Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ..


To τελικό κείμενο που συμφώνησαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών, παρουσιάζει στα ελληνικά η «Η». Πρόκειται για την ακριβή μετάφραση από την οποία μπορεί κανείς να καταλάβει σε ποια βάση κινείται η συμφωνία με τους δανειστές, ποια είναι τα γκρίζα σημεία, τι κέρδισε και τι έχασε η Ελλάδα και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη προσπάθεια προσαρμογής που έχει καταβάλει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκινήσαμε μαζί με τους θεσμούς (σ.σ. Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) έναν έντονο και εποικοδομητικό διάλογο με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, με την οποία βρήκαμε σήμερα κοινό τόπο.
Το Eurogroup έλαβε υπόψη του, στο πλαίσιο του υφιστάμενου διακανονισμού, την αίτηση των ελληνικών αρχών για επέκταση της δανειακής σύμβασης (Master Financial Assistance Facility Agreement-MFFA), η οποία συνοδεύεται από σειρά δεσμεύσεων. Ο σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων του υφιστάμενου διακανονισμού, κάνοντας βέλτιστη χρήση της δεδομένης ευελιξίας που θα εξεταστεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Με την επέκταση δίνεται επίσης μια γέφυρα χρόνου για συνομιλίες μεταξύ των θεσμών, του Eurogroup και της Ελλάδας για ένα πιθανό νέο πρόγραμμα.
Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μια πρώτη λίστα με μεταρρυθμίσεις, βασισμένη στον υφιστάμενο διακανονισμό, έως το βράδυ της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου. Οι θεσμοί θα προχωρήσουν σε μια πρώτη αξιολόγηση για το εάν η λίστα επαρκεί για να λειτουργήσει ως αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η λίστα στη συνέχεια θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς έως το τέλος Απριλίου.
Μόνο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του επεκταθέντος προγράμματος (και η έγκρισή της) μπορεί να οδηγήσει σε εκταμίευση της εκκρεμούσας δόσης από τον EFSF και σε μεταφορά των κερδών που έγραψαν το 2014 οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βάσει του προγράμματος SMP, πάντα υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από το Eurogroup.
Με το βλέμμα στην αξιολόγηση από τους θεσμούς, το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια που ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να διακρατηθούν από τον EFSF, ελεύθερα από δικαιώματα τρίτων, όσο διαρκεί η επέκταση του MFFA. Τα κεφάλαια παραμένουν διαθέσιμα κατά την περίοδο αυτή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μπορούν να απελευθερωθούν μόνο μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ενιαίας Αρχής Εποπτείας των Τραπεζών (SSM).
Υπό αυτό το πρίσμα, καλωσορίζουμε την δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν στενά με τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και με τους εταίρους. Υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και συμφωνούμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο του.
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την ισχυρή τους δέσμευση σε ένα μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την βιώσιμη βελτίωση των προοπτικών για την ανάπτυξη και την απασχόληση, την διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την αύξηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη καθυστερήσει για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας.
Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την ξεκάθαρη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προ όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.
Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται επίσης να διασφαλίσουν τα ενδεδειγμένα πρωτογενή πλεονάσματα για να εγγυηθούν την βιωσιμότητα του χρέους, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012. Για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος, οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του τρέχοντος έτους.
Υπό το πρίσμα των δεσμεύσεων αυτών καλωσορίζουμε το γεγονός ότι, οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης μπορούν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή του υφιστάμενου διακανονισμού. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από ανάκληση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, κατά την αξιολόγηση των θεσμών.
Στη βάση της αίτησης, των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών, της συμβουλής των θεσμών και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την επέκταση του τρέχοντος MFFA για τέσσερις μήνες από το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF. Προσκαλούμε επίσης τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν αμέσως τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να προσφέρουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα έως ότου επανακτήσει την πλήρη πρόσβαση στις αγορές, όσο τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.


www.imerisia.gr

20 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ κλμ
αντε να γλεντησουμε κοματι
αποκρια γαρ...

http://youtu.be/QXaHHMZ5Rq0

profit είπε...

