Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ,ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..


Η Γαλλία βρίσκεται σε πολεμική κατάσταση μετά από πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που, μέχρι στιγμής, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 60 ανθρώπους. Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ έκλεισε τα σύνορα της. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν με έκρηξη βομβών καθώς και με επιθέσεις ενόπλων εναντίον ανύπτοπτων πολιτών.

Η πρώτη επίθεση έγινε με καλάσνικοφ στο εστιατόριο «Le Petit Cambodge», στην οδό 18 Αλιμπέρτ στο 10ο διαμέρισμα στο Παρίσι.  Η άλλη έγινε στο στάδιο Stade de France, όπου διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλία - Γερμανία και τον οποίο παρακολουθούσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν τρεις εκρήξεις χειροβομβίδων και βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα τα οποία - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές - ανήκουν σε καμικάζι αυτοκτονίας.

Ο αρχικός απολογισμός κάνει λόγο για 60 νεκρούς καθώς και «δεκάδες» τραυματίες.

Επιπλέον, όπως ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο  θέατρο Bataclan βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 100 όμηροι. Όμηρος μέσα από το Bataclan έκανε απελπισμένη έκκληση για βοήθεια μέσω site κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι ακόμη μέσα στο Bataclan. 10ς όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν.».


Συγκλονισμένος δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των αποψινών αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε τον γαλλικό λαό».



τo στάδιο μετά την έκρηξη των χειροβομβίδων. Ο Φ. Ολάντ ήταν στο στάδιο. 



Πτώματα στους δρόμους



via protagon.gr 

12 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

γλυκια μας Lara...
αν τη γλυτωσουμε με καμια malade ...θα ειμαστε τυχεροι .
ελοχευουν τρομοκρατικα χτυπηματα οπου και να ειμαστε και αν τη γλυτωσουμε ολως τυχαιως...ερχεται το μνημονιο τρια του
νεαρου εμπαναστατι τσε ,με τις χαριστικες βολες .
τωρα για το κυριως θεμα που ειναι συγκλονιστικο ,αποψη μου ειναι οτι οι υπηρεσιες ασφαλειας παγκοσμιως κανουν νανι τους και οχι οτι δεν θελουν ¨η δε μπορουν (ακομη και το ισραηλ)
απλα αποδεικνυεται οτι η προσβαση στο σκληρο πυρηνα του ιδεολογικου τζιχαντ
ειναι αδυνατη και εκει ειναι το προβλημα .οταν ο αλλος αυτοανατιναζεται φωναζοντας "ο θεος ειναι μεγαλος" και οποιον παρει μαζι του, εισαι χαμενος απο χερι.
εν τω μεταξυ η ευρωπη εχει γεμισει με "προφυγες" μαζι με γυναικοπαιδα σαν προμετωπιδα.
ουτε καλα ξεμπερδεματα δεν μπορω να πω .




austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Έτσι είναι Μπαρμπα... Όταν για να χειριστείς καταστάσεις επενδύεις στον ισλαμικό φονταμενταλισμό, τότε ή κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη, όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν δίνοντας μάχη για τον θεό σου. Καλό στον εγκέφαλο δλδ...

Το θέμα είναι θέλουν να ξεφυγει η κατάσταση ή τους ξέφυγε, γιατί έχουν συνηθίσει όταν πάει προς εκτροπή να βάζουν τα μέσα τους και να περιορίζουν την "δράση των αντιπάλων".

Unknown είπε...

Καλημέρα. Απαράδεκτη ενέργεια...μόνον από ψευτομαγκες όπως είναι οι μουσουλμανοι θα το περίμενες!
Κολοφαρα

hippy είπε...

Καλησπέρα

ο καλύτερος νομίζω τρόπος να γλυτώσει ο κόσμος από την τρομοκρατία είναι ν΄αποκτήσει η ζωή για τον τρομοκράτη αξία. Tροφή, μόρφωση, οικογένεια, ελπίδα. Δυστυχώς απαιτεί χρόνο πολύ και υπομονή. Έχει το καλό όμως ότι απαλύνει με την έναρξη ενός τέτοιου προγράμματος κι άλλα προβλήματα, όπως πχ το προσφυγικό. Αυτό νομίζω πρέπει να απαιτήσουμε απ΄τις κυβερνήσεις μας. Συμβάλλοντας εννοείται με τον οβολό μας.

mixalis mixalios είπε...

Συγγνώμη...χάσαμε και από το Λουξεμβούργο? Σαν Μαρίνο σου ερχόμαστε...

Είδες άμα η Συρία δεν έχει πετρέλαια κανείς δεν ασχολείται!τώρα όμως είναι αργά που θα αρχίσουν οι επιδρομές εναντίον του ισλαμικού κράτους...

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημερα τόπος του λεγειν, γιατι δεν ξεκινησε ομορφα η μερα αλλα με τρομερη ένταση, συναισθηκατικη φόρτιση και το κυριοτερο ενα αλαλουμ δηλσωσεων και αντιπαραθεσεων.
Το πρώτο διάγγελμα χτες το βράδυ του Όλαντ ηταν μια πανωλεθρία. Τρακαρισμενος, εμφανώς ανήσυχος, μετέδιδε άγχος και πανικό. Το δεύτερο σήμερα, πριν απο λιγο, παρασάγγας καλύτερο. Ψύχραιμος, αποφασιστικός με αναφορά στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, τη νομιμοτητα, τη δημοκρατία. Η Γαλλία επιστρέφει σταδιακά σε αυτό που όλοι οι Ευρωπαιστες αγαπάμε: την προσήλωση στο τρίπτυχο Liberté, égalité, fraternité.
Όσο υπάρχει θέμα ασφάλειας, η δημοκρατία θα αμύνεται και θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα, ως και οφειλει. Όχι όμως με φανατισμό ή πανικό. Αυτή ειναι κι η ειδοποιός διαφορά ενος ολοκληρωτικου ή στρατολαγνου καθεστώτος απο μια δημοκρατία ευρωπαϊκού τυπου.
Μην ξεχνιομαστε και κυρίως μην υποτιμουμε τις συνθήκες ή το πλαίσιο αυτων των επιθεσεων. Μην οδηγουμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα λογω συναισθηματικής φόρτισης, ιδεολογικων αγκυλωσεων, θρησκευτικων πεποιθήσεων. Το γεγονός απαιτεί την απόλυτη προσήλωση σε ολα αυτα που μας διακρινουν απο την ISIS. Mην υιοθετειτε τον θυμό τους. Γνωριζουμε πολυ καλύτερα, δεν νομιζετε;
[Οσο εγραφα το παραπανω απρακολουθουσα απο το France24 εναν Γαλλο πολιτη να μιλα στην καμερα¨:"Δεν ξέρω πώς να εκφράσω τον πόνο μου. Τα 'χω χασει. Μια τρομοκρατική πραξη δεν πηγαίνει μπροστά τη χώρα μου ή την ανθρωπότητα. Νιώθω να απειλούνται τα ιδανικά της πατρίδας μου για ελευθερία και δημοκρατία. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, αυτο που γνωρίζω ομως με βεβαιότητα ειναι οτι δεν πρέπει να να κυριαρχήσει ο φόβος της βαρβαρότητας".

Νομιζω οτι τα 'πε όλα. Χωρίς αναφορές σε ιμπεριαλισμό, ευρωσκεπτικισμο, καλούς Χριστιανούς οπως διάφοροι εγχώριοι αυτοκλητοι σωτήρες. Γιατί βλεπετε εδώ είμαστε απαιδευτοι, αμαθεις, ανιστοριτοι, ενω εκεί ειχαν κι ενα Διαφωτισμο βλέπεις. Και ναι η διαφορά κάνει μπαμ απο χιλιόμετρα, δυστυχως.)

Τελος να θυμισω οτι ο ισλαμικος φονταμενταλισμος που θρεφει τον εξτρεμισμο και την τζιχαντικου τυπου τρομοκρατια ειναι πολυσυνθετο φαινομενο και ναι εξαιρετικα δυσκολο να αντιμετωπιστει οπως γραφουν τοσο οι κκ Μπαρμπαλιας και Austin. Δεν ειναι όμως ατρωτος. Υπαρχουν τροποι αρκει επιτελους να υπαρξει μια συνεννοηση και ενα κοινο μετωπο. Αυτο ειναι μια αρχη. Ιδωμεν.

