Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη



Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ,Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ 
του
Γιάνη Βαρουφάκη 
8/12/2014 


Διαβάζουμε ότι κάποιοι μάνατζερς κερδοσκοπικών επενδυτικών ταμείων (hedge funds) του Λονδίνου «φρίκαραν» μετά από συνάντησή τους με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τους παρουσίασαν τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν γνωρίζω τι ειπώθηκε μεταξύ τους. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα hedge funds θα εγκατέλειπαν την χώρα έτσι κι αλλιώς, με οποιαδήποτε κυβέρνηση ante portas. Και ότι όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα.

Γιατί να φύγουν; Δεν θέλουμε τις επενδύσεις τους; Όχι ιδιαίτερα! Τα hedge funds ποτέ δεν επενδύουν παραγωγικά. Δεν είναι η δουλειά τους αυτή. Δουλειά και σκοπός τους είναι να αγοράσουν κάποια χαρτιά φτηνά, ελπίζοντας ότι οι τιμές των χαρτιών που αγόρασαν θα αυξηθούν γρήγορα, θα ξεπουλήσουν στα γρήγορα (πολλές φορές εντός λεπτών της ώρας) και θα μεταβούν σε νέα πεδία δόξης λαμπρά χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το τι θα αφήσουν πίσω τους. Μόνο στην απελπισμένη Μνημονιακή Ελλάδα μπορούσε να γιορταστεί ως χαρμόσυνο νέο (όπως έγινε το 2012) η έλευση για «επενδύσεις» του κ. John Paulson!

Η ιστορία με το πώς η Ελλάς έγινε ένα από αυτά τα πεδία δόξης των hedge funds, έστω για λίγο καιρό, έχει ενδιαφέρον. Εν αρχή ην η πτώχευσή μας ως κράτος το 2009/10. Τα δύο μνημονιακά δάνεια δεν ήταν τίποτα άλλο από την εφαρμογή της τακτικής που χρησιμοποιούν οι τραπεζίτες οι οποίοι αρνούνται να παραδεχθούν ότι τεράστια δάνεια που χορήγησαν «έσκασαν» - κάτι που, αν το παραδεχθούν, θα είναι σαν να παραδέχονται ότι οι τράπεζές τους έχουν πρόβλημα. Οπότε, τι κάνουν; Εφαρμόζουν την τακτική του «προσποιήσου και επέκτεινε» (extend and pretend αγγλιστί) – δηλαδή δανείζουν ξανά τους ίδιους πτωχευμένους δανειζόμενους ώστε να προσποιούνται και οι μεν και οι δε ότι τα αρχικά δάνεια αποπληρώνονται κανονικά (μεγαλώνοντας εν τω μεταξύ τις μαύρες τρύπες), επεκτείνοντας (ουσιαστικά) την χρεοκοπία αλλήλων στο μέλλον. Μόνο που στην προκείμενη περίπτωση, το «προσποιήσου και επέκτεινε» το εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Ένωση επί της Ελλάδας εκ μέρους των τραπεζών (ευρωπαϊκών και ελληνικών) που είχαν επιτακτική ανάγκη την συγκάλυψη των «προβλημάτων» τους, και με το κόστος αυτής της συγκάλυψης να περνά στους πολίτες αρχικά της Ελλάδας και, κάποια στιγμή (όταν το δημόσιο χρέος μας κουρευτεί), της υπόλοιπης Ευρώπης.

Το πρόβλημα με την τακτική «προσποιήσου και επέκτεινε» είναι ότι κάποια στιγμή τελειώνουν τα δανεικά. Έτσι έγινε και με εμάς καθώς η γερμανική κυβέρνηση ένιωσε πως δεν μπορεί να ξαναπάει στην Ομοσπονδιακή της Βουλή για τρίτη φορά ώστε να εξασφαλίσει τα ποσά (της δήθεν διάσωσης της Ελλάδας) που απαιτούσε η διατήρηση της φαντασίωσης του «προσποιήσου και επέκτεινε». Οπότε, το Βερολίνο πέρασε στο Plan B: στη δημιουργία δύο φουσκών που θα εξαγόραζαν, με ιδιωτικά κεφάλαια, λίγο περισσότερο χρόνο.

