Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

X.A.A.ΚΛΕΙΣΤΟ


















ΜΑΥΡΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ,ΤΟ ΖΕΡΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ..


ην ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, έχουν γίνει γνωστά. Το ΟΧΙ προηγείται με μεγάλη διαφορά και όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν την απόλυτη επικράτηση του με ποσοστό γύρω στο 60%.
Η ανάλυση αυτού του αποτελέσματος θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Όμως, χωρίς τα οριστικά αποτελέσματα, θα ήταν πρόωρη και μη πλήρης. Μέχρι να είναι διαθέσιμα, υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που θα συμβούν τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες. Αυτά τα γεγονότα θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ας τα δούμε:
Α. Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη. Ούτε κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Άσχετα από την απόφαση του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ.Τ. για περαιτέρω παροχή E.L.A. ή όχι. Η τραπεζική λειτουργία στηρίζεται σε αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε "τραπεζική πίστη". Δηλαδή την εμπιστοσύνη των πιστωτών (οι καταθέσεις είναι δάνεια που δίνουν οι καταθέτες στην τράπεζα, ας μην το ξεχνάμε) και των πελατών των τραπεζών. Αυτή η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί βάναυσα και απόλυτα με την επιβολή της τραπεζικής αργίας και των περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων. Μπορεί να επανέλθει (μερικά τουλάχιστον) μόνο με την υπογραφή και έγκριση συμφωνίας. Από όλα τα μέρη. Καθώς όμως η συμφωνία, εάν και εφόσον είναι επιτεύξιμη, θα απαιτήσει πολύ χρόνο, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ανοίξουν οι τράπεζες άμεσα. Μόνο κάποιος παράφρων ή με πλήρη απόλυτη άγνοια κινδύνου, θα έκανε απόπειρα ανοίγματος τους πριν υπάρξει εδραιωμένη σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό, στην οικονομία και στην χώρα γενικότερα. Όσο αυτά δεν είναι απτή πραγματικότητα, οι τράπεζες δεν (και δεν θεωρώ ότι) θα ανοίξουν.
Β. Τα capital controls θα παραμείνουν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανεξαρτήτως όποιων άλλων εξελίξεων. Εκτός αν θεωρήσει κάποιος πως θα υπάρξει νέο εθνικό νόμισμα. Τότε όμως, το αν θα υπάρχουν, λίγη σημασία θα έχει. Θα έχουν δημιουργηθεί πολύ πιο σοβαρά προβλήματα που θα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Ο λόγος της μακρόχρονης ισχύος τους είναι η εξαιρετικά πολύ μεγάλη έλλειψη ρευστότητας τόσο από το τραπεζικό σύστημα, όσο και από την οικονομία γενικότερα. Τα ποσά που απαιτούνται για την αποκατάσταση ενός στοιχειωδώς ανεκτού επιπέδου ρευστότητας, απλά δεν υπάρχουν. Και οι ελληνικές τράπεζες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ενέχυρα για να μπορέσουν να τα δανειστούν από το Ευρωσύστημα. Άσχετα από την πρόθεση του Governing Council να τα παραχωρήσει ή όχι.
Γ. Η ελληνική οικονομία θα αντιμετωπίσει τα χειρότερα χρόνια της, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η τεράστια επιδείνωση που είχε συντελεστεί τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε, με γεωμετρικό βαθμό, την τελευταία εβδομάδα. Ο ρυθμός αύξησης θα συνεχιστεί μέχρι την πραγματική εισροή κεφαλαίων και την εξασφάλιση πραγματικής σταθερότητας. Δυστυχώς αυτά μπορούν να συμβούν μόνο με την επίτευξη συμφωνίας και την πλήρη και σωστή εφαρμογή της. Καθώς όμως αυτό θα απαιτήσει χρόνο και τα πρώτα μέτρα θα είναι, αναγκαστικά, εισπρακτικά και "υφεσιακά", ο χρόνος που θα απαιτηθεί θα είναι πάρα πολύς. Στο διάστημα αυτό η ζημιά στην οικονομία θα μεγαλώνει συνεχώς. Όταν θα υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τον Ιούνιο, θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα, με αριθμούς και δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, η ύφεση για το 2015 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη του 3% και του 2016 από το 2%.
Ο πρωθυπουργός με την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την προηγούμενη Παρασκευή, επέλεξε να παίξει την τύχη της χώρας σε μια "μπιλιά" της ρουλέτας. Η απορία που έχω είναι η εξής: Τον είχε άραγε ενημερώσει κανείς πως όσο τυχερός, όσο ικανός και όσο "διαβασμένος" και αν είναι ο παίκτης, το καζίνο είναι πάντα αυτό που κερδίζει;
Πέτρος Λάζος

