Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 



ΤΗΕ ΒΙG SHORT
και ΑΛΛΕΣ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ ..


του Τομ Χάντλεστον Τζούνιορ


Η ταινία ‘The Big Short’ έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 23 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το τελευταίο παράδειγμα παραγωγής του Χόλυγουντ που ενοχοποιεί τη Wall Street για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Η ταινία είναι μια μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Μάικλ Λιούις και ακολουθεί μια ομάδα διεφθαρμένων επενδυτών που προέβλεψαν τη στεγαστική και πιστωτική φούσκα, και έβγαλαν λεφτά απ’ αυτό. Με μια πλειάδα αστεριών, όπως οι Μπραντ Πιτ, Κρίστιαν Μπέιλ, Ράιαν Γκόσλινγκ και Στιβ Κάρελ, η ταινία έχει επαινεθεί από τους κριτικούς για τον τρόπο που εισάγει τον θεατή στο αντικείμενό της.

Δεν είναι όμως το ‘The Big Short’ η μόνη ταινία που θέτει στο επίκεντρό της τη χρηματοπιστωτική κρίση. Ιδού άλλες έξι:

1. TOO BIG TO FAIL
Πρόκειται μάλλον για την πιο ισορροπημένη απεικόνιση από το Χόλυγουντ των τραπεζιτών και των ρυθμιστικών αρχών στο παρασκήνιο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η ταινία, μια μεταφορά του βιβλίου του Άντριου Ρος Σόρκιν, καλύπτει τα γεγονότα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και ακολουθεί τους τιτάνες της Wall Street που συναντιόνταν με τους ρυθμιστές για να διαπραγματευτούν την ομοσπονδιακή διάσωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

2. INSIDE JOB
Αυτό το ντοκιμαντέρ από το 2010 έχει επαινεθεί ως ένα από τα πρώτα ντοκιμαντέρ που κατάφερε να καταπιαστεί με επιτυχία με το δύσκολο θέμα της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του 2008. Στην αφήγηση συναντάμε τον Ματ Ντέιμον, ενώ η ταινία εισάγει τον θεατή σε θέματα όπως η συγκέντρωση εξουσίας της Wall Street και η εξέλιξη αμφιλεγόμενων πρακτικών μεταξύ των τραπεζών που οδήγησαν στη φούσκα των ακινήτων. Η ταινία, ένα δριμύτατο κατηγορώ εναντίον της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, εξασφάλισε βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ στον σκηνοθέτη Τσαρλς Φέργκιουσον.

3. CAPITALISM: A LOVE STORY
Πρόκειται για ταινία του πασίγνωστου και πολυβραβευμένου ντοκιμαντερίστα Μάικλ Μουρ που κυκλοφόρησε το 2009. Η υποδοχή από την κριτική δεν ήταν τόσο ένθερμη όσο ήταν για άλλες ταινίες του Μουρ, με κάποιους κριτικούς να παραπονιούνται ότι η ταινία έκανε υπερ-απλούστευση κάποιων πτυχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ. Όμως, ανεξάρτητα απ’ αυτό, η ταινία μάλλον υπήρξε αρκετά ψυχαγωγική εφόσον είχε έσοδα 17 εκατομμυρίων δολαρίων σε εισιτήρια παγκοσμίως – μια εξαιρετική επίδοση για πολιτικό ντοκιμαντέρ.

4. WALL STREET: MONEY NEVER SLEEPS
Το 2010, ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν γύρισε τη συνέχεια στο ‘Wall Street’, την ταινία του 1987 στην οποία ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται τον Γκόρντον Γκέκο που έγινε μια καρικατούρα όλης της υπερβολής των 1980s. Στο ‘Wall Street: Money Never Sleeps’, ο Γκέκο επιστρέφει σε μια πιο συμπαθητική εκδοχή του, και προσπαθεί να προειδοποιήσει τους πρώην συναδέλφους του για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση, ενώ παράλληλα επιδιώκει την επανασύνδεση με την κόρη του.