Η μία φούσκα αφορούσε το δημόσιο χρέος με την δήθεν έξοδο, αν θυμάστε, του δημοσίου στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο. Για να «πετύχει» εκείνο το εγχείρημα αρκούσαν κάποια ανεπίσημα τηλεφωνήματα από την ΕΚΤ και το Βερολίνο σε hedge funds με ένα απλό μήνυμα: «Αγοράστε αυτά τα συγκεκριμένα ομόλογα των πτωχευμένων ελλήνων και, μην φοβάστε, αν χρειαστεί θα τα αποπληρώσουμε εμείς». Η δεύτερη φούσκα αφορούσε τις τραπεζικές μετοχές οι οποίες, έχοντας καταβαρθρωθεί, φούσκωσαν προς τα πάνω όταν η Φρανγκφούρτη, σε συνεργασία με την Αθήνα και το Βερολίνο, έκλεισαν το μάτι στις αγορές ότι, όταν έρθει η ώρα των ελέγχων των τραπεζών, θα κάνουν τα στραβά μάτια – κάτι που ισοδυναμεί με πράσινο φως στα hedge funds να αγοράσουν τις μετοχές τους προσδοκώντας μια πρόσκαιρη ανάκαμψη στις τιμές τους.

Με αυτές τις δύο φούσκες υπό κατασκευή, τα hedge funds έσπευσαν να οφεληθούν. Όπως τα όρνια, η έλευσή τους «μυρίζει» θάνατο, όχι ζωή. Κατέφθασαν λοιπόν ο κ. John Paulson και η παρέα του για να αποσπάσουν μερικά κομμάτια από τις σάρκες του πτώματος της ελληνικής οικονομίας και οι εγχώριοι συνάδελφοί τους, μαζί με το πολιτικό και δημοσιογραφικό τους προσωπικό, απαίτησαν από εμάς να γιορτάσουμε για το «επενδυτικό κύμα» που ήρθε στην χώρα, στηλιτεύοντας όσους εξ ημών αρνηθήκαμε να ζητωκραυγάσουμε ως «εθνοπροδότες» και «μίζερους θιασώτες της χρεοκοπίας».

Βέβαια, τα hedge funds, όπως πάντα κάνουν, ήρθαν για να φύγουν. Πριν ακόμα αγοράσουν ελληνικά χαρτιά είχαν το δάκτυλο στο κουμπί «πούλησε», γνωρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτικώς δημιουργηθείσα φούσκα που, εντός το πολύ διετίας (μέχρι τις επόμενες εκλογές), θα έσκαγε. Όπερ και εγένετο. Εγένετο επειδή, βλέποντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν σώζεται, και πως θα χρειαστεί μια νέα για να περάσει και να νομιμοποιήσει το 3ο Μνημόνιο (όπως χρειάστηκε η ανατροπή των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για να περάσει και να νομιμοποιηθεί το 2ο Μνημόνιο), το Βερολίνο αποφάσισε να αποσύρει το δίχτυ προστασίας που προσέφερε στον κ. Σαμαρά, αφήνοντάς τον να συρθεί στις εκλογές απογυμνωμένος, και με τις υποσχέσεις του για έξοδο από το Μνημόνιο (που τις βάσισε σε δεσμεύσεις του Βερολίνου, τις οποίες το Βερολίνο αθέτισε) στον αέρα.

Κάπως έτσι τα ξύπνια hedge funds αποσύρθηκαν στα μουλωχτά από τον Οκτώβριο αφήνοντας τα λιγότερο ξύπνια να πανικοβληθούν από τον... ΣΥΡΙΖΑ. Ας πανικοβληθούν, δεν πειράζει. Ο πανικός τους, η ελπίδα μας! Ελπίδα ότι έρχεται τέλος στην «προσποίηση και επέκταση» που έχει καθηλώσει την Ελλάδα στον βάλτο της διογκούμενης χρεοκοπίας από το 2010. Και πώς θα έρθει το τέλος αυτό;

Πάντως δεν θα έρθει με νέα δάνεια – είτε διακρατικά είτε από τις αγορές. Δεν θα έρθει με νέα ψέματα. Δεν θα έρθει με τη συνεχιζόμενη προσποίηση ότι «φάγαμε τον γάιδαρο και μένει η ουρά». Θα έρθει μόνο μέσα από τη διαπραγμάτευση που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο, θα σπάσει τον ομφάλιο λώρο πτωχευμένων τραπεζών και πτωχευμένου δημοσίου, θα φέρει παραγωγικές επενδύσεις που θα παρακάμπτουν το κράτος μας, και θα συνοδεύεται με νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και τερματισμό στην ασφυξία που επιβάλει στις επιχειρήσεις, παλαιές και ιδίως νέες.

