Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη















TEΛΕΥΤΑΙΑ  ΖΑΡΙΑ 
Η πρωτιά στο Πρωτάθλημα Οδηγών της F1 ανάμεσα σε Hamilton και Rosberg θα κριθεί στον «τελικό» του Abu Dhabi...


Η νίκη για τον Rosberg αποτελεί μονόδρομο αλλά η πρωτιά του Γερμανού στο Πρωτάθλήμα Οδηγών εξαρτάται κι από τη θέση που θα καταλάβει ο Hamilton.

To πρωτάθλημα F1 για το 2014 θα ολοκληρωθεί το σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή του GP του Abu Dhabi. Συνεπώς, για το όνομα του πρώτου στο φετινό πρωτάθλημα οδηγών, υπομονή μέχρι την Κυριακή!
Ωστόσο, το φετινό φινάλε της σεζόν είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία του σπορ, καθώς στο GP της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα απονεμηθούν διπλοί βαθμοί (1η θέση: 50 βαθμοί, 2η: 36, 3η: 30, 4η: 24, 5η: 20, 6η: 16, 7η: 12, 8η: 8, 9η: 4 και 10η 2) -γεγονός που θα ισχύσει παρά τις αντιδράσεις του κοινού, που θεωρεί τον κανονισμό αυτό άδικο, αλλά και του ίδιου του Bernie Ecclestone, ο οποίος ήθελε να τον εφαρμόσει στα 3 τελευταία Grand Prix της φετινής σαιζόν!
Στη μονομαχία των πιλότων της Mercedes για τον τίτλο, η διαφορά μεταξύ Hamilton και Rosberg είναι στους 17 βαθμούς, με τον Βρετανό να προηγείται με 334 βαθμούς και τον Γερμανό να ακολουθεί με 317. Έτσι, ο Hamilton θα κατακτήσει τον τίτλο αν τερματίσει στην 1η ή τη 2η θέση στο συγκεκριμένο GP, άσχετα με το τί θα κάνει ο «ομόσταυλός» του, ενώ ο Βρετανός θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής ακόμη κι αν τερματίσει εμπρός από τον Rosberg ή ακριβώς πίσω από τον Γερμανό.
Λογικά, λοιπόν, η νίκη για τον Rosberg αποτελεί μονόδρομο στον αγώνα της Yas Marina, όμως ο Γερμανός προκειμένου να αναδειχθεί πρωταθλητής θα πρέπει ο Hamilton να τερματίσει από την 3η θέση και κάτω. Αναλυτικότερα, τα σενάρια πρωτιάς του Γερμανού πιλότου της Mercedes έχουν ως εξής:

> Αν ο Rosberg τερματίσει 2ος, για να αναδειχθεί πρωταθλητής θα πρέπει ο Hamilton να βρεθεί εκτός των 5 πρώτων θέσεων.

> Αν ο Rosberg τερματίσει 3ος, για να αναδειχθεί πρωταθλητής η δεύτερη Mercedes θα πρέπει να βερθεί εκτός πρώτης εξάδας.

> Αν ο Rosberg καταλήξει 4ος, για να επικρατήσει στη βαθμολογία, θα πρέπει ο team mate του να μην τερματίσει υψηλότερα από την 9η θέση.

> Αν ο Hamilton δε βαθμολογηθεί (ή πάρει τους βαθμούς της 10ης θέσης), ο Rosberg θα πρέπει να τερματίσει υψηλότερα από 5ος για να κατακτήσει τον τίτλο.


> Τέλος, αν ο Γερμανός καταλήξει 6ος ή χαμηλότερα, ο Hamilton θα είναι αυτομάτως πρωταθλητής.


Οι τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα
Το GP του Abu Dhabi αποτελεί ξεχωριστό αγώνα στο πρωτάθλημα της F1, καθώς είναι ο μοναδικός αγώνας που διεξάγεται το σούρουπο. Η χάραξη της πίστας δεν προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις στους οδηγούς, καθώς παρουσιάζει κυρίως αργές στροφές, οι οποίες καταπονούν τα ελαστικά του πίσω άξονα κατά την επιτάχυνση στην έξοδο από αυτές. Η θερμική καταπόνηση των Pirelli αναμένεται να μην αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα, δεδομένου ότι η θερμοκρασία του ασφαλτοτάπητα θα πέφτει κατά τη διάρκεια του αγώνα λόγω της δύσης του ήλιου. Ωστόσο, οι γόμες ελαστικών θα είναι πιο μαλακές -άρα, και αρκετά εύθραυστες ενώ, επιπλέον, η επιφάνεια του ασφαλτοτάπητα αρκετά τραχιά. Παράλληλα, οι αργές στροφές απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια στην οδήγηση και αυτό γιατί το παραμικρό λάθος θα κοστίζει περισσότερο χρόνο στα αργά κομμάτια. Έτσι, η υπεροχή της Mercedes στην πρόσφυση κατά την έξοδο των στροφών αναμένεται να μην επιτρέψει στους αντιπάλους των γερμανικών μονοθεσίων να τα πλησιάσουν και με τη φθορά των ελαστικών να προβλέπεται ότι θα αποτελέσει επίσης σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη του αγώνα.


