Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική

ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΜΑΣ ;;
απο την 
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗ ..


"Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα σύμβολο μισητό για τον λαό", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής Πατρεων, Ανδρέας Αντωνόπουλος και κατέβασε τη σημαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρισκόταν στο μπαλκόνι του δημαρχείου. Ο αριστερος εθνικολαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.
"Λαϊκιστικο, διότι η σωτηρία δεν μπορεί παρά να προέλθει μόνο από τα κάτω, τον πάντοτε αγνό και ενάρετο «λαό», προδομένο από τους αποπάνω, τις ελίτ («το κατεστημένο», τη «διαπλοκή»)
Εθνικιστικό, διότι αυτές οι ποικιλώνυμες ελίτ (πολιτικές, μεντιακές, κτλ.) βρίσκονται στην υπηρεσία των «άλλων», των «ξένων» (οι Γερμανοί, οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι, κλπ.), οι οποίοι, με την αποφασιστική συνέργεια των εγχωρίων («οι μερκελιστές», κλπ.), ευθύνονται για την εισαγωγή της κρίσης στη χώρα και την «επιβολή» των άνομων συνωμοτικών σχεδίων τους" (Πανταζόπουλος, 24/11/2013, Το Βημα).
Αριστερό; Χμ, δυστυχως ναι. Υπάρχει κι αυτη η αριστερά. Δογματική, μισαλλόδοξη, φοβική με συνδρομα συνομωσιολογίας και άκρατου μανιχαϊσμου.
Το πρόβλημα ειναι ότι αυτη η αριστερά βγαινει δυναμικα στο προσκήνιο, σε μια περιοδο που το φαιοκοκκινο μέτωπο των ευρωσκεπτικιστών σαρωνει. Και ερωτω η αφελής: σημεια των καιρών ή μήπως ελληνικη ιδιαιτεροτητα που χρονια θρέφονταν αφου αγνοούνταν ως απλά γραφική;
Το σίγουρο ειναι οτι η αντιπαράθεση/αντιθεση ανοιχτα και έγκαιρα με επιχειρηματα σε τετοια φαινόμενα έχει (καθ)υστερήσει στην Ελλαδα τόσο σε μιντιακο, όσο και σε πολιτικο επίπεδο. Και όχι δεν αρκουν 3-4 αρθρογραφοι ή 2-3 πολιτικοί για να φέρουν την άνοιξη. Αρκουν ομως 5-6 εθνικολαϊκιστες για να δημιουργήσουν ντόρο, συγχυση, παράκρουση, δυσφορια εντός κι εκτός, δυστυχως.

Μην επαναπαυόμαστε λοιπόν και κυριως μην κλεινόμαστε στο καβουκι μας, λόγω προβληματισμου, απελπίσίας ή αγανακτησης με τον καθε φανατικο που βάζει πρώτα το ιδεολογημα και κατόπιν την πραγματικοτητα και τη χωρα. Εχουμε και αξιοπρεπεια και λόγο. Ας μην αφησουμε να τα ποδοπατει/περιθωριοποιεί ο κάθε λαϊκιστης.

35 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα σε ολες και ολους...

Μιχαλη μην εισαι τοσο σιγουρος για τον αν ξερει τι θελει τελικα ο λαος ( ευρω ή δραχμη )...αλλα και αυτοι που θελουν ευρω θελουν και μια κυβερνηση η οποια να ειναι αν μη τι αλλο ισοτιμος εταιρος, συνομιλητης και συναποφασιζον στην ευρωπαικη ενωση...γιατι ολα τα προηγουμενα χρονια βαρεθηκαμε να βλεπουμε υποτακτικους.

και κατι ακομη...για το συμφερον της πατριδας, των παιδιων μας και ολων των Ελληνων θα πρεπει να ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ να πετυχει η κυβερνηση ΜΑΣ στις διαπραγματευσεις της με τους εταιρους μας...εκτος και αν εχουμε για Θεο μας το χρημα και για πατριδα μας το κερδος οποτε ναι αισθανομαι πιο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ απο καποιους αλλους .

υγ.Ντωκι...απο την μερα που μου ευχηθηκες πρωταθλημα με εχουν γ@μ^σει ολοι...ΠΑΡΤΟ ΠΙΣΩΩΩΩΩ

mixalis mixalios είπε...