5. MARGIN CALL
Το Margin Call, παραγωγή του 2011, ανήκει στο σπάνιο είδος του «χρηματοπιστωτικού θρίλερ» που μας δείχνει τα γεγονότα όπως αυτά εξελίσσονται σε μια χρονική περίοδο μόλις 36 ωρών. Συγκεκριμένα, παρακολουθούμε τις προσπάθειες μιας ομάδας επενδυτικών τραπεζιτών της Wall Street να προστατέψουν το αφεντικό τους εν μέσω της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων. Η ταινία εξετάζει σε βάθος την απερίσκεπτη συμπεριφορά των τραπεζών σε σχέση με τίτλους στηριζόμενους σε ενυπόθηκα δάνεια, με τους ήρωες της ταινίας να προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφορτωθούν αυτούς τους τίτλους μόλις κατέστη σαφές ότι ήταν τοξικοί.

6. THE QUEEN OF VERSAILLES
Πρόκειται για ένα reality show γύρω από την καταστροφική προσπάθεια μιας πλούσιας οικογένειας από τη Φλόριντα να οικοδομήσει ένα τεράστιο παλάτι – απομίμηση ενός κτιρίου που κάποτε στέγαζε τη γαλλική μοναρχία. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η ταινία αποτελεί ένα μοναδικό πορτραίτο μιας κάποτε εύπορης οικογένειας που παλεύει να επιβιώσει αντιμέτωπη με την οικονομική κατάρρευση. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα μέλη της οικογένειας Σίγκελ καθώς η κατασκευή του γιγαντιαίου σπιτιού σταματά και η οικογένεια αναγκάζεται να απολύσει εργαζόμενους και να περικόψει τις σκανδαλώδεις δαπάνες της για να αποτρέψει την κατάσχεση του ακινήτου.

Fortune



Greek Finance Forum

73 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Και μια και ο τίτλος του άρθρου είναι the big short, τι γίνεται ρε παιδιά στον γερμανό; Ξύλο πάλι, κεφάλι δεν σηκώνει, καλό το ξεκίνημα του 16

Unknown είπε...

Καλημέρα κ καλή φώτιση!!

Μου έστειλε φίλος την ανάλυση του ζανλευκου...δεν ξέρω ποιος είναι αλλά μου λένε ότι είναι καλός!

Αυτός δίνει λέει άνοδο!

Ας κρατάμε μικρό καλάθι...

michele είπε...

Καλημερα καλημερα σε ολους! Ο Ζαλευκος ειναι ο αγαπητος γιατρος Παπαβασιλειου με ωραιες αναλυσεις Λεα. Η ιστοσελιδα του ειναι εδω αριστερα στη στηλη ,στις σελιδες τεχνικης αναλυσης

Λευτερης είπε...

Χρόνια καλά, καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους μας.

Η δημοσκοπική κατάρρευση του κ. Τσίπρα.
http://www.liberal.gr/arthro/27273/politiki/2016/i-dimoskopiki-katarreusi-tou-k-tsipra-kai-meta-ti.html

michele είπε...

Παει και ο Μακης "Μακαρος"
Ψωμιαδης απο πνευμονικο οιδημα. Αξεχαστα τα χρονια του Μαρακες στην Αμερικης

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Η μόνη αναβολή που δεν μπόρεσε να πάρει....

austin είπε...

Σωστός ο Άλεξ...

Ε ρε παίδες, αύριο έχουμε να φάμε το χωσιμο της αρκούδας και εμείς. -1,63 ο γερμανός με την γκαπαρα πάνω εκεί να μενει αρχοντικά ανοικτή. Ωραία μπήκε το 16 πάντως για τον πλανήτη. Καμία αναταραχή, ούτε τα φωτάκια από τα δέντρα δεν έχουν σβήσει ακόμα και οι κομμουνιστές κάνουν πυρηνικές δοκιμές.

Unknown είπε...

Καλησπερα...εγω ειμαι συγκρατιμενα αισιοδοξος....καλα μθα διορθωση για νεα υψηλα τα εξω πρεπει να την κανουν χρειαζονται χρημα ρε παιδια για ποιο υψηλα επιπεδα..σημερα το pmi της ευρωπης τα λεει ολα!!!

Το φθηνο πετρελαιο τα λεει ολα ..οτι καλυτερο για την ευρωπη ασε που ακογεται οτι η σ.αραβια θα πουλα πολυ φθηνοτερο πετρελαιο μονο στην ευρωπη...

