Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική

ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ EUROGROUP
του 
Βασίλη Καραγιάννη..



Πολύ θετικά τα νέα απο το eurogroup ... θα επισημάνω οτι εχουμε συμφωνία (κι όχι δάνειο γέφυρα) και τα παρακάτω
1. τα 86 δις θα έχουν διάρκεια αποπληρωμής τα 32,5 χρονια με επιτόκιο 1%, το οποίο ειναι χαμηλότερο απο την πλειοψηφία των χωρών της ευρωζώνης. Με βάση το υφιστάμενο δάνειο ύψους 240 δις με μέση διάρκεια αποπληρωμής τα 17 χρονια, ο μέσος σταθμικος όρος αποπληρωμής του συνόλου του χρέους ανέρχεται περι τα 21 χρονια (στη Γερμανία ειναι 6 χρονια και στην Τουρκία 4 χρονια)
2. Οπως είχε αναφερθεί σε προγενέστερα σχόλια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα πειραχτούν οι καταθέσεις
3. Τα ποσά θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την εξυπηρέτηση των διεθνών υποχρεώσεων κι άλλων οφειλών της ελληνικής πλευράς, ενώ τα πρωτογενή πλεονάσματα ειναι χαμηλότερα
4. Ως πρωταρχικός παράγοντας για την ελάφρυνση του χρέους, καθορίστηκε η εξυπηρέτηση του χρέους. Αναγνωρίστηκε οτι τα πρώτα χρονια αυτο δεν θα αποτελεί πρόβλημα αλλα απο ένα σημειο και μετα, αυτο ενδεχομενως να αποτελεί. Αυτο στέλνει μηνύματα οτι ενδεχομενως να εχουμε περαιτέρω επιμήκυνση και κάποιες εγγυήσεις που θα επαναφέρουν το ΔΝΤ στο προγραμμα
5. Το νέο δάνειο θα ειναι 3τους διαρκείας και ύψους 86 δις. Η πρώτη δόση θα ειναι έως 26 δις (13 δις άμεσα, 3 δις το Σεπτεμβριο μετα απο υλοποίηση προαπαιτούμενων και 10 δις για τις τράπεζες, τα οποία θα κρατηθούν σε ειδικό λογαριασμό εκτός Ελλαδος)

6 σχόλια:

Ilias D είπε...

Καλημερα στην παρεα.
Χρονια Πολλα σε ολους κ ολες κ ειδικα στους εορταζοντες - ουσες.
Η Παναγια να βαλει το χερι της.

.......- το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να αναγκαστεί να συγκροτήσει πλέον κυβέρνηση ειδικού σκοπού με την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Αυτό το σενάριο έχει απορρίψει κατηγορηματικά ο κ. Τσίπρας και προϋποθέτει και την αλλαγή της κυβέρνησης με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Αν και ο κ. Τσίπρας το έχει αποκλείσει, αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup, αν εγκρίνει την συμφωνία ή αποφασίσει χρηματοδότηση-γέφυρα τρίμηνης διάρκειας και από τις πιέσεις που θα ασκήσει το Βερολίνο. Οι Γερμανοί προτιμούν μία κυβέρνηση όλων των συστημικών κομμάτων, με ή χωρίς τον Τσίπρα, από την παρούσα Βουλή.

Από την στιγμή που ο κ. Τσίπρας απωλέσει την δεδηλωμένη, θα πρέπει να καταθέσει την εντολή και η χώρα να πάει σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό προϋποθέτει την ανοχή των δανειστών, οι οποίοι στο εικοσαήμερο που θα μεσολαβήσει δεν θα πρέπει να απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ορισμένοι κύκλοι καλλιεργούν επίσης το ακραίο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού χωρίς τον κ. Τσίπρα, όπως είχε γίνει παλαιότερα με τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Αυτό όμως αποκλείεται, διότι ακόμη και αν αναγκαστεί να το δεχθεί ο κ. Τσίπρας δεν θα το δεχθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν ελέγχονται όπως παλαιότερα οι συνάδελφοί τους στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
.......

Εννοειται βεβαιως οτι αποψη μου ειναι:οι πολλες εκλογικες αναμετρησεις κανουν κακο στη χωρα κ ειδικα αυτη τηυν περιοδο.
Εδω την διαλυσε ενα Δημοψηφισμα,την Οικονομια.

ΥΓ.Ο Τουρκοφαγος ζει στιγμες δοξας παλι επιθεωροντας Ναυτικα Αγηματα.
Ο Χαικαλης που χαθηκε ρε παιδια; ευτυχως βαζει σε επαναληψη το mega την πολυκατοικια κ τον απολαμβανουν εκει οι θαυμαστες του.

dimsimeo είπε...

Χρονια πολλα σε οσους και οσες γιορταζουν!

Unknown είπε...

Χρονια πολλα σε ολους!!!

Unknown είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή δύναμη!

michele είπε...

Χρονια πολλα σε ολους τους Παναγιωτηδες και τις Μαριες και κυριως στους φιλους μας Πανο Αθηνα και Φασοκυνηγο. Μεγαλη γιορτη η Παναγια να μας φυλαει κυριολεκτικα!

austin είπε...

Καλησπερα σε όλους και χρόνια πολλά στους/ις εορτάζοντες/ούσες.
Σήμερα ήταν ή πρώτη μέρα πραγματικών διακοπών που έκανα... Με μπόλικο υπνο και αραγμα σωστό σε παραλία.
Είδα βέβαια και λίγο από το τσίρκο. Μαδομουνι που λέει και μια φίλη (περασμένη ή ώρα για αυτό και ή βρισιά) μεταξύ τους. Προχωρημένη ή κατάσταση τους.