Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη


ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ
 ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ...


Δρ. ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ*

Η αβεβαιότητα των επενδυτών για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας μας από το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι εγχώριες πολιτικές εξελίξεις και οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης, αποτέλεσαν τους κυριότερους λόγους της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι ελληνικές αγορές μετοχών και σταθερού εισοδήματος. Αναφορικά με τον πρώτο παράγοντα, οι αγορές από τη φύση τους απεχθάνονται την αβεβαιότητα σχετικά με ουσιώδη οικονομικοπολιτικά ζητήματα που τις αφορούν και, ως εκ τούτου, αντιδρούν αρνητικά στην «έλλειψη ορατότητας» για τη διάδοχη κατάσταση μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας μας από το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Στο σημείο αυτό εγείρονται δύο σημαντικά ερωτήματα: α) με ποιο τρόπο θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει σε περίπτωση που αποφασιστεί μια ταχύτερη της προγραμματισμένης έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Το εν λόγω κενό υπολογίζεται, βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και δεδομένων, 25 δισ. ευρώ συνολικά για την περίοδο 2015-2016, για την κάλυψη του οποίου η Ελλάδα μπορεί δυνητικά να χρησιμοποιήσει μια σειρά εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης (π.χ., μεταξύ άλλων, τα εναπομείναντα κεφάλαια που έχουν εκταμιευθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανευρωπαϊκών στρες τεστ, τους αδρανείς πόρους που είναι διαθέσιμοι σε άλλους τομείς της Γενικής Κυβέρνησης, τον ενδοκυβερνητικό δανεισμό μέσω πράξεων repo, την επαναγορά προνομιούχων μετοχών από τις συστημικές τράπεζες και τις εκδόσεις κυβερνητικών ομολόγων, και β) πώς θα διασφαλισθεί η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης απουσία του υφιστάμενου μηχανισμού επιτήρησης.

Οπως υποστηρίξαμε και σε πρόσφατη μελέτη μας («Πόσο εφικτό είναι για την Ελλάδα να διακόψει το πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», 24 Σεπτεμβρίου 2014), η πρόωρη απεμπλοκή από το πρόγραμμα θα ήταν εφικτή υπό προϋποθέσεις, μία εκ των οποίων είναι η διατήρηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές άντλησης κεφαλαίων. Με τη σειρά του, αυτό προϋποθέτει την αποφυγή σημαντικών αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους και την ατζέντα των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς επίσης και την παράλληλη υιοθέτηση των απαραίτητων μέτρων/μηχανισμών που θα διαβεβαιώσουν τους επενδυτές για την ελαχιστοποίηση του ανωτέρω κινδύνου.

* Επικεφαλής οικονομολόγος Eurobank.

www.kathimerini.gr

41 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...



25/01/2014, ΠΑΟΚ-Άρης, εκκένωση γηπέδου, ανακοίνωση ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους μας, ιδιαίτερα από αυτούς που από την αρχή της χρονιάς μας τιμούν με την συνεχή παρουσία τους σε κάθε αγώνα και τους ευχαριστούμε για την ομαλή και άμεση αποχώρησής τους από το γήπεδο. Ήταν και αυτό ένα δείγμα της αφοσίωσης, αλλά πρωτίστως του σεβασμού τους προς την ομάδα και τα συμφέροντά της. Σεβαστήκαμε σε απόλυτο βαθμό την απόφαση των διαιτητών και πειθαρχήσαμε σε αυτήν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και απαιτούμε πλέον από όλους, εντός και εκτός των τειχών, σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ και στην ιστορία του. Ενέργειες και συμπεριφορές που προσβάλουν τον ΠΑΟΚ και θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα και την βιωσιμότητα της ομάδας, μας βρίσκουν ξεκάθαρα απέναντι. Όποιος θέλει και μπορεί να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, ας το πράξει με ΠΑΟΚτσήδικη συνείδηση. Οι υπόλοιποι ας διαλέξουν άλλο μονοπάτι και να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους.

