Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

X.A.A.ΚΛΕΙΣΤΟ






















ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ..
του
Γιάννη Αναστασάκου ..


Λετονία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία.  Είχαν μνημόνια.  Ασχολήθηκαν με παραγωγική ανασυγκρότηση. Τα έσβησαν. Δανείζονται τώρα με 0.5%. Μειώνουν το χρέος. Ελλάδα. Μνημόνια, εκλογές, εκλογές, μνημόνια. Συγχαρητήρια για το δημοψήφισμα: Λεπέν , Φάρατζ, Γκρίλο από Ευρώπη. Κάστρο, Κίρχνερ, Μαδούρο από Λ. Αμερική. Στο βάθος Πούτιν.  Επικίνδυνη μοναξιά! Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η χρήση της Ιστορίας ως επιχείρημα. Επικίνδυνος  ακροβατισμός, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν πολιτικά αντίβαρα. Γράψαμε ακόμη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία λέει ο πρωθυπουργός. Σε τι ακριβώς; Ο ίδιος, την άλλη μέρα, πάει  περήφανα γονυπετής στις Βρυξέλλες να εκλιπαρήσει για την πρόταση Γιουνκέρ, που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα! Ο ίδιος την άλλη μέρα αποπέμπει τον ηγέτη του πεντάμηνου παραλογισμού, που κατέληξε στο δημοψήφισμα! Μπορεί  οι φωνές από τις γιορτές του νικηφόρα  διαμαρτυρόμενου  60% να κυριαρχούν (και λίγο ήταν με τέτοιο μη ερώτημα, κάλεσμα σε διαμαρτυρία), όμως η χώρα είναι γυμνή και έρημη. Έχουμε μείνει από λεφτά, ιδέες, ηγεσίες για ανόρθωση.

Παραγωγική ανασυγκρότηση με αυτή τη δημόσια διοίκηση, αυτά τα πανεπιστήμια, αυτά τα μυαλά για φορολογία, πρόνοια, συντάξεις, επιχειρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις δεν υπάρχει. Μπορούν οι υπουργοί να αφρίζουν και να αφορίζουν όσο θέλουν. Για τους ξένους, τους τσολιάδες, τα δίκια του λαού, τους εχθρούς που δεν θα περάσουν. Δεν είναι ούτε οι Ευρωπαίοι , ούτε τα ΜΜΕ που κάνουν τους συνταξιούχους του ΙΚΑ περισσότερους από τους ασφαλισμένους (στοιχεία Ιαν. 2015). Όταν όλοι γνωρίζουν πως αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει και όμως οι πρόωρες συντάξεις παραμένουν «κόκκινη γραμμή» τότε δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Στον παραλογισμό δεν συζητάς, αποχωρείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για το 62%. Το δημοψήφισμα έγινε για να διασωθεί. Θριάμβευσε! Απέναντι σε μια  ΝΔ που με το ζόρι απαλλάχθηκε από τον πιο εθνολαικιστή αρχηγό της  (Μακεδονικό, Ζάππειο) από το 1974 και μετά. Το ανάχωμα Ποτάμι είναι κάτι λίγα  σακιά άμμου στην πλημμύρα και το ΠΑΣΟΚ θλιβερή ανυπαρξία. Και λοιπόν; Πάνω από 60.000 σε αναγκαστική διαθεσιμότητα. Περιουσίες χάνονται.  Ευρώ 50. Με δελτίο. Και οι κουταμάρες για 48 ώρες συμφωνία εκπνέουν πικρά. 80% των κρατήσεων μεμονωμένων τουριστών ακυρώθηκαν. 25% των οργανωμένων κρατήσεων το ίδιο.

Το δημοψήφισμα έγραψε όντως σελίδα ιστορίας. Επικίνδυνη και μαύρη. Ενισχύει τον ανορθολογισμό στη διαχείριση των κοινών και τον αυταρχισμό στην άσκηση της εξουσίας. Θέλω έναν κατάλογο με επενδύσεις όχι δηλώσεις για το ξεπούλημα της χώρας. Θέλω ένα σχέδιο μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης όχι νόμους για την επιστροφή όσων έκλεβαν. Αλήθειες για τις συντάξεις, ενδιαφέρον για τους φτωχούς όχι για τους 50ρηδες που «κουράσθηκαν». Απλό, κανονικό, δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο. Δικαιοσύνη που να απονέμεται. Θέλω δυο καθαρές κουβέντες, όχι ανεύθυνα τουίτερ του κάθε ψηφιακού, επαγγελματία πολιτικάντη. Δεν υπάρχουν.

