Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

GBP/USD

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online

GBP/USD(weekly) : ΙΣΟΤΙΜΙΑ - REMAIN or LEAVE ?

Η ενδεικτικότερη ισοτιμία της λίρας ,αυτή σε σχέση με το δολλάριο ,λογω της μεγάλης εμπορευσιμότητας της ,ειναι σημαντική την μέρα του δημοψηφίσματος
στην Μ.Βρετανια για την παραμονή η όχι της χώρας στην Ευρωπαική ένωση.

Mετα τον Ιούνιο του 2015 ( οχι τυχαία χρόνος της ελληνικής περιπέτειας και με δημοψήφισμα)  η λίρα ξεκίνησε μια πτωτική πορεία καλά ορισμένη κατω απο την κατερχόμενη F.
Η ισοτιμία κατέγραψε τα χαμηλά των 1,3833 την πρωτη εβδομάδα του Μαρτίου,απ όπου ξεκίνησε μια ανοδική αντίδραση μέχρι την G , οπου και συσσώρευσε επι 7 εβδ δημιουργώντας και μια ισχυρή γραμμή λαιμού ( neck line).
Το πρώτο 15θήμερο του Ιουνίου, το κλίμα υπερ του brexit εφερε την ισοτιμία σε νέα πτωτική κίνηση ( χαμηλό 1,4010) απ όπου και γύρισε έντονα ανοδικά ,επηρεασμένη και απο το κλίμα που δημιούργησε η δολοφονία της Jo Cox.

Η τελευταία εβδομάδα που διανύουμε, που ξεκινησε με gap up ! ,διέσπασε ανοδικά και την σημαντική G και βρισκεται [ 2,30 το πρωι της Πέμπτης]  στο επίπεδο των χαμηλων του 2013 οπως επισημαίνεται με κύκλους ,προετοιμαζοντας μια, ΔΥΝΑΜΙΚΗ διαφυγή πανω απο την F πιστοποιώντας το REMAIN με ελάχιστο στόχο την R στα 1,54 οπου διέρχεται και ο εκθετικός κμο 200 εβδ και ο οποιος στάθηκε σοβαρό εμπόδιο το περσινό καλοκαίρι στην συνέχεια της κίνησης.

Στο αρνητικό σενάριο του BREXIT , η κίνηση θα είναι ΕΝΤΟΝΑ πτωτική με καθοδική διάσπαση της G ,κλείσιμο του gap ( 1,4388-1.4434) και προσέγγιση του 1,40 σε γρηγορο χρονικό διάστημα.

37 σχόλια:

giannhs kon είπε...

καλημέρα σε όλους

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι κλμ
δλδ τωρα που μας εδωσε γουβέρ
θα ξαναματαγινουμε πραγματικη
οικονομια;
"η αλλεως πεος
ζητω η εθνικαρα η δικη μας τραπεζα...

giannhs kon είπε...


καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΑΣ

αν τελειώσει ομαλά και η ιστορία των άγγλων δεν βλέπω το λόγο να μην μας αφήσουν λίγο λάσκα μέχρι τη δεύτερη αξιολόγηση ( αμέσως μετά τα μπάνια του λαού ) χαχα

giannhs kon είπε...

ΥΓ

ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΟΥ τρειντ ….. δεν πολύ κάνουμε οπότε κάτι θα πάρουμε χαχα ……….και ξανα μανα μετα

4 κινήσεις ΣΩΣΤΕΣ αν μας βγουν μέχρι το τέλος του χρόνου μια χαρά θα τα πάμε

Panos είπε...

Καλημερα σε ολους....το πηραμε το waiver..ζητωωωω,δηλαδη καναμε ενα πισωγυρισμα 1,5 χρονου και οι κυβερνωντες πανηγυριζουν.Το bremain το θεωρω δεδομενο,εχουμε και μια αναβαθμιση σε αναμονη, ας προμηθευτουμε τα αναλογα και να απολαυσουμε σημερα την συνεδριαση.

Καλα κερδη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Λογικά εχει κατω σήμερα ...αργότερα πάνω ..όσοι ειμαστε με το μενουνμε δεν φηφιζουμε...Υπαρχει ρισκο και αυτο ενας που βαζει λευτα το σκευτεται...Καλημερα σε όλους .

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα από το βροχερό Νόττινχαμ. Η άποψη στις μικρές πόλεις είναι υπέρ της παραμονής. Δεν πολύ γνωρίζουν τα κακά της εξόδου. Γνωρίζουν όμως και δεν θέλουν βίαιες αλλαγές.
Στο Λονδίνο παρά την επικοινωνιακή κινητικότητα, υπάρχει αδιαφορία. Τα στοιχήματα είναι υπέρ της παραμονής. Η αποχή λένε είναι υπέρ της εξόδου, χωρίς αυτό να το καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Ακούστε και το κουφό. Η συμμετοχή τεσσάρων ομάδων τους στο Euro16 βοηθάει πολύ την παραμονή.
Σε περίπτωση εξόδου όσοι σπουδάζουμε παιδιά εδώ θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους! Εμείς πήραμε το waiver ο Dax το χαίρεται περισσότερο. χαχα.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

εκανα και το γνωστο κολπο οι γερμανοι ...χθες στο κλεισιμο...και ολα καλά

makis είπε...

