Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ,ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ..

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ..
Γεια σας.
Τι κάνετε; Όλα καλά; Όχι ε;
Μαντεύω ότι είστε κι εσείς άυπνοι κι αποσβολωμένοι, και προσπαθείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει, κάπως σαν τους κατοίκους της Πομπηίας καθώς έβλεπαν το βουνό να ξερνά παχιές και μαύρες τολύπες καπνού και στάχτη και φλεγόμενες κοτρώνες.
Καθώς κοιτάζω κι εγώ το ηφαίστειο μαζί σας, να μερικά πράγματα που σκέφτομαι:
Η ιδέα της "κωλοτούμπας", ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας, ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου, με το που θα εκλεγόταν θα εγκατέλειπε τις λαϊκιστικές παλαβομάρες του "προγράμματος Θεσσαλονίκης" και του "με ένα νόμο κι ένα άρθρο" και θα υιοθετούσε τον πολιτικό πραγματισμό, πέθανε. Πέθαινε εδώ και μήνες, αλλά τώρα ακόμα και οι πιο ρομαντικοί και δήθεν γνώστες το κατάλαβαν. Τα είχαν σκεφτεί όλα λάθος.
Αν θέλει κανείς να ερμηνεύσει τα πράγματα που κάνει η κυβέρνηση του Τσίπρα -ή και κάθε κυβέρνηση- δεν πρέπει να σκέφτεται με όρους όπως "τι προστάζει το δημόσιο συμφέρον" ή "τι χρειάζεται η χώρα" ή ακόμα και "τι τον συμφέρει". Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι τον συμφέρει, γιατί μας λείπει ο μόνος πραγματικά σημαντικός όρος: Ποια είναι τα κίνητρά του. Τι θέλει.
Τόσο καιρό πολύς κόσμος νόμιζε ότι ο Τσίπρας θέλει να γίνει ο Ανδρέας Παπανδρέου του 21ου αιώνα. Έκαναν λάθος. Ο Τσίπρας δεν θέλει να γίνει Παπανδρέου. Θέλει να γίνει αυτό που υποσχόταν να γίνει ο Παπανδρέου, και δεν έγινε. Θέλει να γίνει Ούγκο Τσάβες. Και κανείς δεν μπορεί να γίνει Τσάβες σε μια χώρα της Ενωμένης Ευρώπης. Υπάρχουν περιορισμοί. Δεν έχει την, πώς να το πω, θεσμική άνεση.
Από νωρίς (αλλά όχι από την αρχή) υποπτευόμουν ότι ο πραγματικός στόχος του Τσίπρα ήταν η ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά πώς το γράφεις αυτό το πράγμα; Δεν είσαι στο μυαλό του άλλου, και τα μόνα στοιχεία που έχεις είναι ενδεικτικά, πολλά και χειροπιαστά μεν, αλλά όχι αποδεικτικά. Οπότε έγραψα το εξής: Αν ο στόχος του ήταν η ρήξη, τι θα έκανε διαφορετικά; Η απάντηση όταν το έγραψα ήταν "τίποτα". Η απάντηση είναι ακόμα "τίποτα". Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να συμβιβαστεί με τους δανειστές και να "απομονώσει την αριστερή πτέρυγα", αλλά να πυροδοτήσει μια ρήξη με τους Ευρωπαίους, το νόμισμα και το κεκτημένο τους -αφού πρώτα τους περιγράψει πολύ καλά με διχαστικό λόγο και πολλά πολλά ψέματα ως "εχθρούς" στην εσωτερική πελατεία-, θα έκανε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ακριβώς. Με αποκορύφωμα το χτεσινό δράμα.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των χειρισμών αυτής της κυβέρνησης είναι η τσαπατσουλιά και ο ερασιτεχνισμός. Υποκριτές και τυχοδιώτες υπήρχαν πάντα στην πολιτική, μην τρελαθούμε κιόλας, πρόσφατο τον έχουμε τον Αντώνη Σαμαρά, τη θυμόμαστε καλά την πολύχρωμη σταδιοδρομία του Βαγγέλη Βενιζέλου. Αλλά ετούτοι εδώ είναι επιπλέον και πάρα πολύ ατσούμπαλοι και γκαφατζήδες. Ούτε οι δολοπλοκίες τους δεν έχουν συνοχή.
Αυτό το δημοψήφισμα ενδέχεται να είναι παράνομο, είναι πιθανότατα αδύνατο να υλοποιηθεί σε επτά ημέρες, μάλλον δεν μπορούμε να το πληρώσουμε -δεν έχουμε καν εξασφαλίσει ότι θα είναι ανοιχτές οι τράπεζες- και το ερώτημά του ενδέχεται να είναι άκυρο, καθώς η συμφωνία στην οποία αναφέρεται προτείνεται για ένα πρόγραμμα που λήγει την Τρίτη. Αυτή δεν είναι πολιτική κίνηση. Είναι ανέκδοτο. Ακόμα και η κωμικοτραγική "Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος" στήθηκε με περισσότερη σοβαρότητα.