Ένα 40% δεν ακολούθησε την καθολική διαμαρτυρία. Δεν είναι οι καλοί έναντι των κακών ούτε οι έχοντες έναντι των απόρων. Δεν είναι καν ενιαίοι σε αντιλήψεις, ιδεολογικές και πολιτικές προτιμήσεις. Χωρίς εξωραϊσμούς, τους ενώνει μόνο ένα αντί, στην επικίνδυνη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Ένα άλλο αντί εξάλλου είναι η μόνη κοινή βάση του 60%. Είναι λάθος λοιπόν το δημοψήφισμα να θεωρείται μια νέα διαιρετική τομή στην πολιτική πραγματικότητα . Όμως όσοι από την αρχή επισήμαναν τον παραλογισμό του δημοψηφίσματος κέρδισαν τη χειραφέτησή τους  από τις σκοπιμότητες μιας σύντομης αυταπάτης. Η επόμενη μέρα τους δικαιώνει όχι με όρους συσχετισμών. Τους δικαιώνει ηθικά και αδιάψευστα.

Το δημοψήφισμα δεν είχε νόημα. Ούτε η έκβαση του βοηθά στην εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα της χώρας. Αντίθετα , χάρη στο δημοψήφισμα,  ενισχύεται η αναντιστοιχία ανάμεσα στις προσδοκίες (τα δίκια του λαού)  και τις δυνατότητες ( παραγωγή). Όσο αυτή  η απόσταση μεγαλώνει τόσο τα αδιέξοδα θα μας καταρρέουν. Η πικρή αλήθεια είναι πως όσο η παραγωγή δεν αυξάνεται, τόσο η ζήτηση  όσα χρήματα κι αν δοθούν, όσα χρέη κι αν διαγραφούν θα μας καταστρέψει χειρότερα, μιας και εισάγουμε σχεδόν τα πάντα. Οι φιλολαϊκές κουβέντες και τα προσχήματα διαμαρτυρίας σαν το δημοψήφισμα, καθυστερούν, με μεγάλο πρόσθετο κόστος την μόνη, απλή αλήθεια. Επειδή επτωχεύσαμε, είμαστε φτωχοί. Αγανακτισμένοι ή όχι, η διαμαρτυρία δεν φτιάχνει μέλλον. Η χώρα αποσύρεται σιγά σιγά, όσο την συγχαίρουν η Λεπέν, ο Γκρίλο κι ο Μαδούρο.

Η μεγαλύτερη αυταπάτη είναι πως ο κ. Τσίπρας ενισχύθηκε από το αποτέλεσμα έναντι των δανειστών. Αποδείχθηκε ήδη χθες το βράδυ, στη σύνοδο κορυφής. Μόνο στο εσωτερικό του κόμματος του ενισχύθηκε! Η πρόταση μας δεν κατατέθηκε καν στο Eurogroup  γιατί απορρίφθηκε οργισμένα και προφορικά όταν τους προϊδεάσαμε για το περιεχόμενο. Και επειδή  προκαταβολικά την αρνήθηκαν ψάχνει γέφυρα- που πριν την απέρριπτε ως εκβιασμό- για 20 μέρες δανεικά. Μέσα περηφάνια έξω ενισχυμένη επαιτεία. Αλλά έξω είναι η πραγματικότητα που γεννά η ανάγκη. Μέσα το βασίλειο των ψευδαισθήσεων που γεννά η ανυπαρξία των αντιπάλων.


Οι πραγματικότητες ακυρώνουν το παράλογο διάβημα της Κυριακής.  Αν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αρκεσθεί στη διάσωσή του και ξεχάσει  τα υπόλοιπα ελαφρολαικά κι επαναστατικά - που δεν φαίνεται- , αν η μονόπλευρη δημοκρατία υποχωρήσει- που δεν μοιάζει-, τότε μπορεί επίπονα και σε βάθος  χρόνου να ζούμε με αξιοπρέπεια και μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν δηλαδή υπογράψει συμφωνία, πολύ χειρότερη τώρα από την πρόταση Γιουνκέρ, γιατί ο λογαριασμός έχει μεγαλώσει θα πάρουμε ανάσα. Αν όχι, αν συνεχίσουν να παρασύρονται από την επιληπτική ορμή της αφροσύνης τους, τα πράγματα είναι απλά. Ότι δεν θέλουμε να παραδεχθούμε θα το υποστούμε. Σε συνθήκες δυστυχίας μιας έρημης χώρας, που ήδη έχει αρχίσει να διαλύεται στις ουρές. Κυριακή κοντή γιορτή.

46 σχόλια:

Ilias D είπε...

