Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


RIP   ΒEN E KING ..

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ ...


«Μετά από τρεις μήνες έντονων συνομιλιών, ψεύτικες ελπίδες και απειλές περί χρεοκοπίας, το φινάλε του παιχνιδιού της Ελλάδας πλησιάζει» γράφει η εφημερίδα και ξεδιπλώνει τα δεδομένα.
«Εχοντας προειδοποιήσει [σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση] ότι θα ξεμείνει από χρήματα προκειμένου να εξακολουθήσει να παρέχει τις βασικές βασικές λειτουργίες μιας κυβέρνησης, τα μετρητά της Ελλάδας αγγίζουν τελικά το σημείο καμπής.


.Ως ένας δυσοίωνος προάγγελος του τι πρόκειται να ακολουθήσει εκατοντάδες συνταξιούχοι έδωσαν μάχη για να αποκτήσουν πρόσβαση στις συντάξεις τους την περασμένη Τετάρτη, καθώς οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να βρουν τα χρήματα για να γίνουν οι μηνιαίες πληρωμές συντάξεων.
Το έλλειμμα αυτό είναι συνδεδεμένο με τις συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες μετρητών έκτακτης ανάγκης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα οποία τελειώνουν γρήγορα.
Η δαμόκλειος σπάθη του Ντράγκι

Αυτή η ρευστότητα έκτακτης ανάγκης (ELA), η οποία έχει φτάσει τα 77 δισ. Ευρώ, μοιάζει με «Δαμόκλειο Σπάθη» που επικρέμεται πάνω από τη χώρα.
Με τις διαπραγματεύσεις να δείχνουν πιο αισθητή πρόοδο, η ΕΚΤ σχεδιάζει να θέσει ένα σταθερό ανώτατο όριο για τον ELA, ώστε να αναγκάσει τις τράπεζες να υποστούν ένα μεγαλύτερο «κούρεμα» για τις εγγυήσεις που χρειάζονται προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια.

Είναι μια τακτική που αρχίζει να μοιάζει τρομακτικά στις απειλές οι οποίες οδήγησαν την Ιρλανδία τελικά να υποκύψει στους όρους το πακέτου διάσωσης το 2010.

Εν τω μεταξύ, οι υποχρεώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας στο Ευρωσύστημα, έχουν υπερβεί τα 110 δισ.ευρώ και ραγδαία φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη που δεν έχει φτάσει από το 2012, οπότε η Ελλάδα αναγκάστηκε να προβεί στην μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ομολόγων του ιδιωτικού τομέα, στην ιστορία.

Σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία πληρωμών και χρεοκοπία από την Ελλάδα, μένει να δούμε αν η υπόλοιπη ευρωζώνη θα πληρώσει το λογαριασμό για το χάος που θα προκληθεί στο ευρωσύστημα από το παθητικό του TARGET 2.

Η μετά-χρεοκοπίας εποχή στην Ελλάδα, παραμένει στον αέρα. Θεωρητικά, θα μπορούσε η Αθήνα να παραμείνει προσωρινά στη νομισματική ένωση - μια κατάσταση που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την καλή θέληση της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Όποιος φοβάται αυτό το παιχνίδι, χάνει». Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να συνθηκολογήσει και να παραδεχθεί, τελικά, την ήττα.

Οι Ελληνες προκαλούν και η κρίση βαθαίνει – Ο κίνδυνος να γίνουν... Αργεντινή

Σε άλλο άρθρο της, η Telegraph ξιφούλκησε και πάλι κατά της Αθήνας υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να προχωρήσει στις κεντρικές προεκλογικές υποσχέσεις της, μια στάση που απειλεί να τορπιλίσει κάθε ελπίδα για αναστροφή των συνεπειών ενός Grexit.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, η Αθήνα δεν δείχνει διατεθειμένη να αποστεί από τα σχέδια της που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων. Μια πηγή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή για να κάνει μια συμφωνία πέραν των κόκκινων γραμμών της και γι' αυτό το λόγο δεν θα το κάνει». Μάλιστα, προσέθεσε πως η Ελλάδα δεν θα υποβάλλει οποιαδήποτε συμφωνία που θα παρατείνει τα «εγκλήματα» της λιτότητας εις βάρος της χώρας.

«Αυτά δείχνουν πως τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν παγιωμένα όσο ποτέ παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είναι κοντά στην άβυσσο της αθέτησης των υποχρεώσεών της προς τους δανειστές της. Οι τελευταίοι συνεχίζουν να απαιτούν από τη νέα κυβέρνηση να προβεί σε μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, το πάγωμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις. Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν πως ένα Grexit θα βυθίσει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση της οικονομίας», αναφέρει το άρθρο.