Καλημέρα σε όλους. Μάλλον ισχύει buy the rumor, sell the fact για το waiver? Για να δούμε. Καλή συνεδρίαση να έχουμε.

austin είπε...

Ε αν είναι προεξοφλημένο το waiver με την Πειραιώς στα 23 λεπτά, την eurobank στα 0,86 και την ΕΤΕ στα 0,27... ωραία προεξόφληση.

Έτσι όπως πάμε θα κάνει την προεξόφληση των κόκκινων δανείων και θα κάνει ένα 10% πάνω από τις μηδενικές τιμές ΑΜΚ. Και όλα καλά. Μετά θα περιμένουμε το μάνα εξ ουρανού!

Μπορεί να κάνει πάλι το ίδιο με χθες (αν δεν βγει κανά exit poll περίεργο) να προλάβει τα ξένα λίγο αργότερα.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε όλους. Ενσωματωνεται το waiver, ( ειναι αυτο που ειναι,καλή εξελιξη,συγκεκριμενα μετρησιμα λεφτα για τις τραπεζες)

η δουλεια ειναι στο Remain γι αυτο αφιερωσαμε και το γραφημα σημερα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

το ομολογο σημερα δεν παιζει?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Γιουργια στον ταμπλα με τα κουλουρια..γλυκό αργότερα χαχα

michele είπε...

Εκοψε και το μερισμα σημερα ο ΟΠΑΠ και τρωει ενα -5% που επιβαρυνει τους δείκτες

michele είπε...

Ζωηρος ο ΔΤΡ σημερα,επανερχεται μετα το χτεσινο στοπ ,εδω το θεμα ειναι καθαρα το Βρετανικό, μια ορθολογικη στάση ειναι και χαρτιά και λεφτά
με περισσότερα αυτο που πιστεύει κανείς για την εξέλιξη του δημοψηφίσματος

hippy είπε...

Καλημέρα

για να μην είναι μόνος του ο Μιχάλης που χθες δίδασκε τι σημαίνει προεξόφληση συντάσσομαι μαζί του (και για το περί waiver* σχόλιο)

Τις προάλλες ο καλός καλλιτέχνης μας θύμισε μερικές εξαιρετικές "ατάκες" από την ταινία Margin Call με τον Jeremy Irons. Eμένα μου είχε μείνει η εξής

Για να κερδίσει κάποιος πρέπει 1) να δει και να κινηθεί πρώτος 2) να είναι εξυπνότερος από τους υπόλοιπους 3) να κλέψει. Κλέφτης δεν είμαι, εξυπνότερος επίσης όχι, άρα?

Κινούμαι πιο γρήγορα προς αυτό που λογικά θα κινηθούν κι άλλοι. Την προεξόφληση του αποτελέσματος. Πουλώ πιθανά φθηνότερα αλλά με άνεση γνωρίζοντας ότι πιθανότατα να υπάρξουν διαφυγόντα.

Τώρα ως προς τις τράπεζες σκέφτομαι ως εξής. Ας υποθέσουμε ότι αίρονται για μια μέρα τα cc κι έχω 20 χιλιάρικα σε κάποια συστημική. Τι κάνω? Σφυρίζω αδιάφορα καθώς έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα και την κυβέρνηση? Αγοράζω αμοιβαίο διαχείρισης διαθεσίμων με έδρα το Λουξεμβούργο ή ξένο ομόλογο? Ανοίγω λογαριασμό στην τράπεζα Κύπρου ή στην HSBC (Λονδίνο) και μεταφέρω τα χρήματα εκεί?

Εάν η απάντηση ΔΕΝ είναι η πρώτη γιατί να περιμένω πως οι άλλοι, οι ξένοι, θα κάνουν αυτό που δεν κάνω εγώ, δλδ θα δείξουν εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μου και θα τους πουλήσω τις συστημικές την επόμενη βδομάδα ή μήνα ακριβότερα?

Θέλει λέρα η γαλέρα...χρόνο και δουλειά για να επανέλθει η εμπιστοσύνη (για να μην πούμε και αλλαγή προσώπων στην διοίκηση). Προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος εάν το καλοκαίρι το μαγαζί μας αφομοιώσει τα παρόντα επίπεδα (600-640 μονάδες) και ....ραντεβού με την έναρξη των χειμερινών κινηματογράφων τον Οκτώβριο. Ενδιάμεσα ξεπέτες σε ακραίες περιπτώσεις.


