Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ;
απο την 
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗ ...


Με όσα συμβαίνουν τελευταία έχω την αίσθηση ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει µετατραπεί σε εκτροφείο µίσους, αν όχι θερμοκήπιο βίας, για ό,τι αποτελεί τον σύγχρονο κόσµο: πολιτικούς, κόμματα, Βουλή, μέσα ενημέρωσης, τράπεζες, επιχειρείν. Υπάρχουν μειονότητες που δρουν εκτός ελέγχου ουκ ολίγες φορές, εκτός νόµου, αν όχι εκτός δηµοκρατικού πλαισίου, με τη Πολιτεία να παρακολουθεί ωσάν σε λήθαργο, καταφεύγοντας απλά σε διαπιστώσεις και λεκτικά πυροτεχνήματα, με τους περισσότερους πολίτες σε ομηρία ανεύθυνων φαφλατάδων, εθνικολαϊκιστών, μπαχαλάκηδων, νοσταλγών ολοκληρωτισμών και φασιστικών πρακτικών.

Πώς τα καταφέραμε έτσι;


Ποια ακριβώς στοιχεία συντέλεσαν στο να μην μπορούμε να καταδικάσουμε πχ. απερίφραστα χωρίς ναι μεν, αλλά ούτε καν 6 χρόνια μετά, τη δολοφονία τριών εργαζόμενων, νέων, συμπολιτών μας, αλλά να μιλάμε για δικούς μας και δικούς σας νεκρούς, όπως ακριβώς γινόταν δηλαδή και επί Εμφυλίου; Πώς φτάσαμε π.χ. να στοχοποιούνται όσοι δημοσιογράφοι δεν είναι της αρεσκείας ή των αντιλήψεων της κυβέρνησης, όπως ακριβώς ήταν και προ Μεταπολίτευσης; Πώς καταντήσαμε π.χ. να χορεύουμε σε ρυθμούς βλαχομπαρόκ επί εθνικών εορτών παρέα με υπουργούς σε πλατείες και να χειροκροτούμε εκστασιασμένοι σε επιδείξεις στρατιωτικών ασκήσεων, όπως ακριβώς γινόταν και επί Χούντας;

συνέχεια στο http://froufrouni.blogspot.gr/2016_05_08_archive.html

48 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους


https://twitter.com/acropolisrally

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημέρα σε όλους και όλες!
Ευχαριστώ πολύ για τη αναδημοσίευση του κειμένου μου Μιχάλη, το εκτιμώ πολύ. Με τιμάς ιδιαίτερα.
Με τον τίτλο του μουσικού κομματιού που επέλεξες υπονοείς το αλι και τρισαλι που θα ακολουθήσει της ψήφισης του Ασφαλιστικου-Φορολογικου σε ένα, μετά απο 2 "νύχτες" συζήτησης στη Βουλή; Χαχαχαχαχαχ...ας γελάσουμε τωρα όσο μας παίρνει, γιατι μετά μας βλεπω να "κλαίμε" με μαυρο δάκρυ.

Lorac είπε...

Καλημέρα σας ελπίζω σε μια όμορφη Κυριακή να χαιρόμαστε σήμερα και τις "μανάδες" μας που εορτάζουν!