Όσο διαρκεί μια τέτοια διαπραγμάτευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απειλούμαστε με κλείσιμο των ΑΤΜ από το Βερολίνο και τη Φρακφούρτη, οι αγορές θα έρθουν και πάλι στα όρια του νευρικού κλονισμού, τα spreads θα φτάσουν στα ουράνια, το χρηματιστήριο στις 600 μονάδες, τα ανόητα hedge funds θα τραβάνε τα μαλλιά τους. Δεν πειράζει. Δεν έχει σημασία το επιτόκιο δανεισμού του δημοσίου όσο το δημόσιο δεν δανείζεται. Δεν έχει σημασία η τιμή της μετοχής μιας τράπεζας πού ήταν και παραμένει πτωχευμένη και η οποία είχε τσιμπήσει μερικά ευρώ λόγω μιας πολιτικά κατασκευασμένης φούσκας.


Το ζητούμενο είναι η διαπραγμάτευση αυτή να τελειώσει καλά για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Να βάλει τέλος στα τοξικά ψέματα -στο «προσποιήσου και επέκτεινε»- που τόσο κακό κάνει στον τόπο και αντανακλά την άρνηση της επίσημης Ευρώπης να έρθει αντιμέτωπη με τη συστημική της κρίση. Αν αυτό απαιτεί έναν πρόσκαιρο πανικό κερδοσκόπων που επένδυσαν στις φούσκες που πρέπει να σκάσουμε, ας έρθει πιο γρήγορα για να κρατήσει και πιο λίγο.

www.protagon.gr

44 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

κατόπιν εορτής, τα λέει όχι απλά καλά, αλλά ακριβώς και αυτό που έγινε. Ούτε capital, ούτε ΒΝ, ούτε τίποτα δεν έπρεπε να διαβάζαμε παρά μόνο τις δηλώσεις Βαρούφάκη. Κάτι ήξερε και ξέρει αυτός...Το 6 το είδε μπροστά του, να μην πέσει μέσα και για το 600 στρογγυλό.

Καλή μέρα σήμερα για βόλτα. Have fun

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.

Λευτερης είπε...

Παράκαμψη του ΣτΕ για την πώληση του «Αστέρα» εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ

Σχέδιο παράκαμψης των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης επεξεργάζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Η διοίκηση του Ταμείου, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ), βρίσκεται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τον προτιμητέο επενδυτή προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα βάσει της οποίας θα προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση.
http://www.ypodomes.com

Λευτερης είπε...

3,1 δις ευρώ... το ρίσκο της ματαίωσης της αποκρατικοποίησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ROSCO;

Το ενδεχόμενο να γίνουν απαιτητές επιδοτήσεις ύψους έως 3,1 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε ματαίωση της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ - Rosco), επισημαίνει ο πρώην υπουργός, βουλευτής Β' Αθήνας, Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.
http://www.ypodomes.com

Λευτερης είπε...

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας - Ε65

Παρουσιάζουμε τις εξελίξεις που αφορούν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε65, που φιλοδοξεί να συνδέσει την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα, αφού κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη.

http://www.ergotaxiaka.gr/article.php?ID=316

Λευτερης είπε...

Το κουνουπίδι
Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και πρώην βουλευτίνα Μαρίνα Χρυσοβελώνη διόρισε τη θυγατέρα της και την πρώην γραμματέα της στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμύνης. Κάποιοι επισημαίνουν το γεγονός ως ενδεικτικό του ήθους της, αλλά εγώ δεν προσέχω τέτοιες γκρίνιες. Η Μ. Χρυσοβελώνη αξίζει να διορίσει και τη γάτα της, αν έχει, διότι εκπροσωπεί πλέον έναν σπανιότατο τύπο γυναικός στις μέρες μας: την κυρία με το μαλλί κουνουπίδι. Κάποτε, όταν ήμουν μικρός, είχαν πάρα πολλές το συγκεκριμένο (κατά τη γνώμη μου, εντελώς κωμικό) χτένισμα. Τώρα, τις βρίσκεις πια μόνο στους ΑΝΕΛ...
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Λευτερης είπε...