Καλημερα συντροφοι.
Τι εγινε ρε παιδια;
Τι ρωταω;
Ποιος ξερει; Που ειμαστε; Που παμε; Πως παμε; Θα φτασουμε;

Ενα αβουλο τσογλανι,ενας ναρκισσος μαλακας,μια χουφτα ιδεοληπτες,μια χουφτα βουλευτες απο το πουθενα,αρκετοι χαχολοι ψηφοφοροι βολεμενοι η υποψηφιοι για βολεμα,Γαμησανε μια χωρα.
Ακομα κ να μη μας βγαλουν απο το ΕΥΡΩ η χωρα θα κανει πολλα χρονια να συνελθει ...
κ θα φταινε οι ξενοι ...
αυτοι που μας τα καναν τσουρεκια τοσο καιρο θα εμφανιστουνε παλι να μας πουνε ποσο μαλακες κ Γερμανοτσλιαδες ειμαστε.
Ακομα οι χαχολοι ζουν στον κοσμο τους.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους

ΗΛΙΑ νομιζω η περιγραφή σου μοιάζει με ΚΑΤΙ που το ονομάζουν ………

ΡΩΣΙΑ 1991 ……. Αριστερή Πτέρυγα …….αριστερή πλατφόρμα …. κάπως έτσι δεν θυμάμαι καλα ……….
ΚΑΛΗΜΕΡΑ




Μέχρι και τα ψάρια θα μας κοροϊδεύουν

https://tadeefi.files.wordpress.com/2011/07/fishing_cartoon.gif

μπαρμπαλιας είπε...

Hang Seng23,379-15966.39%
Shanghai3,507-2205.91%

ερχεται τσουναμι
αλλα εμεις που ειμαστε βρεγμενοι
δεν τρεχει καστανο ...
οι παγκοσμιες αγορες πηγανε χρονια τωρα ,εκτος αν εχουμε "τυχερο"και ελθουν στο συντετριμμενο και αναδελφο

Λευτερης είπε...

Κύριοι της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, υπογράψτε μια συμφωνία και φύγετε τώρα αξιοπρεπώς.
Σε 6 μήνες θα είναι πολύ αργά για τα κεφάλια σας. Καταλάβετε τι έχετε κάνει και τι πάτε να κάνετε.
Το Ειδικό Δικαστήριο σε 6 μήνες δεν ξέρω αν μπορεί να σας σώσει.
Το 62% που σας στηρίζει σήμερα, θα σας κυνηγήσει αμείλικτα.
Αλέξη παρά τις καλέ σου προθέσεις, απεδείχθης λίγος για την διακυβέρνηση της χώρας σε δύσκολες στιγμές.
Φύγε αξιοπρεπώς και ξανά έλα, δίχως τα αριστερά αγκυλώματα και τους καιροσκόπους που δεν μπορείς να ελέγξεις.
Καλημέρα Γιάννη, καλημέρα Ηλία, καλημέρα Μπάρμπα, καλημέρα σε όλους.

Λευτερης είπε...

Πιστεύω πως η φούσκα της Κίνας σκάει με απρόβλεπτες συνέπειες και περισσότερο για τους Αμερικάνους.
Έτσι δικαιολογείται ή ανησυχία του Ομπάμα και το τηλεφώνημα στον Τσίπρα.

austin είπε...

Μιλάει ο Τσίπρας...και μόνο ακατασχετη παπαρολογια. Ο άνθρωπος είναι γκρινιάρης και όχι "θεσμικός". Αναμασαει τα ίδια και τα ιδια. Ο θεσμικός προτείνει, αναφέρει το παρελθόν, αλλά δεν κολλάει σε αυτό. Προχωράει κοιτώντας το μέλλον και τις λύσεις που πρέπει να βρει.

Πολύ πολύ κατώτερος των περιστασεων

Άχθος είπε...

Όποιος βλέπει ή ακούει το Ευρωκοινοβούλιο καταλαβαίνει.

Τέλος κύριοι...

michele είπε...

Καλημερα,καλο μεσημερι .. πολυ δυσκολη πολιτικη εξισωση.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ οτι η συγκεκριμενη κυβερνηση ΔΕΝ μπορει να παει το καραβι .Διαβουλευεται,δεν αποφασιζει,εχει μεγαλες αντιθεσεις στο εσωτερικο της ,επικινδυνα για τη δημοκρατια στοιχεια ,δυσανεξια στις μεταρρυθμισεις .

Οσο ειναι επανω ,θα δημιουργει προβληματα στους Ελληνες πρωτιστως και στον ευατο της δευτερευοντως .

Unknown είπε...

Καλημέρα,που δεν είναι καλή ή μάλλον θα γίνει απ'ότι φαίνεται σε λίγο καιρό καλή.