Διάβασα τα χτεσινά σας σχόλια περί νομίσματος ,συντάσσομαι με την σκέψη του Hippy για τα whatif σενάρια ,αλλά μου προκαλεί έκπληξη που μορφωμένοι και έμπειροι στα οικονομικά δεν βλέπετε μια και μοναδική αλήθεια. Κανένας από την πολιτική και οικονομική ελίτ του σήμερα δεν μπορεί να αλλάξει νόμισμα. Απλά ο πολιτικός θα διαχειριστεί την τετελεσμένη απόφαση και ο οικονομικός θα κοιτάξει να επωφεληθεί από αυτή. Αλλαγή –αν ποτέ υπάρξει- θα είναι απόφαση από ,άλλου επιπέδου, κέντρα βάρους και θα εξυπηρετεί συγκεκριμένες αποφάσεις τακτικής στην γεωσκακιέρα ή εναλλακτικά θα είναι απάντηση σε κινήσεις άλλων παικτών ως επιθετική αλλαγή ισορροπιών. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια ισορροπία στο όλο σύστημα ,αλλά σε μερικούς μήνες πολλά θα έχουν αλλάξει και εκεί θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη εγρήγορση και δεν ομιλώ για νομισματικές αλλαγές μόνο.
Κάτι άσχετο είχα βάλει στον Austin δύο link κάποιο απόγευμα. Ξαναδείτε τα γιατί μάλλον πέρασε στο ντουκου. Ακόμα και από χρηματιστηριακής άποψης έχει την αξία του να καταλάβουμε ότι είμαστε σε «ζεστό» καλοκαίρι.


Στα εσωτερικά μέτωπα -τελείως ψυχρά- θα πω με ψηφισμένα τα δύο νομοσχέδια αύριο το πρωί και χωρίς αρνητικό νέο από eurogroup. Πρόσέξτε δεν θέλω καν θετικό μόνο να μην είναι αρνητικό. Πάμε για 2 βδομάδες μέχρι το μεγάλο eurogroup που χωράει αρκετή άνοδο ίσως και πάνω από 10% σε δείκτη ,αλλά και διόρθωση που μπορεί να φτιάξει ΟΠΤΙΚΑ ένα ΩΚΩ με νεκλαιν τα 540 περίπου. Το θετικό για εμάς τους λονγκ είναι ότι πλέον σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο κλείσιμο υπάρχει καλό στοπ λος . Έτσι λοιπόν αποφεύγω μπανκιες που στο άσχημο σενάριο θα φύγουν …φέτες κάτω οπότε δεν θα προλάβω ούτε να στοπαρω αποδεχόμενος ότι στο θετικό σενάριο αυτές θα πανυγυρίσουν!

Unknown είπε...

Εγω λέω... Αγοράστε κρατικό χαρτα!

Καμία σχέση περί δραχμης διότι έχουμε και δραχμολαγνους στην παρέα μας..

Τώρα όμως

Unknown είπε...

Ολοιιιι γαυγιζουν σορτ δεν βλέπω να ανοίγουν ...χαχαααα

michele είπε...

Καλησπερα ,καλησπερα σε ολους .Να χαιρεστε τις μανουλες σας ,οσοι τις εχετε και τις μαναδες συζυγους σας!

Σωστα λεει ο Lorac "..Κανένας από την πολιτική και οικονομική ελίτ του σήμερα δεν μπορεί να αλλάξει νόμισμα.. "

Oσον αφορα την αγορα,ειπαμε τα σημεια ειναι ξεκαθαρα.Ειδησεις προτιμαμε απο τα ξενα μεσα. Καθαρο μυαλο και γρηγορες κινησεις.

Για να παιξεις short εδω ,δεν αρκει μονο το σωστο σημείο,αλλα και αρκετοι αλλοι παραγοντες .Μεσα στο Μαιο θα βρεθει η ευκαιρια για σωστο short.

Στο γρηγορο παιχνιδι ,βαζουμε στοπ λος στο σορτ του fTSE σε στενο ευρος ποντων για να μην κυνηγαμε

austin είπε...

Καλησλερα σε ολους. Lorac δεν πέρασαν (από εμένα τουλαχιστον) στο ντουκου. Δεν κρύβω όμως ότι έχω ένα χοντρό θέμα πλέον... Άσχετα από το λινκ σου, είναι τόσα πολλά τα νέα, τα άρθρα, και γενικότερα η πληροφόρηση που πολλές φορές οχι όνο χάνεται η μπάλα, αλλά πρέπει να ξαναδιαβασω τουλάχιστον μία φορά ακόμα ένα άρθρο (για να θυμάμαι τις λεπτομέρειες του).

