Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΑΛΦΑ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΑΛΦΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η πρώτη προσπάθεια αντίδρασης αμέσως μετά το μεγάλο πτωτικό gap που προήλθε απο το brexit ,δεν κατάφερε να απομακρυνθεί απο τη ζώνη D, με αποτελεσμα την συνέχεια της πτωτικης κίνησης  προς το 78,6% της fibo διόρθωσης απο τα χαμηλά εως τα υψηλά των 2,75 ευρώ.

Κατα την χτεσινή συνεδρίαση ,η αντιδραση ξεκίνησε απο αυτο το σημείο και θα κατευθυνθει εκ νεου προς την D [ 1,65-1,68€ ].

Υπέρβαση της D θα δώσει -με αυξημένο όγκο συναλλαγών - στον επόμενο στόχο 
[1,86-1,90] οπου :
Βρίσκεται η αντίσταση Ζ 
Κινείται ο εκμο 30 ημ (1,87 ευρώ)
Βρίσκεται και το 50% της fibo διόρθωσης .

 Μονο πάνω απο το επίπεδο αυτό θα έχουμε θα έχουμε αντιστροφή της βραχυχρόνιας τάσης με στόχο το κλείσιμο του θηριώδους gap στα 2,22€ κατ ελάχιστον
Αδυναμία υπέρβασης οποιουδήποτε από τα προαναφερθέντα επίπεδα ,θα επαναφέρει τον τίτλο με αυξημένες πιθανότητες προς την ισχυρή στήριξη F των 1,18€.
Σηματωρός για τον τραπεζικό κλάδο ο τίτλος.

40 σχόλια:

makis είπε...

Καλημέρα σε όλους. Καλή συνεδρίαση να έχουμε.

Deltas είπε...

Καλημερα

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους! και ενώ υπάρχει αβεβαιότητα στις ευρωπαικές τράπεζες...βγαίνει η bank of america και λέει τις τιμές στόχους...

"Η τιμή στόχος για την Εθνική διαμορφώνεται στα 0,13 ευρώ, για την Eurobank στα 0,47 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,14 ευρώ και για την Alpha Bank στα 1,29 ευρώ"

Κάνουμε πλάκα...τιμές στόχους στο 50% κάτω από τις ΑΜΚ που ήταν στο μηδέν; Για κάτσε ρε παιδί μου...ύποπτες είναι αυτές οι τιμές, και μάλιστα και πιο κάτω από τα επίπεδα που είμαστε.

hippy είπε...

"Πάρε το κουβαδάκι σου και τράβα παίξε σ΄αλλη παραλία" μας λέει ο STOXX. Εκεί με τους Φιλιππινέζους και τους Πακιστανούς.

Είναι 2 μήνες μακρυά η 16η Σεπτεμβρίου το γράφω όμως στο τετράδιο με τα "υπ΄όψιν". Παράλληλα με την 2η αξιολόγηση θα μας προσφέρουν και μερικά εκ. μετοχών σε ΑΛΦΑ(12 εκ.), ΕΥΡΩΒ (19 εκ.) κι ΟΤΕ (2 εκ.) οι παθητικοί επενδυτές.

Greece reclassified as Emerging Market in STOXX family of indices, effective September 2016

On 10 May STOXX announced the results of its annual developed and emerging country classification review, with all changes effective at the close of business on 16 September 2016. Due to failure to meet the criteria which defines the restriction on capital flow, STOXX decided to demote Greece to emerging market status, from developed at present. Greece will thus be joining the ranks of Brazil, Chile, Colombia, Egypt, India, Indonesia, Malaysia, Mexico, Pakistan, Philippines, Poland, Russia, South Africa, South Korea, Taiwan, Thailand, Turkey and Vietnam. Recall that the other three main index providers, MSCI, S&P and FTSE, have already reclassified Greece to EM.

Following the demotion on 16 Sep, Alpha (ACBr.AT – ALPHA GA), Eurobank (EURBr.AT – EUROB GA) and OTE (OTEr.AT – HTO GA) will exit the STOXX Europe 600 index, with the outflows from passive investors/index trackers projected at approximately 12m shares, 19m shares and 2m shares, respectively. That said, the resulting inclusion in EM indices will obviously also trigger inflows, however these are yet to be estimated. Greek stocks are more than likely to have a much more meaningful market weight in the EM space, rather than effectively being a mere tracking error in DM.

hippy είπε...



Φλε Γιώργο (ως προς ΒοΑ και λοιπά μπουρδελόσπιτα) προσπαθώ να θυμάμαι πάντα τον Χρυσό Κανόνα

"Όποιος έχει τον χρυσό φτιάχνει τον κανόνα"


Καλημέρα, κάνουμε τα κουμάντα μας και θα τους ταπώσουμε στο τέλος.

austin είπε...

Hippy όλα τα δεδομένα (που κάποιες φορές μπορεί να απατούν) είναι ότι δεν πάμε καλά...Μα καθόλου καλά. Και θέλει ιδιαίτερη προσοχή το μαγαζί. Και ιδιαίτερα στα σαπιόχαρτα...

austin είπε...

Χαχα hippy. Πλέον σκέφτομαι να ακολουθησω λίγο την λογική σου...και γλυκό κοιταω κάτι ευαπς. Ριναι καλοκαίρι, προτιμώ να κανω μπανια και να κοιμάμαι πιο ήσυχα. Χαχα

hippy είπε...

Υπάρχει ο καιρός της σποράς κι ο καιρός της συγκομιδής. Εγώ βέβαια μεγάλωσα στην πόλη, δεν ξέρω από αγροτικά, απ΄τα βιβλία όμως θυμάμαι πως Σεπτέμβρη-Οκτώβρη είναι καλή περίοδος να σπείρεις (Στασινό αφήνουμε καλύτερα για μετά τις 10 Νοέμβρη).

Όπως διαβάζουμε στο τέλος του σχολίου περί STOXX θα υπάρξουν και γνωριμίες-αγορές λόγω εισόδου στις μικρότερες παραλίες-δείκτες που θα αντισταθμίσουν κάπως την πίκρα του εξοστρακισμού.

austin είπε...

2,13% πάνω ο euro stoxx banks, 2,58% πάνω η DB. Πάνω ο Γερμανός 0,63%. Αλλά εμεις κάτω πάλι.

michele είπε...

Austin οπου βρεις τα κανεις. Στο σχολειο πιτσιρικαδες τον "χαζουλη" τον πειραζαμε του καναμε και κανα φατουρο.
Ετσι κι εδω

Καλημέρα ,καλημέρα σε ολους

austin είπε...

Έτσι ακριβώς Μιχάλη!

Ένα κλασσικό μου επιχείρημα προς κοντόφθαλμους που πιστεύουν ότι για όλα τα δεινά της Ελλάδας φταίει ο καπιταλισμός και οι Γερμανοί και άλλοι που θέλουν να πάρουν τσάμπα την Ελλάδα είναι το κάτωθι:

Αν κάποιος έχει καταστραφεί οικονομικά επειδή έπεσαν οι δουλειές του έξω, και πουλάει το καλό του αυτοκίνητο, τι θα του πεις? Πάρε την αξία την πραγματικά που κοστίζει το αυτοκίνητο, ή θα παζαρέψεις να το πάρεις φθηνότερα.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε...κάπου εκεί τελειώνει η κουβέντα, γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν από μία αγορά αλλά όταν γίνεται στην χώρα αυτό, τότε είναι κακό ξαφνικά.

Α και πλέον μπήκε στο καρνέ των επιχειρημάτων και το κάτωθι:
Τι να πάρουν τσάμπα οι ξένοι...εδώ τους δίνουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν την θέλουν! χαχα.

austin είπε...

Α και έκλεισε και το χθεσινό γκαπ ο τραπεζικός... Πάω βόλτα, το μαγαζι έχει συμπεριφορά ράθυμη, όπως πέρισυ μετά την πρωτη εβδομάδα που άνοιξε. Έκανε τζίρους περιπτέρου.

firecode είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα.Θέλω να ρωτήσω για τα κέρδη από το ΧΑΑ αν είναι υποχρεωτικό να τα βάλουμε στην φορολογική δήλωση.Τι συμβαίνει με τα μερίσματα και τις επιστροφές κεφαλαίου;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

austin είπε...

Κάνει μία κερούκλα ο ευρωπαικός δείκτης τραπεζών...αλλά είδηση δεν βρίσκω ακόμα. Σα να λύθηκε κάτι είναι αυτό το κερί προς ώρας.

hippy είπε...

Μας διαβάζει ο Λεμπιδάκης? Σήμερα βάλθηκε να σου δείξει ότι άδικα τον απαξίωνες χθες Μιχάλη. Χαρτάρα (θεμελιωδώς) και αξιόπιστος σαν ελβετικό ρολόι στο ταμπλό.

Κι η εμπορευσιμότητα? Οκ, ουδείς τέλειος.

michele είπε...

fIRECODE καλυτερα να συμβουλευτεις τον λογιστη σου ,γιατι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη

spooky είπε...

@firecode
Καλό θα είναι να βάλεις τα κέρδη. Θα πληρώσεις εισφορά αλληλεγγύης, θα μπορείς όμως να τα επικαλεσθείς για περίπτωση "πόθεν έσχες" κλπ.
Για τις επιστροφές κεφαλαίου το ίδιο.
Για τα μερίσματα είναι υποχρεωτική η δήλωσή τους.
Εξάλου οι χρηματιστηριακές υποχρεούνται να δίνουν στοιχεία στο υπουργείο για διασταυρωση.
Για περισσότερα δές τα άρθρα του κου Χριστόπουλου στο Capital και το παρακάτω link της Solidus :
http://www.solidus.gr/objects/uploads/FPBox_78.pdf
Δεν είμαι φοροτεχνικός απλά ένας ιδιώτης που κάνει μόνος του την δήλωση.

michele είπε...

Ηippy δεν ξερω αν μας διαβαζει,ξερω οτι διαβαζουν πολλοι της αγορας,αλλωστε 4-5 sites υπαρχουν και αλλα τοσα blogs που ασχολουνται με την αγορα ,ολοι διαβαζουν ολους

Παντως πρεπει να φτιαξουν αυτοι ολοι οι τυποι την συμπεριφορα τους στο ταμπλο .Ειναι το κλιμα κακο φυσικα,αντε δινουν κανα πακετακι σε τιποτα φιλους ,αλλα δεν αρκει

Οταν η αγορα γινει φυσιολογικη θα στρωσουν και αυτοι

michele είπε...

Χαιρετω τον αγαπητο φιλο Spooky με την αψογη ενημερωση :)

spooky είπε...

Χαίρε άρχοντα της Σοφοκλέους και λοιποί φίλοι του blog !!

firecode είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση παιδιά.Μιχάλη μπορείς να μου δώσεις μια εξήγηση για το reverse split της ΕΛΒΕ;

μπαρμπαλιας είπε...

σωστος ο φιλος spooky

michele είπε...

ΤΟ χαρτι firecode με τοση επιστροφη που ηθελε να δωσει ο Τηλεμαχος θα πηγαινε σε αρκετα χαμηλα επιπεδα τιμης κατω απο 0,40
προφανως ηθελε και μετα το κοψιμο να εχει αξιοπρεπη τιμη ( περισσοτερο αναφερομαι στο τι "φαινεται" και οχι στο τι ειναι


Ξερω σκεφτεσαι οτι τωρα μπορει να πεσει και πιο ευκολα οπως συμβαινει σε ολες.Αλλα σκεψου οτι το ποσοστο του παραμενει > 60% και οι μετοχες πια ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ
3.307.500

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Κυριε Μιχαλη
Αν θελεις να κανεις ενα ΜΕΓΑΛΟ καλο σε ολους εμας τους αναγνωστες σου,τοτε πεισε τον Ωστιν να μας γραφει τι πουλαει και τι αγοραζει καθημερινα.
Και εμεις ξερουμε,θα κανουμε το αντιθετο.
Ειναι ο καλυτεροτερος αντιδεικτης του χρηματιστηριου.
Και νομιζει οτι κατεχει και Τ.Α. και γραφει την εποψη του σε ενα μπλογκ
που το αφεντικο του ειναι ο μαστερ της Τ.Α.
Ελεος αλλα ναναι καλα το παιδι γιατι το γελιο που μας προσφερει σε ολους μας, (ασχετο αν το γραφω μονο εγω και εσεις τον σιγονταρετε}ειναι ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΑΚΟ
Χαχαχαχα

austin είπε...

Τσαμπή θα σου δίνω τα πινακίδια μου για να κάνεις τα αντίθετα...Αυτό όμως, από την στιγμή που θα σου βγάζει κέρδη θα μου τα πληρώνεις.

Αν θυμάμαι καλά είχες ψωνίσει στα 0,162-0,165 πειραιώς?? Πούλησες? ή ακόμα κρατάς?

Επίσης όποιος θέλει να τζογάρει με τις τράπεζες ποιος είπε να μην το κάνει? Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχω μιλήσει με κάποια άτομα και έχουν χάσει λεφτά επειδή ασχολιούνται με τις τράπεζες. Συνεχίζω να το υποστηρίζω και ας κάνουν 30% από εδώ. Είναι η γνώμη μου τσαμπή και δεν λέω σε κανέναν να με ακολουθήσει. Δεν με νοιάζει άλλωστε. Ο οικοδεσπότης φροντίζει να ανοίγει τα μάτια τι και πως.

Ούτε κοκορεύτηκα, ούτε τίποτα, ούτε είπα να με ακολουθήσει κάποιος.
Νομίζω δεν σου έχω απευθύνει τον λόγο ποτέ, για να μπεις στην διαδικασία να με σχολιάζεις. Εκτός αν είσαι κάποιος άλλος, που τον έτρωγε να γράφει εδώ μέσα και άλλαξε όνομα...

Τέλος αν σου δικό σου μάτι, με 30 εκ τζίρο που αντιδράει το ΧΑΑ, σου αρέσει σαν εικόνα...Οκ. Όπως ότι κάνει ο ευρωπαικός δείκτης τραπεζών σήμερα 5,8% πάνω χωρίς να έχει βγει νέο... Εκτός αν οι αγορές προεξοφλούν ότι θα βρεθεί λύση.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Δωσε συμβουλες Γιωργαρα μου.
Μι τριλιενς (με τρελλενεις)
Δεν θελω ομως να μου στεναχωριεσαι.Εμ μας δινεις τα ευρωπουλια σου εμ να σε στεναχωρουμε .ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ
χαχαχα

austin είπε...

Εγώ δεν στενοχωρίεμαι...εσύ μάλλον στενοχωριέσαι που ακόμα δεν μπορείς να πουλήσεις την πειραιώς.

Επίσης μην ντρέπεσαι..Βάλε το πραγματικό σου όνομα που έγραφες τόσο καιρό. Όπως επίσης, να μας πεις αν ξέρεις γιατί ανεβαίνουν σήμερα οι αγορές

hippy είπε...

austin είπε...

Εκτός αν οι αγορές προεξοφλούν ότι θα βρεθεί λύση.


Extend and Pretend φίλε Γιώργο η ΕΕ από γεννησιμιού της. Σιγά μην δεν βρούνε (καμουφλαζ) λύση.

austin είπε...

Το θέμα είναι ο χρόνος hippy...θα την βρουν πριν την ανακοίνωση των stress tests?

hippy είπε...

κ. Τσαμπή τέτοιες μέρες προσφέρονται για ψυχαναγκαστική ενδοσκόπηση?

ΟΧΙ φυσικά. Μάλλον για χαλαρή επενδυτική φιλοσόφηση.

Γνώμη μου φυσικά, όχι απαραίτητα σωστή.

austin είπε...

Και πολύ αξία του έδωσα Hippy με την αναφορά μου..απλά έχω χρόνο και απάντησα..Κακώς, άλλωστε καταλαβαίνεις όποιος παρατηρεί ποιος είναι ο κύριος Τσαμπής και τι μας έλεγες κάτι παρασκευές.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Oταν και αν καταλαβεις ποτε Γιωργακη μου,πως παιζετε αυτο το παιγνιδι,θα σε εχουν ξεπουπουλιασει.
Το πραγματικο μου ονομα ειναι Ναβουχουδονοσορας(αν δεν σε ικανοποιει να βαλω καποιο αλλο.
Οι αγορες σημερα ανεβαινουν γιατι εινι 8 Ιουλιου.Κατι καλυτερο δεν μουρχεται.
σε καλυψα
χαχαχαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Spooky το θέμα είναι με τα τεκμήρια του 743 Αγορές και 781.

Αν απο πωλήσεις μετοχών που είχες αγοράσει το 2013, αγοράζεις άλλα χαρτιά, τότε πως δικαιολογείς το τεκμήριο αν δεν σου φτάνουν τα εισοδήματα απο προηγούμενα έτη????

Τι βάλατε εσείς στο 781 ?

hippy είπε...

Φίλε Γιώργο πριν τα stress tests θα γίνει χαμός από (τάχα) διαρροές κι αποκλειστικές πληροφορίες. Τι κάνουμε? Τσιμπάμε με κίνδυνο να ξαναζήσουμε στα χαρτοφυλάκια Brexit?

ΌΧΙ ανεπιφύλακτα καθώς θα είναι κλασσική περίπτσωση loose-loose (όπως ΘΑ ήταν και το bremain). Εάν επαληθευτούν θα είναι κατα 95% προεξοφλημένες*, εάν όχι την έβαψα.


*Σκέφτομαι πως από την στιγμή που κάνω αυτό που προβλέπουν όλοι πρέπει να βρώ έναν πιο ανόητο από μένα για να του πουλήσω. Δύσκολο μια και κινούμαι στα χαμηλά στρώματα της διατροφικής αλυσίδας (μαριδαίος που ψάχνει πιο μαριδαίο)

austin είπε...

Ε πάλι καλά που εσένα σε έχουν αφήσει με τα πούπουλα σου...όταν αγόραζες πειραιώς στα 0,165.

austin είπε...

Συμφωνώ hippy άλλωστε έχω πει ότι εδώ και κάποιο καιρό, δεν ασχολούμαι με το ΧΑΑ, πέραν κάποιων θέσεων μακροπρόθεσμων.

Όπως λέει και η ρήση: Όταν τα βουβάλια τρέχουν, την πληρώνουν τα βατράχια. Και έμαθα πλέον, ότι το πορτοφόλι το δικό μου, δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή την ακραία και ατεκμηρίωτη κατάσταση που υπάρχει στις αγορές.

Άλλωστε, είναι τόσο στρεβλές πλέον, που όταν στην Αμερική βγει μία κακή ανακοίνωση συνήθως κλείνει πράσινο στην προσδοκία ότι δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια. Αν βγει όμως μία καλή είδηση όπως σήμερα, τότε δεν φοβούνται άραγε την πιθανή αύξηση των επιτοκίων??

michele είπε...

Το πιασαμε το καλο χαρτι σήμερα λέμε.. :))

hippy είπε...

Αλφαδια λεμε!!

austin είπε...

Όντως! Το καλύτερο σε απόδοση!!

michele είπε...

:))