petros.lazos@capital.gr

59 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους Καλη εβδομάδα

Υπομονή ……….. την Τετάρτη θα ξέρουμε ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σήμαινε το ναι και τι το όχι



http://images.clipartof.com/small/5813-Man-Chasing-A-Hotdog-On-A-Stick-Attached-To-His-Head-Clipart-Illustration.jpg

Unknown είπε...

Ρεεεεεε φευγει ο τρομπας??????αφου τα γαμησε παει στο τεξας??????
Σας αφηνω παω να δω την ισοτιμια δραχμης ευρω.....

Unknown είπε...

1,0857 αντισταση στο ευρω...αλλα μου λεν να μην το ακουμπησω ακομα!!!αρα υπομονη!!!

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα καλημέρα.

ChristosC είπε...

Καλημέρα στους φίλους.
Να δούμε τώρα τι θα γίνει.
Προσωπικά δεν ψήφισα, αρνούμενος να συμμετάσχω σε αυτή την παρωδία. Επέλεξα την φυγή μου στα πανέμορφα παράλια της Λάρισας, με ψάρεμα και λίγο τσίπουρο με πολλούς μεζέδες.
Πάντως η εικόνα εδώ, μιλώντας με ντόπιους φίλους, αγνώστου σε εμένα πολιτικού background, από νωρίς εχθές έδειχνε ξεκάθαρο όχι.
Να δούμε τώρα τι μας περιμένει.
Την καλημέρα μου, πάω για καφέ στην παραλία και μετά να ετοιμάσω την βάρκα για απογευματινό τσαπαρί.
Υπομονή, ηρεμία και αγάπη που λέει και ο φίλος Artaxia.

Unknown είπε...

Εγω τωρα πλεον για υπουργο οικονομιας θελω τον παλαβιτσα...και δραχμη!!! Για να δουμε...μαγκες με αρχιδια η αρχιδια μαγκες!

ArTaXiA είπε...

Axilleas, το έχεις καταλάβει πως γίνεσαι κουραστικός, έτσι;

michele είπε...

Kαλημερα,καλο μεσημερι σε ολους

michele είπε...

Παμε σιγα -σιγα για τις αναλυσεις μας ,δεν βιαζομαστε

Unknown είπε...

Αρταξια παπαγαλε εγω γινομαι κουραστικος????
Τι γινεται χαζευεις τις ουρες??
Αγαπουλες κανει;???
Γιατι μονο για χρηματιστηριο δε μας λες!!!!!
Και αν μας πεις μας λες παπαριες κ ανακριβειες!!!!
Αλλου ρε παπαγαλε....γιεν κ cds !!!
Τα μαθες κ αυτα!!!!

michele είπε...

Σταματηστε ρε σεις να κανουμε καμμια αναλυσουλα ,παρτε μια για αρχη
και κοφτε το

michele είπε...

