Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



                                                                      ΤΙΜΗΣ  ΕΝΕΚΕΝ

                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

11 σχόλια:

hippy είπε...

Σωστός Μιχαήλ νέε μου!!

ArTaXiA είπε...

Λίγο προσοχή παιδιά... Γεια σου Hippy.

austin είπε...

Τι να προσέχουμε αρταξια; Τον καιρό; Γιατί κατά τα άλλα όλα είναι τέλεια!

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας ! Πολλά χρόνια πριν είχα γνωρίσει κάτι γαλλιδούλες σε περίοδο καλοκαιρινής "ηρεμίας" Είχα γοητευθεί απο την "γλώσσα" τους και ξεκίνησα μια προσπάθεια να μάθω και εγώ γαλλικά. Με τα χρόνια η παλιότερη γνώση σκούριασε ,αλλά πάντα ψάχνω κείμενα για τη συντήρηση του επιπέδου. Βάζω ένα λινκ ,και σόρυ μιχάλη αν δεν πρέπει , για όποιον/όποια θέλει να θυμηθεί τα γαλλικά και το "πιάνο" της παιδικής του ηλικίας!!

http://www.latribune.fr/economie/presidentielle-2017/confidences-de-hollande-un-ovni-politique-tres-risque-607556.html

Μη φοβάστε κ.Artxia παμε τοίχο τοίχο αυτό το διάστημα.
(δεν πιστεύω η προσοχή σας να προέρχεται απο το τεχνικό σπάσιμο κάποιας γραμμής σήμερα στο κλείσιμο??)

Lorac είπε...


Blogger Ο/Η UPαισιοδοξος είπε...

Οι αγορες ανα τον κοσμο,προεξοφλουν γεγονοτα που θα συμβουν σε διαστημα, απο 2 μηνων το λιγοτερο(20 Νοεμβριου,εν προκειμενω}μεχρι 6 μηνων το ανωτερο,(20 Μαρτιου ).

Αυτα ειχα διδαχθει, αυτα και γραφω.

Νωρίτερα μας έγραψε ο κ.Upαισιοδοξος. Άρα δεν βλέπουν οι παίκτες εκλογές το επόμενο εξάμηνο, αλλιώς λογικά θα ήμασταν στο +30 ασαλιωτε??

austin είπε...

Ε ρε μάζεμα ο αμερικανός... Είναι πολλά τα λεφτά για πέταμα. Απλά είναι μόνο για τις αγορες

austin είπε...

Και το γκρεκο θετικό... Καλή φαση

hippy είπε...


"Ο/Η ArTaXiA είπε...

Λίγο προσοχή παιδιά... Γεια σου Hippy."



Καλησπέρα φίλε καλλιτέχνη. Δωρικός και ποιοτικός.

http://gr.investing.com/rates-bonds/greece-10-year-bond-yield-streaming-chart

Περισσότερο από τέσσερις μήνες τώρα παρατηρώ το 10ετές ΟΕΔ. Σχεδόν οριζοντιοποιημένο. Δεν κατάλαβε τίποτα από ολοκλήρωση αξιολόγησης, δόσεις και υποδόσεις. Κοκαλωμένο με (παράλογο??) yield 8,3-8,4%. Αλλά και η λήξη του Ιουλίου 2017 μοιάζει παράλογη διαπραγματευόμενη στο 98 με απόδοση 5,5% όταν το 6μηνο ΕΓΔ δίνει το μισό (σήμερα στο 3μηνο προσφέρθηκε 2,70%). Το μήνυμα σαφές. Οι φραγκάτοι ξένοι* δεν ρισκάρουν στο ΧΑΑ. Θα μου πεις "είναι ανάγκη βρε Χίππη να δεις το 10ετές, δεν βλέπεις το τζίρο καθημερινά?" Σωστό κι αυτό.

Η ερώτηση-στη μούρη στον καθρέφτη-σταθερή και μονότονη..."Τι ξέρουν αυτοί ρε γαμώτο που δεν ξέρω εγώ?" Δεν έχω απάντηση αλλά νομίζω-ελπίζω να κάνουν λάθος. Κάποια απ΄τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να το αιτιολογήσω. Προς το παρόν εστιάζω στην αντίθεση 2,7% το 6μηνο ΕΓΔ-5,5% στο 9μηνο το ΟΕΔ/17.


* Το "ξένοι" δίπλα στο "φραγκάτοι" μοιάζει πλεονασμός. Λες και υπάρχουν κι Έλληνες. Κάποτε λέγαμε: "Το πιο σύντομο ανέκδοτο...Αλβανός τουρίστας". Τώρα θα μπορούσαμε να λέμε "Έλληνας επενδυτής"

hippy είπε...

Γνωρίζω βέβαια ότι άλλο το κοινό των ΕΓΔ (σχεδόν αποκλειστικά τράπεζες) άλλο των ΟΕΔ...αλλά δεν μου φτάνει σαν εξήγηση. Υπάρχει στρέβλωση.

austin είπε...

Εγώ απορω με κάτι, και αν δεν εμπίπτει στα οικονομικά, θα ήθελα hippy και την δική σου αποχή αλλά και οποίου άλλοι θέλει να πει την γνώμη του.

Για ποιο λόγο, ξαφνικά, αρχίζουν να βγαίνουν ειδήσεις για πριν από ένα χρόνο; Αφού ειχαν προηγηθεί τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για κούρεμα χρέους και γκρεξιτ;

Από τις δηλώσεις του ολαντ, μέχρι τις επικοινωνίες Κλίντον Τσιπρα που έβγαλαν τα wiki leaks.

Δεν υπονοω κάτι για δραχμή, απλά απορω, ξαφνικά γιατί;; Είμαι της άποψης ότι τίποτα δεν είναι εντελώς τυχαίο, ειδικά στην πολιτική.

hippy είπε...

"Αφού ειχαν προηγηθεί τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για κούρεμα χρέους και γκρεξιτ;"

Γιώργο νομίζω αυτό ΔΕΝ υπάρχει. Μια γνώμη γράφτηκε, σε μια εφημερίδα κι εδώ γενικεύθηκε. Ωστόσο είναι εκ των ουκ άνευ να ανοίξει η συζήτηση για την παράταση της αποπληρωμής των υποχρεώσεων της χώρας. Μπροστά μας υπάρχει πόνος. Το 2022 μοιάζει να είναι μακρυά ωστόσο οι μνημονιακές-δανειακές αποπληρωμές της χώρας προς τους πιστωτές είναι από 6,5 δις-9,5 δις ετησίως για όλη την 10ετία, 4%-6% του ΑΕΠ!!! και μάλιστα χωρίς τις επιβαρύνσεις του 3ου μνημονίου!!!

Δεν γίνεται να πληρωθούν, θεωρώ απίθανο να μην ρυθμιστούν. Επίσης πιθανολογώ πως θα βρεθεί λύση στη δυνατότητα της ΕΚΤ να εντάξει τα ΟΕΔ στα QE (και να φουσκώσει το μαγαζί). Μοιάζει δύσκολο αλλά ελπίζω σε μια ακόμη επανάληψη της ΕΕ στην πεπατημένη του pretend and extend.