Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

X.A.A.ΚΛΕΙΣΤΟ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ...


Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αποκαλύπτει το κείμενο που υπέγραψαν οι 19 ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης. Εκτός από τους όρους που θα πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει το 3ο δάνειο ύψους έως και 86 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει αναφορά σε αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. ευρώ για τα επόμενα 3-5 χρόνια, ρητή δέσμευση για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, χρήματα που θα κατευθυνθούν σε ένα νέο ανεξάρτητο Ταμείο που θα εδρεύει στην Αθήνα. Μέσω του Ταμείου αυτού, θα διατεθούν χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους, για την επιστροφή των χρημάτων που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης

Η Ελλάδα, θα εξασφαλίσει δάνεια το ύψος των οποίων θα φτάσει στα 82-86 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα δάνεια αυτά θα εκταμιευτούν από τώρα και μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν όλες οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας για αυτή την περίοδο –κυρίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες ενώ θα διατεθεί και ένα ποσό για να επιστρέψουν τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο έναν χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις (σ.σ μεταξύ αυτών και τα χρήματα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ+2,08% για να μετατραπούν σε repos)

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION
Το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής των χωρών - μελών της Ευρωζώνης
Το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και το κείμενο με τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, θα πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να ξεκινήσει και η διαδικασία ψήφισης από τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Η ελληνική Βουλή, όπως αναφέρεται και στο κείμενο της συμφωνίας, θα πρέπει να ψηφίσει:
Τα μέτρα για τον ΦΠΑ (αύξηση συντελεστών, διεύρυνση φορολογικής βάσης κλπ)
Τα πρώτα μέτρα για τις συντάξεις που θα αποτελέσουν τμήμα ευρύτερης μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού (πρακτικά θα είναι τα μέτρα για τις πρόωρες συντάξεις, η αύξηση της εισφοράς για την υγεία κλπ)
Η ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Η θέσπιση του κανόνα για αυτόματη προσαρμογή των δημοσίων δαπανών σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι (σ.σ το πρωτογενές πλεόνασμα του 1% έως 3,5% για την περίοδο μέχρι και το 2018).
Μέχρι τις 22 Ιουλίου, θα πρέπει να ψηφιστεί και ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας με στόχο την επίτευξη στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης. Επίσης, μέχρι τις 22 Ιουλίου θα πρέπει να ενσωματωθεί και στο ελληνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία για τη διαδικασία εκκαθάρισης μιας τράπεζας (σ.σ είναι η οδηγία που προστατεύει τις καταθέσεις μέχρι το ύψος των 100.000 ευρώ)
Η ελληνική πλευρά, θα πρέπει να πάρει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να αναπληρώσει το κόστος που θα προκύψει από το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομες τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις μετά το 2012.


Θα πρέπει να ψηφιστούν όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ μεταξύ των οποίων και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων κλπ. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και φαρμακευτικά προϊόντα.
Θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ εκτός και αν βρεθεί ισοδύναμο μέτρο.
Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων, ουσιαστικά θα ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της συμφωνίας προκειμένου να χορηγηθεί το δάνειο. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Για να καλυφθούν όμως οι άμεσες ανάγκες, το Eurogroup θα συμφωνήσει ενδεχόμενα και σήμερα, το περιεχόμενο ενός προγράμματος-γέφυρα. Το κείμενο της συμφωνίας κάνει λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι τις 20 Ιουλίου και επιπλέον 5 δισεκατομμύριων ευρώ μέσα στον Αύγουστο. Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για το ΔΝΤ και για την ΕΚΤ.