Κουρουμπλης στον Αυτιά: Ο Τσίπρας είναι γερος της ωριμότητας, το έχει αποδείξει και δεν θα κάνει πίσω
Καμμένος επίσης στον Αυτιά: θα το παμε μέχρι τέλος, έχουμε τη λαϊκή εντολή

Αν δεν πάει καλά η διαπραγμάτευση θα φταίει τελικά η λαϊκή εντολή όχι ο γέρος της ωριμότητας...

Λευτερης είπε...

Για να έχουμε αξιοπρέπεια, ισοτιμία, και λόγο, θα πρέπει να ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν.
Όποιος σε δανείζει σου βάζει και όρους. Κανόνας πανάρχαιος.
Πόσο μπορούμε να πετύχουμε στην διαπραγμάτευση, όταν τους ζητούμε δανεικά για να μεγαλώσουμε το κράτος, να ανοίξουμε την ΕΡΤ, να μην υπάρχει αξιολόγηση, να μην δίνουμε λόγο σε κανέναν από αυτούς που μας δίνουν το υστέρημα των φορολογούμενων λαών τους.
Πόσο μπορούμε να υποβιβάσουμε την νοημοσύνη των άλλων εταίρων, ζώντας παρασιτικά στην πλάτη τους????
Καλή σας ημέρα. Καλημέρα ΑΡΤ

Ilias D είπε...

Dwki μην το παρεις πισω πριν τον αγωνα με τον θρυλο ...μετα κανε οτι θες ...χεχεχεχε
Καλημερα Στρατηγε.
Καλημερα παιδες.

austin είπε...

Καλημέρα και από εμένα. Αν και δεν συμμετείχα χθες το απόγευμα διάβασα τα σχόλια όλων.

Λόγω ότι ασχολούμαστε με το ΧΑΑ, οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε νομίζω ενάντια στους λεονταρισμούς.

Για τους υπόλοιπους που πιστεύουν ότι δεν θα είμαστε πλέον υποτακτικοί, θέλω απλά να υπενθυμίσω ότι ουδέποτε στον παρελθόν (πλην της αρχαίας εποχής! τέλεια!) είμασταν ανεξάρτητοι. Οταν αισίως συμπληρώνεις 2 αιώνες εξάρτησης, άμεσης, δημιουργώντας προβοκάτσιες ή παρέχοντας χρήμα για να βουλώσουν τα στόματα μας, τότε αυτή η αλλαγή αν επιζητηθεί πραγματικά, μιλάμε για κοσμογονική αλλαγή για την Ελλάδα. Είναι σαν να λέμε, ότι θα είσαι security στο Mall και θα πας να την πεις στον Λάτση επειδή πλήρωσε 10.000 ευρώ πρόστιμο για το αυθαίρετο, ενώ θα έπρεπε να πληρώσει παραπάνω!

Το έχω ξαναγράψει μάλλον εδώ μέσα, αλλά για όσους δεν το γνωρίζουν, υπενθυμίζω: Η χούντα ήρθε στην Ελλάδα επειδή η CIA έκανε μυστική δημοσκόπηση στην Ελλάδα και είδε ότι το 63% του εκλογικού σώματος θα ψήφιζε ΕΔΑ και Ένωση Κέντρου. Φοβήθηκαν η ξένοι την αριστερή κυβέρνηση και ότι ο Γέρος θα αθετήσει την υπόσχεση του για συνεργασία ΕΡΕ-Ενωση Κέντρου, και τσουπ μας έφεραν την χούντα.

Λέτε τώρα απλά να κάνουν πίσω, όταν ο κόσμος όλος κρέμεται στην ουσία από μία κλωστή και το παραμικρό τσαφ μπορεί να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις?

Όλοι νομίζω θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, κανείς δεν αρέσει να νιώθει σκλάβος. Οι ισορροπίες όμως στην Ευρώπη ήταν και θα συνεχίζουν να είναι άλλες, με εμάς ουραγούς.