Στο δικο μας δεν φοβαμαι τον τσιπρα ασχετα αν πηρα ομολογα κινδυνου....πρεπει να κανω αυτο που με λενε!!!

Ολα θα πανε καλα...πιατευω!

ArTaXiA είπε...

Ρε Λέα, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ασχολούμαι, αλλά πες μου δυο πράγματα: Πέρα από "εκείνα που σου λένε", η Σ. Αραβία δεν "ακούγεται", όντως έκοψε μέσω της Aramco 0,20$ για τη Μεσόγειο και 0,60$ για την υπόλοιπη Ευρώπη στην παράδοση Φεβρουαρίου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το άλλο με τον Τσίπρα. Αν δεν φοβάσαι τον Τσίπρα, τότε πιστεύεις πως θα τα καταφέρει, οπότε θα πετύχει κι ένα κουρεματάκι στο χρέος, οπότε καλά έκανες και πήρες CDS. Αν όμως δεν τα καταφέρει, τότε δεν υπάρχει κούρεμα, οπότε τα ομόλογα θα πληρωθούν στο 100, και πρέπει να πουλήσεις τα CDS και να αγοράσεις ομόλογα.

Τι άλλο σου λένε τα τζιμάνια στα Λοντίνα; Έλα πες μου, τώρα που είμαι στις καλές μου.

Unknown είπε...

Καλε μου φιλε αρταξια σου μιλαω με το χερι στην καρδια....
Οτι μου λενε κανω...μαλλον κατι κανουν????
Κατι στηνουν????
Κατι τους βρωμαει????
Χαμενος ομως δε θα βγω!!! Φορ σουρ!!!!

austin είπε...

Μιχαλη πρώτος στόχος πετρελαίου που λέγαμε επετεύχθη. 10,10. Έχει μάλλον και άλλο κάτω, για να δουμε

Unknown είπε...

Εσυ σε αυτες τις περιπτωσεις τι θα εκανες???

ArTaXiA είπε...

Θα σορτάριζα το πετρέλαιο στην πρώτη αντίδραση μετά φόβου Θεού και στόχο τα 10$.

Unknown είπε...

Γατος!!! Αυτο αστο εγινε...αλλο?
Ποιο εξτριμ!!

michele είπε...

Επειδη ειμαι στη Βυτινα δεν εχω ενδελεχη ενημερωση σημερα.Θα ριξω ομως ματιες ,οταν τελειωσει το φαγοποτι και η οινοποσια

ArTaXiA είπε...

Vix στα 30;

Unknown είπε...

Γερο....αλλα πρεπει να εισαι γρηγορος!!! Εφαγα ξυλο πολυ σε αυτο!!! Δεν το ακουμπαμε....

Ινδια???

Unknown είπε...

Μισελ ο κοσμος εχει προβληματα κ εσυ κανενα!!! Μας εχεις τελειωσει με τα γκουρμε σου!!!
Αρχοντα!!!

hippy είπε...

Το INSIDE JOB είχε προβληθεί προ μηνός από την ΕΤ2 σε προχωρημένη μεταμεσονύκτια ώρα. Εξαιρετικό και τρομακτικό ως προς το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι επενδυτές ομολόγων.

Δεν είναι μόνο τα ratings του ποδαριού από τους "οίκους ανοχής" και τους χρηματιζόμενους πιθανά κατά τόπους υπαλλήλους τους (ΛΗΜΑΝ, Bank Espirito Sando, ΟΕΔ 2007-2009 μόνο εξαιρέσεις δεν είναι).

Δεν είναι που οι αποτυχημένοι (εκ του αποτελέσματος) μαναντζαραίοι των κωλόσπιτων μέχρι και υπουργόι έγιναν (Paulson και άλλοι).

Δεν είναι μόνο οι πανεπιστημιακοί διδάκτορες σε Κολούμπια, Χαρβαρντ κλπ που πληρώθηκαν κι έγραψαν κατά παραγγελλίαν επαινετικές εκθέσεις (πχ για το τραπεζικό σύστημα της Ισλανδίας), έκαψαν κόσμο και παρ΄όλα αυτά εξελίχθηκαν απρόσκοπτα.