Γραφω συχνα στα αρθρα μου και στις παρεμβασεις μου,οτι ο κοσμος συχνα ειναι ενα βημα πισω απο τις εξελιξεις .Αυτο φαινεται ιδιαιτερα στους επενδυτες στις αγορες ,η μεταβλητοτητα των οποιων αναδεικνυει σε μικρο χρονο την αδυναμια αυτη.
Το χθεσινο δημοψηφισμα-παρωδια ,ανεδειξε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο. Αλλα με τη διαφορα ,οτι λογω της ευρειας συμμετοχης του λαου ,ο οποιος ειναι λιγοτερο ενημερωμενος και πληροφορημενος απο το μεσο επενδυτη ,κατεδειξε οτι ο λαος ειναι οχι ενα,αλλα δυο + βηματα πισω απο τις εξελιξεις.
Το αποτελεσμα του δημοψηφισματος ηταν μια προσωπικη νικη του ΤΣΙΠΡΑ αναδεικνυοντας τα χαρακτηριστικα του ηγετη που μπορει να προσελκυει μαζες .Συνεπικουρουμενος φυσικα απο τους ακροδεξιους -φασιστες μπροσταρηδες Μιχαλολιακο-Καμμενο,κατορθωσε να ενωσει σε μια φωνη του ΟΧΙ ,το μεγαλο εκεινο κομματι της κοινωνιας ,που αγνοει η δεν βλεπει την πραγματικοτητα.
Η οποια αρχιζει να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ηδη απο σημερα ,με την παραιτηση του τσαρλατανου Μπαρουφακη ,ο οποιος εκανε ΜΕΓΑΛΗ ζημια στην μεχρι τωρα κυβερνητικη πορεια.
Οι πολιτικες εξελιξεις παντως απο το ΟΧΙ ειναι ενδιαφερουσες ,καθως γρηγορα θα αναταχθει το πολιτικο σκηνικο απο την παραιτηση Σαμαρα ,εκκινωντας τις διαδικασιες για τον επομενο αρχηγο.
Θελω να θυμισω εδω ,οτι οι χοροι και τα πανηγυρια χτες στο Συνταγμα μου θυμισαν τα αναλογα του 2001 οταν ο λαος ανεβαλλε με την καθοδο του στους δρομους το ασφαλιστικο νομοσχεδιο Γιαννιτση ,που θα ειχε τωρα -σημερα, ΣΩΣΕΙ το συστημα αν ειχει εφαρμοστει.
Τωρα ειναι η ωρα που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των αλλων χωρων της Ευρωπης θα μιλησει και αυτη δια των εκπροσωπων της .Φοβαμαι οτι η ΒΑΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ θα ειναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ .
Αλλα τι σημασια εχει. Ας κρατησουν οι χοροι..


Ανεβηκε και στο facebook αυτο

michele είπε...

"Θα παραιτηθώ αν βγει το ΝΑΙ" είχε πει ο Βαρουφάκης. Βγήκε το ΟΧΙ με θριαμβευτικό τρόπο και παραιτήθηκε, μόλις. Πάντα αξιόπιστος και αληθινός.

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ

Ποσο χαιρομαι που απο τοτε που εμφανιστηκε αυτος ο ΜΑΛΑΚΑΣ ,τον ελεγα Μπαρουφακη ,κυριως εδω μεσα
και το γυρισα σε Βαρουφακη οσο ηταν υπουργος,σεβομενος τον θεσμο
και οχι τον κατσαπλια βεβαια

michele είπε...

8,7% πηραν την αποδοση του 10 ετους οι κατσαπλιαδες 18,15% ΣΗΜΕΡΑ

Περηφανια και ετσι λεμε..

ο dwk είπε...

…………………..
…καταφέρατε να διώξετε (αρχικά με «φιλικές παραινέσεις», κατόπιν με προσωπικές επιθέσεις, βρισιές, ακόμα και απειλές) κάθε νηφάλια αντίθετη άποψη και χαθήκατε στο «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε» μιας αυταπάτης: το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»
…δυστυχώς η επιδειχθείσα ευγένεια, θεωρήθηκε αδυναμία
………………….

ο dwk είπε...

