Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: B.OBAMA-R.CASTRO - ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

32 σχόλια:

austin είπε...

Ακόμα και η Κούβα πάει προς καπιταλισμό μεριά, και εδώ ο σοφός λαός ήθελε χαζομάρες και κλειστές τράπεζες.

Το πετρέλαιο ή που πρέπει εδώ που έκλεισε το χάσμα να συνεχίσει προς τον στόχο...Ή για λίγο δεν το έπιασε και τώρα ξεκινάει η διόρθωση. Με ότι και αν σημαίνει για τα έξω αυτό και ίσως και εμάς, αν και διαφορετική περίπτωση.

michele είπε...

Motor Oil: Στα 0,65 ευρώ το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του 2015

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1408810/motor-oil-sta-065-evro-to-synoliko-merisma-gia-t.html

Πολυ καλα πηγε η ΜΟΗ ,εξαιρετική μερισματική απόδοση

michele είπε...

Επιασε παντως Austin τον στοχο του double bottom στα 42$ σχεδον
που ειχα ανεβασει και στο τουιτερ και εδω

michele είπε...

Ενδεχομενο gap εξάντλησης εδω,πολυ πιθανό

michele είπε...

MIG: Θετικά EBIT για πρώτη φορά μετά το 2009

Στα 162 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκαν τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA στο σύνολο των θυγατρικών. Η Καθαρή Εσωτερική Αξία (NAV) της Εταιρίας την 31.12.2015 ανήλθε στα €783εκ, ποσό που αντιστοιχεί σε €0,83 ανά μετοχή.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1408919/mig-thetika-ebit-gia-proth-fora-meta-to-2009.html

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μπορει καποιος να μου πει γιατι σημερα κλεισαμε πολυ πιο κατω απο τα υψηλα ημερας..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παντως οι κακοι ξενοι εξακολουθουν να μην καταλαβαινουν οτι προτερεοτητα εχουν οι μισθοι των δημ..υπ...και μας λενε να καθυστερησουμε στην καταβολη των στην ωρα τους...ιδιο σκηνικο ιδιες δικαιολογιες..εμεις ζουμε στον αστερισμο της θετικης αξιολογησης που δεν θα ερθει..κατα την γνωμη μου ετσι...μην παρω στον λαιμο μου και κανεναν.

michele είπε...

ΟΠΛΑ ,δεν υπαρχει γιατι για μια κινηση του τελους συνεδριασης.Αλλοτε κλεινουν πιο πανω ,αλλοτε πιο κατω


Σε μια συνεδριαση σαν την σημερινη,που εμεινε στα ψηλα επι μεγαλο χρονικο διαστημα,οι αγορασμενοι χτες η το πρωι ,αφου ειδαν οτι δεν παει παραπανω ( εγω ημουν σιγουρος σημερα οτι θα τρακαρει εκει στο 558)
στο τελος εχωναν σιγα-σιγα .
Αλλα με τροπο ,μην χασει και τις 551 μον

michele είπε...

Παντως οι ξενοι ξερουν ΑΚΡΙΒΩΣ τι συμβαινει στην Ελλαδα ,με τους μισθους,τις συνταξεις, τι θελει η κυβερνηση και τι οχι.

Εκεινι που δεν ξερουμε εμεις ειναι ΤΙ ΠΡΟΘΕΣΗ εχουν αυτοι ακριβως.Μαλλον θελουν να τους "βοηθησουν" λιγο να υπογραφουν τα πραγματα αλλα αν δουν πως η κυβερνηση εσωτερικα εχει προβλημα
μπορει και να της τραβηξουν το χαλί

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σωστος ο Μιχαλης..πολυ καλη η σκεψη σου.

michele είπε...

