Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 42 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ..


Την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ των πρώτων 42 επενδύσεων, συνολικού ύψους 5.392.550.000 ευρώ, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Σύμφωνα με τη λίστα που εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ., εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το πακέτο Γιούνκερ σημαντικές ιδιωτικές και δημοσιες επενδύσεις σε έξι τομείς.
Ενέργεια (1,972 δισ. ευρώ)
Είκοσι ενεργειακές επενδύσεις συνολικού ύψους 1,972 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται στη λίστα. Πρόκειται για:
Τρεις επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ.
Την επένδυση του ΑΔΜΗΕ για την υποθαλάσσια διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου.
Τα δίκτυα της ΔΕΠΑ, τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.
190 έργα για εγκατάσταση ανεμογεννητριών 120 διαφορετικών επνδυτών.
Συγκεκριμένες μεγάλες ελληνικές και ξένες επενδύσεις σε ηλιακή, υδροηλεκτρική ενέργεια και αξιοποίηση γεωθερμικής ενέργειας σε υδροπονικό θερμοκήπιο.

Υποδομές/μεταφορές (1,445 δισ. ευρώ)
Για υποδομές και μεταφορές περιλαμβάνονται πέντε έργα συνολικού ύψους 1,445 δισ. ευρώ με φορέα εκτέλεσης το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Πρόκειται για:
Την κατασκευή υδατοδιαδρόμων που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με υδροπλάνα.
Την κατασκευή διαπεριφερειακού τερματικού σταθμού λεωφορείων στον Ελαιώνα και την κατασκευή τερματικού σταθμού λεωφορείων στο Αιγάλεω.
Τον εκσυγχρονισμό και τη σιδηροδρομική–οδική σύνδεση του Λιμένα του Λαυρίου.
Την υποθαλάσσια σήραγγα σύνδεσης Σαλαμίνας–Αττικής.
Την επέκταση του νότιου δακτυλίου της λεωφόρου Υμητού και τη σύνδεσή της με τουνελ με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Τουρισμός (112 εκατ. ευρώ)
Στον τομέα του τουρισμού περιλαμβάνονται τρία έργα συνολικού ύψους 112 εκατ. ευρώ, που αφορούν:
Την προστασία, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των ιαματικών Λουτρών Καϊάφα στο νομό Ηλείας.
Την ολοκλήρωση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
Τη μετατροπή του TAE KWOΝ DO σε συνεδριακό κέντρο υψηλών προδιαγραφών.

Πληροφορική και επικοινωνίες (920 εκατ. ευρώ)
Για τον τομέα τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίες εγκρίθηκαν πέντε έργα του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών-Επικοινωνιών συνολικού ύψους 920 εκατ. ευρώ.
Έρευνα, αναπτυξη και καινοτομία (594 εκατ. ευρώ)
Για την έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία εγκρίθηκαν τέσσερα έργα προϋπολογισμού 594 εκατ. ευρώ με φορείς εκτέλεσης ΑΕΙ και αρμόδια υπουργεία.
Βιομηχανικές επενδύσεις (349 εκατ. ευρώ)
Για τον τομέα των ιδιωτικών βιομηχανικών επενδύσεων προβλέπονται πέντε επενδύσεις ύψους 349 εκατ. ευρώ των εταιριών ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι, ΕΛΒΑΛ, Steelmet (όμιλος Βιοχάλκο), ΜΕΛ (Μακεδονική Εταιρία Χάρτου) και ΝΟΒΑ ΕΛΛΑΣ (παραγωγή χαρτοκιβωτίων).



Πηγή: http://www.cnn.gr/money/epixeiriseis/story/32104/aytes-einai-oi-protes-42-ependyseis-toy-paketoy-gioynker#ixzz48aDm2YO6

13 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Με εκπλήσσει η υποταγή του σοφού λαού στην Αριστερή φόρο καταιγίδα που έρχεται. Δεν ακούγεται μιλιά, δεν σαλεύει τίποτα. Μια ενοχή διακρίνω στα μάτια, στα πρόσωπα, στα σκυμμένα κεφάλια.
Στην Γαλλία είναι όλοι στο πόδι για το τίποτα. Εδώ προσκυνάμε το Κατρουγκαλέικο.
Ακόμα και οι αναρχοτεμπέλιδες έχουν ναρκωθεί με την Αριστερή μαστούρα. Ξεχάσανε το Πολυτεχνείο, τον Ρωμανό, την επέτειο του συχωρεμένου του Αλέξη, το κάψιμο των Αστυνομικών τμημάτων, άπα πα πα, σκέτες κότες.
Αλλά ξέχασα, τότε ήσαν οι άλλοι, οι κακοί, οι κλέφτες, που φέρανε την χώρα μας στην 25η θέση των πλουσιοτέρων χωρών
Αυτήν λοιπόν την σιωπή, την ανοχή, την μουγκαμάρα, την υποταγή, εγώ την λέω ΕΝΟΧΗ.
Η ΕΝΟΧΗ είναι ΝΤΡΟΠΗ, δεν κάνει φασαρία, είναι σαράκι και μας τρώει, μέσα μας.
Καλή σας ημέρα.

