Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΦΓΚΡΠ

X.A.A. LIVE 



                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΦΦΓΚΡΠ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Ειχαμε παρουσιάσει την μετοχή στις 22 Ιουλίου εδώ:

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2016/07/blog-post_31.html#more

οπου αναφέραμε "Οπως επισημαίνουμε με τους κύκλους η γραμμή  L ειναι ιδιαίτερα σημαντική( γραμμή λαιμού ενός μεγάλου πυθμένα ) και ενδεχόμενη επικυρωμένη υπέρβασή της ,θα στείλει τον τίτλο αρκετά υψηλότερα με στόχο αρχικά τα 22,80.."

Πράγματι ο τίτλος προσέγγισε τα 22,26 € μετα την διάσπαση της L και ακολούθως και εναρμονιζόμενη με την ..απραξία της αγοράς, εκανε 2 retest στην L επιβεβαιώνοντας την ως ιδιαίτερα σημαντική ( 20 ευρώ).

Η μετοχή,εχοντας διασπάσει ανοδικά και τον εκμο των 50 ημ κινείται πλέον προς τον στόχο των 22,80 και την ανω πλευρά του πλαγιοανοδικού καναλιού  ΑΒ που εχει δημιουργήσει απο τα χαμηλά του Φεβρουαρίου και τα 13,13 ευρώ.

Τα 25 ευρώ της πρό των capital controls εποχής της γραμμής Ζ ειναι ο στόχος της τρέχουσας κίνησης.
Μεγάλη στήριξη παραμένει η L στα 20 ευρώ ,πολλες φορές επιβεβαιωμένη ,για οποιαδηποτε υποχώρηση του τίτλου.

54 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Για ακούστε και σήμερα Τράγκα, που ουρλιάζει ότι τις ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΕΣ δεν τις αναφέρουν τα περισσότερα μέσα. Και ποιος τα λέει...ποιος? Μόνο ο τράγκας. Όλοι αυτοί οι αδέκαστοι δημοσιογράφοι που είναι??

Για πάμε! μήπως πέσουν και σταματήσει η τεράστια κατρακύλα που έφεραν στην χώρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εχω παψει να ακουω Τραγκα απο το 2014...Χατζινηκος και Τραγκας εχουν παιξει πολυ βρωμικο παιχνίδι υπερ του Τσιπρα...και τωρα προσπαθουν να απεγκλωβιστουν και να το παιξουν ουδετεροι.Αν θες να ορισεις την διαπλοκη...υπαρχουν 3 λεξεις...Δημοσιογράφοι.. .πολιτικοί.. ..καναλαρχες...Την σειρα βαλτη οπως θες..το ιδιο αποτελεσμα θα βγάζει. Καλημερα σε ολους.

SCALPER είπε...

Καλημερα....ετσι ακριβως....εμετικοι και οι δυο τους...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους

austin είπε...

Περίεργο παιχνίδι έπαιξε ο χατζηνίκος. Όπως είπα και χθες ο Τράγκας φώναζε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2015, ότι αν θέλουν οι έλληνες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, θα βρουν κλειστές τράπεζες...Δεν το λες και πολύ υποστηρικτικό αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ότι παίζει το παιχνίδι του και αυτός δεν χωράει αμφιβολία. Απλά επειδή έκανε τον κύκλο του, πολλοί τον κυνήγησαν, κάνει κατά κάποιον τρόπο τον δημοσιογραφικό του "επικήδειο", προσπαθώντας να λέει κάποιες αλήθειες.

άλλο ένα Leg σε bollinger στην αραιγ. Μέχρι και χθες έδειχνε να σπάει την συσσώρευση πάνω και σήμερα λόγω αποτελεσμάτων, αρχίζει την πτώση... Για να δούμε αν θα είναι πρόσκαιρο γυρνώντας στην συσσώρευση ή θα συνεχίσει η διολίσθηση τις επόμενες μέρες, άρα και επειβεβαίωση της θεωρείας...

ArTaXiA είπε...

