Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


SPIEGEL: ΠΙΘΑΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ...


Αποκλεισμένα πιθανόν να είναι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE), το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μετά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, στις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Τα ελληνικά ομόλογα δεν θα συμπεριληφθούν στις αγορές, λόγω της χαμηλής τους αξιολόγησης, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται, μάλιστα, και σχετικές δηλώσεις του Ολλανδού Κεντρικού τραπεζίτη, Κλας Νοτ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ αυτής της θέσης. Ο Νοτ, ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει οι αγορές να γίνονται μέσω των Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών και όχι της ΕΚΤ, ώστε να μην «μεταβιβάζεται» ο κίνδυνος μεταξύ των χωρών. Σύμφωνα με το Spiegel, το πρόγραμμα θα προβλέπει ότι οι αγορές ομολόγων δεν θα ξεπεράσουν το όριο του 20-25% του κρατικού χρέους της χώρας.
Η Ελλάδα δεν θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση των κεντρικών τραπεζιτών της Φρανκφούρτης, ελληνικά ομόλογα τα οποία αντιμετωπίζονται ως σχεδόν «σκουπίδια», δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια
Ωστόσο, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ, δια μέσω των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (όπως είναι και ο Νοτ) έχει επανηλειμμένως δηλώσει ότι τα ομόλογα των χωρών που δεν διαθέτουν υψηλή αξιολόγηση θα μπορούν να γίνονται δεκτά εφόσον η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα προσαρμογής.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη ένα πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων, με στόχο να τονώσει τη ρευστότητα της οικονομίας και να αποτρέψει τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Οι φορείς χάραξης πολιτικής στη Φρανκφούρτη αναμένεται να λάβουν την ιστορική αυτή απόφαση της ποσοτικής χαλάρωσης, με την πιο πιθανή επιλογή να είναι η επιφόρτιση των 19 εθνικών κεντρικών τραπεζών να προχωρούν σε αγορές των δικών τους κρατικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΕΚΤ θα ακολουθήσει το παράδειγμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζα της Αγγλίας, οι οποίες εφάρμοσαν τα δικά τους προγράμματα QE στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2009. Ωστόσο, θα πρέπει μέχρι τότε να κάμψει τις ενστάσεις, κυρίως της γερμανικής πλευράς, τόσο για τον κίνδυνο που ενδεχομένως θα λάβει η ΕΚΤ, όσο και για τις προεκτάσεις που θα έχει το πρόγραμμα αναφορικά με τη βούληση των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν πιστά τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η ίδια η καγκελάριοςμ Άνγκελα Μέρκελ, παραμένει ιδιαιτέρως δύσπιστη στο πρόγραμμα, καθώς φοβάται ότι μια τέτοια δράση θα μειώσει την πίεση στα κράτη μέλη να τηρήσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία και να εφαρμόσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με δημοσιονομική ένωση από την… ¨πίσω πόρτα¨, αναφέρουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι κανένα από τα γερμανικά μέλη στο Συμβούλιο της ΕΚΤ, δεν αναμένεται να στηρίξει την απόφαση να ξεκινήσει το QE την επόμενη εβδομάδα.

Αντιθέτως, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είναι αισιόδοξος ότι οι αγορές ομολόγων θα αποκόψουν τη σύνδεση των τραπεζών από το δημόσιο χρέος, ενώ ενθαρρύνει τον δανεισμό του ιδιωτικού τομέα, τη χρηματοδότηση, δηλαδή, της πραγματικής οικονομίας. Η στάση αυτή μάλιστα του κ. Ντράγκι, επιβεβαιώνεται και από τα ανεπίσημα στοιχεία της ΕΚΤ που έδειξαν ότι τα κεφάλαια που άντλησαν από τα σχετικά προγράμματα (LTROs) οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν διοχετεύτηκαν στην πραγματική οικονομία.

www.naftemporiki.gr

26 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ κλμ
οι φιτζεδες και οι μουντηδες
μας τιμωρησαν με αρνητικο οτελουκέ
επειδη δεν ειμαστε καλα παιδια...
και τοσον καιρο που ειμαστε ..
τι στη στραβωμαρα μας ειδαμε ;
στα μπρικια μας λπν και δεκα ωα εκ της γειτονος...
ετσι και αλλεως πεος ολα πουλημενα ειναι...και συμ-πεφωνημενα,
με τους πακεταδορους πλουσιοτερους
και τους ποπολαραιους μηδενισμενους,
εχοντας εναποθεσει ελπιδες και ονειρα
στη Ραχηλ ,στη Μπαλαμπαναινα και τους επερχομενους(;)στρατουλιδες
παντως στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας...δεν προκειται να πληξουμε ...
ισα ισα ,το εργο αρχιζει μετα τις 25