Υπάρχει δέσμευση για ανάκληση των νόμων που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα το πρώτο εξάμηνο. Σε αυτό αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, εξαιρώντας μόνο τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση. Πράγματι υπάρχει ρητή αναφορά στο κείμενο της συμφωνίας. Πρέπει να επανεξεταστούν ακόμη και να καταργηθούν, όλα τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν τους τελευταίους έξι μήνες με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Κρίσιμα είναι τα νομοσχέδια για τις προσλήψεις στο δημόσιο, για την ΕΡΤ και για την ρύθμιση των 100 δόσεων.
Στο νέο πρόγραμμα θα συμμετέχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Στο πακέτο, περιλαμβάνεται συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη λήψη μέτρων για τα κόκκινα δάνεια. Το ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα κυμανθεί από τα 10 έως τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν άμεσα.   
Συστήνεται νέο Ταμείο για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Θα εδρεύει στην Αθήνα, θα έχει ανεξάρτητη διοίκηση και ουσιαστικά θα διαδεχτεί το ΤΑΙΠΕΔ. Μέσω του Ταμείου, θα πρέπει να αποκρατικοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα γίνουν αυτές οι αποκρατικοποιήσεις, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Από τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ τα 25 θα πάνε για την αποπληρωμή του δανείου που θα δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα υπόλοιπα 12,5 για την αποπληρωμή χρέους και τα 12,5 δις. ευρώ για ανάπτυξη.
Θα δεσμευτούμε σε μέτρα περικοπής του κόστους λειτουργίας του δημοσίου.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και πλέον η αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος θα γίνεται όπως στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο.
Για το χρέος, υπάρχει επανάληψη των δεσμεύσεων του Νοεμβρίου του 2012 για την αναδιάρθρωση του χρέους εφόσον χρειαστεί όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το κείμενο μιλάει για επιμήκυνση ή περίοδο χάριτος ενώ αποκλείει ενδεχόμενο κουρέματος. Το θέμα του χρέους θα εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου δανειακού πακέτου.
Τμήμα της συμφωνίας αποτελεί και το πακέτο Γιούνκερ, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Μέρος αυτών των χρημάτων θα διατεθούν και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γίνεται αναφορά σε διαδικασίες εξπρές για άμεση εκταμίευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.


newsroom naftemporiki.gr

34 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε ολους..ξερει καποιος να μας πει τι σημαινει για το χρηματηστηριο η συμφωνια; και πιο διδικοτερα για τις τραπεζες..εδω ειναι το θεμα τι θα πααθουμε οι μικροεπενδητες.αν ξερει καποιος ας απαντησει ευχαριστω πολυ.

Unknown είπε...

Μετρια ειναι η συμφωνια διοτι εχουμε-5%υφεση αρα η τιμη του χρηματξστηριου ειναι 400---450 μοναδες!!!
Οι τραπεζες γαμησετα....αλλα εκει ας περιμενουμε!!! Εχθες εδωσα μερικες λυσεις....

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Να δούμε πότε θα ανοίξει κιόλας το ΧΑΑ. Αν ανοίξει από δευτέρα και έχουν δρομολογηθεί φλέγοντα ζητήματα...θα είναι πιο θετικό το κλίμα.

Η αλήθεια είναι ότι το έβλεπα λίγο ως άνοιγμα με χάσμα και μετά πωλήσεις προεξόφλησης των αναταραχών λόγω πολιτικών εξελίξεων-πεποίθηση αν θα εφαρμοστούν τα μέτρα...

Όλα αυτά σκέψεις. Κανείς άλλος καμία ιδέα? Μιχάλη?

Andreas D. είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/492950/politiki-grammateia/

http://dexiextrem.blogspot.gr/2015/05/blog-post_840.html

austin είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=42095

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/492982/prokalei-kai-eironeuetai-ton-sudrofo-tsipra-o-sunomotis-tis-drahmis-varoufakis/

Μαλιστα.
Ο Ιμπρεσιονιστης.

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/492928/kammenos-apofasisame-omofona-na-stirixoume-tin-kuvernisi/

Μαλιστα.
Να υποθεσω οτι αρχισαν παλι οι ψεκασμοι;

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους .Αυτο που βλεπω ειναι οπωσδηποτε μια αρχικη πτωση με εμφαση στις τραπεζες καθως τα κεφαλαια που ειναι μεσα ,αισθανονται εγκλωβισμενα

firecode είπε...

http://www.newsit.gr/politikh/Xaos-ston-SYRIZA-Dramatiko-minyma-Flampoyrari-sto-esoteriko-kai-sto-eksoteriko-Orismenoi-epimenoyn-na-odigisoyn-ti-xora-mas-ektos-tis-Eyrozonis/417483
Χαμός στην κυβέρνηση.....Καλησπέρα και από μένα.