Αυτό που έπρεπε να κοιτάξει πρώτα να κάνει ο Τσίπρας ήταν να φτιάξει το εσωτερικό του κράτους, που χρειαστήκαμε τρόικα για να μηχανογραφήσουμε απλά πράγματα! Τα μνημόνια και οι διαγραφές μπορούσαν να περιμένουν λίγο, γιατί πρέπει να έχεις να διαπραγματευτική δύναμη για να μπορέσεις να πετύχεις κάτι. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι πρόκληση (με άμεση κωλοτούμπα) και θεατρινισμούς για γραβάτες και χέρια στις τσέπες. Ωραία είναι αυτά, αλλά πραγματικά ούτε τις προγραμματικές δηλώσεις δεν είχαν έτοιμες. Ούτε συμμαχίες είχαν, απλά περιέφεραν τα κουφάρια τους και αγόρευαν. Δλδ ήξεραν ότι θα βγουν κυβέρνηση από τον προηγούμενο Ιούνιο και με σιγουριά το ήξεραν στα μέσα Δεκέμβρη. Δεν μπορούσαν να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα και άμεσα να πάμε σε κάτι ουσιαστικό και όχι να τρέχουν σε Ιμια και Καισαριανές. Ωραία είναι και αυτά, αλλά η χώρα καίγεται και εμείς ασχολούμαστε με το styling του Βαρουφάκη και τη δημοτικότητα του.

Καλά κράζαμε όλα τα λαμόγια των προηγούμενων ετών, όχι να βάλουμε και παρωπίδες τώρα επειδή έφυγαν οι αλήτες και έχουμε αριστερούς πάνω.

Πολλοί Συριζαίοι δεν βλέπουν! Όπως πολλοί ΝΔήτες δεν βλέπουν όπως όλοι οι οπαδοί δεν βλέπουν.

Οι τεχνοκράτες καραδοκούν. Δεν είναι μακριά που θα μας κυβερνάνε εμφανώς οι λογιστές. Προσωπικά θα το προτιμούσα, γιατί βαρέθηκα τις κοκορομαχίες και τις υποσχέσεις.

Ilias D είπε...


ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ Ι.ΜΕΤΑΞΑ ΤΟ 1940 ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΟΥ: ΤΟ 72% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Με τον λαό μαζί του ο Α.Τσίπρας έτοιμος για πόλεμο «μέχρι τέλους» κατά της Γερμανίας


Απο δημοσιευμα(τιτλος κ υπερτιτλος.

Ilias D είπε...

...κ στην αρχη της χουντας η πλειοψηφια του Ελληνικου λαου ηταν με το μερος τους ...
τους χαρισε κ δανεια.

Ilias D είπε...

...ειδικα οταν εδιωξε κ τον Γλυξμπρουκ.

Ilias D είπε...

*Γλυξμπουρκ

Ilias D είπε...

Εάν η Γερμανία και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν χαλαρώσουν τη στάση τους στο θέμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η Ελλάδα "θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ.", υπογραμμίζει ο υπουργός. Διαψεύδει ότι βλέπει προβλήματα ρευστότητας τον Μάρτιο.


Εσεις θα την αφησετε να χρεωκοπησει κ Σταθακη;

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1301734/stathakhs-tha-hreokophsei-mia-hora-gia-5-dis-evro.html

ΑΡΤ είπε...

leftos
1)Για να έχουμε αξιοπρέπεια, ισοτιμία, και λόγο, θα πρέπει να ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν...

Απ.Οταν εισαι ΙΣΟΤΙΜΟ μελος μιας ενωσης ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να εχεις ολα τα παραπανω που αναφερεις...κανενας δεν ζει ΜΟΝΟ με δικα του λεφτα.

2)Όποιος σε δανείζει σου βάζει και όρους. Κανόνας πανάρχαιος.

Απ.Αρκει οι οροι να ειναι εφικτοι και να μπορεις να ανταπεξελθεις.

3)Πόσο μπορούμε να πετύχουμε στην διαπραγμάτευση κλπ...

Απ.Φυσικα και δεν συμφωνω με αυτες τις κινησεις...δεν ανεφερα αυτο...εγω λεω οτι θα κερδισω σαν Ελληνας σαν γονιος σαν οικογενειαρχης σαν οντοτητα πολυ περισσοτερα αν πετυχει η Ελληνικη κυβερνηση στις διαπραγματευσεις της...δεν θα κερδισω απολυτως τιποτα αν δικαιωθω προεκλογικα που ελεγα οτι ο Σαμαρας παρεδωσε την χωρα μου στους αναρχοκομμουνιστες...και ναι αν χρειαστει θα κατεβω και σε συγκεντρωσεις μακρια απο κομματικα καπελωματα για να στηριξω την κυβερνηση μου .

ΑΡΤ είπε...

