Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


ΒΡΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ...
DEUTSCHE BANK 26-9-2016 --HMEΡΗΣΙΟ 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

16 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Στασινόπουλος απο τα παλιά!!!
Κ οταν τις μαζέψει όλες θα ανταλλάξει 1 Βιοχάλκο με 0,75 χαλκοβιο για να ισιωσετε!!!

Ρε μακριά...

JimMarkus είπε...

εγώ είδα ότι λείπουν 30 εκατομμύρια από τις δύο εταιρείες σε σχέση με το τι έλεγε η αγορά χθες... τόσο κακό κάνουν οι συγχωνεύσεις;

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας! Αφήνοντας λίγο στην άκρη το "παίγνιο" ,άλλωστε προτιμώ τη "μαμά" σ'αυτή τη φάση έχουμε τα εξής:

a)http://www.cpw.gr/userfiles/news/news-announcements/2016/%ce%9a%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%a3%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%a3%cf%8d%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%94%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%a3%cf%85%ce%b3%cf%87%cf%8e%ce%bd%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82.pdf

Στο κεφάλαιο 5,1 (σελ.5 του pdf) φαίνεται η μέθοδος και τα νούμερα. Χοντρά τα σωλκ υπολογίστηκαν σε 240εκ και τα ελκα στα 127,5εκ με λόγο 1,88 περίπου.

Οπότε αντιστοιχούν 124 170 201 μετοχές απο Σωλκ και 65 965 420 απο ελκα σε μια σούμα κάπου 190 162 681 νέες μετοχές για μια νέα εταιρία που ενώνει 140 778 571 + 87 873 821 εκατ. ιδία κεφάλαια.

giannhs kon είπε...

Καλησπερα σε ολους καλη εβδομαδα

Lorac είπε...

Επίσης Γιάννη Κον! Συνεχίζοντας απο πάνω με μετοχικό κεφάλαιο 96 852 756 απο σωλήνες και 20 977 915 απο καλώδια στα 0,619 σωλκ έχω 1,17 περίπου ελκα. Το περίεργο είναι που θα έπρεπε να είναι η "μαμα" όταν με τη μέθοδο αποτίμησης οι 2 θυγατρικές τις εμφανίζονται κάπου στο +50%

michele είπε...

Καποια πραγματα η εμπειρια τα υπερβαινει. Απο το delisting της ΕΛΒΑ
ειπαμε οπως ειπε και ο Kampoul πριν

μακρια απο αυτους που δεν σεβονται τους μετοχους.Μεχρι να δειξουν αλλο προσωπο,αν δειξουν.

Και θα μας αφησει το σαπακι τη ΧΑΚΟΡ μεσα;

hippy είπε...

Καλησπέρα

εγώ το πρωί έκανα τους υπολογισμούς πρόχειρα με βάσει την λογιστική αξία κάθε μετοχής όπως μου την έδειχνε το monopoly (της profile). ΄Ετσι έβγαλα το ΣΩΛΚ/ΕΛΚΑ = 1,57.

Η προσέγγιση σας κ. JimMarkus βασίζεται στις χρημ/κες τιμές της προηγούμενης βδομάδας όπου το P/B = 0,8 για τα ΣΩΛΚ περίπου (λίγο υποτιμημένο) ενώ για τα ΕΛΚΑ ήταν P/B = 0,28 (χοντρά υποτιμημένο. Γι αυτό βγάλατε λάθος συμπέρασμα.

Πιθανολογώ πως ο κ. Lorac θα έχει προσεγγίσει σωστότερα την νέα εταιρεία. Ωστόσο η κεφαλαιοποίηση της (νεας) θα υπολείπεται αρκετά της λογιστικής αξίας ΑΚΡΙΒΩΣ όπως συμβαίνει σήμερα και για τις εταιρείες που θα την απαρτίσουν. Λίγο αρχικά, περισσότερο προϊόντος του χρόνου. Οπότε (εάν είχα) δεν το συζητώ...πούλα και μετάνιωνε.

