Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



ΕSSE QUAM VIDERI 
της 
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗ...


"Είστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων; ΝΑΙ.
Είστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων; ΝΑΙ".

Οι παραπάνω ερωτήσεις, όπως και οι απαντήσεις, θα μου επιτρέψετε, είναι απλουστευμένες, αν όχι παραπλανητικές.


Και εξηγούμαι. Η πολιτική δεν είναι άσπρο-μαύρο και σχολάσαμε. Τις περισσότερες φορές άπτεται σύνθετων ζητημάτων που αφορούν πολύ περισσότερα από το να βγαίνουν τα κουκιά στο τέλος, για να το πω λαϊκιστί. Επί της ουσίας, λοιπόν, αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά επί του πραγματικού κι εφικτού, θα πρέπει πρώτον να αποσαφηνίσουμε τι εννοούμε μεταρρύθμιση -για παράδειγμα η περικοπή μισθών και συντάξεων οριζόντια, η μείωση ή η αύξηση εν προκειμένω φορολογικών συντελεστών δεν είναι- και δεύτερον να εξειδικεύσουμε το καθεστώς, το εύρος και τον τρόπο διαχείρισης των αποκρατικοποιήσεων.

Επιπροσθέτως, μην ξεχνάμε ότι εδώ και 16 χρόνια, όχι μόνον επί κρίσης δηλαδή, ο εθνικολαϊκισμός σαρώνει με λεκτικούς βερμπαλισμούς τύπου "ξεπουλήματος δημοσίας περιουσίας", "είμαστε αποικία", "πουλάνε τα ασημικά", με το πολιτικό σύστημα να πολώνει την κοινωνία χωρίς ποτέ να εξηγεί τι όντως συνεπάγεται ευρωπαϊκή ενσωμάτωση, αν όχι ολοκλήρωση.

 Για τους περισσότερους Έλληνες, λοιπόν, κάθε πολιτικής απόχρωσης τολμώ να πω, η Ε.Ε. περιορίζεται σε οικονομική/πολιτική ασφάλεια, το τίμημα/ οι υποχρεώσεις της οποίας όμως, ποτέ δεν τους έχει επαρκώς αναλυθεί ούτε από τους πολιτικούς, ούτε τους διανοούμενους -αν υπάρχουν ακόμα-, ούτε την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους δημοσιογράφους. Τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε. 

Η συνέχεια  στο : http://froufrouni.blogspot.gr/2016/05/esse-quam-videri_21.html

46 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα κύριοι....

Καλημέρα πέρα για πέρα!!!!

Διάβασα εχθές τα σχόλια.... Πέρα για πέρα αλήθεια.... Δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές.... Όλοι το ξέραμε αυτό ακόμα καλύτερα ο τσιπρακος!!!!!

Αλλά...... Πρέπει να καταλάβετε ένα πράγμα που σας διαφεύγει!!!!

Το ελληνικό μετά το 1821 μέχρι και σήμερα είναι γερμανική αποικία.... Ναι αυτοί αποφασίζει για τον βασιλιά αυτοί αποφασίζουν για την έκβαση της μάχης του έσκισε σεχηρ αυτοί αποφασίζουν για το χρέος μας και συνεδριαζουν με τον νταισεμπλουν χωρίς εμάς... Αυτοί αποφασίζουν και μιλάνε απευθείας με δντ για το χρέος μας κ την διευθετιση του!!!

Άρα όλοι είναι έτοιμοι το ναι να το κάνουν όχι.... Το αριστερό να γίνει δεξί....

Ο κουλης δεν είναι έτοιμος!!

Όταν πάει στο Τέξας και μετά Ισραήλ και μετά Γερμανία.... Τότε θα είναι έτοιμος!!

Οποίος και αν είναι ακόμη και ο λεβεντης....

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους καλή Κυριακή

Ευτυχώς που πιανετ καμιά πολιτική συζήτηση να βλέπουμε τον φίλο μας ΘΩΔΟΡΗ
………………….. μάλλον πρέπει να αρχίσω να τον μπριζωνω καθημερινά χαχα

ο dwk είπε...

…καλή ΣΑΣ μέρα Γιάνναρε
…καλή Κυριακή για όλους

Froufrouni είπε...

Καλησπερα σε όλους κι ολες!
Ανεξάρτητα απο την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, δεν γίνεται να παρερμηνευουμε την πραγματικότητα. Δεν έπρεπε να πάμε σε εκλογές τον Γεναρη του 2015, δεν ωφεληθηκαμε επουδενι σε κανένα απολύτως τομέα -οικονομικο, εξωτερική πολιτική, υπηρεσίες/πολιτισμο- επι Συριζανελ. Η άποψη επι αυτής της ζοφερης πραγματικότητας έρχεται στο πώς τα αποτιμουμε. Εγω πχ τα κρίνω ως μη απαραίτητα, ως τραγικα και καταστροφικα. Ο dwk ως αναγκαιότητα για να έρθει το ΦΩΣ... φαντάζομαι οταν θα κοιτάμε τα ραδίκια ανάποδα (;). Αυτή είναι η τοποθετηση μου για τα χτεσινα. Υπόψιν δεν πιστεύω σε πισωγυρισματα τύπου Καραμανλη απο τον δεξιό χώρο ή Σημιτη (που εκτιμώ περισσότερο) απο τον κεντροαριστερό χώρο. Κανείς τους δεν πρέπει να επανέλθει. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά κι όχι πίσω. Πόσο μάλλον οταν κανείς απο τους 2 πρων ΠΘ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ για επάνοδο στη κεντρική πολιτική σκηνη ή στον πρωθυπουργικό θώκο.

