Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ..
                         


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

10 σχόλια:

austin είπε...

μα Hippy το ίδιο λέμε. Το πρόβλημα δεν είναι θέμα γενιάς, ηλικίας ή περιόδου στην ιστορία της Ελλάδας. Ότι ζήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, με άλλους όρους και συνθήκες το έχουμε ξαναζήσει το ίδιο και απαράλλαχτο. Να πάρουμε λεφτά, χωρίς να κάνουμε εμείς δουλειά. Η ίδια ρεμούλα στα δανεικά της μεταπολίτευσης, ίδια ρεμούλα γινόταν στα δανεικά που πήγαν να πάρουν οι μετά την δολοφονία του Καποδίστρια πολιτικοί. Δεν έχει αλλάξει ούτε ψήγμα στην λογική και νοοτροπία του Έλληνα εν γένει. Μόνο αυτός που βγαίνει εκτός συνόρων, αλλάζει από λίγο έως πολύ, αναγκαστικά ή από επιλογή.

Τώρα, όταν η δική μου γενιά μεγάλωσε με το να ακούει "να τρουπώσω κάπου το κεφαλάκι μου", "να σπουδάσω γιατί μετά όλα θα είναι λυμμένα για την ζωή μου", "μην ανησυχείς υπάρχει ο μπάρμπας από την κορώνη που θα σε χώσει κάπου" και γενικά "μην ανησυχείς γιατί οι γονείς σου θα σου προσφέρουν ακόμα και το δωμάτιο για να γαμήσεις, αντί να πας στο δικό σου σπίτι από τα 20" (και μάλιστα σε καιρούς καλούς, όταν εγώ ήμουν 20) προφανώς και έχεις δίκιο.
Καθετοποιημένη διαφθορά, καθετοποιημένη κοντοφθαλμιά (άρα βλακεία), καθετοποιημένη σαπίλα.

Όσο αναφορά εμένα...θα σου πω που ήμουν. Ήμουν και εγώ στο συννεφάκι μου, γιατί ποτέ δεν αντέδρασα όπως έπρεπε για να γίνει η αλλαγή. Δλδ σε μία ομάδα, ή να κάνω πράξεις αυτά τα οποία στην θεωρεία έλεγα. Καταλάβαινα ότι είναι σαπίλα κάποια, προσπαθούσα να διαφοροποιηθώ (παράδειγμα από τις 12 διαφορετικές δουλειές που έχω κάνει, δεν βρήκα καμία με γνωστό ή ρουσφέτι, απλά πήγαινα το τομάρι μου και ζήταγα δουλειά) αλλά το δικό μου μερίδιο ευθύνης είναι ότι πολλές φορές αδιαφορούσα και είχα έντονη την τάση για ωχαδερφισμό. Δύο χαρακτηριστικά όμως που ερχόντουσαν ως ΚΑΙ αποτελέσμα της γραφικότητας με την οποία σε αντιμετώπιζαν. Μιλάμε για τόσο λάθος νοοτροπία, που ακόμα και αυτόν που ήθελε πραγματικά να παλέψει για κάτι (σε όποιο τομέα και από όποια θέση και ηλικία) τις περισσότερες φορές τον ρούφαγε και αυτόν η δίνη.

Παράδειγμα: Τι μας λες τώρα εσύ για το ΠΑΣΟΚ, δεν μας αφήνεις στην ησυχία μας? Τι και αν έφαγε ο χ ή ο ψ λεφτά, όλοι δεν το κάνουν; Και ακόμα χειρότερα, γιατί πας και δουλεύεις σε καφετέρια??? Είναι δουλειά αυτή? Δεν κοιτάς να βολευτείς κάπου και να τελειώσεις άνετα τις σπουδές σου?

Όταν ήρθε λοιπόν η κρίση, η πρώτη ατάκα που είπα ήταν: Θα μας κάνει καλό, για να φτιαξουν λίγο η νοοτροπία, ακόμα και η δική μου, γιατί ξαναλέω, έχω και εγώ το δικό μου μερίδιο ευθύνης σε αυτή την κατάσταση και ας είμαι νέος. Τελικά όχι μόνο δεν άλλαξαν, αλλά έγιναν και χειρότερα. Τόσο, που αυτή η γενιά η δική μου που κάθεται και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τις παλιότερες γενιές (όχι αδίκως) πήγε και έφερε την πιο καταστροφική μορφή του ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει. Μιλάμε για την παγίδα του αιώνα στους νέους. Γιατί απλά η κατηγορίες προς τους παλιότερους και η υποτιθέμενη αλλαγή που είχε συντελεστεί σε αυτούς σε κάτι το πιο υγιές, ήταν απλά σε ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ επίπεδο και για κουβέντα καφενείου και όχι ουσίαστικής αλλαγής.

Γιατί πολύ απλά όταν έχει αλλάξει η νοοτροπία σου και πηγάζει από μέσα σου και δεν κατηγορείς απλά γιατί έχεις θυμό, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ που του έδωσαν οι περισσότεροι της γενιάς μου.