Πού είναι αυτός ο φωστήρας ο dwk,ο αδάμας της λογικής,ο κερδισμένος της Κυριακής,να μας πει σήμερα πόσο υπερήφανος είναι για το ΟΧΙ του...?
Πόσο κούκου άτομα κυκλοφοράνε στην ελληνική κοινωνία...?Έχουν ανέρθει στην επιφάνεια όλα τα κατακάθια της κοινωνίας και εκφέρουν λόγο,οι φελλοί...

Ήρθε η ώρα όλοι αυτοί να κάνουν στην μπάντα,με το καλό και μην μας αναγκάσουν να το πάμε στο άγριο,στο πολύ άγριο.Στη μπάντα ΑΧΡΗΣΤΟΙ,στη μπάντα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Ilias D είπε...

Παιδια ....
Το χαμογελο του κου Λαπαβιτσα χθες το ειδατε;
Εγω μαυτο ξυπνησα.
Οχι Χαρη,ειμουν τυχερος κ δεν το ειδα,κοιταγα η μιλαγα με γιατρους(αυτους που παλεβουν με 3 κ 60 να συμαζεψουν το μαγαζι του πρωην ΕΣΥ,αυτους που ο κος Κουρουπλης θεωρησε ανικανους να ασχοληθουν με τον πολιτιμο σωμα του),αλλα μου λεγαν φιλοι κ η γυναικα μου στο τηλ. τα τεκταινομενα ...
Βρηκα ομως στο δρομο πολλους φιλους μου ψηφοφορους του Οχι παγωμενους να επιμενουν οτι θα υπογραψει ...
Μακαρι να υπογραψει ...
Παρεπιπτοντως εχω κ τα χωραφακια μου,κ το σπιτακι μου στο χωριο,λιγες κοτουλες θα παρω,λιγα κουνελια 1-2 κατσικουλες(να γλυτωσω κ απο το κοψιμο των χορτων),αν με κατσει κ βαλω κ λιγες ριζες αμπελι για κρασι ...θα ειμαι στην πενα.

Άχθος είπε...

@ Ilias...

Ακούγοντας το Φερχόφστατ σοκαρίστηκα!!! Όχι τόσο από αυτά που έλεγε αλλά από το πόσο καλά μας ξέρει!!! (και όχι μόνο αυτός)

austin είπε...

Χάρη ισχύει...Τυχαία λόγω δουλειών τον άκουσα στο ραδιόφωνο και έπαθα πλάκα και εγώ!

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα καλημέρα.

Αντί να κλαψουρίζετε σαν άπορες κορασίδες και να γκρινιάζετε, γιατί δεν παίζετε λίγο Vix, κανέναν Κινέζο, σίγουρα στοιχήματα;

Αυτό το ακατάσχετο και ανούσιο μπούρου-μπούρου σας δίνει εισόδημα;

Νομίζω πως η ΕΓ κατάντησε γραφική....

Unknown είπε...

Πανω απ ολα ειμαι ελληνας ρε κουφαλες κ θελω τα κουρασμενα γερατια να εχουν αξιοπρεπεια...οι εργαζομενοι να χαμογελουν!!!
Γαμω τον δια σας διοτι δεν εχετε ιερο κ οσια!!!
Μουνια

Unknown είπε...

Αδελφε....ολον τον κοσμο παιζουμε αλλα το σπιτι μας καιγεται το μουνι μας θα ξυριζουμε????

Ilias D είπε...

*2.08
Εχει καιρο που εγινε η ΕΓ γραφικη.
Απο τοτε που αρχισες να μας λες τον ΓιαΝΝη Γιανη της καρδιας σας.
Απο τοτε που αυτοχαρακτηριστικες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

Άχθος είπε...

Λίγο νωρίτερα Ηλία...

Μάλλον από τότε που ο αγαπητός artaxia έπαιξε "τα ρέστα μου σε αυτή την κυβέρνηση"

Unknown είπε...

ArTaXiA μια ερώτηση:είσαι υπέρ της δραχμής?
Αυτό και τα υπόλοιπα όταν απαντήσεις...

Ilias D είπε...