Νομίζω ότι πολλοί έχουν το ίδιο θέμα και κρατάμε εν τέλει αυτό που κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον μας-ταιριαζει στο μενταλιντε μας.

Φροσω το δικό σου άρθρο δεν το διάβασα ακόμα... Γιατί κάπως τυχαίνει τώρα τελευταία και όλο εμ μπύρες καταληγω, όπου και αν βρεθώ

Unknown είπε...

Επιβεβαιωνουν τα ξενα μεσα.

giaxy είπε...

καλησπερα.ποιος μπορει να μου πει πως θα παει το χρηματιστηριο απο αυριο?

Ctsam είπε...

Καλησπέρα σε όλους

Μιχάλη μηπως μπορεις να ξανα πεις τα σημεία της αγορας είναι σημαντικά και το stop loss ?

michele είπε...

Αγαπητε Ctsam για τον ΓΔ εχουμε: Υψηλο 25/4 610,42 το οποιο αν διασπαστει ανοδικα,θα εχουμε ΕΞΟΔΟ απο την σφηνοειδη σχηματισμο,αυξηση ογκου και στοχο την ζωνη 631-640

Το 581 ειναι πολυ σημαντικο απο κατω και ενδεχομενη καθοδικη διασπασή του θα μας στειλει αρκετα χαμηλότερα

Τον FTSE θα τον βαλουμε αυριο σε γραφημα

GEORGE είπε...

Καλησπέρα σας
Από το ρεκόρ των 420 έως τώρα πήρα μια μετοχή και την κρατώ ακόμη (διπλασασιαζοντας τα χρήματα μου)
Σε όλο αυτό το διάστημα όταν η μετοχή έπεφτε δεν την έδινα αντιθέτως πρόσθετα τα κενά

michele είπε...

GIXI ,προσπαθουμε να βαλουμε ολα τα δεδομενα στο συστημα σκεψης μας,ειδησεις,τεχνικη αναλυση ,ροες.Τωρα η ερωτηση ειναι λιγο ,ερωτηση μαντεψιας.

Αν ψηφιστει το βραδυ το νομοσχεδιο χωρις προβληματα που ειναι και το πιθανοτερο,πιστευω θα ξεκινησει καλα, στις 16.00 ωρα Ελλαδος ξεκιναει το eurogroup

Ctsam είπε...

Ευχαριστώ Μιχάλη

austin είπε...

Μπορώ να κάνω μία μαντεψια...ελαφρά τη καρδία...;

Ή αγορά ολο αυτο τον καιρό προεξοφλουσε την συμφωνία ή σε ότι συμφωνήσουν. Μαζί με αυτό υπήρχε και ακραιο μπουσταρισμα απο τον ντραγκι και από την MS με τις τιμές στόχους (αν και το δεύτερο πολλές φορές γίνεται για ξεφορτωμα). Παρόλο τα δυο πολυ καλα νέα για τα δεδομένα οι τράπεζες (με εξαίρεση την άλφα) δεν κατάφεραν να δουν κλεισίματα πάνω από την τιμή ΑΜΚ.

Οπότε έχουμε μία προεξοφλήση ότι αύριο ότι και αν βγει, σίγουρα δεν ξενπερδευει η χωρα. Τώρα αν βγει κάτι πολύ καλό (ότι και αν σημαίνει αυτό, δλδ κάτι που δεν το περίμενε η αγορα) θα φύγει πάνω σπάζοντας και τις 630 αυτη την εβδομάδα.

Επειδή όμως δεν διαφαινεται κάτι τέτοιο, βρίσκω πιθανότερο αυριο-μεθαυριο να ξεκινήσει μία μικρό διόρθωση (σε πρώτη φάση), αφού ή θα υπάρξει το sell the news η που θα υπάρξει κάποια εμπλοκή.