Ρίχνοντας μια ακόμη πιο προσεκτική ματιά στην πίστα, η απόσταση της γραμμής εκκίνησης μέχρι τη κορυφή της πρώτης στροφής είναι αρκετά μικρή (300 μέτρα), γεγονός που περιορίζει κάπως τις ανακατατάξεις μέχρι εκείνο το σημείο. Ωστόσο, ο πρώτος γύρος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, δεδομένης της μεγάλης ευθείας που έπεται της στροφής 7, όπου τα μονοθέσια που ακολουθούν μπορούν να «κλέψουν» το slip stream αυτών που προπορεύονται. Το pit lane είναι ιδιαίτερο, καθώς είναι πολύ στενό στην έξοδο και διαθέτει τούνελ, περνώντας κάτω από την πίστα. Το συνολικό μήκος της ζώνης εφαρμογής περιοριστή ταχύτητας στο pit lane είναι 360 μέτρα και η απώλεια χρόνου κατά τη διέλευση από αυτό ανέρχεται στα 16,2 δευτερόλεπτα. Μέχρι σήμερα, στα 5 GP που έχουμε δει στο Abu Dhabi (σ.σ. ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη φορά το 2009) το αυτοκίνητο ασφαλείας έχει χρειαστεί να παρέμβει τρεις φορές, με την πρώτη να είναι στον πρώτο γύρο του αγώνα του 2010 και τις άλλες δύο κατά τη διάρκεια του GP του 2012.

Πηγή: http://gr.askmen.com/


Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έδειξε τις προθέσεις του ενόψει του αυριανού τελευταίου και μεγάλου γκραν-πρι της Φόρμουλα 1 στο Άμπου Ντάμπι. 

Ο Γερμανός πιλότος έκανε τον ταχύτερο γύρο στα επίσημα δοκιμαστικά αφήνοντας τον ομόσταβλό του αλλά και αντίπαλό του για τον τίτλο, Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη θέση. 

Ο Ρόσμπεργκ εκμεταλλεύθηκε κάποια λάθη που έκανε ο Βρετανός προς το τέλος των δοκιμαστικών και έτσι αύριο θα ξεκινήσει από την pole-position. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής εάν απλώς τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Αντίθετα ο Ρόσμπεργκ θέλει να ρίξει πρώτος την καρό σημαία για να ελπίζει. 

Ο Μποτας θα βρεθεί στην τρίτη θέση, ενώ ο Μάσα στην τέταρτη. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα... 

1. Ρόσμπεργκ Mercedes 1:40.480 
2. Χάμιλτον Mercedes 1:40.886 
3. Μπότας Williams 1:41.0250 
4. Μάσα Felipe Massa Williams 1:41.119 
5. Ρικιάρντο Red Bull 1:41.267 
6. Φέτελ Red Bull 1:41.893 
7. Κβίατ Toro Rosso 1:41.908 
8. Μπάτον McLaren 1:41.964 
9. Ραϊκόνεν Ferrari 1:42.236 
10. Αλόνσο Ferrari 1:42.866 
11. Μάγκνουσεν McLaren 1:42.198 
12. Βερνιέ Toro Rosso 1:42.207 
13. Πέρες Force India 1:42.239 
14. Χούλκενμπεργκ Force India 1:42.384 
15. Σούτιλ Sauber 1:43.074 
16. Γκροσάν Lotus 1:42.768 
17. Γκουτιέρες Sauber 1:42.819 
18. Μαλδονάδο Lotus 1:42.860 
19. Κομπαγιάσι Caterham 1:44.540 

20. Στίβενς Caterham 1:45.095

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/

22 σχόλια:

ο dwk είπε...

…καλημέρα

ο dwk είπε...

………………….
«…Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή – πολύ φοβάμαι ότι το 2014 έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα το 2012…»
(…πάει και το …sugar story)
………………….
«…Δηλώνουμε πολλές φορές «ηρωικά» τι δεν αποδεχόμαστε. Τραβάμε κόκκινες γραμμές στην άμμο, τις οποίες μετά -εξίσου ΄ηρωικά΄- καλούμαστε να σβήσουμε. Εφτασε η ώρα το πάθημα να γίνει μάθημα. Εφτασε η ώρα της επίθεσης…»
(έέέέέλα ! …μετά τη Γιάννα να και η Ντόρα …Συριζαία !!!)
…………………..
«…Ηρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν είναι δύσκολη η εξίσωση της συνεννόησης, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε, να ταυτιστούμε ή να συμπέσουμε…»
(…σιγά μην καταδεχτεί ο φον αντωνάκης…)
……………………..
http://www.capital.gr/news.asp?id=2164096
……………………

michele είπε...

Καλπ μεσημερι σε ολους ..
αγαπητε Ντοκι ,ολοι ψαχνουν ενα ρολο και κυριως να διατηρουνται στην επικαιροτητα

Η διαπραγματευση αυτη ειναι πραγματικα σοβαρη,οχι τοσο για το τι ζητανε ,αλλα γιατι εχει πολιτικες προεκτασεις και θα δωσει το μηνυμα για τα επομενα χρονια..

εγω δεν θα σηκωνα το τηλεφωνο να παρω καποιους που το μονο που θα μου ελεγαν οταν με συναντησουν ,θα ηταν να "παραιτηθω". Ας σοβαρευτουμε λοιπον.

Το 2014 δεν μπορει να ειναι 2012 για εναν ΑΠΛΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ.
Για τωρα το χρεος μας ειναι κατα 70+ % στις πλατες των ευρωπαιων φορολογομουμενων ,με ο,τι αυτο συνεπαγεται.

michele είπε...

Μετα το gran-prix που θα εχει σουρουπωσει ,θα ξεκινησουμε και
μια ματια σε
4-5 μετοχες ΔΕΙΚΤΟΒΑΡΕΙΣ ,του FTSE
καθως βρισκονται σε σημαντικα σημεια
,μη τραπεζικες

michele είπε...

Παρα το γεγονος οτι συμαθουσα πολυ τον πατερα σου NICO ROSBERG και παρακολουθησα ολη τη σεζον οταν πηρε το πρωταθλημα,σημερα ειμαι με Lewis

ο dwk είπε...

…θαυμάζω τις μαντικές ικανότητες του πρωθυπουργού μας, αγαπητέ Michele
…δεν είναι λίγο να προβλέπεις από το 2012 ότι στα τέλη του 2014 θα βγει ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης και θα πει τα περί «παραιτήσεως»
…τύφλα να’χει ο Πητ Παπαδάκος !!!
…θέτει μάλιστα σοβαρή (…μια και μίλησες για σοβαρότητα!) υποψηφιότητα για το βιβλίο …Guinness !
…θα είναι ο πρώτος – και μόνος… - πρωθυπουργός που δεν ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
…ο Μητσοτάκης έστειλε τον Ανδρέα στο ειδικό δικαστήριο …αυτό δεν τους εμπόδισε να συναντηθούν και να συνομιλήσουν…
…άλλα ονόματα, άλλα μεγέθη, θα μου πεις…

michele είπε...

Κατσαπλιας που να λεει, να συναντηθουμε για να σου πω να παραιτηθεις,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ομιλει.

Και την μια να λεει να συναντηθουμε αλλα ΧΩΡΙΣ τον Μπενυ ,και σε 2 μερες να κανονιζει ραντεβου ξεχωριστο με τον Μπενυ.

Αυτα ειναι ΑΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ.

michele είπε...

Παμε Lewis !! Κατω απο 10 γυροι εμειναν

ο dwk είπε...

…απόψεις είναι, φίλε μου
…σεβαστές
…από την πλευρά μου θα είμαι επικριτικός προς τον Αλέξη
…αν δεν έχει πυκνές συναντήσεις με την/τον αρχηγό της αξ. αντιπολίτευσης (την Ντόρα π.χ. τον Μάκη ή τον ξεκούραστο πλέον)
…καθώς και με τους υπολοίπους του δημοκρατικού τόξου, βέβαια

michele είπε...

Μικρα θεματα εσωτερικης καταναλωσης ειναι αυτα αγαπητε,την ωρα που ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΙΔΕΑΣΕΙ
αυτο το τριμηνο που διανυουμε ,θα ειναι πολυ σημαντικο για τα επομενα 1-2 χρονια

Και τα media ασχολουνται ποιος ειδε ποιον κλπ .Φαγαμε τον χρονο,οι μεν να καθυστερουν μεταρρυθμισεις και να κανουν γονατογραφηματα σαν τον ΕΝΦΙΑ
και οι δε
με απιστευτο κατσπαλιαδισμο ,αλλαγη θεσεων ,πληθωρα αντικρουομενων αποψεων και εγκληματικη παρουσια ως ΘΕΣΜΙΚΟ προσωπο ( αξ.αντιπολιτευση)
να στεκονται εμποδιο στην πορεια αυτης της χωρας.