Οι ελάχιστοι δεν θα σταματήσουν την προσπάθειά μας, ούτε και τα όνειρά μας για έναν καλύτερο ΠΑΟΚ. Μπορούμε και χωρίς αυτούς»…

Απόλλων Τσόχλας: «Μιλάω και εκ μέρους όλης της ομάδας, το συζητήσαμε και στα αποδυτήρια δηλαδή, και θέλω να πω ότι όλοι μας, ζητάμε συγνώμη από αυτούς που είναι εδώ σε κάθε αγώνα με την οικογένεια τους, παίρνουν τα εισιτήριά τους και στηρίζουν την ομάδα. Αυτό που έγινε σήμερα δεν θέλουμε να το δούμε ξανά, θέλουμε υγιείς φιλάθλους στο γήπεδό μας. Συγγνώμη και από την ομάδα του Αρη, εάν είχαν κάποιο πρόβλημα με την φιλοξενία μας».

ΑΡΤ είπε...

18/10/2014, Άρης-ΠΑΟΚ, εκκένωση γηπέδου, ανακοίνωση ΚΑΕ Άρης:

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών δυσάρεστων συμβάντων κατά της ομάδας μας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο και σήμερα αποδείχτηκε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι κάποιοι έχουν θορυβηθεί από την προσπάθεια αναγέννησης του ΑΡΗ.

Καταγγέλουμε ότι ο διαιτητής Αναστόπουλος βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία με στόχο να μην ολοκληρωθεί ποτέ ο αγώνας της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ. Οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες από το ξεκίνημα του αγώνα και αποδείχτηκαν 42’’ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν χωρίς λόγο και αιτία αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Αδιάψευστος μάρτυρας για το τελευταίο είναι η τηλεοπτική κάμερα, η οποία αποδεικνύει την ψευδή αναφορά στο φύλλο αγώνα περί ρίψεως αναπτήρων και κερμάτων.

Ο κ. Αναστόπουλος δεν έμεινε εκεί, αλλά έκλεισε το φύλλο αγώνα την ώρα που το γήπεδο είχε εκκενωθεί υποδειγματικά από 5.000 φιλάθλους και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες για να γίνει αυτό, λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων στο γύρω χώρο του Αλεξανδρείου (Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, Παγκόσμιο Κύπελλο Παράκτιας Κωπηλασίας, Ημιμαραθώνιος).

Πρόκειται για μία αδιανόητη απόφαση, η οποία εμπεριέχει δόλο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι διαιτητές αρνήθηκαν την ανάγνωση του φύλλου αγώνα πριν η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. υποβάλλει την ένστασή της.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. δε σκοπεύει να παίξει το ρόλο του θύματος σ’ αυτόν τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται και θα κυνηγήσει με όλα τα μέσα τη δικαίωσή της. Μία δικαίωση που, για τη σημερινή φαρσοκωμωδία, θα έρθει μόνο αν ο σημερινός αγώνας συνεχιστεί, ώστε να αναδειχτεί ο νικητής στον αγωνιστικό χώρο και μόνο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η αποκορύφωση του εγχειρήματος για να τερματιστεί η προσπάθεια που κάνει ο ΑΡΗΣ για να εξυγιανθεί και να επανέλθει εκεί που τον έχουν συνηθίσει οι φίλαθλοί του, έγινε τη μέρα που έλαβε χώρα το πρώτο sold out της χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή η προσπάθεια όμως δε θα τερματιστεί και το σημερινό «Nick Galis Hall» από τα παλιά είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας.

Κύριοι, δε θα σας περάσει»…

ΑΡΤ είπε...

ΠΑΝΤΑ στις λεπτομερειες θα κρυβεται η πουτ@ν@ η διαφορα.

ο dwk είπε...

…καλημέρα

ο dwk είπε...

