Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΜΙΑ ( ΟΦΘΑΛΜ) ΑΠΑΤΗ..
του 
Τάσου Τέλλογλου


Όσοι άκουσαν το διάγγελμα του κ. Τσίπρα προχθές το βράδυ ίσως να ένιωσαν όπως ο γράφων: Αν δεν γνωρίζαμε ότι ο πρωθυπουργός λέγεται Αλέξης Τσίπρας, ίσως να μας έλεγε ότι ονομάζεται αλλιώς. Φυσικά οι πολιτικοί, όπως και εμείς οι υπόλοιποι, λένε ψέματα στην ζωή τους. Αλλά σπάνια στα 41 χρόνια ύπαρξης της ελληνικής δημοκρατίας, ένας πολιτικός έχει παρουσιάσει, με τέτοιο ωμό κυνισμό και σύστημα, παραβιασμένες υποσχέσεις σαν εν μέρει εκπληρωμένες και απανωτές ήττες σαν, μερικές έστω, επιτυχίες.

Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης απέμεινε η επαναπρόσληψη των καθαριστριών και οι αναθεωρημένες 100 δόσεις. Από την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, ο ILO και από την αύξηση των συντάξεων, η μη άμεση κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Από την διαγραφή του χρέους, τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και από την κατάργηση της φοροεπιδρομής, η έντασή της. Από την «Ευρώπη που αλλάζει», η «Ευρώπη» σκέτο. Διότι φυσικά η Ευρώπη δεν αλλάζει επειδή το επιθυμεί ένας λαός, που αντιπροσωπεύει το 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, με ιδέες της δεκαετίας του '70.

Ο Ορέστης Καλογήρου, καθηγητής στο ΑΠΘ, έγραψε χθες στο facebook ότι του πρότειναν (αρμοδίως; αναρμοδίως;) να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, διότι ψάχνουν «μνημονιακούς» υποψήφιους. Φυσικά, αρνήθηκε. Αλλά και μόνο το θέαμα ενός ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιους που θα ευαγγελίζονται έναν κόσμο που δεν πιστεύει, θα σηματοδοτήσουν μια προεκλογική εκστρατεία ενός πολιτικού τραβεστί. Ίσως θα πρέπει να κατανοήσουν οι επιτελείς του κ. Τσίπρα ότι δεν αρκεί η προσωπική δημοφιλία για να κερδίζεις στην πολιτική: Χρειάζεται και κατιτίς μέσα ή, τουλάχιστον, γύρω από το «κιβώτιο», για να παραφράσουμε τον Άρη Αλεξάνδρου. Το ότι το κιβώτιο ήταν άδειο αποδείχθηκε τους προηγούμενους μήνες. Ασφαλώς, ακόμα και την εποχή που όλα ταξιδεύουν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι το 1949, χρειάζεται να περάσει κάποιος χρόνος για να το αντιληφθούν αυτό όσοι αγωνίζονται για την σωτηρία του (άδειου) κιβωτίου. Αν δεν μπορούν ωστόσο να πουν την αλήθεια –και δεν μπορούν– ας προσέξουν τηρώντας κάποια προσχήματα. Διότι κινδυνεύουν να εξευτελιστούν για δεύτερη φορά μαζί με εκείνους που θα τους αναδείξουν στην εξουσία.


ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα....και ξαναλεω ο εξυπνος δεξιος ψηφιζει τσιπρακο!!!
Ολα τζαμπα........

μπαρμπαλιας είπε...

Λεααααα κλμ
επειδη ο κοσμος δεν παιζει χρηματιστηριο
και δεν εχει και παραδες να τα παρει τζαμπα...
ετοιμασου για εκπληξεις

Unknown είπε...

Για ολααα ετοιμος......!!!!!!

austin είπε...

Καλημέρα. Δυστυχώς ακόμα το κόμμα του Τσίπρα, θα είναι μπροστά. Είναι ή Τρανή απόδειξη ότι ο λαός δεν είναι σοφός. Είναι είτε αμόρφωτος, είτε βολεμενος είτε αδαης.

Εάν καταρρεε το ποσοστό του σε επίπεδα διψηφια μεν, αλλά με τον 1 μπροστά, τότε θα αποδείκνυε ότι είναι ή πάει να γίνει σοφότερος.

Και οποίος πει "ναι αλλά οι προηγούμενο...", το επιχείρημα αυτο δεν πιάνει τόπο πλεον. Γιατί ότι και αν έκαναν οι προηγούμενοι, δεν έκλεισαν με ΕΠΙΛΟΓΗ τους τις τράπεζες. Χωριά που και το μνημονιο του Τσιπρα θα φτωχοποιησει. Ότι έκαναν οι προηγούμενοι.

Και επειδή κατάφερε να εκλεχθεί ως "ο δεν γίνεται να είναι χειρότερος από τους προηγούμενους" τώρα απλά για να καταλάβει ο μωροσοφος λαός (για αυτό και μόνο χρησιμοποιώ την σύγκριση) απέδειξε ότι είναι χειρότερος από τους προηγούμενους.

Για να μην γράφω σεντόνια από το κινητό για επιχείρημα γιατί είναι χειρότερος από τους προηγούμενους, οποίος με θεωρεί υπερβολικό θα το γράψω το σεντόνι μου.

austin είπε...

Α και ξανατονιζω στην παρέα και σε οποίο άλλον διαβάζει, ότι δεν υποστηριξα ποτέ τους προηγούμενους. Ούτε είχα όφελος, και τους εκραζα γενικά για τα αισχη που έχουν κάνει στους προ μνημονίου κιόλας εποχή...

Unknown είπε...

Ζω για την στιγμη που θα ρωτουν οι συριζαιοι τους λαφαζανικους που θα βρειτε τα λεφτα........

mixalis mixalios είπε...

Έγραψες Λεα...

Unknown είπε...

Χαχχααα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καληνύχτα με μια σκέψη
http://ow.ly/i/coDE3