Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ
του 
ΚΩΣΤΑ ΡΕΣΒΑΝΗ..


Πριν ακριβώς ένα χρόνο, ο Γιάννης Πανούσης ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή δηλώνοντας: «Εγώ είμαι δάσκαλος, δεν μου ταιριάζει η πολιτική με τον τρόπο που γίνεται». Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι μέσα σ’ αυτούς τους δώδεκα μήνες η πολιτική προσαρμόστηκε στα μέτρα που ήθελε και φεύγοντας από τη ΔΗΜΑΡ προσελήφθη από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

Βαρύς ο ρόλος για έναν ευαίσθητο αριστερό, όταν οι λέξεις νόμος και τάξη έχουν δαιμονοποιηθεί και προσδιορίζονται ως έννοιες αυταρχισμού από τους κυβερνητικούς με τους οποίους σήμερα συνυπάρχει. Το πρώτο σοβαρό crash test για τον νέο υπουργό έγινε με την κατάληψη της Νομικής από μπαχαλάκηδες πάσης φύσεως. Τα γεγονότα γνωστά: Εισέβαλαν στο κτίριο της Σόλωνος, πέταξαν έξω με γροθιές και ρόπαλα άτυχους φοιτητές που βρέθηκαν στον δρόμο τους και τις επόμενες έξι ημέρες κατέστρεψαν και βρόμισαν τα πάντα, απαιτώντας μεταξύ των άλλων να απελευθερωθεί ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Η εισαγγελία ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών, στα πλαίσια του αυτόφωρου, όπως γίνεται σε όλα κράτη που η δημοκρατία λειτουργεί στοιχειωδώς. Την τελική εντολή έπρεπε να δώσει ο υπουργός και του Νόμου και της Τάξης και της Προστασίας του Πολίτη. Όμως ο Γ. Πανούσης είχε έτοιμη μιαν άλλη λύση, που απορεί κανείς πώς δεν την είχαν σκεφθεί τόσοι και τόσοι άλλοι: «Να πάνε στη Σχολή 500 καθηγητές του Πανεπιστημίου και οι 30.000 φοιτητές για να λυθεί το πρόβλημα».

Μπορεί να αστειευτήκαμε στις παρέες με αυτή την μπαρούφα, αλλά ο υπουργός θέλησε να δείξει ότι η πρότασή του δεν ήταν ευκαιριακή: «Δηλαδή, κάθε φορά που θα γίνεται κατάληψη θα φωνάζουν την αστυνομία;» Μα βεβαίως όχι. Θα υπάρχουν πάντα στις θέσεις τους, ετοιμοπόλεμοι, οι 500 καθηγητές και οι 30.000 φοιτητές.

Η κατάληψη έληξε μετά έξι μέρες «με ακαδημαϊκό και δημοκρατικό τρόπο» κατά τον υπουργό. Τα «παιδιά» έφυγαν, ξαναγύρισαν στον δρόμο, αποκεφάλισαν και μουτζούρωσαν αγάλματα, έκαψαν κινητές και ακίνητες περιουσίες και όταν βαρεθούν -παιδιά είναι- θα ξαναμπούν στη Σχολή, θα διακόψουν τα μαθήματα, πάλι θα λεηλατήσουν και θα αποχωρήσουν όποτε θέλουν, προφανώς με «ακαδημαϊκό και δημοκρατικό τρόπο».

Κάτι άλλα «παιδιά» στο Αριστοτέλειο μπούκαραν στην Πρυτανεία, έστειλαν στο νοσοκομείο με γροθιές έναν φύλακα, έβαλαν φωτιά σε μοκέτες, με τους πανεπιστημιακούς να κινδυνεύουν άμεσα και άραξαν στην Πρυτανεία. Θα φύγουν όποτε θέλουν βεβαίως! Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι ο Γ. Πανούσης δεν διδάσκει Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο…

Όμως, τέτοιου είδους μαθήματα δημοκρατίας απαιτούν μια προηγούμενη άσκηση, ώστε μεγαλώνοντας με γερή σκευή τα «παιδιά», να αντιμετωπίσουν τις αδικίες της κακούργας κοινωνίας. Αυτό το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό όραμα έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει με αυτοθυσία ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, στέλεχος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Κοτσιφάκης. Το πρόγραμμα σπουδών που πρότεινε για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, περιλαμβάνεται συνοπτικά σε μια δήλωσή του: «Με τις καταλήψεις οι μαθητές γίνονται καλύτεροι και ενεργότεροι πολίτες».