*1.37 κ 2.34
Συμφωνω απολυτα κ στα 2.
Κ εγω επαιξα τα ρεστα μου,οχι ομως σε αυτη την κυβερνηση αλλα στην σοφια του λαου (μεχρι στιγμης δειχνει λαθος μου),ακομα πιστευω οτι ο λαος εχει καποια σοφια που δινει λυσεις,το Οχι ας πουμε αφαιρεσε του Πρωθυπουργου το αλοθι να φορτωσει στο λαο το μνημονιο ....το λαθος μου ειναι οτι δεν μετρησα την ευθυνοφοβια αυτου του τσαρλατανου,του υιου Σκαπανεα(εταιρεια που με εδωσε την δυνατοτητα να γυρισω στη χωρα με πολυ χοντρο μπλοκακι ταβελερ τσεκ).
Βλεπω τωρα στην tv tον ηρωα των παιδικων μου χρονων,τον φοιτητη που κατεβασε την σβαστικα απο την Ακροπολη,ηρωα μεχρι τη μερα που βγηκε Βουλευτης Πειραια με το ΠΑΣΟΚ.

ArTaXiA είπε...

Κύριοι

Όχι, δεν είμαι υπέρ της δραχμής. Και δεν διατείνομαι ούτε πως είμαι περισσότερο πατριώτης από εσάς. Ωστόσο, αυτό το "πρωί-μεσημέρι-βράδυ μίρλα", αδυνατώ να το κατανοήσω.

Αντι να προπονείστε για μοιρολογίστρες, σώστε τους εαυτούς σας και την πατρίδα. Αυτά έχω να πω και τίποτα περισσότερο.

Unknown είπε...

Λοιπόν,άσε τα περί μοιρολογιστρών και ελπίζω να συνηδειτοποιείς πραγματικά τι συμβαίνει στη χώρα τους τελευταίους 5 μήνες και ειδικά από την ημέρα που έκλεισαν οι τράπεζες.
Δεν είμαι των λόγων αλλά των πράξεων,φωνάζω καιρό τώρα να πάμε και να ισοπεδώσουμε τους αναρχοκουμμούνες και να τελειώνουμε οριστικά με δαύτους.
Τέτοιες καταστάσεις λύνονται στην αρχή με "μοιρολόγια" όπως τα αποκαλείς και μετά έρχονται τα σκληρά.Εκτός κι αν δεν γνωρίζεις πώς κινείται η ψυχολογία της μάζας σε εκρηκτικές περιόδους σαν κι αυτές που ζούμε.

Η πατρίδα δεν θα σωθεί εάν παίζουμε τους Κινέζους σορτ ή long ή τα πετρέλαια και τα ασήμια.Η πατρίδα θα σωθεί εάν εξοβελίσουμε ότι αριστερό υπήρχε και υπάρχει 10ετίες τώρα,που κατέστρεψαν κάθε παραγωγική σκέψη σ'αυτή τη χώρα.

Η πατρίδα επίσης θα σωθεί εάν επικρατεί η λογική,έτσι ώστε να ξεβρασθεί η φεουδαρχία που ποδηγετεί αιώνες τώρα κάθε υγειής οικονομική προσπάθεια,κάθε φωτεινή ιδέα εκσυγχρονισμού του πελατειακού κράτους,είτε πρόκειται για διαπλοκή επιχειρηματιών είτε προ΄κειται για διαπλοκή κράτους-πολίτη.Η διαπλοκή δεν είναι βρωμερή όταν γίνεται απ'τον Κόκκαλη,τον Μαρινάκη και τον Λάτση και καλή όταν γίνεται το σώσε με τα φακελάκια σε δημόσιους λειτουργούς και ένα σωρό άλλα που συμμετέχει ο απλός πολίτης.Ίδια διαπλοκή είναι αλλά οι φεουδάρχες και οι αριστεροί για τους δικούς τους λόγους αφήνουν αυτό το αρρωστημένο να αιωρείται στην ελληνική ατμόσφαιρα αιώνες τώρα.
Ο ραγιάς...

Εάν αυτά νομίζεις ότι λύνονται παίζοντας σορτ τον Κινέζο,λυπάμαι τότε που συνομιλώ μαζί σου,εάν πάλι είσαι μαζί με αυτούς που επιθυμούν ουσιαστική αλλαγή της χώρας τότε πάμε μαζί...

Ilias D είπε...

Ψευδεσαι ARTAXIA:

Blogger Ο/Η ArTaXiA είπε...
Ε λοιπόν, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, τα δικά μου, τα προσωπικά χρήματα είναι σε ελληνική τράπεζα, έχω αγοράσει ελληνικά, ΕΛ-ΛΗ-ΝΙ-ΚΑ, ομόλογα, πληρώνω τους φόρους μου στο ακέραιο, δεν έτρεξα το ξημέρωμα της Κυριακής με τα σώβρακα να σηκώσω λεφτά, δεν πήγα στο σουπερμάρκετ να αδειάσω τα ράφια, δεν έρχομαι εδώ να κάνω άθλια αντιπολίτευση, και στην τελική είμαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

Γιατί αυτές τις στιγμές, σκέφτομαι το καλό της χώρας, όχι την πάρτή μου.