…αγαπητέ Γιάννη
…δεν θέλω να πιστέψω ότι η τελευταία αναφορά σου στα γραφόμενά μου, ήταν μια έμμεση πλην σαφής «προτροπή» να εγκαταλείψω τα «τωρινά» κατά «99% πολιτικά σχόλια, κοντρίτσες κλπ» …ειλικρινά δεν θέλω να το πιστέψω
…εφ όσον όμως επιμείνεις, δεν έχω παρά να ακολουθήσω τον δρόμο που πήραν και άλλοι φίλοι, μετά από προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκαν, όταν η άποψή τους δεν ταίριαζε στην εικονικά ειδυλλιακή μνημονιακή πραγματικότητα
…γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε ένα χρηματιστηριακό κατά βάση blog που το διαβάζει και συμμετέχει ένα ειδικό κοινό
…δεν παραβλέπω επίσης το γεγονός ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές, υπήρχε εδώ στη Ε.Γ. ένα άτυπο γκάλοπ, το αποτέλεσμα του οποίου στους πρώτους εκατό που συμμετείχαν (δεν γνωρίζω το τελικό, μια και ξαφνικά το γκάλοπ …εξαφανίστηκε) ήταν:
…ΝΔ 37 …ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 18 …ΓΕΦΥΡΕΣ 12 …ΠΟΤΑΜΙ 11 …ΑΛΛΟ 6 …ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5 …ΣΥΡΙΖΑ 5 …ΕΛΙΑ 3 …ΑΝΕΛ 2 …ΚΚΕ 1 …ΔΗΜΑΡ 0
…είναι φυσικό να υπάρχει πληθώρα φιλοκυβερνητικών σχολίων για τα όποια δεν αντέδρασες, πλην σε στενοχώρησαν τα δικά μου (η …σταγόνα στον ωκεανό) !
…εμένα βρήκες φίλε μου να «επιπλήξεις»; …αναρωτιέμαι ΠΩΣ σου διέφυγαν οι τόσες υβριστικές φράσεις που γράφονται στα πλαίσια του «πας μη σαμαροβενιζελικός , βάρβαρος»
…ξέρεις, δημοκρατικό είναι να υπάρχει ΚΑΙ μια άλλη άποψη, όταν π.χ. παραβλέποντας τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της καταστροφικής πενταετίας και ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων επιστρατεύεται το …ευκολάκι «για όλα φταίει ο συριζα» σε πλείστες όσες περιπτώσεις
…ακόμα και για την τελευταία επιπόλαιη διπλή προεκλογική κολοτούμπα του Αντωνάκη (βγαίνω απροετοίμαστος από το μνημόνιο που έχω υπογράψει – σφαλιάρα – ξαναμπαίνω με την ουρά στα σκέλια)
…παρόμοια σε ανευθυνότητα της αλήστου μνήμης «κάνω δημοψήφισμα – σφαλιάρα – με μάλωσαν και το αποσύρω» του φίλου, συμμαθητή και μέντορά του, Γιωργάκη
…δεν σου κρύβω ότι προβληματίστηκα αν έπρεπε να απαντήσω ή για μια ακόμα φορά να σιωπήσω, όπως έκανα τότε που – θυμάσαι – με τοποθέτησες σε …«φιλική εταιρία»
…όπως δεν απαντώ όταν οι διάφοροι περιφερόμενοι μάγοι (μαύροι, κατάμαυροι, κόκκινοι ή πράσινοι) των 1600 μονάδων, των σίγουρων 180 σαμαρικών ψήφων, της απογείωσης των …μυγών και λοιπών προφητειών, κάνουν προσωπικές επιθέσεις
…τέλος, έχεις την δυνατότητα να διαβάζεις τα όποια επιχειρήματα, να τα προσπερνάς, ακόμα και να τα σβήνεις αν δεν συνάδουν με την πολιτική αισθητική σου και της Ε. Γ.
…και πάλι φίλοι θα είμαστε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους,

dwk απλά είπα ότι μου έλειπαν τα πρώτα κείμενα που έγραφες μιας και τώρα τα σχόλια σου είναι πολιτικά. Δεν με ενοχλούν, δεν τα διαβάζω, όπως δεν διαβάζω και τα πολιτικά σχόλια αυτών που επιχειρηματολούν υπέρ της άλλης πλευράς. Μην ανησυχείς για την αισθητική μου, παραμένω αρκετά αναίσθητος και ρομαντικά αφελής μιας και πάντα επέλεγα να επιμένω στη θετική πλευρά των ανθρώπων.