Να θυμίσω οτι σαν σήμερα το 1947 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν υπογράφει το νόμο που έμεινε γνωστός ως Δόγμα Τρούμαν, για την χορηγία βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Επισης να θυμισω ότι σήμερα το 1963 γίνεται η απόπειρα δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, που οδήγησε στο θάνατο του μετά από 5 μέρες.

Το πρώτο αποτελεί τραγική ειρωνεία οτι συμπίπτει με την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. Δεν θέλετε να αναγουμε συμπεράσματα... Το δεύτερο σημαντική υπενθύμιση ότι αυτή η δημοκρατία που τόσο εύκολα οικτιρετε ορισμένοι μιλώντας για Χούντα μνημονίου 5 χρόνια τωρα και #this_is_a_coup πέρσι, δεν ήταν τόσο δεδομένη... λίαν προσφάτως, όχι πριν αιώνες.

Όπως και να 'χει, επειδή φαντάζομαι ότι η Δεξιά κι η Αριστερά θα αρχίσουν αμφότερες να αλληλοσπαραζονται σήμερα για τα παραπάνω, ας μην ξεχνανε ότι υπάρχει και το τώρα που δεν περιμένει στη γωνία μέχρι να ξεδιαλυνουν το χθες. Κανείς δεν τους περιμένει με αγωνία να αποφανθούν για το παρελθόν, αλλά για το παρόν.

Σήμερα έχουμε επισης σχεδόν αδιάφορες εκλογές στην Κυπρο (βουλευτικές) μέχρι αποδείξεως του εναντιον βέβαια και προεδρικές εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές στην Αυστρια. Μέρα πλήρης πολιτικά.

Στην Αθηνα έχει μουνταμαρα, οτι πρέπει για χουχουλιασμα ή φαγητακι εντός με αγαπημένους/ες.

Μιχαλη, ευχαριστώ για την αναδημοσιευση του κειμένου μου, με τιμας πολύ. Και ωραίο κομμάτι επελεξες να το συνοδευει.

Την καλησπέρα μου και παλι!

ο dwk είπε...

…αγαπητή ευφροσύνη

…είναι φανερό ότι ΔΕΝ παρακολουθείς την συζήτηση στη βουλή …από τις τοποθετήσεις των κομμάτων θα αντιλαμβανόσουν – αν διαθέτεις μια ελάχιστη δόση αντικειμενικότητας, την οποία εύχομαι να έχεις – ποιοι ΣΗΜΕΡΑ (όπως λες «…πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά κι όχι πίσω…» το οποίο συνυπογράφω) τοποθετούνται στην πλευρά των λαϊκιστών και ποιοι των μεταρρυθμιστών

…για να γίνει αυτό, βεβαίως, οφείλεις να τοποθετείς την κομματική ταυτότητα κάτω από το laptop και να την αναζητείς πάλι, αφού τελειώσεις την όποια πολιτική κριτική επί των διαλαμβανομένων

…τέλος για να …ευθυμήσουμε (;!) η φράση σου «…ο dwk ως αναγκαιότητα για να έρθει το ΦΩΣ... φαντάζομαι όταν θα κοιτάμε τα ραδίκια ανάποδα…» μπορεί να θεωρηθεί …ελπιδοφόρα αν …κυριολεκτείς! …φυσιολογικά (πανδαμάτωρ ο χρόνος, γαρ), δεν περισσεύει πολύς, ώστε να …τελειώσουν τα βάσανα των Ελλήνων!

…καλή σου μέρα !

Unknown είπε...

Παιδιά ας παραμείνουμε Έλληνες ενωμένοι και ας κοιτάξουμε πως να πάμε την χώρα μας μπροστά!!!

Αύριο θέλω κλείδωμα τραπεζών!!!!

Όλα για το χρέος ρε γαμοτο!!!

Ο τσιπρακος σας τα έδωσε όλα τσάμπα....

michele είπε...

Καλο μεσημέρι σε ολους. Γέλασα πολυ με τον Dwk που λεει στην Ευφρο " δεν παρακολουθεις την βουλη.." Χαχα

ο dwk είπε...

…Αχιλλέα θα τολμήσω να πω ότι…
…τείνεις να γίνεις (…με δικό σου τρόπο, βέβαια) δεύτερος μπαρμπαλιάς!

(…και να ξέρεις ότι εκτιμώ ιδιαίτερα τον θυμόσοφο της Ε.Γ. ! )

ο dwk είπε...

…ευτυχής για το «κατόρθωμά» μου Michele !

michele είπε...

Αντε σημερα βαριέμαι να κραξω,οπως λεει και ο αγαπητος Hippy ,συχνα ειναι ατερμονες οι πολιτικες κουβέντες και ειναι απόλυτα σωστο. Απλα δεν εχω σκοπο να αφηνω κανεναν υποστηρικτη των απατεωνων αναπάντητο ,όποιος και αν ειναι αυτος. Εχουμε πόλεμο. Μια εκφραση που ταρακούνησε ενα φίλο συριζαίο περσι τετοιο καιρο. Πριν 2 εβδομαδες και αφου ειχε λίγο ψιλοχαθει,μου ειπε "Καταλαβα πως το εννοούσες τότε.."

