Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
RIP-- PINO DANIELE 

Δεν μπορουσα να μην αφιερωσω την αναρτηση αυτη σε ενα μεγαλο καλλιτεχνη 
που σημαδεψε τα χρονια μου εκει στην Ιταλια. 
Η χωρα πενθει το χαμο του ,ανθρωπος με ευαισθησιες ,μουσικη παιδεια,που ηθελε να φωναξει για την "φτωχη" Ναπολη. Τα καταφερε οσο κανενας αλλος 
ισως μονο ο Dieguito Maradona ..




13 σχόλια:

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπέρα σε όλους/ες!
Καλή Χρονιά με ό,τι κι όποιον/α τραβάει η ψυχή σας. Οι ευκαιρίες να σας έρθουν απλόχερα, η Κρίση να σάς βοηθήσει στις επιλογές, και η Τύχη να δωρίσει καρπούς στις προσπάθειές σας.

Επειδή διακρίνω από ανησυχία, έως συγκρατημένη αισιοδοξία, ας τοποθετηθώ κι εγώ που δεν ανήκω στον χώρο σας, αν και τον παρακολουθώ με ενδιαφέρον και ενίοτε με θαυμασμό για τις αντοχές και την επι/υπομονή των ανθρώπων του:

Θεωρώ ότι βρισκόμαστε μπροστά στις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 40 χρόνων. Είμαστε, ο καθένας ατομικά, ενώπιος ενωπίω, με επιλογές που θα σημαδέψουν ανεξίτηλα το μέλλον της χώρας: την επιβίωση ή την καταστροφή της. Μην γελιόμαστε, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει λίγο καλά ή λίγο άσχημα. Τελειώσαν τα καλαμπούρια και τα «δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν γνώριζα».
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και ας αναμετρηθεί με τη λογική του. Αμήν και δόξασι. [Συμφωνω με τους προβληματισμούς του Γ. Λοβέρδου όπως τους παρέθεσε ο/η Ctsam νωρίτερα, ΑΛΛΑ οι καιροί απαιτούν σαφή τοποθέτηση. Μερικές φορές στη ζωη μας, αν όχι πολλές, πρέπει να λειτουργούμε με συμβιβασμούς για το πραγματικό. Το ευκταίο δεν πρέπει να υπερισχύει του εφικτού.]

Τούτων λεχθέντων, πιστεύω ότι η χώρα εισέρχεται στη μεγαλύτερη περιπέτεια της μεταπολιτευτικής περιόδου με τις χειρότερες, όμως, δυστυχώς δυνατές προϋποθέσεις: προνομιακός βιότοπος ευδοκίμησης θεωριών συνωμοσίας, ιδεολογικά αποπροσανατολισμένη, πολιτικά προβληματική και κοινωνικά εθισμένη στα διχαστικά μηνύματα, στον εμφυλιοπολεμικό λόγο, στον λόγο του μίσους.

Τα άκρα επαγγέλλονται ανέφικτες και καταστροφικές λύσεις και οι δυνάμεις της μετριοπάθειας, μειοψηφικές έτσι και αλλιώς, είναι και διασπασμένες και διάσπαρτες.

Στο εξωτερικό, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η Ευρωζώνη δεν θα περιμένουν τα αποτελέσματα των εκλογών: θα χαράξουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές και ναι θα περιμένουν στη γωνία. Θα συμφωνήσω με τον/την ΨουΞ ότι κυρίως, αν όχι πρωτίστως αυτό που τους απασχολεί είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. ΌΜΩΣ, δεν είναι διατεθειμένοι κάθε φορά να στήνονται με την ψυχή στο στόμα, τα μυαλά στα κάγκελα και τα νεύρα τσατάλια, λόγω του ελληνικού παράξοδου/παραλόγου ή να παρακολουθούν κάθε φορά ελληνικές ακροβασίες στο κενό (εχει δικιο, λοιπόν ο Μπαρμπαλιας να προβληματίζεται και ολίγον τι να απαισιοδοξεί).

Η διαμόρφωση πολιτικών δε στις Βρυξέλλες πάντα προέκυπτε από τη σύγκρουση –εννοείται σε πολιτισμένο επίπεδο- διαφόρων συμμαχιών/ομάδων κρατών και ιδίως από τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη.
---> (Συνεχεια στο επομενο post)