Να σπάσει πανω ανοδική σφηνα, που είναι σχηματισμός για κατω, χωρίς κάποιο σημαντικό νέο, δεν βλέπω τον λόγο.

Unknown είπε...

Χαχαααα αν το ξέραμε με πιπινακια στην Κούβα θα ήμουν παρέα με τον Μιχάλη!σιγά μην έγραφα εδώ!

giaxy είπε...

Ευχαριστω τον μιχαλη και τον austin για τις πληροφοριες.

Unknown είπε...

Το σωστό τρειντ είναι...
Το 1/3 αγορασμένος
Τα 2/3 να έχεις χρήματα

Όλα τα άλλα είναι γκουρουδιες!

Αυτό που λέει ο Μιχάλης τεχνικά είναι σωστό. Κάτι τέτοιο έχω και εγώ

ArTaXiA είπε...

Συγγνώμην, μήπως ξέρει κανείς τι ώρα περνάει το Αβέρωφ Προύσσης;

austin είπε...

Εδώ δεν ξέρουμε ώρες.. Δώσε μας καμία γραμμή να σου πούμε το..φλυτζανι! Χαχαχα

ArTaXiA είπε...

Καλά... Μήπως τυχόν ξέρετε που τραγουδάει ο Βαλάντης σεζόν;

Unknown είπε...

Εγω ξέρω πότε γυρνάει ο σιρινακις καινούργια τσόντα!

ArTaXiA είπε...

Μα τι πληροφορίες δίνετε τότε; Μπήκα εδώ να μου δώσετε κανένα tip ΤΖΑΜΠΑ και δεν γνωρίζετε ούτε τα αυτονόητα! Θα πάω κι εγώ σε κανένα πριβέ που ξέρουν.

Unknown είπε...

Αναλογα την ΠΑ θα εχουμε τακτικη εισοδου εξοδου.

ArTaXiA είπε...

Εισόδου όπως το βλέπουμε μπαίνοντας, ή βγαίνοντας;

Unknown είπε...

Επεισοδια με μολοτοφ στο συνταγμα...Με κυριακο πρωθυπουργο τι θα γινει????

Η χωρα αυτη ποτε δεν θα σωθει...Οι δραχμιστες δυστυχως γιγαντωνονται

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αφηστε το μπουρου μπουρου..σε λιγο μιλαει ο Τσιπρας...

ΝίκοςΤ είπε...

Κύριε ArTaXiA δηλώνω οπαδός σας.

Unknown είπε...

http://www.capital.gr/politiki/3124003/eu-benizelos-xasate-skopima-xrono-se-baros-tou-ethnikou-sumferontos

ArTaXiA είπε...

Νίκο συγχαρητήρια και μπράβο σου! Τουλάχιστον εσύ το παραδέχεσαι δημοσίως! :)

mixalis mixalios είπε...

Ο Σοβαρός Δραγασάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή λέγοντας πως για να δει τι σημαίνει ΑΛΗΘΕΙΑ μπήκε στο Google για να βρει τον ορισμό της...και βρήκε λέει ότι είναι η "αντικειμενική απεικόνιση της πραγματικότητας". Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Google.....ακόμη περισσότερα σε εμάς όμως που ψηφίσαμε τον Σοβαρό Δραγασάκη που πρέπει να ψάξει τι σημαίνει αλήθεια...

hippy είπε...


"ΝίκοςΤ είπε...
Κύριε ArTaXiA δηλώνω οπαδός σας."

Μην σπρώχνετε κύριε. Υπάρχει σειρά.

michele είπε...

Οι σοβαροι που μαζι τους γελανε και τα τσιμεντα,εμαθε και τον google ο Δραγασάκης. Αυτα ειναι..

hippy είπε...