Είναι ότι στο ντοκυμαντέρ ξεδιάντροπα, ξετσίπωτα επισημαίνουν το νόμιμον (άρα μη ανήθικον) κι ακόμα απειλούν με τη δικαιοσύνη ή την εξώπορτα το δημοσιογράφο που τολμά να επιμένει σε δημοσιογράφο.

Αξίζει νομίζω να την δείτε.

hippy είπε...

Είναι ότι στο ντοκυμαντέρ ξεδιάντροπα, ξετσίπωτα επισημαίνουν το νόμιμον (άρα μη ανήθικον) κι ακόμα απειλούν με τη δικαιοσύνη ή την εξώπορτα το δημοσιογράφο που τολμά να επιμένει σε ερωτήσεις.

Unknown είπε...

Ενδιαφερον!!!

ArTaXiA είπε...

Hippy, πέρασε αν θες την Παρασκευή από το Hilton να τα πούμε λίγο.

Λέα, δεν έχω άποψη για την Ινδία. Υπάρχει ενδιαφέρον;

Unknown είπε...

ΚΑι μια που λεμε για δημοσιογραφους....το φορμπ το νουμερο 1 οικονομικο περιοδικο λεει οτι καλυτερα γκρεξιτ..οπως ο σορος!!!!

Τυχαιο??????δε νομιζω!!!!!

Ειχε λενε πολυ σορτ στο ελλαδισταν....κ πρεπει να ξεφωρτοσηηηηηηηη ρε αλητες ξενοι ρε αλητες!!! Τα παντα θα βαλουν για να ξεφωρτοσουν πλεον τα σορτ!!!! Χαχαααα αρχιζουν οι μαχες αυτων που μπηκαν στις αμκ....με τους παλιους!!!

Αφηστε τους να σφαχτουν!!!
Θεατες;;;;;ναιιιιι

Unknown είπε...

Ναιιιι αδελφεεεε ναιιιι εκει ολο το ενδιαφερον!!!
Τραπεζες κ τεχνολογια!!
Για φετος πανηγυρι!!!!

hippy είπε...

Φίλε Artaxia θα μπορούσες να μου πείς τι βλέπεις να γίνεται με το χρέος?

Κατά τη γνώμη μου ο Τσίπρας θα βγάλει τουλάχιστον τη διετία καθώς έχει κοινωνία και κόμμα υπό έλεγχον άρα μια χαρά βολεύει τους δανειστές. Επίσης θεωρώ πως το κούρεμα των ΟΕΔ έχει μηδενικές πιθανότητες ενώ η επιμήκυνση στο διακρατικό χρέος 100% συνοδευόμενη από κάποια περίοδο χάριτος.

Το πρόβλημα μου είναι ότι σαν παλιός αριστερός είμαι μονίμως σε ενδοσκόπηση και ποτέ ψάχνω αν (και που) κάνω λάθος.

hippy είπε...

Στο Hilton θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς. Μετά την πρόσκληση σου και με σπασμένο πόδι δεν θα τό΄χανα χα χα.

ArTaXiA είπε...

Έτσι πίστευα κι εγώ μέχρι προχθές Hippy, αλλά πήραν τ' αυτιά μου κάτι αναλύσεις, όπου -λέει- το ΔΝΤ, μέσω των ΗΠΑ θα ΑΠΑΙΤΉΣΕΙ ρύθμιση του χρέους με κούρεμα, σε πείσμα των Γερμανών που θέλουν επιμύκυνση, κι επειδή εγώ τις ΗΠΑ τις φοβάμαι λίγο σε τέτοια θέματα, το 100% που αναφέρεις κι εσύ, μου πήγε στο 70%. Θα αφήσω λίγες μέρες να δω που θα πάει η απόδοση και σε συνδυασμό με το τι θα κάνουν στο ταμπλώ οι τράπεζες, θα πράξω ανάλογα. Μην ξεχνάς πως έχω ομόλογα από τον περισυνό Μάρτιο με πρόσθετες αγορές τον Μαϊο, και κέρδος πάνω από 35%. Κρίμα δεν είναι;

Unknown είπε...