ΟΠΛΑ, προσπαθω να διερευνήσω τις δηλώσεις των ξένων κυρίως.. αλλα κανείς δεν ξέρει

τωρα που εχουμε καεί και με το δημοψήφισμα,φυσάμε και το γιαούρτι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φοβερος παιχτης στην διπλωματικη σκακιερα ο Ερντογαν...απο εκει που οι Ρωσσοι τον κατηγορουν οτι εχει αμεση εμπλοκη με τρομοκρατια...αυτος περασε στην αντεπιθεση και κατηγορει το Βελγιο οτι ενω ειχε απελασει τον βομβιστη του βελγιου απο την Τουρκια αυτοι.δεν εδωσαν την πρεπουσα σημασια και τον.αφησαν να αλλωνιζει με τα γνωστα χθεσινα αποτελεσματα...φοβερος παιχτης στην σκακιερα αν και στο τελος θα φαει τα μουτρα του...

hippy είπε...

Καλησπέρα-Άσχετο

Ωραίο κι εύστοχο το χθεσινό άρθρο σου Μιχάλη με το Σομαλό. Προσπάθησα να το σχολιάσω (2 φορές) αλλά δεν το "έσωνε". Πρέπει να κάνω κάτι?

michele είπε...

Εννοεις στο site του Κλοουν Ηippy ? ευχαριστω για τα καλα λογια .Παρεπιπτοντως οντως υπηρχε ο Σομαλος :)

michele είπε...

ΟΠΛΑ ,εχει αποκτησει καθεστωτικα χαρακτηριστικα, ειναι πολλα χρόνια και το χάνει λιγο με τις δημοκρατικές διαδικασίες

Αλλωστε γι αυτο και δεν βαζουν αυτο τον γίγαντα στην Ευρώπη ,οχι μονο γιατι ειναι Μωαμεθανοι

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Lazaros είπε...

Συμφωνία για την αξιολόγηση ;; Τα έχω χάσει με τόσες συμφωνίες να σου πρώτην αλήθεια

michele είπε...

Ναι ετσι ειπε ο Μπαμπης στο Σκαι,πολυ εκτακτο

hippy είπε...

Συμφωνία για την αξιολόγηση...προφανώς αυτό παίζει η αγορά. Η οποία επίσης προφανώς δεν είναι ο έλληνας άφραγκος κερδοσκόπος (εγώ). Αυτή η επιμονή των έξω να μας ποντάρουν πιο large απ΄εμάς μέσα με κάνει να πιστεύω πως μάλλον θα το πηδήξουμε το χαντάκι της αξιολόγησης κι ας μας κυβερνούν οι άμπαλοι.

Άλλωστε κι άμπαλοι είναι πια συνειδητοποιημένοι πως ή τας ή κερατάς.

michele είπε...

Συμφωνω Hippy καπως ετσι τα βλεπω κι εγω .Παρατηρητες ειμαστε και δινω μεγαλη σημασια στις γραμμες και στις ροες .

Για πες λοιπον που ειχες προβλημα αναρτησης σχολιου,στο σαιτ; ωστε να το μεταφερω

hippy είπε...

Όπου κερατάς σημαίνει προφανώς και 3ο μνημόνιο κι απ΄τα τρία το μακρύτερο.

michele είπε...

Επισης σ αυτο που λες: Σηκωσαν πρωι πρωι στο +7% τις τραπεζες οι μικροεπενδυτες;;
πηραν 6 εκ χαρτια στο κλεισιμο της ΕΤΕ οι μικροι;

hippy είπε...

Παίρνοντας αμπάριζα απ΄το σύνθημα τοίχου που ποστάρησες σου έγραψα

"Προ καιρού είχε πάρει κι εμένα το μάτι μου ένα σύνθημα τοίχου φίλε Μιχάλη: "Παλιά οι τοίχοι είχαν αυτιά. Τώρα τα αυτιά έχουν τοίχους". Τον τελευταίο χρόνο η ξεροκεφαλιά και η καχυποψία έχουν θεριέψει στεγνώνοντας την επικοινωνία. Κείμενα σαν και το δικό σου όμως λιπαίνουν τη σκέψη.

Νά΄σαι καλά"

Γιατί πραγματικά τούτη τη στιγμή που ο κόσμος ζορίζεται με το μεταναστευτικό θέλει ψυχή για να σταθείς ψύχραιμος και να προσπαθήσεις να δεις καθαρά.

Ενώ λοιπόν μετά το ποστάρισμα έβλεπα το σχόλιο μου όταν έφυγα από τον ιστότοπο χάθηκε και δεν σώθηκε. Δύο φορές.

hippy είπε...