Και ούτε με "ενοχλεί" ότι σε αυτό το χώρο, γράφει ο καθένας ότι θέλει. Περαστικός ήμουν, φιλοξενούμενος έγινα, πρώην θα καταλήξω.

Άλλωστε η πρόσφατη ιστορία της Ελεύθερης Γνώμης, έχει πολλά παραδείγματα παρεξηγήσεων/τσακωμών/αποχωρήσεων μόνο και μόνο γιατί είναι ελεύθερος χώρος. Και δεν είναι δική μου δουλειά να το αλλάξω, μιας και πέρα της ολιγοήμερης απουσίας του Μιχάλη, δεν έχω κάνει τίποτα άλλο.

Τώρα αν και εσύ παρεξηγήθηκες που σου είπα ότι μου έλειπαν τα παλαιά σου κείμενα...

Δεν περίμενα καν να παρεξηγήσεις τη "φιλική εταιρεία" που ανέφερα όταν εσύ με άλλους φίλους κανονίσατε να βρεθείτε.

Λες και (με εξαίρεση αυτούς που γνώρισα λίγο πχ τον γιατρό και λίγο τον φοβερό τύπο από τις Σπέτσες) δεν σας ήξερα ή δεν σας θεωρούσα φίλους.

Λες και πχ θα με στεναχωρούσε αν ο Παναγιώτης θα συνέχισε να γράφει εδώ ή όχι. Η έπρεπε να αδιαφορήσω για κάποιον ο οποίος με είχε καλέσει πάμπολες φορές στο σπίτι του και τελικά τσακώθηκε με άλλους και αποχώρησε από δω?

Η μήπως έπρεπε να αδιαφορήσω για τον Δημοσθένη, τον Αλέξανδρο, τον ΚΑΡΑ23, τον Γιάννη ΚΟΝ, που τόσα χρόνια μιλάγαμε και τους θεωρούσα φίλους? Έστω διαδικτυακούς μιας και δεν σας γνώρισα όλους από κοντά.

Και ξέρεις ότι δεν χρειάζομαι τη γνώμη για να επικοινωνήσω με αυτούς τους φίλους. Με όσους με ανέχονται, επικοινωνούμε, όπως πολύ κάνεις και εσύ με τους άλλους φίλους που δεν περνάνε πλέον από εδώ.


Και κάπου εδώ, μιας και ότι λέω ακόμα και σε άτομα που γνώρισα από κοντά παρεξηγείται, θα ακολουθήσω τη συμβουλή της διαφήμισης. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς..

Και ήρθε η ώρα να μασήσω κ εγώ.

Οπότε, θέλοντας να ευχαριστήσω όλους όσους με ανεχτήκατε, και ζητώντας συγνώμη αν κάτι είπα και στεναχώρησα κάποιον, μάλλον ήρθε ο καιρός, αν όχι της αποχώρησης, της αποτοξίνωσης από αυτό το χώρο.

Να είστε όλοι καλά, να περνάτε όπως νομίζετε καλύτερα, και έχει ο Θεός. Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε. Ελπίζω τότε να έχει γυρίσει και ο ΚΟΝ+.

Υπέροχο πρωινό, ο καφές περιμένει στην πλατεία...

ο dwk είπε...

…αγαπητέ Γιάννη
…ελπίζω να θυμάσαι ότι η συζήτηση αυτή ξεκίνησε από δικό σου σχόλιο …αν κάτι σε ενοχλούσε από τα γραφόμενά μου (που όμως …δεν διαβάζεις !), μπορούσες να μου το πεις κατ’ ιδίαν – έχεις το mail μου
…όπως και να έχει ευχαριστώ με την σειρά μου τις φίλες και τους φίλους της φιλόξενης Ελεύθερης Γνώμης
…ελπίζω να είναι σύντομο το διάστημα της αποτοξίνωσής σου, στην οποία θα σε ακολουθήσω
…η εκτίμησή μου είναι δεδομένη

μπαρμπαλιας είπε...