Κούρεμα θα πέσει!! Φορ σουρρρρρρ

austin είπε...

Θα πάτε στο Χίλτον για την τριήμερη εκδήλωση που έχει; Σάββατο θα είμαι εγω

Unknown είπε...

Λεωτσακο πες κ εδώ ένα γεια σας!!
Πονηρουλη...

hippy είπε...

Είχα κατά νου να πάω το Σάββατο στο Hilton στην εκδήλωση στο GALAXY

14.00-21.00 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

όπου πιθανότατα θα είναι στους ομιλητές ο φίλος (και συνεργάτης απ΄την Solidus) Τάκης Γούλας.

Όπως έχω εξομολογηθεί δεν υπάρχει "σκατό" που να μην έχω πατήσει. Μέσα σ΄όλα την έπαθα και με τα κουρεμένα ομόλογα του psi. Ωστόσο τον Ιούλιο 2012 ψώνισα πολύ δυνατά στα 14,25-18 και βγήκα στεγνός. Το Σεπτέμβριο του 2014 έδωσα το 1/3 της θέσης και διακρατώ τα υπόλοιπα. Έχω κατά νου να δώσω άλλο 1/3 Μάρτιο-Απρίλη φέτος μετά την πρώτη αξιολόγηση.

http://www.capital.gr/forum/thread/3069302?page=6&messageId=3498712

(το είχα ποστάρει και στο marketzone-κανένας δεν πίστεψε, κανένας δεν ρώτησε...περίεργο είδος οι επενδυτές, όλοι κοιτούν φηλά, ελάχιστοι στο έδαφος)



Στέφανος Οικονόμου είπε...

Ως προς το χρόνο παραμονής του Τσίπρα στο Μαξίμου, πιστεύω θα εξαρτηθεί και απο τι θα βγάλουν οι κάλπες στην ΝΔ. Στην περίπτωση που πάρει τις εκλογές ο Μειμαράκης, ναι, είναι πολύ πιθανό να πάει μέχρι τέλους ο Τσίπρας. Αν τις παρει ο Κυριάκος θα τον στριμώξει άγρια...
Τώρα, οτι αφορά το χρέος, πολύ δύσκολα θα υπογράψουν οι Γερμανοί κούρεμα χωρίς πολύ μεγάλα ανταλλάγματα. Η επιμήκυνση νομίζω ειναι πιθανότερη.

Unknown είπε...

The big sort Starts from Global ftse Greece!!
Xaxaaa

austin είπε...

Hippy και αρταξια, εγώ θα βρίσκομαι στο money show το Σάββατο. Ένας φίλος κάνει παρουσίαση. Δεν ξέρω ακομα αίθουσα. Αν είστε κάτω θα ήταν καλή φαση να βρεθούμε. Αρταξια, εμείς μπορούμε να συνεννοηθουμε από μέιλ. Hippy αν θες στείλε στον Μιχάλη το μέιλ σου, να συνεννοηθουμε και εμείς αν είσαι κάτω.

Βλέπω ένα -3 στο grek και αύριο τα βλέπω σκούρα τα πράγματα για εμάς εδώ.
Μέσα στον χαμό με κάτι λίγα μπήκα στο πετρέλαιο. Έχει και τεράστιο όγκο σήμερα, ίσως κρύβει μια αντιδραση. Αλλά με φόβο την έχω πάρει πλέον την φάση.

Πολύ ασχημο και σε ένα βαθμό τεχνητο βλέπω το γενικότερο χωσιμο. Όλα μαζί σκάνε, χωρίς καλά καλά να κλείσει ή πρώτη εβδομάδα του χρόνου.

Ειδικά αυτό το γκαπ στον dax, μου πέφτει πολύ δυσπεπτο

Unknown είπε...


ACTINIUM PHARMACEUTICALS κάτω από 3,12 σορτ!!

Δώρο από gs!!!

Unknown είπε...


PACIFIC BIOSCIENCES OF CALIFRN
Κάτω από 12,44σορτ

Δωρεάν gs!!

Unknown είπε...



WESTERN GAS PARTNERS UNT
Κάτω από 47,52 σορτ

Δώρο κ αυτό!!

Unknown είπε...