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα οι Ντραγκηδες με τους μαεστρους γερμανους...
και οσον αφορα τα ελληνικα ομολογα-σκουπιδια,
καλο θα ειναι να σκεφτουν οτι δεν ειναι αμοιροι ευθυνων για το ελληνικο χαλι,
αφου δανειζαν με υστεροβουλια και εχοντας στο μυαλο τους οτι η εξωφληση θα γινει σε "ειδος"...ειτε αυτο λεγεται πετρελαια-αερια,ειτε ορυκτος πλουτος,ειτε μοναδικες ακρογιαλιες,ειτε και ακινητα μπονφιλεδια...
συμμάχοι ειναι
τι να τους καμνομεν αλλωστε;;;

μπαρμπαλιας είπε...

δια τον έτερον των πτωχων
την κακοτυχη μαϊμού τι να σχολιασεις
εχει απ τον Απριλη που πεφτει
δεν γνωριζει αλλον δρομο...
με τους κοκκινοκωλους και τους λοιπους εταιρους τους να μην καταλαβαινουν ουτε απο πετρελαια ουτε απο φραγκοδιφραγκα
ουτε παγκοσμια πολιτικα γεγονοτα ...
τα οποια ολως τυχαιως γινονται η βαση για νεα υψηλα,σε πεισμα ορισμενων χαροκαμενων και vix-ηδων

ο dwk είπε...

…καλημέρα
…χρόνια πολλά στο φίλο μας τον Αντώνη!

μπαρμπαλιας είπε...

χρονια πολλα στο φιλτατο Ιερακα
με καθε καλη επιτυχια στη ζωη του

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.
Αντώνη να έχεις καλά χρόνια και πολλά χρόνια υγεία, επιτυχία και αγάπη.
Χρόνια σου πολλά.

μπαρμπαλιας είπε...

οι...έτεροι των πτωχων

Ακίνητα, καταθέσεις και μετοχές, όπως αποτυπώνονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διαθέτει μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αμηχανία και εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου.

Εκτός από το 1 εκατ. του Δημήτρη Τσουκαλά, τις επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε ξένα funds του Ευκ. Τσακαλώτου και του Γ. Σταθάκη και τις εντυπωσιακές καταθέσεις της Νάντιας Βαλαβάνη (563.000 ευρώ και 365.000 λίρες Αγγλίες), άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την επόμενη ημέρα. Οι καταθέσεις του αγγίζουν τα 498.000 ευρώ. «Είχα πει είστε αριστεροί της Εκάλης, το λέω τώρα και με βούλα μετά πόθεν έσχες που κυκλοφόρησαν, είστε συνώνυμοι του πλούτου», σχολίασε στην επιτροπή που συζητούσε το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα ο Δάνης Τζαμτζής από τη ΝΔ.

Ακίνητο στο Λονδίνο δεν έχει μόνον ο Ν. Μηταράκης, αλλά και η Θεανώ Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με καταθέσεις σε βρετανική τράπεζα ύψους 109.000 ευρώ.

Το ξένο νόμισμα φαίνεται πως προτιμά και ο Π. Λαφαζάνης που διαθέτει στους λογαριασμούς του 38.000 ελβετικά φράγκα, 8.651 λίρες Αγγλίας και 60.000 ευρώ.

Υψηλό φόρο για την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν θα πληρώσουν, εκτός από την Γεωργία Μαρτίνου με τα 156 ακίνητα, και ο Βασίλης Καπερνάρος με 42 ακίνητα, τα περισσότερα στο Ψυχικό, 24 διαμερίσματα, αποθήκες και πάρκινγκ. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διατηρεί υψηλότατες καταθέσεις 314.000 ευρώ, ενώ έχει και 4 αυτοκίνητα. Σημαντική ακίνητη περιουσία μετά και η οικογένεια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου με 39 ακίνητα, αλλά και ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ με 19.

μπαρμπαλιας είπε...

οι...έτεροι των πτωχων συνεχεια

Αλλά και η Μαρία Ρεπούση από την ΔΗΜΑΡ έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για την υψηλή φορολογία στα ακίνητα, αφού διαθέτει 30 σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες και αλλού. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχει στους λογαριασμούς της 42.000 δολάρια, 120.000 ευρώ, μετοχές στην Toyota αξίας 2.679.872 γιέν, πάνω από 500.000 ευρώ η αξία μετοχών σε διάφορες εταιρείες.