Unknown είπε...

Θωδορε σε εκτιμώ αφάνταστα και χαίρομαι που έχεις επίπεδο!

Πραγματικά είσαι άνθρωπος με επίπεδο!!!

Σε εκτιμώ αφάνταστα

Unknown είπε...

Και όλους τους κυρίους εδώ μέσα βέβαια... Γιαυτό κ γράφω εδώ μέσα!!!

Δεν έχω να αποδείξω τίποτε κ σε κανένα!!!

ο dwk είπε...

…από την πλευρά μου Michele παραμένω θιασώτης της Ειρήνης
…άλλωστε έχω ομώνυμη ανιψιά !!!
……………
(…ευχαριστώ Αχιλλέα, για την …υπερβολή σου !)

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Αγαπητε Dwk,
Ευχαριστω ιδιαιτερα για τις παραινέσεις και τις επισημανσεις. Καθότι μεγαλυτερος μου, οπως μ' εχει πληροφορήσει ο Μιχάλης, αλλα και λογω χαρακτήρα/διαπαιδαγώγησης μου, λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τις παρατηρήσεις σου.
Μόνο που κι εγώ με την σειρά μου, θα μου επιτρέψεις να επισημανω τα εξής:
Ακουω εδω και μέρες διαφορες επιπολαιες ερμηνείες του τι εστι μια μεταρρυθμιση, ποιος τολμησε και τι εντελει συνεπάγεται μια αποκρατικοποιηση. Κι επειδη δεν εχω κανει λοβοτομη στη μνημη μου βολικα, τι θελεις να θυμηθω; Τις διαμαρτυριες για την Cosco, το μπλοκάρισμα της αξιοποιησης του Ελληνικου με υπογραφές Σταθάκη, Βαλαβανη, όπως και των περιφερειακών αεροδρομίων, τον Φλεβαρη του 2015; Να θυμηθώ που ηταν οι τράπεζες το 2014 και που τωρα το 2016; Ή μηπως να θυμηθώ τα χαϊρια του Σκουρλετη με Σκουριές ή της Κουντουρά με Ryanair ή της Ηλεκτρονικής με Μαρδα την ιδια μέρα να δηλωνει οτι τα CC ωφελησαν την οικονομια και οι περισσοτεροι τα χουν ξεχασει; Γιατι αν ειναι να αποτιμησουμε πολιτικα και οικονομικα, να το δουμε ολο το πακετο, οχι μονο το αμπαλαζ...
Επίσης για να γινω πιο ωμη και σκληρη, αληθεια ξέρουμε dwk τι ακριβώς θα αποδωσουν οι περιφημες αποκρατικοποιησεις Συριζανελ; Γιατι αν καθησουμε και βαλουμε τα νουμερα κατω...μαλλον ξεπουλαμε με τιμη αερα κοπανιστου. Το θεμα λοιπον ειναι ΠΩΣ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ η οποια αποκρατικοποιηση.
Να μιλησουμε για μεταρρυθμισεις. Μαλιστα...για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η μεταρρυθμιση ταυτίζεται μονον με αυξηση του ΦΠΑ και λοιπων συντελεστων. Για τον υπόλοιπο πλανητη μεταρρυθμιση ονομαζεται η αναβαθμιση των δημοσιων υπηρεσιων, η επιτάχυσνη της δικαιοσυνης, το σαφές φορολογικο και ασφαλιστικο συστημα που δεν ξεζουμιζει ταυτοχρονα εργοδοτη και εργαζομενο, αναπροσδιορισμος των δομων λειτουργίας της αγοράς και των κρατικων δομων για προσελκυση επενδύσεων ονομαζεται μεταρρυθμιση, οχι το να αυξάνεις ή να μειωνεις απλά φόρους. Και σε αυτο το πεδιο οι Συριζανελ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Μας το εχει πει ο Σοιμπλε, μας το εχει πει ο Ντουσκ, μας το εχει ο Νταισεμπλουμ, η Ντελια, ο Τομσεν, ο Ντομπροβιτς προαφατα....ε διαολε, ας χωνεψουμε οτι εμεις κανουμε τις πατατες και οχι ο φουφουτος.
Τελος οσον αφορα την Βουλη, δυστυχως για μενα -την ψυχικη μου ηρεμια- και τους αγαπημενους μου μαλλον την παρακολουθω περισσοτερο του δεοντος. Οσοι με γνωρίζουν σε προσωπικο, επαγγελματικο επιπεδο ξερουν πολυ καλα για ποιο πραγμα μιλω.

Unknown είπε...

Δεν είμαι από αυτούς που λένε εύκολα καλές κουβέντες....

Unknown είπε...

Και το ΚΚΕ να έρθει στην κυβέρνηση.... Όλα θα τα πουλήσουν!!!!

Οι επενδυτές το ξέρουν..... Ο λαός σανο και άγιος ο Θεός!!

ΝίκοςΤ είπε...

Καλημέρα σας.
Ερωτήσεις από καρδιάς,καλοπροαίρετες και με απόλυτη επίγνωση της σημασίας των.