Το δημοψήφισμα προκυρήχθηκε επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να υπογράψει μια συμφωνία που θα τον εμποδίσει να γίνει Τσάβες. Ο μόνος λόγος που δεν το έφερε νωρίτερα είναι οι δημοσκοπήσεις (ο ΣΥΡΙΖΑ παραγγέλνει δεκάδες δημοσκοπήσεις το μήνα) που εξακολουθούν να δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι προτιμούν το "ευρώ με κάθε θυσία" σε ποσοστό περίπου 60-40. Γι' αυτό έκανε πρόταση μέτρων η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες. Αν και θέλει τη ρήξη, ο Τσίπρας καταλαβαίνει ότι ο λαός δεν τη θέλει. Ακόμα. Βασικός στόχος της κυβέρνησης -και βασική αιτία της κωλυσιεργίας τους όλους αυτούς τους μήνες- ήταν η αντιστροφή αυτού του ποσοστού. Έχουν ήδη καταφέρει αρκετά. Τον Ιανουάριο το ποσοστό ήταν 70-30.
Με το να ρίξει την ευθύνη στους ψηφοφόρους, ο Τσίπρας πιστεύει ότι "κερδίζει" ό,τι κι αν γίνει. Αν γίνει δημοψήφισμα και κερδίσει το "ΝΑΙ", παραιτείται ή ανασχηματίζεται, ανάλογα με τη συγκυρία, και συνεχίζει να είναι πυλώνας συσπείρωσης του αντιευρωπαϊσμού, είτε στην κυβέρνηση (όπου δεν θα υλοποιήσει τίποτε από τη συμφωνία, μη γελιόμαστε) είτε από την αντιπολίτευση, περιμένοντας. Αν κερδίσει το "ΟΧΙ", βεβαίως, αντιλαμβάνεστε. Ρήξη, δραχμή, και Τσάβες.
Εικασίες είναι αυτά, βεβαίως, εκτιμήσεις από αυτές που αποφεύγω να μοιραστώ τους τελευταίους μήνες. Αλλά τώρα είμαι άυπνος και ευάλωτος, οπότε ορίστε.
Σας διαβεβαιώ πάντως ότι αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να φέρουν τη ρήξη και να μην πέσει η κυβέρνηση -η να μεσολαβήσει μια προσωρινή κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" ή όπως λέγεται, και να επιστρέψουν πολύ γρήγορα ως περήφανοι αντιευρωπαίοι, εκτός Ευρώπης. Το πιστεύουν.
Το ότι τους τελευταίους πέντε μήνες εξαφάνισαν τα αποτελέσματα αιματηρών θυσιών μιας πενταετίας, διέλυσαν τα δημόσια ταμεία, κατέστρεψαν την ιδιωτική οικονομία και εξαγρίωσαν όλους τους Ευρωπαίους εταίρους με κωλυσιεργία και ασχετοσύνη, δεν τους νοιάζει. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Όπως φάνηκε και από τα μέτρα που πρότειναν, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πελατεία των συνδικάτων, των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί προεκλογικά από τη μέρα που ορκίστηκε. Τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να δώσει σάντουιτς στη ΓΕΝΟΠ και ρύθμιση χρεών στον ΠΑΟΚ. Ακόμα και αυτή την εβδομάδα ο Κατρούγκαλος επαναδιορίζει επίορκους γιατρούς.
Και το ερώτημα είναι, τι γίνεται τώρα.
Ο νέος ελληνικός διχασμός κατοχυρώνεται και επισήμως, και φέρει ως διαχωριστική γραμμή την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα αντιευρωπαϊκό λαϊκιστικό κόμμα και επισήμως, μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή. Είναι ομολογουμένως μια εκλεκτή παρέα. Ο χωρισμός "αριστερά" - "δεξιά" σχεδόν δεν υφίσταται πλέον. Μέσα στην κρίση, οι Έλληνες χωρίστηκαν από μόνοι τους σε διαφορετικά στρατόπεδα. Αν τελικά γίνει δημοψήφισμα (που δύσκολο το βλέπω, να σας πω την αλήθεια) θα είναι η πρώτη επίσημη σύγκρουση μεταξύ τους. Όχι "μάχη" -διστάζω να χρησιμοποιήσω τέτοιες λέξεις. Επειδή τα πράγματα αναμένεται να κλιμακωθούν, ας μη σπαταλάμε τις μεταφορές.
Η ερώτηση του δημοψηφίσματος είναι ένα βλακώδες, διχαστικό και ανεδαφικό δίλημμα. Τι σημαίνει το "ΟΧΙ"; Τι θα γίνει αν ψηφίσει ο λαός όχι; Τι επιλέγει ακριβώς; Κανείς δεν ξέρει. Όποια αερολογία σκεφτεί κάθε παλαβός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ή ο Καμμένος σημαίνει. Είναι κι αυτή μια "δημιουργική ασάφεια". Οπότε πρέπει να υποθέσουμε μόνοι μας ποιο είναι το πραγματικό ερώτημα. Η μόνη υπόθεση που μπορεί να γίνει είναι προφανής: Το νέο ελληνικό σχίσμα. Αυτό που θέλουμε εμείς και αυτό που δεν θέλουν αυτοί. Η Ευρώπη.
Αν γίνει δημοψήφισμα, το "ΝΑΙ" είναι μονόδρομος. Όχι η αποχή, που δεν ελέγχεται και δεν οργανώνεται (και δη σε μια εβδομάδα). Το "ΝΑΙ". Δεν λύνει τίποτα, απλά αναβάλλει το αναπόφευκτο. Κι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει κανείς σήμερα.
Καλή τύχη.


Το κείμενο αυτό γράφτηκε από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο.
http://www.georgakopoulos.org/2015/06/shit/#ixzz3eJS3ZOWf 

84 σχόλια:

Unknown είπε...

Εγω θελω να δω με τι μουτρα θα δει ο ψευτης τσιπρας τον Paulson....watsa....k Fairfax μετα απο τις ψευτικες υποσχεσεις!!!!! Κλωτσιες κ οπου σας παρει ολους ανικανοι!!!
Απεγκλοβισμος.....πουλημα....και ποτε ψανα ελλαδα!!!! Αφηστε τα καθικια στο ελεος τις μοιρας τους!!!

