Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ..

Μετά τη Ρίγα έγινε σαφές για μία ακόμη φορά. Κάνουμε λάθος αν νομίζουμε ότι το αδιέξοδο σε αυτή την διαπραγμάτευση οφείλεται στην πίεση που ασκεί ο «ακραίος» Σύριζα στον τάχα «σοβαρό». Το αδιέξοδο οφείλεται σε δυο εμμονές, που δυστυχώς δεν αφορούν μόνο τον Σύριζα στο σύνολό του, αλλά σχεδόν όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι το σημαντικότερο. Η πρώτη είναι αυτή που μετέτρεψε την διαπραγμάτευση από συνεργασία με τους εταίρους μας σε πόλεμο χαρακωμάτων. Σε ένα παίγνιο μηδενικού αθροίσματος δηλαδή, όπου έχουμε την ψευδαίσθηση ότι χάνουμε ότι κερδίζουν οι άλλοι, αντί να δούμε ότι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για να βρούμε λύση σε ένα κοινό πρόβλημα. Η δεύτερη, και πιο σημαντική, η ψευδαίσθηση της «πολιτικής απόφασης», που δεν είναι άλλη από μια κομψή διατύπωση αυτού του ελληναράδικου «έλα, μωρέ τώρα, άμα θέλουν αυτοί τα βρίσκουν». Στο σύγχρονο κόσμο οι πολιτικές αποφάσεις αφορούν την επιλογή ανάμεσα σε ισοδύναμες, εφικτές εναλλακτικές, όχι το ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Ο Τσίπρας πήγε στη Ρίγα με το πολεμικό του αεροπλάνο, κραδαίνοντας - αμήχανα πια είναι η αλήθεια - τις δυο αυτές εμμονές έχοντας πιστέψει ότι είναι ο Ελ Σιντ. Του θύμισαν ευγενικά να μην είναι Δον Κιχώτης. Ο Γιουνκερ μάλιστα, βάζοντας παιγνιωδώς την δική του γραβάτα στον λαιμό του Τσίπρα, όπως είδαμε στην φωτογραφία, ήταν συμπονετικά σαφής: «Σοβαρέψου».

Απο τον τοιχο στο fb του Γρηγόρη Φαρμάκη 

29 σχόλια:

Ilias D είπε...

http://www.reporter.gr/Eidhseis/Politikh/261149-H-Zwh-kanei-paichnidi

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους

ΚαΛημερα ΗΛΙΑ

giannhs kon είπε...

Grand Prix Μονακό


Πρόκειται για τον πιο διάσημο αγώνα της Formula 1, αυτόν που όλοι οι πιλότοι θέλουν να νικήσουν.

Χαρακτηρίζεται ως το στολίδι του Πρωταθλήματος και όχι άδικα.
Oι στενοί δρόμοι και οι πολλές στροφές καθιστούν το συγκεκριμένο GP ως το δυσκολότερο του Πρωταθλήματος.

Οι πιλότοι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκειά του, αφού το παραμικρό λάθος κοστίζει. Περιθώρια για προσπεράσματα δεν υπάρχουν και για τον λόγο αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι κατατακτήριες δοκιμές

GP Μονακό,

Μήκος πίστας: 3,340 χιλιόμετρα
Αριθμός γύρων: 78
Απόσταση αγώνα: 260,286 χιλιόμετρα
Ρεκόρ γύρου: 1:14.439 (Μichael Schumacher, 2004)
Πρώτο GP: 1950



Κατανάλωση καυσίμου: 1.5kg στο γύρο
Οι πιλότοι οδηγούν τέρμα γκάζι στο 50% του γύρου
Φθορά φρένων: Μέτρια
Αλλαγές ταχυτήτων: 48 στο γύρο / 3.744 συνολικά στον αγώνα
Μεγαλύτερη ευθεία: 510m
Μέγιστη ταχύτητα: 295km/h
Μία ζώνη DRS
Μήκος pitlane: 301m



Alpha tv - LIVE

F1 Countdown: 14:00

Race: 15:00

Unknown είπε...

Ετσι μπραβο σβηστε κ σχολια μας!!!!!!!
Ελευθερη γνωμη......

profit είπε...

Καλημερα καλο Σαββατοκύριακο
Τι έπαθες Αχιλλέα κ μουρμουριζεις ;

μπαρμπαλιας είπε...

σβηστηκε ενα σχολιο του Λεα αργα χθες και δικαιολογημενα φωναζει...
ολως τυχαιως το διαβασα λογω γεροντικης αυπνιας...
και δεν καταλαβαινω το λογο

κλμ σε ολους

μπαρμπαλιας είπε...