Τελικά έχει σημασία η επισκεψιμότητα μιας σελίδας ή η ποιότητα των κειμένων σ΄αυτήν; Και ποιος καθορίζει την ποιότητα των γραφομένων; Η ποιότητα σκέψης είναι ελιτισμός ή δημοκρατική κατάκτηση; Η ελευθερία λόγου επιτρέπει την εκμετάλλευση της; Πότε ενεργοποιούνται οι αυτοάμυνες των ειλικρινών επισκεπτών μιας σελίδας;

Η γνώμη του φίλου και οικοδεσπότη μας έχει για μένα βαρύνουσα σημασία.
Και όλων των άλλων φίλων φυσικά,με την προϋπόθεση της ειλικρίνειας.



michele είπε...

Αγαπητε Νικο Τ,ενδιαφεροντα και συνθετα τα ερωτηματα που θέτεις.
Θα εκφρασω φυσικα την προσωπικη μου αποψη.

Οσον με αφορα,δημιουργησα αυτο τον χωρο με φιλους που ηδη ειχαμε γνωριστει σε αλλους ιστοτοπους,για να λεμε τα δικα μας τα "χρηματιστηριακα",αλλωστε ημουν λογω δουλειας πανω απο το ταμπλο,πανω απ την αγορα,παρακολουθωντας να κατρακυλα και ενω ηδη ειχαμε κυβερνηση Παπαδημου.

Δεν ηθελα να ειναι ακραιφνως ενα χρημαριστηριακό και μονον καφενείο και δεδομενου οτι ΕΙΔΙΚΑ στα χρονια της κρισης η επιπτωση της πολιτικης στην πορεια του ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη, ανοίχτηκε το παιχνιδι και σε θεματα πολιτικα,αρθρα κλπ.

Δεν με ενδιεφερε προσωπικα η επισκεψιμοτητα γι αυτο το λογο και 4 χρονια ουτε διαφημιση google δεν εβαλα,αν και μου εχουν γινει προτασεις για διαφημιση απο συγκεκριμενες επιχειρησεις κυριως στοιχηματισμου. ( σου λεει χρηματιστηριο παιζουν,θα παιζουν και στοιχημα).

michele είπε...

Επομενως απδεδειγμενα με ενδιεφερε η ποιοτητα των κειμενων,απο την μια οσον αφορα τα γραφηματα τεχνικης αναλυσης η ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΗ παρουσιαση για να γινεται κατανοητη σε οσο το δυνατον περισσοτερους η τεχνικη αναλυση και η "βοηθεια" της στην κατανοηση της κινησης της αγορας,απ την αλλη με επιλεγμενα απο μενα κειμενα απο το web που δινουν-πιστευω-τον τονο στην πολιτικο-οικονομικη κατασταση της χωρας

michele είπε...

Η ποιοτητα σκεψης ειναι δημοκρατικη κατακτηση ,αλλα μετεξελισσεται σε ελιτισμο οταν καποιος λογω υψηλης ενασχολησης σε ενα αντικειμενο εμβαθυνει ετι περαιτερω διευρυνοντας το πεδίο.
Αλλοι το κατανοουν ,το παρακολουθουν,το επικροτουν,αλλοι το βαριουνται.

michele είπε...

Η ελευθερια λογου,ναι επιτρεπει,δεν ξερω την εκμεταλλευση ,αλλα παντως σιγουρα την υποβαθμιση της ποιοτητας μιας κουβεντας καθως οποιοσδηποτε πεταγεται για να πει το ΔΙΚΟ του που συχνα ειναι ασχετο με την προηγουμενη κουβεντα,η επισης μπορει να τρολλαρει μια κουβεντα επιδιωνκοντας ΕΠΙΤΗΔΕΣ την υποβαθμισή της.

Απ την αλλη ,εγω γνωριζω καποια ατομα προσωπικα,εχουμε πιει το κρασι μας και εχουμε μιλησει για διαφορα,εχω γνωση δηλ με ποιον μιλαω εδω.
Αντιθετα πολλα ατομα δεν τα εχω γνωρισει και πολλοι φυσικα δεν γνωριζονται με αποτελεσμα να υπαρχει συχνα ειρωνια-τσακωμοι κλπ μεταξυ των επισκεπτων κατι που δυσκολα αποφευγεται σε μια ελεύθερη ιστοσελίδα

michele είπε...

Η ενεργοποιηση της αυτοαμυνας ειναι πιστευω προσωπικο θεμα.Απτεται του ενδιαφεροντος για ενα θεμα,την γνωση η μη του συνομιλητη,της ευγενεις η οχι που μας διακατεχει κλπ. Δεν νομιζω να υπαρχει συνταγη,οπωσδηποτε η εκφραση ιδαιτερα προσβλητικων εκφρασεων δεν με βρισκει συμφωνο
την προτιμω σε ιδιωτικο επιπεδο ,καθως εδω εκτος αυτων που σχολιαζουν ειναι και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που δεν θελουν η δεν προτιμουν να συμμετεχουν ενεργα με σχολιο.

michele είπε...

Αυτα σε γενικες γραμμές με την προυποθεση οτι κατανόησα τα ερωτήματα σου. Αν οχι,γινε αν θες σαφεστερος σε κατι και εγω απαντω.