Unknown είπε...

Μονο εξαμηνα εντοκα να τους παιρνουμε που εχουν τοκο τοκογλυφου!!!εκει στα τεσσερα....

Unknown είπε...

Kαι το τελευταιο 6 ατομα του δ.σ της εκτ δεν υπογραφουν για επιπλεον χρημα......
Εδω σε θελω καστορα κ στις πιπες μαστορα δραγασακη

μπαρμπαλιας είπε...

το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται
το μαυρο=ασπρο
το (ηδη εντεχνως)ασυρθεν μνημονιο ,σε σχεση με αυτο των συριζέ ,ειχε διαφορα 100-150 εκατ μονο....
και ενω κατα πληροφοριες ο Χουλιαρακις ειχε δωσει χερια με την τροϊκα...
ο αλλος στην Αθηνα εριξε μπομπα....
οι μεγαλοπεοι ,με πρωτον τον Σουμπλε,
γελανε με την ανωδυνη απαλλαγη .
το πρωι ο ,ρε παιδια , Βουτσης τοπαξε μπαλωματης...οτι ειμαστε ακομη στην ευρωπη...
αλλα στο χθεσινο ευρωγκρουπέ ηδη ειχαμε φαει τις κλωτσιες μας.
ποιον βολευει αυτη η κατασταση και τα αγνωστα επερχομενα;τον λαο οχι φυσικα.

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Λεα

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Ρε παιδιά, ειλικρινά τώρα, μπορεί να μου πει κάποιος ποια είναι η ερώτηση του δημοψηφίσματος? Τι παρωδία είναι αυτή. Και τι εμμονές κρυμμένες πίσω από αξιοπρέπεια? Τι φαιδρά πράγματα είναι αυτά?

Ilias D είπε...

Γιατ δεν ρωτας Τσιπρα-Καμμενο-Μιχαλιλιακο;
Ειναι δυσκολο Γιωργο;
Τοτε ρωτα τους ψηφοφορους τους.
Την Καλημερα μου

Ilias D είπε...


«Το έκανα για να τιμήσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε όταν επέστρεψε στην συνεδρίαση η κυρία Κωνσταντοπούλου και αφού είχε προηγουμένως δει τον πρωθυπουργό στο γραφείο του, για να προσθέσει όμως ότι αυτό παρερμηνεύτηκε γι αυτό και παραχωρεί την θέση της στον Α’ Αντιπρόεδρο Αλέξη Μητρόπουλο.

Απο την Αυτοκρατειρα ...
η μηπως το Ανηλικο Τεκνο;
Κ τα 2 μαλλον η καλυτερα απο την Ανηλικη Αυτοκρατειρα.

Ilias D είπε...

Ζουμε μερες Δοξης Λαμπρας.

ΥΓ.Παλι καλα δεν απαγορευσε την συμετοχη στο δημοψηφισμα οσων διαβαζουν εφημεριδα.

ΥΓ 2. Οταν μιλαγε ο Ηλιας για Μαδουρεους στραβονα.
Μωρε αυτοι ειναι χειροτεροι.
Ειναι για τα σκυλια.

Ilias D είπε...

Αντωνη γιατι ειπες στον Τσιπρα να την μαζεψει κ οχι στο Δρομοκαιτειο;

Unknown είπε...

Σωστος σε ολα ο γιαννης!!!!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗς : περιορισμοί στις τράπεζες......!!!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

το Χ.Α κλειστό απο Δευτέρα...!!???

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Διαψεύδει ο Βαρουφάκης για capital controls! "Είναι αντίφαση και είμαστε αντίθετοι"

μπαρμπαλιας είπε...

οποιος προλαβει
τρεξτε
γιατι ερχοντε πισω οι τσαμπουκαλέ
οποτε την εχετε βαψει ειτε με κορωνες ειτε με γραμματα

Ilias D είπε...

Ας περιμενουμε λιγες ωρες ...

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/trapezes/item/238949-simera-i-krisimi-siskepsi-tis-ekt-gia-ti-xrimatodotisi-ton-trapezon

τι θα γινει με τα τσουτσεκια τελικα;
Για το μνημονειο πετανε το μπαλακι στο λαο κ για το capital controls στους τραπεζιτες.
Γιατι αναλαβαν την διακυβερνηση κ δεν συνεχισαν τις ατελειωτες συζητησεις απολαμβανοντας τα τσιπουρα τους;

Ilias D είπε...

Ειναι πολλα τα νουμερα κ ειναι μαζεμενα κ με εξουσια.
Ποιος μας φορτωσε αυτα τα ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ;

michele είπε...

Καλο απογευμα σε ολους .
Απαιτειται μια ψυχραιμια,ειδικα σε μας που ειμαστε επενδυτες ,επομενως συχνα πιο πληροφορημενοι και ενημερωμενοι πολιτες απο το μεσο ορο.

Αυτα που συμβαινουν οφειλονται στην ΑΠΑΤΗ του και καλα δημοψηφισματος ( να αποφασισει ο λαος και καλα) στην ΑΔΥΝΑΜΙΑ του μορφωματος να εχει συνοχη και να παρει αυτα τα μετρα ναι νωριτερα βεβαια οχι τελευταια στιγμη.

Αυτο το γραφω για υποτιθεται μορφωμενους που λενε "να μιλησει ο λαος" και ΠΑΠΑΡΙΕΣ που αδυνατουν η δεν θελουν να καταλαβουν οτι προκειται περι ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΑΡΩΔΙΑΣ
και προσπαθεια διατηρησης συνοχης του κυβερνητικου τσιρκου.

Ilias D είπε...