……………………
…και καλά οι νεόκοποι …είδαν φως (ή μαύρο σκοτάδι;) και μπήκαν
…το έδαφος πρόσφορο: διαστρέβλωση κάθε πραγματικότητας!
…αυτό που πραγματικά με πίκρανε ήταν η αντιμετώπιση εκ μέρους κάποιων (λίγων ευτυχώς) «παλαιών»…
…στην καλύτερη ανέχτηκαν και στην χειρότερη συντάχτηκαν με τους υβριστές
…δεν πειράζει …καλή καρδιά!
………………….

ο dwk είπε...

…………………….
…βεβαίως οι περισσότεροι δεν «υπέκυψαν»: …διαφώνησαν, αντέκρουσαν με επιχειρήματα, σεβόμενοι όμως την διαφορετική εκτίμηση, όσον αφορά την πολιτική κατάσταση της πατρίδας μας
…το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δικαίωσε όσους έβλεπαν χωρίς παρωπίδες και αδιέξοδους φανατισμούς: …κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα και παντελής έλλειψη στοιχειωδώς σοβαρής αντιπολίτευσης…
…λέγαμε: …-με σαμ, άδωνη, βορίδη, μπένυ (και πλέον με «συντρόφους» τους σημίτη, γαπ, κωστάκη, χέρι - χέρι με τον επίτιμο των 97 Ιουλίων - ζωή νάχει…), έστω και με ΟΛΑ τα υποτελή Μέσα Αποβλάκωσης μαζί της, ούτε σε νεκρανάσταση δεν ελπίζει…
…………………….

ο dwk είπε...

……………………
…η αλήθεια είναι ότι δεν έχασα και πολλά αυτό στο διάστημα: καθημερινές (από τους ίδιους και τους ίδιους που μετριούνται στα δάκτυλα), μονότονες επαναλήψεις καρμπόν καταστροφολογίας και παραπληροφόρησης …και μειωτικά σχόλια εις βάρος ακόμα και απόντων…
…συνεχίστε!
…η απάντηση που ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει δοθεί γλαφυρά και είναι διαχρονική, από τον …Πιραντέλο:
…«έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»
………………….

Unknown είπε...

Να κ ο αλλος ο αγαπουλης...τι εγινε πηραμε το 50ρικο κ ηρθαμε???
Το οχι τελικα ηταν για να παρουμε το πακςτο γιουνκερ????....η για να το ακυρωσουμε????
Ξερουν κ αυτοι????
Τον αγαπουλη μπροκερακο να ρωτησουμε...η το φιλαρακι του που τοσες μερες μας ελειπε???

Unknown είπε...

Ρε dwk αγορίνα μου,πήγαινε να πιεις κανένα τσαγάκι που νομίζεις κιόλας ότι κέρδισες χαχαχαχα
Τώρα θα δεις τι μπανάνα τεράστια θα φας και εσύ και οι όμοιοί σου,δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία ενός αμόρφωτου και βλακωδέστατου λαού που πανηγύριζε χθες την αυτοκτονία του,οικονομική και πραγματική...
Άντε αγορίνα μου,πάνε μάθε στα γεράματα να διαβάζεις εξελίξεις γιατί σύνταξη δεν πρόκειται να ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου,όσα έφαγες έφαγες.Τώρα θα τρως αέρα κοπανιστό και περηφάνια...

Δεν θα λυπηθώ κανέναν Νεοέλληνα για ότι πρόκειται αν συμβεί από εδώ και πέρα,του αξίζουν τα χειρότερα.Γιατί τα χειρότερα...έρχονται...

michele είπε...

O dwk με τον οποιο οπως ξερετε εχω πληρη διαφωνια ,δεν μιλαει -απευθυνεται ,ποτε σε κανενα προσωπικα .

ΓΙΑΤΙ δεν μπορειτε να απαντησετε πολιτικα ,χωρις προσωπικη επιθεση ;;

ΑΦΗΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ,δεν σβηνω τιποτα,για να υπαρχει συνοχη σε εναν που μπαινει και διαβαζει και κρινει

αλλα παρακαλω να επανελθετε σε μια ευγενικη γραμμη.Δεν κραζομαστε μεταξυ μας ,κραζουμε πολιτικες και αποψεις ακομα.