* ΥΓ

Για μένα το waiver μεσοπρόθεσμα είναι το σημαντικότερο απ΄τα 3 καλά νέα στα οποία προσβλέπουμε. Παρά την κάπως κουτσή επαναφορά του απ΄τον Ντράγκι αποκαθιστά εμμέσως κάποιας μορφής εμπιστοσύνη από την ΕΚΤ προς τα ομόλογα της χώρας μας. Κάτι που ελπίζω να αποτυπωθεί και στο 10ετές. Μείωση της απόδοσης του προς το 6-6,50% θα δώσει πιστεύω την ευκαιρία στις συστημικές να βγουν στις αγορές με δικά τους ομόλογα και ν΄αποκτήσουν μέρος της απαραίτητης ρευστότητας που έχασαν απ΄τους καταθέτες.

michele είπε...

Λεγοντας οτι η υπερβαση του 613,6 ενδοσυνεδριακά μας δινει την κίνηση,δεν εχω παρα να συμφωνήσω με τον Hippy,ειδικα στο γεγονός οτι το credit,η πιστη ειναι το σημαντικοτερο θεμα για τις τραπεζες

Δυστυχως οι καταθεσεις ειναι σαν το σωληναριο της οδοντόκρεμας,πολυ ευκολα φευγουν ,πολυ δυσκολα γυρνανε. Ενα απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα των κατσαπλιαδων ηταν ακριβως αυτο, αφου εφυγαν 45 δισ ΑΚΟΜΑ απο το συστημα ,δημιουργωντας ενα πολυ ασχημο συντελεστη δανείων ( και κοκκινων)προς καταθέσεις

michele είπε...

H ισοτιμία GBP/USD ξεφυγε ΣΤΟ 1,488Ο, o DAX πηγε +2,4% τωρα επιστρεφει
και μεις νεοτερα υψηλα ημερας

austin είπε...

2.2% πάνω ο γερμανός...Και πήγε και ψηλότερα... Μάλλον αισθάνονται ασφάλεια με το αποτέλεσμα τυο δημοψηφίσματος

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

αν ..αισθανοναι ασφαλεια...θα δουμε αυριο ..τι θα κανει ..ο γερμανος...μενοντας ο αγγλος στην εε!!!..βλεπω ξεπετα...τα ειπε και πριν ο hippy

michele είπε...

Μια δυνατή κίνηση αύριο, αν ερθει το bremain θα μπορουσε και να ειναι ενα ωραιο ξεφορτωματακι στις αγορες

Panos είπε...

μην ανησυχεις Ντεηβιντ εχεις τον Αλεξη να σε συμβουλευσει ...σε περιπτωση στραβης..

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13537741_1002126576543437_4431872950610408391_n.png?oh=850b2f4c0b5d3a517d2f8a9208a40277&oe=580654F9

michele είπε...

Χαχα εχουμε τεχνογνωσία Πανο

μπαρμπαλιας είπε...

εχουμε και πρωθυπουργαρα ...
με μαστερια και πτυχια

giaxy είπε...

ΜΙΓ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ?

michele είπε...

Εδω εκτιμουμε,αναλυουμε δεν προτείνουμε αγαπητε gx με την εννοια που το λες.

Unknown είπε...

ΚαμίαΚαμία από τις τρεις

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Φεβρουάριο 2017 η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ – Το waiver μειώνει το ELA 7 δισ

Andreas D. είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1430665/peristerhs-ora-na-sovareftoyme-kai-na-ependysoyme.html

michele είπε...

Περιστερη αγορι μου,κοιτα να δεις τι θα κανεις γιατι σου παγωνουνε τα ΕΣΠΑ

hippy είπε...

Εγώ θ΄απαντούσα στον κ. Gi Xi πιο διπλωματικά. Για να΄χουν υστερήσει κάποιος λόγος θα υπάρχει. Διαφορετικός για το καθένα. Σκεφτείτε-υποθέστε και μέσα απ΄την διαδικασία όχι μόνο θα διαλέξετε το μικρότερο ρίσκο/απόδοση που είναι διαφορετικό ανάλογα με το προφίλ του κάθε χρήστη αλλά θα ξέρετε και πόσο πόνο αντέχετε σε περίπτωση που χρειαστεί να τα περιμένετε ή στην περίπτωση αστοχίας (πάντα υπάρχει έτσι δεν είναι?)

Μεγάλα καράβια-μεγάλες φουρτούνες λέγαν οι παππούδες. Μεγάλη απόδοση μεγάλο το ρίσκο στα καθ΄ημάς.

michele είπε...

Σωστα μιλας Hippy.Aλλα αν θελει κατι παραπανω ας στειλει ενα mail :)

mixalis mixalios είπε...

Δηλαδής? Δίνουμε τα sos με email?

michele είπε...

Σε ενα μειλ ,αντε και μπορεις να κανεις και καμμια "προτροπη" συνονόματε.
Εδω,κατω-κατω υπαρχει συγκεκριμενο disclaimer :)

michele είπε...

Καλο-καλυτερο κλεισιματακι προς το τελος 5,62% ο ΔΤΡ

ΟΠΑΠ ( λογω μερισματος) ΜΙΓ- ΕΕΕ-ΤΙΤΚ "κρατησαν" λιγο τον δείκτη

giaxy είπε...

αν μπορει με καποιο τροπο ας μου στειλει ο michele το mail να επικοινωνησω μαζι του