Ρε Austin, καλό, χρυσό παιδί είσαι και φιλότιμο. Γιατί επιμένεις να ενημερώνεσαι από Τράγκα και Χατζηνίκο; Δηλαδή πες μου τώρα ειλικρινά. Περιμένεις να μάθεις την είδηση που δεν θα ακούσεις αλλού; Περιμένεις το καυστικό σχόλιο; Τι;

Bonjour mes amis

austin είπε...

Γιατί πίσω από τις λέξεις Αρταξία...καταλαβαίνεις πολλά. Άσε που βαριέμαι να διαβάζω άρθρα για πολιτική ενημέρωση. Γιατί το "ύφος" αυτού που μεταφέρει την είδηση μπορεί να καμουφλαριστεί. Όταν είναι φωνή και ζωντανή μετάδοση...δεν κρύβεται πάντα με επιτυχία.

Και ξαναλέω. 6 μήνες πριν, και πριν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Τράγκας ούρλιαζε για κλειστές τράπεζες. Για σκέψου να τον άκουγαν και να τον πίστευαν (πράγμα αδύνατο γιατί δεν έχει κάνει λίγα και δαύτος) οι περισσότεροι έλληνες....

michele είπε...

Mια χαρα πουλαει ο θειος χρονια.. τωρα ο Χατζηνικος εχει τις ευθυνες του γιατι και αυτος πουλαγε με το "ρευμα" αλλα αυτο δεν ειναι δημοσιογραφια.
Τωρα βεβαια ξεκινησαν τα "αναποδα" πρωτοσελιδα.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα.

http://www.capital.gr/story/3155390/i-ektoxeusi-tou-fpa-prokalese-zimies-stin-aegean

michele είπε...

Ε η θα την μετακυλιανε στους επιβατες η θα τρωγανε τις ζημιες,καλημέρα Ανδρέα

ArTaXiA είπε...

Οι αεροπορικές εταιρείες απαλλάσσονται ΦΠΑ για όλους τους διεθνείς προορισμούς, στο διεθνές κομμάτι τους. Επίσης δεν πληρώνουν ΦΠΑ για την απόκτηση των αεροσκαφών, ανταλλακτικών, προμηθειών. Επιπλέον, αν αυξήθηκε ο ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, αυτό ουδώλως επηρεάζει την εταιρεία, εδώ βέβαια ο Βασιλάκης μας λέει πως "δεν μπορούσαμε να μετακυλίσουμε την αύξηση στις εσωτερικές πτήσεις, στου επιβάτες", αλλά η πληροφορία ελέγχεται, διότι τι; Η Ryan ας πούμε, το μετακύλισε;

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.....

michele είπε...

Ξερουμε τα αποτελεσματα της Ryan στις εντος Ελλαδος μετακινησεις;
Αρα που οφειλεται η εμφανιση ζημιων με τον ιδιο τζιρο περιπου σε σχεση με περσι;

ArTaXiA είπε...

Aυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως η Ryanair, δεν πετάει κάπου αν δεν βγάζει κέρδος. Το διαπιστώσαμε σε εκείνο το ανεκδιήγητο δελτίου τύπου που ζητούσε από την υπουργό να πληρώνει λιγότερα τέλη αεροδρομίου για να φέρνει περισσότερο κόσμο. Επαγωγικά, η Ryan βγάζει στις τοπικές γραμμές ακόμη και με 29 ευρώ εισιτήριο. Ο τζίρος τώρα, πάντοτε εμφανίζεται προ ΦΠΑ. Οπότε αυτό που πιθανολογώ είναι πως η Aegean, έβγαλε περισσότερες προσφορές για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό, επειδή όφειλε, και μπήκε μέσα προκειμένου να διατηρήσει μερίδίο. Όποιος έχει άλλη άποψη και γνωρίζει κάτι περισσότερο, ευπρόσδεκτος.

michele είπε...

Λογικη μου φαινεται η εξηγηση σου, δεν εχω ασχοληθει,δεν εχω αποψη.Απο την αλλη ,στα νησια εχει σχεδον αποκλειστικοτητα οποτεεκει δεν υπηρχε στην ουσια ανταγωνισμος

ArTaXiA είπε...

Δεν γνωρίζω ούτε έναν που πήγε Σαντορίνη ή Ρόδο φέτος και να πήγε με Olympic...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και να σκεφτεις οτι το πρωτο μισο του 15 το "πετρελαιο" ηταν ακριβοτερο σε σχεση με το 2016

ArTaXiA είπε...