Διόλου ευκαταφρόνητη και η ακίνητη περιουσία ενός άλλου βουλευτή των ΑΝΕΛ, του Κώστα Γιοβανόπουλου, αφού μετρά 29 ακίνητα και ένα ξενοδοχείο που είναι στο όνομα της συζύγου του.

Τον ίδιο αριθμό ακινήτων μετρά και η οικογένεια του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κωνσταντόπουλου, 29 ακίνητα και 9.927 μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, 3 αυτοκίνητα και 1 μοτοσυκλέτα συναντά κανείς, μεταξύ άλλων, στο πόθεν έσχες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά. Μια θέση πιο κάτω, σε αριθμό ακινήτων πάντα, βρίσκεται ο Θανάσης Νταβλούρος από τη ΝΔ με 28 ακίνητα και 3 αυτοκίνητα.

Αλλά και η Φεβρωνία Πατριανάκου από τη ΝΔ διαθέτει αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία, 18 ακίνητα σε Αττική, Φθιώτιδα, Κυκλάδες, Λακωνία και αλλού, ενώ διατηρεί λογαριασμούς σε ευρώ (317.345) και λίρες Αγγλίας (327.817). Στα 15 ακίνητα βρίσκεται η Μίκα Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ, τα 11 ο Μιχάλης Ταμήλος από τη ΝΔ.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά που δηλώνει επάγγελμα παιδοψυχολόγος έχει λευκό πόθεν έσχες, αλλά και ότι η συνάδελφός της Παναγιώτα Δριτσέλη δηλώνει «0» εισοδήματα και καταθέσεις ύψους 10.796 ευρώ.

μπαρμπαλιας είπε...

οι...έτεροι των πτωχων συνεχεια

ΠΡΟΠΟ, τροχόσπιτο και φουσκωτό

Κατάστημα ΠΡΟΠΟ έχει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, τροχόσπιτο η Σταυρούλα Ξουλίδου από τους ΑΝΕΛ, φουσκωτό 5 μέτρων ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από την ΔΗΜΑΡ. ο Γιώργος Πάντζας από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί 4 λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες με 2,5 ευρώ ο καθένας, ενώ άλλοι δυο δεν έχουν μέσα τίποτα.

Ο πρώην πρωθυπουργός που έχασε από το PSI

Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχασε πάντως, από το PSI. Τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που κατείχε αξίας 293.012 ευρώ, έπεσαν στα 181.231, είχε δηλαδή χασούρα 111.781 ευρώ.

.........
για τον εκ Πρεβεζης φωστηρα καθηγητας δεν σας γραφω..θα ζαλιστητε...
ψαξτετο μονοι σας (Ευκλέ ο παμεγιστος)

ο dwk είπε...

……………………….
«…Όσον αφορά το ρίσκο της κεντρικής τράπεζας κτλ, έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο ότι η κεντρική τράπεζα για πρακτικούς λόγους δεν μπορεί να πτωχεύσει. Αλλά ακόμα και να πτωχεύσει η ΤτΕ, big deal αγαπητέ αναγνώστη. Τυπώνει η ΤτΕ 300 δισ. ευρώ, στη συνέχεια της κάνουμε στάση πληρωμών (έστω αν δεν μας κοστίζει τίποτα) και στη συνέχεια πτωχεύει και ανοίγει την επόμενη μέρα με άλλο ΑΦΜ. Τα πράγματα είναι απλά…»
http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=2186247
……………………..
…καταλαβαίνετε την υποκρισία των …σπυρακιών, του σαχλαμάρα, ολόκληρου του «συστήματος ΝΔ» …ιδιαίτερα των παπαγάλων στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα αποχαύνωσης …η βρωμιά σε όλο το μεγαλείο της
…εννοείται ότι πουθενά δεν είδα …καισαροχιλιάρικα !
…ε, λοιπόν: οκτώ μέρες μείνανε !
………………………

Ilias D είπε...

...η ημερομηνια ειναι της 22/12/2014 ...

Ilias D είπε...

Καλησπερ κ πολυχρονος κ υγιεις ο Αντωνης.

ο dwk είπε...

…ακριβώς! …από τις 22/12/2014 τσιμουδιά οι βρωμιάρηδες ! …τα λαμόγια !
…ενώ τώρα…
…τρεις μέρες χύνανε χολή …τρεις μέρες ειρωνεύονταν …τρεις μέρες το «σύστημα» χτυπούσε την Ραχήλ !
…το πρώτο, το ΠΡΩΤΟ που περιμένω είναι να σπάσει το βρωμερό αυτό απόστημα:
…η διαπλοκή !

michele είπε...

