Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 
ALPHA  BANK ..


Ως ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της αβεβαιότητας, που δυσχεραίνει τις επενδυτικές αποφάσεις, χαρακτηρίζει τη συμφωνία στο Eurogroup για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και την έγκριση του καταλόγου των μεταρρυθμιστικών ενεργειών που η Κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει, η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.
Η εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού η ανάκαμψη το 2014 επήλθε κυρίως μέσω της ανόδου της ιδιωτικής κατανάλωσης και των καθαρών εξαγωγών, αν και οι ιδιωτικές επενδύσεις παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος, επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας.
Συνεπώς, η ενίσχυση των επενδυτικών προσδοκιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, καταλήγει η Alpha Bank.
Παράλληλα, σύμφωνα ε την ίδια έκθεση, ο ρόλος των καθαρών εξαγωγών (εξαγωγές μείον εισαγωγές) ως κινητήρια δύναμη της πρόσφατης ανάκαμψης, επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσιάζεται πλεονασματικό για δεύτερο συνεχές έτος, στα €1,66 δισ. (0,9% του ΑΕΠ το 2015), από € 1,09 δισ. το 2014 (0,6% το 2014), εξέλιξη που οφείλεται στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την τάση διολίσθησης του ευρώ. Ειδικότερα, το ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών ήταν πλεονασματικό στα €1,82 δισ., εξέλιξη που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των τουριστικών εισπράξεων (2014: 10,6%, 2013: 16,4%).
Ο κλάδος του τουρισμού επέδειξε ανθεκτικότητα στην οικονομική κρίση, στήριξε την οικονομία στην ύφεση και ήδη πρωτοπορεί στην προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη, σημειώνει η Alpha Bank.

Οι εισπράξεις από τον τουρισμό αποτέλεσαν το 2014 περίπου το 25% της συνολικής εξαγωγικής δραστηριότητας (αγαθών και υπηρεσιών), ενώ οι τουριστικές εισπράξεις αντιστοιχούσαν στο 75% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

25 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Εγώ, λέει, δεν ήθελα να γίνω ΥΠΟΙΚ ούτε καν βουλευτής..
Γιατί εμείς θέλαμε?

mixalis mixalios είπε...

Θα βρούμε, λέει, ένα προϊόν που έχουμε ξεχάσει ότι έχει ΦΠΑ θα τον αυξήσουμε και θα είμαστε ΟΚ...
Ενθουσιασμένοι αυτοί εκεί στην Τρόικα...θα μας δώσουν πιο πολλά λεφτά από οσα δικαιούμαστε...

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρες και καλό ΣΚ....

ChristosC είπε...

Καλημέρα,.... και έκτακτη εισφορά εάν χρειασθεί, είπε ο Μπαρούφας!!Αύξηση στα τέλη της ΕΡΤ, λέει ο Παππάς.
Ε ρε μπλέξιμο που κάναμε.
Καλό Σ/Κ σε όλους, με αισιοδοξία.

μπαρμπαλιας είπε...

πρεπει να ενισχυθει ο στρατος των σφουγκοκωλαριων
ο οποιος περιμενε καρτερικα να δικαιωθει
παενοντας στην τραπεζα και αρμεγοντας το μισθο του
εναντι μηδενικης προσφορας .
τωρα νικησε το ντοπιο και ξενο διεφθαρμενο κατεστημενο
η επανοδος των δουλευταραδων ...
δυστυχια σου ελλας .

αφου κοπτοντε για την ερτ
να την κανουν συνδρομητικη
και οποιος την γουσταρει να την πλερωνει
αμ επος λπν και κλμ

μπαρμπαλιας είπε...

τ αιρακια σημερα
εχουμε κανενα ντορι "η ντορα;
για χρονια πολλα και καλο μυαλο

μπαρμπαλιας είπε...

η ετερα των πτωχων..η κ.με λενε ναντια
εχει μπλεξει με το φορο στα ακινητα.
ατυχως δεν μπορει να ακολουθησει το
παραδειγμα του μεγαλου...που το παιζει
αερα πατερα.
ο προυπολογισμος προυποθετει τεφτερι
δουνε και λαβειν και παρα τα ηρωικα και πομπωδη δεν εχουμε αναγκη λεφτα...
ειναι αναγκασμενη να εφαρμοσει το φορο των ακινητων,ο οποιος ολως τυχαιως εφαρμοζεται σε ολον τον κοσμο.
απομενει -πριν ντουφεκισουμε-να βρει
κατι τελος παντων που να εινα κοματι δικαιο ,το οποιο ομως ειναι και δυσκολο μετα τα αρχικως μεγαλοστομα
υπομονη κυρα ναντια
ολοι μαζι σου οι πατριωτες ελληνες
στο καθηκον .
μη ξεχαστε ομως και αυτους που τα κανανε ακινητα στο λοντινο και αλλαχου
θα ειναι αμαρτια

mixalis mixalios είπε...

Αύριο που μιλάει ο Τσίπρας? Καλά δεν είπε λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα?

mixalis mixalios είπε...