Είναι χετζαρισμένοι KΩΣΤΑΣ G., δεν επηρεάζονται. Αλλού είναι το πρόβλημα. Όταν ήρθε η Ryan στην Ελλάδα, εμείς οι επενδυτές τα χρειαστήκαμε γιατί φοβηθήκαμε πως τα ψωμιά της ΑΡΑΙΓ τελειώσανε. Η μετοχή για μήνες δεν κουνιόταν, ώσπου ανακοίνωσε τα πρώτα όμορφα αποτελέσματα και όλοι πειστήκαμε πως "νταξ' τι να μας πει κι η Ryan τώρα, ας μεταφέρει εκείνη τους ξυπόλυτους κι η AEGEAN τους υπόλοιπους. Μάλλον όμως το όνειρο τελείωσε.... Καταργήθηκαν και τα εννιάμηνα, και δεν θα έχουμε εικόνα αμέσως.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ολα οκ για όσους εχουν.Αττικής.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σοβαρά τώρα, υπάρχουν άτομα που εχουν μετοχές ΑΤΤΙΚΗΣ;

ArTaXiA είπε...

Είναι κάτι μηχανικοί Alex, δεν τους ξέρεις...

Βασικά δεν ερωτήθηκαν, το ταμείο τους, τις αγόρασε. Έχει και επενδυτική επιτροπή το ταμείο ξέρεις. Η επιτροπή αυτή, είναι υπεύθυνη απέναντι του νόμου και των ασφαλισμένων, ναι. Αλλά δεν είδα καμια καταγγελία. Οπότε, θα είναι ευχαριστημένοι μάλλον. Έτσι αντιλαμβάνομαι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυκλοφορούν αναμεσα μας...

hippy είπε...

Χαιρετίζω τους φίλους

γενικά οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πρόβλημα. Δείτε για παράδειγμα την Air France-KLM γράφει σήμερα νέα χαμηλά έτους (-34%) και δείχνει να διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 3 (!!!). Η Lufthansa -30% και Ρ/Ε 4,5 και μέρισμα 5%. Καλά αυτή μάλλον πληρώνει και την ολέθρια ανοησία της να μην ελέγξει τον ψυχάκια συγκυβερνήτη που δολοφόνησε στην επιστροφή τους μαθητές που είχαν πάει την εκδρομή στην Ισπανία. Η Ryanair εχει τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση με 16δις.

Προσωπικά πάντως επειδή είχα μηδενίσει νωρίς (περίπου 6,98 μέση τιμή) αγόρασα στα 6.62. Το χαρτί μου έχει δώσει την εντύπωση πως (διαχρονικά) στηρίζεται. Για να δούμε, θα (ξανα)δείξει τα δόντια του ο Βασιλάκης?

michele είπε...

Eυκαιρια να την κανουν οσοι εχουν ΑΤΤ αφου γλυτωσε τον επιτροπο και ειναι πιθανον να αρθει η αναστολη διαπραγματευσης.
Αν παει μεχρο 0,077 εχει καλως.

θα δειξει εκει ,αν υπαρχουν πιθανοτητες να σωθει η οχι.
Αλλα επισης ειναι πιθανον να υπαρξουν δικαστικες περιπετειες

michele είπε...

Αν η ΑΡΑΙΓ παει στο 6,12 αγοραζω κι εγω

Andreas D. είπε...

Ευκαιρία να πάρει και η ΕΥΔΑΠ τα χρήματα της πίσω...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παντος ο νεος πρόεδρος ειπε οτι μέλημα τους ειναι οι μετοχοι να ανακτησουν την αξια της επένδυσης τους...ενώνει το 0.30;...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν παει.0.30 χωριζω...χαχχα

hippy είπε...

Εγώ πάλι προτιμώ όταν έχω κάνει ανοησία να την αποδέχομαι και να την σταματώ επιτόπου, χωρίς όριο τιμής. Όπου ανοησία εν προκειμένω είναι ότι σε ένα χαρτί ρίσκου έπρεπε να είχε μπει stop loss 10% max.