εκπλησσομαι...
και δεν με νοιαζει αν φευγει "η ερχεται καποιος φιλος.
δικαιωμα του καθενος.
εκεινο που με κοφτει τρομερα και δεν ανεχομαι με τιποτε...
ειναι η πολιτικη αντιπαραθεση
που κατανταει αυτοσκοπος.
δεν βαλαμε φαινεται ξεκαθαρα, μυαλο.
οι πολιτικοι και οι προστατευομενοι τους πακεταδοροι...
παιζουν με μπιλιόνες ,με οφ σορεδες,
με γκομεναρες καραπουταναρες που κατατρωνε το βρωμικο χρημα
και ελογουμας στην καταντια μας
και μη μου πει κανεις οτι οι πακεταδοροι δεν ειχαν ενημερωθει..
ενω οι δηλωσεις και οι ψευτοτσαμπουκαδες γινανε στη βουλη την Παρασκευη...
το ξεπουλα αρχησε την Τριτη ,συνδιαστηκα με τις ξενες αγορες που ειχαν υπεραποδωσει.
οστις καταλαβε ...καταλαβε
εγω για πολλοστη φορα την εφαγα απο πισω ,θυμα του ρομαντισμου να πιστευω σαυτο το χαλι που το αποκαλουν "χρηματιστηριο αξιων αθηνων".

mixalis mixalios είπε...

Καλησπέρες...

Πάντοτε η εξ αποστάσεως επικοινωνία ήταν δυσκολότερη από τη δια ζώσης. Δεν ξέρω αν και εγώ με τον τρόπο μου συνετέλεσα σε πιθανές παρεξηγήσεις! Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία και η αξιοπρέπεια. Αλλά πως να το κάνουμε γουστάρω και την αντιπαράθεση όχι μόνο στα πολιτικά ζητήματα αλλά και σε άλλα και καμιά φορά το κάνω και από hobby (ως πνεύμα αντιλογίας). Τους πολιτικούς θα τους είχα χεσμένους (κυριολεκτικά) αν δεν επηρέαζαν το μέλλον του παιδιού μου. Το γεγονός ότι κοντράρω τον dwk το κάνω σαν mind game και όχι για να υποστηρίξω τη συγκυβέρνηση (θέλω να πιστεύω ότι έχω ακόμα κοινό νου...). Και όποιος πιστεύει ότι είτε οι μεν είτε οι δε είναι η λύση στα προβλήματα του τόπου φοβάμαι ότι πλανάται πλάνην οικτράν...
Τελος πάντων για να μη μακρηγορήσω για άλλη μια φορά ας γράφει ο καθένας ότι θέλει, ας τα διαβάζει όποιος θέλει, ας τα σχολιάζει όποιος θέλει αλλά ας μην παρεξηγούμαστε..άλλωστε θεωρώ πως πραγματικά δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε!
Και τελοσπάντων η ουσία είναι:
ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ????

μπαρμπαλιας είπε...

ναι αμε φιλε μου ...
χαρτια οσα θελεις,αφου διαβασεις τη δηλωση της Γιαννας μας...

Είμαι απέναντι στο σύστημα», λέει η Γιάννα Αγγελοπούλου, στην πρώτη συνέντευξή της μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην «Καθημερινή». Μιλώντας στον Στέφανο Κασιμάτη, αποκαλύπτει ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι ευχαρίστως θα ψήφιζε ένα κόμμα που φέρνει μία νέα αντίληψη για τα πράγματα.

Πηγή: Γιάννα Αγγελοπούλου: Είμαι απέναντι στο σύστημα -Θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/174593#ixzz3GaXcIT8c

μπαρμπαλιας είπε...

πιστευω φιλοι να μην εχετε αλλες αποριες
περι κομματων ιδεων και ιδεολογιων και
χρηματος βεβαιως.
το χρημα μιλησε οπως μονο αυτο γνωριζει
και δεν μασησε ...τα λογια του Ατο μας

ArTaXiA είπε...

Πολύ εύθικτοι μου έχετε γίνει λεβέντες μου.

Πάντοτε ήμουν της άποψης πως οι ιδέες έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα πρόσωπα. Γι αυτό και κάθε φορά που πιστεύω σε κάτι βγαίνω και το δηλώνω. Γιατί τελικώς σημασία έχει να ειπωθεί το ορθό, όχι να είμαι εγώ αγαπητός.