Δεν θελω να φυγει απο την Ελλαδα αλλος Νικος Φαληρο,ο φιλος που πηγε στην Ολλανδια και μου διαφευγει το ονομα του,νομιζω ο austin που σκεφτεται να ξενιτευτει...σημερα ειναι καποιοι φιλοι, καποιοι ξενοι...αυριο θα ειναι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.

μπαρμπαλιας είπε...

μας υποβαθμισαν - λεει- οι σουπουδες και απειλουν οι μουντηδες....
αχαχαααα
τον πνιγμενο τον γυρισαν αναποδα και τον ξαναπνιξαν
αυτα ισχυουν για χωρες που ειναι στις αγόρες...
εμας δεν καταλαβαινω τι υποβαθμιζουν,
εστω και αν αυριο το δεκαετες παει στο απειρο.
τωρα ,αποτελει αποριας αξιον...
δεν ειχαν προεξωφλησει οτι θα ειναι κυβερνηση;
προγραμμα δεν ειχαν
κοστολογιο στις πιπες βαλανε;
περιφερομενοι επαιτες
χωρις συμμαχιες και προδομενοι απο ολους..
ανιστοριτοι και επιλησμονες ,με οπλο το "λαο",που αμα κοψουν τη χρηματοδοτηση οι πακεταδοροι θα τον πανε σε δημοψηφισμα;;μα ηδη ψηφισε προχθες
δημιουργησαν αδιεξοδα
και καλα τελειωματα ...
υγ πρωτα δουλευεις και μετα απαιτεις
την αυξηση του μισθου
αλλα δουλευεις και δεν κανεις πολιτικη καφε

μπαρμπαλιας είπε...

θα προσυπογραψω το αρθρο της φιλης μας Εφροσυνης
και θα καλεσω με τη σειρα μου τη νεοκοπη παρουσια της αριστερας ,να δωσει λυση στα προβληματα της χωρας ,που κιαυτη εβαλε το χερακι της ,με τους λαϊκισμους και τα συνθηματα .
και να προβληματιστουν οι καρεκλατοι της κεντρικης επιτροπης...
γιατι δεν μπορουν τις τελευταιες μεταπολιτευτικες δεκαετιες να εισπραξουν τη δυσαρεσκεια του λαου ,σε ψηφους στην αριστερα.
απλα δεν μπορουν να πεισουν κανενα
πλην των νεολαιων,που οταν μπουν στην παραγωγικη διαδικασια "στριβουν"...
και γινονται Δαμανακηδες και Ανδρουλακηδες...μεγαλοαστοι πακεταδοροι και βολεμενοι

Λευτερης είπε...

ΑΡΤ κάπου στο βάθος συμφωνούμε. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε ένα κράτος πτωχυμένο. Οι εταίροι μας φρόντισαν με την βοήθεια τους να πέσουμε στα μαλακά
Αυτά που ζητάμε να είναι εφικτά από τους εταίρους και ποιοτικά για την κοινωνία μας.. Υπάρχουν και πολύ χειρότερα που δεν εύχομαι να δούμε.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θέλει εθνική συνεννόηση και ομοψυχία. Όχι μαγκιές, κόντρες και διχασμό.
ΥΓ Τον Αναστασιάδη η παραίτηση τον άδικη. Δικαιούται μιας άλλης ευκαιρίας. Γνώμη μου.

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/190297/backstage-tis-prohthesinis-orkomosias-sti-voyli-i-exotiki-kyria-me-roz-ta-loysata

χαζευοντας στο ιντερνετι...
χρημα και επιδειξη και ανεμελοι ολοι...
εγω γιατι να αγωνιω;;;αχαχαχαααα

Panos είπε...

Οντως μια πολυ επαναστατικη και ανατρεπτικη προταση...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=374751&catid=13

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια φίλε...


Σωστός καθαρή λογική τοποθετηση

michele είπε...

Αφησα ο,τι περναει .

Εχω προ των εκλογων αναλυσει τις μεγαλες αδυναμιες ενος ετεροβαρους σχηματος με αριστερους ιδεοληπτες και καμμενους ψιλο-ακρο-δεξιους

σεβομαι τις αποψεις τους ,αλλα δεν μπορω και να μην κραζω.