Δίπλα στου Τάκη δυστυχώς έχουν πλακώσει ξενοφοβικοί και χρυσαυγίτες. Μέχρι και τον Παπαδόπουλο ίνδαλμα πάνε να μας παρουσιάσουν. Δεν έχει νόημα να συζητήσει με ανόητους κανείς, τζάμπα θα χάσει χρόνο και καλή διάθεση.

Πιστεύω κι εγώ πως αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη που έχω γνωρίσει. Όμως το ξερουμε όλοι. Το λάθος (να ξαναψηφιστούν απ΄το λαό) δεν διορθώνεται ποτέ με ένα άλλο λάθος (βίαιη απομάκρυνση). Δεν είναι μόνο πως έχουν ήδη αρχίσει να σαπίζουν στη συνείδηση του κόσμου. Είναι η οκνηρία τους και η ανικανότητα τους,κυρίως αυτή, που θα τους κάνει να κάνουν την ανάγκη τάχα φιλοτιμία και να ζητήσουν βοήθεια παραιτούμενοι.

hippy είπε...

...ζητήσουν βοήθεια απ΄τα άλλα κόμματα παραιτούμενοι.

michele είπε...

Κατ αρχην ευχαριστω για το σχολιο Ηλια,θα το πω στον ιδιοκτητη του site κλπ να το εχει υπο οψη του

Οσον αφορα τον Τακη διπλα,θα παω μια βολτα ειναι λιγες μερες που δεν εχω επισκεφθει τον ιστοτοπο.
Δυστυχως οι αντιδρασεις μεσα σε μυαλα που αδυνατουν να κανουν ψυχραιμη πολιτικη αναλυση ειναι βιαιες,κατι που οφειλεται και στη ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ

που χρησιμοποιησε αυτος εδω ο εσμος και πριν ελθει ΚΑΙ αφ οτου ηρθε στην εξουσια

hippy είπε...

που χρησιμοποιησε αυτος εδω ο εσμος και πριν ελθει ΚΑΙ αφ οτου ηρθε στην εξουσια

Προσυπογράφω.

Αρνούμαι όμως να τους ακολουθήσω στο "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους". Αρκετοί καλοί γείτονες-φίλοι-άνθρωποι είναι παραζαλισμένοι κι ελπίζω τελικά θα τους παρατήσουν αηδιασμένοι.

michele είπε...

Ειναι αυτο που με εξοργιζει περισσοτερο Ηλια.Μπορουμε να συζητησουμε,οικονομικες πολιτικες,ελλειμματικες κυβερνησεις,ποσα εφαγε ο ενας και ο αλλος πολιτικος κλπ

Αλλα τη μια να λες "δεν πληρωνω" και μετα "να κανετε το πατριωτικο σας καθηκον" ,ο πρωην εκπροσωπος τυπου ο Γαβριηλ,να λεει "εκανα προπαγανδα,εκανα τη δουλεια μου"

να μας λενε γερμανοτσολιαδες και τωρα να γλειφουν τη Μερκελ ,να παραπονιουνται σημερα στο ΝΑΤΟ ( χαχα) ενω στο επισημο προγραμμα τους ειναι η εξοδος της χωρας απ αυτο,ε παει πολύ.

Και οπως προσωπικα πει,αναλαμβανοντας την ευθυνη των λεγομενων μου,πολεμος! Ας μην παρεξηγηθει η κουβεντα. Πολεμος στην απατη γιατι ετουτη εδω ,ξεπερνωντας τους αλλους,ξεχωριζει.

hippy είπε...

Μέσα στην αλαζονία τους τους "διέφυγε" χα χα χα πως είναι περιορισμένης θητείας κι έχουν κάνει τεράστιες μαλακίες όπως πχ η πρόσφατη "χουντική" παρέμβαση Παρασκευόπουλου στην κυρία Τσατάνη. Όταν παρά τη θετική (ελπίζω) αξιολόγηση και την προπαγάνδα πως τάχα θα ξεκινήσει η συζήτηση για μείωση του χρέους θα βλέπουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις να καταρρέουν πιθανολογώ πως θα προσπαθήσουν να εξαγοράσουν την ατιμωρησία τους με οικουμενική ή άλλο τι.

