………………
…αγαπητή μου Ευφροσύνη
…σας καλησπερίζω, και ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με την ταπεινότητά μου
…θα σας εκπλήξω συμφωνώντας και γω με «ορισμένα σημεία» του κειμένου σας! …για παράδειγμα εκεί που αναφέρεστε – χωρίς περαιτέρω ανάλυση βέβαια, στα «λάθη και τα επικοινωνιακά φάουλ, αν όχι στραπάτσα, του κυβερνητικού επιτελείου ειδικά στη ΔΕΘ» και ιδιαίτερα με την τελευταία πρόταση που διατυπώνετε: «…Μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλες προσδοκίες συνήθως οδηγούν σε ανώμαλες προσγειώσεις…»
…κατά τα άλλα το κείμενο σας κάνει μια αξιοπρεπή προσπάθεια στήριξης της απόφασης να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης…
(παρεμπιπτόντως, λύθηκε η απορία μου: «Ήταν πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή» - Δημήτρης Καρύδης εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ στον ΣΚΑΙ - που επιβεβαίωσε την μη εκφρασθείσα υποψία μου, ότι ο πρωθυπουργός «σύρθηκε» εκών άκων)
… παράθεσης μέρους της κυβερνητικής (…αλήθεια, αυτό το περί «…κομματικών παρωπίδων ή ιδεολογικών αγκυλώσεων…» σ’ αυτήν απευθυνόταν;) επιχειρηματολογίας, όπως εκείνο για το «…αμαξίδιο της παροχολογίας που διατυμπανίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο κ. Τσίπρας…»
(έτσι ακριβώς χαρακτηρίζουν τις απαραίτητες πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, προς ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει μέγιστο τμήμα των συμπολιτών μας)
…και κρίσεων απαξιωτικών: «…μάλλον έπιασαν στον ύπνο την αντιπολίτευση, ελάσσονα και μη» (…η μείζων αντιπολίτευση, ο συριζα δηλαδή, χώρεσε …ολόκληρος στο …«μη» σας;;;)
…και μια μικρή συμβουλή (το έχουμε αυτό το …χούι, εμείς οι μεγαλύτεροι!), αν επιτρέπετε:
…μην «προσπερνάτε τα παπαγαλάκια»! …γιατί ναι μεν δεν προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό, κάνουν όμως ζημιά στην αντικειμενική ενημέρωση και τελικά στην δημοκρατία και στην πατρίδα! …οφείλουμε να τα ξεσκεπάζουμε, να τα καταγγέλλουμε και να τα καταδικάζουμε!
…ελπίζοντας να τήρησα τα στάνταρς που θέτετε, ως προς την «αντιπαράθεση – πολιτικά – με ευπρέπεια» (δεν αναφέρομαι στα επιχειρήματα μια και εμπεριέχουν υποκειμενισμό)…
…σας εύχομαι το καλύτερο υπόλοιπο ημέρας
……………………….

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Stoxx Europe 600 falls further as Draghi speaks, down 1.3% ....

μπαρμπαλιας είπε...

Ντοκι φιλτατε

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Αναστολή διαπραγμάτευσης για πολλές τραπεζικές μετοχές στο Μιλάνο - Απογοήτευση από τις δηλώσεις Draghi - Πτώση έως -5%

michele είπε...

Γιατι,γιατι ειπε ο DRAGHI

ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ BAD BANK ,θα αγοραζω τα σαπια σας
και σεις ΔΕΝ θα εχτε μεταρρυθμιστικο προγραμμα

ΠΑΡΤΗΝ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΡΕΝΖΙ..που κανει κατι πονηρομαγκιες

ArTaXiA είπε...

Έεεεετσι!

TheHawk είπε...

GOOD FORTIES!!!

Italian banks now being halted limit down as stocks remain under pressure post QE disappointment from ECB;

Bank stocks in IT & SP down 4%-5%


TheHawk είπε...

ατακα απο trader

Draghi is like a Santa that shows up for Christmas but won't tell you what gift he has nor gives you one.

τι να λεμε τωρα...κ μεσα σε αυτο το κολ@καθεστως...εμεις προσπαθουμε να σηκωσουμε κεφάλι...

χαχαχα


το αλλο με τον Τοτο το ξέρετε?

STYLSTYL είπε...

Στο 12:17 πάντως είπε ο Μιχάλης:
καλό είναι να είμαστε πάνω από 1062. Ε, εκεί είμαστε !!

Unknown είπε...

Πάρτην κάτω και την Ελλάδα που ο Τσίπρας θέλει να σκίσει τα μνημόνια,ενώ ο Ιταλός το είπε ξεκάθαρα ότι χωρίς πρόγραμμα λεφτά γιοκ χαχα

Ξανά μανά ταυροπαγίδα σήμερις...

Ilias D είπε...

...κ το πετρελαιο κατω...

Unknown είπε...

Καλά,δεν μας είχε πει ο Τσίπρας ότι συνομίλησε με τον Ντράγκι και δεν έφερε αντίρρηση στα λεγόμενά του...?Μούφα κι αυτό,όπως ο Βατικανός...?

μπαρμπαλιας είπε...

τραπέ

ArTaXiA είπε...

Project "και στην κορυφή κανέλα" απόλυτα επιτυχές.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να δω σήμερα.

Πάω να χαζέψω "το κάστρο του Τακέσι".

michele είπε...

Απλα ειναι τα πραγματα στην Ευρωπη .Και στον οικονομικο συγχρονο κοσμο.

Τωρα πεφτουν οι τραπεζες στεκονται οι αλλοι ,μαλιστα θα κλεισουν και ψηλοτερα

το 1062 θα τοθελα ναι .ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ γινεται

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και τα αμερικανάκια χαμογελούν..!

μπαρμπαλιας είπε...

η ΠΕΙΡ ...ιταλικη τραπεζα ειναι;;;;

Unknown είπε...

Είμαι ωραίος λέμε.

Πήρα και την στημένη απο το πρωί ΕΥΔΑΠ στο 6.80.

Το καλύτερο για το τέλος.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Φήμες λένε ότι ο κος Σάλλας είναι μακαρονάς..

michele είπε...

355 δεν πηγε παντως χαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Εάν η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα (μνημόνιο) η ΕΚΤ δεν θα αγοράζει ελληνικά ομόλογα! αμ..πως...!!

-που ειναι τα κλειδια;
-στο βαζο απο πισω..

STYLSTYL είπε...

Χαχχααααχαχα, ρε τα κλειδιά !!

Ilias D είπε...

...ε ναι για...θα κρατικοποιουσε τις τραπεζες...θα χαριζε δανεια κ θαδινε δωρεαν ρευμα...

Unknown είπε...

Αυτός ο Ντράγκι δούλεψε για την ψήφο εμπιστοσύνης την άλλη βδομάδα.λόξυγγας θα τον πιάσει τόσες φορές που θα τον επικαλεσθούν χαχαχα

Ο δε Άδωνυς μπορεί και να ξεκίνησε ήδη...

michele είπε...

Πηρα κι εγω τα ΔΕΗ ..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

εμειναν και απουλητα 850 τεμ..

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση