Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη


ΠΑΛΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ;
της 
Ευφροσύνης Παυλακούδη


Τί ζούμε; Ιλαρότητες; Κωμικοτραγικοτητες; Το σίγουρο είναι ότι όταν το πολιτικό σύστημα διασύρεται, αν όχι γελοιοποιείται, από έναν Χαϊκάλη, έναν Βουδούρη, έναν Παραστατίδη και το κακό συναπάντημα, ε τότε το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, φίλτατοι, προφανώς δεν είναι το χρέος ή τα ελλείμματα ή η ανεργία. Αυτά διορθώνονται. Η ζημιά, όμως, που υφίσταται ο πολιτικός διάλογος, η ταυτόχρονη απαξίωση του Κοινοβουλίου, ο αφορισμός οποιουδήποτε δεν τοποθετηθεί  με αμιγώς κομματικά κριτήρια, ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής αντιπαράθεσης, η πεζοδρομιακή αντίληψη της πολιτικής γενικότερα, σχωρνάτε με, θέλουν χρόνο και το κυριότερο πρωτοβουλίες, αν όχι ιδιαίτερη προσοχή.

Και αν η φραστική καταδίκη των παραπάνω φαινομένων εκφράστηκε σχεδόν από το σύνολο του εναπομείναντος σοβαρού πολιτικού κόσμου (η σύνθεση της παρούσας Βουλής με βάση ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι ίσως είναι η χειρότερη των τελευταίων 50 χρόνων, θα μου επιτρέψετε), η «απαξίωση των πολιτικών», δεν είναι απλά μια ρητορική ενός φαιοκόκκινου μετώπου ή ενός -αν θέλετε- στα όρια της παράκρουσης,  πολιτικού κι όχι μόνον, σουρεαλισμού,  τμήματος της κοινωνίας, ΑΛΛΑ μάλλον  ένα φαινόμενο το οποίο καταδεικνύει αν μη τι άλλο τη δυστοκία να παραχθεί πολιτική ή και να οικοδομηθούν συναινέσεις σ' ένα κατεξοχήν συγκρουσιακό περιβάλλον.

Είχε σαφέστατα δίκιο, λοιπόν, χτες ο κ. Λυκούδης όταν σε κεντρικό δελτίο γνωστού τηλεοπτικού σταθμού έλεγε ότι βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων και η υιοθέτηση αντ' αυτών ποινικοποίησης αν όχι ευτελισμού της διαφορετικής άποψης. Έτσι εξηγείται άλλωστε και το πλήθος των ετερόκλητων  υποκείμενων ή συλλογικοτήτων που συναντιούνται στην εκφορά απαξιωτικού λόγου για τους πολιτικούς.

Τούτων λεχθέντων, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η δομική κρίση του πολιτικού συστήματος και το έλλειμμα σοβαρότητας στη χώρα οφείλεται στο ότι το πολιτικό σύστημα σήμερα, με όλες τις λειτουργίες και τις δομές του, δεν εγγυάται κανενός είδους κοινωνικού συμβολαίου. Σε κάθε φάση της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας υπήρχε μεταξύ πολιτικής εξουσίας και κοινωνίας μια πολιτική και κοινωνική συμφωνία επωφελής και για τα δύο μέρη. Αυτό προς το παρόν, δεν υπάρχει σήμερα. Κι αυτό θα έπρεπε πρωτίστως να απασχολεί τα κόμματα, αν όχι τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, κι όχι το πού, πόσο και πώς διαφωνεί κάποιος με τον διπλανό του στα βουλευτικά έδρανα.

Για άλλη μια φορά παραβλέπουμε την ουσία, ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Στο τέλος, όμως, χάνουμε όλοι, αν όχι σημαντικά την αξιοπιστία μας και κυρίως τη μπάλα που μονίμως ρίχνουμε εκτός εξέδρας, μην αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα και ιδίως δίνοντας την εικόνα νηπίων που φωνάζουν, κατηγορούν, αλλά δεν προτείνουν.

Για έναν/μια άνεργο/η το χτεσινό θέαμα κατηγοριών, μηνύσεων και διαψεύσεων είναι απλά εξοργιστικό, ενώ για κάθε νοήμονα, δημοκράτη πολίτη, είναι αποθαρρυντικό, αν όχι απογοητευτικό.


Αυτό θέλουμε; Την κοινωνία στον τοίχο, αν όχι με σύνδρομα οργής και αφορισμών; Ελπίζω πως όχι. Διαφορετικά τα χειρότερα έπονται. 

80 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

παιδες κλμ

μου σχηματιστηκε η εντυπωση οτι ο Χαικαλης-έτερος των πτωχων-ειναι ενας δικος μας ανθρωπος ΧΑροΚΑΜΜΕΝΟΣ...
πρεπει να εχει παιξει στο ΧΑ "η οπουδηποτε υπαρχει τζογαρε...
και την εχει πατησει( εξου ο δικος μας)
και επειδη στη χασουρα του
του ξεφυγαν λογακια...
ο Αποστολοπλος -ανθρωπος του Καμμενου-συμφωνα με ολες τις μαρτυριες και με πιο αξιοπιστη της κυριας εισαγγελευ...
ο Απο λπν σε συννενοηση με τον Καμμενο εκανε το "τυρακι"...
του εδωσε λεει 5000 χιλ τζογαρε
και του εδινε 10% μονθλί...
που πινετε ωρε και δε δινετε και σε μας;;;
μπαιδεγουει...ο αμπαλος περι τα πολιτικα ψεκασμενος ,σκεφτηκε τον τροπο να βγαλει τον ΣΑΜ εκτος πολιτικης σκηνης φορεβερ...(πολυ μισος και παθος...)

ειναι τετοιες οι χοντραδες τους-πηγε λεει στην δικαιοσυνη και δεν ελεγε το ονομα του "τυρακίου" δις
ασε που αυτη η δουλεια δε μαρεσε...
πας λπν στον κατη δις και καταγγελεις ,ονομα δε δινεις -αλλα τον ξαιρεις-
και ο κατης δεχεται και σου μιλαει και δε σε τυλιγει σε μια κολα χαρτι;;
αυτες βεβαια υποθεσεις ,απο τα διαρευσαντα ..
που τελικα δεν στεκονται πουθενα και σε καμμια
προανακριση.
επομενως ηρέμα
και πιστευω οταν ξεκαθαρισει το θεμα
θα γελασει και ο τελευταιος ΧΑροΚαμμενος
και επειδη οι δικαστες δεν παιζουν τις κουμπαρες

profit είπε...

Καλημέρα σε ολα τα φιλαράκια ...
Ερμού για καφέ λεμε....

Ilias D είπε...

.....................
Ο κ. Καμμένος για να μην πάει σήμερα στην εισαγγελία επικαλέστηκε αντλημένες(προφανως ανειλημμενες) οικογενειακές υποχρεώσεις, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσφορία στην εισαγγελία για τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αντιλαμβάνεται τον ίδιο το θεσμό και την έρευνα που διεξάγεται.

Ελλας το μεγαλειο σου.
Καλημερα.

ο dwk είπε...

…καλημέρα

ο dwk είπε...

…εναγωνίως επιδίδονται στην συλλογή υπογραφών, οι περιφέροντες το σαρκίο τους «ανανεωτές», «ανανεώσιμοι», «ανανεωτικοί» (ή όπως στο διάβολο αυτοαποκαλούνται) τρεις - τέσσερεις ξέμπαρκοι του κοινοβουλίου, απολαμβάνοντας την σκανδαλώδη δημοσιότητα και τα γλυκόλογα της γνωστής «αμερόληπτης» τηλεοπτικής δημοκρατίας μας
…στο κάτω – κάτω τι έχουν να χάσουν; …αν (ω μη γένοιτο!) ευοδωθούν οι προσπάθειές τους, για μερικούς ακόμα μήνες το μηνιάτικο θα συνεχίσει πέφτει και όλο και κάποια θεσούλα θα βρεθεί να …επιβραβεύσει τις «υπηρεσίες» τους, για να βολέψουν εαυτούς και αλλήλους!
…δεν θα σταθώ σ’ αυτούς τους τύπους …η ελληνική ιστορία έχει πολλές μαύρες σελίδες γεμάτες από δαύτους
…έστω λοιπόν (χάριν της συζήτησης η – αμφίβολη – υπόθεση) έστω λέμε ότι εξ αγαθών προθέσεων ορμώμενοι, επιδιώκουν το σενάριο «πρόεδρος τώρα - εκλογές τον Μάιο»
…-και περιμένετε βρε χαλβάδες ότι ο αρχιψευταράς θα στήσει τότε τις κάλπες; …κάποια δικαιολογία θα βρει (σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου) ο γνωστός και ως κωλοτούμπας και θα σας πουλήσει! …εδώ ένας ολόκληρος Μητσοτός τον πίστεψε και την πάτησε!
…και εσείς μεν υποκριτικά θα «διαμαρτύρεστε» για αθέτηση των συμφωνηθέντων, ο λαός μας όμως θα συνεχίσει να φτωχοποιείται, υπομένοντας την τροϊκανή κατοχή, τον άδωνι να στριγγλίζει και τη σβούλτεψη να του βγάζει τη γλώσσα κοροϊδευτικά…

μπαρμπαλιας είπε...

dwki dear klm
εαν -δημοσια -δεσμευτουν οτι δεν θα ευνοησουν τους "αδικημενους" με δεκα και 15 χρονια συνταξη ,τις μητερες με ανηλικο-φρουτο κιαυτο-...
και εγω μαζι τους...
γιατι, για να τους τα δωσει ο κυρΣτρατουλις θα τα παρει απο μενα με 41 χρονια πραγματικα.

εκτος αν θα "φαει "ο ενας τον αλλον

ασ διαλεξουμε λπν
πλεον τιθεται προβλημα επιβιωσης για τον καθενα που εχει πραγματικα δουλεψει

ο dwk είπε...

…περίμενε Μπάρμπα
…ετοιμάζει διάγγελμα κωλοτούμπας ο κωλοτούμπας

ο dwk είπε...

…την οποία πραγματοποίησε, μεγαλοπρεπώς !!!

ο dwk είπε...

…προηγηθείσα …σύμπτωση:
«Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος καταβάλουν εδώ και πολύ καιρό, με συνέπεια, τη μέγιστη πολιτική προσπάθεια για την εκλογή ΠτΔ όσο γίνεται ευρύτερης αποδοχής.
Είναι συνεπώς προφανές ότι τυχόν υποψηφιότητα Κουβέλη (κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου) αντιμετωπίστηκε θετικά»
http://www.enikos.gr/politics/286137,H_atyph_enhmerwsh_toy_PASOK_poy_prokales.html
……………..
…σατανικό μυαλό ο Βαγγέλας !

μπαρμπαλιας είπε...

δλδ δεν καταλαβα...
το προσωπο μας χαλαει;;;
και δεχεσαι εσυ σαν σκεπτομενος πολιτης να πεσεις στη συγκριση του Κουβελη με το Δημα;
προσωπικα δε μου κανει κανεις
αλλα για τον αλλον τον κυρΦωτι εχω τονισει πολλακις οτι δεν ειναι τιποτε περισσοτερο απο κυρφωτις,ενας τιποτας,
αχρωμος,αοσμος,φρουφρου της πολιτικης ασυνεπειας και δεδομενος οφας

τελικα αν εχεις καταλαβει
δε μπορω να παιζω ....
και εχω αρκετη πειρα.παρα πολυ μπορω να πω

ο dwk είπε...

…μπάρμπα μου ούτε γω μπορώ να παίζω
…άλλοι όμως παίζουν με την νοημοσύνη μας
…προκειμένου να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία
…και τον Κουβέλη θα προτείνουν και τον Δήμα
…ακόμα και τον Λαφαζάνη, όπως σκωπτικά έγραφα προχτές
…τα δε μέσα αποβλάκωσης θα κωλοτουμπάρουν κι αυτά
…και από το υβρεολόγιο θα περάσουν σε υμνολόγια !

michele είπε...

Καλο μεσημερι ,καλο μεσημερι .Εξαιρετικη μερα και σημερα .

Παμε στο διαγγελαματακι Σαμαρα,εγραψα κατι και στο τουιτερ

1)Συρρικωνει την ακροδεξια οπως φαινεται δημοσκοπικα
2) Μειωνει σε 1 μηνα τη διαφορα στο μισο
3) Βγαινει συναινετικος σε μεγαλη μαζα που δεν θελει εκλογες
4) Οι αλλοι απαντανε ΟΧΙ εκλογες τωρα
5) Κανει -ανεξαρτητους- να το ξανασκεφτουν

ο dwk είπε...

…6) άλλα έλεγε πριν τρεις μέρες και άλλα (κατά πάγια συνήθεια) τώρα

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπέρα σε όλους και όλες :)
Καταρχήν, ευχαριστώ πολύ κ. Μιχαηλίδη για την αναδημοσίευση του κειμένου μου. Με τιμάτε ιδιαίτερα.

Κατά δεύτερον, συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μπαρμπαλια για τα περι Κουβέλη. Η φημολογούμενη μάλιστα πρόταση Ανεξάρτητων βουλευτών υπέρ μιας υποψηφιότητας του Φ. Κουβέλη για ΠτΔ κρύβει μια ενοχικότητα στη μέχρι τώρα στάση τους· το ότι φθάσαμε ως εδώ η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ έχει ευθύνη και θεωρώ ότι πλέον είναι πιο καθαρή λύση να πάμε σε εκλογές μετά την τρίτη ψηφοφορία, εφόσον αυτή αποβεί άκαρπη με τα μέχρι τώρα δεδομένα (υποψηφιότητα Στ. Δήμα), παρά να δοκιμαστεί κάτι άλλο στην κατεύθυνση που ορισμένοι Ανεξάρτητοι συζητούν, να προτεινόταν δηλαδή ο Κουβέλης για ΠτΔ.

Τριτον η δηλωση Σαμαρα σήμερα ναι μεν πετυχαίνει στο επίπεδο των εντυπωσεων, αλλά αναρωτιέμαι κατα πόσον στην παρουσα φαση αρκεί. Προσωπικά ειμαι πολυ προβληματισμένη και θεωρώ οτι θα μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα και να δουμε τα πράγματα πιο καθαρά μετα την β' ψηφοφορία για ΠτΔ. Στο κάτω -κάτω κρίνεται μια πολιτική πρόσκληση όταν απαντήσει και αυτός προς τον οποίον την απευθύνεις. Ιδωμεν.

Τεταρτον, όσο κι αν περνάει στα ψιλά, η Βουλή τραπουλόχαρτο, αν όχι λάστιχο, που ψηφίζει μέσα σε 2 μερες σχεδον 72 τροπολογίες και δεν ξέρω κι εγώ ποσα νομοσχέδια, δεν ειναι καλό δείγμα. Κι αυτο όχι μόνο για τους μονίμως τσιρίζοντες, αλλά θα μου επιτρέψετε και για πιο συοβαρούς, αν όχι συγκροτημένους πολίτες.

Τέλος, γιατι αρκετά μακρηγόρησα, και η Κυριακή είναι μέρα για άλλα, αν όχι κυρίως για ανάπαυλα, κανεις δεν μιλαει για την επομενη μερα. Π.χ. δυσχεραινει η θέση μας στο εξωτερικο είτε εκλεγεί ΠτΔ, είτε πάμε σε εκλογές, θα το βρουμε μπροστά μας. Π.χ. ότι δεν ειναι σιγουρο οτι οι απαιτησεις της Τροικα θα μειωθουν ή τελοσπάντων θα "μαλακώσουν", οι ενδειξεις μιλάνε περι του αντιθέτου. Π.χ. οτι ειναι ανεξέλεγκτες προς το παρον οι μετατοπισεις στους πολιτικους σχηματισμούς λαμβάνοντας υπόψιν α)μη εκλογη της ΔΗΜΑΡ, β)κομμα Παπανδρέου στα σκαρια, γ)πιθανη μόλις στο όριο εκλογη ΑΝΕΛ, δ) φλερτ στελεχων του Ποταμιου με ΣΥΡΙΖΑ, οσο κι αν αντιδράει η κεφαλή του, δλδ ο Θεοδωράκης, ε) η ΧΑ παραμένει με ενα ωραιοτατο 5% στα πολιτικα πράγματα.



μπαρμπαλιας είπε...

επειδη δεν μπορω να θεωρησω το συνολο των δημοσκοπησεων "στημενο"...
βλεπω ενα στοιχειο σοβαροτατο.
ο κοσμος δε θελει εκλογες
τωρα οποιος τον τραβηξει
θα ειπραξει και το τιμημα.απλα

michele είπε...

6) Δινει χωρο σε "νεοσυστατους" Ποταμι και "κομμα Γαπ" να κερδισουν χρονο

7) Ενω αυτος ειχε στο μυαλο του απευθειας στις εκλογες,δινει την εντυπωση οτι οι ΑΛΛΟΙ τις επιζητουν και τις προκαλουν

8)Λεει στο συστημα οτι εγω δεν ειμαι ΓΑΠ ,δεν θελω ενδιαμεσες κυβερνησεις,δεν φευγω θα σας παω μεχρι εκλογες ( σας κανω και τη χαρη για νωριτερα)

9) Αν ψηφιστει ( αν λεω ΠτΔ) αριθμητικα η κυβερνηση θα ενισχυθειαπο δω και στο εξης σεεπιπεδο νομοσχεδιων ,καθως αφησε σαφες υπονοουμενο περι ανασχηματισμου ,παραδεχομενος το λαθος του προηγουμενου

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστην ...
γραψαμε μαζι ...με οτι συνεπαγεται

ο dwk είπε...

…άσχετο 1: …διαβλέπω μια (καλοδεχούμενη) ελαφρά μετατόπιση …υπάρχει δρόμος, βέβαια, μπροστά, ακόμα…
………………..
…τι γίνεται τώρα με την περίπτωση του Παύλου:
(για την οποία στο ξεκίνημά της έγραψα «…η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης …όταν αυτή θα αποφανθεί τότε και μόνο τότε, θα γνωρίζουμε τι πραγματικά συνέβη και θα βγάλουμε όλοι (…και γω μαζί) τα συμπεράσματά μας…»)
…έχουν μπατάρει τα «μέσα» υπέρ του …μεσάζοντα
(…π.χ. γράφουν και λένε ότι το αρχικό υλικό είναι «πειραγμένο» …όμως αυτό βρίσκεται κλειδωμένο στο συρτάρι του δικαστή !)
…και βρίζουν, λασπολογούν, κατασκευάζουν «ειδήσεις»
…αν ξαφνικά τα «γυρίσει» ο αν.ελ. και μπει στο μαντρί, όσα ακούς ξέχασέ τα …ο …ψεκαμμένος θα γίνει «υπεύθυνος πολιτικός», «νουνεχής», «ήρωας» !
…………….
…άσχετο 2:
…-τελικά ήταν ο Καμμένος αυτός που κατέθεσε ή κάποιος …σωσίας του;
…ε, ρε πλάκες !

μπαρμπαλιας είπε...

και εμμενω στο πρωινο μου σχολιο...
που με δικαιωνει τελικα η σταση του καμμενου που"αναγκαστηκε"να παει και στο τελος πεταξε και την κοτσανα του περι μεθοδευσεων απο τους δικαστες

για φτου τελικα το ατομο

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Συμφωνω απολυτα κ. Μπαρμπαλια. Ας αναμετρηθει κι ο κοσμος με την λογικη του επιτέλους. Γιατι ενώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν θέλει εκλογές, βγάζει ταυτοχρόνως πρωτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σαφεστατα οποιος τον τραβήξει σε εκλογες, θα παρει και την καυτη πατάτα. Ετσι ειναι ομως η πολιτικη, δεν ειναι παιδικη χαρά, ουτε δρόμος που σε ραίνουν με ροδοπέταλα ως γνωστόν.

Κυριε Μιχαηλίδη συμφωνω κι επαυξάνω με την διαπιστώσεις/τα συμπεράσματα σας περι του διαγγέλματος Σαμαρα, αλλά ειμαι πολυ διστακτικη ακομα στο να θεωρήσω ότι τις/τα αντιλαμβάνονται τόσο το συνολο των βουλευτών, όσο και των πολιτών. Τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής αμφοτέρων ειναι αποθαρρυντικά. Ευχομαι ειλικρινα αυτή τη φορά και οι δυο να μην φανουν κατωτεροι των περιστασεων.

ο dwk είπε...

…άσχετο 3: …τελικά ιδέα μου ήταν το «άσχετο 1» …-άκυρο !

ο dwk είπε...

…έχασα πάσα ελπίδα …άσπρο τους λέει άσπρο κι αυτά …μαύρο αυτός, μαύρο και κείνα …καταλήγω στο ότι οι εκλογές θα δώσουν την λύση

Ilias D είπε...

...σχετικο.
Μια κ αναφερθηκες σε Κωλοτουμπα φιλτατε...
τι ειταν η συνεντευξη του Αλεκθη στο bloomberg;

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα οσον αφορα την προανακριση.
ειναι επιστημη
και στα αρχαια χρονια ο Σωκρατης την ειχε καθιερωσει ...ξεψαχνιζοντας το συνομιλητη δια της "μαιευτικης"
αν -λεω αν-ο ανακριτης ειναι μαγκακος...(οχι μπουνιοκλωτσηδια..)
σε κανει και ιδρωνεις και τρεμεις και πεφτεις σε αντιφασεις.

απλα δεν ειναι η καμερα της τουβους που βγαινεις και λες την πιπα σου...

αλλη φορα θα σας πω πιο πολλα ιστορικα παντα

michele είπε...

Καλο μεσημερι και σε σας κ.Παυλακουδη.
Λογω του γεγονοτος οτι οι πολιτικες καταστασεις και ιδιως αυτες που προκαλουν ζυμωσεις στην..ροη τους
επηρεαζουν αμεσα και το χρηματιστηριο

απαιτειται μια αναλυση δεδομενων ανα πασα στιγμη .Αυτο προσπαθουμε να κανουμε και ευχαριστουμε για τη συμμετοχη σας καθως η πολιτικη σας οξυδερκεια ειναι αναντιρρητη.

michele είπε...

Μπαρμπα δωσε μας ..ιστορια ,μας αρεσεις.Οπως βλεπεις δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με Καμμενο
που εχει τα χαρακτηριστικα πολλων ελληνων.
Ημιπραφαρων-θρασυδειλος και Προεδρος

Ilias D είπε...

http://www.skai.gr/news/politics/article/271769/oikonomou-polloi-vouleutes-tha-epidokimasoun-tin-triti-tin-protovoulia-samara/

Ilias D είπε...

http://www.capital.gr/news.asp?id=2186221

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα Μικε ειναι ολοι τσαμπουκαλεμενοι.
μηδε των δικαστων εξαιρουμενων...
βγαινεις και σουρνεις τα χιλια δυό
και ο μπίθος σου εινα ενακιογδό...
καπου θα σε στριμωξουν.
βασικα αξιωματα αυτα

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Κυριε Μιχαηλιδη, ευχαριστω θερμα για το ιδιαιτερα κολακευτικο σχόλιο :) Αλλοίμονο, ο καθένας κάνει την ανάλυση απο το δικο μετερίζι. Αναμφιβολα η "ροή" οπως λετε, δεν μπορεί να αγνοείται. Αλλά το "πορισμα" εν Ελλάδι θέλει προσοχη διοτι οι κωλοτουμπες ειναι εθνικο άθλημα, το θεατρο παραλόγου καλά κρατεί και προφανώς κατι που γνωρίζετε πολυ καλυτερα απο μας του πολιτικου, εσείς του χρηματιστηριακού, είναι ότι υπάρχουν κι αστάθμητοι παράγοντες. Συνηθως το χρηματιστηριο ειναι ενας πολυ καλος δεικτης του τι θα γινει πολιτικα. Οποτε, σας διαβάζουμε με προσοχή εξυπακουεται και παρακολουθούμε τις αναλυσεις σας. Το προβλημα ειναι αυτοί που δεν διαβαζουν, δεν παρακολουθουν και οποιον πάρει ο Χαρος. Αυτοί δυσκολα να αποκρυπτογραφηθουν.

michele είπε...

Ηλια σου εστειλα sms

K.Παυλακουδη,ετσι ειναι ευχαριστω κι εγω για τα καλα σας λογια.Μονο ο συγκερασμος αποψεων και η μιξη σκεψεων μπορει να οδηγησει σε κατι καλυτερο.
Γι αυτο καλως μας διαβαζετε και καλως σας διαβαζουμε :)

ο dwk είπε...

… «ου μετανοείν, αλλά προνοείν χρη τον άνδρα (και γυναίκα) τον/την σοφόν…»
…το χείριστο: ο κωλοτούμπας! …το είδος αυτό ούτε προνοεί ούτε πολύ περισσότερο μετανοεί
…απευθύνεται στους λιγους ακραίους οπαδούς, τους παροπιδάτους, σίγουρος ότι όποια παρόλα τους πλασάρει, θα την δεχτούν ασμένως, θα την επικροτήσουν, θα την δικαιολογήσουν, πείθοντας συγχρόνως τον ίδιο τους τον εαυτό ότι όσα με πάθος υποστήριζαν προ ολίγου θα λησμονηθούν
…αλίμονο γι αυτούς όμως! …υπάρχουν οι πολλοί, οι σκεπτόμενοι, οι μη τρεφόμενοι καθημερινά με τον καρπό του λωτού
…και θα μιλήσουν όταν πρέπει

ο dwk είπε...

…και είμαι βέβαιος ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην όνομα και πράγμα Ελεύθερη Γνώμη ανήκουμε στην δεύτερη (…και πρώτη αξιακά) κατηγορία

Ilias D είπε...

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2186141

Τα πολιτικα κ πολιτειακα θα παρουν τον δρομο τους...
Απο αναπτυξη να δουμε τι θα κανουμε...
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2186141

michele είπε...

Eννεοιται Ντοκι ,να παινεψουμε το σπιτι μας χεχε

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια σταθερότητα. Το τελευταίο τρίμηνο πηγαίνω στο ΑΤΜ και μου δείχνει σταθερά 0,76 € υπόλοιπο......χαχα

Ilias D είπε...

…αλίμονο γι αυτούς όμως! …υπάρχουν οι πολλοί, οι σκεπτόμενοι, οι μη τρεφόμενοι καθημερινά με τον καρπό του λωτού

Γιατι δεν τολεγες νωριτερα...
καθαρισε η γυναικα μου λωτους...
πρωτα τους εφαγα κ μετα σε διαβασα...
τωρα τι κανουμε;

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/436636/otan-oi-diafimistes-ta-kanoun-madara/

Σιγα που ειταν λαθος.....
Μεχρι στην Ελευθερη Γνωμη καταφεραν να συζηταμε για τις βαλιτσες KOLA.

Ilias D είπε...

Τι θα κανω μαυτο το ηταν.....
Τεσπα...

https://www.sportingbet.gr/sports-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%95%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82/1-106-926803.html

michele είπε...

Παντως Ηλια,μια πιθανη εκδοχη ειναι να εβαλε ο Καμμενος να "δωροδοκησει" ο Αποστολοπουλος τον Χαικαλη..

Ilias D είπε...

Τωρα αν σου πω οτι το πιστευω τι θα πεις;

ο dwk είπε...

…τελείως άσχετο:
«…το παραμύθι, το αρχαιότερο ίσως είδος της λογοτεχνικής παράδοσης, έχει παιδευτική λειτουργία αφενός ως αισθητική εμπειρία (ο ακροατής ενός παραμυθιού προσδοκά το απρόβλεπτο και την έκπληξη στην εξέλιξη της αφήγησης), αφετέρου ως μαθητεία στην τέχνη του λόγου (σύγχρονες μελέτες μάλιστα αποφαίνονται ότι πρέπει να διαβάζουμε στα μωρά ήδη από όταν είναι δύο μηνών)…»

michele είπε...

Εχει αληθοφανεια,γιατι υπηρχαν φημες περι μετακινησης του προς την νδ και ηθελε να τον τσεκαρει

Ilias D είπε...

κ γιατι να τα διαβαζουμε;αν μπορουμε να τους τα διηγηθουμε απλως δεν κανει;

ο dwk είπε...

…αληθοφάνεια: …η ιδιότητα μιας ενέργειας ή του αποτελέσματός της να φαίνεται ως αληθινή ή πειστική χωρίς να είναι

Ilias D είπε...

καλα ρε Μιχαλη τι δουλεια εχει ο ντοκι με τους ψεκασμενους;
Αυτα ειναι μακραν απο την νοοτροπια της αριστερας...

ο dwk είπε...

…με ποιον;;; …με τον βορίδη ;;;
…έξω από δω και μακριά !!!

Ilias D είπε...

Ενα θα σου πω...
Πολοι τυχεροι ειμαστε που ο Βοριδης εγειρε προς ΛΑΟΣ κ μετα πηγε ΝΔ.
Για φαντασου να εγερνε προς Χ.Α. ...ασε το ενδεχομενο να γινοταν κ αρχηγος της...

ο dwk είπε...

…όσο ήταν πάντως σ’ αυτήν, τα ποσοστά της δεν ξεπερνούσαν το 1%
…φυσικά ΔΕΝ υπαινίσσομαι ότι το ίδιο θα συμβεί στο νέο του κόμμα…

mixalis mixalios είπε...

Μεγάλη κουβέντα Ηλία η τελευταία σου...ως άλλη Μαρί Λεπέν θα έβλεπες τη Χ.Α να γιγαντώνεται...

Ilias D είπε...

προς μεγαλη θλιψη μου Μιχαλη.
Περα απο ολα ταλλα ομως θα ηταν κ κριμα γιατι τον θεωρω πολυ ικανο κ οργανωτικο.

Ilias D είπε...

http://www.naftemporiki.gr/story/894726/dusforia-dikastikon-suntakton-enanti-ton-anel

Αμ αυτο;

mixalis mixalios είπε...

Έχεις βλέπω και inside information dwki...ποτέ ήταν στη Χ.Α. Ο λαοφιλης Βορίδης? Εν τω μεταξύ ο Τσίπρας τα έχωσε και στους δικαστές εκτός από την Κυβέρνηση...καθυστέρησαν λέει...σωστά έπρεπε να ψάξουν μεταξύ 11000000 Ελλήνων για το ποιος δωροδοκησε τον Χαϊκάλη...ή μήπως ήταν ξένος οπότε οι επιλογές τους θα περιοριζοντο στους 7 δις υπόπτους?

Ilias D είπε...

Δεν ηταν(εχω το νου μου τωρα χαχαχα) ποτε στη ΧΑ Μιχαλη..σε ενα αλλο εξωκοινοβουλευτικο εμετικο κατασκευασμα ηταν...ΕΝΕΠ...ΕΝΕΚ...μου διαφευγει τωρα (η ηλικια που ελεγες...χεχεχε)

Unknown είπε...

Ολα σχεδιασμένα..

11/12/2014 - 12:58 δημοσιεύθηκε από Π.Θ (IP: XXX.219.230.129)

ΠΛ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ..........

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ ΜΑΥΡΟ ΚΑΠΝΟ THEODOROS 1........

ΑΓΟΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ...

Ilias D είπε...

Ε.Π. (Εθνικη Παραταξη) νομιζω...

ο dwk είπε...

…στην ακροδεξιά αναφέρομαι …και στο λάος στο 5% περίπου!
…προοδεύει …δεν λέω !

ο dwk είπε...

…το έγραψε ο φίλος Αλέξανδρος, δίπλα, και το μεταφέρω
«…Μοσκοβισί: Να μπει σε πιο ελαφρύ πρόγραμμα η Ελλάδα…»
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64112446

ο dwk είπε...

…και ο Άγιος φοβέρα θέλει, συμπληρώνω

mixalis mixalios είπε...

Εξ ορισμού η προληπτική γραμμή στήριξης είναι πιο ηπια dwki...εκτός αν ο Μοσκοβισί φοβήθηκε τη μείωση της δημοσκοπικής πρωτιάς του ΤΣΥΡΙΖΑ...

ο dwk είπε...

…οι κάλπες Μιχάλη, φίλε μου, οι κάλπες που έρχονται θα μας φωτίσουν περί τούτου …προσωπικά απλώς περιμένω

mixalis mixalios είπε...

Επειδή σήμερα προτίμησα την Καθημερινή από την Αυγή βρήκα ενδιαφέρον αυτό το άρθρο και θα ήθελα και εγώ να ευχηθώ με τη σειρά μου...

http://www.kathimerini.gr/796835/opinion/epikairothta/politikh/kalh-toy-tyxh-8a-th-xreiastoyme

michele είπε...

Σε γενικες γραμμες ,εξαιρετικος αρθρογραφος ο Παγουλατος,παρ οτι λιγο διαφωνω σε καποιες αποψεις του..οχι σ αυτο το αρθρο σε παλαιοτερα

mixalis mixalios είπε...

Στη θεωρία είμαστε καλοί Mic και ο καθένας μας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά εδώ έχουμε πρακτικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Οι υποχρεώσεις της χώρας τρέχουν και ήδη από τον Μάρτιο θα πρέπει να αποπληρωθούν οφειλές μας προς το ΔΝΤ ύψους 2,5 δις του οποίου τα δάνεια ως γνωστόν δεν κουρεύονται...Τι θα πράξει ο Αλέξης?

Ilias D είπε...

Κοουτς θαχουμε κανα διαγραμματακι:...ξεκιναμε παλι αυριο...

mixalis mixalios είπε...

Ναι, να δούμε που θα πουλήσουμε γιατί εκτός από τύχη χρειαζόμαστε και στρατηγική....

Ilias D είπε...

Ας δουμε κ το παρακατω......

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2185230

Ilias D είπε...

Θα τρελαθω...
Ο Γαβαλας ντυθηκε γαλοπουλα(στον ΑΝΤ1).

michele είπε...

Το πρωι θα εχουμε Hλια..δυο μερες μεινανε για την αλλη εβδομαδα

Μιχαλιο,ας δουμε πρωτα τι θα γινει ,εχουμε πει εχει δρομο το..θεμα

Ilias D είπε...

Stiw 24 εχουμε ημιαργια;

mixalis mixalios είπε...

Εχω την εντύπωση πως έχουμε κανονική αργία, νηστεία και προσευχή....

michele είπε...

Κανονικη αργια ,ξανανοιγουμε 29 ..με την γ ψηφοφορια και 3 τελευταιες συνεδριασεις της χρονιας

profit είπε...

Σπερα.
Έτσι όπως παει το πράγμα ούτε January effect δεν θα εχουμε

Ilias D είπε...

Γιωργο(εσυ τα ξερεις καλυτερα απο μενα),το γερο το January effect θα τοχουμε οταν δεν θα το περιμενουμε.
Μηπως τωρα;

Ilias D είπε...

Οχι τπτ αλλο,αλλα δεν θα τσιγαρισει απλως τους σορτηδες(αν γινει)θα τους ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΣΕΙ.
Που ειναι ο Γιανναρος ρε;

profit είπε...

Θα χάσουν τ αυγά και τα πασχάλια Ηλία.
Παρακαλω ο Γιάννης ν ανοίξει το μαγαζί όπως μας είχε συνηθίσει

Ilias D είπε...

χαχαχα...να το ανοιξει.

http://www.protothema.gr/world/article/436680/gallia-epithesi-odigou-se-pezous-11-traumaties-/

Δεν ειμαστε καλα.

michele είπε...

Τζιχαντης ηταναυτος νομιζω,γεια σου profit

Unknown είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..........

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ............

16/12/2014 - 10:02 δημοσιεύθηκε από Π.Θ (IP: XXX.219.230.129)
Mια χαρα ηταν τα σορτ στα ΞΕΝΑ.........

κλεινουμε τα σορτ....

LONG SP 1970-1980..

Unknown είπε...

προσοχη στο παπαγαλακι ΑΝΤΡΕΑΣ...

ΣΑς ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΓΕΚ ΣΤΑ 4...

ΣΑς ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΤΕ ΣΤΑ 4 οταν του λεγαμε οι ξενοι εχουν σορταρει και την θελου 2 ευρω τοτε.........και αυτος ειρωνευοταν ολους......

προσοχη στον παπαγαλο ΑNTREA