ευαγγελος είπε...

Καλημερα Λευτερη. Ετσι ειναι. Βεβαια να προσθεσω οτι ο κοσμος βαρεθηκε κι ολας. Δεν υπαρχει πια και κανεις να τον ξεσηκωνει...
Εμενα μου θυμιζει και κατι με τον βιασμο που αν δεν μπορεις να τον αποφυγεις... κλπ κλπ.

Unknown είπε...

Το qe του ντραγκι θα είναι πολύ καλύτερο από την ελάφρυνση του χρέους!!!!

Προετοιμασία για τους αχαρτους......

Καλημέρα!!!!

Unknown είπε...

Εγω σας το είπα.... Όπως περίπου τότε που έλεγα στις 420 φεύγουμε και όλοι κοιτούσαν τις 300!!!!

Αιντε τώρα να σας δω.....

μπαρμπαλιας είπε...

η διαδρομη της "κυβερνουσας αριστερας"απο εναν συντροφο(;).
πασα κριτικη δεκτη,ως προς το περιεχομενο.
αποψη μου ,
κυριος υπαιτιος για ολα η ανοχη
"η αβαντσαρισμα κοινως της δεξιας (απο νομιμοποιησεως με τον Καραμανλη)στους φιλους συντροφους ,με την προωθηση και αποθεωση σε θεσεις κλειδια των απανταχου θεοδωρακηδων,με την παραγωγικη δεξια να κανει "νανι"της.

http://ardin-rixi.gr/archives/198792
Τα παράσιτα της Μεταπολίτευσης

hippy είπε...

Καλημέρα

ούτε συνεννοημένοι να είμαστε με τον ομαδάρχη για το παράθυρο ελπίδας που ανοίγει το πακέτο Γιουνκερ. Χθες βράδι, δίπλα στο μπλογκ του κ. Μορφωνιού, έδινα το εξής σενάριο στους φίλους για "κριτική" σκέψη και συζήτηση

"Με την δική μου οπτική η μεγάλη εικόνα είναι περίπου η εξής:

Ο κ. Σόιμπλε έχει δίκιο όταν λέει ότι το χρέος δεν είναι πρόβλημα μέχρι το 2022. Φτάνει βέβαια να λυθεί διαχρονικά, οριστικά και τελεσίδικα το δημοσιονομικό. Θα πρόσθετα μάλιστα ότι το χρέος ουσιαστικά έχει πάψει να είναι πρόβλημα από τότε που το ανέλαβε επίσημα η ΕΕ το 2012. Γι αυτό κι έβαλαν τα λεφτά τους τα funds το 2013. Μετά την περσινή αναδιάρθρωση που οι ευρωπαίοι μπήκαν βαθύτερα μαζί μας στο βάλτο ένας παραπάνω λόγος σχετικής ασφάλειας.

Μια και είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος (70% του χρέους) τι μου ζητάει τώρα η Ευρώπη? Το αυτονόητο. Να εξαλείψω οριστικά τα ελλείμματα. Εάν οι ιδεοληπτικές αμοιβάδες που βρίσκονται στην εξουσία έκαναν το αυτονόητο δλδ περικοπή δαπανών αντί επιβολή φόρων που εξαντλούν τους εργαζόμενους θα ήμουνα σίγουρος ότι το σχέδιο Γιούνκερ θα κάνει ότι και το αντίστοιχο Μαρσαλ. Ανάσταση σε βάθος 8ετίας.

Δυστυχώς όμως έχουμε φορτωθεί τους Σανελ κι αυτό (δημοκρατικά) δεν αλλάζει.

Η πρόταση όμως του Ρέγκλινγκ, λίγο πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου, ο ESM να εξαγοράσει το ελληνικό χρέος προς το ΔΝΤ τυχαία είναι? Νομίζω όχι και τα προβλήματα που υπάρχουν τάχα με το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα διάσωσης εντείνουν την καχυποψία μου. Μου φαίνεται πιθανό πως αυτό που είναι αδύνατον να γίνει διακρατικά-κούρεμα του χρέους-είναι πολύ ευκολότερο να συμβεί εάν ο ESM τελικά αγοράσει το χρέος της χώρας που είναι στα χέρια του ΔΝΤ. Σε δεύτερο χρόνο, εάν είμαστε επιμελείς μαθητές και τηρούμε ευλαβικά τη δημοσιονομική πειθαρχία, θα μπορούσε ο ESM θα αγοράσει και το ελληνικό χρέος που κατέχουν τα κράτη μέλη στους προϋπολογισμούς του απαλλάσσοντας τους απ΄την έννοια μας. Σε τελική φάση μέσω κάποιας διμερούς συμφωνίας με τον ESM θα μπορούσαμε να βρούμε τον τρόπο διευθέτησης-πληρωμής παίρνοντας μια γενναία περίοδο χάριτος, αφού πρώτα βέβαια έχουμε πείσει τους Ευρωπαίους ότι τα πράγματα πήραν τη ρόρα τους και μπορούν να μας εμπιστεύονται. Με τον Κυριάκο πρωθυπουργό, εννοείται, τα πάντα όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας? Ίσως. Αυτός όμως δεν ήταν ο λόγος της δημιουργίας του ESM? Να δίνει λύσεις στα προβλήματα εξυπηρέτησης χρέους των κρατών στην ΕΕ? Pretend and Expand. Το γεγονός ότι το χρέος όλων των ευρωπαϊκών κρατών μεγεθύνεται και ψάχνουν λύσεις roll over (διευκόλυνση με 50ετή!!! κι 100ετή!!! ομόλογα με τις πλάτες της ΕΚΤ) αυτήν την κατεύθυνση νομίζω δείχνει. Αυτοί δανείζονται (σχεδόν τζαμπα) από τις αγορές κι εμείς από τον ESM μέχρι να μπορέσουμε να τους ακολουθήσουμε.

