Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμηΗ ..ΓΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ..


Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων

Οι μυστικές συναντήσεις, οι φιλικές συζητήσεις και το αίτημα «επωφελούς αλληλοϋποστήριξης» - Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει το άσπρο, μαύρο - Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής»

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική... «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

- «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

- «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

- «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ...».

- «Τι του δώσατε;».

- «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

***
Η ειρωνεία της Ιστορίας
Η συνάντηση του εκδότη με τον ανερχόμενο πολιτικό ηγέτη είχε λάβει χώρα λίγες ημέρες νωρίτερα, το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου 2014. Η 4η Ιουλίου είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δεξιώσεις στις οποίες προσκαλούν τους επιφανείς της πολιτικής, της οικονομίας, του Στρατού, της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης και των Τεχνών. Ηταν μια... μικρή ειρωνεία της Ιστορίας το γεγονός ότι η μυστική συνάντηση έγινε στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας αυτής, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Αραγε μπορεί το διαμέρισμα αυτό να είχε ποτέ παγιδευτεί και να παρακολουθούνταν ως... γόνιμη εστία παραγωγής απόρρητων πολιτικών πληροφοριών; Ο εκδότης αναλογίστηκε το ενδεχόμενο, αλλά δεν τον προβλημάτισε. Αλλωστε, όπως διαχρονικά διαβεβαιώνουν πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων που έχουν συναντηθεί μαζί του, ο ίδιος δεν ζητεί ποτέ τίποτα. «Δέχομαι αιτήματα, δεν καταθέτω αιτήματα» απαντούσε απότομα σε όποιον τολμούσε να τον ρωτήσει αν έχει κάποιο συγκεκριμένο αίτημα να μεταφέρει στον εκάστοτε πολιτικό που θα συναντούσε.

Το διαμέρισμα της συνάντησης, νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011, ανήκε σε στενή φίλη του ηγέτη. Του το παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως σημαίνοντες επιχειρηματίες, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση του πολιτικού με τον εκδότη. Ηταν η τέταρτη από την αρχή του 2014. Οι άλλες τρεις που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, στο σπίτι ενός προσώπου που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών, ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις που επιχειρούσε να... στερεώσει αυτόν τον ιδιότυπο «πολιτικό αρραβώνα». Ηταν τρία κρύα απογεύματα, συνήθως μετά τις 6, μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2014. Τρεις συναντήσεις «για να σπάσει ο πάγος», με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και «ανώδυνες» συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι... πατρικές νουθεσίες του εκδότη. Στους λίγους που γνώριζαν τις συναντήσεις αυτές, δήλωναν κατόπιν και οι δύο ενθουσιασμένοι. Παρά τη σημαντική διαφορά ηλικίας, είχε διαμορφωθεί από την πρώτη στιγμή ένα κλίμα αποδοχής, άνεσης και αλληλοκατανόησης. «Είχα ακούσει ότι είναι απότομος και αυστηρός, αλλά η συζήτηση μαζί του με εντυπωσίασε» έλεγε ο πολιτικός στους έμπιστους συνομιλητές του. «Δεν είναι καθόλου ακραίος. Είναι ένας έξυπνος και μετριοπαθής πολιτικός» έλεγε ο εκδότης στους στενούς συνεργάτες του.

***
Το παρ' ολίγον ατύχημα
Η τέταρτη συνάντηση έγινε και αυτή έπειτα από αίτημα του εκδότη. «Θέλω να τον συναντήσω για να συζητήσουμε όσα συμβαίνουν, αλλά αυτή τη φορά θα ήθελα να είμαστε οι δυο μας» ζήτησε ο εκδότης να διαμηνυθεί στον πολιτικό. Ο πολιτικός ασφαλώς δέχθηκε και πρότεινε ως τόπο συνάντησης το φιλικό διαμέρισμα. «Η πολυκατοικία στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα διαθέτει υπόγειο γκαράζ. Το αυτοκίνητο του εκδότη θα κατέβει στο υπόγειο γκαράζ και ο εκδότης θα ανέβει με το ασανσέρ στον όροφο του διαμερίσματος» ήταν η ευγενική παράκληση του πολιτικού. «Ετσι δεν θα αναγκαστεί να παρκάρει στον δρόμο και δεν θα τον δει κανείς». Στη μία το μεσημέρι ακριβώς η θωρακισμένη λιμουζίνα του εκδότη έφθασε στη συμφωνημένη διεύθυνση και οι φρουροί του πολιτικού, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο διαμέρισμα, έσπευσαν να ανοίξουν την αυτόματη πόρτα του γκαράζ. Εκείνη τη στιγμή όμως ο επικεφαλής της ασφαλείας του εκδότη που βρισκόταν μέσα στη λιμουζίνα μαζί με τον εκδότη, μόλις είδε την πόρτα του γκαράζ να ανοίγει, διέταξε αμέσως τον οδηγό να σταματήσει. «Δεν είναι ράμπα γκαράζ, είναι ασανσέρ αυτοκινήτων» είπε. «Αυτά τα ασανσέρ αντέχουν αυτοκίνητα μέχρι δύο τόνων. Η λιμουζίνα είναι θωρακισμένη και ζυγίζει πεντέμισι τόνους. Αν μπούμε θα εγκλωβιστούμε στο ασανσέρ». Και έτσι το αυτοκίνητο δεν προχώρησε. Σταμάτησε στην πιλοτή. «Αν μπαίναμε θα παγιδευόμασταν και θα χρειάζονταν δύο μέρες για να μας απεγκλωβίσουν» είπε ο επικεφαλής της ασφαλείας του εκδότη που μόλις είχε αποτρέψει ένα απροσδόκητο και ατυχέστατο περιστατικό, που αν γινόταν θα... έμενε στην Ιστορία.

Η μυστική οδηγία του πολιτικού έπρεπε αναγκαστικά να παραβιαστεί. Αλλωστε ο δρόμος, παρά τη γειτνίασή του με την αμερικανική πρεσβεία και ορισμένα σημαίνοντα δημόσια κτίρια, ήταν σχεδόν άδειος εκείνη την ώρα. Μόνο τρεις εργάτες μαστόρευαν σε ένα κτίσμα λίγα μέτρα διαγώνια απέναντι, αλλά μάλλον δεν είχαν δώσει σημασία (ή έτσι άφηναν να φαίνεται...) στην κινητικότητα και στους λίγους αστυνομικούς με πολιτικά που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν συνοδεύσει τον πολιτικό και στέκονταν στον δρόμο με τα ακουστικά τους στα αφτιά. Ο ιστορικός εκδότης, που φορούσε πουκάμισο με λεπτή κόκκινη ρίγα, τιράντες, κόκκινη γραβάτα και μπλε κοστούμι, κατέβηκε, περπάτησε με γρήγορα βήματα προς την γκρίζα μεταλλική είσοδο, την οποία ξεκλείδωσε ένας φρουρός του πολιτικού. Κατευθύνθηκαν στο ασανσέρ και πάτησαν το κουμπί του πρώτου ορόφου. Βγήκαν σε έναν σκοτεινό διάδρομο. Ο φρουρός χτύπησε ένα κουδούνι χωρίς όνομα δίπλα σε μια γκρίζα πόρτα. Ο πολιτικός άνοιξε την πόρτα ο ίδιος. «Καλώς ήλθατε». Ηταν ευδιάθετος, ευγενικός και φιλόξενος, όπως πάντα. Φορούσε λευκό πουκάμισο και μπλε κοστούμι. Δεν ήταν όμως μόνος του στο μικρό αυτό ευήλιο διαμέρισμα με τους φρεσκοβαμμένους γκρίζους και βαθυπράσινους τοίχους, την καλαίσθητη διακόσμηση και τα όμορφα έπιπλα σε απλή σχεδίαση. Μετά την εγκάρδια και ζεστή χειραψία, οδήγησε τον επισκέπτη προς το μικρό σαλόνι. Αλλά ο εκδότης κοντοστάθηκε για λίγο γιατί παρατήρησε μια γάτα. Μια γάτα των Ιμαλαΐων, με μακρύ εντυπωσιακό τρίχωμα, ελαφρώς εύσωμη, με μάτια γαλάζια, αυστηρή και μεγαλοπρεπής. Καθόταν επάνω σε ένα ευμέγεθες μαξιλάρι και παρατηρούσε έντονα τον εκδότη χωρίς να κουνηθεί από τη θέση της. «Ανήκει στη φίλη μου που έχει αυτό το σπίτι» εξήγησε ο πολιτικός χαμογελώντας. «Θέλετε έναν εσπρέσο;» ρώτησε. «Θα τον φτιάξω ο ίδιος γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος στο σπίτι».

Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ο πολιτικός και ο εκδότης απολάμβαναν τον καφέ τους στο μικρό και όμορφο καθιστικό, και άρχισαν να μιλούν σχεδόν σαν να ήταν πατέρας και γιος, που είχαν χαθεί για χρόνια και «ανακάλυψαν» τυχαία ο ένας τον άλλον. «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης. «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός. Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της... γνώριμης ακινησίας. Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του. Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.

Οσα άκουσε ο «μάρτυρας»
Ο μοναδικός μάρτυρας της συνομιλίας ήταν αυτή η γάτα των Ιμαλαΐων, η οποία μάλιστα μετέδιδε μια αίσθηση «κυριότητος του χώρου». Αυτή μόνο είχε το προνόμιο να ακούσει το αίτημα του πολιτικού προς τον εκδότη για μια... σχέση αποκλειστικότητας, για μια σταθερότερη σχέση επωφελούς αλληλοϋποστήριξης. Στο μυαλό αυτής της σπάνιας γάτας καταγράφηκε με μορφή ανεξιχνίαστου κώδικα ένα εξίσου σπάνιο ιστορικό στιγμιότυπο. Μια γάτα σιωπηλή που έδειχνε αφοσιωμένη σε μια φιλική συζήτηση δύο ανθρώπων περί πολιτικής και ισχύος, μια λευκή γάτα μακρύτριχη που τα έντονα γαλανά μάτια της όπως εξείχαν σχεδόν μέσα από το σκουρόχρωμο τρίχωμα του προσώπου της, την έκαναν να μοιάζει αυστηρή και αινιγματική. Οπως αινιγματικές θα αποδεικνύονταν πολλές από τις πτυχές και τις ανατροπές της Ιστορίας αυτής της πολύπαθης χώρας που έμελλε να ακολουθήσουν...  

Τι απαντά το Μαξίμου

Το Μέγαρο μαξίμου εξέδωσε  ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου στην οποία κάνει το άσπρο μαύρο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


«Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα» 

Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό.

Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής»

Η απάντηση του «Βήματος της Κυριακής» στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο». Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να  τον πληροφορηθούν». 


www.tovima.g


14 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πρίν λιγο γυρισα απο πρωινή βολτα στην μαρινα Αλίμου και τι διαβασα .Βομβα Χάρη θεοχαρη στο συνεδριο...Δεν κλεινει η αξιολόγηση και θα παμε σε εκλογές.. .Χαρη και εσυ οπλαρχηγο διαβάζεις;Ενα μηνα το λέω. ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλους.

Ilias D είπε...

H Φινλανδική εταιρεία Nokian Tyres παραδέχτηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ότι παρέδιδε σε Δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου για δοκιμή βελτιωμένα ελαστικά, σε σχέση με αυτά που κυκλοφορεί στην αγορά.
......................................
Ο ίδιος ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αρι Λεχτοράντα ομολόγησε: «…τα συγκεκριμένα ελαστικά που δίναμε στους Δημοσιογράφους, τα κατασκευάζαμε ειδικά για τις δοκιμές τους και διέθεταν καλύτερες προδιαγραφές από αυτά που διαθέτουμε στο εμπόριο…».

Σημειώστε πως παρά τις ενέργειες αυτές, σπανίως η εταιρεία έβγαινε πρώτη στα συγκριτικά τεστ, σε σχέση με τα ελαστικά των ανταγωνιστών της. Λάμβανε όμως καλές βαθμολογίες…

Καλημερα παιδες.
Δεν προκειται απλα για απατη.
Προκειται για απατη που εχει σχεση με την ασφαλεια μας.

Καλημερα ΟΠΛΑ.
Επειδη εισαι σορταρησμενος παρακαλας για εκλογες;
χαχαχα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα Ηλία.. .χαχαχα ναι ναι ..αλλα οχι οτι δεν ειναι και έτσι.. Τι στο καλο μονο εγω και ο Θεωχαρης βλέπουμε τοίχο; χεχε.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους
Καλημέρα ΗΛΙΑ καλημέρα ΟΠΛΑ

Τοίχο !!! ντουβάρι πέτρινο 80αρι έχουμε μπροστά μας ………

Εγω είμαι με τον ΟΠΛΑ μίση ώρα μετά το άνοιγμα της Δευτέρας ΟΜΩΣ ……. χαχαχα

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Δεν έγινε ή αναβάθμιση, η κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι θα πέσει σύντομα, κλείσανε τα σύνορα, ο κατρουγκαλος ελεγε για μη μείωση κυρίων συντάξεων, αλλά οι θεσμοί έρχονται την τέταρτη, που μάλλον σημαίνει ότι δέχτηκαν τις μειώσεις και το Spiegel λέει ότι το δντ προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας τον Μάρτιο (πάλι ρρ παιδιά; Αφού το παθαμε αυτό).

Άντε να βγαλεις άκρη. Μήπως όμως ή άνοδος του ΧΑΑ το τελευταίο διήμερο είναι λόγω των "σοβαρών σκέψεων της Μέρκελ να χαλαρώσει το πρόγραμμα λόγω προσφυγικού και κλείσιμο συνόρων"?

Μήπως ωρε παιδιά τα χαμηλά τα είδαμε και θα ταξιδέψουμε για οπου είναι οι προοπτικές της οικονομίας;

Όπλα μην ξεχνας ότι πριν το δημοψήφισμα, οι περισσότεροι αν όχι όλοι πίστευαν ότι θα τα βρούμε. Την προηγούμενη εβδομάδα, όλοι ή οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα πάμε κατω. Βάλε και τις φωνές των μέσων για 320-360 μονάδες... Τότε πιθανότερο είναι να μην πάμε ποτέ εκεί και να τελειωσε εδώ ή πτώση.

Νομίζω ότι και αύριο πάμε πάνω. Μην πάμε πάλι με χάσμα. Οι σκέψεις της Μέρκελ θα αρέσουν στους μεγαλους

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους .Πολλες οι ειδησεις και ολες μαζι.
Ο ανεκδιηγητος Μουζαλας ειπε οτι ,ε το προσφυγικο θα μας επιτρεψει να κανουμε και παραπανω προσληψεις ( που δεν μας αφηνουν οι δανειστες δηλ)

Αυτο οφειλεται στην αναγκαστικη και σιγουρη πια "ανταλλαγη" με καποιες χαρες ,προκειμενουν να μας βοηθησουν στο προσφυγικο.

Βεβαια ,οι κοκκινες γραμμες εχουν ηδη πεσει.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Kαλησπέρα!
@Αustin διαβασα αργα χτες το σχολιο σας περι "αιματος". Θα συμφωνησω ετσι οπως το αναλυετε.
Για το μεταναστευτικο και την αξιολογηση, θα προτεινα κι αυτο το ρεπορταζ ->http://www.dw.com/el/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82/a-19079766 και κυριως να περιμενουμε μετα την Τεταρτη τι ακριβως θα γινει. Ειναι πολυ ρευστο το πολιτικο περιβαλλον. Προσωπικα εκτιμω οτι θα παμε σε εκλογες, κλεισει-δεν κλείσει η αξιολογηση. Το θεμα ειναι με τι Ασφαλιστικο θα παμε, με ποσους μεταναστες/προσφυγες στους δρομους.
Το δε θεμα με τις ανακοινωσεις του Βηματος δεν ειναι αμελητεο κι ειναι εξοχως σοβαρο, ποσο δε μαλλον που η κυβερνηση δεν διεψευσε τις συναντησεις.
Εχουμε δρομο μπροστα μας, χρονο δεν εχουμε, γιατι η αμμος στην οικονομικη κλεψυδρα μειωνεται δραματικα.
Ιδωμεν.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ευτυχως που χουμε και τον Μιχαλη που ανεβαζει και υπεροχες μουσικες επιλογες...μπας και ξεφυγουμε και λιγο....

michele είπε...

Ευχαριστω για τα καλα λογια ,δεν εχουμε χρονο να φτιαχναμε καιενα ..μουσικό blog ,θα το ειχαμε αναγκη!