Εδω απαντω μεχρι και σε πραγματα που ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ απαντησης ειναι δηλ αυτονοητως μπουρδες χαχαχα

ΝίκοςΤ είπε...

Αγαπητέ michele
Σε ευχαριστώ για το άμεσο των απαντήσεων σου.Με χαρά θα σου πω ότι συμφωνώ με τις θέσεις σου.Ήθελα όμως να δω μήπως είχα καταντήσει ένας περίεργος κάποιας υποφερτής μεν αλλά υπαρκτής ηλικίας.Με ενοχλεί η διακοπή μιας ενδιαφέρουσας χρηματιστηριακής , πολιτικής ή κοινωνιολογικής συζήτησης από κάποιον που εσκεμμένα επιδιώκει τον υποβιβασμό της.Δεν φοβάμαι τον φανατισμό,είναι ασθένεια που αργά ή γρήγορα περνά. Την κακοήθεια δεν δέχομαι.
Και πάλι ευχαριστώ.Και καλή συνέχεια.

michele είπε...

Να σαι καλα Νικο,οχι δεν ειναι θεμα ηλικιας ,ειναι θεμα σοβαροτητας και δομης σκεψης. Αποφευγω τα σβησιματα σχολίων,αλλα το εχω κανει καθως οντως εσκεμμενα τρολλαρουν καποιοι.
Και πραγματι ο φανατισμος περναει, η ηλιθιότητα δυστυχως παραμενει.

μπαρμπαλιας είπε...

φανταστικος αγωνας
μοναδικος
ανεπαναληπτος...

οι μοτό στο mugello it.
......................
μπηκα σφηνα νωριτερα και επανορθωνω.

austin είπε...

Dwk πραγματικά απορω φιλτατε. Πως γίνεται να λες μεταρρυθμιστές τους ανθρώπους υπόδειγμα λαϊκισμού...

Τι να πρωτοθυμηθει κανεις πέρα απο αυτά που είπε ή φροσω. Το κανενα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη; Τον ενφια; Το φπα στα νησιά. Τις αλλεπάλληλες κραυγές για παραιτήσεις αλλά τελικά αγκιστρωμενοι στις καρέκλες;

Πλέον είναι προφανές ότι βρίσκεσαι θολωμενος και εκτός τόπου και χρόνου.

Και δυστυχώς σε ανθρώπους που ακόμα πιστεύουν τον Τσιπρα, τον Καμμένο και τον σκουρλετη μόνο μία φράση ταίριαζει.
"Καλα να πάθετε και σας αξίζουν ακόμα χειρότερα από αυτά που έχουν κάνει".

Το θέμα είναι τι φταίμε εμείς, που θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε... γιατί συ από ότι έχω καταλάβει έκανες τον κύκλο της επαγγελματικής σου καριέρας. Και ίσως να είχες και καλές απολαβές, μιας και όποιος δεν ήταν ένας μήνας στην Ελλάδα του 70-80-90, σκατά έπιανε και χρυσό έφτιαχνε.

Ξέρεις ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει, κανένας ελληνας, που μένει Ελλάδα, και δεν κανει λαμογιες, δεν μπορεί να έχει παραπάνω από 10.000 ευρώ τον χρόνο εισόδημα;

Πραγματικά, το έχεις πάρει χαμπαρι αυτό; Στην ουσία, έχει μπει εμμεσο πλαφόν στην περιουσία του έλληνα. Ωραία ζωή φιλέ μου. Ζησατε εσείς οι μεγάλοι στα πλούτη, υποθηκευσατε και γαμησατε την ζωή την δική μου και των επόμενων γενιών και λέτε για μεταρρυθμίσεις.

Εύγε! Αλλά κάθε σεβασμό στο πρόσωπο σου (τα γραφόμενα σου άλλωστε κρίνω, δεν σε ξέρω) ο συγχωρεμενος ο πατέρας μου μεσα σε πολλά που είπε και έπεσε μέσα (όπως ότι είναι απαράδεκτο και μη βιώσιμο να παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη από ότι τον μισθό που έπαιρνα εγώ τοτε) ζήτησε συγγνώμη από μένα και απο τους φίλους μου που δεν πάλεψε με μεγαλύτερο πάθος το ΠΑΣΟΚ και την αηδία αυτή που ζησατε τόσα χρόνια.

Οπότε αντί να "κραυγάζεις" σαν νεοπασοκος για το ότι αυτό το άθλιο μορφωμα θα είναι ή μεταρρύθμιστικη δύναμη της χώρας, όπως τότε που οι πασοκοι φώναζαν για όλα αυτά που υποθηκευσαν την δική μου γενιά, καλύτερα να ζητήσουν ένα συγγνώμη που μετά το ΠΑΣΟΚ φερατε το ΝΕΟΠΑΣΟΚ για να μας γαμησει εντελώς και να καταλήξουμε στο δίλημμα μιζέρια ή μετανάστευση.

Αυτά, και ζητώ συγγνώμη για την ένταση, αλλά πλέον ή χώρα για τους έλληνες δεν έχει κανένα μελλον και εξοργιζομαι

austin είπε...

*μήνας= μεροκαματιαρης

ο dwk είπε...