Γιατι αν ηταν μονοι τους στην κυβερνηση θα τα πηγαιναν καλυτερα;

michele είπε...

Τα καρναβαλια τα φορτωσαν ΑΔΑΕΙΣ που δεν γνωριζουν πολιτικη ιστορια και φυσικα δεν ξερουν τι σημαινει αριστερη ιδεοληψια .

ΚΑΠΟΙΟΙ ξερουν και θελουν εξοδο απο ευρωζωνη.Δεν θα το επιτρεψουμε.

Και επειδη ΑΝ τελικα γινει το δημοψηφισμα ο λαος θα ψηφισει ΝΑΙ

θα εχουμε πολιτικες εξελιξεις.

VassilisS είπε...

Καλησπερα σας,

Οταν θα πεφτουν τα πρωτα μπουνιδια μπροστα στα ΑΤΜ ελπιζω να συνελθουν καποιοι. Οι αλλοι μπορουν να ζητησουν απο το βαρουφακι να τους κανει μια διαλεξη.
Το εχω πει πολλες φορες εχουμε μπλεξει ασχημα με τους κουμουνιστες της συμφορας καιδεν βλεπω αλλη διεξοδο απο την απολυτη καταστροφη μπας και ξανα γεννηθουμε.

Ilias D είπε...

Απο ποτε κομμουνιστες οι συνδικαλιστες κ αργομισθοι ΠΑΣΟΚ ΝΔ;

Ilias D είπε...

Απο ποτε κομμουνιστης ο Κουρουπλης,ο Κατρουγκαλος,ο Μητροπουλος,η Σακοραφα,η Μακρη κ ενα καρο ακομα;
Απο ποτε κομμουνιστης ο Τουρκοφαγος ο Χαικαλης ο Τερενς ο Νικολοπουλος;

VassilisS είπε...

Η Ελλαδα του ΟΧΙ ... Ποιο οχι ? οχι ηπαν και στον Βενιζελο το '20.

Ilias D είπε...

Να μην ξεχασουμε την Χρυσοβελονη.

Ilias D είπε...

Να μην ξεχασουμε κ τον ΓιαΝΝη κ θυμωσει ο ΜΑΛΑΚΑΣ.

Ilias D είπε...

κ εκεινον τον ανεκδιηγητο πασοκτση του Κιλκις που πηρε την εδρα του Φλωριδη.
Απο ποτε κομμουνιστης ο γυιος του Σκαπανεα μωρε;

VassilisS είπε...

Ηλια ,,, γί αυτο ειναι της συμφορας. Καποτε ψηφιζα ΚΥρκο , παπαγιανακη, που θα τριζουν τωρα τα κοκκαλα τους

Ilias D είπε...

συναγωνιστη ...
χαχαχα

http://www.protothema.gr/politics/article/488538/kuvernisi-etoimazei-praxi-nomothetikou-periehomenou-gia-na-prolavei-tis-prothesmies/

Ilias D είπε...

Ηλια συμπαθαμε,ξεχασα την ΛΟΛΙΟΡΑ.
χαχαχα

ΥΓ.Μα ειναι τοσα τα νουμερα ...τι να πρωτοθυμηθει κανεις.

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/488510/hrusogonos-eis-varos-mas-o-hronos-tis-diapragmateusis/

austin είπε...

Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να μείνει κλειστό το χαα. Κάνω λάθος;

michele είπε...

Ναι σαφως καλυτερο θα ηταν ,να γλυτωσουμε τον πανικο.Αλλα δεν το ξερω.

Παντως σε ολα τα προηγμενα χρηματιστηρια και κυριως της Αμερικης ΑΠΟΤΟΜΕΣ κατω διακυμανσεις ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ τη διαπραγματευση να ηρεμησει ο λαος και ξαναξεκινανε αργοτερα

Παρτε εδω και τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που μολις εβγαλε ο Γιουνκερ επι του "δημοψηφισματος " και καλα

http://www.scribd.com/doc/269898968/Creditors-proposal-to-Greece-26-6-2015

μπαρμπαλιας είπε...

οποιος εςχει ρευστο μπαινει στο -30%;
"η περιμενει και την τριτη αλλο ενα;
εμεις οι αδιορθωτοι επενδυτέ θα απολαυσουμε το ξυλο

austin είπε...

Ποσοτικοποιειται αυτό το απότομο κάτω; μέχρι ανοίγμα 10% κάτω αντεχεται... Παρακάτω αρχιζει και ξεφεύγει.

Θα χορεύουν νταουλια οι αγορές. Αρχίζει να ενισχύεται η δολια εξηγήση αυτών που ζούμε. Παίζει βρώμικο παιχνίδι ακούγοντας τον βάρουφακη, κρυμμένος πίσω από δημιουργικές ασαφειες και αξιοπρέπεια.

Τεσπα, ακούγεται ακραίο, αλλά όλη αυτή η ζημιά... Τι άλλη εξήγηση χωράει;

austin είπε...

Άσε που αύριο πάλι η Εεε θα κρατάει το δείκτη. Χαχα

Άχθος είπε...

@ Μπαρμπαλιάς...

Like!!!!!

michele είπε...

Με την προταση τωμ πιστωτων που μετεφερα εδω και ο Γιουνκερ ανεβασε σημερα

ο συντελεστης ΦΠΑ των ξενοδοχειων ειναι στο 13% . Ο αρχιψευτης ειπε χτες στη βουλη οτι προτειναν 23%

σου λεει ποιος χαχολος το ξερει;; την εχει δει;

Ilias D είπε...