Σημερα γενναει η ανηψια μου και δεν θελω να μου τη χαλατε :-))

ο dwk είπε...

…διπλή επέτειο θα γιορτάζεις, δηλαδή, από τούδε !
…να ζήσετε ευτυχισμένοι, αγαπημένοι και χαρούμενοι !!!

Unknown είπε...

Ελαααααα να σας ζήσει αδελφέ μου!!!!!να κ κατι ευχάριστο στην ανώμαλια!!!!!!!!

Unknown είπε...

Φιλε μου ντοκι σορι.....αλλα θα σκάσω δεν αντέχω αλλο !!!σορι

ArTaXiA είπε...

Καλή λευτεριά Mic. :)

ο dwk είπε...

…πρόσεχε τις ευχές σου artaxia !
…γιατί αν διαβάζει η σύζυγος του φίλου Michele, σήμερα…
…θα έχεις …κακά ξεμπερδέματα !!!!!

michele είπε...

Ευχαριστω παιδες ,ευχαριστω ειλικρινα ,ο dwk ξερε για τη διπλη επετειο χαχαχα

tks dwk ! Μερικες φορες υπαρχουν αριθμητικες συμπτωσεις !

ArTaXiA είπε...

Όλη η ζωή μας, μια σειρά από συμπτώσεις... Κινέζους σορτάρατε;

Unknown είπε...

Εσυ τους σορταρες?

ArTaXiA είπε...

Εννοείται.

Ilias D είπε...

Με την υπογραφή των κ.κ. Μεϊμαράκη, Καμμένου, Θεοδωράκη και Γεννηματά -αλλά όχι και του κ. Κουτσούμπα-, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες, έχοντας λάβει εξουσιοδότηση να αναζητήσει μια συμφωνία, η οποία στην ουσία θα βασιστεί στο κείμενο Γιούνκερ.

???

Ilias D είπε...


Το εντυπωσιακό είναι, όμως, το ύφος με το οποίο το γραφείο Τύπου χαρακτηρίζει τον κ. Βαρουφάκη, καθώς σύμφωνα με τον Zed Books είναι «ο πιο κουλ, χαρισματικός και πιο έξυπνος υπουργός Οικονομικών που υπήρξε ποτέ (#MinisterofAwesome)».

Φτωχη κ ξενερωτη γλωσα η Αγγλικη.
Στην Ελληνικη μπορεις ολα αυτα να τα συμπεριλαβεις σε μια μονο λεξη:ΜΑΛΑΚΑΣ.

Ilias D είπε...

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως ένα διετές πρόγραμμα δεν μπορεί να συμφωνηθεί μέσα σε δύο εβδομάδες μόνο. «Έπειτα από ένα «όχι» πιστεύουν ότι θα έρθουν και θα συμφωνήσουμε για ένα πρόγραμμα που θα προβλέπει βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγες ώρες;» λέει αρμόδια πηγή και «καρφώνει» τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι προφανώς έχει παρεξηγήσει κάποια πράγματα...

Ilias D είπε...

............
Ενδεικτική της ανησυχίας που υπάρχει στην ελληνική πλευρά είναι η δήλωση που έκανε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τόνισε ότι «αν δεν μας αυξήσουν τον ELA θα είναι σαν να θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση».

Μπορει Ευκλειδη να βολευτουν μονο με τον μεντορα σου.
...κ απο το τι θα δωσει ο κος Τσιπρας.

mixalis mixalios είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1346861/ekt-diathrei-ton-ela-koyrefei-ta-collaterals.html

bad news

Ilias D είπε...

...κ σταματηστε να βασιζεστε σε μια μονο ξεκομενη φραση του ΔΝΤ γιατι τοχετε απληρωτο.

Οι θεσμοι θελουν προτασεις με νουμερα ... κ μετα την αντικατασταση του Μαλακα απο σενα δεν υπαρχει κανενα νουμερο στο τραπεζι.