Καλημέρα σε όλους
Καλημερα Μπάρμπα με υγεια

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους από την μαγευτική Λάρισα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελάτη Περτούλι πλαστήρα κ ενα χωριουδάκι για φαγητό. Ευτυχχως έχουμε υπέροχο ήλιο.

Χαρείτε κ εσείς αυτό το 3ημερο με τις οικογένειες σας, απολαύστε ξεγνοιαστες στιγμές κ ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τούμπες κωλοτούμπες κλπ. Σημασία έχει να υπάρχουμε κ αύριο. Μέρα με τη μέρα.

Να είστε όλοι καλά. Και ο dwk επίσης.

ευαγγελος είπε...

Καλημερα στη καλη παρεα. Καλα να περνατε παιδιαααααα!!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα σας !!!
Σας καλούμε όλους στους φανους της Κοζάνης !!!!! Ελάτε να σας κερασουμε κρασί μια ευγενική χορηγία του τσιπρακου και του dwk!!!!!
Χρονια πολλααααααα
Λονγκ ρε λονγκ

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σας Καλή ξεκούραση σε όλους


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ θέλω να σε δω να διαλέγεις χαλβά και τουρσί αντι για αγριογούρουνο …χαχαχα
ΝΑ περάσετε όμορφα φιλε

giannhs kon είπε...

Κάθε Καθαρή Δευτέρα
ανοιξιάτικέ μου αέρα ,
στα παιδιά μας λες : εντάξει
ο αετός σας θα πετάξει .

Φύσα αγέρα λεβεντιά
παίξ’ αετό με τα παιδιά
φεύγει ο αετός ψηλά
και στον άνεμο μιλά .

Φρρρ! Ακολουθούν κι άλλοι ,
πιο μικροί και πιο μεγάλοι .
Ένας χάρτινος στρατός
ξάφνου κολυμπάει στο φως .

Του αγέρα οι καλεσμένοι ,
τα πολύχρωμα ντυμένοι ,
παν σε ουρανού γιορτάσι ,
σκουλαρίκια , ουρά , κεφάλι .

Φύσα , λεβεντιά μου αγέρα !
Κάθε Καθαρή Δευτέρα ,
των παιδιών ψυχή και νους
χαρταετός στους ουρανούς

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/epitropos/item/221883-%C2%ABkopike%C2%BB-o-g-mixelis-tin-akroasi-tis-ekt

Καλημερα στα παιδια.
Πολυ καλες αποκρειες να περασετε.
Καλη η εκδρομη που θα κανετε Γιαννη.
Οσοι ειστε η θα βγητε στο δρομο προσεχετε γιατι αυτες τις μερες βγαινουν κ οι οδηγοι του Σ/Κ.

ChristosC είπε...

@Alexandratos.....Καλά να περάσεις στην γενέτειρά μου (Λάρισα) και τα περίχωρα των Τρικάλων. Εάν σας πάει ο δρόμος να πάτε για φαγητό (και) στο Νεραιδοχώρι ....και στην Πύλη, ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας, με καταπληκτικό γνήσιο τσίπουρο, κρασί, ντόπια, και γλυκά δικά τους, στο πέτρινο μέσα στο χωριό (Περγαντής, νομίζω).

mixalis mixalios είπε...

Καλές βόλτες και καλά τσιμπούσια..

Απλά και κατανοητά εδώ..
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1306306/wsj-pente-pragmata-poy-prepei-na-gnorizete-gia-to.html

austin είπε...

Καλο ταξιδι σε ολους οσους φευγουν. Μπορεί κάποιος να νου εξηγήσει κάτι.