Οι αλλαγές του ασφαλιστικού έπρεπε να είχαν γίνει χθες. Άμεσα με κάθε κυβερνητική αλλαγή. Το 2015-2012-2009-2004-1996 κλπ. Όλοι οι κάφροι στα ΜΜΕ που μέχρι χθες κεραυνοβολούσαν επειδή δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις Σπράου ή Γιαννίτση τώρα χύνουν φαρισαϊκά δάκρυα για την σφαγή των συνταξιούχων χωρίς να κάνουν καμιά προσπάθεια να δείξουν λύσεις που θα απάλυναν τον πόνο-περικοπές όπως πχ υπολογισμός διευθυντικών επιδομάτων και σε συνταξιούχους!!!! (το έδωσε ο μαλακοσκούφης το 2008), χορήγηση του 80% αποθανόντος συνταξιούχου στον-στην σύζυγο ακόμα κι αν εργάζεται ή έχει τη δική της σύνταξη κλπ.

Ξέρουμε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι η νομοθέτηση αλλά η υλοποίηση. Γνωρίζοντας πια αρκετά καλά την (αν)αποτελεσματικότητα των κυβερνώντων την χώρα πιθανολογούμε περιορισμένη επίδραση στην οικονομία και ψαλιδίζουμε ανάλογα τις προσδοκίες στην αγορά. Προσωπικά δεν περιμένω μέχρι Δεκέμβριο φέτος κάτι περισσότερο από 660-700 μονάδες ΓΔ max.


(Τι στην ευχή όλοι οι τζογαδόροι μαζευτήκαμε εδώ μέσα με επενδυτικό ορίζοντα 24ωρου max???? Αδέλφια κάποιες εταιρείες μοιράζουν και μέρισμα)

michele είπε...

Η οπτικη της αγορας ( σχολιαζω την ατακα Hippy) τωρα, σε βραχυπροθεσμο επιπεδο απο πολλους επενδυτες,αποτελει παγιδα κατα τη γνωμη μου
που απομακρυνει τους πολλους απο κριτικη σκεψη σε μια γενικοτερη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Επομενως πρεπει να συντασσεται μια "αποψη" σε ενα γενικοτερο,μεγαλυτερο-πλαισιο εικονα- και μετα να κοιταμε την βραχυπροθεσμη εικονα,που ειναι παντως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την σωστη λειτουργια της αγορας, διαφορετικα θα ειχαμε χαμηλοτατους τζιρους και πολυ μειωμενο ενδιαφερον.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θα γινει εκταμιευση δοσης πριν την συμφωνια;ετσι ειπαν στον σκαι...αν ειναι Αλήθεια ειναι πολυ θετικο για τον Τσιπρα..

michele είπε...

Δεν ειπε αυτο η Ελενη Βαρβιτσιωτη ΟΠΛΑ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Τυπώνω μπλουζάκια ΑΡΤΑΧΙΑ με δωρεάν ταχυδρομικά τέλη κ αντικαταβολή.

Unknown είπε...

http://www.newsit.gr/politikh/Voyli-Omilia-Mitsotaki-Ixires-oi-apoysies-Karamanli-Samara-Meimaraki/606667

Unknown είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/576279/theano-fotiou-i-xekourasi-tou-polemisti/

hippy είπε...

Αυτό που ήθελα να επισημάνω Μιχάλη ήταν πως όλοι θέλουμε "εδώ και τώρα " μεγάλο κομμάτι κασέρι (μπανκιες κατά τον ταλαντούχο κύριο Lorac με του οποίου το σχόλιο συμφωνώ) αλλά υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές πιθανά με ασφαλέστερο τρόπο μαζέματος.

Αν (απολύτως τυχαίο παράδειγμα) μας πει κάποιος για ΜΟΗ θα πούμε..."έχει τρεξει". Όμως το χαρτί το 2006 έπαιζε στα 22-25 ευρώ και τα περσινά του αποτελέσματα ήσαν καλύτερα από τότε. Επιπλέον το φθηνό πετρέλαιο ευννοεί την εταιρεία (μειώνει τον απαιτούμενο δανεισμό για τη διατήρηση αποθεμάτων). Να το ξαναπώ απολύτως τυχαίο παράδειγμα καθώς δεν γνωρίζουμε εάν το περιθώριο διύλησης βοηθήσει τον κλάδο όπως πέρσι.