NATURAL HEALTH TRENDS
Πάνω από το 31,96 λογκ!!
Δώρο gs...
Άσε τον θείο οστιν πιάσε το Τζόκερ!

austin είπε...

Αχιλλέα σορτ σε φαρμακευτική? Γιατί? Σου είπαν?

Unknown είπε...

ΓΕΣ!

austin είπε...

Έχει πατήσει σε σημείο περίεργο σήμερα και αντέδρασε, εγώ θα σου έλεγα να έχεις μία κάποια προσοχή. Είναι περίεργες οι αυτές...Βέβαια αν σπάσει το σημερινό χαμηλό παίζει να χώνεται φοβερά.

austin είπε...

Έχεις ήδη τέτοιες θέσεις έτσι? Ενδιαφέρον το που δίνουν τις εντολές...

Unknown είπε...

Ασε χαμός καλέ μου φίλε

austin είπε...

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Πως σου παίζουν? hit and run κατάσταση? Ή αναλόγως την περίπτωση. Γιατί αν δεν στα έχουν κλείσει ήδη κάτι ξέρουν. Με δυσκολία θα κράταγα σορτ την ώρα που είναι σε περίεργα σημεία κάποιες από αυτές.

austin είπε...

Και κάτι ακόμα...Στην blackberry σου έχουν ανοίξει ποτέ κάποια θέση?

hippy είπε...

@ austin

Ο Μιχάλης έχει το mail αλλά και το τηλέφωνο μου θαρρω. Εσείς που μιλάτε συχνότερα κανονίστε το και θ'α΄ρθω σίγουρα. Ιδιαίτερα εάν είναι κι ο φίλος καλλιτέχνης.

Όπως έγραψα σίγουρα θα πάω το Σάββατο στην εκδήλωση του ΣΕΔ. Πλέον των άλλων θέλω να δω και το φίλο Βαγγέλη (Verdadeiro-neoforum.gr)

Artaxia έχω στείλει ένα mail περίπου 10 μέρες πριν σε κάποια διεύθυνση σου στο μπλογκ. Παίζει βέβαια και να μην ισχύει.

Σωστό δεν είναι βέβαια προς τους συναδέλφους μαριδαίους αλλά μια κι έχω δηλώσει πως θέλω να επαναγοράσω την ΕΤΕ που έδωσα 30/12 στη ζώνη 0,30-0,31 προσωπικά με βολεύει μια διόρθωση. Επιπλέον ενδιαφέρομαι για ΕΛΠΕ, ΛΑΜΔΑ, ΟΛΠ και-προς το παρόν-ΔΕΝ φοβάμαι (ή σωστότερα φοβάμαι λίγο).

Unknown είπε...

Κάτσε να δω

austin είπε...

Θα μιλησω με μιχαλη και θα σου στείλω μειλ. Αύριο θα έχουμε αναταράξεις βέβαια. Είναι καλό στην συγκεκριμένη φάση που έχουμε καθαρίσει με rebalancing, μηδενισμό κτλ κτλ, για να μην πέφτει δίχως αύριο...
Το πετρέλαιο πάει να μην κλείσει στα χαμηλά μέρας. Για να δούμε... Ίσως αύριο είναι μια άλλη μέρα για τις αγορές

Unknown είπε...

NASDAQ

BLACKBERRY 9,16βγηκα σορτ!

austin είπε...

Την Δευτέρα στην άνοιξαν? Αν ναι, γίνετια ιδιαιίτερα ενδιαφέρον που και γιατί σου ανοίγουν θέσεις...

Γενικά είσαι πολύ κερδισμένος από τις επιλογές τους? ή περίπου στα ίδια? κάπου χάνουν κάπου κερδίζουν?

ArTaXiA είπε...

Παιδιά, την Παρασκευή θα βρίσκομαι Hilton.

Ηippy, δεν έλαβα τίποτα, δεν έχω mail δημόσιο στο ιστολόγιο. Κάνε όμως κάτι άλλο. Στείλε το mail σου ως σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση "Δημοσιογράφοι" που έχει ενεργοποιημένο moderation οπότε θα το δω μόνο εγώ. Σου απαντώ για ώρα, σημείο κλπ.