Ilias D είπε...

Καμμενος:Χθες το βραδυ εγινε ενα πραξικοπημα.Ενα πραξικοπημα στην καρδια της Ευρωπης.

Γιατι δεν βαζεις τις Ε.Δ. να αναλαβουν την εσωτερικη ασφαλεια κ στην καρδια της Ευρωπης;

michele είπε...

Ναι εχει ξεκινησει το παραμυθι περι "πραξικοπηματος" ειναι σαφες.

Γραφω κατι εδω που το εγραψα και αλλου.

Η αντιπολιτευση ,θα πρεπει να καταθεσει κατα την αποψη μου προταση δυσπιστιας εναντιον της κυβερνησης ,αυτο διοτι διαφοροι Λαφαζανηδες και θελουν να ΜΗΝ ψηφισουν τα μετρα και θελουν να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ την κυβερνηση

αυτα τα πονηρα ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ κατασκευης εγω τα ξερω και προειδοποιω

Ilias D είπε...

Andrea Κοκοβίλα ‏@cocobilly 22 ώρεςΠριν από 22 ώρες
Το μόνο που περιμένω πλέον από τον Τσίπρα είναι να χωρίσει από την Περιστέρα, να βρει μία αεροσυνοδό και να ζήσει τη ζωή του το παλικάρι.

χαχαχα
Αεροσυνοδο απο το Πρωθυπουργικο αεροσκαφος η απο το C130;
Βλεπω να τον τυλιγει καμια γυναικα της αεροποριας.

ΥΓ. Μιχαλη παρακαλαει ο Προεδρος για προταση μομφης.
Θελει να την κανει με λαφρια πηδηματακια.
Οχι φιλε μου,να καθαρισει τα σκατα που εκανε ο μαλακας.

Ilias D είπε...

...εκτος κ αν την πατησει παλι.
Να τον δωσουν στηριξη κ για 6 μηνες να ειναι ελευθερος να εφαρμοσει το ΑΤΜ.

Χαραλαμπιδου:Θα ψηφισω οχι κ δεν θα παραδωσω την εδρα μου.

Γιατι κοπελα μου;
Δεν υπεγραψες την υπευθυνη δηλωση εσυ η δεν τιμας την υπογραφη σου;

michele είπε...

Η εσωτερικη δηλωση δεν δεσμευει κανενα Ηλια .Αλλοι θα παραιτηθουν,αλλοι οχι .

michele είπε...

ο Γιουνκερ τον τρολλαρει τον Αλεξη

Γιούνκερ: Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχτηκε τα πάντα

Ilias D είπε...

*
χαχαχα
Το ξερω Μιχαλη.Τοχαμε συζητησει εδω τοτε που μαζεψε ο Προεδρος τις υπευθυνες δηλωσεις.
Τις μαζεψε ομως κ τα ΓΙΔΙΑ υπεγραψαν.
Κ οι χαχολοι πανηγυριζαν ...
οπως πανηγυριζαν με τα 100 δις του σουργελο,τα σουαπς κ τα ρολεξ(περπετουαλ) του ΓιαΝΝη.

Ilias D είπε...

Κλουζώ ‏@Ouraloxouxoulas 13 Ιουλ
Μετά από 20 χρόνια

-Που'σαι ρε παλιοσειρά με θυμάσαι?
-Στρατός?
-ΑΤΜ

Ilias D είπε...

Georgios Lempesis ‏@georgelebesis 28 Ιουλ 2012
κύριε @yanisvaroufakis αν έχετε την ευγενή καλοσύνη εξηγήστε πως μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκπαραθύρωση της ελλάδας από το ευρω. :-)


Yanis Varoufakis ‏@yanisvaroufakis 28 Ιουλ 2012
@georgelebesis Αύριο το πρωί η ΕΚΤ ανακοινώνει στον ΥΠΟΙΚ ότι η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες σταματά την Παρασκευή. Τόσο απλά.

Ilias D είπε...

Παπαχριστοπουλος ΑΝΕΛ στην tv με καλοκαιρινο πουκαμισο κ βατες στους ωμους ...
δειξε μας ποσο αντρας εισαι καρναβαλι.

michele είπε...