εχω την εντυπωση οτι σβηστηκε και το τελευταιο του dwk....

δεν μπορω να ξερω τι εχει γινει

τωρα απορω διπλα....

profit είπε...

Απορώ με μένα απορώωωω
Κάτι αλλαξοτρολαρησματα μπάρμπα άλλος θελει δρχ άλλος ευρώ άλλος ρούβλια άλλος ξανθές μελαχρινές
Ποικιλία λεμε βάλε απ ολα

Unknown είπε...

Οταν παιζεις τα χρηματα σου και εχεις εναν να λεει του κοσμου τις ιστοριες...ανθρωπο που μονο τρολαρει και γελαει με τις χασουρες μας... Απλα μη του την χαριζεις!!!
Αυτο εμαθα στην ζωη μου!!!

michele είπε...

Kαλημερα,καλο μεσημερι σε ολους !

Καναμε πιστευω μια πολυ καλη συζητησουλα χτες βραδυ ,απλα θεωρησα στην τοποθετηση του Αχιλλεα

καποια φραση ως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αιχμη κλπ ,ανεξαρτητα απο τις αποψεις του

γι αυτο και εσβησα το σχολιο ,μαζι με το επομενο του dwk που θα εμενε ξεκρεμαστο.

Οι πιο παλιοι ( και οσοι εχουν εμπειρια απο blogs και social media) θα θυμουνται και θα ξερουν

οτι πιο ελευθερος χωρος απ αυτον εδω,δυσκολο να βρεθει,αλλωστε εχω κατηγορηθει και γι αυτο:)

Καλο μεσημερι και παλι !

μπαρμπαλιας είπε...

οτι πιο ελευθερος χωρος απ αυτον εδω,δυσκολο να βρεθει,αλλωστε εχω κατηγορηθει και γι αυτο....

δατσ τρουέ

paolostar είπε...

Αν μας το έδειχναν και ολόκληρο τον αγώνα Γιάννη θα ήταν καλά...Κάθε 15 λεπτά αγώνα διακόπτουν για 5 λεπτά διαφημίσεις.Σε λίγο θα μεταδίδουν διαφημίσεις και θα διακόπτουν για λίγο να δείχνουν τον αγώνα.ΕΛΕΟΣ ρε Κοντομηνά....Και έχεις τον άλλο τον άσχετο που περιγράφει να σου λέει" επιστρέψαμε δεν χάσατε κάτι" και σου 'ρχεται να σπάσεις την τηλεόραση.
Καλημέρα.

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι ΚΟΝ
παμε για δοκιμαστικα F 1..
γιατι στο Μονακο ο πρωτος συνηθως τερματιζει και στον αγωνα πρωτος

μπαρμπαλιας είπε...

paolostar

www.sport lemon
ολα τα σπορ και χωρις διακοπες

μπαρμπαλιας είπε...

παλι νταϊλικια στη συγκεντρωση των
κρατουντων...
ρηξη ρηξη κλπ κλπ
καταλαβαινετε απο Δευτερα mr.Austin και λοιποι....

paolostar είπε...

Το καλύτερο από όλα θα ήταν να ήμασταν εκεί κύριε μπαρμπαλια...πάνω σε κανένα megayacht και να παρακολουθουσαμε τα τεκταινόμενα ένθεν κακείθεν.....

mixalis mixalios είπε...

Γκάλοπ της Αυγής δείχνει ότι η πρόθεση ψήφου φτάνει στο 49% για τον ΣΥΡΙΖΑ...προφανώς τα τηλέφωνα θα έγιναν στην Κουμουνδούρου....στο 21% Η ΝΔ, αναποφάσιστοι δεν υπάρχουν...

austin είπε...

Απειχα και μονο τιτλους και τα δικά σας έχω δει...δεν έχω καταλάβει τι λένε; Κάτι θόλο σίγουρα πάντως. Μιας μίξη ρήξης και συμφωνίας...τώρα θα διαβάσω. Η κούραση στα ύψη, η βλακεία επίσης. Κλασσικά εικονογραφημένα. Μπάρμπα ας απολαυσουμε το σκ.. Και δεύτερα βλέπουμε.

austin είπε...

Τα μμε της διαπλοκης...Που τη μια βλέπουν χειρότερα μνημόνια να υπογράφονται και την άλλη μέρα βλέπουν τη χώρα να βαδίζει στα βράχια, στην καταστροφή, στην έξοδο από το Ευρώ.