Θα μπορούσε να του πει κάποιος πως εγκληματεί όταν προτρέπει 14χρονα και 16χρονα παιδιά να σπουδάσουν το μπάχαλο και την ανομία - μόνο καλύτεροι πολίτες δεν θα γίνουν. Αντίθετα, νομιμοποιεί την παραβατικότητα και εθίζει στη βία νεαρά άτομα, οδηγώντας τα με σίγουρα βήματα στο κτίριο της Νομικής με ρόπαλα στα χέρια. Αλλά εκεί βεβαίως θα αφήνονται ελεύθερα, πάντοτε «με ακαδημαϊκό και δημοκρατικό τρόπο».


ένα άρθρο των πρωταγωνιστών   www.protagon.gr

18 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε ολους.

Μια ερώτηση. Η αναβολή της πώλησης της finasbank οφείλεται και στην χρηματιστηριακη τιμή της ΕΤΕ?

ChristosC είπε...

Καλημέρα , καλό Σαββατοκύριακο, να περνάτε όμορφα και χαλαρά.

giannhs kon είπε...

Καλημερα σας

austin
Παίζει και αυτό τον ρόλο του όπως και το κλμα στην αγορα της Τουρκίας

Κυρίως όμως στην αλλαγή διοίκησης που μάλλον θα ανακοινωθεί επισήμως από Δευτέρα

Θέλουν να κάνουν τις μικροαλαγες στους και να χρεωθούν αυτοί την όποια επιτυχία ……

austin είπε...

Η σκέψη μου ηταν οτι αν ευθύνεται σε μεγάλο βαθμο η τιμή τηε ΕΤΕ, ίσως να ωθούσαν την μετοχή δυναμικά επανω, να την πουλούσαν γιατί όπως και να έχει είναι εντολή άνωθεν, και μετα να την ξανά έριχναν. Η πώληση πρεπει να γίνει το 15 σύμφωνα με το πλάνο αναδιάρθρωσης.

giannhs kon είπε...

Φυσικά και ευθυνετ σε κάποιο βαθμό , συνέπεσε και με τις πολιτικές ασκήσεις αέρος - εδάφους …χαχα

μη το ξεχνας

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους .Ωραια λιακαδα,ωραια ημερα

Ευθυνεται στην προσφορα σε χαμηλη τιμη και της ιδιας της finansbank και στο γεγονος οτι η τουρικη λιρα ειναι υποτιμημενη. Ισως ειανι λιγο καλυτερα τα πραγματα τωρα με την πτωση του ευρω ,αλλα φαινεται οτι δεν ηταν καλη η προσφορα ,πανε κοψοχρονια να την παρουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

10:34 δε ξερω για ασκήσεις αερος εδαφους αλλα εδαφους - εδαφους εχει σήμερα στη ριτσωνα χεχε..αυριο η μαχη....

michele είπε...

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=688036#.VQ18eZ-4uiU.twitter

12% προμηθειουλα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Γι αυτό πρέπει να πουληθεί το ξενοδοχείο... Άντε να κανονίσουμε την έφεση... Χαχα...
Απολαύστε τον ήλιο.

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/autokinito/item/225816-oi-ipografes-gia-tin-epistrofi-tou-klarkson-sto-bbc-paradothikan-me-tank

Ολα τα λεφτα.
Κανας στρατοκαβλος να μας ενημερωσει για τον τυπο του αρματος(εκτος υπηρεσιας βεβαιως) κ κανας Αγγλοτραφης για την πινακιδα του αχηματος; KHH 43C.
Πρεπει να παραδεχτουμε οτι ο Κλαρκσον ως υπουργος θακανε πολυ λιγοτερη ζημια απο τον δικο μας μαλακα.

ΥΓ.Η δεξια ερπυστρια θελει τανυση ...τι περιμενεις απο Εγγλεζους;

Ilias D είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1315948/dg-comp-anavalletai-h-episkepsh-koypman.html

Πολυ καλο νεο.

michele είπε...

https://pbs.twimg.com/media/CAo0TNlU8AENf7r.jpg

Πλαστο αυτο Γιωργο;;;

Ilias D είπε...

27/1/15;

μπαρμπαλιας είπε...

ρε σεις εκανε τιποτις ο κυρΚατρουγκάλ
αφου το μαξιμ ειπε οκ
τι θελουτε βραδυατικα στα καναλια;

michele είπε...

Θα εχει και συνεχεια Μπαρμπα ..
φαντασου τωρα αυτος εδω να κατεβασει νομοσχεδιο για ..επαναπροσληψεις

Ilias D είπε...

Αν καταλαβα καλα.
Εκπροσωπει πελατες του κατα του υπουργειου που προισταται;
Εκπροπσωπει πελατες κατα του εαυτου του;

Ilias D είπε...

...κ θα δωσει εντολη στις νομικες υπηρεσιες του υποργειου του να τον αντικρουσουν;

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/461557/strofi-180-moiron-panousi-i-anohi-stous-koukouloforous-ehei-ta-oria-tis/
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.
Τις ζημιες θα της πληρωσεις εσυ κε υπουργε η θα τα παρεις παλι απο μας;