Εχεις γινει μεγαλος οπαδος του τουιτερ Ηλια ,βλεπω ..

Unknown είπε...

Βαλαβανη η υπουργός που δε ξέρει ούτε φορολογική δήλωση να κανει αλλα ειναι υπουργός οικονομίας !!!!!
Ρε Άι στα διαολα κ συ κ ο μάπας ο πθ!!!

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/493068/upourgos-tou-suriza-evgale-200000-euro-liges-ores-prin-to-kleisimo-ton-trapezon/

Ilias D είπε...

Bαρουφακης:Ως βουλευτής έχω ιερή υποχρέωση να διαβάσω προσεκτικά το κάθε άρθρο του κάθε νομοσχεδίου και να αποφανθώ. Να το δω σφαιρικά με ένα απλό ερώτημα, είναι βιώσιμο, την πιθανότητα να ανακάμψει η Ελλάδα. Δεν έχω αποφανθεί ακόμα», είπε.

Μεγαλε ...
Σιγα σιγα θα το πιστεψεις κ εσυ οτι εισαι μεγαλος οικονομολογος.

Ilias D είπε...

Η κυβέρνηση της Αυστρίας απέρριψε το αίτημα του αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Τι νομιζες Αλεκθη;οτι μονο εμεις εχουμε δημοκρατια;

Unknown είπε...


Coffee stocks are heating up.

Starbucks and Dunkin Brands hit new all-time highs Monday, both gaining more than 2 percent on the day as consumer-based stocks dominated the broad market rally. Starbucks and Dunkin have been on hyperdrive year to date, up a respective 36 and 32 percent. But according to one technician, the charts are showing one favorite: Starbucks.

"Both stocks are extremely strong, but Starbucks looks better technically," Todd Gordon founder of TradingAnalysis.com, said Monday on CNBC's "Power Lunch."

Gordon noted that Starbucks has held up extremely well during broader market uncertainty. "If you look at the chart, you see that as the Nasdaq sold off in late June, Starbucks stock consolidated and maintained a firm bit," Gordon said. "We've since broken out of that range from June and I think we are going to the upper end of that channel," he said.



Gordon expects Starbucks to test the upper end of its long-term trading range at around $58 a share, or roughly 4 percent higher from current levels.

When it comes to long-term fundamental growth, Cowen and Co.'s head of sales trading, David Seaburg, said there's no question Starbucks is the better pick.

The Seattle-based company's shares are up more than 16,000 percent from the June 1992 IPO but Seaburg said it's still poised to profit. "This is a consensus long, buy and hold stock," Seaburg said in a "Trading Nation" segment. "When I look at Starbucks I see a company that's executed well. The management team has a ton of credibility, especially after laying out their five-year growth plan on an analyst call at the end of 2014."

Unknown είπε...

16000% πανω πηρε!!!
Κ εμεις ελλαδισταν κ πθ....

Ilias D είπε...

Γιατι καθε φορα ξεκιναει ο Αλεξης με το :θα ειμαι ειλικρινης,η με το:θα σας μιλησω με απολυτη ειλικρινεια;

mixalis mixalios είπε...

Γιατί προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του...

Ilias D είπε...

Μιλαμε για προχωρημενο ατομο δλδ.

Ilias D είπε...

Προεδρος:Ο ΓιαΝΝης δεν ειχε δολο,πιστευε σε αυτα που εκανε.

Δλδ Προεδρε τα εκανε απο ασχετωσυνη κ μαλακια;

Ilias D είπε...

Θεωρει επιτυχια του οτι μας χρεωσε 82 δις.
Ευτυχως που δεν ειναι ποιο ικανος,αν μπορουσε θα μας χρεωνε κ 150 δις.

Ilias D είπε...

κ υπουργοι σου βγαλαν τις καταθεσεις τους στο εξωτερικο.

Ilias D είπε...

Σιγα που θα κλεισει την ΕΡΤ ...θα φαμε ισοδυναμα για ναχει τα καναλια του.

Ilias D είπε...

Το οτι μας αναγκασε να στηνομαστε στα ΑΤΜ καμια κουβεντα ...
Τι να πει; αφου μιλησε με απολυτη ειλικρινεια.