Με ολα τα λαθη και τις παραλειψεις της προηγουμενης κυβερνησης που σταματησε να δουλευει απο το καλοκαιρι και μετα

το καραβι ειχε στριψει. Ο λαος πιεσμενος και αδαης περι τα χρηματοοικονομικων ,ψηφισε να παρει στα γρηγορα το πακετο της Θεσσαλονικης
που θα ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟΣ για να το δει.

Ας γλυτωσει πρωτα τον περιορισμο κεφαλαιων στο τραπεζικο συστημα και βλεπουμε.

Τωρα ,το ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ισχυει οταν δεν ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΛΑΛΗΣΕΙ ΠΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ εισαι και ΑΜΕΣΩΣ μετα να ζητας λεφτα.

Οταν δεν σεβεσαι εσυ τον εαυτο σου ζητας να σε σεβαστουν αυτοι που σε εσωσαν με τα λεφτα τους;;;

Αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν λαους που τους δινουνΕΝΤΟΛΗ να προστατευουν τα συμφεροντα της χωρας τους;;
και μερικοι /πολλοι αμειβονται με ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ
απο τον δικο μας ,που ειμαστε χρεοκοπημενοι.
Ας αφησουμε τα εθνολαικιστικα ,τις παντριες με τα αριστεροκαμμενα
και ας παμε λιγο μπροστα.

Αλλιως το τρακο θα ειναι δυνατο.

michele είπε...

Επισης για να λεμε την αληθεια .οσον αφορα την ΠΡΟΤΑΣΗ που εβαλε πριν
ο panosman 6

Ενω μπορεις να παρεις τα 7,5 δισ με κατω απο 2%

να παρεις τα 5 με 10% για να κανεις και καλα το προγραμμα σου .
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Φτάσαμε στο σημείο να παίρνει η καθαρίστρια περισσότερα από πιλότο μαχητικού κ πανηγυρίζουν μερικοί για την επαναπρόσληψη τους.

Πήρε ο άλλος δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει και απαγόρευσαν τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας ώστε κάποιος που μένει στο νοίκι να επιβαρυνθεί το σπίτι των 300 χιλιάδων που πήγε το ψώνιο ο Έλληναρας κ πήρε και ειρωνεύεται τώρα ότι δεν τον κουνάει κανείς.

Δώσαμε δάνεια σε επιχειρηματίες που πήγαν άκλαφτα σε τρίτους προορισμούς κ Τώρα γυρνάνε για άρθρα 99. Κ Από κοντά τα δάνεια των κομμάτων.

Μοιράσαμε εφάπαξ 6ψηφία σε μερικούς προνομιούχους δημόσιους υπαλλήλους (τι διάφορα έχει ο υπάλληλος της Ελλάδος από τον ταμία της Ευδαπ η των ελτα), ΕΣΠΑ που πήγαν άχρηστα, επιδοτήσεις κ αποζημιώσεις σε αγρότες λες κ μόνο αυτή η δουλειά μπορεί να μην πάει καλά η να μην είναι αποδοτική. Κάθε επαγγελματική τάξη που έχανε ένα προνόμιο κατέβαινε στους δρόμους κ βρίσκαμε τρόπο να της το δώσουμε πίσω. Μέχρι κ διαφορετικά ταμεία υγείας είχα με ώστε αυτοί της ΔΕΗ να έχουν καλύτερη περίθαλψη από το ΙΚΑ. Αλλά το να μπει ένα συμβολικό εισιτήριο στο νοσοκομείο που να μένει εκεί για καλυτέρευση των συνθηκών του ίδιου νοσοκομείου μας βρήκε αντίθετους.

Πήρε ο βλάκας δάνειο σε ελβετικό κ Τώρα που άλλαξε η ισοτιμία διαμαρτυρήθηκε ότι χάνει η καταστράφηκε. Γιατί ρε μαλάκα τα χρόνια που κέρδιζες από το επιτόκιο ήταν καλά? Η εσύ είσαι πιο Έλληνας για να αποζημιωθείς περισσότερο με κάποια ρύθμιση από τους ομολογιούχους που κουρευτηκαν?

Είχαμε νόμους κ φορολογικό σύστημα μπουρδελο κ Τώρα με το περιουσιολογιο οποίος τελικά έχει στον ήλιο μοίρα, θα κληθεί ως γνήσιος φοροφυγάς να τρέφει τους υπόλοιπους που συντηρούνται από το τεράστιο δημόσιο τέρας.

Συγγνώμη αλλά κανονικά θα έπρεπε να πούμε "πρώτη φορά κομμουνισμός". Και εξακολουθούν να μας φταίνε οι δανειστές μας. Οι πολιτικοί των τελευταίων 40 ετών δεν φταίνε? Ο αγρότης πχ που πέρασαν τόσα χρήματα από τα χέρια του κ δεν έκατσε να δει πως θα επενδύσει στο αντικείμενο του δεν φταίει? Κλαρινομερσεντες ήξερε να τα κάνει.

Βαρέθηκα που ένα μεγάλο μέρος του λαού μας έμαθε να ζει εις βάρος άλλων και έχασε την βολεψη του. Είμαστε σε έναν οικονομικό πόλεμο αλλά ακόμα κ αν την γλυτώσουμε πάλι σε κάποια χρόνια θα είμαστε σε αυτό το σημείο. Αλλά για όλα φταίνε οι δανειστές μας, η διαφθορά των άλλων κ εμείς εννοείται σε τίποτα.

michele είπε...

Περιπου ενα λεπτο μου πηρε να σε διαβασω Αλεξανδρατε.

Μετα ,εφαγα καιαλλο ενα 5ΛΕΠΤΟ ,να βρω κατι ,ενα τονο,μια τελεια, ενα "και"
μια φραση ,που να ΜΗΝ συμφωνω.

ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ.

Unknown είπε...

Καλημέρα σύντροφοι.Προσωπικά δεν με εκφράζει καμία κυβέρνηση που ετοιμάζεται να διαλύσει τη χώρα,που επί 5 χρόνια πέταγε πέτρες στη τζαμαρία και μας το έπαιζαν επαναστάτες.

Όχι απλά δεν με εκπροσωπεί αλλά εάν τολμήσει να διαλύσει τη χώρα,δεν θα προλάβουν να φύγουν ΟΥΤΕ με ελικόπτερα.Καθαρές κουβέντες,δεν θα χαιδέψουμε τους αριστερούληδες τώρα που πάνε το καράβι στα βράχια.Αλλοίμονό τους!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη κ Μπάμπη,

Δεν με νοιάζει αν θα κάνουν κωλοτούμπα ή όχι, σημασία έχει να μην γκρεμίσουν τα πάντα γιατί οι μεν πλούσιοι θα γίνουν ακόμα περισσότερο, η μεσαία τάξη θα ζοριστεί αρκετά αλλά θα επιβιώσει, ενώ αυτοί που σήμερα αντιμετωπίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ δυσκολίες θα θυμηθούν συνθήκες κατοχής που περιέγραφαν γονείς και παππούδες μας.

Θα έλεγα άνετα ναι στην υπερφορολόγηση αν αυτό πήγαινε κάπου που θα βελτίωνε κάτι σε αυτή τη χώρα. Αν όμως γίνεται για να μπορεί ο αγρότης να παίρνει αποζημίωση, να μην γίνει αναδιοργάνωση κ αναδιανομή δυνάμεων στο δημόσιο και να μείνουν τα πάντα δημόσια περιουσία, τότε συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να δω πως θα καταφέρουν.

Να γίνουν ξανά διαγωνισμοί για το ελληνικό, για τον Αστέρα, για τα αεροδρόμια και αν δεν τους καλύπτει το τίμημα, να βρουν τρόπους να τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση ανάλογα με ΝΠΙΔ που να αξιολογούνται εκ του αποτελέσματος.

Και ας εκδόσουν ξανά πχ προμέτοχα, όπως είχαν κάνει για να μπορεί όποιος θέλει να γίνεται συμμέτοχος σε ένα Project. Αλλά η ΔΕΗ, ο ΟΛΠ και τόσα άλλα να ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές τους.

Κι αν πχ ο δήμαρχος Πειραιά νομίζει ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΠ (ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ), να μαζέψει κεφάλαια από τους δημότες και να τον αγοράσει αυτός.

Και αντί να κάτσουμε σαν χώρα να φτιάξουμε ένα ταμείο ή έναν οργανισμό με επιφανείς καθηγητές ή επιχειρηματίες που θα φέρουν αυτό το έργο, κάθε φορά αναλαμβάνουν κομματικοί στρατοί και παλαιοί λοχαγοί κομμάτων.

Και οι άλλοι σαν αποτυχημένοι έφυγαν, αλλά όχι σεισάχθεια κ κουμμουνισμός χωρίς να αλλάξει τίποτα.

Ilias D είπε...

Αριστερουληδες ...
Μια χαρα το ειπες Μπαμπη.
Ουτε το 10% των ψηφοφορων αυτου του περιφερομενου θιασου δεν ειναι Αριστεροι,το υπολοιπο 90% ειναι Νεοαριστεροι,Γιαλαντζι αριστεροι,λαμογια που βρηκαν καποιον να τους δωσει λεφτα κ να τους χαρισει λογαριασμους,καποιοι που καναν απεργειες ακομα κ για τους Σαντινιστας.Μερικοι βεβαια εχουν καποιο δικιο γιατι μονο αυτοι(η εστω δυσαναλογα περισσοτερο απο αλλους) τραβηξαν το καρο των πρωτογεννων πλεονασματων,αυτο δεν σημαινει οτι τους δικαιολογω απολυτα.

Ilias D είπε...

....τους τελευταιους.

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/449597/i-ellada-tha-piesei-ti-germania-ekei-pou-ponaei-ektima-arthro-tou-bbc/

Αν το βασικοτερο οπλο της κυβερνησης ειναι αυτο που αναφερει το BBC ...
tote καλα κρασια.

Λευτερης είπε...

Σε αυτές τις λίγες γραμμές, δίχως μίσος, πάθος και διχασμό, Αλεξανδράτε περιέγραψες κατά τον καλύτερο τρόπο την φαιδρή πραγματικότητα της χώρας μας τα τριάντα τελευταία χρόνια.
Είναι αυτά που όλοι καταλαβαίνουμε ότι έτσι έγιναν, αλλά για πολλούς και ποικίλους λόγους δεν θέλουμε να παραδεχθούμε.
Εμπρός λοιπόν στα βράχια.
Η καταστροφή έχει ένα χρώμα για όλους και είναι ΜΑΥΡΟ.

paolostar είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

Effrosyni Pavlakoudi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπέρα κι απο μένα σε όλες/ους!
Καταρχην να ευχαριστηστω τον κ. Μιχαηλιδη που μου έκανε την τιμη να αναδημοσιευσει το κείμενό μου.
Κατα δευτερον ειλικρινα δεν αντιλαμβανομαι απο ποτε η εποικοδομητικη και με επιχειρηματα κριτικη συνεπάγεται αφορισμο ή καταδικη. Τουναντιον. Επίσης επειδη κάποιοι δεν αγνοουμε την πραγματικοτητα ωσαν ταχα αφορητη ουτως ή άλλως για να ασχοληθουμε, να προσθέσω οτι αν και δεν ψηφίσαμε Συριζα, δεν ευχομαστε σε καμια περίπτωση να αποτυχει και να ριξει τη χωρα στα βραχια, οχι απλα γιατι σεβομαστε απολυτα την δημοκρατικη επιλογη των συμπολιτών μας, αλλα διοτι γνωρίζουμε με σαφηνεια οτι μιλαμε για τη χωρα κι όχι για τη πορεια ενος κομματος.
Τουτων λεχθέντων, στον πυκνο πολιτικο χρόνο των 2 βδομαδων ΝΑΙ εγιναν χοντραδες, ειπώθηκαν ανοησιες, αναζωοπυρωθηκε ο εθνολαϊκισμος, και ναι παίζεται ακομα τομπολα αν η χωρα θα κερδίσει την οικονομικη της επιβιωση -δεν μιλαμε για ευμαρεια, τυχαίο; Δεν νομιζω. Το θετω προς περισυλλογη-, ΑΛΛΑ εχουμε χασει σημαντικο πολιτικο κεφάλαιο στο εξωτερικο με ότι συνεπάγεται αυτο.
Δεν γνωρίζω ποιο ειναι πιο επικίνδυνο: οι αστοχιες και η ταση μαξιμαλισμου της κυβερνησης ή μηπως οτι επεστρεψε η πλειοψηφια του κοινωνικου συνόλου σε μια ρητορική του τυπου "οι κακοι αλλοι και εμείς"; Το γεγονός ότι ειθισται τελευταια να μιλαμε οι Ευρωπαίοι και εμεις και να διαχωρίζουμε εστω και φραστικα τον εαυτο μας απο το ευρωπαϊκο άρμα, θεωρω ότι ειναι πολυ σοβαρο ζήτημα για να το αγνοούμε. Θα το βρουμε μπροστά μας.
Τελος, επειδη η πολιτικη δεν ήταν/ειναι και δεν θα ειναι ποτε περιπατος στην εξοχη, ας ελπίσουμε οτι ακομα υπάρχει το περιθώριο να δουμε το ξεφωτο. Αλλωστε και τα θρίλερ καποια στιγμή τελειώνουν. Δεν ειναι εσαει.
Δεν γνωρίζω πως προκύπτει η αισιοδοξια σε ορισμένους κυκλους του υπουργειου οικονομικών, ουτε στην ΤτΕ όπως διαρρέουν ορισμένοι. Ομως διαολε πολυ θα θελα να ειναι βασιμη και καποια στιγμή να την νιωσουμε και οι υπόλοιποι, γιατι μέχρι στιγμής μόνο άγχος και αγωνία βιώνουμε. Μην πω λαχτάρες άνευ προηγουμενου. Καλο υπολοιπο ΣΚ σε ολους και ολες. Ιδωμεν.