Εδώ ψάχνουμε εάν αξίζει, στήριγμα, αντίσταση κλπ στο αεροπλανάκι που δίνει κάθε χρόνο μέρισμα. Αξίζει ν΄ασχοληθώ με τη σακαφιόρα των στασινοπουλαίων? Σε ότι με αφορά, μια και πλησιάζει κι η 28η Οκτωβρίου...ΟΧΙ.


hippy είπε...

Μπα...

φίλε Lorac τώρα που είδα την ανάλυση στην CENERGY που μας ποστάρισες νομίζω πως μάλλον προς το δικό μου νούμερο θα καταλήξει η ισορροπία (1,57) καθώς η μελέτη στηρίζεται ΜΟΝΟ στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο και όχι στην λογιστική αξία-καθαρή θέση των 2 εταιρειών την ημερομηνία του μετασχηματισμού που περιέχει κι άλλα ποσά (πχ κέρδη προηγουμένων ετών, goodwills κλπ).

Μπορούμε βέβαια να το προσεγγίσουμε ακριβέστερα απ΄τις 6μηνιαίες καταστάσεις αξίζει όμως τον κόπο?

Αξίζει να θυμηθούμε πως έβαλαν τις ναυαρχίδες οι αρχιμαφιόζοι-με τις πλάτες της κεφαλαιαγοράς-για να μην μοιρασθούν τα κέρδη που πιθανολογούσαν ότι θα έχουν με τους υπόλοιπους επενδυτές

-Την μικρούλα ΒΕΠΑΛ που απορρόφησε την 20 φορές μεγαλύτερη ΕΛΒΑΛ

-Την ασήμαντη θυγατέρα ΒΕΚΤΩΡ που απορρόφησε την 20 φορές μεγαλύτερη μαμά ΧΑΛΚΟΡ

-Την μικρή ΕΡΛΙΚΟΝ που απορρόφησε την 20 φορές μεγαλύτερη ΣΙΔΕΝΟΡ

Τελικά βέβαια ελαχιστοποιώντας την συμμετοχή των μαριδαίων έφαγαν τη ζημιά κυρίως οι ίδιοι. Το έξυπνο πουλί κλπ κλπ.

Lorac είπε...

Κ. Hippy για όλα έχετε δίκαιο , αλλά και εγώ έχω χαχαχαχαχα μιας και σας έβαλα το λινκ για να έχουμε την μεθοδολογία που ακολούθησαν! Συμφωνώ στο 1,6 ,αλλά για το παιγνίο σας έγραψα και εγώ το 0,619!!

Αύριο η δεύτερη απο τις 1-2 δύσκολες μέρες αυτής της εβδομάδας και ήδη αραιγα στο ??στόχο. Αύριο στην πτωτική πλεονεξία θα ακολουθήσω τους σημερινούς τολμηρούς κυρίους!

hippy είπε...

Και βέβαια αξίζει να θυμηθούμε πως η (μόλις περσινή) σχέση ανταλλαγής ΣΙΔΕΝΟΡ-ΒΙΟΧΑΛΚΟ ήταν χοντρά υπέρ της ΣΙΔΕΝΟΡ που 3πλασίασε.

Γιάννη μου (Καμπουλάκο) με την χαλκαναφορά σου μάλλον είσαι χρόοονια μπροστά από εμάς και σε λάθος τόπο καθώς....ουδείς προφήτης στον τόπο του.

Lorac είπε...

Δηλαδή είναι πιθανό αν έχω την Loralco me 83% σε φίλια χέρια και αυτή ως εταιρία ελέγχει το 68,28% της χαλκοΛόρακξ τελικά να τις σμίξω ρίχνωντας το Λόρακ??

Lorac είπε...

Ασε που έχω μέτοχο και το επιθετικό fund "NικοΤαφ" μέσα με έδρα την Αρκαδία!! Εκεί είμαι σίγουρος έχουν 10 κιλά κρυμμένα καριοφύλια στους κήπους τους χαχαχαχα δεν είναι να παίζεις με τέτοια!!

JimMarkus είπε...