30 Ιουνίου 2015 - 10:34 π.μ.

ArTaXiA είπε...

Από σένα, περισσότερο. Όχι απ όλους. Και δεν θα ανοίξω διάλογο. Ώρα καλή μοιρολογίστρες.

Ilias D είπε...

Στο καλο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/491383/fotografia-o-giounker-sto-eurokoinovoulio-me-plakat-tou-ohi/

Αλλα ξερω,ειναι μεθυστακας.

Ilias D είπε...

Ενω ο δικος μας οχι ...

Ήταν λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο όταν τα χείλη του επίδοξου μεταρρυθμιστή της Ευρώπης ξεστόμισαν το... εκσυγχρονιστικό «Άκουσον μεν, πάταξον δε» αντί του πατροπαράδοτου «Πάταξον μεν, άκουσον δε» το οποίο είχε απευθύνει ο Θεμιστοκλής στο Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη.

Ilias D είπε...

Ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα συζητηθεί στην σύνοδο των BRICS η παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters.

Unknown είπε...

Ωχχχχ παιδιά κουραστικά να βρίζω κ να γίνομαι νούμερο εδω μεσα.... Να παν να γαμηθουν πραγματικά δε με νοιάζει κρίμα ομως για την Ελλάδα μας.... Αν κάποιος που δεν εχει να φάει θα λέει αφού μας διαβάζει ..... Ρε τι μαλακές ειναι αυτοι εγω δεν εχω να φάω στα αρχιδια μου ολα!!!!...... Του απαντώ ..... Φιλε μου την πουτσισες!!!!!!!!!

michele είπε...

Επεστρεψα και θα ξαναφυγω σε λιγο .

Παντως η ΕΓ ,απλα εδειξε τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ δρομο, εδειξε ΠΟΥ θα παει η κατασταση σαυτην την χωρα μ αυτη την κυβερνηση .

Εν ολιγοις,ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΤΙΑ και δρομους .Και βεβαια ,δεν θα κανουμε οτι δεν συμβαινει τιποτα επειδη ξερουμε

οτι απο συγκεκριμενο σημειο και μετα ο SSE ειναι για short

Γι αυτο και το βραδυ θα αναρτησουμε διαγραμμα και του Κινεζου ,με το σπασιμο της φουσκας εκει

Unknown είπε...

Δεν μπορώ να μιλήσω παν παν λέει ολα οκ !! Χουλιαράκης άρχοντας ... Μεχρι στιγμής ολα οκκκ

michele είπε...

Και να πω και κατι αλλο.

Οπως χρεος που δεν μπορει να πληρωθει ΔΕΝ πληρωνεται

ετσι και λαος που ΔΕΝ θελει να σωθει ΔΕΝ ΣΩΝΕΤΑΙ

Στο προσωπο του ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ υπουργου και μεντορα του πρωθυπουργου

συνοψιζεται ολος ο Ελληναρας του φραπε και του κωλοβαρεματος και του "ελα μωρε τι εγινε"
και του "πως κανεις ετσι"

Αυτον που λιγοι γνωριζαν πριν τις εκλογες, τον καναμε αυτο που τον καναμε.

NO HOPE αγαπητε artaxia .

Υγ. Αγαπω τον φραπε ,ακομα αυτον πινω το πρωι.

Ilias D είπε...

Λεα ακομα πιστευω οτι η θελει να μας βαλει στο μνημονιο χωρις να επωμισθει πολιτικο κοστος η οτι αναλογα με τον συνομιλητη του αλλαζει γνωμη.
Ειτε το πρωτο συμβαινει,ειτε το δευτερο τα αποτελεσματα για την χωρα ειναι καταστροφικα.

Ilias D είπε...

...ο Βενιζελος.

.......................................
Υπογράμμισε δε ότι είμαστε σε αδιέξοδο που μπορεί να πάρει θεσμικές διαστάσεις και να μη φέρει ούτε ρήξη ούτε συμφωνία. “Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας επικαλούμενος ότι δεν έχει εντολή ρήξης αλλά ούτε και εντολή αποδοχής όρων που καταψηφίστηκαν στο δημοψήφισμα . Και έτσι να οδηγήσει τη χώρα, λίγες ώρες πριν την λήξη του χρόνου, σε θεσμικό αδιέξοδο”.