mixalis mixalios είπε...

Λοιπόν επειδή το έχετε σοβαρευτεί πολύ ( και όχι αδικαιολόγητα) θα σας πω δύο πολύ ευχάριστα που δεν τους δώσατε σημασία όσο έπρεπε... Μην ανησυχείτε γιατί ο Νικόλας, ο Νικολας ο Μαδουρο και μπράβο του ( εκ της Βενεζουέλας ορμώμενος) συντάχθηκε με τον σύντροφο Αλέξη ( μετά και τους Ρώσους) οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η πιο σημαντική εξέλιξη όμως που επίσης κανένας σας δεν ανέφερε ήταν η στήριξη του ΓΑΠ στον δίκαιο αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του μνημονίου ή οποία όπως είπε θα πρέπει να συνοδευτεί με δημοψήφισμα! Ο άνθρωπος που εφηύρε στην ουσία την Τρόικα θέλει τώρα να τη διώξει... Ποιος τον ρώτησε άραγε?
Υ.Γ. Σήμερα τα σχολια όλων σας ήταν εξαιρετικά που δείχνει και το επίπεδο του forum

μπαρμπαλιας είπε...

μου εχει σχηματιστει η εντυπωση...
και αυριο μετα τις δηλωσεις στη βουλη,
θα γινει βεβαιοτητα
οτι οι ποδεμος μας το πανε για μετωπικη συγκρουση

για το βλακα που εμφανιστηκε και μιλαει για δημοψηφισμα παλι ,δεκα μερες μετα τις εκλογες,θεωρω εκ του πονηρου και τι συμφεροντα εξυπηρετηθηκαν,αποδειχθηκε .

παντως οι περισσοτεροι "εσχον"και δει στο εξωτερικο.
προσυπογραφω τελικα τα αληθινα λογια
που παρεθεσε ο φιλος Ατος.
ευχομαι να μην φτασουμε στο συντροφικο "βαρατε αμητες"...
γιατι θα φαμε αλληλους

mixalis mixalios είπε...

Μας βλέπω να καταλήγουμε σε περιορισμούς σε κινήσεις κεφαλαίων και γιατί όχι σε grexit και το 70% να συνεχίζει να υποστηρίζει αυτόν που το προκάλεσε μόνο και μόνο επειδή φάνηκε ότι διαπραγματεύτηκε! Είμαστε ο λαός του φαίνεσθαι, εύκολα απογοητεύεται όπως και ενθουσιάζεται αλλά του λείπει σε μεγάλο βαθμό ένα πράγμα: Η κοινή λογική...Με το θυμικό και μόνο όμως δεν πας πουθενά... ή μάλλον πας αλλά όχι εκεί που θέλεις αλλά εκεί που σε πάνε οι άλλοι. Και αυτό λέγεται απώλεια Εθνικής κυριαρχίας και όχι οι κανονες της Ευρώπης! Αλλά εδώ δεν σεβόμαστε τους δικούς μας κανόνες, θα σεβαστούμε αυτούς της Ευρώπης?

mixalis mixalios είπε...

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης λέει ΘΑ εφαρμοστεί σε βάθος 4ετιας ενώ στην Θεσσαλονίκη ειπώθηκε ότι είναι στην ουσία το πρόγραμμα των 100 ημερών...τώρα τι 100 ημέρες τι 100 μήνες μπροστά στην αιωνιότητα δεν έχουν καμία σημασία