Της φαιδρης αυτης χωρας.

michele είπε...

Πώς προσπάθησε να σβήσει τα «ίχνη» ο Γ. Καρατζαφέρης

http://www.kathimerini.gr/793137/article/epikairothta/politikh/pws-prospa8hse-na-svhsei-ta-ixnh-o-g-karatzaferhs

Και εδω ο πατριωτης Τζωρτζ ..

ο dwk είπε...

…τώρα, γιατί κάποιοι επιδόθηκαν σε άγριο φλερτ
…γιατί του έκλειναν με νόημα το ματάκι, μέχρι πριν λίγες μέρες, ενώ
«…οι έρευνες για τον Γ. Κ….» «…ξεκίνησαν το 2012» (σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες της «Κ»)
…και (μετά την άρνηση) ήρθαν οι αποκαλύψεις, προβληματίζει, επιεικώς
…το δε γεγονός ότι «εξεπλάγησαν» μερικοί και άλλοι ως μωραί παρθένοι «έπεσαν από τα σύννεφα» - ιδίως από τον «περίγυρό» του - …χρήζει (ψυχιατρικής ίσως) έρευνας
…αναρωτιέμαι μάλιστα, μήπως πρέπει να μας προβληματίσει ο ρόλος του (η καθοριστική εμπλοκή του) στον σχηματισμό της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ που παρέδωσε σιδηροδέσμια την χώρα στις ορέξεις των δανειστών…

michele είπε...

Ντοκι φιλε, ο Σαμ ,"καθαριζει" τον ακροδεξιο χωρο ,προς οφελος του ,ΟΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΠΩ;; χαχα

ο dwk είπε...

…το γνωρίζεις, αλλά οφείλω να παραδεχτώ …δημοσίως
…ότι παρά την (…εις βάρος μου) διαφορά ηλικίας
…παραμένω …μαθητής σου !!!
(…και δεν θέλω χιουμοράκια του στυλ: …-έμεινες …μετεξεταστέος !!!)

Ilias D είπε...

...ενταξυ dwki δεν θα πω οτι εμεινες μετεξεταστεος...παρολο που εμεινες.

Ilias D είπε...

...αλλα δεν φταις εσυ
...μαλλον ο δασκαλος που δεν ειναι αρκουντως αυστηρος
...καλησπερα σας.

Ilias D είπε...

60% Διαγαλαξιακό Μπόνους
Επιβραβευτήτε με έως και $3,000 Μπόνους σε όλες της καταθέσεις!


...Τι ειναι ρε παιδια αυτο το ερμο το ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΟ Μπονους;
Μπορεις να το εξαργυρωσεις σε ολο τον Γαλαξια;
...κ στη Σεληνη
...κ στον Αρη(σζητω συγνωμη απο τα Παοκια)

Ilias D είπε...

...κ γιατι ειναι σε $ κ οχι σε Ε;
...το Ε δεν ειναι γνωστο στον Γαλαξια;
...μονο στο Αμερικα ερχονται τα Σαντικια(τι να κανει ο κυριος Νικολας;το Νικο βαζει καλαμπους εκει στη μεμετια) απο το διαστημα;

Ilias D είπε...

...οπου ναναι σχολαει ο Νικολας κ πιθανον να μπει να μας πει τι κανει
...εκτος κ αν παει σε καμια πισινα παλι
...ο τυχερος.

Ilias D είπε...

http://www.reporter.gr/Eidhseis/item/250938-Ti-%C2%ABenochlhse%C2%BB-to-D%CE%9DT%E2%80%A6

...το οποιο βεβαια με μεγαλη ανεση ζηταει κουρεμα τους χρεους
...αλλα οχι αυτο που αντιστοιχει στο ΔΝΤ.

michele είπε...

Καλως τον Ηλια ,ηδη ανεβηκε η ΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ πυθμενα
και αντιδραση απο κει

συνεχιζω την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καντε ANANEΩΣΗ

Ντοκι ,μπα δεν ειμαι δασκαλος ( χαχα) απλα σκεφτομαι πολλες πιθανες περιπτωσεις γενικα στην πολιτικη.Με αυτους που εχουμε μπλεξει ,ειμαι αναγκασμενος.

Ilias D είπε...

χαχαχα
...αν παραδεχτεις οτι εισαι δασκαλος θα πρεπει να μας αποδειξεις οτι δεν εισαι κακος δασκαλος...οποτε θα ισχυριστεις(πιθανον) οτι ο dwki ειναι ανεπιδεκτος μαθησεως
...μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα
...κ προτιμησες(κλασσικα) να το αποφυγεις
...χεχεχε