“Κι η κυβέρνηση που θα αναλάβει να είναι κυβέρνηση "των προδοτών/ τεχνοκρατών". Με τον κ. Τσίπρα "άμεμπτο ", χωρίς την υπογραφή του σε μνημόνιο Αυτές οι κομπίνες δεν θα γίνουν”, ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος. “Δεν θα υπάρχει ούτε ανοχή, ούτε έλεος”, είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι “ τον στηρίζει όλος ο ακροδεξιός ευρωπαϊκός θεσμός μέσα στο Ε.Κ. Ντρέπομαι. Να βγάλει τη δική της χώρα από το ευρώ η Λεπέν κλπ, ενώ χαρακτήρισε “τραγωδία” την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

dubaiprojectmanager είπε...

Μια καλησπερα κι απο εμενα. Το ιντερνετ εδω ψιλοσερνεται αλλα ηθελα να σας γραψω την καλησπερα μου εστω και με δυσκολια.

Λευτερης είπε...

Μου κάνει εντύπωση η σιωπή της εκκλησίας.
Η εκκλησία πάντα στις δύσκολες ώρες της πατρίδα ήταν παρών.
Αυτές τις ώρες της διάλυσης της πατρίδας μας σιωπά. Σιωπά και ενίοτε χαϊδεύει αυτιά.
Ενθυμούμαι τον μακαριστό Χριστόδουλο.
Καλησπέρα ξενιτεμένε Νίκο. Οργάνωσε την οικογενειακή σου ζωή εκεί, διότι επιστροφή στην πατρίδα δεν υπάρχει.
Η πατρίδα αλώθηκε από Ελληνάρες ρέμπελους και άθεους και γλιτωμό δεν έχει.

dubaiprojectmanager είπε...

ας τα να πανε Λεφτερη. Μην τα γραφεις ετσι βρε φιλε. Μην μου το επιβεβαιωνεις. Ξερεις οταν καποιος φευγει μεταναστης εχει παντα την ελπιδα οτι καποτε θα γυρισει στην αγαπημενη του πατριδα. Δεν το βλεπω δυνατον φιλοι δυστυχως...
Αλλα θα κρατησω κατι λιγο μεσα μου να ελπιζει... κατι εστω πολυ μικρο...αλλα να υπαρχει πλιζ

Λευτερης είπε...

Νίκο έχει όλο το δικαίωμα να ελπίζεις.
Άλλωστε η ελπίδα ποτίζει τ όνειρο.
Έχεις όμως καθήκον να προστατέψεις την οικογένεια σου.

Λευτερης είπε...

επιτέλους ενας επιθετικός ΜΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ πολιτικός...

Thanos Tzimeros
1 ώρα · Τροποποιήθηκε ·

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ! ‪#‎Grexit‬

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αλήτης που υποδύεται τον πρωθυπουργό, δεν έφερε συμφωνία σε 48 ώρες. Εξαπάτησε ακόμα μία φορά όσους τον πίστεψαν, και οδηγεί τη χώρα οριστικά πλέον έξω από την Ευρώπη. Σήμερα ΟΛΟΙ θεωρούσαν ότι το Grexit θα αποφασισθεί την επόμενη Κυριακή, γι΄ αυτό συγκλίθηκε συμβούλιο κορυφής, όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά ολόκληρης της Ε.Ε. Οι ηγέτες της Ευρώπης με οδύνη που ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους, μιλούσαν για μια τραγωδία, την οποία προσπαθούν να αποτρέψουν.
Ο χαζοχαρούμενος καταληψίας, εκτός τόπου και χρόνου, έβγαλε ακόμη έναν δεκάρικο για μια συμφωνία τάχα μου "κοινωνικής δικαιοσύνης" η οποία βεβαίως θα πρέπει να υποχρεώσει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν τους διορισμούς του Κατρούγκαλου, τους πελάτες των κομμάτων, τους κουμπάρους και τους συγγενείς των προσωποπαγών θέσεων και τους συνταξιούχους όλου του πολιτικού συστήματος.
Και για να μιλάμε με αριθμούς. Αυτό που οι απατεώνες ονομάζουν κοινωνική δικαιοσύνη είναι να υποχρεώνονται επαγγελματίες χωρίς έσοδα, άνεργοι ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενοι των 500 ευρώ, να πληρώνουν τερατώδεις φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για διατηρήσουν τις συντάξεις τους:
1) οι 278.833 συνταξιούχοι που παίρνουν από 1500 έως 2000 ευρώ τον μήνα,
2) οι 33.145 που παίρνουν από 2000 έως 2500, και
3) οι 11.281 που παίρνουν από 2500 ευρώ μέχρι πάνω από 4000 ευρώ.