Τελικα απ οτι ακουω με το που ειδαν την προταση Γιουγκερ αποφασισαν το δημοψηφισμα να προλαβουν,αλλα δωσαν στη βουλη εγραφο εργασιας προηγουμενης διαπραγματευσης.

michele είπε...

Η στοιχηματική Ladbrokes δίνει 1,33 το «ΝΑΙ» και 3,00 το «ΟXI» για το δημοψήφισμα


Ηλια για πες .Ανικανοτητα,λαθος η εξαπατηση ;;; γι αυτο που λες.

Unknown είπε...

καλησπερα σε ολους...
πολυ μικρος σε ηλικια για να δινω συμβουλες αλλα νομιζω οτι οταν δεν παιρναει κατι απο το χερι σου, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παραμεινεις ψυχραιμος.
και 2 παρατηρησεις...
α) σχετικα με την δημοσιοποιηση απο την κομισιον...δημοσιοποιηση για χαχολους ανα την ευρωπη και φυσικα και την ελλαδα.
β) μετα το eurogroup και την ανακοινωση του...παρατηρω ολες τις δηλωσεις και κατι μου μυριζει για τεραστια κωλοτουμπα...των εταιρων...
εσας???

Ilias D είπε...

*6.59
ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΡΑ.
Αλλα δεν με κανει καθολου εντυπωση,το κανουν εδω κ 5+ μηνες.

Ilias D είπε...

*7.19
Σε ανακοινωση του(εστω ανεπισημη) το Μαξιμου για το εγγραφο με την προταση του Γιουγκερ την 26η Ιουνιου,τονιζει οτι δεν κατατεθηκε επισημως.
Το ποιος απευθυνεται σε χαχολους σκεψου το.

michele είπε...

Κωστα κωλοτουμπα σε τι;; ξερουμε τι εχουν προτεινει αυτοι και τι εμεις ;;

Παρε λοιπον κατι απο τον φιλο μου δημοσιογραφο Σταματη Ασημενιο

Ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην Süddeutsche Zeitung πως έμεινε άναυδος από το γεγονός ότι "οι Έλληνες απέρριψαν μια πολύ περιεκτική πρόταση που περιλάμβανε ένα τρίτο πακέτο στήριξης και αναδιάρθρωση του χρέους". Ο κ. Γκάμπριελ πρόσθεσε πως η εν λόγω πρόταση των θεσμών ήταν η πιο περιεκτική από όλες που μέχρι τώρα είχαν πέσει στο τραπέζι.

Ilias D είπε...

κ μια ερωτηση Κωστα.
Αν το αποτελεσμα του δημοψηφισματος ειναι ναι,ποια προταση των θεσμων θα υπογραψει η κυβερνηση;
Το εγγραφο εργασιας που παρουσιασαν η την προταση Γιουγκερ;

Ilias D είπε...

...αν οι τροικανοι δεχτουν.

Unknown είπε...

Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί το κείμενο των θεσμών ως το Σάββατο, θέτοντας έτσι ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - και το οποίο δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση – η μόνη διαφορά είναι το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Τι έχει συμβεί, όμως, με αυτόν τον συντελεστή;

Την Τετάρτη το πρωί ο θεσμοί παρέδωσαν πρόταση για ΦΠΑ 23% στην εστίαση και 13% στα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση. Το πρωί της Πέμπτης, οι θεσμοί επανήλθαν με πρόταση 23% και σε εστίαση και σε ξενοδοχεία! Αυτή η πρόταση κατατέθηκε από τους θεσμούς στο Eurogroup και παραδόθηκε στην Ελλάδα ως τελεσίγραφο.

Αν υπήρξε αλλαγή στάσης την επόμενη ημέρα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση, είναι θέμα που αφορά τους θεσμούς.

Unknown είπε...

ηλια διαβασε το κ ξανασκεψου κ εσυ ποιος απευθυνεται σε χαχολους.
και αν βγει ναι το δημοψηφισμα, δεν θες να μαθεις τι συμφωνια θα υπογραψεις.
το στα 4 δεν θα ειναι τιποτα...παρτουζα θα σε παρουν...

Unknown είπε...

μιχαλη ειμαι σιγουρος οτι παρακολουθεις ολες τισ δηλωσεις.
του μοσκοβισι τι σου κανει? η σημερινη της λαγκαρντ τι σου κανει?
του γαλλου χτες τι σου κανει? του κυριου game is over τι σου κανει δλδ?
εμενα κωλοτουμπα...εσενα??

Ilias D είπε...

κλειστες ΑΥΡΙΟ οι τραπεζες.

Ilias D είπε...

Ενω η συμφωνια των 8 δις που προτεινε ο Πρωθυπουργος σε καλυπτε.

michele είπε...

Κωστα ολα τα παρακολουθω .Προς το παρον περιμενω να υπογραψει ο Βαρουφ την εισηγηση του Συμβουλιου
για capital controls

Ilias D είπε...

Εδω Μικρε εκανε μαγκα τον ΓΑΠ που εσπρωξε τον ΓιαΝΝη.

Ilias D είπε...

http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/Trapezes/263774-Kleistes-oi-trapezes-ws-thn-allh-Deytera-Paizetai-gia-ta-capital-controls

Unknown είπε...

ηλια προφανως και δεν με καλυπτε ουτε εκεινη η συμφωνια.
αλλα ψηφισε εσυ ναι στο δημοψηφισμα και θα δεις μετα τη ... γλυκα!
προσωπικη εκτιμηση - ελπιδα : ξεκινησαν ηδη την κωλοτουμπα οι ξενοι με μεγιστο κωλοτουμπα τον γιουνκερ (με τη δημοσιοποιηση να κλεινει το ματι στον τσιπρα και να του λεει ελα να τα βρουμε με βελτιωμενη προταση), θα τα στριψουμε κ εμεις και θα ξαναξεκινησουν οι διαπραγματευσεις με καταληξη την συμφωνια.
υγ : σπανια βγαινω κυριακη αργα βραδυ...ευκαιρια η τραπεζικη αργια...
και απο εκει που θα τρωγομαι τα -30% στον κ...
κοιταχτε μηπως οταν ξανανοιξει γραφουμε +30%...
χαχα!