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

et voila η συνέχεια --->Κοινώς, το ερώτημα δεν είναι ποιος θα κερδίσει αλλά πόση ανοχή θα δείξουν ακόμη οι ευρωπαϊκοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες απέναντι στην ελληνική πολιτική τάξη η οποία, θα μου επιτρέψετε απέτυχε να φανεί συνολικά αντάξια των περιστάσεων: το σύνολο της αντιπολίτευσης λαϊκίζε/ει ασύστολα, ενώ η πρόσφατη κυβέρνηση ήταν ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ από τον 3/ 2014 για σημαντικά ζητήματα τα οποία απαιτούσαν την ανάληψη σημαντικού πολιτικού κόστους, και ΣΕΡΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ της συνιστώσας της ανοησίας από τις αρχές 9/2014, αντί να κάνει τη δουλειά της.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι όλοι αναρωτιόμαστε “τί στα κομματια θα προκύψει και πώς θα αντιμετωπιστεί εντός κι εκτός (the 1 million dollar question)”, θα πω μόνον ότι από το δικό μου επαγγελματικό πεδίο ότι η κάλπη είναι πάντα ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας, η πολιτική σιχαίνεται τα κενά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και οι διεθνείς φορείς «βγάζουν σπυρια» με τις οποιεσδήποτε υπερβολές.

Τούτων δοθέντων, μεθαυριο περιμένουμε από ΕΚΤ κάποιες ενδείξεις τι μέλλει γενέσθαι στις 22/1, το πολιτικό θερμόμετρο θα ανεβαίνει εντός κι εκτός, όπως είναι κι αναμενόμενο δηλαδή, τα αποθέματα υπομονής για τον καθένα μας σταδιακά θα εξαντλούνται, ας ελπίσουμε, λοιπόν, έστω, ότι δεν θα επιλέξουμε τον ρόλο των ιδανικών αυτοχείρων.

Εντέλει, ίσως με όλα τούτα των ημερών που πέρασαν και αυτών που έρχονται δεν κερδίζει η γιορτινή διάθεση. Ίσως βασανίζουν οι διαψεύσεις, ίσως κουράζει με τα χρόνια η έλλειψη κανονικότητας σε αυτή τη χώρα. Βρήκα ένα απόσπασμα-αποκούμπι από την Ιδιωτική Οδό του Οδ. Ελύτη, που πότε το ευλογώ και πότε το ξορκίζω, Το αφιερώνω προς όλους, αλλά ιδίως, θα μου επιτρέψετε, στους κ.κ. Μιχαηλίδη & Μπαρμπαλιά:
"Λέξεις ερχόμενες από πολύ παλαιά ή άλλες νεότερες, ακόμα και ιδιωματικές, συνωστίζονται στην άκρη της πένας σου, σαλεύουνε σαν κάτι να ζητάνε, αναπηδούν ως το σημείο να σε πιτσιλάνε στο πρόσωπο, καθώς η πλώρη βυθίζεται μέσα στα γεγονότα κι οι σταγόνες από το πάφλασμα φτάνουν ως το κατάστρωμα, σε καταβρέχουν, σου κολλάνε στο μέτωπο συνθήματα διαδηλώσεων, σήματα κομμάτων, ιαχές. Χρειάζεται ν' απωθείς, ν' αποποιείσαι, να επιλέγεις, να υιοθετείς. Η πιο σώφρων στάση μπορεί να ‘ναι κι η πιο τολμηρή, δεν ξέρεις. Αλλά πρέπει να δοκιμάσεις."
Καλό κουράγιο σε όλους/ες μας.


ο dwk είπε...

…με μια μικρή αλλά ιδιαίτερα ουσιαστική αλλαγή στην τελευταία φράση του νομπελίστα μας ποιητή σε καλησπερίζω αγαπητή μας φίλη
«…χρειάζεται ν' απωθείς, ν' αποποιείσαι, να επιλέγεις, να υιοθετείς.
Η πιο τολμηρή στάση μπορεί να ‘ναι κι η πιο σώφρων, ξέρεις …αλλά πρέπει να δοκιμάσεις…»

michele είπε...

Καποια πραγματα ,λεξεις φρασεις ,δεν παραφραζονται κατα το δοκουν αγαπητε Ntoki,αν και εχεις το ταλεντο να το κανεις .Ειναι αυθεντικα ,για λενε αυτο που λενε !

Οσο για τις σκεψεις-πονημα της Ευφροσυνης ,ακομα μια φορα και ανεξαρτητα αν καποιος συμφωνει η οχι,αποτελουν στολιδι στην γραφη,διαμαντι στη σκεψη και οσον αφορα την Ελευθερη Γνωμη
πραγματικο ΔΩΡΟ.

Εχουμε λοιπον και τον Δωρο τον αγαπημενο φιλο και το ΔΩΡΟ της εκφρασης της Ευφροσυνης.

:))

michele είπε...

Και επι της ουσιας ,να ρισκαρω την αποψη -εκτιμηση.
Προερχεται απο την όποια προσωπικη γνωση της πολιτικης ιστοριας,της ευρωπαικης ιστοριας ,απο τους ανθρωπους της πολιτικης που γνωρισα

Μακαρι οι Ελληνες να μην γνωρισουν την σκεψη ,τις μεθοδους,την ανα-πο-φασιστικοτητα
της εν Ελλαδι αριστερας .

