Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 





                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

14 σχόλια:

Lorac είπε...

Μας έκοψες την κουβέντα Μιχάλη χαχαχαχα. Έχεις γράψει πολλές φορές και εύστοχα για την πολιτική. Έτσι όπως είναι δομημένο το Ευρωπαϊκό περιβάλλον όμως η πολιτική μοιάζει όλο και περισσότερο ως διαχείριση κατάστασης και όχι ως δημιουργία έργου. Γιατί λοιπόν να κοιτάω -ως επενδυτής χαχαχα- την πολιτική εντός και να μην μελετώ την Ευρωπαϊκή πολιτική έτσι όπως διαμορφώνεται στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Για να το κάνω πιο "μπικικίνια" αν ο εικονιζόμενος σουπερ-Μα΄ριο αποφασίσει σε π.χ. 2 μήνες να επιτρέψει το άνοιγμα της κάνουλας και πάλι δε πάει να κάνει πολιτική διαχείριση ο κόκκινος-Lorac πάλι θα γίνει πάρτι!
Για να μην παρεξηγηθώ θεωρώ την καλύτερη εξέλιξη να ψηφίσει όλα τα δύσκολα μέτρα η αριστερά και μετά να κυβερνήσει η κεντροδεξιά.

hippy είπε...

Καλησπέρα

επειδή η αγορά σπάνια κάνει λάθος (ενώ εγώ συχνά) είπα να ψάξω την σχέση ΣΩΛΚ/ΕΛΚΑ με τα αποτελέσματα του 6μηνου/2016. Δεν ξέρω πως τα υπολογίζουν στην profile των οποίων το πρόγραμμα χρησιμοποιώ αλλά σαφέστατα διαφέρουν (και με παρέσυραν σε λάθος σχέση)

(α) ΣΩΛΚ => Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 154.315.008...Μετοχές 124.170.201 άρα 1,243/μετοχή

(β) ΕΛΚΑ => Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 84.970.437...Μετοχές 29.546.360 άρα 2,876/μετοχή

Συνεπώς Cenergy (α) + (β)

Ίδια κεφάλαια 239,285,445 εκ των οποίων ΣΩΛΚ/CYNER 64,5% και ΕΛΚΑ/CYNER 35,5%


Συνεπώς η σχέση ΣΩΛΚ/ΕΛΚΑ = 1,817 ή ΣΩΛΚ = 1,817 ΕΛΚΑ


Κάνω και μια προσπάθεια χρηστικότητας-προσέγγισης της τιμής στο ταμπλό

(124.170.201 μετοχές) χ τιμή ΣΩΛΚ = 1,817 χ (29.546.360 μετοχές) χ τιμή ΕΛΚΑ =>

ΣΩΛΚ = 1,817 χ 29,546,360 / 124.170.201 ... άρα ΣΩΛΚ = 0,4324 ΕΛΚΑ

(δηλαδή με τα σημερινά κλεισίματα εάν υπήρχε ισορροπία τα ΣΩΛΚ θα έπρεπε να κλεισουν 0,4324 χ 1,18 = 0,51 ευρώ αντί 0,627)

Το αποτέλεσμα είναι σχετικό μπορεί αντί να πέσουν τα ΣΩΛΚ ν΄ανέβουν τα ΕΛΚΑ ή να συγκλίνουν λίγο και τα δύο.

JimMarkus είπε...

Σωστά τα λες hippy. Εγώ απλά πιστεύω ότι η cenergy αυτή τη στιγμή είναι συμπιεσμένη προσθέτοντας τις αποτιμήσεις των δύο εταιρειών. Από χθες αυτό λέω. Με τι P/BV είμαστε ευχαριστημένοι και ασφαλείς;

hippy είπε...

Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι οι τιμές στο ταμπλό (κεφαλαιοποιήσεις) και για τις δύο εταιρείες δείχνουν σημαντική υποτίμηση. Σύνηθες για τις εταιρείες του ομίλου καθώς και πριν την ενοποίηση τα μεν ΣΩΛΚ διαπραγματεύονταν περίπου στο 0,75 BV ενώ τα ΕΛΚΑ 0,25 ΒV !!!!

Τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Που θα καθίσει η Cenergy?

Δεν ξέρω.

Η εταιρεία θα έχει 239,285,445 ίδια κεφάλαια και (124.170.201 + 2,5 χ 29.546.360) = 189,172,200 μετοχές.