Όταν λοιπόν, σαν λαός και χώρα, έχεις περάσει τόσα πολλά γεγονότα μετά το 1821, αλλά ακόμα κρατάς την δικαιολογία, ότι η χώρα μας έχασε τον διαφωτισμό ή ότι είμαστε δημοκρατία μόλις 40 χρόνια, κάτι δεν πάει καλά. Γιατί οι συνθήκες, η υποτιθέμενη γνώση και κατ επέκταση μόρφωση, η πληροφόρηση, η τεχνολογία αλλά και η ήρεμη-εύρωστη περίοδος της μεταπολίτευσης θα έπρεπε να μας είχε κάνει να αλλάξουμε λίγο. Όχι αλλαγή δεν υπήρχε, αλλά βλέπουμε τραγικά λάθη του παρελθόντος να τα ξανακάνουμε λες και δεν μπορούμε να μάθουμε από αυτά. Η φαυλότητα συνεχίζει...αρχής γενομένης από την μη παραδοχή, την έλλειψη αυτογνωσίας, την απουσία αυτοκριτικής αλλά και του να βάλουμε στην άκρη λίγο το "εγώ μας και τον ευατούλη μας".

austin είπε...

Αυτή λοιπόν η φαυλότητα, που δεν κατάφερε για ακόμα μία φορά στην ελληνική ιστορία, να αλλάξει είτε στην ευρωστία της μεταπολίτευσης, είτε στα 6 χρόνια της κρίσης (που είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη ευρωπαική χώρα) δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε κάποιο πολύ δυνατό ΜΠΑΜ. Είναι νομοτελειακό κατά την γνώμη μου. (Δεν μιλάω προφανώς χρηματιστηριακά, μην με παρεξηγήσει κάποιος). Όταν βρίσκεσαι σε αποσύνθεση και στασιμότητα, δεν "σοκάρεται" ο λαός για να αλλάξει νοοτροπία στο απλό καθημερινό και η κατρακύλα δεν σταματάει με τίποτα...τότε μόνο μπαμ μπορεί να γίνει ξαφνικό.

Η βαλτωμένη κατάσταση δεν οδηγεί σε κάτι υγιές. Και αν θες δερβέναγα για να βάλεις ένα taxisnet για παράδειγμα, για να μην περιμενεί ο πολίτης στην ουρά των εφοριών, κάποια στιγμή ο δερβέναγας θα σου πει "άστον να καεί" και θα το εκμεταλλευτώ εγώ.

(το σεντόνι έχει γραφτεί πολύ βιαστικά γιατί έχω δουλειά και πρέπει να φύγω από υπολογιστή, αλλά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες τέτοιες κουβέντες. Ίσως νομίζω, ότι κάπως έτσι μπορεί να μπει ένα λιθαράκι για την "αλλαγή νοοτροπίας". Αλλά έχω καιρό αυτή την ψευδαίσθηση και θέλει πολύ περισσότερες πράξεις, από ότι λογίδρια. Και οι πράξεις πολλές φορές θέλουν αρχίδια. Ελάχιστους ανθρώπους έχω γνωρίσει που να τα έχουν...και να παραμερίζουν την ίδια τους την ζωή για ένα ευρύτερο καλό. Αλλά αυτοί οι ελάχιστοι... στιγματίζουν κατά κάποιο τρόπο το θυμικό σου!)

austin είπε...

συγχωράτε με...αν κάτι δεν είναι κατανοητό, θα το διορθώσω αργότερα...

JimMarkus είπε...

Όπως και να έχει αγαπητοί και αξιόλογοι φίλοι, πάντα μετράει η προσωπική διαχείριση του καθένα μας καθ'όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης και αυτό θα ισχύει και για κάθε περίοδο... κάποιοι έβλεπαν την μεγάλη εικόνα και αυτοβελτιώθηκαν, δεν έμειναν στάσιμοι πόσο μάλλον να κατρακυλήσουν χαμηλότερα...

hippy είπε...

Φίλε Γιώργο συμφωνούμε. Το μόνο που βλέπω (στατιστικά) αλλιώτικα είναι πως "η βαλτωμένη κατάσταση δεν οδηγεί σε κάτι υγιές". Εάν το αναγνωρίσω κι αλλάξω-εγώ όχι οι άλλοι-στεριώνω το έδαφος για αύριο. Δηλαδή τι, ήσαν σε καλύτερη κατάσταση οι συμπολίτες του Τρικούπη, οι πρόσφυγες της Μικρασίας, η γενιά του β΄παγκοσμίου και του εμφυλίου? Όχι. Απλώς είχαν λιγότερες ανάγκες. Κάποια στιγμή θα προσαρμοσθούμε κι οι εμείς στα νέα δεδομένα και θα χτίζουμε αντί να γκρινιάζουμε.

"Όπως βρήκες και όχι όπως ήξερες", έτσι δεν λένε?

Lorac είπε...

Βιο πολύ καλή , Δεη σε ρυθμό αδμηε ,μυτιλ ακούραστος λίγο κάτω απο την τιμή φαιρ-φοξ (εδώ εκ του αποτελέσματος βιάστηκα ). Αλλά στον αντίποδα τράπεζες χωλαίνουν ,χωρίς όμως να σπάνε στηρίξεις. Ωραία και η σκέψη για Οτε ,ελπίζω (σόρρυ δεν κατέχω ) να τον κρατήσουν και χαμηλότερα πριν την μεταβίβαση του 5%. Πλέον στο 35-65 με το εξω35 να είναι έτοιμο για χαμηλότερες βραχυπρόθεσμες αναζητήσεις και το υπόλοιπο εξω30 για την αισχρή υπερβολή. Σκάρτος μήνας μέχρι τις εκλογέςUSA και εμείς ακόμα δεν έχουμε πάρει φράγκο απο την ΣΙΓΟΥΡΗ χαχαχα δόση/υποδόση. Θεωρώ δύσκολο να εφαρμόσει όσα ψήφισε μέχρι τώρα. (Αλλά σωστά για το μέλλον μας τα ψήφισε) . Θεωρώ ultra δυσκολάκι να περάσει τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης αναίμακτα και να προλάβει όλες τις σωστές ημερομηνίες. Πλέον και η ρητορική πολλών συντρόφων θυμίζει προεκλογική εκστρατεία Iανουαρίου.

Σας σέβομαι πολύ και σας εκτιμώ , αλλά η ρητορική "μαζί τα φάγαμε" θα δεχτεί μαζική επίθεση απο εμένα την επόμενη φορά.Αλλά ίσως είναι κουβέντα για πσκ και όχι intraday!!

Lorac είπε...

Περί δεη ο λόγος με βάση τους πρωινούς προβληματισμούς θα διάβαζα το παρακάτω >>>

http://energypress.gr/news/fotopoylos-o-nomos-gia-tis-ape-kai-ta-nome-einai-i-haristiki-voli-gia-ti-dei

Μείνετε ψύχραιμοι και αγνοήστε το όνομα στην ανάγνωση χαχαχα. Δώστε όμως προσοχή στις ΩΡΕΣ

Για την ώρα έχει αδμηε* να στηρίζει . Αλλά πλησιάζουν και τα κο-ΝΟΜΕ.

Για αδμηες αξίζει κάποιος να δεί τα αποτελέσματα και το γκαιτανς του υποψήφιου αγοραστή τερνα (όχι γεκ!!)

κ.Hippy προτείνω το περι πΟΤΕ να μπεί και δίπλα για ευκολία στην υπενθύμιση

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε Lorac μάλλον μας βγαίνει η επιλογή της ΒΙΟ,η συνέχεια επί της οθόνης.
Ομολογώ ότι είχα καιρό να δώ την πλειοψηφία των τίτλων που επέλεξα να ηγούνται της ανόδου.ΜΥΤΙΛ,ΟΤΕ,ΒΙΟ. Αν κάνουν και τα ΕΛΠΕ το καθήκον τους ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ που προσφάτως αποκτηθηκε θα μείνει ουραγός;
Μου άρεσε πολύ ο τρόπος σκέψης σας περί του πολιτικού γίγνεσθαι στην πατρίδα μας που είχατε εκθέσει πριν λίγες μέρες.Ψύχραιμη και ψυχρή ταυτόχρονα ματιά στα γεγονότα.Εσείς οι νέοι έχετε το πλεονέκτημα να μην μένετε προσκολημένοι σε παλιές αγάπες,στις ηλικίες τις δικές μου και του hippy αυτό είναι σύνηθες.
Καλό βράδυ.

hippy είπε...

Από παλιές αγάπες μόνο το "Eight Days a Week" Νίκο μου αν και όταν αυτοί μεσουρανούσαν εγώ ήμουν 12χρονος.

Κατά τα λοιπά δεν έχω κολλήματα. Θα αυτοχαρακτηριζόμουν μάλλον θιασώτης του "αύριο είναι άλλη μέρα"...""άλλη μέρα άλλη τύχη".

(εγώ ακόμα και τώρα θα έκανα την τράμπα ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΓΕΚΤΕΡΝΑ εάν ήθελα οπωσδήποτε κατασκευές...άλλο managment)



ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα φίλε Ηλία.Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο,έγραψε η κυρία Μάρω.
Για ΕΛΛΑΚΤΩΡ_ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχεις δίκιο απλά λέω να ριψοκινδινεύσω για λίγες μέρες.
Την βδομάδα που πέρασε έθεσα την ερώτηση:"Σας έχει τύχει κάποιες μετοχές να σας πηγαίνουν και κάποιες άλλες να μην σας θέλουν με τίποτα;"Απάντησε μόνο ο michele ότι αυτό μπορεί να ισχύει στατιστικά. Το ζευγάρι των κατασκευαστικών είχα στο μυαλό μου.Ο ΑΚΤΩΡ με έχει ανταμοίψει πλουσιοπάροχα όλα αυτά τα χρόνια,η ΓΕΚ και η ΤΕΡΝΑ με άφησαν με μικρές ζημιές.Μακριά από μένα οι προλήψεις και τα ξόρκια,ζήτημα χρονικής επιλογής ήταν.Αλλά λες;