Ilias D είπε...

Θα σουλεγα ενα καρο παραδειγματα για το ποιος λεει επανειλημενα ψεματα,οπως η συμφωνια ειναι θεμα ωρων,η συμφωνια καθαρογραφεται κλπ αλλα δεν εχω διαθεση τωρα,κ βεβαια το μεγιστο οτι θα σκισουμε το μνημονιο κ με ενα νομο θα επαναφερουμε ολες τις μειωσεις ...
καθως κ για την υπογραφη της 20/2,ουτε αυτην σεβαστηκαν ...
αλλα δεν εχω διαθεση Κωστα ...

Ilias D είπε...

Κωστα φανταζομαι οτι απο κεκτημενη ταχητυτα γραφεις το ονομα μου ηλια αντι Ηλια ...οσο θα το πιστευω αυτο θα σε γραφω(λεω) Κωστα.

Unknown είπε...

τα σχολια του Γιαννη αγιαννη και κυριως το υφος τους δεν αξιζουν κατι αλλο παρα μονο μια γρηγορη αναγνωση.
Ηλια (εχεις κ το ονομα κ του αδερφου μου κ της κοπελας μου) με συγχωρεις και προφανως εγινε απο κεκτημενη ταχυτητα.
Οταν καποιος ζηταει κατι και εσυ ολο και πλησιασεις δεν λες ψεμματα, πιστευεις οτι εισαι κοντα και απλα δεν πιστευεις οτι ο αλλος οσο εσυ πλησιαζεις, συνεχιζει και απομακρυνεται.
για θυμησου τις μερες που ειχαμε ραλι γιατι το ειχαμε?
μηπως γιατι ελεγε ο νταισελμπλουμ και οι λοιποι οτι απομενουν ελαχιστα?
και ξαφνικα την επομενη παντα καποιος (συνηθως το δντ η ο αναπηρος) τορπιλιζε το κλιμα? ποιος ελεγε ψεμματα λοιπον?

Ilias D είπε...

Τυχερος εισαι που εχεις κοπελα με αυτο το ονομα,οπως κ η γυναικα μου ...χαχα
Το ενδεχομενο να παιζουν το παιχνιδι καποιου μεγαλου κερδοσκοπου το σκεφτηκες με τα συμφωνησαμε δεν συμφωνησαμε;
Το ενδεχομενο να εχει βαλει την ενοτητα του κοματος του(το οποιο δεν ελεγχει) πανω απο ολα το σκεφτηκες;
Το ενδεχομενο να ριχνει στο λαο το βαρος της αποφασης την οποια δεν μπορει να παρει ο ιδιος το σκεφτηκες;

Ilias D είπε...

Το τελευταιο του διαγγελμα τι νοημα ειχε;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Φιλε Κώστα απο τον Ίλιον επειδη εχω και εγω ξάδελφο,με αναπηρία να σε στειλω να..
Επειδη εχω τρόπους θα σου πω να μιλας με σεβασμό για ολους και ειδικά για ατομα με αυξημένες ανάγκες και να τους αναφέρεις με το ονομα τους.

Ilias D είπε...

για 60 Ε ημερισιο οριο στα ΑΤΜ μιλανε.

Unknown είπε...

Ηλία για "το ενδεχομενο να παιζουν το παιχνιδι καποιου μεγαλου κερδοσκοπου το σκεφτηκες με τα συμφωνησαμε δεν συμφωνησαμε;" .. πολυ πιο πιθανο δεν σου κανει να το παιζουν οι αλλοι αυτο παιχνιδι?
και για "το ενδεχομενο να ριχνει στο λαο το βαρος της αποφασης την οποια δεν μπορει να παρει ο ιδιος"...δεν εχει παρει εντολη απο τον ελληνικο λαο για ρηξη και πολυ σωστα, αν ειναι να οδηγηθουμε εκει, πρεπει να λαβει αυτη την εντολη μεσω απορριψης της προτασης των θεσμων.

Φιλε Θου Βου, χαιρομαι ιδιαιτερως που εμεινες στις τελειτσες...
εγω και εγω, γνωστο θα τον χαρακτηριζα, αναπηρο αλλα περα απο αυτο θεωρω οτι ολοι οι ΑΜΕΑ λαμβανουν τον απεριοριστο σεβασμο μου και μερικοι απο αυτους και τον θαυμασμο μου.
για τον συγκεκριμενο αναπηρο ομως ειναι ο μοναδικος πανω στον πλανητη γη που πραγματικα πιστευω ειναι το λιγοτερο που του αξιζει σαν ανθρωπος και πραγματικα ειναι ο μοναδικος ανθρωπος που θα χαιρομουν για τον θανατο του...γιατι αυτο το γεγονος, θα εκανε καλυτερο το μελλον 11.000.000 αν8ρωπων.

Ilias D είπε...