ΥΓ. Σου ευχομαι καλη επιτυχια για το καλο ολων μας.
Περιμενουμε να δουμε.

Ilias D είπε...

Μ.Μ. αυτο μοιαζει με το βιολι του Χοτζα,αυριο θα ακουστει η μουσικη που θα ανακαλυψει ο κοσμηματοπωλης την κλοπη.

Ilias D είπε...

....
Ο ΓιαΝΝης ομως εκδιδει νεο βιβλιο με αρχαιοελληνικο τιτλο αυτη τη φορα.
Ειναι το 2ρο που εγραψε σαν υπουργος ...
(ΣΑΝ κ οχι ως).

Ilias D είπε...

Αργεντινη Κουβα Βενεζουελα κ το mni της μανας τους μας συνεχαρησαν ομως για την περηφανη νικη του Ελληνικου λαου ...
που ναξεραν οι ΧΑΧΟΛΟΙ οτι ο σοφος λαος στερησε απο τον Αλεκθη το μοναδικο αλοθι που τον εσωζε πολιτικα κ τωρα παρακαλαει τους Αρχηγους των αλλων κομματων να τον καλυψουν ...μεχρι κ στον Μιχαλολακιο επεσε,ο οποιος κ τον εφτυσε,θα παρηγορηθει προσωρινα με τον Τουρκοφαγο.

Ilias D είπε...

Να μην ξεχασω τον Λευτερη,κ ναθελα δεν θα μπορουσα.
Ουτε τον Λευτερη κ τον συναδελφο ...αλλα κ την Πολυξενη ...
Την Αναπηρη που δουλευε,που εχει κοτσια κ αξιοπρεπεια ...στην χωρα των αναπηρων ΜΑΙΜΟΥ.
Καπως ετσι δεν μας βλεπουν κ οι εταιροι μας;ως χωρα με μαιμου αναπηρια που ζηταμε να μας ταιζουν;
Ακουγοντας για τετοιους ανθρωπους ειμαι περηφανος που ειμαι Ελληνας.

Λευτερη θα χαρω πολυ αν με θεωρεις φιλο σου.

Ilias D είπε...

Πιο πολύ μιλά η Ευρώπη για πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας παρά για νέο πακέτο καθώς η συζήτηση χρειάζεται πλέον πάνω από μισό ή και ένα μήνα - "Η Ελλάδα έχει χάσει την ψυχική της σύνδεση με την Ευρώπη" λέει κορυφαία διπλωματική πηγή των Θεσμών.

Ilias D είπε...

*2.20
Αυτος Μιχαλη σεβαστηκε τον θεσμο;
Ουτε καν την καρεκλα του γραφειου του τιμησε ο μαλακας.
Την ειχε για να πεταει πανω της το σακιδιο του.Οπως ειχε κ γραφειο για παραχωρει συνεντευξεις απο εκει μεσα.

Ilias D είπε...

Καταφερε ομως να μεινει στην ιστορια.
Ως ο μοναδικος ΥπΟικ που υπεγραψε δανειακη συμβαση ΔΙΝΟΝΤΑΣ κ λεφτα απο πανω,11 δις παρακαλω.
Υπαρχει Γκινες μαλακιας;

Ilias D είπε...

Μα ειναι δυνατον;
Ζητησανε 9 κ τους εδωσε 11. 2 δις παραπανω.
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.
Αμ το αλλο;δεν εβρισκε την 2μηνη δανειακη συμβαση κ την ζητησε απο το ΔΝΤ. Ποιο ΜΑΛΑΚΑΣ πεθαινεις.

Ilias D είπε...

Η Ανηλικη Αυτοκρατειρα δεν εμφανιστηκε σημερα.
Τι επαθε;
Αν υποπτευθω οτι εμφανιστηκε κ την εχασα θα ...

Ilias D είπε...