Αυτο που έγινε χθες ηταν στην ουσία οτι θα έχουμε πρόγραμμα, οτι δεν τα σπάνε, οτι θα έχουμε "ανοιχτές τράπεζες". Σωστα;
Γιατί τις προτασεις-μεταρυθμισεις δεν τις κατέθεσαν χθες και περιμενουν την δεύτερα; Είναι δυνατόν να τις σκεφτούν η συντάξουν σε δυο μέρες;
Οι προτασεις αυτές αφορούν το επόμενο τετράμηνο; Δλδ όλος ο χαμός για τι θα κανει η κυβέρνηση σε 4 μηνες;
Μετα τους τεσσερις μηνες θα ξανά συζητήσουν τι θα κανουν τα υπολοιπα χρόνια;

Καλά τα λέω η χάνω κατι; Με τόση πληροφόρηση και βλακεία που ακούγεται χάνεις την μπαλα

michele είπε...

Καλημερα σε ολους! Ωραιος καιρος και στη Δυτικη Ριβιερα ,βλεπω και στη Λαρισα λεει ο Γιαννης ,πολυ χαιρομαι. Να εχουμε καλο τριημερο και σωστη λιστα μετρων απο Γιανη

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…καλά να περάσετε το τριήμερο
…χαρείτε τις στιγμές !

michele είπε...

Καλα τα λες austin. Το μνημονιο συνεχιζεται τα 7,5 δις θα τα παρουμε εφ οσον παρουσιασουμε καποια μετρα που αν διαφοροποιουνται απ τα προηγουμενα σε κατι πρεπει να εμπεριεχουν ισοδυναμα. Η αξιολογηση θα ολοκληρωθει τον Απριλιο γιατι εχουμε αναγκη και των χρηματων για πληρωμες Ιουλιου-αυγουστου. Η συμφωνια αποκλειει μονομερεις ενεργειες δηλ τις προεκλογικες εξαγγελιες. Σου λεει παρε τις καθαριστριες ( ω θεε μου) αλλα ο προυπολογισμος να μην επιβαρυνθει. Το ξεβρακωμα ειναι οτι τραβανε πισω τα 11 δις του ΤΧΣ λογω ελλειψης εμπιστοσυνης. Και βεβαια δεν μιλησαμε για συγκεκριμενο νουμερο πρωτογενους πλεονασματος καθως δεν ξερουμε και τι μας ξημερωνει. Η πορεια προς την εξοδο ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ σοβαρα. Αυτο εχει κοστος. Τουλαχιστον γλυτωσαμε τα χειροτερα. Αποψη μου ειναι οτι το ξεβρακωμα συνετελεσθη λογω ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΙΕΣΗΣ στον τραπεζικο τομεα

austin είπε...

Θεωρεί οτι πέρασε ο σκόπελος; Η θα συνεχίζουμε α) τα ακραία πανω κάτω στο ΧΑΑ, β) τις εξαγγελίες της αριστερής πλατφόρμας για απιαστα όνειρα της "Γερμανικής Ευρώπης", αρα και αναταραχές;

Βασικά η απορία μου είναι αν απο εδώ και πέρα δρομολογούνται ολα και καθαρισαμε. Ο λογος που το λέω, είναι γιατί συνεχίζει να υπάρχει ευφορία γενικά, μα εμένα μου έχουν σφυρίξει οτι μέσα ατο 15 θα ξαναπάμε σε εκλογές. Δεν θέλω να επήρεασω για το ΧΑΑ, αλλά όσο μακρινο μου φαίνεται να πάμε σε εκλογές, αλλά τόσο μακρινό μου φαινοταν όταν μου αφυριξαν οτι ο προκοπής θα είναι ΠτΔ.

Δεν λέω οτι όλες οι φήμες βγαίνουν, αλλά σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές παλι, κάποιος θα το ξέρει παλι (εννοώ για το ΧΑΑ) και θα γίνει συμπεριφορά τύπου stress tests. Που ενω τα περάσαμε σωστα υπήρχε μπροστά μας όλο αυτό που ζούμε τους τελευταίους μηνες.

Τέλος την σκεπτική μου αντιμετώπιση στην συμφωνία αυτή επιβεβαιωνει και το χαα, που με μεν κρατήθηκε καλά, αλλά ο τζίρος του για τέτοια μέρα που ηταν η παρασκευή ηταν εκκωφαντικός...