Δηλαδή 1,265 ευρώ/μετοχή.

Εάν υποθέσουμε (λόγω δυναμισμού της νέας εταιρείας) πχ Ρ/Β = 0,60 τότε 1 Cenergy = 0,76 λεπτά στο ταμπλό (πιθανή τιμή στόχος για ΣΩΛΚ)

Αντίστοιχα 2,2 Cenergy χ 0,76 = 1,67 για τα ΕΛΚΑ.

Προφανώς η τιμή κάθε μετοχής εξαρτάται από το Ρ/Β της Cenergy. Καθένας μπορεί να δώσει την δική του εκτίμηση. Γνωρίζουμε πως η αγορά κινείται ανάμεσα στην απληστία και την απελπισία.

(οι υπολογισμοί έγιναν στα γρήγορα, μπορεί να υπάρχει λάθος...η διαδικασία όμως πιθανολογώ σωστή)

JimMarkus είπε...

Η ερώτηση του εκατομμυρίου ακριβώς. Για αυτό χρησιμοποίησησα εγώ μπακαλίστικα τις αποτιμήσεις της περασμένης Παρασκευής πριν την ανακοίνωση.

hippy είπε...


κ. JimMarkus καθένας μας είναι υπεύθυνος για την οικογένεια του.

Προσωπικά παρ΄όλο τον δυναμισμό της κίνησης τούτη τη στιγμή στο ταμπλό προτιμώ ασφαλέστερες επιλογές. Πχ σήμερα αγόρασα ΑΡΑΙΓ και ΟΤΕ.

Ειλικρινά εύχομαι τα καλύτερα στους μετόχους των δυο εταιρειών και του ομίλου συνολικά.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους

JimMarkus είπε...

Εγώ σκέφτομαι την διακράτηση σε καμμία περίπτωση δεν συμβουλεύω κάποιον για αγορά. Την κίνηση την είχα κάνει στα 0,59 μεσοσταθμικά για τα καλώδια και έχω περιθώριο.

hippy είπε...

Φίλε Lorac μην νομίζετε πως δεν παρατήρησα ότι η δική σας προσέγγιση ήταν ορθότερη απ΄την αρχική δική μου. Με κάτι τέτοια χτίζεται η εκτίμηση τόσο για τις ικανότητες όσο και για το κερδοσκοπικό ένστικτο. Φυσικά και έχετε 100% δίκιο στο πρώτο σας σχόλιο. Πειθαρχία χρειαζόμαστε κι όχι εγωισμούς.

Μιχάλη η παρούσα κυβέρνηση είναι η χειρότερη ever. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους χρεώνουμε τα πάντα. Πχ επιτέλους κάποιος διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους πρέπει να γίνει κι αν έλειπαν οι δηλώσεις Φίλη οι αλλαγές στο πρόγραμμα δισασκαλίας Θρησκευτικών είναι στη σωστή κατεύθυνση. Επίσης η σανελική κακή διακυβέρνηση ΔΕΝ δικαιώνει τις επιλογές του κ. Σαμαρά όπως Βούλτεψη (σταθερή μου απορία...πως γίνεται να σε λένε Σοφία και να είσαι Βούλτεψη), Ντινόπουλο, Γιακουμάτο, αποπομπή του κ. Γεωργιάδη απ΄το υπ. Υγείας πάνω που πήγαινε να μπει μια τάξη κλπ. Ένα κράτος σμπαράλια-Ελλάς-έχει πολύ δουλειά, απ΄την άλλη όμως έχει κι ευκολότερα απτά αποτελέσματα καθώς ξεκινάς από χαμηλά (όπως κι αρκετές εταιρείες στο ΧΑΑ χα χα). Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον θα ξεκινήσει χωρίς το έρμα που ανέφερα και άλλα πολλά, προσωπικά πιστεύω πως μπορεί.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
JimMarkus είπε...

Τυχερός ήμουν καιώς δεν θα μπορούσα να ξέρω για την συγχώνευση το είπα άλλωστε νωρίτερα. Αλλά δεν καταλαβαίνω δεν βρέθηκα σε θέση για stop loss καθώς μπήκα στα 59 σεντς πριν ανακοινωθεί η συγχώνευση. Δεν έχω κανένα μεγάλο πακέτο 6000 τμχ έχω. Με τέτοιους όγκους που να πάρω περισσότερα.

hippy είπε...