Αλεξανδράτε φίλε μου καλέ. Η ουσία εδώ είναι να μιλάμε όχι να κάνουμε κολλεγιές. Μείνε και χώνε τα σε όποιον δεν σου αρέσει. Αποχωρείς σαν κορασίδα;

Μπορείς να αρχίσεις να τα χώνεις σε μένα για αρχή.

μπαρμπαλιας είπε...

που τον εχεις το φιλο σου τον αραπακλα ωρε;;;

mixalis mixalios είπε...

Tα χω χαμένα...Πως μπορεί το σύστημα να είναι απέναντι στο σύστημα οεο? Και τελικά τι σημαίνει να είσαι αριστερός? Τα έχω μπερδέψει...Άλλο η αριστερά και άλλο ο κομμουνισμός που λέει να τα μοιραζόμαστε όλα? Πότε και τι ακριβώς έχει μοιραστεί η κυρά Γιαννούλα...?

Και μου το λέει εμένα η κουμπάρα στο Λουξεμβούργο..."Τι κάθεσαι και κάνεις στην Ελλάδα?..Ελα εδώ να βρεις την υγειά σου..."
Κλείνω και έρχομαι, έρχομαι, φτάνω με το πρώτο το αεροπλάνο...

michele είπε...

Καλο μεσημερι,καλο μεσημερι σε ολους .
Καπου ,ενιοτε στενοχωριεμαι,ενιοτε χαμογελω

το αισθημα που με ενωνει ειναι η φιλια
καντε ο,τι θελετε
αρκει να μου υποσχεθειτε πως αμα ξαναπαθω τιποτα ,καποιος θα υπαρχει να κραταει ζωντανη την ΕΓ χαχα

Artaxia ,πες τιποτα περιεργο να στα χωσω εγω

Τελικα οντως ,το επομενο αρθρο μου θα μιλαει για την φαιδρη Ελλαδα ,συμπεριλαμβανομενης και της Γιαννας

michele είπε...

Γμτ ,δεν εχει θαλασσα το Λουξεμβουργο

michele είπε...

H Γιαννα απεναντι απο το συστημα ,διαβαζω σημερα

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10614252_10152742969213830_6216978177927686831_n.jpg?oh=4362838159731dc7e149c8424bfa1b99&oe=54B4A245

mixalis mixalios είπε...

Έλα που κάθε Πάσχα - Καλοκαίρι είναι στο Ελλάντα και μάλιστα στα Ελληνικά νησιά...Νομίζω ότι μόνο αν κάποιος ζήσει στις ευνομούμενες χώρες του εξωτερικού (και όχι ως απλά ως τουρίστας) θα καταλάβει τι χάνει και πόσο αδικημένος είναι που "αναγκάζεται" να πρέπει να επιβιώσει στο άθλιο σύστημά μας!

Πω Πω πολύ το βάρυνα...

Δεν φταίω εγώ...οι προλαλήσαντες...

michele είπε...

Τελικα αυτος ο περηφανος λαος ,ειναι
weak side
του συστηματος Ελλαδα
γι αυτο και καποιοι αισθανονται την αδικια που περιγραφεις Μιχαλιό

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ωρέ τι έχετε πάθει όλοι.. να χέσω και τη αριστερά και δεξιά και το κέντρο και όλες τις παπαριές που έχουν δημιουργήσει άνθρωποι για να ελέγχουν ανθρώπους .. εδώ είμαστε μια παρέα.. στις παρέες δε πρέπει υπάρχει αριστερά και δεξιά και λοιπές βλακείες .. πρέπει να υπάρχει ο Γιάννης ο Μιχάλης ο Πάνος ο Κώστας ο Λάμπρος ο Μήτσος και όποιος άλλος θέλει...