Ξαναλεω, δεν θέλω να επήρεασω. Συζητώ τους προβληματισμούς μου. Μπορεί και να εκτοξευθεί το ΧΑΑ και εγώ να προσπαθώ να προεξοφλω το λαφαζανεικο, την αντίδραση του λαου και τις φήμες...

Panos είπε...

Καλησπερα σε ολους, καλο τριημερο να εχουμε ολοι, με πολυ μεγαλη προσοχη στους δρομους!

Ας ερθουμε στα χθεσινα, να πανηγυρισουμε πως επετευχθη αρχικα συμφωνια , η' θα επιτευχθει μετα την καταθεση προτασεων('νεων ισοδυναμων μετρων')και φυσικα αποδοχης απο τον Νταιζεμπλουμ?Γιατι αν οντως κερδισαμε, τοτε θα πρεπει αμεσα απο Δευτερα-Τριτη να πανε τα 3ετη στο 8%, τα 10ετη κατω απο 7% και φυσικα οι τραπεζες +60% τουλαχιστον(σταδιακα εννοειται).Θα τα δουμε αυτα τα νουμερα η' θα περιμενουμε παλι?
Τα ερωτηματα μου ειναι φυσικα σκεψεις και προβληματισμοι που εχω απο χθες το βραδυ, και δεν σας κρυβω πως αναμενω πως κα πως το ανοιγμα της Τριτης!

μπαρμπαλιας είπε...

Ο/Η michele είπε...
....
Αποψη μου ειναι οτι το ξεβρακωμα συνετελεσθη λογω ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΙΕΣΗΣ στον τραπεζικο τομεα

21 Φεβρουαρίου 2015 - 12:37 μ.μ.

και η δικη μου αποψη ,
ολα γινανε αμετι μουχαμετι
για να κυβερνησουν τα παιδια
ασ ευχηθουμε ολοι να παμε καλα
γιατι αν οχι,
οι ποπολαροι θα την πλερωσουν και
οι πακεταδοροι θα απολαμβανουν
καϋμάνια

μπαρμπαλιας είπε...

μπαιδεγουει,που λενε και οι φιλοι μας
οι μεγαλοπεοι...
εχω να σημειωσω οτι
απο το 2010 που αρχισε αυτη η πατατα των μνημονιων και των θεσμων...
επι τη επανόδω των πολιτικων μας στην πατριδα...
ειχαμε διθυραμβους αλαλαγμους ασπασμους
νικητηριους ...
συνεπικουρουμενους απο τα μμε εντυπα και ηλεκτρονικα
και με τους βολευτες μας να ομνιουν
και να ορκιζονται εις το ονομα της αγιας τριαδος και στα κοκαλα ζωντανων και τεθνεοτων ...
οτι ειναι η τελευταια βολα που ψηφιζουν τετοια στραγκαλιστικα μετρα.
ελπιζω και ευχομαι να πανε ολα καλα
και να μην γινουμε καρναβαλικος περιγελος στη συνεχεια .
και επειδη η σταση των ετερων μας ηταν και ειναι σταση εταιρων θηλυκων τε και σερκων,με τα δακρυα και τα φιλια του Ιουδα σε πρωτη ζητηση...
καλο ειναι λοιπον
αν πραγματι θελουμε να ειμαστε κοματι υπερηφανοι και να μην μας ελεουν
βριζοντας και απειλοντας...
να στρωσουμε τον κωλο κατω και να δουλεψουμε ο καθενας στο ποστο του .

καλη αποκρια
και καλα κρασια Μικε μας και σε ολους εναν εναν ξεχωριστα

Ilias D είπε...

http://www.reporter.gr/Diethnh/Diethneis-Eidhseis/item/256346-To-trik-toy-Ch-Kol-gia-na-apofygei-h-Germania-tis-polemikes-apozhmiwseis

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Αλεξανδρατος..καλα να περασεις στα μερη μου...