Εάν ανοίξουμε λίγο την εικόνα πιθανά εκτός της ΜΠΕΛΑ χωρέσουν κι άλλες εταιρείες στο κάδρο των νικητών από το 2000 και μετά. Αλλά με κάποιο τρόπο εγκλωβιζόμαστε στα πρόσφατα και ξεχνάμε παλαιότερα αλλά βασικότερα.

hippy είπε...

Δεν είμαι προληπτικός...παρά μόνο "ελαφρά" στην αγορά.

Την προηγούμενη φορά που ποστάρησα για 2η φορά το άρθρο του κ. Παπαχελά "η φάκα" βγήκε γούρικο. Ξανακάνω το ίδιο με το άρθρο του "κυνηγού" το οποίο προσυπογράφω

http://www.greekfinanceforum.com/hunter.html


"Προσοχή! Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε καλά. Απλώς ότι υπάρχουν αρκετές ελπίδες να αρχίσει να βρίσκεται ένα μικρό σημείο ισορροπίας, ελπίζοντας ότι από εδώ και πέρα θα μπορούσε να υπάρξει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Και μόνο το γεγονός ότι με την ψήφιση των μέτρων θα απομακρυνθεί πάνω από τη χώρα το καταστροφικό σενάριο, για μια φτωχή χώρα όπως είναι πια η Ελλάδα, έχει τεράστια σημασία. Μια σχετική ηρεμία είναι από μόνη της αρκετή για να βελτιωθεί η ελληνική οικονομία.

Και μια πολύ θετική εξέλιξη

Και συνεχίζοντας με την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει μέσα στο «ΣΚ» το ασφαλιστικό στη βουλή, θα λέγαμε ότι η ψήφιση του θα είναι πραγματικά μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και για έναν άλλο λόγο. Όχι μόνο γιατί όσα περισσότερα από τα μέτωπα κλείνουν, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται ο κίνδυνος μιας νέας κρίσης στη χώρα. Αλλά γιατί ακόμη και μια σύγκρουση να υπάρξει με τους δανειστές (για κάποιο λόγο – για παράδειγμα στο ζήτημα των έκτακτων μέτρων) και να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, όσα περισσότερα μέτρα έχουν περάσει, τόσο πιο εύκολο θα είναι το έργο της επόμενης κυβέρνησης.

Δε θέλουμε να φθάσουμε στο σημείο να πούμε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να περάσει τα μέτρα και να παραδώσει την εξουσία σε μια καινούργια «άφθαρτη» κυβέρνηση (αυτό θα ήταν το καλύτερο και για τη χώρα). Αλλά σίγουρα με τα περισσότερα από τα καυτά ζητήματα να έχουν κλείσει (μερικά από αυτά ήταν από τα μεγαλύτερα αγκάθια από την αρχή του μνημονίου) σε όλα τα σενάρια η επόμενη ημέρα για τη χώρα, τουλάχιστον δεν είναι αδιέξοδη. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, για την οικονομία και φυσικά το χρηματιστήριο."

Unknown είπε...

Ξαναλεω παλι.Το θεμα δεν ειναι να πεσει η κυβερνηση.Το ζητημα ειναι πως θα πεσει.Αν πεσει με 25% ποσοστο ειναι καταστροφικο για την νεα κυβερνηση μιας κ θα ειναι παλι εν δυναμη κυβερνηση στους δρομους οι συριζεοι...Αν πεσει με 10% ναι τοτε εχει πιο ευκολο εργο η νδ...Αλλα παντα ειτε ετσι ειτε αλλιως με ανεργια 35% κ 80% του λαου εναντιον της κυβερνησης ειτε συριζα ειτε νδ ειναι δυσκολα τα πραγματα...

michele είπε...