Το λέει και το ξαναλέει για το διαχωρισμό δανειακές σύμβασης και μνημονίου? Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο ή κάποια δήλωση επίσημου αξιωματούχου που να το αναφέρει? Έχω φάει τα λυσσακα μου στο Google και δεν βρίσκω κάτι...
Ώπα να και τα έξυπνα.... Είμαστε στην αρχή της αρχής λέει ο Αλέξης...Γιατί εγώ νομίζω ότι είμαστε κοντά στο τέλος?

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Kαλημέρα και καλο ΣΚ σε όλους/ες, ιδιαιτερα στους κ.κ. Μπαρμπαλια και Μιχαλιο. :)

Η οικονομική και δημοσιονομική αποσταθεροποίηση προς το παρον, άντε να κανω την χαζή, ας πω ότι αποφεύγεται. Με αυτά που ακουσα απο τον Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το χειροτερο ειναι οτι ο πολιτικός σουρεαλισμός και ο ακραίος εθνολαϊκισμός κάνουν πάρτυ, δυστυχώς.

Κοινώς καλλιεργειται το έδαφος της αποτυχίας στο πλαίσιο "οι κακοι ξένοι και οι άλλοι-προδότες, δεν μας άφησαν, κακομηρούλη λαε", με συναισθηματικη μάλιστα επίκληση σε αντανακλαστικά που ούτε ο Χριστόδουλος δεν ειχε σκεφτεί να απευθυνθεί.

Η δε αναφορα διαρκώς σε "ευνόητους πολιτικούς λόγους" και "αδιαμφησβητητες αλήθειες" θυμίζει τις πολιτικες ομιλίες ηγετών του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ στα χειρότερά τους.

Επιπροσθέτως τα λεκτικά πυροτεχνήματα με εμμονή σε πολεμικους όρους ("στρατόπεδα, τελεσίγραφα, μαχη, πολεμος, αντιστάσεις, παγίδες") οχι μόνο θολώνουν το τοπίο, αλλα ενισχύουν την ένταση που ανάθεμα κι αν ξέρουμε πως και πότε οι απο κάτω θα εκδηλώσουν προς τους πάνω.

Εντέλει, απο την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ μάθαμε ότι το Μνημονιο τελειωσε στις 25/1, η ΕΡΤ ξανανοιγει, οι Σκουριές κλείνουν και μας επιβουλευοντια αδίκως οι κακοι ξένοι. Πιο Καμμενος δεν γινεται ομως. Δεν γίνεται, απλά.

[Χρωστω και μια απαντηση στον dwk, δεν το ξεχνω, θα προσπαθησω σήμερα, αργότερα.]

Και επειδη η ζωη δεν ειναι μονο πολιτικη, ευτυχως, οριστε κι ενα τραγουδακι απο 'μενα: https://www.youtube.com/watch?v=wBMIcRuwagU

mixalis mixalios είπε...

Αφού καλημερισω κι εγώ την Ευφροσύνη, να εκφράσω κι εγώ μια απορία! Ειπε ο Αλέξης ότι εμείς υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον τους εργαζόμενους κτλ και θα συγκρουστούμε με τους επιχειρηματίες μπλα μπλα...Στις Σκουριές δουλεύουν οι επιχειρηματίες ή οι εργαζόμενοι....και για αυτούς τι προβλέπεται? Θα προσληφθούν στην ΕΡΑ Χαλκιδικής?

VassilisS είπε...

Καλημερα σε ολους,
Εινα χαρα μου να διαβαζω σε αυτο το blog κατασταλαγμενες αποψεις και οχι παλαβομαρες, εν αντιθεση με τους κυβερνωντες μας.
Παιδες νομιζω πως καθε λογικος ανθωπος αν κοιταξει λιγο γυρω του και ειναι ψυχραιμος θα δει οτι πλεον δεν υπαρχει καμια ελπιδα, οχι μονο απο τις δυνατοτητες κυβερνησης - αντιπολιτευσης κλπ αλλα και απο την δυναμικη του λαου μας. Ειναι ολα τοσο πολυ αρωστα και σαπια , οποιαδηποτε φωνη αληθειας πνιγεται οτιδηποτε υγεις μαραζωνει. Πλεον Μονο ενα θαυμα θα μας σταματησει Στην πορεια προς την ολικη καταστροφη.
Αληθεια η αρχη του χρηματιστηριου σε τι μοναδες μπορουμε να πουμε οτι εγινε?

michele είπε...

Καλημερα,καλο μεσημερι σε ολους .
Πολυ στοχευμενη αναλυση -καλημερα Ευφροσυνη-

καθως εγω δεν παρακολουθησα καθολου την ομιλια Τσιπρα στην ΚΕ ,απλα πρωτα διαβασα εσενα εδω και μετα βρηκα το σχετικο ρεπορταζ

Ελπιζω να γινεται κατανοητο,οτι και οι πολιτικοι ειναι Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
Ο λαικισμος και το χαιδεμα αυτιων τοσα χρονια δεν ξεριζωνεται ευκολα και
αντι για την επανασταση του αυτονοητου κανουμε αυτην του ανοητου.

Παντα πισω απο τις εξελιξεις ,ο μεσος πολιτης αντιλαμβανεται δυστυχως με καθυστερηση τις εξελιξεις γιατι αδυνατει να φιλτραρει τις "ειδησεις" και να κανει μια ψυχρη κριτικη των τεκταινομενων.

Ολοι εχουμε την δικη μας οπτικη γωνια και τις ..καταβολες μας οσον αφορα τις πολιτικες εξελιξεις,αλλα υπαρχουν πραγματα που δυστυχως δεν ειναι υποκειμενικα,αποτελουν γεγονοτα ,η οδηγουν αργα η γρηγορα προς συγκεκριμενη κατευθυνση. Απλα ,λογω κρισης ολα εχουν γινει ενας αχταρμας ιδεολογικοπολιτικος και καποια ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ κτιζουν τις επομενες κινησεις τους.
Σιγα-σιγα θα τα αποκαλυπτουμε ολα

mixalis mixalios είπε...

Δεν είναι επιστημονικό αυτό που θα σου πω Βασιλη αλλά έχω την αίσθηση ότι όπως όλοι οι δείκτες έτσι και αυτός ξεκίνησε στος 100 μονάδες και αν το ξέρω καλά δημιουργήθηκε το 1985 ή εκεί κοντά...τώρα για τα υπόλοιπα δυστυχώς δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου...

μπαρμπαλιας είπε...

ακουσα στην τηλεοραση
την ομιλια του πρωθυπουργου
δεν ακουσα τι ελεγε γιατι δεν εχει σημασια.
μου εκανε τρομερη εντυπωση οτι αντιγραφει τον παμεγιστο αντρεα παπ
ιδιος ολοιδιος τονος ομιλιας και χρησης λεξεων
αποψη μου οτι οποιος αντιγραφει δεν εχει τιποτα να πει
καλυτερα να λεμε οτι αισθανομαστε τουλαχιστον ειναι δικο μας

Φροσω καλο σου σ/κ...
ελεγα πως δεν θαρθεις σημερα και ημουν ετοιμος για κιτρινη χαχα

michele είπε...

Ετσι Μπαρμπα αυστηρο σε θελω ,ειχες ετοιμη την κιτρινη χαχαχ

michele είπε...

Διαβασα αυτα που ειπε ο Αλεξης.Φτιαχνει κλιμα.Το νου μας .

μπαρμπαλιας είπε...

μαρη μαυρογατα μιεπιασες .....

μπαρμπαλιας είπε...

απο τη συνεντευξη του Αλαφ...

«Υπάρχουν δύο ποινικές υποθέσεις σε εξέλιξη και οι επιπτώσεις στους εμπλεκόμενους μπορεί να είναι μεγάλες. Δεν θέλω να πω περισσότερα σε αυτή τη φάση. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη. Η αδικία απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πως παρότι είναι μια από τις ομάδες που στηρίζουν την εντιμότητα και τους κανόνες του fair play, ο κ. Κοντονής έστρεψε όλα τα φώτα δημοσιότητας για να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Επηρέασε για να ληφθεί αυτή η άδικη απόφαση. Ελπίζω αυτό να έγινε απλώς από σύμπτωση. Εμείς δεν είμαστε μπαμπέσηδες και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρχει αθλητικό πνεύμα που είναι η πεμπτουσία του πρωταθλήματος».

Πηγή: «Καταπέλτης» ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου - Πως χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό, τι είπε για Μαρινάκη και Κοντονή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/193769/katapeltis-o-giannis-alafoyzos-sti-synenteyxi-typoy-pos-haraktirise-ton-olympiako-ti#ixzz3T2kZm7aT

νομιζω οτι η πρωτη δουλεια του
σιορΚονδονή επρεπε να ηταν το ξεκαθαρισμα των δυο ποινικων υποθεσεων .λεω

michele είπε...

Δικιο εδω εχει ο Γιαννης Αλαφ. Να διευλακνθει αμεσα απο τη δικαιοσυνη το θεμα ,να μην εχουμε να κραζουμε κι εμεις.Να βγει ασπιλος και αμολυντος ο σαπιοκοιλιας

Unknown είπε...

Καλησπερα...προς ενημερωση τωνεπενδυτων να ξερετε...αλλα λενε στο ελλαδα οι του φαλυριζα και αλλα στο εξωτερικο και στα φανς !!!
Η διπολικη συμπεριφορα του φαλυριζα δεν εχει τελος.....
Α και στους εχοντες πειραιως το ξεφωρτομα τελειωσε αντε να παρει τα πανω της η μετοχη.....

Ilias D είπε...

Καλησπερα κ ....
Χρονια πολλα στον dwki ...

Ilias D είπε...

...δεν μπορω να καταλαβω τι παθατε ...
μονο ενας ψηφοφορος του Αλεξη ειναι ... δεν ειναι καν ΓΑΒΡΑΡΟΣ ...
χεχεχε

michele είπε...

Χρονια πολλα και στο DWK απο την Ελευθερη Γνωμη

γεια σου ΛΙΑΚΟ ,ολα τα βλεπεις

εφυγα

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.