Μερκελιστής (και) ο Τσίπρας; Ευτυχώς!

Κάποια στιγμή θα καταλάβαιναν ότι «μερκελισμός» δεν είναι να κάνεις υποκλίσεις στην κάθε Μέρκελ. Είναι να βρίσκεις τρόπο να συνεννοείσαι μαζί της και να καταλήγεις σε συμφωνία επωφελή για τη χώρα.

Γιώργος Καρελιάς

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=40708

Λευτερης είπε...

Το πραξικόπημα της μπαρούφας
ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΕΤΣΑΣ

http://www.athensvoice.gr/

michele είπε...

Kαλο μεσημερι σε ολους!

Δεν ειναι τυχαια καποια πραγματα.Ιδιως αν τυχαινει να τα επισημαινω εγω.

Το αρθρο δημοσιευτηκε στις 8.12.2014 .Και κοιταξτε ποσο ειχε ο ΓΔ εκεινη την ημερα και τι εγινε απο την επομενη.

2) Ο ανθρωπος δειχνει σ αυτο εδω το αρθρο δυο πραγματα.Πως ηδη εχει "συμφωνησει" με την ηγεσια του Συριζα για να επιλεξει το συγκεκριμενο δρομο
που ακολουθησε τελικα.

Βεβαια ΔΕΝ περιμενε την ΕΚΤ να μην επιτρεπει την επανοδο των 1,9 δισ των κεντρικων τραπεζων ,δεν πιστευε οτι θα παρουν τα 11 δισ απο το ΤΧΣ ( ασε που επεστρεψαν και τα 1,2 κατα λαθος).

Χτες ,τον απομονωνουν και παει τρωει λεει μονος του,περασε καλυτερα.

Μου θυμιζει το ανεκδοτο που παει ο παλαβος μονος του κοντρα στο ρευμα στην Πανεπιστημιου και σκεφτεται
καλα ολοι τρελλαθηκαν και πανε αναποδα ;;

michele είπε...

Θυμιζω τα bullets της Bank of America
μετα τη συναντηση με Σταθακη ,που αναφερει σ αυτο εδω το αρθρο ο Βαρουφ .

1) Καμία νέα μεταρρύθμιση
2) Η Ευρώπη να «συγχωρήσει», δηλαδή να διαγράψει, μέρος του ελληνικού χρέους
3) Η ΕΚΤ να ρολάρει τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της και να αγοράσει περισσότερα
4) Δεν υπάρχει σχέδιο Β"

michele είπε...

Το δευτερο που δειχνει το συγκεκριμενο αρθρο ,ειναι η αγνοια του πως λειτουργουν τα hedge funds
απο τη στιγμη που πιστευει

οτι ο Draghi μιλαει μαζι τους στο τηλεφωνο λεγοντας τους να αγορασουν ελληνικα ομολογα και θα τους καλυψει αυτος σε περιπτωση "αστοχιας"

michele είπε...

Φυσικα δεν τον ενδιαφερει
1) η απομειωστη των αποτιμησεων των ελληνικων τραπεζων με την πολιτικη του

που εχουν χασει >12 δισ κεφαλαιοποιηση λεφτα του ΤΧΣ δηλ λεφτα των ελλληνων φορολογουμενων.

2) Η διαφορα επιτοκιου δανεισμου ΕΚΤ και ΕLA που ειναι 1,5% για πολλα δισ βεβαια.

michele είπε...

Τωρα,για να μην τα βαζουμε με τον Βαρουφ ,καθοτι και τα ελεγε και πιο πριν και τα πιστευε

αλλο που η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ειναι αλλο πραγμα και εκτος των δυνατοτητων του


καλο ειναι να αναλαβει τις ευθυνες του ο Τσιπρας και να μην κρυβεται πισω απ αυτον ,ουτε προσπαθωντας να κανει ΜΟΝΟ πολιτικη συμφωνια.

Και αν τον "στειλει" ακομα καλυτερα.