Συμφωνω απολυτα με το αρθρο του κυνηγου Ηλια

hippy είπε...

Βρε τραπεζίτη μην γ@μάς το θέμα. Ποιός μίλησε για άλλη κυβέρνηση? Από ότι διάβασες αυτό σου έμεινε?

Άκου λοιπόν

1) "Υπάρχουν αρκετές ελπίδες να αρχίσει να βρίσκεται ένα μικρό σημείο ισορροπίας, ελπίζοντας ότι από εδώ και πέρα θα μπορούσε να υπάρξει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας".

2) "Και μόνο το γεγονός ότι με την ψήφιση των μέτρων θα απομακρυνθεί πάνω από τη χώρα το καταστροφικό σενάριο, για μια φτωχή χώρα όπως είναι πια η Ελλάδα, έχει τεράστια σημασία. Μια σχετική ηρεμία είναι από μόνη της αρκετή για να βελτιωθεί η ελληνική οικονομία".

3) "Η ψήφιση του ασφαλιστικού θα είναι πραγματικά μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Όχι μόνο γιατί όσα περισσότερα από τα μέτωπα κλείνουν, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται ο κίνδυνος μιας νέας κρίσης στη χώρα".

4) "Ακόμη και μια σύγκρουση να υπάρξει με τους δανειστές (για κάποιο λόγο – για παράδειγμα στο ζήτημα των έκτακτων μέτρων) και να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, όσα περισσότερα μέτρα έχουν περάσει, τόσο πιο εύκολο θα είναι το έργο της επόμενης κυβέρνησης".

5) "Σίγουρα με τα περισσότερα από τα καυτά ζητήματα να έχουν κλείσει (μερικά από αυτά ήταν από τα μεγαλύτερα αγκάθια από την αρχή του μνημονίου) σε όλα τα σενάρια η επόμενη ημέρα για τη χώρα, τουλάχιστον δεν είναι αδιέξοδη. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, για την οικονομία και φυσικά το χρηματιστήριο".

Αυτά λέει το άρθρο. Σε παρακαλώ θερμά διάβαζε πριν σχολιάσεις ώστε να είσαι στο πνεύμα του.

Το θέμα είναι πρωτίστως οικονομικό και όχι ΣΑΝΕΛικό. Ας μπουν τα θεμέλια για να υπάρξει αύριο και σιγά σιγά παλεύουμε για το καλύτερο αύριο.

Unknown είπε...

κατρουγκαλος ο νεος μεταρρυθμιστης ,ο νεος γιαννιτσης ηρωας ηρωας φωναξε το πληθος!!!

Unknown είπε...

Επαναλαμβανω και σε σενα hippy οπως και σε ολους.Αν καθησω να γραφω εδω αυτα που πιστευω ή οτιδηποτε αλλο στον διαλογο που θα εχουμε τα δικα σου μηνυματα θα εκθειαστουν και δεν θα σβηστουν ενω τα δικα μου θα πεσουν σε ειρωνιες κλπ...Στο δικο μου γηπεδο οποτε θελεις συζηταμε για ολα για εθνικα θεματα,κοι ωνικα οικονομικα κλπ εδω ομως οχι γιατι δεν εχουμε ισους ορους.Οποτε δεν μπορουμε να συνομιλησουμε δυστυχως εδω.Ισως καπου αλλου.

Unknown είπε...

Οσο για το κειμενο του κυνηγου ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ .Κρατα το κειμενο αυτο και σε 2-3 χρονια θα δουμε αν η χωρα εχει κανει βηματα μπροστα ή οχι...Σε καποια χρονια θα παρουμε παραγραφο παραγραφο το κειμενο γραμμη γραμμη και θα δουμε αν πετυχε κατι...Αν βεβαια μπορουμε να γραφουμε εδω ακομη κ υπαρχει ενωμενη ευρωπη.Καλο ξημερωμα.