Θεωρω σημαντικη και την "κοντρα" διαπλοκης γενικοτερα γι αυτο εβαλα το πρωτοτυπο ρεπορταζ. Θεωρω οτι αποτελει μερος των ειδησεων που πρεπει
να μας απασχολει ,ειδικα εμας τους επενδυτες.

Οπως αλλωστε και η δηλωση του -και καλα σοβαρου -Μουζαλα,οτι δεν ειναι τραγικο να κυρηχθει η χωρα σε κατασταση εκτακτης αναγκης γιατι αυτο μπορει να λυσει τα χερια για προσληψεις.

Απελπιστικα τραγικοι και επικινδυνοι.

austin είπε...

Φρόσω στον ενικο... Είμαι αρκετά νέος για να μου μιλάνε στον πληθυντικό!

Κατι που με προβληματίζει από την κατάσταση των τελευταίων ημερών (πέρα από τις κλασσικές ανησυχίες) είναι ότι βλέπω μια μετάθεση των προβλημάτων στο μέλλον, για ποικίλα ζητήματα.

Από το ασφαλιστικό και το ζήτημα των αγροτών, μέχρι το μεταναστευτικό και τα οικονομικά θεματα της χώρας. Ίσως κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει (πάλι) ένα "σωστό συμμαζεμα" της ελληνικής οικονομιας και στο σύντομο μέλλον θα ξαναβρεθούν προεκπληξεων, με ότι και αν σημαίνει αυτό και για εμάς εδώ.

Ασε που θα γίνει μια άνοδος που πάλι δεν θα ξέρουμε που θα σταματήσει... Γιατί θα έχουμε εκκρεμότητες.

Ilias D είπε...

...γατα ...
των Ιμαλαιων μαλιστα(ισως κ ασχετο το //των Ιμαλαιων//).
Τι να εννοει ο ποιητης,αν εννοει κατι.....
μπορει κ να μην εννοει,απλα να την αναφερει γιατι απλα βρισκοταν εκει.
Το μονο που ξερω απο γατες ειναι οτι δεν μας ενοχλουσαν ποτε,ΠΟΤΕ,τα παοντικια

Εν πασει περιπτωσει θα μαθουμε συντομα (ειμαστε κ λιγο γατες χεχεχε).
Ειτε θα μας το πουνε ειτε θα το δουμε.

ΥΓ.α) Απορια μου ΜΕΓΑΛΗ ειναι γιατι δεν ενεδωσε ο ιστορικος εκδοτης με τις τιραντες(σημασια στην λεπτομερεια,δεν εγινε τυχαια ιστορικος εκδοτης).
Μηπως δεν τον εμπιστευεται;(οπως ας πουμε το 63%,οπως οι αγροτες;οπως αυτοι με τα κοκκινα δανεια;)
β) Τι να σημαινει ο ποιητης με ... το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών;

Ilias D είπε...

*οπου παοντικια εννοειται οτι θα διαβαζετε ποντικια...δεν σας φοβαμαι εσας,τι γατες ειστε;
χαχαχα

Ilias D είπε...

Χασαμε κ τον profit ρε παιδια ...
κ τον κυριο Νικο Ντουμπαι μερια.

Unknown είπε...

Investing.com - Oil prices fell in choppy trade on Friday, erasing gains towards the end of the session as investors booked profits from an earlier rally which took prices to a two-month high.

On the ICE Futures Exchange in London,Brent oil for April delivery shed 19 cents, or 0.54%, on Friday to close the week at $35.10 a barrel after climbing to an intraday peak of $37.00, the most since January 5.

On the week, London-traded Brent futures rallied $2.09, or 5.95%, the first weekly gain in a month, as hopes that major oil producers will work together to cap output supported prices.

Venezuela oil Minister Eulogio Del Pino said late Thursday that four oil-producing countries, including Saudi Arabia, Russia and Qatar, will meet in mid-March to discuss efforts to stabilize the market.

Top oil producers Russia and Saudi Arabia agreed to freeze oil production at January levels earlier this month, provided other oil exporters joined in. But Iran stopped short of committing to the proposal, casting doubts over whether the freeze will happen.

Elsewhere, on the New York Mercantile Exchange, crude oil for delivery in April dipped 29 cents, or 0.88%, to end the week at $32.78 a barrel. Prices climbed to a daily peak of $34.69 earlier, a level not seen since January 28.