μπαρμπαλιας είπε...

'η αλλεως πεος
τη χαρλέι και ρου

Unknown είπε...

Το κολοδαχτυλο που εχουν φαει οι φαλυριζαιοι ειναι τεραστιο δεν το χωραει ο νους σας!!! Τα εχουν χασει κ η συμφωνια ερχεται μεχρι τελος του μηνα συμφωνα με βουλευτη του ποιο αχρηστου κινηματος της χωρας μας.....
Ερχεται νεο μνημονιο με κουρεμα χρεους λενε....χαχααα φαλυριζαιοι!!!!!

Unknown είπε...

Και δευτερα ανοιγουμε σορτ στην γερμανικη τραπεζα deutche bank!!!! Ηρθε η ωρα τους...

austin είπε...

Ακόμα και "στατιστικά" να το εκτιμήσεις...δεν γίνεται όλα να είναι τυχαίες δηλώσεις και πράξεις.... Εννοώ για βαρουφακη και ΧΑΑ!

Μιχάλη καμια εκτιμηση μετα την ανάγνωση της κυριακάτικης ειδησεογραφίας;

michele είπε...

Δεν εχει κατι σπουδαιο η ειδησεογραφια,
το "ξυλο" που εφαγε ο Γιανης στο Eurogroup αποτυπωθηκε.

Λογω του κλεισιματος στα υψηλα ημερας,θα ελεγα οτι εχουμε συνεχεια.Απλα με προβληματιζει λιγο το γεγονος οτι η ζωνη που βρισκομαστε 754-761 ειναι ισχυρη ζωνη ,επομενως μπορει να εχουμε μια πλαγια κινηση μεχρι να ..αποφασισουν

ο dwk είπε...

…καλησπέρα
……………..
«Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο και το πρόεδρο του Eurogroup. Αναζητείται αμοιβαία επωφελής λύση. Αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group»
……………
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1327633/nea-epikoinonia-tsipra-me-merkel-avrio-thlediaskeps.html

ο dwk είπε...

…………..
«Με πολιτική εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να ασχολούνται με τα μεγάλα ονόματα και τους μεγάλους καταθέτες που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή κίνηση που επηρεάζει τους κανόνες του πολιτικού και επικοινωνιακού παιχνιδιού.»
«Ζητώντας από όσους αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους να περάσουν από την Εφορία, η κυβέρνηση Τσίπρα αποκτά πολιτικό και επικοινωνιακό πλεονέκτημα έναντι της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, για διάφορους λόγους, το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.»
…………..
Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής, ΝΔ
…………..
http://www.huffingtonpost.gr/giorgos-kirtsos/story_b_7118118.html?utm_hp_ref=greece

michele είπε...

Αντικαθισταται ο Θεοχαρακης ( απ οτι μαθαινω) ευνοουμενος του Βαρουφ
απο τον Χουλιαρακης ( που ηθελε ο Δραγασακης)

Αρα η ομαδα Βαρουφ,ξηλωνεται σιγα-σιγα

michele είπε...

Kαι αυτο..θα αρεσει στις αγορες.
Αλλωστε η συνενευξη Δραγασακη στην Αυγη ,επιταχυνει τις εξελιξεις και ..τρομοκρατει τους περιεργους

michele είπε...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113511156&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Και εδω το ρεπορταζ για την επιταχυνση των εξελιξεων
που προιδεασαμε και με το σημερινο ποστ

με το αρθρο Βαρουφακη

και με τα σχολιο 3.51

mixalis mixalios είπε...

Ο Δραγασακης σωστά σκεπτόμενος είπε ότι αν η διαπραγμάτευση συνεχιστεί επί μακρόν η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει μόνη της τα μέτρα που προσπαθεί να αποφύγει τώρα! Βέβαια ολοκλήρωσε λέγοντάς ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν ως έχουν...Πώς γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφυλαξ δεν καταλαβαίνω...

mixalis mixalios είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Τσίπρας με την πολιτική διαπραγμάτευση ειναι ότι δεν έχεις αποτέλεσμα παρά μόνο αν έχεις προχωρήσει την τεχνική κατά τα 3/4 ! Δεν νομίζω να είμαστε εκεί! Αν όμως είμαστε εκεί και έχει υπαναχωρήσει σε 3 κόκκινες γραμμές τότε δεν ξέρω ποιος θα τα ψηφίσει αυτά τα μέτρα!

mixalis mixalios είπε...