Tweets
Follow
38m
Ντάφι Ντακ @Anapodos__
κλείνουν αύριο οι τράπεζες αλλά ανοίγει η ΕΡΤ 3

Σχετικα με τον Σοιμπλε δεν μπορω να σε καταλαβω.
Δεν μιλαμε για εναν αναπηρο μαιμου(οπως αυτους με τις μαιμου συνταξεις.
Μιλαμε για εναν ανθρωπο που τραμαυτιστηκε σεμια ομιλια του απο εναν τρελο,μιλαμε για εναν ανθρωπο που δεν αφηνει κανεναν να τον λυπηθει,ουτε καν να σπρωξει το καροτσακι του..
Μιλαμε για εναν ανθρωπο στον οποιο οφειλει πολλα το Ε,το παραδεχτηκε κ ο ΓιαΝΝης.Για εναν ανθρωπο που διαχειριζεται με τον καλυτερο τροπο τα οικονομικα της Γερμανιας(μια απο τους δανειστες μας).
Εγω θα προτιμουσα να εχω αυτον ΥπΟικ.
Σχετικα με το ποιος ειναι υπαλληλος ποιου τωρα.
Ειναι κοινο μυστικο οτι ο Ναρκισσος ειναι υπαλληλος του Soros,μην ξεχνας οτι ηταν κεντρικος ομιλητης σε εκδηλωση τοθ ιδρυματος soros τις προαλες στο Παρισι.
Τωρα οτι εχει σορταρει ο Soros to E,ε,μπορεις να πεις οτι ειναι κ τυχαιο.
Καθως οτι ο εν λογω κυριος σορταρει γενικως,ΤΥΧΑΙΟ κ χωρις πισινη.

Ilias D είπε...

..η κ λογκαρει ...

michele είπε...

Δεν ειναι μονο οτι εχω πολλα τηλεφωνηματα,πολλα μηνυματα και στο fb και στο τουιτερ

για αυτο δεν μιλαω πολυ εδω.

Γιατι πρωτον εδω ,οι περισσοτεροι φιλοι ,σαν επενδυτες ειναι πιο εκπαιδευμενοι και οληροφορημενοι απο τους αλλους

και δευτερον

γιατι απο εδω σ αυτον τον ιστοτοπο απο ΚΑΙΡΟ εχουμε προειδοποιησει
για τους κατσαπλιαδες .

Κατ αρχην σκεφτομουνα μια "χαζοδικαιωση" μεχρι που ειδα συμπολιτες μου με τη σαγιοναρα να ειναι στημενοι σε μεγαλες ουρες βραδιατικα
και χτες και σημερα ..

Ilias D είπε...

Το οτι βεβαια ο πατερας του ΓιαΝΝη ειναι ο μπος στους Αγγελοπουλους ...κ οτι εγινε ΥπΟικ μετα την συναντηση της Γιαννας με τον Προεδρο(του 15μελους)...ε,κ αυτο τυχαιο θα ειναι.

Ilias D είπε...

Μιχαλη 60Ε το οριο.

Ilias D είπε...

Θα μειωθουν οι ληστειες τουλαχιστον.

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/488623/venizelos-gia-trapeziki-argia-kai-capital-controls-to-xerane-to-etoimazan-kai-mas-douleuan/

μπαρμπαλιας είπε...

με αξιοπρεπεια και αψηλα το κεφαλι...
ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...
βρηκαν την ευκαιρια τα κορακια και οι ανταγωνιστες...
οι οδηγιες "γλυκα-γλυκα"συστηνουν σε ολους τους ευρωπέους να παρουν παραδες μαζι τους...κοινως ρευστο.
και ποιος θα ερθει ματσος στην ελλαδα;
για να του την στησουνε;
γιατι να μπει σε φασαριες ;
ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ λπν
και οποιος ζησει
τελικα μηπως τωρα αρχιζει το δραμα;

Κωστας ιλιον ,θα συμφωνησω μονο σε μερικα .
αμ ειμαστε με την ευρωπη
αμ ζηταμε τα δανεικα
αμ τους σκυλοβριζουμε...
αμ πηγαινουμε στους ρωσους.
πιστευω να το πιανεις ,ετσι σε ηρεμη κουβεντα ...

Ilias D είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Δεν το συνεχιζω,μενω στην δευτερολογια.

Unknown είπε...

ηρθε η ωρα για βολτα να χαλαρωσει λιγο το μυαλο...
με τη συνονοματη σου Ηλία, χαχα!
θα συνεχιζουμε καποια αλλη στιγμη.
Μπαρμπαλια καταλαβαινω το πνευμα σου και προφανως σε ηρεμη κουβεντα.
καλη συνεχεια σε ολουσ, ψυχραιμια και πραγματικα πιστευω οτι ολα στο τελος θα πανε καλα!

Unknown είπε...

ilias d

χοχολος ακομα περιμενει ΑΔΩΝΙ ΒΟΡΙΔΗ

ΠΟΣΟ ΒΛΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ

ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΒΛΗΜΑ

Ilias D είπε...

Ποσο κοματοσκυλο εισουν κ μπηκες Πυροσβεστικη ρε μαλακα.
Δεν θα το γλυτωσεις,θα σου κανο το κλαπε γαρυφαλο πουστρακι.
Μαλλον σαρεσει για να τριβεσαι.

Άχθος είπε...

Ρε Artaxia μπας και είσαι ο...


Panos Kammenos @PanosKammenos
Η ιστορία του Έθνους γράφτηκε με ΟΧΙ, το ΟΧΙ του 1940 το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο ΑΝΑΝ το ΟΧΙ της 5 Ιουλίου στη ταπείνωση μας
1:39 AM - 27 Jun 2015


Βρε λες?????

ArTaXiA είπε...