Οσο για τα περί ελεύθερης γνώμης μιας και είμαι και γω απ τους 10-15 που ξεκινήσαμε εδώ απ τη πρώτη μέρα θα περίμενα να θυμούνται τι είχε γίνει στο παλιό σίτε... τότε.... παλιά πριν κάποια χρόνια....και γιατί ξεκίνησε αυτή η δουλεία.....και γιατί πήρε αυτό το όνομα

Μπορεί να μη ξέρουμε όλοι από χρηματιστήριο και τη αγορά αλλά ξέρουμε να είμαστε αυτοί που είμαστε

Δεν ξέρω αν έκανα καλά που πήρα θέση αλλά

Ελπίζω στο καλύτερο ακόμα κι αν δε μου βγαίνει ..θα παραμείνω ρομαντικός έτσι είμαι.. ελπίζω να μη με παρεξηγήσει κανείς για τα λόγια μου .. εδώ είναι το σπίτι μου το ιντερνετικο.-

profit είπε...

Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζι σου.
Ενα παρεάκι είμαστε που ο καθενας λεει ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ. Μην τα παίρνουμε ολα μετρητοίς και στραβωνουμε με τις απόψεις του αλλού.
Μην χαλιομαστε, να κάνουμε και το Σταύρο μας που εχουμε αυτή την όμορφη γειτονιά και ανταλλάσουμε απόψεις ( βέβαια εγω δεν κατέχω και πολλα απο ΧΑΑ παίρνω αλλα δεν δίνω sorry )
Γειτονιά η οποία ξεκινά απο το βορρά μεχρι το νότο ειναι μαγικό όμορφο για σκεφτείτε το ...
Οπότε ΧΑΛΑΡΑ όπως θα έλεγε ο φιλος ΑΡΤ κ ολα θα πανε μια χαρα ;)

ArTaXiA είπε...

Δεν έχει λικέ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΠ να σου κάνω, οπότε θα σου το γράψω: Ζήτω στους ρομαντικούς!

ευαγγελος είπε...

Πεστα ρε Γιαννη! Καλα λεει παραπανω και ο Αρτ, πολυ μυγιαγκιχτοι εχουμε γινει ολοι! (αμαν θυμηθηκα την μιγα τωρα που την εχω φορτωθει απο το 320....). Ειστε η ιντερνετικη μου παρεα και μην τολμησει κανεις να αποχωρησει. Σε αντιθετη περιπτωση θα κανω σεφτε καθε πρωι και να δειτε που θα φτασει ο δεικτης! Συγνωμη για τις απειλες μου αλλα βαζω τα μεγαλα οπλα μου για χαρη της καλης παρεας μου!

Ilias D είπε...

Σεβομενος τους θιγομενους κ μαλιστα τον καθενα ξεχωριστα...δεν θα αναφερθω σε αυτους...στο φιναλε μεγαλα παιδια ειναι,ξερουν τι θα κανουν κ τι τους ταιριαζει...
Για την βδομαδα που μπαινει,καμια ιδεα εχουμε για το μπουρδελο που ασχολουμαστε;
Η ταση παραμενει πτωτικη...καποια χαρτια δινουν σημα εισοδου...τα πραγματα καλυτερευουν κ στο τελος της εβδομαδας εχουμε τις ανακοινωσεις για τα στρες τεστ...μηπως κανα φρεσκο διαγραμμα θα μας βοηθουσε κοουτς;

Ilias D είπε...

διαβαστε κ τιποτα...
http://www.euro2day.gr/news/market/article/1265405/ti-vlepoyn-oi-xenoi-gia-ha-kai-politiko-kindyno.html

Ilias D είπε...

...sory..
Καλησπερα.

profit είπε...

Καλησπέρα γαυρακο ...

Ilias D είπε...

...κ μια ειδηση που ενδιαφερει..
καταψηφιστηκε η προταση για κρατικοποιηση τραπεζων στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ilias D είπε...

Γεια σου πρωταθλητη...(της Γ).

Ilias D είπε...

...κατι πηρε το αυτι μου οτι πριν λιγο εισουν στα μερη μου.

ΑΡΤ είπε...


Χόρχε Λουίς Μπόρχες,

«Ποίημα στους φίλους»

Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις
για όλα τα προβλήματα της ζωής σου,
ούτε έχω απαντήσεις
για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου ˙
όμως μπορώ να σ’ ακούσω
και να τα μοιραστώ μαζί σου.

Δεν μπορώ ν’ αλλάξω
το παρελθόν ή το μέλλον σου.
Όμως όταν με χρειάζεσαι
θα είμαι εκεί μαζί σου.

Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματα σου.
Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου
να κρατηθείς και να μη πέσεις.

Οι χαρές σου, οι θρίαμβοι και οι επιτυχίες σου
δεν είναι δικές μου.
Όμως ειλικρινά απολαμβάνω να σε βλέπω ευτυχισμένο.

Δεν μπορώ να περιορίσω μέσα σε όρια
αυτά που πρέπει να πραγματοποιήσεις,
όμως θα σου προσφέρω τον ελεύθερο χώρο
που χρειάζεσαι για να μεγαλουργήσεις.

Δεν μπορώ να αποτρέψω τις οδύνες σου
όταν κάποιες θλίψεις
σου σκίζουν την καρδιά,
όμως μπορώ να κλάψω μαζί σου
και να μαζέψω τα κομμάτια της
για να την φτιάξουμε ξανά πιο δυνατή.

Δεν μπορώ να σου πω ποιος είσαι
ούτε ποιος πρέπει να γίνεις.
Μόνο μπορώ
να σ' αγαπώ όπως είσαι
και να είμαι φίλος σου.

Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν
τους φίλους μου και τις φίλες μου,
δεν ήσουν πάνω
ή κάτω ή στη μέση.

Δεν ήσουν πρώτος
ούτε τελευταίος στη λίστα.
Δεν ήσουν το νούμερο ένα ούτε το τελευταίο.

Να κοιμάσαι ευτυχισμένος.
Να εκπέμπεις αγάπη.
Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί.

Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους άλλους.

Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες.
Να ακούμε την καρδιά μας.
Να εκτιμούμε τη ζωή.

Πάντως δεν έχω την αξίωση να είμαι
ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος
στη λίστα σου.

Μου αρκεί που με θέλεις για φίλο.
Ευχαριστώ που είμαι.

ΑΡΤ είπε...

Το παραπανω ηταν ενα μηνυμα με αρκετους παραληπτες πριν καποια χρονια απο ενα φιλο μας που κι αυτος εχει χαθει...

Δεν πειραζει...οι φιλοι οφειλουν να κανουν υπομονη και να περιμενουν την επιστροφη σας.
------------------------------

http://www.eroticos.gr/spots.asp?offset=114
ΛΕΥΤΕΡΗΣ - Μοναξιά

profit είπε...

Κοζάνη ;

Ilias D είπε...

...μες τη χαρα σε βρισκω Αλεκο...γκολ θα βαλατε...
χαχαχα

profit είπε...

Γεια σου πρωτοπόρε ΑΡΤ .
Όχι δεν ανέβηκα που τ άκουσες Ηλία ;

Ilias D είπε...

γραψε λαθος Γιωργη...

mixalis mixalios είπε...

ΑΡΤ το "ποιηματάκι" σου τα σπάει...Ίσως είναι λίγο καλύτερο από αυτο που παραθεσα χτες εγώ...

Μακάρι να σκεφτόμασταν/λειτουργουσαμε όλοι έτσι...

ΑΡΤ είπε...

Ηλια ειμαι μεσα στα νευρα με τον π@υστη τον Μαρκοπουλο...καλα απο την ομαδα σου περιμενω τα παντα...μια ζωη χωρις μπεσα.

Ilias D είπε...

χαχαχα...δεστε τα μπατζακια σας...να μην σας πεσει η μπεσα.

michele είπε...

Μερικες φορες ,σε καποιες δυσκολες φασεις και συνεβησαν πολλες
ειχα σκεφτει
και τι θες τωρα ,τοσες ωρες την ημερα με την Ελευθερη Γνωμη
στειλτην στο χρονοντουλαπο να μην κουραζεσαι

ε μια μερα σαν αυτη ..μια τετοια σκεψη παντα απομακρυνεται

Αξιζει να διαβαζεις ,να ακους ,να μαθαινεις ,να γνωριζεις ωραιους ανθρωπους.

ΑΡΤ είπε...

-Μωρο μου το τραγουδι μας...
-Μα αυτος ειναι ο υμνος του ΠΑΟΚ...
-Σκασε μωρη ηλιθια , στη ρετσινα μιλαω...

ΠΑΟΚ ΡΕΤΣΙΝΑ Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ.