Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΥΓΕΙΑ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΥΓΕΙΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Απο τα χαμηλά της 26/9 ( 0,13€) , η μετοχή κινείται πλαγιοανοδικά με μέτριους όγκους που οριοθετεί η γραμμή S1,η οποία δημιουργεί με την S2 ενα ανοδικό τρίγωνο S1-S2.
Στην πορεία ο τίτλος διέσπασε ανοδικά και τους δυο εκθετικούς κινητούς 30 και 100 ημ και φαίνεται να προσεγγίζει την S2 στα 0,16 ,αντίσταση σημαντική που θα καθορίσει την βραχυπρόθεσμη πορεία του.
Ανοδική διαφυγή, θα φέρει τη μετοχή εντος του gap-brexit,που κλείνει στα 0,17€.
Πανω απ αυτό το επίπεδο, ο δρόμος ανοίγει προς τα τοπικά υψηλά του Ιουνίου στα 0,1970 ευρώ.
Η ζώνη G1-G2 αν αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την μετοχή,θα επαναφέρει τις πτωτικές διαθέσεις ,με στηριξη στην πλαγιοανοδική S1 και στο σύστημα των δυο κινητών που προαναφέραμε [ ταυτίζονται αυτη τη στιγμή στα 0,1475 ευρώ).

15 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Hippy πόσο δίκιο έχεις με την τελευταία φράση σου "δεν θέλουμε να αλλάξουμε". Για αυτό και ο συριζα "ακόμα βασιλεύει" είτε ως επιλογή κυβέρνησης είτε ως καμια κατηγορία για αυτόν, ακόμα και από ανθρώπους που σταμάτησαν να τον στηρίζουν.

http://www.ert.gr/v-polydoras-stin-ert-den-ime-anthropos-tis-diaplokis-video/

Για όποιον δεν το είδε. Αρκούν οι 15 πρώτες δράσεις του πολυδωρα. Μιλάει ποιος;; Αυτός που δεν ψήφισε σταυρό δήμα, για να ρίξει την κυβέρνηση, να μπουν τα cc και να συνεχίσουν οι χειρότερη την ίδια οικονομική πολιτική με χειρότερα στοιχεία από αυτή των προηγούμενων.

Και ακόμα δεν "τους έχουν πάρει με τις ντομάτες"

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα και καλη εβδομαδα σε όλους !

michele είπε...

Περι των λεχθεντων απο τον φιλο Ηippy.

Δεν εχουν ολοι οι δυτικοι,σταθερο χρονικο οριο διακυβενρησης στο σύνταγμα τους, οι Αμερικάνοι το εχουν βεβαια και με συγκεκριμένη ημερα και ποτε Κυριακή.

Στην περιοδο της ομαλότητας οι περισσοτερες κυβερνησεις και εδω πηγαιναν αν οχι 4 παντως 3,5 χρονια κατα μεσο ορο.
Συμφωνω με την αποδεσμευση των εκλογων απο την εκλογη Προεδρου,αυτο το γεγονος κατεστρεψε δυο φορες το συστημα.Μια με ΓΑΠ που ηρθε πριν την ωρα του και μας πηδηξε, μια με τον Συριζα με ακομα χειροτερα αποτελέσματα.

Οι πολιτικες εξελιξεις ειναι συχνα τετοιες που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να περιμενεις τη ληξη μιας καταστροφικης θητείας.

Οσο για το δεν θελουμε να αλλαξουμε.Συμφωνω απολυτως. Η ΕΛΠΙΔΑ μετατιθεται στις επομενες γενιες που ζουνε τωρα και το "αριστερο ηθικο πλεονεκτημα"

michele είπε...

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1165215/dimitris-karaiskakis-sti-n-sugxrono-kai-me-diethni-orizonta-to-xrimatistirio

Ενδιαφέρον.

michele είπε...

Mε ΜΠΕΛΑ-ΦΟΛΙ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛ και ΤΙΤΚ προσπαθει το δυσμοιρο να..ισοφαρισει,αλλα

ΔΤΡ -0,75% και ΕΕΕ -2,11% το κρατανε

μπαρμπαλιας είπε...

καποιος(;)
συνεχως και κατα τροπον ασυνεχη ,"πεταει"παραδες ... αγοραζοντας, που;;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους.. ..κλείνει η πεπσι το εργοστάσιο στα Οινόφυτα που αφορά το κομμάτι των αναψυκτικων και λογο καπιταλ κοντρολ...το αλλο με τον τοτο το ξέρετε;Υπάρχουν και άλλες δικαιολογιες ρε παιδιά.. .

michele είπε...

Τα capital controls κανανε τη ζημια τους ΟΠΛΑ , ασχετα που βρισκουν και δικαιολογιες

ΜΥΤΙΛ χαρτάρα αγοραζουνε Μπαρμπα μου

michele είπε...

Το χρηματιστηριο ανεβαινει γιατι ο ΔΤΡ απο -1,49% χαμηλο ειναι τωρα στο +1,21%
πανω απο 660 μον που ειναι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μας σημειο

667,73 τωρα

μπαρμπαλιας είπε...

Μικ αλλο αγοραζουσιν....

hippy είπε...

Χαιρετίζω

κάτι κινείται (έστω σέρνοντας) στην μπανανία μας? Και δεν αναφέρομαι μόνο στην συνέντευξη του κ. Καραϊσκάκη που μας ποστάρισε ο Μιχάλης

Greek private-sector loan balances down 1.7% y-o-y in September, for a second month in a row, however monthly net redemptions halve m-o-m to EUR0.4bn

Aggregate private sector (households and corporates) adjusted loan balances (based on central bank data after adjusting for loan write-offs, transfers and FX differences) declined for a second consecutive month by 1.7% y-o-y in September to EUR198.4bn. Monthly net redemptions amounted to EUR0.4bn, compared to EUR0.9bn in August, EUR0.6bn in July, EUR0.4bn in May and EUR0.2bn in April, interrupted only by June’s EUR0.5bn net disbursements (probably explained by seasonal patterns). Excluding insurance/financial-companies (often affiliated to banks), loan balances to non-financial corporates dropped by EUR153m m-o-m from EUR541m, down by 0.2% y-o-y, while household deleveraging picked-up pace, with monthly net redemptions of EUR346m in September (down 3% y-o-y) vs EUR263m a month earlier

michele είπε...

Ηλια προσθετω και μια καινουργια τοποθετηση του Προκοπάκη
που θεωρω ενδιαφερουσα

" Άλλη μια μεγάλη μονάδα, της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα, κλείνει. Η ανάκαμψη γκαζώνει.
Σήμερα επίσης ανακοινώθηκε πως η WIND έκλεισε ομολογιακό δάνειο €250 εκατ - οι μέτοχοι έβαλαν ακόμη €25 εκατ φρέσκα λεφτά. Επιτυχία, χωρίς αμφιβολία, αλλά... το επιτόκιο στο €10%. Επιχειρηματικά η Ελλάδα είναι κόλαση - και για τους μεγάλους. Θυμίζω πως το 2012 είχαν καταφέρει να βγουν με ομολογιακά η Βαρυτίνης & Αργυρομεταλλευμάτων, ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ - όλοι στο 8% ή
λίγο πάνω.
Προ δύο εβδομάδων τα ΕΛΠΕ "ανανέωσαν" το ομολογιακό τέσσερις μήνες πριν τη λήξη και σήκωσαν €370 εκατ με επιτόκιο 4.75%. Μεγάλη επιτυχία της διοίκησης και ψιλοπανηγυρίστηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης στην ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία. Η επόμενη περίπτωση, της WIND, δείχνει πως τα πράγματα μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι. Ας το δούμε.
Τα πετρελαιοειδή είναι διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα, commodities. Ενώ επί αρκετά χρόνια η διύλιση ήταν ασφυκτικά πιεσμένη με περιοσμένα περιθώρια, η συγκυρία της μεγάλης πτώσης της τιμής του αργού την οποία ακολούθησε μικρότερη πτώση της τιμής των διυλισμένων προϊόντων, ανέβασε σημαντικά το περιθώριο κέρδους. Ας πούμε σχηματικά πως, όσο ένα διυλιστήριο μπορεί να προμηθεύεται αργό, θα έχει σημαντική κερδοφορία - μέχρις ότου ο κύκλος ξαναφέρει την πίεση. Κατά τούτο ήταν επιτυχία της διοίκησης - το timing άριστο, λίγες μέρες πριν τις πρώτες αποφάσεις του OPEC για μείωση της παραγωγής αργού. Ο άλλος λόγος που οδήγησε σχετικά χαμηλά το επιτόκιο είναι το bonus που έδωσε η εταιρεία στους παλιούς ομολογιούχους - περίπου 4% στην ονομαστική αξία των μεριδίων. Από τα €370 εκατ της έκδοσης, τα €300 εκατ ήταν ανανέωση παλιών ομολογιούχων. Κόστισε κάπου €11.5 εκατ σε ζεστό χρήμα, αλλά άξιζε τον κόπο. Οι ομολογιούχοι - πολλοί πελάτες του private banking των τραπεζών - προεξόφλησαν πως το Μάρτιο δύσκολα θα βρουν κάτι πάνω από 5%. Ακόμη και με "χαμηλό" επιτόκιο του 4.75%, οι επενδυτές δείχνουν πως ακόμη και η προεξόφληση της ποσωτικής χαλάρωσης δεν φτιάχνει εικόνα διαχειρίσιμη.
Τα παραπάνω δείχνουν πως οι "αγορές" δεν αντιμετωπίζουν ελαφρά τις επενδύσεις - επειδή κάνει μια δήλωση ο κάθε Δραγασάκης ή ο κάθε Τσακαλώτος να τρέχουν. Η συγκυρία και η στρατηγική με πραγματικά στοιχεία και πραγματικό κίνητρο για τους επενδυτές έχουν σημασία."

michele είπε...

Κλεισιμο καλο πανω απο 660 ο ΔΤΡ ,καλος ογκος καθαρος 37 εκ
παρα το αρνητικο κλεισιμο της ΕΕΕ ΣΤΟ -2,6%

Πολυ δυνατες ΦΦΓΚΡΠ- ΤΙΤΚ

ΠΕΙΡ απο τραπεζες η καλυτερη

hippy είπε...

Μιχάλη θεωρώ τον κ. Μάνο απ΄τους σημαντικότερους συγχρονους πολιτικούς (και πατριώτες). Πολύ καλό το χθεσινό άρθρο του κ. Προκοπάκη, λιγότερο εύστοχο το σημερινό στο οποίο καταλογίζω κάποια υποκειμενικότητα.

Απολύτως καλοπροαίρετα

1) Τα ομολογιακά της Βαρυτίνης & Αργυρομεταλλευμάτων, ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ κλπ βγήκαν με κουπόνι 8%-9,50% κυρίως όμως βγήκαν από την άνοιξη του 2013 και μετά. Όχι το 2012. Είχε ήδη μπει στον ενάρετο δρόμο η οικονομία (θυμίζω πως στο τέλος του 2012 είχαμε οριακά πρωτογενές πλεόνασμα αντί αρκετά αρνητικό όπως αναμενόταν)

2) Η WIND έχει παρελθόν αθετήσεων και κουρεμάτων ομολόγων συνεπώς δεν είναι καλό παράδειγμα για μελέτη. Μου κάνει εντύπωση που την δάνεισαν (μάλλον αναχρηματοδότηση "εγκλωβισμένων" κάτοχων ομολόγων). Μακριά κι αγαπημένοι.

3) Το ομόλογο των ΕΛΠΕ έληγε Μάιο/2017 ΔΕΝ υπάρχει το bonus 4% στην ονομαστική αξία των μεριδίων που λέει. Έχουν υποχωρήσει τα επιτόκια (τουλάχιστον στους μεγάλους) οπότε το ΕΛΠΕ/17 με κουπόνι 8% διαπραγματευόταν ήδη στο 104.

Το γεγονός αυτό, της υποχώρησης των επιτοκίων, το ξέρουμε ΟΛΟΙ οι φίλοι της "γνώμης". Αποτυπώνεται πεντακάθαρα στην πρόσφατη έκδοση του ομολογιακού του ΦΟΥΡΛΗ με 5% και πιθανολογώ-ελπίζω σε αντίστοιχη έκδοση της ΤΕΝΕΡΓΑ.

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

hippy είπε...

Άφησα για το τέλος το σχόλιο για την "επιτυχία της διοίκησης - το timing άριστο, λίγες μέρες πριν τις πρώτες αποφάσεις του OPEC για μείωση της παραγωγής αργού"

Χο χο χο χο, χο χο χο χο

Τι το΄θελε ο καλός κ. Προκοπάκης? Σκέτη τύχη ήταν αν όχι επιτυχία της αναδόχου Εurobank, άλλωστε είχε προηγηθεί η ΙΝΛΟΤ. Να θυμίσω πως η εταιρεία διοικείται απ΄τον κ. Τσοτσορό. Τον διορισμένο απ΄τον Λαφαζάνη καθηγηταρά που αποφάσισε 2πλασιασμό του μισθού (των 168,000 σκληρών ευρώ) διότι διοικούσε (λέει) και την θυγατρική λιανικής. Ο αχρείος.