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Σας ευχαριστω αμφότερους για τις παραινεσεις, τα κοπλιμλεντα και τα ιδιαιτερως θετικα σχόλια ¨:) :) Την πιο θερμή μου καλησπέρα ;-)

ο dwk είπε...

…από την άλλη, φίλε μου, θα θεωρείς και συ μαζί μου εξοργιστικά ή και ανόητα, αν ορισμένα δεν ήταν απάνθρωπα, τα «επιχειρήματα» που επιστρατεύονται, όπως για παράδειγμα «δεν συζητώ γιατί με κακολόγησες» (κόψε, το λέγαμε στη νηπιακή μας ηλικία) «οι παράνομοι μετανάστες μας επιβαρύνουν επειδή έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» (δηλαδή να τους αφήσουμε να πεθάνουν σαν τα σκυλιά;;;) «η κόρη του τάδε στελέχους έμεινε σε πεντάστερο ξενοδοχείο» και άλλα παρόμοια, τα οποία χάριν της παρουσίας της εξαιρετικής Ευφροσύνης (και των υπόλοιπων φίλων της Ελεύθερης Γνώμης μας, βεβαίως!), δεν επιθυμώ να χαρακτηρίσω περαιτέρω…

michele είπε...

Το μεταναστευτικο απτεται μιας γενικοτερης ευρωπαικης πολιτικης που ομως δεν εχει ξεδιπλωθει οπως θα επρεπε.Η Ευρωπη εχει ολιγωρησει να λειτουργησει σωστα βοηθωντας την Ελλαδα που αποτελει πορτα για την ανεξελεγκτη εισοσο τους .
Κανεις δεν θελει να ειναι απανθρωπος,καμμια ζωη δεν εχει λιγοτερη αξια.

Αλλα ας φροντισουν ομως οι διεκδικητες της εξουσιας να μην φταχνουν δικο τους "συνταγμα" οπως αυτο που εγινε χτες :

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές που θα εκλεγούν στη νέα Βουλή «δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους» καθώς και ότι «η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος», που «μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών οργάνων».

Για παμε να δουμε τι σημαινει στην πραξη δημοκρατια,εχω προειδοποιησει παντως.

mixalis mixalios είπε...

Το τελευταίο Mic προφανώς έχει να κάνει με την αναμενόμενη κωλοτούμπα ή αλλιώς πιρουετα οπότε και οι αρΙστεροί Λαφαζανιστες που θα φεύγουν ένας ένας δεν θα μειώνουν τη δύναμη του κόμματος...αν ειναι έτσι πάντως αυτό σημαίνει ότι η προσωπικότητα του κάθε πολιτευτή δεν έχει καμμία σημασία παρά μόνο η ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ...Για αυτό και εγώ θα ψηφίσω Τόλιο που ξέρει να διαβάζει καλά τις αποφάσεις του Συνεδρίου...

michele είπε...

Συνονοματε,προκειται γαι Κωδικα Δεοντολογιας,που καταδεικνυει το ποσο προοδευτικο και δημοκρατικο κομμα ειναι
my ass

Δεν ειναι δεσμευτικο θεσμικα.Αν αποφασισεις να ανεξαρτητοποιηθεις απο ενα κομμα ,κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να δωσεις τη θεση σου.Εννοω κανενας εσωτερικος κομματικος κωδικας.

Ilias D είπε...

Κ πως θα γινει να παραδωσουν την εδρα απο τη στιγμη που με μια επιστολη στον προεδρο της βουλης ανεξαρτητοποιουνται;

Ilias D είπε...

Εν τω μεταξυ ριξτε μια ματια
https://www.greecebulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=GD.AT

κ εδω
https://www.greecebulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=ETE

κ εδω
https://www.greecebulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=ALPHA

χαχαχα

ο dwk είπε...

…καλώς τους!
…μανία κι αυτή (των μου-μου-ε, εννοώ) να δημιουργούν …φίρμες !
…σήμερα, στην φαιδρή προσπάθεια να εντοπίσουν το επιπλέον …«και» και την … «άνω τελεία αντί κόμματος», ανέδειξαν τον …σύντροφο Πριμικήρη! (…έχεις φίλε Mixali επομένως κι άλλη επιλογή!)
…μετά από αυτή την εξέλιξη και προκειμένου να προβληθούν τα άγνωστα στο ευρύ κοινό στελέχη, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, θα ακολουθήσουν την παραπάνω τακτική (αντί για «μάλιστα» θα λένε το …απεχθές «ναι», και αντί του «ίσως» το …επικίνδυνο για την οικονομική πορεία της χώρας «μάλλον»!)
…τα λαγωνικά της Συγγρού θα τους ξετρυπώνουν πάραυτα, θα τους «δίνουν» στα τσιράκια τους και έτσι η τσάμπα δημοσιότητα εξασφαλίζεται …κάνουν και την πλάκα τους από πάνω!
…το τερπνόν μετά του ωφελίμου, που λένε