…δεν μπορώ να μην παραδεχτώ, ευφροσύνη, την ορθότητα των επισημάνσεων της πρώτης παραγράφου σου, μόνο θα παρατηρήσω ότι «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις» πήγε περίπατο το «…πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά κι όχι πίσω…»
…για τις αποκρατικοποιήσεις την δεύτερης μέλει να δούμε και θα κρίνουμε …με εκπλήσσει, βέβαια, η ταχύτητα με την οποία μεταφέρθηκε στην αντίπερα όχθη, η λέξη «ξεπουλάμε» (…και, ναι, ακούστηκε με νέους αποδέκτες τώρα, η «γερμανοτσολιάς»! …σημεία των καιρών!)
…όσο για την τρίτη και τις μεταρρυθμίσεις, ελπίζω να μας ξαφνιάσει ευχαρίστα η παρούσα κυβέρνηση …και δεν το θεωρώ δύσκολο, αν λάβεις υπ‘ όψη την έως παντελή απουσία τους τα προηγούμενα χρόνια (δεν παρελθοντολογώ, απλώς επισημαίνω το χαμηλό σημείο εκκίνησης)
...ευχαριστώ για την προσοχή σου και απολογούμαι για την πολυλογία:
…-το σαββατοκύριακο …ευθύνεται!
…τις εργάσιμες μέρες του ΧΑΑ, οι αξιότιμοι κ. κ. ειδήμονες περί της αγοράς, έχουν αυτοδίκαια το λόγο, χωρίς «ανούσιες» ή «άσχετες» διακοπές …
…………….
…παρατηρώ, όμως, ότι τα «πνεύματα» οξύνονται …σας εύχομαι, λοιπόν, καλό υπόλοιπο Κυριακής και μια κερδοφόρα εβδομάδα !

michele είπε...

Ο dwk ειναι φιλος μου,οποτε το γλυψιμοτρολ banker δεν χρειαζεται.Αλλωστε ο,τι και να πει και ειναι παντα ευγενικος,δεν μπορει να υποβαθμισει τη νοημοσυνη μας.Επομενως κανενας φοβος για υποβαθμιση της στηλης. Εχουν γνωσιν οι φυλακες.

Καλο ΣΚ dwk !

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας διάβασα τα σημερινά σχόλια αλλά με πιο ενδιαφέρον τα χθεσινά. Δομικό στοιχείο της σχεδόν δεκαετής κρίσης είναι η έλλειψη παιδείας από μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός πως αυτοί που -στα χαρτιά- φαίνονται να έχουν λάβει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση αποδεικνύονται "λίγοι" για τις περιστάσεις.

Σας βάζω έναν σύνδεσμο από το site του ESM στο οποίο προς "τιμήν" μας έχει ξεχωριστή ενότητα.
http://www.efsf.europa.eu/attachments/2015-07-10_greece_art__13_eligibility_assessment_esm_en.pdf

Στην σελ 11 εξηγεί και που θα πάνε τα χρήματα από το 3ετες δάνειο. Δεν θα γίνω ο δικηγόρος του διαβόλου για καμία πλευρά ,αλλά θα αφήσω τα νούμερα να μιλήσουν μόνα τους . Μεγάλα παιδιά οι περισσότεροι εδώ μέσα νομίζω μπορούν να αντιληφθούν τί ακριβώς είναι αυτά τα 82-86 δις δάνειο από τον ESM.

Σε ατομικό επίπεδο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Στουρνάρα που με την δήλωση του μας θύμισε πόσα είναι τα μπικικίνια για τις μπάνκιες. Δίπλα έχουμε κάνει ποοοολές συζητήσεις και για την "σύνθεση" των ιδίων που κατέχουν ,όπως και για το θέμα του αναβαλλόμενου.

Νομίζω θα πρέπει να -χρηματιστηριακά - να δώσουμε βάρος στην πρόβλεψη του ΔΝΤ για 20δις νέες ανάγκες. Νούμερο που φαίνεται να έχει υπόσταση και με τον τρόπο που θα πωληθούν τα npl Ήδη έχουμε μια πρώτη γεύση για ποσοστό ανάκτησης από πρόσφατη πώληση στην αλλοδαπή. Η πρόταση να πέσει το χρήμα που περίσσεψε στην ανακεφαλαιοποίηση του ’15 για αγορά χρέους από το ΔΝΤ με σκοπό να στρογγυλέψουν και τις απαιτήσεις του Ταμείου περί χρέους , ίσως αποδειχτεί λανθασμένη στο άμεσο μέλλον. Ειδικά στην έκφανση εκείνη του μέλλοντος που επιβεβαιώνεται το Ταμείο για τα 20δις.

michele είπε...

Για το τελευταιο σκελος Lorac,εχω γενικοτερες αμφιβολιες οντως. Αλλα ειναι πολυ νωρις ακομα και ΕΠΙΦΟΒΟ αλλοιωσης της χρηματιστηριακης συμπεριφορας του επενδυτικου κοινου ,σε σχεση με τον τραπεζικο κλαδο.

Η παραδοχη δηλ για ενδεχομενη απαιτηση 20 δισ ,δεν ξερω αν μπορεσει να επιβεβαιωθει,καθως υπαρχει και περιπτωση μετοχοποιησης αξιων απο το Υπερταμειο με σκοπο αγορα των υποτιμημενων ομολογων μας ( σχεδιο eureca απο Roland berger αν θυμασαι).

austin είπε...