Λέει το βιβλίο

Όταν αγοράζω μια μετοχή το κάνω γιατί πιστεύω ότι θ΄ανέβει. Εάν κάνω λάθος και το χαρτί υποχωρήσει 5% ρωτώ τον εαυτό μου "εάν δεν την είχες ήδη αγοράσει, τώρα θα την ψώνιζες?". Εάν η απάντηση είναι "ναι" την κρατώ. Εάν είναι "όχι" την πουλώ. Εάν όμως η πτώση συνεχιστεί στο -10% την πουλώ ακαριαία. Διότι όταν ένα χαρτί υποχωρήσει 50% μετά χρειάζεται άνοδο 100% για νά έρθει στα ίσια.

Καλά, δεν αναφέρομαι στο μουαγέν. Αυτό είναι απλά επενδυτική δολοφονία.

Andreas D. είπε...

είναι πολύ εύκολο να πάει στο 0,30...
με reverse split...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Hippy οτι γραφεις ειναι σωστό πιο πάνω.. .εχεις την εντυπωση οτι θα περιμενω να παει 0.15 η 0.30 ;πλακα εκανα πιο πανω για 0.30...στο 0.065 τα παιρνω και παω αλλου.

hippy είπε...

Συγνώμη ΟΠΛΑ έγραψες λίγο πριν από μένα και το σχόλιο μου φαίνεται σαν αγενής (κι απάνθρωπη) απάντηση σε σένα. Στην πραγματικότητα απαντώ στον Μιχάλη

"Ο/Η michele είπε...
Eυκαιρια να την κανουν οσοι εχουν ΑΤΤ αφου γλυτωσε τον επιτροπο και ειναι πιθανον να αρθει η αναστολη διαπραγματευσης.
Αν παει μεχρο 0,077 εχει καλως."

ArTaXiA είπε...

Hippy μου, το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι μεγάλοι που ανέφερες. Όταν τους την πέφτουν οι low cost carriers, και ακολουθούν στον πόλεμο τιμών, χωρίς όμως να πληρώνουν αντίστοιχους μισθούς, ή να χρησιμοποιούν αντίστοιχα αεροδρόμια, το θέμα ξεφεύγει, κι αυτό αποτυπώνεται στους ισολογισμούς.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Και το ΤΤ θυμιζω είχε κανει 2-3 ωραία παιχνίδια πριν να σταματήσει η διαπραγμάτευση του...

Φιλε ΑΡΤΑΧΙΑ, αφού ολοκληρώθηκε η ΓΣ χωρις ξύλο απο μηχανικούς, νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζι σου. Βέβαια στο τέλος θα κάνουν μήνυση στην Ελλάδος για έλλειπή εποπτεία....

Σωστός και ο Hippy, κ εγώ την κοιτάω γύρω απο το 6,35 +\-

hippy είπε...

Σε ότι με αφορά...στόκος. Μετά τα απόνερα της 1ης αξιολόγησης (2,8 δις) κι ενδιάμεσα των καθυστερήσεων της αναβλητικής ΕΕ κ του αναποτελεσματικού συριζα κάπου στο τέλος Νοεμβρίου για την 2η...θα δω τις επενδύσεις.Και με την προσμονή των January effect. Προς το παρόν μόνο ξεπέτες.

Εκεί θα ψώνιζα κάτι ρισκαδόρικο που όμως γνωρίζω κι έχει δώσει δείγμα γραφής πχ ΑΛΦΑ, ΕΤΕ (ή ΕΥΡΩΒ στην περίπτωση σου)

michele είπε...

Τα γραφω αυτα συχνα Hippy, γιατι ετσι κι αλλιως πολλοι επενδυτες δεν ακουνε. Αλλα επαναλαμβανοντάς τα,ολο και καποιος θα σωθει σε βαθος χρονου.

Απο την εμπειρια μου ΔΕΝ υπαρχει χαρτι σαπακι (αν και εδω ειναι μια καπως διαφορετικη περιπτωση) που πριν πεθανει
δεν κανει ενα dead cat bounce για να φυγουν οι "¨φιλιες" δυναμεις.

Παλια την περιοδο των παχιων αγελαδων,ειχαμε την δυνατοτητα να μπαινουμε στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ για την αδρεναλινη.