Χ(ίππης, μετρημένα αισιόδοξος και σαφέστατα επηρεασμένος από τον "κυνηγό")

hippy είπε...

Μπάρμπα μπορούνε να λένε-υποστηρίζουν-γράφουν ότι θέλουν και να αυτοπαραμυθιάζονται "τι ωραία που τα είπα ο φούστης".

Η ιστορία γράφεται αλλού, ίσως και εκτός ΕΕ και την σωστή στιγμή θα πάνε στην θέση που τους αρμόζει. Στα σκουπίδια. Ταυτόσημο με το "χρησιμοι ηλίθιοι" που συνηθίζει ο Μιχάλης.

Ωστόσο εξακολουθώ να διατηρώ την αφελή πίστη πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν αναφέρομαι μόνο στους ανθρώπους αλλά και σε πολιτικές ομάδες ή κόμματα, όπως και σε ιστορικά φαινόμενα. Δεν υποστηρίζω πως έχω σίγουρα δίκιο. Αυτή όμως τη βασική (για μένα) άποψη βοηθά να συνεχίζει κάποιος τη μαχη γι’ αυτά που πιστεύει.

Unknown είπε...

Χιπι μάρτυρας ο Ηλίας Ντι..... Αυτό με τον esm το λέμε από πέρυσι το καλοκαίρι!!!!

Και θα συμβεί!!!!!!!!

hippy είπε...

Το "άγιο" φως κάποιος το ανάβει πρώτος κ. Αχιλλέα, το δίνει στους διπλανούς, αυτοί στους παραδιπλανούς και πάει λέγοντας.

Το θέμα είναι να περπατήσουμε στον "ενάρετο" δρόμο. Αν τον βρούμε μια χαρά χαρούμενη παρέα θα είμαστε και κανείς δεν θα νοιάζεται ποιος τον είδε πρώτος χα χα.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Πολύ χαίρομαι να διαβάζω ωραίες αναλύσεις, ακόμα περισσότερο αν βλέπω αισιοδοξία με τεκμήρια!

Σε λίγο όπως το πάει ο Τσίπρας θα βγω και θα φωνάξω ότι "είχα άδικο και στις εκτιμήσεις μου και στο άγχος μου και στις πληροφορίες μου". Αδυνατώ να το πιστέψω ακόμα, αλλά όλα τα έχουμε δει, γιατί να μην δούμε και το "παράλογο" από την αντίθετη-καλή πλευρά. Ότι ο Τσίπρας και ο βλακοΣΥΡΙΖΑ ήρθαν για να κάνουν την δουλειά που δεν μπόρεσαν οι άλλοι, κατάφεραν να αποβλακώσουν τον λαό και τώρα, σιγά σιγά, κοιτάμε μόνο πάνω σε θέματα μάκρο και για την συνέχεια βλέπουμε αν θα περάσει και στην κοινωνία αυτό.

Θα θελα να περάσει και το καλοκαίρι για να πω ότι "κοιμάμαι ήσυχος". Όχι για το ΧΑΑ, αλλά για την κατάσταση της χώρας. Άλλωστε εκτός των όποια λαθών στα trades, παρόλο που τόσο καιρό πίστευα ότι πάμε σκατά, long ήμουν σε γενικές γραμμές.

michele είπε...

Καλησπερα ,καλησπερα σε ολους! Εξαιρετικες οι αναλυσεις και τα σχολια σας χαιρομαι που ειστε εδω

Τάσος1968 είπε...

Καλησπέρα,
εδώ και αρκετό καιρό σας διαβάζω και ομολογώ ότι είστε από τα ελάχιστα blog που παρακολουθώ.
Ανέβηκα λοιπόν κι εγώ στο καραβάκι σας και σας ευχαριστώ γι αυτό.
Ευχαριστώ Μιχάλη.

Λευτερης είπε...

Καλώς ήλθες Τάσο στον φιλόξενο χώρο μας. Μάϊνα να προσάρουμε.