ευτυχώς δεν είμαι σωληνάτος αλλά καλωδιούχος, ευχαριστώ όλους για την προσέγγιση με βοηθήσατε αρκετά

michele είπε...

Οπως και στην Deutsche που ανεβαζω τωρα ,ετσι και στην ΑΡΑΙΓ για τους long απαιτειται ΑΜΕΣΗ αντιδραση

Καντε refresh

Εδω το κειμενο που ανεβασα και στο fb

Hμερήσιο διάγραμμα της Deutsche Bank.
Eχει δημιουργηθεί σχηματισμος symmetrical broadening η "megaphone" η " ντουντούκα" στην δική μας πιάτσα. ( F-F1)
Απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ καθως επικυρωμένη καθοδική λυση του σχηματισμού θα επιφέρει ασχημες εξελίξεις στον ευρωπαικό τραπεζικό τομέα.
ΕΦΙΚΤΗ μια αντίδραση μεχρι το gap και την neck line D στα 13,63€.
ΜΟΝΟ πανω απο την D θα μπορούμε να μιλάμε για επίλυση των προβλημάτων της.
Η καγκελάριος Merkel απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε κρατικής ενίσχυσης στην Deutsche Bank, η οποία έχει πληγεί από την μεγάλη μείωση στα περιθώρια κέρδους της εξαιτίας των αρνητικών επιτοκίων, αλλά και από μια σειρά σημαντικών προστίμων που της έχουν επιβληθεί.

hippy είπε...


Ούτε έχω ούτε σκοπεύω να πάρω μετοχές DB. Επειδή όμως οι τραπεζίτες (κι άλλοι ισχυροί) πληρώνουν τον προεκλογικό αγώνα των απανταχού Μέρκελς έχω μικρή αμφιβολία περί του τι θα γίνει τελικά. Θα τα ακουμπήσει κανονικά...αλλά θα ονομάσει την ενίσχυση αλλιώς.

Money talks and bullshit walks.

Στα bullshit βάζω μέσα και τον χερ Σοιμπλε. Άλλωστε από λαδιά έφαγε και την τρικλοποδιά απ΄την Αγγέλα κι έχασε την διαδοχή στην καγκελαρία του Κόλ, έτσι δεν είναι?

Γερμανοί, οι πρώτοι λαδιάρηδες στην Ευρώπη.


Ως προς την ΑΡΑΙΓ...λίγο την φοβάμαι (προς το παρόν) αλλά ούτε και την ψωνίζω στα χαμηλά. Με προβληματίζει το γεγονός ότι όλη η πτώση έγινε "λιανοπούλι" χωρίς ούτε ένα πακέτο από πλευράς Βασιλάκη και φίλων. Χωρίς να θέλω να μπω στα δικά σου, στα 5.70-6.00 υπάρχουν μια σειρά σημαντικών αντιστάσεων όπως για παράδειγμα η οριζόντια στήριξη στα Ε6 από το Δεκ. 2013 που έχει κρατήσει αρκετές φορές. Επίσης το 5,70 που είναι ο κμο 200 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ. Όμως αυτά είναι και λίγο προφανή αφού τα βλέπω εγώ τα βλέπουν όλοι.

Αν σπάσει εμφατικά το 6 μάλλον θα κάνω μερικό stop loss και στο 5,70 ολικό. Τους κανόνες μας είναι δύσκολο αλλά πρέπει και να τους εφαρμόζουμε.




michele είπε...

Συχνα, ΕΠΕΙΔΗ ακριβως το βλεπουν ΟΛΟΙ ,συμβαινει ,γιατι μηχανηματα,θεσμικοι και υπομονετικα λιανοπουλια μπαινουν καπου ολοι μαζι και οι πωλητες εχουν..αδυνατισει ,τραβιουνται και ..ανεβαινει

Γι αυτο αλλωστε ειναι συχνα επιτυχημενη η τεχνικη αναλυση.Το προβλημα Ηλια δεν ειναι να το δουν. Ειναι να ΜΠΟΥΝ.