Θα ενθουσιαστουν οι πιστωτές μόλις μάθουν ότι ο Σκουρλετης θα πάρει πίσω την αύξηση του κατώτατου μισθού! Εδώ αυτοί ζητάνε επιπρόσθετα μέτρα (με τα οποία δεν συμφωνώ) και εμείς αντιπαραθέτουμε ότι δεν θα εφαρμόσουμε τα δικά μας!

ο dwk είπε...

…………….
…η περιπέτεια της διασύνδεσης των ταμειακών με το Taxis
(…έργα και ημέρες των φιλελευθέρων …εκσυγχρονιστών 2011-2014 ! )
…θα είχε πλάκα, αν ήταν ανέκδοτο …δυστυχώς ήταν οδυνηρή πραγματικότητα
………………….
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113510162
………………….

mixalis mixalios είπε...

Πάντως μια ο Βαρουφ πασχαλιατικα μια ο Τσίπρας κυριακάτικα δεν τους αφήνουμε ήσυχους...εκεί που λέγαμε ότι δεν θα μιλάμε με τη Merkel τώρα νομίζω ότι πρέπει ο Τσίπρας να φτιάξει πρόγραμμα κινητού με απεριόριστο χρόνο ομιλίας με τη Merkel...

mixalis mixalios είπε...

Μακάρι να εφαρμοστεί dwk! Έτσι θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις υποδομές που δημιούργησαν οι προηγούμενοι...

michele είπε...

Και βεβαια η β ΠΝΠ ( λιγοι το πηραν χαμπαρι βεβαια)

ηταν ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
που ενω θα γινοταν λογω μεγαλυτερης διαφανειας
και καλυτερης αξιοποιησης των χρηματων των δημοισων οργανισμων κλπ

εγινε για λογους προβληματων ρευστοτητας.

michele είπε...

Ετσι σιγα-σιγα ,θα αναγκαστουν αυτοι εδω οι απατεωνες να ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΤΟΥΝ
με τις υποχρεωσεις της χωρας
αλλα απλα εχουν το προβλημα της αντιμετωπισης αυτων που τους ψηφισαν

περιμενοντας λαγους με αντιμνημονιακα πετραχηλια.Οταν αυτοι θα τους βαρανε,εμεις θα τους ..υπερασπιζομαστε ενδεχομενως.Αν αντεξουν .

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω οι πολιτικές εξελίξεις αν και αχρείαστες είναι δεδομένες...τώρα αν μας πάρει 3,5 μήνες για την ενδιάμεση συμφωνία πόσο θα μας πάρει για την μεγάλη "αναπτυξιακή" του Ιουνίου? Αντε ξαναμανα διαπραγματεύσεις μετά...

ο dwk είπε...

…θα …βαρεθείς να τους υπερασπίζεσαι !
…τεράστια τα προβλήματα που επισώρευσε η επί πέντε έτη καταστροφική απραξία και κακοδιαχείριση…

mixalis mixalios είπε...

Η κακοδιαχείριση δεν αφορούσε τα τελευταια 5 έτη άλλα τα τελευταία 30 ετη και βάλε...και όποιος νομίζει ότι για τα δεινά μας φταίει το μνημόνιο πλανάται πλάνην οικτραν...τουλάχιστον με αυτούς γίνεται συνετή διαχείριση( ρουφάνε και το μεδούλι από τις καταθέσεις των τραπεζών, κάνουν προσλήψεις με προμήθεια 12%, τοποθετούν σε δημόσιες θέσεις συγγενείς και φίλους με ανύπαρκτα βιογραφικά, καταργούν την αριστεία, βγάζουν τρομοκράτες έξω γιατί όταν βάζανε τις βόμβες τραυματίστηκαν, παίρνουν προκαταβολές δισεκατομμυρίων από Ρωσσια μεριά και αναπτύσσουν περαιτέρω τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους Αμερικανούς και Βρετανούς και κυρίως είναι αξιοπρεπείς και όταν πάνε στα γιορογρουπια τους σέβονται όσο δεν πάει, άλλωστε τι να την κάνεις τη δουλειά και τα λεφτά, αξιοπρέπεια θέλουμε και τους ευχαριστούμε πού την ανακτησαμε) Α ξέχασα ότι θα έχουμε grexit και στο ποδόσφαιρο...λεπτομέρειες...Και όλα αυτά μόνο μέσα σε 3 μήνες! Και έπεται συνέχεια αξιοπρέπειας!

michele είπε...

Εχουμε πληρη διαφωνια dwk. Εγω υπερασπιζομαι φιλελευθερες και αντικρατικιστικες πολιτικες.Αυτες που κατεστρεψαν τη χωρα.

Η πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου και επομενως επειδη γνωριζω καλα τις αδυναμιες του πολιτικου συστηματος γενικοτερα ,προσπαθω να ειμαι ..κοντα σ αυτους που ειναι πιο κοντα στις δικες μου αποψεις.

Οι αλλοι θα με βρισκουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ο dwk είπε...

…από την πλευρά μου θα υπερασπίζομαι αυτούς που πασχίζουν για το καλό της χώρας, ανεξαρτήτως χρώματος

ο dwk είπε...

(…ευκολάκι! …χε χε !)

michele είπε...

Ναι ξερω το καλο της χωρας του κρατισμου ( ευκολακι χαχα)

michele είπε...

Μιχαλιό ειναι ευκολο να αντιληφθει κανεις οτι αριστεροι ιδεοληπτες ΔΕΝ μπορουν να σταθουν ουτε ως προς τις διεθνεις συμμαχιες,ουτε στον δυτικο κοσμο της ελευθερης οικονομιας της αγορας και της ελευθερης διακινησης ιδεων.

Πολλοι εξ αυτων ειναι αριστεροφασιστες του βιβλιου ,θα τους ξεβρασει ευτυχως το συστημα. Η ΚΡΙΣΗ στην χωρα μας ΕΠΡΕΠΕ προφανως να φερει και αυτους τους τσαρλατανους.

ο dwk είπε...

…ας κλείσει με το καλό η συμφωνία, ας γίνουν (με το …πιο καλό) οι εκλογές μετά
…και τότε θα πούμε περισσότερα

mixalis mixalios είπε...

Πάντως στους Έλληνες αρέσουν οι δοκιμές! Αλλάξαμε 3-4 κυβερνήσεις μέσα σε 5 χρόνια...δε βαριέσαι έτσι κι αλλιώς ο μηχανισμός δουλεύει τέλεια ανεξαρτήτως αλλαγής πολιτικών προϊσταμένων!
Και βεβαίως δεν είναι κακή ιδέα να ξανακάνουμε εκλογές! Πάει καιρός από τότε που διάβασα στο Πανεπιστήμιο το Σύνταγμα! Έλεγε κάθε 4 χρονιά ή κάθε 4 μήνες? Ξεχνάω... Να κάνουμε εκλογές τώρα και μετά άλλη μια και τελειωτική μετά τον Ιούνιο όταν καταλήξουμε στη Μεγάλη συμφωνία...

austin είπε...

Μιχάλη να κάνω μία παραγγελιά αν έχεις όρεξη? Εναν ΟΛΠ για σήμερα αύριο... Έκλεισε δυνατά, ενώ όλη μέρα βολόδερνε (και ας ήταν πράσινος). Επίσης βλέπω να ξεκινάει ένα "ζύμωμα" και για τον ΟΛΘ. Κάτι δημοσιεύματα τύπου μετά τον ΟΛΠ, σειρά έχει ο ΟΛΘ...

michele είπε...

Το ΟΛΘ τον εγραψα στα 17 ευρω ,την αλλη μερα ηταν 19

ΤΟΝ ΟΛΠ θα τον ανεβασω αυριο ,αφου το ζητησες.Παραγγελιες δεοχμεθα φυσικα :)

austin είπε...

Σκεφτόμουν για κάτι πιο πολύ στα λιμάνια. Λιμάνια είναι, ξένοι θέλουν να μπουν σκεφτόμουν κάτι τύπου αν μπορεί να πάει 16 ευρώ ο ΟΛΠ (κατ ελάχιστον αν ξεκινήσει εκ νέου σοβαρά η ιδιωτικοποίηση_ και περί τα 23 τον ΟΛΘ.