Για καθε χαχολο που πιστευει οτι ψηφιζοντας Οχι θα τακανε η Αγκελα πανωτης το παρακατω λινκ.

http://www.protothema.gr/economy/article/490728/oionos-i-minuma-katevike-simera-mia-simaia-ap-tis-19-tou-eurogroup-stin-edra-tis-komision/

Ilias D είπε...

Μπορει να σκιστηκε απο τον αερα ...
μονο μια,οι αλλες οχι.
Κ γιατι δεν ανεβασαν μια καινουργια;

Ilias D είπε...

Καρτα στην Ζαμπια.
Δεν συνεχαρηκε τον Ελληνικο λαο για την περηφανη νικη του.

Λευτερης είπε...

Φίλε Ηλία σ ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις.
Δίχως να χρειάζεται να ζητάς το αυτονόητο, είσαι φίλος μου, όπως φίλοι μου είναι όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το ωραίο βήμα.

Λευτερης είπε...

Φίλε dwk σκληρός ο λόγο σου και με παράπονο. Ίσως να έχεις δίκιο.
Να ξέρεις όμως ότι η άποψη σου χρειάζεται για να σπάει τον μονολογό μας.

ο dwk είπε...

…ευχαριστώ, Λευτέρη, και συγχώρησε την υπερβολή μου…

austin είπε...

Καλησπέρα σε όλους!
Λόγω απουσίας μου από pc, με αρκετή δόση αποτοξίνωσης απο νέα. Στόμωσε λίγο το πράγμα, απείχα απο τα λεγόμενα σας.

Μιχάλη πόσο γαμάτη φωτογραφία... Πολύ ταιριαστή. όχι μόνο για την τώρα περίοδο...

austin είπε...

Δεν ξέρω πως θα φτιάξει άμεσα η κατάσταση, αλλά θα πω αύριο ήδη τρεις κακές ιστορίες απότομης προσγείωσης ανθρώπων που φώναζαν χθες όχι, και σήμερα τους κόπηκε πολύ γρήγορα η όποια χαρά. Κινδυνεύουν άμεσα, μέσα στη βδομάδα να χάσουν την δουλειά τους. Θα σας πω αύριο λόγω περασμένης ώρας, αλλά και κούρασης μου...

Ηλία, άστα βράστα. Πολύ χάλια η κατάσταση

austin είπε...

dwk, η αλήθεια είναι ότι έλειψες από μπλογκ. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σου για τις τελευταίες εξελίξεις...

Είναι καλό να δείχνει αυτός που έχει διαφορετική άποψη τα λάθη ή τις παραλείψεις που γίνονται για αυτό που πιστεύει ο συνομιλητής του.

Unknown είπε...

Κύριοι επενδυτές κάντε τον σταυρο σας να μην αποχώρηση απο τις διαπραγματεύσεις ο Χουλιαράκης !!!! Όσο έχουν οι φαλυριζαιοι τον κύριο αυτόν θα σωθεί η Ελλάδα μας!!!!
Ηλίθιοι άσχετοι Συριζαίοι ηλίθιοι !!

Unknown είπε...

Ποτε θα τα πουλήσεις; Εγω τα έκλεισα εδω κ δυο μέρες

Unknown είπε...

Στο νεοοοο μνημόνιο οι τράπεζες θα γίνουν 100% ιδιωτικές !!!!! Warrants?????θα σε βαραω νταούλι βλάκα που θα ειναι ολο δικό σου!!

Unknown είπε...

Λαφαζανης....αχχχχχχ ποσο τρόμπα !

Ilias D είπε...

Λαφαζανης προσκεκλημενος στο Μεγκα,διαμαρτυρηθηκε γιατι ειχε προσκεκλημενους πολιτες σε μια πολιτικη κουβεντα ...μετα προσπαθησε να το σωσει λεγοντας οτι δεν ειχε ενημερωθει.
Γιατι ρε συ;
Τι αλλαξε;αν υποπτευθω οτι ζοριστηκε κ αυτος απο το οχι ...αποκλειεται,κατι αλλο.
Ξερει κατι για την προταση;