Οτι να ναι. Ακούγονται σωστα αλλά η βαση τους είναι οτι να ναι. Δεν υπάρχει αλλη λεξη. Όσο καλα και αν τα πει, η ανάσχεση τηε οικονομίας λόγω της καταστασης;;; Τα ΜΜΕ της διαπλοκης φταίνε; Ο Μητρόπουλος που είπε γι σκληρά μετρα που θασ έρθουν και πρεπει να είναι προετοιμασμένος ο λαος;;; Είναι μνημονιακο μέσο της διαπλοκης; Η έξοδος απο το ευρώ, που κάποια στελέχη του ακόμα και τώρα το φωνάζουν;;;; Είναι μηνμονιακα μέσα διαπλοκης;

Ακούγονται σωστα. Έχει δίκιο για τ ΜΜΕ της διαπλοκης. Αλλά ευχαριστώ, δεν θασ πάρω. Ουτε γλαροσουπα, ουτε κουτοχοτρο. Δεν θέλω να μασησω άλλο τέτοιο πράγμα που θολωνει...

Οτι καλό πετύχουν για την χώρα θα το αναγνώρισω και θα χαρώ. Αλλά θα είμαι απέναντι τους γιατί θέλουν να έχουν και να απευθύνονται σε χαζό λαο. Και ας με λένε γερμανοτσολιάδες η Σαμάρ ο βενιζελικό. Αν έπρεπε αναγκαστικα να διαλεξω μεταξύ των δυο, σίγουρα δεν θα προτιμούσα να δηλώνω χαζος.

Σκληρο να λέω οτι θέλει να απευθύνεται σε χ;ζο λαο, αλλά έλεος πια. Απο ολους τους. Ελεος. Έλεος. Έλεος. Οι δομές τις χώρας όχι μονο δεν βελτιώνονται αλλά πάνε χρονο με το χρονο σε ολοένα και χειρότερα επίπεδα. Δεν με ενδιαφέρουν οι πομπώδεις λογοι, οι κινήσεις εντυπωσιασμού και ο συμβολισμός του μιλάω μέσα στο c-130 με τους συναδέλφους με ηρεμία, λες και δεν έχει ασύλληπτη φασαρία εκεί μέσα.

Λίγο, λίγο κριτική σκέψη να εχεις βλέπεις ποσο πολύ πονταρουν στο θυμικο και ΜΟΝΟ του λαού. Στην παραπλάνηση. Στην παραπλάνηση βασίζονταν και οι προηγούμενοι. Αλλά αντί να μάθουμε απο αυτό, κατηγορούμε τους προηγούμενους χωρίς να έχουμε κριτική σκέψη.

Και σε ερώτηση φίλου μου για το τι κάνω εγω σε αυτή την κατάσταση, η απάντηση μου ηταν τόσο απλή, αλλά δεν μπορούσε ουτε αυτό να υο δεχτεί.

Του είπα: μέσα απο άρθρα μου (έστω τα λιγα, τουλαχιστον δεν στιγματιζομαι απο την μονιμη συνεργασία με κάποιο μέσο) και μέσα απο τις συζητησεις, προσπαθώ να δείξω μια αντικειμενικη πλευρα των πραγμάτων. Προσπαθώ αυτά που ξέρω (γνώση και οποία πληροφόρηση) να τα μεταφέρω για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι. Και προσπαθώ να μάθω (γιατί προφανως και δεν τα ξέρω ολ, ουτε είμαι αλάνθαστος 100% σε αυτά που λέω) απο αλλους ανθρώπους σοβαρούς ενω ταυτόχρονα να διαβάζω πίσω απο τις λέξεις.

Τώρα επειδή δεν βλέπω κανένα απολύτως μέλλον στην Ελλάδα, γιατί το μονο που κάνουνε καλα είναι πολιτικη τύπου εφημερίδας εσπρέσσο, ευελπιστω να είμαι επιτυχημένος trader ειτε εσωτερικού, ειτε εξωτερικού. Διαφορετικά η μετανάστευση είναι νομοτελειακή εξέλιξη.

Τουλαχιστον κάποιοι είναι υπερήφανοι. Το θέμα είναι για ποσο ακόμα...

austin είπε...

Η πρώτη παραγραφοε είναι απο την ομιλία ρου Τσίπρα. Ξεχσα να βάλω ""

mixalis mixalios είπε...

