Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

6 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Blogger Ο/Η mixalis mixalios είπε...
το θέμα είναι τι θα τα κάνω αυτά που πήρα στο 0,503... (ΕΥΡΩΒ)

Ξανά μανά...με έτρωγε βλέποντας και ότι έχει μείνει σχετικά πίσω με τις άλλες και επειδή τελικά μπορεί το 0,503 να είναι το τυχερό μου νούμερο...

Για να δούμε και τα tests....

michele είπε...

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) δημοσίευσε τα αποτελέσματα των stress test σε 51 τράπεζες, με την ιταλική Monte dei Paschi di Siena να καταγράφει την χαμηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια.

Συγκεκριμένα και με βάση το αρνητικό σενάριο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας ανήλθε στο - 2,44%.

Αμέσως μετά στις θέσεις της λίστας ακολουθούν η ιρλανδική Allied Irish με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 4,31% και η αυστριακή Raiffeisen με 6,12%.

Aκολουθούν οι Βanco Popular με 6,62%, η Unicredit με 7,1%, η Βarclays με 7,3%, η Commerzbank με 7,42%, η SocGen με 7,5%, Deutsche Bank με 7,8%, Criterai Caixa με 7,81% και η Erste Group με 8,02%.

michele είπε...

Η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τόνισε πως οι 37 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης θα ανταπεξέρχονταν καλύτερα σε μια κατάσταση πίεσης από ότι πριν από δύο χρόνια καθώς έχουν συσσωρεύσει περισσότερα κεφάλαια και έχουν κάνει πρόοδο στην εξυγίανση των ισολογισμών τους.

Όπως διευκρίνισε η ΕΚΤ, οι τράπεζες ξεκίνησαν τα stress tests με ένα δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 13% - πάνω από το 11,2% που είχε αποτελέσει σημείο εκκίνησης πριν από δύο χρόνια – και στην περίπτωση του δυσμενούς σεναρίου διατήρησαν έναν κεφαλαιακό δείκτη 9,1%, πάνω από το 8,6% του 2014

michele είπε...

Απο euro2 day

michele είπε...

Με μία εξαίρεση, όλες οι τράπεζες εμφανίζουν επίπεδα κεφαλαίου CET1 κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με το όριο αναφοράς 5,5% το οποίο χρησιμοποιήθηκε το 2014 υπό το υποθετικό δυσμενές σενάριο. Αυτό αντανακλά την ευρωστία του συνολικού επιπέδου κεφαλαίων των τραπεζών που συμμετείχαν στην άσκηση η οποία διενεργήθηκε από την ΕΑΤ.

«Τα αποτελέσματα αντανακλούν το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι τράπεζες άντλησαν σημαντικά κεφάλαια και προχώρησαν σε περαιτέρω εξυγίανση των ισολογισμών τους», δήλωσε η Danièle Nouy, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. «Ο τραπεζικός τομέας είναι σήμερα πιο ανθεκτικός και μπορεί να απορροφά καλύτερα τις οικονομικές διαταραχές από ό,τι δύο χρόνια πριν.»

Υπό το δυσμενές σενάριο της άσκησης, η μείωση κεφαλαίου, η οποία ήταν κατά μέσο όρο 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, οφείλεται σε διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως μεταξύ άλλων οι εξής:

-Ο πιστωτικός κίνδυνος συνέβαλε κατά μέσο όρο κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες στη συνολική μείωση του κεφαλαίου CET1.
-Ο κίνδυνος αγοράς συνέβαλε κατά μέσο όρο κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες, κυρίως λόγω ζημιών αναπροσαρμογής επί στοιχείων ενεργητικού που αποτιμώνται στην εύλογη αξία.
-Ο λειτουργικός κίνδυνος συνέβαλε κατά μέσο όρο κατά 0,9 της ποσοστιαίας μονάδας, λόγω των προβολών για ζημίες όσον αφορά τον κίνδυνο συμπεριφοράς, στοιχείο που ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στην άσκηση του 2016.

michele είπε...

http://air.euro2day.gr/cov/EB/EBARESULT.pdf