Austin, εμείς στο Μιχάλη, κλασσικά!

cornelsen είπε...

Θεοφάνια...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=7dn6nS9ssR8
Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά

Unknown είπε...

4_1_2016 άνοιξα την θέση κ εφαγε-3,16%....

Ξέρουν την Αμερική καλά κ χειραγωγουν πιστεύω άσχημα εκεί!

Πληρώνω πολλά βγάζω αρκετά!

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά και καλά

austin είπε...

Ωραία Αρταξία, αλλά έχεις καιρό να κάνεις και εκεί εμφάνιση. Άντε μόλις επιστρέψει, γιατί οι καιροί είναι περίεργοι...Και κάποια λαίλαπα έρχεται και πρέπει να προετοιμαστούμε.

Όπως μου είπε ένας γνωστός γνωστού σε μία κρίση εσχατολογίας του: Φίλε μου το υπόγειο μου είναι "γεμάτο"! χαχα

Unknown είπε...

Λοιπόν θα δίνω από δω και πέρα 3 επιλογές την μέρα Αμερική!!!!

austin είπε...

Αχιλλέα, αν όντως τα επιτυχημένα trade που σου κάνουν είναι πολύ πολύ περισσότερα... είδα ένα περίεργο pattern (δεν λέω ότι το κατάλαβα και έβγαλα άκρη προφανώς) αλλά για αυτό σε ρώτησα (και πέτυχα, χωρίς να ήταν και τόσο δύσκολο να το πετύχω βέβαια) ποια μέρα σου άνοιξαν το σορτ.

Πολύ επιθετικό παίξιμο...Σχεδόν αβλεπί θα το έλεγα από άποψη τεχνικής ανάλυσης. Βέβαια, από τα ανοίγματα που σου κάνουν, αντιλάμβάνομαι ότι κοιτάνε και την τεχνική ανάλυση (πάρα πολύ λογικό, απλά το παρατηρώ)

austin είπε...

Το σορτ που σου άνοιξαν σήμερα, σου έκλεισαν κάποιο τώρα στο κλείσιμο?

Unknown είπε...

Νο!πτωτικό κανάλι έχει η αμερικανική αγορά

Unknown είπε...

Είχα πει θα πάρω τα λεφτά μου πίσω από το Ελλαδισταν κ την κάνω πάω Αμερική

austin είπε...

Θα σε ξαναρωτήσω, αλλά αν μπορέσεις, όταν σου κλείσουν τα σορτ, θα θελα να μου το πεις. Τα σορτ που έγραψες παραπάνω...
Δεν έχω ανοίξει θέση, απλά από περιέργεια. Είναι σε οριακό σημείο διάφορα. Αν δεν έρθει και αύριο ανοδική αντίδραση σε πετρέλαιο και αγορές, θα έχουν τα έξω χοντρό χώσιμο γενικά.

Οπότε ίσως κάτι ξέρουν άσχετα από διαγράμματα ή ελπίζουν σε κάτι τέτοιο. Αυτό θα θελα να αντιληφθώ...Αν βέβαια βγαίνει άκρη από κάτι τέτοιο

michele είπε...

Πολυ ενδιαφερουσες οι κουβεντες σας. Δυστυχως θα λειπω μεχρι την Κυριακη και δεν θα μπορω να παω και στο Ηilton οπου θα παρελασουν πολλοι φιλοι.

Καλη χρονία Cornelsen. Παιδες αν θελετε καποια διευκολυνση με τα mails πειτε μου

austin είπε...

Μιχάλη όποτε μπορέσεις, στείλε μου το μέιλ του hippy. Είτε fb είτε στο μέιλ μου. ότι σε βολεύει.

austin είπε...

Αχιλλέα επίσης ρώτα τους αν έχουν άποψη για την Inventergy Glbl Inc

Unknown είπε...

Οκ!

Unknown είπε...

Κολοράντο!! Πέφτει ξεπούλημα!! Από τον Δεκέμβριο το παρατησαμε ...ίσως μας βάλουν 1,20εχει τώρα? Στο 1,90 το είχα άφησει

Unknown είπε...

Κολοχαρτο ήθελα να πω!

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη έστειλα το mail μου.

