Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

.




                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

9 σχόλια:

austin είπε...

165% πάνω η Πειραιώς στο OTC... Με διπλάσιο ήδη όγκο από αυτόν που κάνει κατά μέσο όρο.

Μόνο φθορά σου προκαλεί πάντως να κοιτάς την αγορά αυτή. -7% κοντά σήμερα τα ΣΩΛΚ, τα ελπε που βγαίνουν από τον δείκτη είχαν χαμηλότερη πτώση από την ΔΕΗ που μπαίνει.

Ο ΟΠΑΠ στα χαμηλά του γενικά ότι κέρδη είχε την παρασκευή τα έχασε σήμερα.
ΕΧΑΕ είναι λες και αντί να μπουν στην αγορά τα λεφτά της ΑΜΚ, θα τα βάλει η ίδια η ΕΧΑΕ. χαχα.

Τι κοτέτσι είναι αυτό. Και τα νεύρα μου είναι κρόσια...γιατί όλο αυτό τον καιρό βλέπω ότι είναι το "ΧΑΑ της μίας μέρα το πολύ" και εγώ περιμένω να δουλέψει η ειδησεογραφία σωστά.

Πάλι καλά που μου σφύριξες και πήρα κανά κοτόπουλο! χαχα!

giannhs kon είπε...

ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ

…………….σε ξέχασα το πρωί

giannhs kon είπε...

Καλησπερα σε όλα τα παιδια μεγαλα και μικρα

Τι πάθατε μεσημεριάτικα και πλακωθήκατε στο ξεφόρτωμα ???? ήρθε η ώρα για αγορές Ferrari NV (RACE) ?? ……… χαχα

austin είπε...

Κανείς ιδέα τι πακέτα ήταν αυτά στο αλφατπ που μετά έβγαλε μήνυμα halt? Έχει ιδέα

Andreas D. είπε...

Καλησπέρα Γιάννη. Ευχαριστώ πολύ.

Andreas D. είπε...

Austin, μη το ψάχνεις, 2 πακέτα ήταν...

Unknown είπε...

Πιθανότητες άρσης capital controls
2016
α’ τρίμηνο: 6%
β’ τρίμηνο: 16%
γ’ τρίμηνο: 45%
δ’ τρίμηνο: 68%

2017
α’ τρίμηνο: 78%
β’ τρίμηνο: 86%
γ’ τρίμηνο: 91%
δ’ τρίμηνο: 94%

Unknown είπε...

Αυτό από το Λονδίνο... Άρα τράπεζες με προσοχή παιχνίδι

Unknown είπε...

Αν το πάρω κινδυνεύω να χάσω τα λεφτά μου;

Η τιμή του warrant μπορεί να πάει στο μηδέν όπως φαίνεται από το παραπάνω διάγραμμα. Μπορεί να πάει στο μηδέν όταν η πιθανότητα να είναι η μετοχή πάνω από την τιμή εξάσκησης είναι πολύ πολύ μικρή.

Έτσι αν στο warrant πάνω στη μετοχή της Τράπεζας Χ έχει τιμή εξάσκησης 0.5 ευρώ και η μετοχή είναι στα 10cents τότε η πιθανότητα να είναι στη λήξη πάνω από τα 50cents είναι πολύ μικρή και έτσι η αξία του warrant θα είναι κοντά στο μηδέν.

Τι αποδόσεις μπορώ να προσδοκώ;

Όσο αυξάνεται η τιμή της μετοχής τόσο αυξάνεται και η τιμή του warrant. Ναι, αλλά πόσο είναι το τόσο; Η απάντηση δίνεται από το delta του warrant. Το delta δίνεται από έναν άλλο μαθηματικό τύπο, ο οποίος προκύπτει από τον τύπο Black & Scholes, και παίρνει τιμές από 0 έως 1. Όσο πιο χαμηλά είναι η τιμή της μετοχής τόσο πιο κοντά στο μηδέν είναι το delta το οποίο σημαίνει ότι όταν η μετοχή είναι πολύ χαμηλά ακόμα και αν ανέβει λίγο δε θα αλλάξει η τιμή του warrant. Όσο πιο μεγάλη είναι η τιμή της μετοχής τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή του delta (τόσο πιο κοντά στο 1), το οποίο σημαίνει ότι αν ανέβει η τιμή της μετοχής κατά 10 cents για παράδειγμα, θα ανέβει και η τιμή του warrant κατά 10 cents.

Για... προχωρημένους

Αν η τιμή της μετοχής είναι κοντά στην τιμή αύξησης τότε ενδέχεται το delta να είναι γύρω στο 70% στην αρχή. Αν υποθέσουμε τις παρακάτω τιμές για ένα warrant της Τράπεζας Χ τότε μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Warrant 5ετές στην Τράπεζα Χ με τιμή εξάσκησης 0.5 ευρώ και η τιμή της μετοχής στο 0.5. Έτσι, αν υποθέσουμε μεταβλητότητα 45% για τα επόμενα 5 χρόνια, τότε αυτό συνεπάγεται (τύπος Black & Scholes) τιμή 20cents για το ένα warrant και 70% delta. Αν η Τράπεζα Χ ανέβει κατά 10cents τότε η τιμή του warrant θα πρέπει να ανέβει κατά 7 cents στα 27cents. Έτσι άνοδος 20% για τη μετοχή (από 0.5 à 0.6) είναι άνοδος 35% (από 0.2 à 0.27)

Υπάρχει, λοιπόν σημαντική μόχλευση, στο trading των warrants. Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να μπορεί κανείς να κάνει πράξεις στα securities αυτά σε τιμές κοντά στις θεωρητικές τους και το bid-offer της αγοράς να είναι αρκετά μικρό ώστε να το μέσα-έξω να μην κοστίσει τόσο ώστε να ροκανίσει σημαντικά το περιθώριο κέρδους.