κ. JimMarkus, συγνώμη, αλλά με όλο το θάρρος πέσατε από την Ακρόπολη, δεν χτυπήσατε και βρήκατε πορτοφόλι με λεφτά...είναι λογικό να αισθάνεστε δικαιωμένος αλλά σωστά πράττετε που δεν "συμβουλεύετε κανένα ν΄αγοράσει". Το που θα καθίσει η μπίλια εξαρτάται από το ποσοστό υποτίμησης της νέας εταιρείας καθώς η συμπεριφορά ΟΛΩΝ των εταιρειών του ομίλου μικρά περιθώρια αμφιβολίας αφήνει να συμβεί κάτι αλλιώτικο.

Επί της ουσίας είναι απίστευτα δύσκολο να προσεγγίσεις τις εταιρείες του ομίλου καθώς όλες έχουν ένα σκασμό θυγατρικές. Είναι δλδ περίπου σαν εταιρείες συμμετοχών. Μεγάλο ποσό ιδίων κεφαλαίων είναι goodwill και σημαντικό μέρος των κερδών των θυγατρικών μπορεί να γίνονται φέτος αλλά η πρόσοδος (σαν μέρισμα) να λογιστικοποιείται στην επόμενη χρήση.

(το ξαναέγραψα περισσότερο σωστά...αλλά είσαστε πάνω στο πληκτρολόγιο)

Νομίζω πως οι ΣΩΛΚάδες κάνουν τη δουλειά καθώς έχασαν τη γη κάτω απ΄τα πόδια τους κι έχουν κάθε λόγο ν΄ανεβάσουν μπας κι απογκιστρωθούν. Προσωπικά πάντως θα είχα κατά νου και την πιθανότητα ρευστοποίησης όταν με το καλό ισορροπήσουν μεταξύ τους. Είναι μια ιδέα. Που κατοχυρώνει άμεσα (ποιός ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία). Αφήστε που υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος Σωλκίτης που θίγεται να προσπαθήσει ν΄αλλάξει κάτι στους όρους. φυσικά και δεν θα το καταφέρει αλλά θα καθυστερήσει το πρότζεκτ (αν γκουγκλάρετε θα δείτε πως υπάρχει προηγούμενο στην απορρόφηση της ΕΤΕΜ από την ΕΛΒΑΛ)

Lorac είπε...

Μόλις τελείωσα με κάτι άλλα νούμερα , δύσκολα και απαιτητικά και αυτά!! Άτιμη ζωή δεν έγινα καρα-Νικας να απολαμβάνω χρήμα κ δόξα!

Ώρα 11.11 διαβάζω την σκέψη σας παραπάνω για σωλκ/ελκα κ.Hippy και ανταποδίδω τα καλά λόγια. Την ερχόμενη Παρασκευή έχει «Μαύρο Φεγγάρι» πολλοί λένε ένας άσχημος οιωνός! Σας βάζω για χαλάρωμα εσπερινό το ΜΠΛΕ φεγγάρι. Είναι και κοντά στα νιάτα σας

https://www.youtube.com/watch?v=mQVmqGdkmHY

Nick The Greek είπε...

Κύριε χιππυ καλησπέρα…
Μιας και πιάσατε τις εξισώσεις να σας γράψω και τις δικές μου.
Την ημέρα της ανακοίνωσης της συγχώνευσης έχουμε…
ΣΩΛΚ = 124,17 εκ. μετ. * 0,93 = 115,47 εκ. κεφ/ση
ΕΛΚΑ 29,54 * 0,62 = 18,31 εκ. κεφ.
Συνολικά δηλαδή η νέα εταιρία 133,78 εκ. κεφ/ση
Άρα έχουμε
124,17* (τιμη σωλκ) + 29,54 * (τιμη ελκα ) = 133,78
Και (τιμη ελκα ) = 2,2 * (τιμη σωλκ)

Από αυτές τις σχέσεις έχουμε σωλκ = 0,71 & ελκα 1,56
Aυτή πιστεύω ότι είναι η στατική τάση των τιμών .
Κατά τα λοιπά συμφωνώ και εγώ στο ΄΄ 1 Cenergy = 0,76 λεπτά στο ταμπλό (πιθανή τιμή στόχος για ΣΩΛΚ) ΄΄
Μια σχέση που δίνει μια ιδέα για το πιθανό BV της Cenergy μπορεί να είναι και ο σταθμισμένος μέσος
((2,2 *0,25) + 0,75 ) / 2 = 0,65 bv