Σαφώς και οξυνονται... όταν πάνω στα ντουζενια σου σου κόβουν τα @@ και αναγκάζεσαι να μεταναστεύσεις επειδή όλο το πολιτικο σκηνικό μαζί με τον συνδικαλισμό τρομπαρει δεκαετίες για να έχουν κάποιοι οφέλη...

Με πόσους νέους φιλτατε dwk εχεις μιλήσει; Ξέρεις πως νιώθει ή νεολαία; Ξέρεις πόσοι φίλοι μου έχουν φύγει και μου λένε ότι λυπούνται για την χωρα μας και ότι στενοχωριουνται που ξεγραψαν την πρόοδο τους σε αυτή; Ξέρεις ότι φίλος μου από την στενοχώρια για τα χρέη έχει σοβαρο πρόβλημα υγειας; Ξέρεις πόσοι φίλοι μου, έχουν βάλει στην άκρη το θέμα οικογένεια και αναρωτιούνται: δεν κατάφερνω να βγάζω τα έξοδα μου μόνος σε ένα σπίτι, θα βάλω και άλλα μέλη την ζωή μου που θα πρέπει να φροντίζω;

Μήπως αυτός ο Σύριζα μας βοήθησε παραπάνω από τους προηγούμενους; Ποιο κομμάτι του πληθυσμού είναι καλύτερα από ότι το καλοκαίρι του 2014. Αδιαφορώντας για την ΝΔ, αυτό που ξέρω είναι ότι το 2014 ή πιάτσα ηταν καλύτερα και έβλεπε φως. Τώρα κλείνει τα μαγαζιά ένας μετά τον άλλο.

Και οξυνονται και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί αντιδικεις πολιτικά με φίλους που μπορεί να είναι δεξιοί και να λένε τα αντίθετα από σένα. Και παλιότερα που σε ρωταγα πράγματα, εγώ που δεν είμαι χρωματισμένος και χεστηκα για τα ποιος θα είναι στην εξουσία, δεν απαντας ποτέ. Παρά μόνο μία κομματική λαγνεία. Ο παλιός και ο νέος. Και σορρυ φιλέ ντοκι, ποτέ δεν στηριχτηκα σε ένα κόμμα για να προοδευσω. Για αυτό άλλωστε δεν υποστηριζω τα μεγάλα κομματα. Δεν ξέρω αν εσύ ατηροξες την πρόοδο σου σε κάποιο κόμμα, ούτε υπονοω ότι το έκανες.

Απλά για πρώτη φορά στον επαγγελματικόου βίο, ο οποίος είναι πλέον των 10 ετών, και ας είμαι μικρός, βλέπω ότι ένα κόμμα αηδιας, βάζει τόσα εμπόδια και κάνει τόσο δύσκολη την προοδο που είναι αδύνατο να μην ασχοληθείς μαζι του και κυριότερα να μην προσπαθεί κάποιος να κάνει τα πάντα να φύγει, γιατί πολύ απλά "ήταν στραβό το κλίμα...το εφαγε και ο γάιδαρος".

Κάτι που θα έπρεπε να κάνουν οι πολίτες τότε που μεσουρανούσε το ΠΑΣΟΚ, μήπως γλυτωναμε κάτι από αυτή την καταστροφη που ζούμε σήμερα.

Αλλα Βλεπεις και τότε...απλά έλεγαν ότι ή δεξιά είναι χειρότερη και...αποχωρούσαν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω θελω οτι θελει ο Αχιλλεας.Κλειδωμα Τραπεζων...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και κλειδωμα Υγεια...και αλλα χαχα

ArTaXiA είπε...

Ρε Τραπεζίτη, στα άλλα blog που είσαι τα πριβέ, τις ίδιες βλακείες γράφεις όλη την ώρα; Πώς και δεν σ'έχουν πετάξει έξω;

michele είπε...

Mπαινει ενας τυχαια στο μπλογκ,βλεπει διαφορες συζητησεις ,πολιτικες-οικονομικες ,χρηματιστηριακες και βλεπει και τον παπαρα του καφενειου να πεταει ασχετα

Σε ολα τα καφενεια υπαρχει ενας παπαρας μην το κανουμε θεμα

Unknown είπε...

Οχι ρε αδελφε μου οχι ελεος!!!!

Εκτος αν ο βγενο βρηκε λιρες!!!

Χαχαα

Εγω αναλογα τις εξεληξεις θα πραξω...0,205 λεω να τα διωξω

Unknown είπε...

Τα λεφτα μου τεσσερις φορες πανω ....καλο κερδος νομιζω ειναι!!

Λοιπον μετα τον οπαπ.....

Λεω μοη!!!!!

Unknown είπε...

Τι εγινε τωρα εβραιε???ουτε εκλογες ουτε διαροες ουτε κλαμα ουτε καταστροφη ουτε μυτη δεν ανοιξε ουτε πτωση ουτε...ουτε...ουτε...!!

Αγοραζε τωρα εσυ.....

Κατι ειχα πει κ για χρεος!!!

Τωρα πλεον ακουτε κ κανουμε ολοι τα γατακια μπας κ βγαλουμε κανενα φραγκο!!!

Ctsam είπε...