Καλησπερα ,καλησπερα σε ολους
Για μια ακομα φορα απολαυστικος ο Μπαρμπας με τις τοσες αληθειες

Δεν σχολιαζω οτιδηποτε εχει σχεση με κατσπαλιαδισμους προερχομενους απο Ραχηλ και νεοκοπους νεοασχολουμενους συνυποψηφιους της ,καθως και υποστηρικες των εν λογω .

Οσον αφορα τη..διαπλοκη,ΟΛΗ η η περισσοτερη σαβουρα μικρων-μεσαων-μεγαλων στελεχων των πρωην αριστεροΠΑΣΟΚ κουρνιαζει τωρα στον θολοΣυριζα
και το λεω ΚΑΘΑΡΑ της ΠΛΑΚΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ελπιδες.
ΛΕΠΙΔΕΣ θα γινουν .
Εδω ειμαστε και θαμαστε ,παω -σε λιγο-για ψησιμο σε τζακι φιλικο.

Unknown είπε...

Ερχεται η μεγιστη κολοτουμπα......νο στρεςς

Ilias D είπε...

Δεν καταλαβαινω την απορια σου.
Ειναι ο Καισαριος υποψηφιος;παιζει να αναλαβει καποιο υπουργειο αν εκλεγει η καποιον Δημ.Οργανισμο αν αποτυχει;
Ποσους ψηφοφορους μπορει να επηρεασει ο Καισαριος;(ηδη υπαρχει το δημοσιευμα 27 μερες κ δεν το προσεξε κανεις).
Εξαρτιοταν (στο φιναλε φιναλε)απο την ψηφο του Καισαριου η εκλογη ΠτΔ η η προσφυγη αρον αρον στις καλπες;
ΔΕΝ ειναι υποψηφιος ο Μηλιος κ κανενας δεν μιλαει για την τεραστια περιουσια του,ουτε για το που εχει τοποθετησει τα χρηματατου,ουτε που τα εχει στηλει.

Ilias D είπε...

Αλλα κ εσυ βρε παιδι μου ΕΠΙΜΟΝΗ κ ψαξιμο να δικαιολογησεις το ΝΟΥΜΕΡΟ(γιατι περι τρανου νουμερου προκειται)...δεν μπορω να καταλαβω...

http://www.protothema.gr/politics/article/443306/milios-200000-euro-to-orio-gia-forologisi-tis-akinitis-periousias-/

ο dwk είπε...

…………………..
Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκαν τα εξής για την δήλωση της κας Μακρή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;»
………………………
…300 ήθελαν εκεί στο γραφείο τύπου της ΝΔ! …300 «έκοβε» ο δικός τους !
…αν ΔΕΝ ήταν για κλάματα, θα μπορούσε να είναι για γέλια !!!
………………..

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/443312/je-suis-mourlie-trolaroun-ti-rahil-makri-sta-social-media/

ο dwk είπε...

…πως;;;
…δεν είναι υποψήφιος ;;;
http://www.market-talk.net/index.php/id/11333

Ilias D είπε...

...τωρα το προσεξες...σεχει παρει τα μυαλα η Ραχηλ...
χεχεχε
παρε κ ενα σημερινο για τον οικονομικο συμβουλο του Γ.Α.Παπανδρεου.

http://www.protothema.gr/politics/article/443201/varoufakis-i-kuvernisi-suriza-den-tha-paixei-me-to-grexit/

Ilias D είπε...

xaxaxa
κ πριν γραψεις οτιδηποτε εχε υποψιν σου οτι στις 22/12/14 δεν ηταν υποψηφιος βουλευτης ο Καισαριος αλλα κ κανενας αλλος ...γιατι απλουστα τα ΔΕΝ ειχαν προκυρηχθει εκλογες...
εν τω μεταξυ δες το παρακατω
http://www.newmoney.gr/article/81871/h-ekt-apodehtike-na-min-plirosoyn-oi-germanoi-forologoymenoi-tis-opoies-apoleies-kai

Ilias D είπε...

http://www.antinews.gr/Antitheseis/se-efarmogi-to-sxedio-tsipra-gia-eksodo-apo-to-euro_1/

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εγώ πάντως θέλω να κόψουν 500 για να περισσέψει και κάτι.

Άντε 1 βδομάδα έμεινε με τις εκλογές, μετά θα έχουμε να ασχολούμαστε με πιο σοβαρά πράγματα.

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/443352/deite-to-spot-tou-pasok-me-minumata-gia-tin-proti-ptisi-tou-altsipra/

Τρενακι ο ενας...αεροπλανο ο αλλος...

Λευτερης είπε...

Συλλυπητήρια δίπλα στον ΔΝ που έχασε τον πατέρα του.