Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΗ( μινι ) ΑΝΑΛΥΣΗ ...




Το γεγονος ειναι οτι η τεραστια δημοσκοπικη διαφορα του Συριζα των αρχων Ιουλιου ( +20 μον)φαινεται λογω των γεγονοτων να εξανεμιζεται. Αυτο οφειλεται 1) στην μεγαλη αποσυσπειρωση των οπαδων του που παντως πανε στους αναποφασιστους 2) στην υπαρξη Μειμαρακη που α) μιλαει λαικη γλωσσα β) απετελεσε θετικη εκπληξη με την παρουσια του στη βουλη ακομα και για μετροπαθεις φιλελε 3) εκανε να "ξεχαστει" ο Σαμαρας.
 Οι ομαδες τωρα που εδωσαν το ΡΕΥΜΑ στην προηγουμενη νικη Συριζα ειναι : 1) μεγαλο ποσοστο της μεσοαστικης ταξης που απογοητευτηκε 2) φτωχοι με ελπιδα που διαψευστηκαν και 3) αριστεροι ιδεολογοι. Πολλοι απο τους πρωτους θα επιστρεψουν στα ακραιφνη αστικα κομματα ( ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ, καποιοι εξ αυτων θα πανε ΕΝ κΕΝΤΡΩΩΝ. 
Μερικοι εκ των δευτερων θα στραφουν προς ΛΑΕ και Χρ Αυγη .Αρκετοι απο τους τριτους θα στραφουν προς ΛΑΕ -ΚΚΕ.

Επομενως υπαρχουν πολλες μικροομαδες που εχουν λογο να απομακρυνθουν και ΕΠΙΛΟΓΕΣ να πανε.Αντιθετα δεν βλεπω ΕΙΣΡΟΕΣ και απο που θα προελθουν. Κατα συνεπεια μελημα του Τσιπρα ειναι να ΚΡΑΤΗΣΕΙ καποιες δυναμεις η να τις επαναφερει αν κανει μια καλη προεκλογικη εκστρατεια η ΔΕΝ κανει καθολου λαθη.
Βασει αυτων των αρχικων δεδομενων ,ξεκιναμε απο ντερμπυ ,που αν ομως συνεχιστει να διαφαινεται απο τις δημοσκοπησεις ,ενδεχομενως το ΤΕΛΙΚΟ ρευμα θα τον κανει να χασει και την πρωτη θεση .

Δεν αναφερθηκα καθολου σε θεματα υψηλης πολιτικης πχ τι σχημα θελουν οι ξενοι,ποιος μπορει να στηριξει μνημονιο,η αν ΑΥΤΟ το μνημονιο μπορει να υλοποιηθει ως εχει κλπ. Αυτα ,σε δευτερο χρονο.


                                                                                                                              Michele 

1 σχόλιο:

austin είπε...

Καλημέρα. Μιχάλη πολύ καλός!

Εγώ περνάω σε κάτι υπερβολικό, αλλά το λέω εν πλήρη γνώση μου και ας ξεπερνάει τα όρια του ανεκτού για ¨δημόσια" δήλωση. Όλοι ξέρετε ότι είμαι σε γενικές γραμμές συγκρατημένος.

Πρόσφατα, σε μία πολιτική κουβέντα που είχα και αγανακτισμένος από την κάκιστη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασα στο υπερβολικό σημείο να πω-ξεφύγει ότι αυτός που θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα για δεύτερη φορά είναι "κλινικά χαζός". Ο συνομιλητής μου, προσπάθησε νε μου αναδείξει ότι είναι λάθος χαρακτηρισμός αυτός, ότι υπερβάλλω και ότι γενικότερα δεν πρέπει να "ξεφεύγουμε".
Παθιασμένος όμως εγώ, που βλέπω φίλους να ετοιμάζουν βαλίτσες για μετανάστευση, μπήκα στην διαδικασία να τεκμηριώσω το γιατί θα είναι "κλινικά χαζός". Δυστυχώς, μετά από εκείνη την τεκμηρίωση και μετά από ήρεμη σκέψη, έφτασα στο ΔΥΣΤΥΧΕΣ συμπέρασμα, ότι όντως αυτός που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ είναι το λιγότερο… χαζός.
Βαρύς και απρεπής χαρακτηρισμός, ειδικά για συνανθρώπους μας, αλλά όταν το κόμμα αυτό έχει προκαλέσει μόνο πρόβλημα στην χώρα, στην κοινωνία, στην οικονομία, δεν βρίσκω άλλο λόγο πέρα από τον παραπάνω για ψηφίσει κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.

Πολύ απλά: Αν είχες μία επιχείρηση και ένας υπάλληλος σου της έβαζε φωτιά, την ώρα που είχες "κουτσορυθμίσει" τα χρέη της και ρόλαρε κάπως η παραγωγή μετά από 5 χρόνια βάλτου, τι θα ήσουν αν αποφάσιζες να βάλεις ως γενικό διευθυντή τον συγκεκριμένο υπάλληλο…?

ΥΓ: Ο κρατικοδίαιτος ή λαμόγια ή κουτοπόνηρος ή ο κρατικοδίαιτος, χαζός είναι. Δεν αναφέρομαι προφανώς στον ολιγάρχη ή αυτόν που κάνει λαμογιές, έχοντας πολύ δύναμη στα χέρια του και είναι στο απυρόβλητο. Αυτοί έχουν εξασφαλισμένο 100% ότι δεν θα τους πιάσουν. Οι άλλοι που ρισκάρουν την όποια ποινή, ή ζητούν να βολευτούν οι ίδιοι με κόστος το μέλλον των παιδιών τους, χαζόι είναι, όχι κουτοπόνηροι. Γιατί όπως βλέπουμε περιουσίες μεσαίων που καπηλεύονταν το κράτος, έχουν ήδη εξανεμιστεί με έμμεσους ή άμεσους τρόπους.