Αυτό που οι απατεώνες ονομάζουν κοινωνική δικαιοσύνη είναι άνθρωποι που ψάχνουν χρόνια να βρουν μία ολιγόωρη έστω δουλειά, να πληρώνουν
1) 2 συντάξεις σε 929.936 άτομα,
2) 3 συντάξεις σε 297.899,
3) 4 συντάξεις σε 50.628,
4) 5 συντάξεις σε 11.036 και από
5) 6 έως 10 συντάξεις (ανά άτομο να μην ξεχνιέμαστε...) σε 1953 “δικαιούχους”, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικρότεροι των 60 ετών!
(Επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας: http://www.idika.gr/files/presentations/REPORT_HLIOS_2013-07.pdf

Δεν λεν κουβέντα για αυτό το όργιο αδικίας οι αριστεροί απατεώνες όπως δεν έλεγαν και οι δεξιοί. Διότι οι συνταξιούχοι με τις υψηλές απολαβές είναι οι κολλητοί τους, οι πάτρωνες των συντεχνιών που ανεβάζουν και ρίχνουν κυβερνήσεις και μετακόμισαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Για να εξακολουθούν όλοι αυτοί να ζουν εις βάρος μας, προτιμούν να γυρίσουν τη χώρα στη δεκαετία του ’50 εξαθλιώνοντας κυρίως εσένα μισθωτέ και συνταξιούχε, που θα έρθεις να με βρίσεις, αποκαλώντας με γερμανοτσολιά. Γιατί έξοδος από το ευρώ σημαίνει τύπωμα δικού μας νομίσματος το οποίο χωρίς αντίκρυσμα (χρυσό, συναλλαγματικά αποθέματα, εθνική παραγωγή) δεν θα αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο τυπώνεται. 100 τρισεκατομμύρια δολλάρια είναι η αξία κάθε χαρτονομίσματος της Ζιμπάμπουε με το οποίο οι πιτσιρικάδες φτιάχνουν σαΐτες. Θα παίρνεις λοιπόν μια σακούλα χαρτονομίσματα και δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα αυγό. Εγώ θα έχω να ζήσω. Έχω κάνει το κουμάντο μου. Εσύ δεν θα έχεις. Αλλά δεν θέλω να ζήσω σε μια χώρα που το 90% του πληθυσμού δεν θα έχει ούτε να φάει.
Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες.
Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται.

Ilias D είπε...

Λευτερη η εκκλησια σιωπησε,το Αγιον Ορος ομως ΟΧΙ.
Επηρεασε υπερ του Οχι κ μαλιστα πολυ χοντρα κ σε στυλ πολυ παλαιοκομματικο.
Καλησπερα ξενητεμενο νιατο.

Unknown είπε...

Η μερκελ λεει οτι με τιποτα δε θα υπαρξει συμφωνια......

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ηλία η εκκλησία ειναι μοιρασμένη. Ενα μέρος έχει βγάλει περιουσία εξω και (ευτυχως) το μεγαλύτερο μέρος προσπαθεί να οργανώσει τρόπους ανακούφισης ευπαθών ομάδων. Δυστυχώς ειμαι σε θεση να γνωρίζω κ τα δυο.

Καλο βράδυ σε ολους, τα λέμε το κρίσιμο σαββατοκύριακο.

austin είπε...

Παιδιά δεν ξέρω αν έχετε δει το συγκεκριμένο βίντεο του Λαπαβίτσα...

Ο τύπος είναι ΜΑΔΟΥΡΑΙΟΣ όσο δεν πάει. Τα λέει με μία άνεση...και φτάνει στο σημείο να πει ότι δεν θα πεινάσουμε, το πολύ πολύ να χάσουμε λίγο βάρος.

https://www.youtube.com/watch?t=581&v=a76cUzfZOIw

Unknown είπε...

0,88 αγορα ετε...... Μουαγιε !!

Λευτερης είπε...

Αχιλλέα το 9,45 που το στηρίζεις????

Λευτερης είπε...

που το διάβασες?????

austin είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=lQv4pih9KXE

Επειδή έπεσαν κάτι βίντεο από νομπελίστες (να τους χέσω, που δεν μας λέει κανείς τον τρόπο και τις επιπτώσεις ποσοτικοποιημένες για να πάμε στην δραχμή, έτσι ξέρω και εγώ...) που λένε να πάμε στη δραχμή, παρατήρησα ότι χέζονται στα γέλια όταν λένε για επιστροφή στη δραχμή...Ε, ρε σου λέει, θα χεστούμε στο τάλιρο.

Τέσπα. Δείτε απλά το βίντεο όλο. Μικρό είναι. ΑΠό το 1,20 και μετά λέει για τη συμβουλή στον πρωθυπουργό. Κοιτάχτε πως ρετάρει αφού έχει προηγηθεί το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!