Τέλος πάντων ας ξεκουμπιστούν κι ας πάνε ν΄απαυτωθούν. Πρόδωσαν πολύ κόσμο και πρώτα απ΄όλα εμάς. Την μαγιά του 4-5% του Κύρκου, Φαράκου κλπ που ήσαν αριστεροί πατριώτες και όχι τυχάρπαστοι αλήτες.

michele είπε...

Μου θυμισες Ηλια αυτο που ειπε ο Κυρκος στον Παπαχελα στην τελευταια συνεντευξη της ζωης του,θα το ψαξω να το βρω

michele είπε...

«Εβλεπα αυτούς τους γελοίους ανθρώπους σαν γίγαντες...»

- Κοιτάζοντας έτσι πίσω, τα 50 κάτι χρόνια πολιτικής πορείας, υπάρχει κάτι που λέτε μακάρι να μπορούσα να το ξαναζήσω, να το ξανακάνω, θα το έκανα διαφορετικά;

- Με έχει απασχολήσει το ερώτημα, αλλά δεν έχω βρει απάντηση. Από τη στιγμή που μπήκα μέσα στο αριστερό κίνημα ήμουνα δοσμένος σε αυτό. Δεν ήμουνα με την κριτική διάθεση που απέκτησα εκ των υστέρων, γι' αυτό και τα όσα συζητάμε για νέους κ.τ.λ. τα ακούω βερεσέ. Ενας νέος αν δεν έχει εμπειρίες, δεν τις έχει ζήσει, δεν τις έχει βιώσει για να μπορεί να κάνει τον κριτικό έλεγχο, εύκολα παραδίδεται στους εντυπωσιασμούς. Ηρθε μια στιγμή που μπορούσα να δω πολλά πράγματα από τη συμπεριφορά του Ζαχαριάδη, δεν τα είδα. Και νιώθω μια ευθύνη. Δεν ασκούσα, βέβαια, τότε καμιά απολύτως επιρροή. Ημουν ένα στελεχάκι της βάσης, που δεν μετείχε στις πολιτικές διεργασίες, που δεν είχε την πληροφόρηση, αλλά δεν είχε και το κουράγιο να δει κατάματα τους ανθρώπους, οι οποίοι στα μάτια του παρουσιάζονταν γιγάντιοι. Και είδα ότι όλοι αυτοί, ας μην τους πω όλους, ήταν περιτρίμματα. Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο -τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άνθρωπος ήταν- θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά, ο οποίος ήταν για την εποχή εκείνη ένας ήρωας για τη νεολαία, γραμματέας της νεολαίας κ.τ.λ. Ανθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Κι όμως εκείνη την εποχή, σας επαναλαμβάνω, τους έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς σαν γίγαντες.

http://www.kathimerini.gr/270621/article/epikairothta/ellada/eytyxws-poy-den-nikhse-h-epanastash-mas

hippy είπε...

Αυτή ακριβώς η συνέντευξη, η αναφορά του Λεωνίδα στην ανωτερότητα του Μητσοτάκη να μην προσπαθήσει να τους επηρρεάσει (αυτόν και τον Φλωράκη) για πολιτικό θανατο του Ανδρέα με έκανε να ξαναδιαβάσω την ιστορία και να την δω αλλιώς.

Νομίζω πια πως τον αδίκησε η ιστορία τον Μητσοτάκη, όπως πιθανά και τον Σαμαρά αλλά...είναι φαίνεται το πιάτο της πληρωμής των νεανικών λαθών που τρώγεται κρύο.

http://folders.skai.gr/main/theme?locale=el&id=315

Δεν ήμουν πολιτικοποιημένος. Ήταν 1974, γυρνούσα από κάτι απογευματινά εργαστήρια στο Χημείο να πάω Ομόνοια να πάρω τον ηλεκτρικό για Πειραια. Έπεσα στην συγκέντρωση για τις εκλογές και μιλούσε ο Κύρκος. Παραδόθηκα. Τέλος.