Φίλε Austin δεν μπορώ και να θέλω να διαφωνήσω σε αυτά που αναφέρεις! Μια κυβέρνηση που από τότε που εξελέγη κάνει σκληρή διαπραγμάτευση από την οποία πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πέτυχε ένα μονο πράγμα το οποίο δεν είναι και ασήμαντο...τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων...και ξέρω θα μου πεις ότι ούτε αυτά θα πετύχει παρά μόνο αν κάνει εσωτερική στάση πληρωμών πέραν μισθων και συντάξεων!Για αυτό θα έπρεπε με το που το κέρδισαν αυτό να ξεκινήσουν όχι την φιλολαϊκή πολιτική τους αλλά το συμμάζεμα του κράτους και αυτό το οποίο πιστεύω είναι το μόνο που έχει την πραγματική βούληση να το επιτύχει δηλ την πάταξη της φοροδιαφυγής! Έχασε πολύτιμο χρόνο σε βαφτίσια και τώρα τελευταία στιγμή ξαναβάζει και το θέμα του χρέους....μα ποιες ειναι οι πιθανότητες μέσα σε μια εβδομάδα να τα έχει βρει στο εργασιακό ασφαλιστικό και στο ζήτημα του χρέους? Μήπως τελικά αναζητούν ηρωική έξοδο? Δεν ξέρω αλλά θυμάμαι όταν έγινε η συμφωνία του Φλεβάρη βγήκε ο Αλέξης και τα έβαλε με Ισπανούς και Πορτογάλους, σήμερα τα έβαλε με τον Σόιμπλε αλλά και τη δική του επιλογή την Ζωή...Και βεβαίως με το ΔΝΤ! Δεν έχει καμία σχέση με τη διπλωματία και την ρεαλιστική πολιτική... Γιατί να εέχει άλλωστε? Τι εμπειρίες έχει στη ζωή του? Τι σπουδές και γνώσεις? Το μόνο που μπορώ να του πιστωσω είναι ότι μαθαίνει γρήγορα Αγγλικά...
Α το c130 είχε μόνωση ειδικά για το ταξίδι του πρωθυπουργού...

μπαρμπαλιας είπε...

αγγλικα τον μαθαινει ο Παπας που εχει συνεχεια διπλα του
αλλα δεν ειναι και το σπουδαιο με τους περισπουδαστους εκ του εξωτερικου που τον πλαισιωνουν

μπαρμπαλιας είπε...

το κυπελλο τελειωμενη υποθεση
παρακολουθω στο skysporttv

mixalis mixalios είπε...

Ωραία εικόνα στη Νεριτ hd! Θα την καταργήσει ο Αλέξης? Θα την αντικαταστήσει με την ΥΕΝΕΔ?

mixalis mixalios είπε...

Καλά με τέτοια μουσική βιομηχανία αυτοί οι Βρετανοι όλο κατι σουργελα κατεβάζουν....

μπαρμπαλιας είπε...

μααα ειναι δεσμευση
πρεπει να λειτουργησει το πραιτωριο
με 2500 πραιτωριανους τζι
με τις παλιες χαϊδιαρες
τον κυρΑρβανιτη
φιλοι ολοι της κυραΖωης

mixalis mixalios είπε...

Θα τρελαθούμε στην Δημοκρατία και την αντικειμενίκη ενημέρωση με την ΥΕΝΕΔ....νούμερα τηλεθέασης όσο και τα δημοσοσκοπικα εύρηματα της Αυγής

austin είπε...

Και οκ, συμφωνώ ότι έγιναν λάθη, δεν πλήρωσαν αυτοί που έπρεπε να πληρώσουν. Καλό είναι να το υπενθυμίζουμε. Για να μαθαίνουμε όμως ξαναλέω...Αυτοί όμως το έχουν κάνει καραμέλα. Ε, μα φτάνει! Το είπαμε, το ξαναείπαμε, άντε πάλι,. Ακόμα και έτσι να είναι, πάρε την λύση που θα σε ξελασπώσει στην συγκεκριμένη φάση (γιατί δεν νομίζω κανείς να πιστεύει ότι πηγαίνοντας στη δραχμή θα ήταν καλύτερα τα πράγματα...), για να μπορέσεις να κάνεις μεσο-μακροπρόθεσμα αυτή την αλλαγή που θες να κάνεις στην χώρα. Αντιμετωπίζουμε την κρίση με τα εφόδια που μας προσφέρονται, και αφού βγάλουμε την σαπίλα και ξαναστήσουμε τις δομές, πάμε στο όραμα σου. Αν το όραμα σου πάει κόντρα στην πραγματικότητα, δείχνεις σοβαρότητα, εξηγείς στον κόσμο που τόσο σε υποστηρίζει τι ισχύει και τι συμβαίνει και προχώρα.

Λύση πάντως δεν είναι τίποτα τύπου κούγκι!

karasantes είπε...


mixalis mixalios συμφωνώ με το σχολιο σου 23 Μαΐου 2015 - 9:40 μ.μ.

και συμπληρώνω.... οταν δεν είσαι άξιος των περιστάσεων .... υποχρεώνεσαι να βρίσκεσαι μονίμως στα επικοινωνιακα παιχνίδια τύπου γραβάτας και ντακοντας C-130