Κρίμα βρε Μιχάλη...θα΄χαμε και γνωριμία και κριτική συζήτηση σε όσα ακούγαμε. Μια άλλη φορά στο γραφείο, ιδίως εάν έρθει κι ο Γιάννης (Αλεξανδράτος). Δεν έχω πρόβλημα να δώσεις το mail μου.

"Γίνε πλούσιος αργά" έγραφε παλιά έγραφε σε πόνημα του ένας συνάδελφος (φυσικός) και πολύ καλός χρήστης (ο Αρκάς) στον capital φίλε austin. Έχεις πολύ, μα πολύ πάθος. Προσωπικά σκέφτομαι συχνά "ας κερδίσουν αυτά που έχω" και βάζω να φτιάξω φρέσκο καφέ.


austin είπε...

@hippy
Πολύ σωστό! Μόλις γνωριστούμε από κοντά, θα τα πούμε και θα καταλάβεις περισσότερα... αλλά σε πρώτη ανάγνωση έχεις δίκιο. Έχω πολύ πάθος, αλλά ταυτόχρονα έχω και γαιδουρινή υπομονή. Για παράδειγμα 2-3 μετοχές που έχω τις περίμενα/περιμένω πάνω από 6-8 μήνες. Ειδικά η μία πάει να κλείσει χρόνο που την διακρατώ γιατι πιστεύω σε αυτές.

Ελπίζω να τα πούμε από κοντά το Σάββατο

@Αχιλλέα
Για την μετοχή που σου είπα το σχόλιο ε? Ναι στο 1,24 σήμερα.
Θα ζητήσω και το δικό σου μέιλ από τον Μιχάλη, αν δεν έχεις θέμα, για να σε ρωτήσω κάτι ακόμα

Unknown είπε...

Οχιμαιλ....παρε τηλεφωνο παρτο απ τον μιχαλη η τον αλεξανδρατο!!
Οχι μαιλ ....τα βαρεθηκα!!

austin είπε...

Α και επίσης Hippy, με ενοχλεί (εκεί πάει και το πάθος) όταν βγαίνω εκτός προγραμματισμού από κάτι...
Περίμενα ήδη να έχει πιάσει το 640 ο δείκτης. Είναι η πέμπρη φορά σε ένα χρόνο, που τα γεγονότα μου χαλάνε το προγραμματισμό. Και όχι μόνο, αφού η εκτίμηση μου ήταν σωστή, αλλά και τις 5 φορές ερχόταν το απρόσμενο λίιιγο πιο νωρίς από αυτό που περίμενα που τα "τσάκιζε όλα".

Τώρα λοιπόν, η ¨μία μέρα παραπάνω" που ήθελα...Έφερε πάλι παγκόσμιες αναταράξεις.

austin είπε...

Κλείνοντας τα σημερινά σχόλια...
Όλος ο πλανήτης ξέρει, γνωρίζει, πιστεύει ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τις αγορές. Όλα τα γεγονότα μαζί.

Το 2008, ακουγόταν τόσο μεγάλος ντόρος για την επικείμενη καταστροφή? Τώρα όλοι το ξέρουν. Με προβληματίζει...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πουλάω το μειλ του Αχιλλέα 100 ευρώ.
Το κινητό του, καθότι τελευταίας τεχνολογίας, κάτι παραπάνω.

Έχω και τα αντίστοιχα του Κου ΑΡΤΑΧΙΑ (προσφορές με κλειστό φάκελο τύπου ΟΛΠ) που θα μας αναγκάσει να φύγουμε άρον άρον την Παρασκευή από το γραφείο για να προλάβουμε την εκδήλωση. Λογικά θα εννοεί κάποια εκδήλωση των 18:00 ελπίζω...

Κε Hippy θα χαρώ να σας δω απο κοντά. Θα μάθω λεπτομέρειες τηλεφωνικά από τον ΑΡΤΑΧΙΑ.


Λέα, με μεσημεριανή πτήση μας προλαβαίνεις νομίζω....χαχαχα....έτσι να σε μπριζώσω λίγο.... Υπόσχομαι ότι η γνωριμία με ΑΡΤΑΧΙΑ Θα σε αποζημιώσει...