Ενδεικτικα αναφερω ,ΣΕΦΟΡ -ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ-ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ λατρεμενες εποχες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι συγνώμη φιλε hippy....κουβεντα κάνουμε.. προς θεου...και σε μενα να το ελεγες κανενα πρόβλημα.. .ξερω οτι είσαι γνωστης και παντα.ακουω τι λες χααχα.

hippy είπε...

Εκεί θα ψώνιζα κάτι ρισκαδόρικο που όμως γνωρίζω κι έχει δώσει δείγμα γραφής πχ ΑΛΦΑ, ΕΤΕ (ή ΕΥΡΩΒ στην περίπτωση σου)

αναφέρομαι στον ΟΠΛΑ...πολλά τα σχόλια σήμερα, σχολιάζω αέρα πατέρα, θα προσπαθήσω να βελτιωθώ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχαλη Υγεια ακουμπας εδω η οχι;

hippy είπε...

Ο/Η Alexandratos-Kaboul Aristera Market είπε...
Φιλε ΑΡΤΑΧΙΑ, αφού ολοκληρώθηκε η ΓΣ χωρις ξύλο απο μηχανικούς, νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζι σου. Βέβαια στο τέλος θα κάνουν μήνυση στην Ελλάδος για έλλειπή εποπτεία....

Μπου χα χα χα. Εχω ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ από το 2007. Ακόμα περιμένω να δω τις ενέργειες από την Ελλάδος για που είχε την εποπτεία. Εν τω μεταξύ το πτωχευτικό δικαστήριο στις ΗΠΑ έχει ήδη αποζημιώσει κατά 40% περίπου τους senior ομολογιούχους της ΛΗΜΑΝ.

Κάποιες στιγμές αισθάνομαι πως δεν υπάρχει σκατό που να μην το έχω στο παρελθόν πατήσει. Γιάννη μου επιλογή και σύσταση του κυρίου Κώστα προς τους αδιάβαστους πελάτες της ΑΧΕ (ευτυχώς το πήρα στο 50)

ArTaXiA είπε...

Δυστυχώς η διοίκηση της Τ.τ.Ελλ. είναι μη μηνύσημη. Το έχω προσπαθήσει στο παρελθόν. Δεν τους αγγίζει τίποτα.

michele είπε...

Αν θελει να ρισκαρει ΟΠΛΑ κανεις στα 0,1250 ειναι ενα καλο στοιχηματακι.Διαφορετικα πανω απο 0,14 γινεται καλό.

michele είπε...

Ξεκιναει οπου ναναι και η ΑΤΤ

michele είπε...

-10% προς το παρον την ανοιγουνε

michele είπε...

Στο -6,9% τωρα

Andreas D. είπε...

εγώ είμαι στο 0,0440...

χαχαχαχα

michele είπε...

Το πηραν πρεφα και την χωνουνε ,εγραψε και 0,049.μπορει να γινει κανα καλο παιχνιδακι σημερα εκει

Andreas D. είπε...

βάλανε τούβλο στο 0,0490... 500,000...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ευχαριστω για τις απαντήσεις, κατι μάθαμε κ σήμερα!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σιγα το τουβλο..χαχχα

michele είπε...

Μολις κουνηθηκαν οι τραπεζες υψηλα ημερας

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

για μετα την συνεδριαση....
Η απόφαση της Fed και η προσδοκία της Αθήνας για ένα νέο... 2014

Όταν το 2014 η Fed αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να δρομολογήσει την αντιστροφή της νομισματικής της πολιτικής.....

http://www.capital.gr/oikonomia/3155548/i-apofasi-tis-fed-kai-i-prosdokia-tis-athinas-gia-ena-neo-2014

michele είπε...

ΕΕΕ και ΕΧΑΕ μεινανε ,κλεισιμο στο ψηλο ημερας.Ο,τι θελουν τα παιδια :)

austin είπε...

Ορίστε. Το πολύ θετικό νέο της άρσης αναστολής διαπραγμάτευσης στο ΧΑΑ, έδωσε θετικό αέρα στο ταμπλό! χαχα

Προφανώς και αστειεύομαι!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ετπομαζουν την Πεμπτη...!!!!