Όχι Harry, αλλά και πάλι εσύ τώρα πως τον κόβεις τον Καμμένο; Μονος του τα σκέφτεται; Αχαχαχαχαχα. Βάζω τις σαγιονάρες μου τώρα και τρέχω στο ATM. Γιατί ξέρεις με έπιασαν εξ'απήνης. Δεν είμαι εγώ που σήκωνα λεφτά από το τραπεζικό σύστημα από τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν είμαι εγώ που διάβαζα τα mail των χρημαιστηριακών που λέγανε για αναταράξεις, δεν είδα να αυξάνουν margin, να κλείνουν πιστώσεις και το bloomberg να μιλάει για capital control.

Δεν είμαι εγώ ο τυπικός καταθέτης που το ποσό που έχει στο λογαριασμό του δεν ξεπερνά τα 1500 Ευρώ. Θα βάλω όμως ρε συ τις σαγιονάρες μου και θα πάω να στηθώ στην ουρά να σηκώσω τα ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ. Γιατί που ξέρεις τι γίνεται....

Είναι σαν τους μαλάκες στο κρουαζιερόπλοιο που μόλις πήρε κλίση, πήγαν όλη από τη μία πλευρά, για να δουν αν τελικά είχε πάρει κλίση, ή ήταν η ιδέα τους. Οι μισοί πνίγηκαν, δεν τους χάλασε...

Ευτυχείτε!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΤΗΕΟ κανενα σχολιο για όσους έγραφαν σίγουρη την συμφωνία?

austin είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Δύσκολα τα πράγματα. Δεν ξέρω αν τελεικά είναι καλό το κλείσιμο ΧΑΑ και τραπεζών ή χειρότερο για μετά το άνοιγμα...Ο κόσμος έχει πολύ μίσος. Πολύ ένταση. Λένε όχι πάρα πολλοί χωρίς να τους νοιάζει. Να πάνε να γαμηθούν σου λέει όλοι!

Σχόλιο μου στο fb:
Αν προσπαθήσεις να δεις τα πράγματα χωρίς χρωματισμούς, απλά μία παράθεση των γεγονότων, έχουμε τα εξής:
-Λέγανε για αντιδημοκρατικό το μπόνους των 50 εδρών και με ένα "αντιδημοκρατικό" όχημα κατάφεραν να ασκήσουν το ανώτατο δημοκρατικό δικαίωμα μίας χώρας.
-Μίλαγαν για πατριωτισμό, χωρίς να ψήφισουν σε τίποτα "ναι" όλα αυτά τα χρόνια, μη στηρίζοντας σε τίποτα την χώρα, παρά μόνο κατηγορώντας, ενώ τώρα ζητάνε στήριξη από τους άλλους.
-Ίσως στην πιο δύσκολη περίοδο της Ελλάδας από άποψη χρηματοδοτικών οφειλών, ήθελαν να πάμε ντε και καλά σε εκλογές, διατυμπανίζοντας ότι δεν θέλουν την δόση των 7,2 δις και να μην υπάρξει παράταση του μνημονίου. Κατέληξαν να ζητάνε την δόση και να μιλάνε για αθέτηση λόγου των θεσμών και να μιλάνε για παγίδευση τους από την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή υπήρξε δίμηνη μόνο παράταση.
-Το μόνο κέρδος που είχε η περίφημη δημιουργική ασάφεια, ήταν να θολώσει εντελώς τη κατάσταση και ο κόσμος να μην βγάζει καμία άκρη.
-Ποτέ δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους για plan A ή Β, αλλά μας εξασφάλιζαν ότι όλα πάνε καλά και ότι ο κόσμος είχε ανάγκη από αξιοπρέπεια.
-Κατηγορούσαν για τυχοδιωκτισμό τον ΓΑΠ, που ανακοίνωσε δημοψήφισμα το 11, με τότε λόγο Τσίπρα που ταιριάζει τέλεια στην σημερινή κατάσταση.
-Η αξιοπρέπεια μετατράπηκε σε πανικό και η ελπίδα σε ένταση που φτάνει τα όρια του μίσους.
-Αφού άδειασαν τα ταμεία και στέγνωσε όλη η αγορά από ρευστό, ανακοινώνουν δημοψήφισμα.
-Μπαίνει για δημοψήφισμα μία ερώτηση που η πλειονότητα του λαού δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει καθώς και τι εναλλακτική έχει ο λαός.

Δυστυχώς, προσωπικά δεν μπορώ να στηρίξω τυφλά μία τέτοια κυβέρνηση. Ακόμα και αν δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική. Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα συγκρίνουμε με κάποια άλλα για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Χίλια δίκια μπορεί να έχει για την κατάσταση της Ελλάδας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο τρόπος λειτουργίας της πρέπει να επικροτείται. Τουλάχιστον από μένα.

Γιατί αυτό μου θυμίζει κάτι από τα παλιά, που ακούει στη φράση:
"Το χειρότερο ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο από την καλύτερη Δεξιά".
Και είδατε που φτάσαμε μετά από κάποιες δεκαετίες.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και θέλει προσοχή. Από όλους μας.

Αν έχω να δώσω μία συμβουλή, αυτή είναι ότι και "να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα" το δικό μας πρόβλημα δεν λύνεται. καλύτερα είναι ένας συμπατριώτης να έχει, για να βοηθήσει, παρά να καταστραφούμε όλοι μαζί.

austin είπε...

Αναμενόμενο, αλλά το ευρώ δυνατό κάτω!

austin είπε...

Premarket στον dax άνω του 4% η πτώση...

austin είπε...

Διάγραμμα? Δεν έχει? Χαχα!

Κάτι που διάβασα και δεν ξέρω αν είναι σωστό βέβαια...

Σε ένα δημοψήφισμα που έχει πάρει θέση η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε ο Υπουργός Εσωτερικών να αντικατασταθεί από Υπηρεσιακό;