Προσωπικα μπορει η Πολη του Φωτος να σκοτιεινιασε χτες, ελπίζω να μην μαυρισουν και οι σκεψεις/τροπος ζωης των Ευρωπαίων ηγετων/πολιτικων. Και ο νοων νοειτω.]

austin είπε...

Αγαπητή Φρόσω καλημέρα. Πολύ ωραία για ακόμα μια φορά. Το προβλήμα που θεωρω οτι συμβαινει είναι ότι τον τροφοδοτούν και δεν τον αντιμετωπίζουν και μετά κάνουν πως τον αντιμετωπίζουν... Νομίζω ότι βλέπουμε σε πλήρη εξέλιξη το τελικό στάδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Που είναι και το πιο επίπονο και πρέπει να εμπεριέχει αίμα δυστυχώς. Ή κακιά Ευρώπη θα δείξει αλληλεγγύη στους ευρωπαϊκούς λαούς, και θα αναδειχθεί ποσό αναγκαίο είναι να ομοσπονδιοποιηθει ή Ευρώπη , για να οχυρωθεί καλύτερα από τον οποίον κίνδυνο.

Γιατί το Παρίσι (πάλι)ως αρχικός στόχος (αν θα υπάρξουν επόμενοι);

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστην
τα γεγονοτα αφενα και η παρεμβαση σου δυο,σηκωνουν συζητηση ,που δε χωραει
στο μικρο κλισε που γραφουμε αποσπασματικα δυο λογια ο καθενας ,αλλα που σε καθε περιπτωση δινει το στιγμα του.
παντα ειχα μεγαλο προβληματισμο με τις θρησκειες και τον φανατισμο τους και για δαυτο φροντισα να καθαρισω τη θεση μου με τον εαυτο μου .ο θεος "η ο μπιραλλαχ ειναι μεσα μας και τον χρησιμοποιουμε κατα πως μας βολευει .
η διαφορα μου ειναι οτι δε θα επιανα ποτε το καλάσ για κανενα θεο .
στην παρεμβαση του φιλτατου hippy,θα ελεγα οτι καλα και αγια σαν σκεψεις ,
αλλα επειδη εχω ζησει σε καποια μερη
με θρησκευτικο "κολημα",σου λεω φιλε μου οτι υπερανω ολων ειναι ο θεος τους
"τζιχαντ"σημαινει ο αγωνας για τον προφητη ...οποτε τι να λεμε εμεις και που τελικα δεν μπορουμε να το κατανοησουμε

Unknown είπε...

Κ για να μιλήσουμε με όρους χρημάτων. Την Δευτέρα βούτυρο στο ψωμί τούς αυτό!
Και την Παρασκευή αγόρασα δίχως αύριο.
Θα πέσει το ξύλο της αρκούδας. Ρε τίποτα δεν με θέλει

michele είπε...

Καλο απογευμα σε ολους .Πολυ ενδιαφερουσες σκεψεις -τοποθετησεις

Προκειται -για αλλη μια φορα-για πολιτιστικο/πολιτισμικο πολεμο
η ευρωπαικη δημοκρατια-ο πλουραλισμος , η αλληλεγγυη
πρεπει να νικησει

Καποιοι,χρησιμοποιουν καποιους ανθρωπους /πολλους ,επιρρεπεις στο θρησκευτικο φανατισμο η σε πολιτικες φατριες για εξυπηρετηση των σκοπων τους
Δεν ειναι καινουργιο,αλλα καποια στιγμη
η ανθρωπινη ζωη πρεπει να ειναι ΠΑΝΩ απ ολα

ακομα κι ο ΘΕΟΣ οποιοσδηποτε θεος κι αν ειναι ,αυτο το πλασμα"εφτιαξε" σαν ανωτερο ολων των εμβιων οντων

Ilias D είπε...

Να χαιρετησω πρωτα τους Γαλλους ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ μου.
Γεια κ στους φιλους στην Ε.Γ.

ΥΓ. Γιαν να δω ποσα κοτσια εχουν οι Ευρωπαιοι πακεταδες.
Θα φανει απο την συμπεριφορα των ευρωπαικων Χρημ.

Ilias D είπε...

....
ΥΓ.2 η αν ειναι χαμενα κορμια.