Επικαλείται, δε, την άποψη του οικονομολόγου της BofA, Ρούμπεν Σεγκούρα-Κεϊουέλα, σύμφωνα με την οποία: «Με τη χώρα να είναι εκτός αγορών, θα υπάρξει απότομη υποτίμηση του νομίσματός της, θα υπάρξει πιστωτική κρίση και μια αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική, ενώ η ελληνική οικονομία θα υποστεί συρρίκνωση του ΑΕΠ της σε πρωτοφανές επίπεδο ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα».

Προάγγελος

Ένας δυσοίωνος προάγγελος του τι μπορεί να συναντήσει η Ελλάδα, είναι η πρόσφατη δυσκολία που αντιμετώπισε το κράτος να πληρώσει τις συντάξεις. Κάτι που επισήμως η κυβέρνηση απάντησε πως ήταν «τεχνικό πρόβλημα». Ο αναλυτής της BofA προσθέτει πως η θέση της Ελλάδας θα εξισωθεί με εκείνη της Αργεντινής του 2000. Οι φόβοι των δανειστών είναι ότι η Ελλάδα θα σπάσει την ιερότητα της νομισματικής ένωσης, ενώ ένα εσωτερικό σημείωμα του ΔΝΤ προειδοποιούσε ότι ένα Grexit θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτο πληθωρισμό στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την άλλη πλευρά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε να μιλήσει για τις κόκκινες γραμμές τις οποίες η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διασχίσει. Παράλληλα, υπάρχει και η άποψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας και της δραχμής. Στο μεταξύ, λόγω της Πρωτομαγιάς, το ΔΝΤ μετέφερε τη δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ (200 εκατομμύρια ευρώ) για τις 6 Μαΐου, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας που πρέπει να δώσει ως τις 12 του μήνα 760 εκατομμύρια ευρώ προς το Ταμείο.

Οι βολές Φίσερ

Το άρθρο σημειώνει πως η ΕΚΤ, σύμφωνα με όσα είπε ο Μπενουά Κερέ, ενδέχεται να αυξήσει το όριο των ελληνικών τραπεζών για την έκδοση εντόκων γραμματίων. Ένα όριο που είχε επιβάλλει σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκθεση των τραπεζών στο κράτος. Από την άλλη, σε πρόσφατο άρθρο του ο Γιόσκα Φίσερ είχε ασκήσει έντονη κριτική προς την Ελλάδα λέγοντας πως: «Θα πρέπει να καταλάβει πως δεν γίνεται τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της, τη στιγμή που η υπομονή εξαντλείται με την μικροπολιτική του Τσίπρα. Η Ευρώπη θα χρειαστεί να αφήσει τις ψευδαισθήσεις της για τα αποτελέσματα ενός Grexit».



Πηγή: iefimerida.gr

10 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε ολους. Ωραίες μέρες, Πιάσαμε και το μαγιοξυλο και ελπίζουμε να μην το βάλουμε στα απόκρυφα μας απο βδομάδα...

Παρα την τριήμερη χαλαρότητα, θα γράψω μια προσωπική ιστορία με γαρνιτούρα το Κράξιμο (παλι) σε αυτή τη κυβέρνηση.

Είμαι τριαντα χρονών, και πέρα απο τις αγορές έχω κάνει πολλά πραγματα και γενικότερα προσπαθώ να κατεβάζει η κουτρα μου ιδέες και για καινούργια. Πριν κάμποσους μηνες, πριν έρθει ο Σύριζα σαν κυβέρνηση, είχα επαφες για άνοιγμα ενος coffee island. Για οποιον δεν τα ξερει, είναι ενα αρκετά καλά franchise, είναι trend αλλα με πολύ ποιοτικό καφέ και γενικότερα έχουν πέσει πανω τους πολλοί για να ανοίξουν, επειδή στην κρίση μέσα ανθούν. Να σημείωσω οτι αυτό το αγελιδων και η λογική "του βίντεο κλαμπ" (δλδ άνοιξε ο διπλα βίντεο κλαμπ και κανει λεφτά, ανοιγω και εγώ, βγαίνουν τα torrent ξαφνικα και κλείνουν ολοι) δεν μου αρέσει...

Παρολα αυτά, λόγω ποιοτητας και καλής τιμής θεωρώ οτι δεν θα ξεφουσκώνει απότομα και άμεσα...
Η κουβέντα λοιπον τοτε ηταν για καταστημα στο Λαγονήσι. Λόγω της αβεβαιότητας που θα ερχόταν, και διαφόρων αλλων σκέψεων το ανέβαλλα. Τις περισσοτερες σκέψεις τις ξεπέρασα και το μόνο που είχε (και έχει) μείνει ηταν η αβεβαιότητα. Έβλεπα τους κατσαπλιαδες να μην βοηθάνε καθόλου την κατάσταση και στην ουσία να την κανουν χειρότερη για να μπορέσεις να ρισκαρεις με δάνειο...που να εμπιστευτείς τι ακριβώς θα κανουν οι γελοιοι.

Τώρα λοιπον, απλα για την έρευνα και όντας ανήσυχο πνεύμα, πήγα ξανα στην κύρια που είχε το μαγαζί προς ενοικίαση στο Λαγονήσι που είχα μιλήσει πριν 2-3 μηνες.

Ξεκίνησα λεγοντας της αν με θυμαται και οτι σα να βλέπω κάποιο φως οτι δεν θα μας κανουν Κούγκι. Χαμογέλασε, και νόμιζα οτι είναι για το Κούγκι. Αυτή όμως χαμογέλασε γιατί με θυμόταν και πριν 5 μέρες υπεγραψε συμβολαιο για να ανοίξει στο μαγαζί που κοίταζα...coffee island!

Καταλαβαίνετε οτι μου χάλασε την διάθεση...γιατί είδα την ευκαιρία, κοτεψα, αλλά περισσότερο δεν έπαιρνα την απόφαση (ίσως κι ζωής για διάφορους λόγους όπως το ν μένεις σε εξοχή αλλά και κοντά στην αθηνα) επειδή δεν είναι καιροί να ρίξεις λεφτά όταν εχεις τον συνδυασμό που σκοτώνει: οικονομική κρίση με ασοβαρους πολιτικούς και δηλώσεις που τσακιζουν την οικονομια.

Ενα κομματι μου κατηγορεί αφάνταστα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατι παρολη την κρίση και την σκατιλα που μας έφεραν οι προηγούμενοι, αν ήταν σοβαρός και άξιος των περιστάσεων, θα αναλαμβανα το ρίσκο της ευκαιρίας που τώρα μου εμφανίστηκε.

Αυτά για όσους υποστηρίζουν την κυβέρνηση της εκδίκησης, των ανερματιστων δηλώσεων και όχι του τρόπου να παει μπροστά ο τοπος. Αυτές δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, ενω με μια σοβαρότητα θα έδινε δουλεια σε μένα και για οποίον με ξέρει, θα γνωριζε οτι θα έδινε καλη δουλεια (και ας είναι σε καφετέρια) και σε σε άλλους ανθρώπους, γιατί σέβομαι τον εργαζομένο και τον συμπολίτη μου...

Αλλά δεν πειράζει, χρόνος υπάρχει... Μέχρι να τσακίσει τους πάντες αυτή η κυβέρνηση και να μείνουν στον αφρό οι ασοβαροι, οι κατσαπλιαδες, οι φελλοι και οι αεριτζηδες τύπου συνδικαλιστές.


Υ.Σ. 1) προφανώς και έχει μερίδιο ευθύνης γιατί μπορεί να μην ειχα τα @@ να κάνω κινηση αγνοώντας τα παντα. Αλλά πείτε μου εσείς...θα ριχνατε λεφτά στην αγορά με τόση "δημιουργική ασάφεια?"

Υ.Σ. 2) επειδή η ζωή είναι απρόβλεπτη... Για παρηγοριά η γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι έρχεται (1000 μονάδες ΓΔ πχ, χεχε), λέω και κάθε εμπόδιο για καλο

Υ.Σ. 3) οποίος γράψει η σκεφτεί Κάτι συγκριτικό για το αν τα έκαναν καλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ , λυπάμαι,γιατί αν κάτι που χαρακτηρίζει τον έλληνα είναι η "σύγκριση του με τον γειτονα". Πρεπει να ξεκινήσουμε σα κοινωνια σιγά σιγά να μας νοιάζει τι κάνουμε εμείς και τι κάνουμε τώρα κι όχι μονίμως να συγκρίνουμε...

μπαρμπαλιας είπε...

σωστος ο προβληματισμος σου μικρε μου.
δε θα στο πω για παρηγορια ,αλλα δειχνεις να πατας γερα.
ευκαιριες στη ζωη θα ερθουν
dont give up the fight.

καλο μηνα σε ολους
τα γιαλατζι κομμονια πιστευω θα μας γελασουν ολους στο τελος

austin είπε...

Μπάρμπα σε ευχαριστώ... με το που ξεκίνησε η κρίση, ειπα οτι είναι τωρα είναι η ωρασ να ξεκινήσει η κάθαρση... Μα δεν ήρθε ποτε και σίγουρα δεν βλέπω να έρχεται με τον Σύριζα. Και δεν μιλάω για κάθαρση τύπου Μπόμπολα μονο,μιλάω γιασ σοβαρό επιχειρείν κτλ κτλ. Και με αυτή τη κυβέρνηση, δεν θα ερθει.

Panos είπε...

Καλησπερα και απο εμενα austin, καλησπερα σε ολους!!!
...austin τα εχουμε πει αρκετες φορες μαζι, το συμπερασμα που πρεπει να βγει ειναι πως ευτυχως για σενα εισαι ακομα σε πολυ καλη ηλικια ωστε να μπορεσεις να αδραξεις τις επομενες ευκαιριες που θα βρεθουν μπροστα σου!!!Το μονο σιγουρο με αυτους που ειναι επανω τωρα ειναι πως αργα η' γρηγορα (κανοντας την αρχη απο τις επομενες ημερες) θα συνθηκολογησουν με τους ""θεσμους"".Εμεις που ασχολουμαστε με το ΧΑΑ θα εχουμε τις ευκαιριες μας να ρεφαρουμε ..εν μερει.Το θεμα ειναι πως πρεπει να οπλιστουμε με εξτρα υπομονη προκειμενου να προσεγγισουμε τα προηγουμεναυ ψηλα επιπεδα του ΓΔ, η ζημια που εχει γινει ειναι πολυ μεγαλη και θα χρειαστει χρονος πολυς...

και παλι καλο μηνα..

Unknown είπε...

Καλο μηνα!!!
Ζητω η εργατικη πρωτομαγια!!!!
Πουλησα κ εκλεισα τα λονγκ σε ADR κ etf grek......
Σε τραπεζες ειμαι με λιγα .....
Περιμενω δημοψηφισμα κ δραχμη.....ως δραχμολαγνος!!!!
Ετσι ρε γαμοτι να τα παρω ολα τσαμπααααααα !!!!!
Ελληναρες στα τεσσερα!!!!
Τσιπρα ηγετη θελω να αγορασω τσαμπαααααααααα
Φιλικα ενας τιποτενιος επενδυτης!!!!!

Unknown είπε...

Π.θ καλε μου φιλε ευγενικα.....
Ρε παιδια χαλαρα βρε ολα καλα θα πανε κ να θυμαστε οτι πεφτει .....ανεβαινει!!!!!!
Χαλαρα κ θα πανε ολα καλαααααα !!!

mixalis mixalios είπε...

Μα με έβαλες τελευταίο καλέ μου κομμωτή? Δηλαδή οι άλλοι είναι καλύτεροι από μένα? Όλα αυτά με κάνανε και το ξανασκεφτηκα! Πράγματι ο Αλέξης είναι ένας ηγέτης τεράστιου μεγέθους με πολλές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα στο παλμαρε του αλλά κυρίως μας έκαμε να ανασανουμε! Κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ, αύξησε αφορολόγητο, κατώτατο μισθό, προσέλαβε κόσμο, αύξησε συντάξεις έβαλε τη χώρα σε τροχιά μόνιμης και βιώσιμης ανάπτυξης κτλ που ντρέπομαι να απαριθμήσω! Όπως βλέπεις κομμωτή δείχνω μεταμέλεια γιατί με έπεισες για άλλη μια φορά με τα ατράνταχτα επιχειρήματα σου!

Ilias D είπε...

Μιχαλη γιατι κομωτης;
Εχω ακουσει οτι ειναι πυροσβεστης.
Σου μοιαζει το στυλακι του για ελευθερος επαγγελματιας κ δη καλιτεχνης;
ΥΓ.Φανταζομαι οτι οταν εχει καμια φωτια θα πονανε τα μαλια του η στην χειροτερη τα νυχια του ...

mixalis mixalios είπε...

Πάντως το Τεο είναι αρκούντως καλλιτεχνικό όπως άλλωστε είναι και οι κομμωτές....είναι αλήθεια ότι είμαι επηρεασμένος από κομμωτήριο της γειτονιάς μου (μόνο για άνδρες) που το διηύθυνε ο TEO....Είναι και αυτό το petris που επίσης θυμίζει Γαλλία είναι και τα "γαλλικά" που εκστομιζει... δε φταίω εγώ μετά

Ilias D είπε...

Το petris για Γερμανικο το πηγαινε αλλα κοντεψε να του βγει Γαλλικο ...
τωρα που το σκεφτομαι θα μπορουσε να ηταν κ σιδηροδρομικος οτ μοτρις κ τ λοιπα ...
ασε που το petris θα μπορουσε να μας παραπεμψει σε τπτ postis(ισως γιαυτο να παει το μυαλο σου σε κομμωτηριο,εκτος απο το ΤΕΟ)
Αν ειχε κομμωτηριο να εισαι σιγουρος οτι θα ηταν ΜΟΝΟ για αντρες ...
χαχαχα