Ευτυχώς που έχουμε και το μπασκετακι...
Michele o Σπανουλαρος έδωσε απαντήσεις χαχαχαχα

ο dwk είπε...

…αγαπητέ Austin
…ειλικρινά αναρωτιέμαι τι περιμένεις να ακούσεις από κάποιον για τον οποίο λες (4:25) «Πλέον είναι προφανές ότι βρίσκεσαι θολωμενος και εκτός τόπου και χρόνου»
…τι θα σου πρόσφερε ένας τέτοιος άνθρωπος (για να καταλάβεις, εγώ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ – ούτε να τον βλέπω - αν δεν ερχόταν στα …συγκαλά του !) …και σκέψου να προσθέσω τα υπόλοιπα που καταμαρτυρείς
…ωστόσο σε παραπέμπω στις «απαντήσεις» που έδωσα στην φίλη ευφροσύνη
………….
…έχεις την φλόγα! …κλείσε τα αυτιά σου σε όσα καταστροφολογικά διακινούνται (τα περισσότερα κατευθυνόμενα) …πάλεψε με αισιοδοξία, η σελίδα στην πατρίδα μας αλλάζει!
…με όλη μου την καρδιά, σου εύχομαι τα καλύτερα

GEORGE είπε...

...έγραψε μια άθεη (?{το ερωτηματικό στον θεό του χρηματος)) μια βλακεία κ τόσα σχόλια ,,,,

austin είπε...

Περιμένω να ακούσω φράσεις που θα δηλώνουν ότι έρχεται στα σύγκαλα του.
Αρχικά να σου πω ότι ελάχιστες ειδήσεις διαβάζω ή ακούω. Τα νέα τα μαθαίνω με κάπως εναλλακτικό τρόπο, που δεν είναι της παρούσης.

Επίσης έμαθα πλέον να διαβάζω σωστά τα γεγονότα. Και αυτά είναι:
Έπεισε τον Μπαρμπα Φώτη να μην ψηφίσει ΠτΔ, με αντάλλαγμα κάποια θέση στο κόμμα. Τον πρόδωσε.
Μίλαγε μαζί με Χαικάλη και Σκουρλέτη για χρηματισμούς και για αποστασίες για να υφαρπάξει την ψήφο. Η υπόθεση στο αρχείο.
Έβαλε την Ζωή στο προεδρείο για να ιντριγκάρει τα πλήθη με την εργασιομανία της (μπορεί και την μούρλια της). Την πέταξε σα στυμμένη λεμονόκουπα. έτσι απλά, ξεφτιλίζοντας την.
Έβαλε τον θεωρητικό, λεφτά, πάσχων από ναρκισσισμό να κάνει κάτι "καλό". Και όταν ήρθε η στιγμή τον αποδόμησε.
Έκανε όλους να πιστέψουν ότι έπρεπε να πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και μέσα σε λίγες ώρες το έκανε ΝΑΙ, ενώ πρώτα έκλεισε τις τράπεζες και έκαψε 40 δις ελλήνων φορολουγουμένων μία για πάντα.

ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ και έκανε όλα τα αντίθετα.
ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ.

Έχει προδώσει τα πάντα και έχει πει ψέματα για τα πάντα.

Δεν θα πάρω φίλε dwk και δεν χρειάζεται να κλείσω τα αυτιά μου, γιατί μάλλον έχεις κατεβάσει κλαπέτα αν θεωρείς ότι αυτός θα γυρίσει σελίδα στην Ελλάδα.

Είναι σα να ακούω, ότι θα σου βιάσουν την γυναίκα, και θα βάλεις τον βιαστή να μεγαλώσει τα παιδιά σου!

Θυμήσου ώρα και μέρα που κάνουμε αυτή την κουβέντα (δεν είναι δύσκολο βέβαια, αφού σήμερα πουλάνε το νερό. Το νερό ρε σεις!!! Τα έλεγε ο Αχιλλέας by the way). Δεν πρόκεται να πέσω έξω φίλτατε:
Ούτε η χώρα και ο απλός λαός θα δει καλύτερες μέρες στην επόμενη τριετία (μπορεί να μην δει και για πολύ παραπάνω χρόνια από τα τρία) ούτε αυτές οι καλύτερες μέρες θα έρθουν από έναν άνθρωπο που το μόνο που έκανε καλά ήταν η παραπλάνηση και τα ψέματα. Είτε λέγετα Τσίπρας, είτε ΓΑΠ, είτε Σαμαράς είτε όποιος άλλος έρθει στην θέση του ΠΘ, με ασύστολα ψέματα.

Να είμαστε καλά! Και εύχομαι να διαψευστώ εγώ και να βγω να σου πω μετά, ναι είχες δίκιο. Αλλά πραγματικά, πιο σίγουρο από αυτό δεν υπάρχει. Είναι σα να λέμε ότι το πρόγραμμα αυτό που ψήφισαν βγαίνει και δεν θα χρειαστεί ο κόφτης. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην χρειαστεί. Και η πολιτική ζωή του Τσίπρα (για τώρα) θα φτάσει το πολύ μέχρι εκεί. Το πάααρα πολύ.

Καληνύχτα σε όλους!

austin είπε...

*πιο σίγουρο από την αποτυχία το δεν υπάρχει...

Λευτερης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.